PDA

View Full Version : Προβληματισμός στην εποχή του Μεγάλου Αδελφού…


GregoryGS
11-04-2012, 23:38
Αποφάσισα να ποστάρω ένα θέμα που με προβλημάτισε αρκετά τις τελευταίες ημέρες. Πραγματικά, είχα περιέργεια να ακούσω διάφορες απόψεις μιας και εδώ υπάρχουν και άνθρωποι καταρτισμένοι σε τέτοια θέματα, αλλά και από διαφωνίες που έχουν προκύψει στο παρελθόν (διόδια κ.λ.π.), πιστεύω ότι υπάρχει μια σοβαρή ανάλυση απόψεων.


Η αρχή του προβληματισμού ήταν δύο γεγονότα. Το ένα ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε εδώ για το γεγονός ότι ακόμα και εδώ όλα παρακολουθούνται και καταγράφονται και το δεύτερο είναι η παρατήρηση των στοχευόμενων διαφημίσεων του Google.
Με αφετηρία αυτά, μπήκα στην διαδικασία να διαβάσω λίγο την πολιτική απορρήτου του google (μήπως άργησα λίγο;)…
Το θέμα του προβληματισμού λοιπόν για να μην μακρηγορώ δεν είναι τόσο ότι όλοι μας παρακολουθούμαστε από mail, facebook, GPS κινητών, μικρόφωνα κινητών, τηλεοράσεις (τραγικό) κάρτες και εκατοντάδες άλλους τρόπους τους οποίους δεν υπάρχει νόημα να αναφέρω.


Η φυσιολογική και αποστομωτική απάντηση σε όλα αυτά είναι απλή: «έχεις τίποτα να κρύψεις;» …. «οκ υπάρχει η τεχνολογία για όλα αυτά αλλά τι σε νοιάζει… καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται..» τα οποία φαίνονται σε ένα βαθμό λογικά. Γιατί όμως υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Για να πιάνει μόνο τους κακούς… (τότε γιατί δεν τους πιάνει;;)
Ό προβληματισμός είναι λοιπόν ο εξής: όλοι αυτοί οι κακοί ήταν πάντα κακοί ή απλά μια μέρα διαφώνησαν με τους ‘καλούς’. Πόσοι από εμάς το ξανασκέφτηκαν πριν στείλουν ένα mail που καυτηριάζει την επικαιρότητα; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε κατεβάσει ποτέ ταινία από το δίκτυο; Πόσοι από εμάς μπορούμε να υπερασπιστούμε το δίκαιο στις μέρες μας; Μήπως το τυρί είναι γλυκό;



Στους καιρούς που ζούμε και θα ζήσουμε θέτω έναν προβληματισμό για όλους μας. Νομίζω ότι είναι επίσης σημαντικό να αναφέρω ότι ο προβληματισμός είναι ΚΑΘΑΡΑ προβληματισμός και δεν υπάρχει υπονοούμενο συμπέρασμα.