PDA

View Full Version : «Η Θεσσαλονίκη δεν ήταν Eλληνική»


sotos
01-06-2009, 07:53
«Κρητικοί χωροφύλακες καταπίεζαν Οθωμανούς»


ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ ;;;;;



http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1003659

Arkas
01-06-2009, 09:49
Τώρα βέβαια είναι λίγο επικίνδυνο να μπαίνουμε σε "κομματικά χωράφια"...
Από την άλλη είμαστε έτοιμοι(; ) να προωθήσουμε στην Ευρωβουλή πρόσωπα Ελληνικής καταγωγής με Σκοπιανή μόρφωση και παιδεία.
Πρόσωπα που απαξιώνουν τους εθνικούς αγώνες για την υπεράσπιση του αυταπόδεικτου: της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κάνοντας πολλάκις λόγο περί δήθεν δικαιώματος "αυτοπροσδιορισμού".
Το μόνο που μπορούμε να πούμε, προσοχή!!!

ntinopoulos
01-06-2009, 10:48
παλουκωμα που χρειαζονται μερικοι!!!:mad:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
01-06-2009, 11:28
«Κρητικοί χωροφύλακες καταπίεζαν Οθωμανούς»




....και όταν αυτά κ πολλά άλλα,

ακούγονται από το στόμα (εν δυνάμει) Έλληνα Ευρωβουλευτή,

τί άλλο καλύτερο περιμένουν οι απανταχού "κύριοι"

για να το χρησιμοποιήσουν εναντίον μας

και να μας χαρακτηρίσουν, για άλλη μια φορά,

καταπιεστές των λαών, των μειονοτήτων κ.λ.π.




Γι' αυτό,

ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στην ψήφο

κ όχι αποχή από την υποχρέωσή μας του να ψηφίζουμε ...

Επίσης, προσοχή στην ψήφο "τιμωρίας" !!!

Όταν με την ψήφο μας τιμωρούμε το κόμμα μας (μεγάλο είναι αυτό ή μικρό)

υπάρχει ο κίνδυνος,

να στείλουμε στην Ευρωβουλή "λάθος" άτομα (από λάθος κόμμα ....:cool:)!!!!!!

wolferin
01-06-2009, 11:54
ειναι λεπτες οι ισοροπιες!!!!

GeorgeP
01-06-2009, 12:16
Η Ιστορια ειναι Ιστορία, δεν παραγραφεται αλλα ερμηνευεται κατα το δοκούν απο οποιοδηποτε την διαβαζει αλλα κυρίως απο αυτον που την γραφει!!!! Ο τελευταίος ειναι και ο μεγαλυτερος διαστρεβλωτής της Ιστορίας αν εκεινος το επιθυμει αναλογως των πολιτικων του πιστευω!!! Η ‘’Νεοτερη Ελληνικη Ιστορια’’ του Σ. Μαρκεζίνη παρουσίαζε π.χ τους Κομουν/στές σαν δολοφονους, βιαστες κ.λ.π. πραγμα το οποιο ουδεποτε τεκμηριωθηκε ουτε απο τους αντιπάλους αλλα ουτε κι απο τα γεγονότα!! Αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα που μπορουμε να το συζητησουμε σε άλλο καινουριο νημα αν θέλετε!!

Οσο για το ‘’Κρητικοι Χωροφυλακες καταπιεζαν Οθωμανους’’ του Κου Τρεμοπουλου των Οικολόγων που βρισκετε το παράλογο και το αναληθές? Ξερετε αυτα που μαθαμε οι παλιοτεροι στο σχολείο δεν ειναι και η πασα αλήθεια μιας και γραφτηκαν για να εξυπηρετησουν Πολιτικους σκοπους του τότε και κυρίως το ‘’πας Τουρκος=εχθρός!!’’ Πουθενα όμως σε κανενα εγχειριδιο Ελληνικης Ιστορίας δεν εληφθησαν υπόψιν οι μαρτυρίες των Ελληνων κατοικων της Θεσσαλονικης αλλα ουτε και οι αναφορες των Χωροφυλάκων οι οποιοι περιέγραφαν τα αισχη που εμεις καναμε στους λιγους Οθωμανους που ειχαν απομεινει στην Θεσσαλονικη μετα την απελευθερωση της το 1912!!
Κι εξηγουμαι , μετα την θριαμβευτικη εισοδο του Βενιζελου στην Θεσσαλονικη και την εκδίωξη των Οθομανων ανελαβαν σε καιρια ποστα, με πρωτη πρωτη την Χωροφυλακη, Κρητικοι (Λογω της καταγωγης του Βενιζέλου). Παρένθεση, το ιδιο εγινε πανω κατω και με την ‘’κατάληψη’’ της Χωροφυλακης και μετεπειτα της Αστυνομιας(την δεκαετια του ’50-60 αλλα και σημερα) απο Μανιάτες λογω των δεξιων κι αντικομμου/στικων τους πεποιθησεων κατα πλειοψηφία αυτών!!!
Δεν ηταν κακο αυτό, (καθε Πολιτικος βαζει αυτους που εμπιστευεται περισσοτερο εκει που νομιζει, ποσο μάλλον οταν πας να κτισεις κατι μετα απο Πόλεμο) κακό ήταν αυτό που εγινε μετα στην συμπρωτευουσα, διότι θεωρωντας οι Χωροφυλακες οτι οι Οθωμανοι υπεβαλαν στα πανδεινα τους λιγους Ελληνες της θεωρησαν οτι έπρεπε να κανουν κι εκεινοι το ίδιο σε αυτους!!! Αυτο όμως δεν το λεει καμια Ελληνικη Ιστορία (ακομη) αλλα οι λιγοστοι Ελληνες επιζησαντες σημερα που βιωσαν αυτα τα δυασάρεστα γεγονοτα!! Προερχομαι απο μια τετοια γιαγια (Κρητικια, κι εγω απο εκει ειμαι) που ο πατερας της ηταν ενας απο αυτους τους Χωροφυλάκους!!! Ο οποίος μαλιστα πανυγηριζε για τα κατορθωματα του οταν γυρναγε με αδεια στην Κρητη! Αν ηταν σωστο αυτο? Με τα σημερινα δεδομενα οχι δεν ηταν, με τα τότε όμως ηταν και παραήταν!! Αλλες εποχες τωρα άλλες τότε!!
Τωρα το αν πρέπει να λεγονται δημοσια ¨η να αναφερονται αυτα τα γεγονοτα στα βιβλια Ιστορίας των Ελληνικων σχολείων ειναι ενα άλλο θεμα το οποιο δεν με βρισκει αντίθετο αρκει να γινεται με σωστό τρόπο κι οχι με τρόπο που βαζει μπουρλοτο στα νεα παιδια κι ενισχυει τις Εθνοτικες, θρησκευτικές κ.λ.π. αντιπαλοτητες!! Μεχρι προτινος αν ρωτουσες εναν νεο ¨η και μεγαλυτερης ηλικιας π.χ τον Πατερα μου 80ετων σημερα τι ειναι Μουσουλμανος θα σου απαντουσε........Τουρκος!! Αν το ξαναρωτουσες τι ειναι οι Μουσουλμανοι στην Ξανθη θα σου απαντουσε πάλι......Τουρκοι!!! Δεν ειναι όμως ετσι, αλλα ετσι θελανε οι εκαστοτε Πολιτικοι να νομιζουμε για να καλιεργειται το μισος προς τους απεναντι. Φυσικα σημερα πληρωνουμε πολυ ακριβα αυτην την πολιτικη!!!

Το ιδιο καναμε (απο το 1944 και μετά) και κανουμε με τα Σκόπια κι αυτο εκμεταλευονται κι αυτοι σημερα!! Σωρεία λαθων επι λαθων που τελειωμό δεν εχουν!!! Διοτι εφόσον δεν σταματησαμε τον Τίτο στις 02/08/1944 οταν ανακυρηξε το σημερινο κρατιδιο των Σκοπίων σε Λαικη Δημοκρατια της Μακεδονιας με αποτερο σκοπό την δημιουργία “Νοτιοσλαβικής Ομοσπονδίας”, στην οποία θα περιλαμβάνονταν εκτός της Γιουγκοσλαβίας τμήματα της Βουλγαρίας , της Ελλαδας και της Αλβανίας ειμαστε αξιοι της τυχης μας!!
Οταν στις 29/11/1943 συνήλθε στο Γιάιτσε, η δεύτερη σύνοδος της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Λαϊκής Απελευθέρωσης Γιουγκοσλαβίας (ΑΣΛΑΓ) η οποία αποφάσισε ότι η Γιουγκοσλαβική Μακεδονία θα ήταν ομοσπονδιακό κράτος, συστατική ισότιμη μονάδα της ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας με κύριο όργανο λαϊκής εξουσίας την “Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την σύγκληση Αντιφασιστικού Συμβουλίου Λαϊκής Απελευθέρωσης Μακεδονίας”. Η Επιτροπή αυτή εμφανίζεται την άνοιξη του 1944, με πρόεδρό της τον Μετόντι Αντόνοφ-Τσέντο και γραμματέα της τον Κίρο Γκλιγκόροφ (σας θυμιζει τίποτε το ονομα αυτό?) , όταν στέλνει αντιπροσωπεία στο στρατηγείο του Τίτο, στο Βις για να του εκθέσει την κατάσταση και να συμφωνήσει στη λύση του “μακεδονικού” ζητήματος. Η αντιπροσωπεία είχε την οδηγία να εξετασθεί σε συμφωνία με τα ανώτατα σώματα της Ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας και σε αρμονία με τη διεθνή κατάσταση, το κύριο πρόβλημα του μακεδονικού αγώνα -το ζήτημα της πλήρως ενωμένης Μακεδονίας. Η αντιπροσωπεία ζητούσε να απευθυνθεί προς το μακεδονικό λαό στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και να τον καλέσει να προχωρήσει στον αγώνα εναντίον των κατακτητών και εάν το επιτρέπει η διεθνής κατάσταση να εκδοθεί προκήρυξη προς το μακεδονικό λαό στη Βουλγαρία και Ελλάδα με την οποία να προσκαλείται να προσχωρήσει στον αγώνα που διεξάγει ο μακεδονικός λαός στην Γιουγκοσλαβία”. Προσκαλούσαν δηλαδή τους Έλληνες και τους Βούλγαρους να αγωνισθούν για ένωση της Μακεδονίας υπό Γιουγκοσλαβική κυριαρχία.
Οι μεταπολεμικές Ελληνικές κυβερνήσεις λίγο αντέδρασαν εκείνη την εποχή λόγω του ότι το κλείσιμο των Γιουγκοσλαβικών συνόρων ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την νίκη των κυβερνητικών στρατευμάτων στον Εμφύλιο. Η ηγεσία της αριστεράς πάλι είχε απόλυτη ανάγκη τόσο τα εφόδια και τις βάσεις ανεφοδιασμού που τους παρείχε ο Τίτο, όσο και τους μαχητές του SNOF οι οποίοι με το πρόσχημα της συμμαχίας με τον Δημοκρατικό Στρατό τρομοκρατούσαν τα χωριά της Ελληνικής Μακεδονίας, εξοντώνοντας όσους αντιστεκόταν. Έτσι ο Τίτο μπορούσε να ασκεί πίεση και στις δύο παρατάξεις την εποχή του Εμφυλίου.
Η Σοβιετική ένωση πάλι προωθούσε το συγκεκριμένο σχέδιο από το 1923, ενώ οι δυτικές δυνάμεις δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν τον Τίτο ο οποίος μετά την ρήξη του με τον Στάλιν έγινε το χαϊδεμένο παιδί της Δύσης. Ετσι το πρόβλημα διαιωνίσθηκε και διογκώθηκε.


Αφου δεν τα σταματησαμε αυτά τότε, αφου δεν προβάλαμε κάποια Πολιτικη αντισταση όπως κανουμε τωρα, αναλισκόμενοι την εποχη εκεινη σε θεματα του τύπου ‘’φατε όλους τους Κου#####στές’’.......... ειμαστε αξιοι της τυχης μας!!!

Κι υστερα μου λετε περι ‘’Κρητικες βαρβαρότητες στην Θεσσαλονικη’’!! Διότι το θεμα αυτό το εφεραν οι κκ Τσερνιεκοφσκι και ό άλλος ο παπαρας ο Προεδρος τους (δεν θυμαμαι το ονομα του τωρα) και το αναμασσά και ο Τρεμόπουλος ο οποιος το κανει εν ειδη ‘’να μαθουμε την αληθεια’’!! Ναι σωστό αυτο αλλα οχι τωρα, επρεπε να ειχε γινει 50 χρόνια πριν και με τον σωστό Πολιτικό τρόπο!!

nek21
01-06-2009, 12:18
αρε σουτια που θελουνε!

ckalfas
01-06-2009, 12:58
Το ότι οι Σκοπιανοί δεν σταματούν στιγμή να δουλεύουν υπογείως και ανελλιπώς, είναι γνωστό. Το γεγονός όμως ότι υπάρχουν κάποιοι Έλληνες ηλίθιοι & παραπλανημένοι, είναι πλέον κι αυτό γεγονός...!!!
Τι τάση είναι αυτή που επικρατεί όλο και περισσότερο, που πρέπει "ντε και καλά" να δείξουμε ότι δεν είμαστε αμαθείς, αλλά (ψευτο)πολιτισμένοι και ανεκτικοί σε ότι ηλιθιότητα "βγαίνει" στην επιφάνεια από "βαλτούς" ανθρώπους!
Και κάτι άλλο... Γιατί πρέπει κάθε φορά που βγαίνει στην επιφάνεια κάτι άλλο, αναρωτιόμαστε και καταλήγουμε: Τα ίδια δεν κάναμε κι εμείς;
"ΟΧΙ" ρε παιδιά! Δεν ξεριζώσαμε άλλον πολιτισμένο λαό από τον τόπο του για να κάτσουμε εμείς οι βάρβαροι!
Δεν προκαλέσαμε ανθρωπιστικές καταστροφές ούτε στους "φίλους" μας Τούρκους, ούτε και στα εδέρφια μας τους Σκοπιανούς!
Ούτε σβήνουμε επιγραφές της γλώσσας τους για να δείξουμε ότι εμείς προυπήρχαμε!
Ούτε προσπαθούμε να πείσουμε ότι μισός πλανήτης είναι ελληνικός, αλλά ούτε όλη η γη είναι Ελληνική!
Ούτε... ούτε... ούτε...
Και αν σκεφτούμε λίγο, είμαστε ο μόνος ίσως λαός που ο πλανήτης όλος μας χρωστάει και κάτι...
Γι' αυτό λοιπόν, προσοχή που θα την ρίξετε την ψήφο! Όχι άλλοι ανθέλληνες!

GeorgeP
01-06-2009, 14:11
Το ότι οι Σκοπιανοί δεν σταματούν στιγμή να δουλεύουν υπογείως και ανελλιπώς, είναι γνωστό. Το γεγονός όμως ότι υπάρχουν κάποιοι Έλληνες ηλίθιοι........ κι εμεις τι κανουμε επ'αυτού? και μαλιστα τοσα χρόνια?


........... & παραπλανημένοι, είναι πλέον κι αυτό γεγονός...!!!
ελπίζω να μην εννοεις εμένα!!!!!!


Τι τάση είναι αυτή που επικρατεί όλο και περισσότερο, που πρέπει "ντε και καλά" να δείξουμε ότι δεν είμαστε αμαθείς, αλλά (ψευτο)πολιτισμένοι και ανεκτικοί σε ότι ηλιθιότητα "βγαίνει" στην επιφάνεια από "βαλτούς" ανθρώπους!
Διότι αν διξεις οτι εισαι ''αμαθης'' ο άλλος το εκμεταλευεται εναντίον σου λεγοντας και υποστηριζοντας οτι του κατεβασει η κουτρα του, κι εσυ, σαν αμαθής, δεν εχεις επιχειρηματα να αποδειξεις τα περι αντιθετου!!! Αν π.χ οι πανεξυπνοι πολιτικοι μας, οταν ο μεγάλος μας αρχαιολογος Ανδρονικος ανεκαλυψε την Βεργινα (επι Τιτο μην το ξεχναμε αυτό), ειχαν παγκοσμιοποιησει τα ευρυματα που βρεθηκαν σε Ελληνικο Εδαφος υποδηλωνοντας την πρωτευουσα της Μακεδονιας
τοτε δεν θα ζουσαμε αυτο που ζουμε σημερα!!! Ενω στην γειτονα το μονο που εχει βρεθει ειναι κατι στηλες που υποδυλωνουν συμφωνα με τους αρχαιολογους οικους ανοχης!!! Δηλαδη για φουκου-φουκου ειχαν Μακεδονες τις Σλαυες!!!! (κατι στην συγχρονο εποχη μου θυμιζει αυτό) Αλλα οι ''αμαθείς'' Πολιτικοί μας ....εκοιμηθησαν!!!



Και κάτι άλλο... Γιατί πρέπει κάθε φορά που βγαίνει στην επιφάνεια κάτι άλλο, αναρωτιόμαστε και καταλήγουμε: Τα ίδια δεν κάναμε κι εμείς;
"ΟΧΙ" ρε παιδιά! Δεν ξεριζώσαμε άλλον πολιτισμένο λαό από τον τόπο του για να κάτσουμε εμείς οι βάρβαροι!
Φυσικα και δεν το καναμε ετσι, αλλα πιο πολιτισμενα!! Με τις τεχνες, τα γραμματα και το εμπόριο!!! Αυτο το τελευταίο ηταν η αιτία που μεχρι το 1922 τα παραλια της Μ.Ασιας ακμαζαν με πλουσιους ελληνες και φτωχους (παμφτωχους για την ακριβεια) Τουρκους. Οι Ελληνες τα αφεντικά και οι τουρκοι τα παραπαίδια!! Δεν μπορουμε να τα αρνηθουμε αυτα και να κανουμε οτι δεν ειναι ετσι!! Ρωτα γυρω σου ανθρωπους απο εκει που ακομη ειναι ακομη εν ζωη να στα βεβαιώσουνε!


Δεν προκαλέσαμε ανθρωπιστικές καταστροφές ούτε στους "φίλους" μας Τούρκους, ούτε και στα εδέρφια μας τους Σκοπιανούς! Δηλαδη η απελευθερωση της Θεσσαλονικης εγινε με τριαντάφυλα? Εκει να δεις ανθρωπιστικη καταστροφη εναντια σε καθε τι μη Ελληνικό!! Συμφωνοι, να δεχτω οτι ηταν Ελληνικη γη και δικαίως πραξαμε αλλα σάμπως και η Μ.Ασια Τουρκικη γη δεν ηταν? Ενταξει δεν πηγαμε σαν Στρατιωτικοι κατακτητες αλλα σαν........εμπορικοι κατακτητες!! Το δευτερο ξερεις ειναι χειρότερο του πρωτου!!!

Ούτε σβήνουμε επιγραφές της γλώσσας τους για να δείξουμε ότι εμείς προυπήρχαμε!
Ούτε προσπαθούμε να πείσουμε ότι μισός πλανήτης είναι ελληνικός, αλλά ούτε όλη η γη είναι Ελληνική!
Ούτε... ούτε... ούτε...
Και αν σκεφτούμε λίγο, είμαστε ο μόνος ίσως λαός που ο πλανήτης όλος μας χρωστάει και κάτι...
Γι' αυτό λοιπόν, προσοχή που θα την ρίξετε την ψήφο! Όχι άλλοι ανθέλληνες!

Εδω θα συμφωνησω σε όλα πλην του ''.....είμαστε ο μόνος ίσως λαός που ο πλανήτης όλος μας χρωστάει και κάτι...'' μιας και οι Αιγυπτιοι προυπηρχαν (πριν το 3100π.χ) των Αρχαίων Ελληνων (μετα το 2500 Π.Χ. ενω ο αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμος που συζητάμε σημερα αναπτυσεται μετα το 1600 Π.Χ.) Η θεμελιωδης διαφορα μεταξυ τους ειναι οτι ο Ελληνικος Πολιτισμός κατα γενικη παραδοχη όλων ειναι ο θεμελιος λιθος του σημερινου Δυτικου Πολιτισμού λογω των τεχνων και κυρίως των γραμματων και της φιλοσοφίας που αναπτυχθηκαν τότε αφου αυτος ο Πολιτισμος ηταν πιο ευκολα διδασκόμενος και αφομειουμενος!!

Arkas
01-06-2009, 16:55
Το ότι οι Σκοπιανοί δεν σταματούν στιγμή να δουλεύουν υπογείως και ανελλιπώς, είναι γνωστό. Το γεγονός όμως ότι υπάρχουν κάποιοι Έλληνες ηλίθιοι & παραπλανημένοι, είναι πλέον κι αυτό γεγονός...!!!
Τι τάση είναι αυτή που επικρατεί όλο και περισσότερο, που πρέπει "ντε και καλά" να δείξουμε ότι δεν είμαστε αμαθείς, αλλά (ψευτο)πολιτισμένοι και ανεκτικοί σε ότι ηλιθιότητα "βγαίνει" στην επιφάνεια από "βαλτούς" ανθρώπους!
Και κάτι άλλο... Γιατί πρέπει κάθε φορά που βγαίνει στην επιφάνεια κάτι άλλο, αναρωτιόμαστε και καταλήγουμε: Τα ίδια δεν κάναμε κι εμείς;
"ΟΧΙ" ρε παιδιά! Δεν ξεριζώσαμε άλλον πολιτισμένο λαό από τον τόπο του για να κάτσουμε εμείς οι βάρβαροι!
Δεν προκαλέσαμε ανθρωπιστικές καταστροφές ούτε στους "φίλους" μας Τούρκους, ούτε και στα εδέρφια μας τους Σκοπιανούς!
Ούτε σβήνουμε επιγραφές της γλώσσας τους για να δείξουμε ότι εμείς προυπήρχαμε!
Ούτε προσπαθούμε να πείσουμε ότι μισός πλανήτης είναι ελληνικός, αλλά ούτε όλη η γη είναι Ελληνική!
Ούτε... ούτε... ούτε...
Και αν σκεφτούμε λίγο, είμαστε ο μόνος ίσως λαός που ο πλανήτης όλος μας χρωστάει και κάτι...
Γι' αυτό λοιπόν, προσοχή που θα την ρίξετε την ψήφο! Όχι άλλοι ανθέλληνες!
:sm8::sm5::sm4:

vellos
01-06-2009, 17:01
αρε σουτια που θελουνε!


:sm8:

panGS
02-06-2009, 02:41
Εκ πρώτης με ξένισε, αυτό που διάβασα και είδα. Πρόσεξα όμως πως το βίντεο είναι κομμένο και ραμμένο, πράγμα το οποίο μπορεί να αλλάξει την σημασία ή την έννοια.
Θα ήθελα να έχω ακούσει όλη την παρουσίαση, να φωνάζω με το δίκιο μου αν πρέπει...

ckalfas
02-06-2009, 07:07
Φυσικα και δεν το καναμε ετσι, αλλα πιο πολιτισμενα!! Με τις τεχνες, τα γραμματα και το εμπόριο!!! Αυτο το τελευταίο ηταν η αιτία που μεχρι το 1922 τα παραλια της Μ.Ασιας ακμαζαν με πλουσιους ελληνες και φτωχους (παμφτωχους για την ακριβεια) Τουρκους. Οι Ελληνες τα αφεντικά και οι τουρκοι τα παραπαίδια!! Δεν μπορουμε να τα αρνηθουμε αυτα και να κανουμε οτι δεν ειναι ετσι!! Ρωτα γυρω σου ανθρωπους απο εκει που ακομη ειναι ακομη εν ζωη να στα βεβαιώσουνε!



Γιώργη, όλοι οι σχεδόν οι παππούδες μου από εκεί ήταν!
Το ότι οι Έλληνες είχαν χρήματα, δεν νομίζω να ήταν απόροια ενός μυστικού σχεδίου, αλλά του εμπορικού δαιμονίου που από χιλιάδες έτη διέκρινε τους προγόνους μας! Δεν τους είχανε με τον βούρδουλα, αλλά επί πληρωμής. Και ασ μην ξεχνάμε ότι είμασταν και υπόδουλοί τους...!!! Είμασταν έρμαια των προθέσεών τους, όποτε αυτές άλλαζαν και μπορώ να σου θυμήσω το κίνημα των Νεότουρκων, τα '65 στην Πόλη και άλλα...
Και κάτι άλλο... Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Ελληνική Επανάσταση του '21 δεν ξέσπασε μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά σε όλη σχεδόν την σημερινή επικράτεια, αλλά και την Βαλκανική. Απλά, στην Πελοπόννησο, λόγω θέσης και γεωγραφίας δεν είχαν την δυνατότητα να αντιδράσουν.
Θα υποθέτεις μάλλον, τι τράβηξαν οι Ελληνικοί πληθυσμοί της υπόλοιπης Ελλάδας που δεν απελευθερώθηκαν! Ξεκληρίστηκαν ολόκληρα χωριά και Κωμοπόλεις (με τρανταχτό παράδειγμα την Νάουσα), αλλά και αυτός της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Ιωνίας 100 χρόνια αργότερα!
Δεν είμασταν αγγελούδια, δεν πρεσβεύω το "οφθαλμός αντί οφθαλμού" αλλά αυτά που έχουμε κάνει είναι μία παρανυχίδα σ' αυτά που μας έχουνε κάνει!
Τέλος Πάντων, επειδή προηγουμένως στο "παραπλανηθέντες" δεν εννοούσα εσένα, αλλά τον Τρεμόπουλο, Βοσκόπουλο και τους λοιπούς, θα τελειώσω λέγοντας ότι καλά είναι να τα εξετάζουμε όλα απ' όλες τις πλευρές, αλλά όσον αφορά τα εθνικά θέματα δεν χωράνε εκπτώσεις!
Για να μην πηγαίνουμε στο μέλλον εκδρομές στην Μακεδονία (όπως τώρα στην Καππαδοκία κλπ) και κλαίμε για χαμένες πατρίδες που πάλι με χρόνια και καιρούς , πάλι δικά μας θα 'ναι!

gb1200
02-06-2009, 11:18
Γιώργη, όλοι οι σχεδόν οι παππούδες μου από εκεί ήταν!
Το ότι οι Έλληνες είχαν χρήματα, δεν νομίζω να ήταν απόροια ενός μυστικού σχεδίου, αλλά του εμπορικού δαιμονίου που από χιλιάδες έτη διέκρινε τους προγόνους μας! Δεν τους είχανε με τον βούρδουλα, αλλά επί πληρωμής. Και ασ μην ξεχνάμε ότι είμασταν και υπόδουλοί τους...!!! Είμασταν έρμαια των προθέσεών τους, όποτε αυτές άλλαζαν και μπορώ να σου θυμήσω το κίνημα των Νεότουρκων, τα '65 στην Πόλη και άλλα...
Και κάτι άλλο... Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Ελληνική Επανάσταση του '21 δεν ξέσπασε μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά σε όλη σχεδόν την σημερινή επικράτεια, αλλά και την Βαλκανική. Απλά, στην Πελοπόννησο, λόγω θέσης και γεωγραφίας δεν είχαν την δυνατότητα να αντιδράσουν.
Θα υποθέτεις μάλλον, τι τράβηξαν οι Ελληνικοί πληθυσμοί της υπόλοιπης Ελλάδας που δεν απελευθερώθηκαν! Ξεκληρίστηκαν ολόκληρα χωριά και Κωμοπόλεις (με τρανταχτό παράδειγμα την Νάουσα), αλλά και αυτός της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Ιωνίας 100 χρόνια αργότερα!
Δεν είμασταν αγγελούδια, δεν πρεσβεύω το "οφθαλμός αντί οφθαλμού" αλλά αυτά που έχουμε κάνει είναι μία παρανυχίδα σ' αυτά που μας έχουνε κάνει!
Τέλος Πάντων, επειδή προηγουμένως στο "παραπλανηθέντες" δεν εννοούσα εσένα, αλλά τον Τρεμόπουλο, Βοσκόπουλο και τους λοιπούς, θα τελειώσω λέγοντας ότι καλά είναι να τα εξετάζουμε όλα απ' όλες τις πλευρές, αλλά όσον αφορά τα εθνικά θέματα δεν χωράνε εκπτώσεις!
Για να μην πηγαίνουμε στο μέλλον εκδρομές στην Μακεδονία (όπως τώρα στην Καππαδοκία κλπ) και κλαίμε για χαμένες πατρίδες που πάλι με χρόνια και καιρούς , πάλι δικά μας θα 'ναι!


+1000 :sm8: