PDA

View Full Version : Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος της Air France σε πτήση Βραζιλία-Παρίσι.


Arkas
01-06-2009, 20:53
Αεροσκάφος Airbus Α330-220 της αεροπορικής εταιρείας Air France με 228 επιβαίνοντες χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ το πρωί της Δευτέρας πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Ριο ντε Τζανέιρο με προορισμό το Παρίσι, όπου αναμένετο να προσγειωθεί στις 12:10 (ώρα Ελλάδος).


Αερολιμενικές πηγές στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για το Airbus Α330-220, ενώ η πιθανότερη εκδοχή είναι πως το το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό πέφοντας σε καταιγίδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.


Οι τελευταίες ανακοινώσεις της Air France αναφέρουν ότι πριν χαθεί το αεροσκάφος είχε εκπέμψει (στις 05:14 ώρα Ελλάδος) σήμα για προβλήματα στο ηλεκτικό σύστημα αφού πέρασε μέσα από καταιγίδα με ισχυρές αναταράξεις. Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ μετά από 3,5 ώρες πτήσης και ενώ «είχε προχωρήσει πολύ» πάνω από τον Ατλαντικό.

«Το πιο πιθανό είναι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό» δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της Air France Φρανσουά Μπρους. «Το αεροπλάνο εισήλθε σε ζώνη καταιγίδων με ισχυρές αναταράξεις που προκάλεσαν δυσλειτουργίες» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1019353_s.jpgΗ πτήση AF 447 έχει 216 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα. Στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται ένα νεογέννητο, επτά παιδιά, 82 γυναίκες και 126 άνδρες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Air France, Χόρχε Ασουνσάο, στο αεροσκάφος επέβαιναν 80 Βραζιλιάνοι και 73 Γάλλοι.
Στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται επίσης 18 Γερμανοί, 9 Ιταλοί, 6 Αμερικανοί, 5 Κινέζοι, 4 Ούγγροι , δύο Ισπανοί, δύο Βρετανοί, δύο Μαροκινοί και δύο Ιρλανδοί, καθώς και ένας επιβάτης από την Αγκόλα, ένας Βέλγος, ένας Ισλανδός, ένας Νορβηγός, ένας Πολωνός, ένας Ρουμάνος, ένας Ρώσος, ένας Σλοβάκος, ένας Σουηδός, ένας Τυνήσιος, ένας Φιλιππινέζος και ένας Ελβετός.

Στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ έχει συγκροτηθεί κέντρο διαχείρισης κρίσης. Οι συγγενείς των επιβαινόντων έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμοφωμένο χώρο, αναμένοντας με αγωνία ο,τιδήποτε νεότερο. Η Air France παρέχει πληροφορίες σε συγγενείς και φίλους που καλούν εκτός Γαλλίας στον τηλεφωνικό αριθμό 00 33 157021055.
(Στην ένθετη φωτογραφία ο πίνακας αναχώρησης και προγραμματισμένης άφιξης της πτήσης AF 447)

Από την Αεροπορική Υπηρεσία της Βραζιλίας ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης κοντά στο νησί Φερνάντο ντε Νορόνια, στα ανοικτά των βόρειων ακτών της χώρας. Η Γαλλία έχει στείλει επίσης αρκετά αναγνωριστικά αεροσκάφη.

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η τελευταία επαφή του αεροπλάνου με τα ραντάρ έγινε στις 22:33 της Κυριακής τοπική ώρα (04:33 ώρα Ελλάδος της Δευτέρας), αφού είχε ήδη πετάξει πάνω από τα νησιά Φερνάντο ντε Νορόνια.

Ο αρμόδιος για τις μεταφορές υπουργός της Γαλλίας επισήμανε ότι το αεροσκάφος θα είχε μείνει από καύσιμα εάν εξακολουθούσε να πετά. «Έως τώρα θα είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα κηροζίνης, έτσι πρέπει δυστυχώς τώρα να αντιμετωπίσουμε το πιο τραγικό σενάριο» είπε ο υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας Ζαν-Λουί Μπορλό.
Ο ίδιος προσέθεσε μιλώντας στο ραδιοσταθμό France Info ότι το αεροπλάνο είχε εξαφανιστεί τόσο από τα στρατιωτικά, όσο και από τα πολιτικά ραντάρ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι οι πιθανότητες εξεύρεσης επιζόντων είναι «πολύ μικρή». Είπε ότι η ανεύρεση του αεροπλάνου θα είναι δύσκολη αποστολή, μιας και η περιοχή των ερευνών είναι «τεράστια», όπως είπε. «Δεν έχουμε αποκλείσει καμία υπόθεση» τόνισε από το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ, όπου συναντήθηκε με συγγενείς θυμάτων.

«Η Air France με λύπη της ανακοινώνει πως δεν έχει νέα από την πτήση AF 447 που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ρίο στο Παρίσι με 216 επιβάτες και συμμερίζεται τη συγκίνηση και την ανησυχία των οικογενειών» δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας.

Στον αερολιμένα Ρουασί έχει σπεύσει και ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπισερό.
Newsroom ΔΟΛ

georgekostas
01-06-2009, 20:56
Ασχημα τα πραγματα :hmmm: ας μας πει τη γνωμη του και ο Στρατος που το γνωριζει καλα το αντικειμενο.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
01-06-2009, 21:11
Εξαιρετικά μικρές οι πιθανότητες,

για τον εντοπισμό του αεροσκάφους ...

Για επιζώντες ......:(

skippybi
01-06-2009, 22:33
το άκουσα και εγώ σε δελτίο ειδήσεων...:(:(:(

xvitos
01-06-2009, 23:18
:yz

ntinopoulos
02-06-2009, 00:04
δε συμβαινει συχνα αλλα αμα συμβει...γ@μ@ τα!:(

Georgia
02-06-2009, 00:25
Τραγικό συμβάν ....:(:(:(

manro
03-06-2009, 00:32
Βρέθηκαν συντρίμια ....:(:(:(

EOD-K9
03-06-2009, 00:44
:(:(:(:(:(:(:(

NLS
03-06-2009, 01:03
ε ρε παιδιά θα βρισκόντουσαν τι περιμένατε;
το Lost σε πραγματική version;

κρίμα ο κόσμος (πάλι)

sotos
03-06-2009, 01:05
ε ρε παιδιά θα βρισκόντουσαν τι περιμένατε;
το Lost σε πραγματική version;

κρίμα ο κόσμος (πάλι)


:sm8:

leonidas
13-06-2009, 01:03
http://www.imageshack.gr/files/jabo0wurs5p5ga9hutz4.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=jabo0wurs5p5ga9hutz4.jpg)

Έχασε τη μοιραία πτήση και σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό

Ρίγος προκαλεί η ιστορία της Johanna Ganthaler, η οποία από καθαρή τύχη έχασε μαζί με το σύζυγό της την πτήση AF 447 της Air France που συνετρίβη στον Ατλαντικό, αλλά δεν ξεγέλασε το θάνατο που τη βρήκε με τραγικό τρόπο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λίγες μέρες αργότερα.
Η Johanna Ganthaler και ο σύζυγός της, Kurt, είναι συνταξιούχοι από την Ιταλία και βρίσκονταν στη Βραζιλία για διακοπές.
Ήταν προγραμματισμένο να πάρουν την πτήση AF 447 για να επιστρέψουν στην Ευρώπη, αλλά την έχασαν και πήραν μια άλλη.
Το ζευγάρι δεν είχε συνέλθει καλά-καλά από τα τραγικά νέα της συντριβής του αεροσκάφους της Air France και την τύχη που είχαν, όταν η μοίρα τους έπαιξε ένα πολύ ειρωνικό παιχνίδι.
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα σε δρόμο της πόλης Kufstein της Αυστρίας, με αποτέλεσμα η Johanna Ganthaler να σκοτωθεί ακαριαία και ο σύζυγός της να τραυματιστεί σοβαρά.

Arkas
13-06-2009, 11:33
:(:(:(

essel
13-06-2009, 12:11
ΑΜΑ ΣΟΥ ΜΈΛΛΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ..............:(

Arkas
03-07-2009, 14:29
Πρόσκρουση στο νερό


Νέα θεωρία για το δυστύχημα της Air France προκύπτει από την «αυτοψία» στα συντρίμιαhttp://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1029530_b.jpg



Στιγμιότυπο από τις έρευνες των Βραζιλιάνων στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού
Μια νέα εκδοχή σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους της Air France στον Ατλαντικό δίνουν Γάλλοι εμπειρογνώμονες, αφού εξέτασαν τα συντρίμια του αεροπλάνου.
«Το αεροσκάφος δεν καταστράφηκε καθώς βρισκόταν εν πτήσει» δήλωσε ο Αλέν Μπουγιάρ, υπεύθυνος της έρευνας της ΒΕΑ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το Airbus κατά πάσα πιθανότητα προσέκρουσε στην επιφάνεια του νερού «με μεγάλη επιτάχυνση».
Ο έλεγχος του αεροσκάφους θα περνούσε από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Βραζιλίας, στους συναδέλφους τους στη Σενεγάλη, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ, προσέθεσε ο ίδιος, κατά την παρουσίαση έκθεσης που συντάχθηκε βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας.
Οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης AF 447 προσπάθησαν τρεις φορές να συνδεθούν με σύστημα δεδομένων στην πρωτεύουσα Ντακάρ της Σενεγάλης, αλλά απέτυχαν, πιθανώς επειδή το Ντακάρ δεν είχε λάβει ποτέ το σχέδιο πτήσης.
«Αυτό δεν είναι φυσιολογικό» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι οι ερευνητές προσπαθούν επίσης να βρουν γιατί χρειάστηκαν έξι ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους για να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η έρευνα για τα «μαύρα» κουτιά του αεροσκάφους θα συνεχιστεί έως τις 10 Ιουλίου, καθώς αυτά εκπέμπουν σήμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Newsroom ΔΟΛ