PDA

View Full Version : Η πρώτη «αθόρυβη» πίστα motocross


fonta
03-05-2012, 22:27
Κατασκευάστηκε στη Βόρεια Καρολίνα και προσφέρεται μόνο σε ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες


Αν ρωτήσετε κάποιον να αναφέρει τα χαρακτηριστικά ενός αγώνα, μετά το θέαμα και τον συναγωνισμό, πιθανότατα θα αναφέρει την ηχητική συνοδεία αυτών. Στο μέλλον μαζί με τους «παραδοσιακούς» κινητήρες θα εκλείψει και αυτή η παράμετρος.

Η αρχή έγινε ήδη στις ΗΠΑ, όπου η πίστα Dark Green Motorsports στο Penrose της Βόρειας Καρολίνας μπορεί αρχικά να μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη πίστα motocross αυτού του πλανήτη, έχει όμως και μια σημαντική διαφορά.


Τα άλματά της, μονά, διπλά, τριπλά ή «τραπέζια» που περιλαμβάνονται στη διαδρομή των 1.400 μέτρων προσφέρονται μόνο για ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες. Οι Zero MX που παρέχονται προς ενοικίαση είναι 100 % «οικολογικές».


http://www.newsbeast.gr/files/1/2012/05/03/dark_green_motox1.jpg

http://www.newsbeast.gr/files/1/2012/05/03/dark_green_motox2.jpg

Ο ιδρυτής της εταιρείας Stephen Salzman είπε ότι η τοποθεσία για την πρώτη πίστα αποκλειστικά ηλεκτροκίνητων motocross στις ΗΠΑ (αλλά και στον κόσμο) επιλέχθηκε για την παρθένα ομορφιά του τοπίου. Εγκατεστημένη μέσα στο εθνικό πάρκο του Pisgah και του DuPont State Forest, περιτριγυρίζεται από βουνά που κόβουν την ανάσα με την επιβλητικότητά τους.

Η πίστα άνοιξε στα τέλη του 2011 και σχεδιάστηκε με τη βοήθεια έμπειρων οδηγών motocross ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα είναι ευχάριστη σε αρχάριους αλλά και ενδιαφέρουσα για πιο έμπειρους οδηγούς.

http://www.newsbeast.gr/files/1/2012/05/03/dark_green_motox3.jpg

Μια αντίστοιχη πίστα motocross στην περιοχή υποχρεώθηκε να κλείσει μετά από διατάγματα για περιορισμό του θορύβου στην επαρχία της Transylvania.

Οι επισκέπτες του Dark Green εντυπωσιάζονται από τις πόσο λίγο θόρυβο παράγουν οι μοτοσυκλέτες της Zero MX που δίνονται προς ενοικίαση. Ουσιαστικά το μόνο που ακούγεται είναι ο ήχος των ελαστικών και της μοτοσυκλέτας όταν προσγειώνεται από ένα άλμα.

«Αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι τόσο ήσυχες που σε εκπλήσσουν», αναφέρει ο Salzman. «Οι θεατές μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται να υψώνουν τον τόνο της φωνής τους και οι γείτονές μας απολαμβάνουν το θέαμα χωρίς να ενοχλούνται».

http://www.newsbeast.gr/files/1/2012/05/03/dark_green_motox4.jpg

Οι οδηγοί μπορούν να επισκεφθούν την πίστα με τις δικές τους μοτοσυκλέτες αρκεί να είναι ηλεκτρικές και να χρησιμοποιήσουν την πίστα για μία ολόκληρη ημέρα, δίνοντας εισιτήριο μόλις 10 δολάρια. Αν δεν έχουν, μπορούν να νοικιάσουν μία Zero MX προς 35 δολάρια την ώρα. Οι αρχάριοι μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα λαμβάνοντας τον ειδικό ρουχισμό και με ελάχιστο επιπλέον κόστος (5 δολάρια).

Το Dark Green είναι ανοικτό καθημερινά και ο στόλος μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 8 αναβάτες, αν και όλα αυτά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό.

http://www.newsbeast.gr/files/1/2012/05/03/dark_green_motox5.jpg

Οι μοτοσυκλέτες είναι εύκολες στην οδήγησή τους όσο είναι ένα συμβατικό ποδήλατο, μόνο που λείπουν τα πετάλια και είναι «λίγο» πιο γρήγορες. Έχουν τελική ταχύτητα γύρω στα 88 km/h και η αυτονομία τους αρκεί για οδήγηση μίας ώρας πριν χρειαστούν φόρτιση. Δεν έχουν συμπλέκτη ούτε ταχύτητες αλλά ούτε και φρένο στο πόδι.

«Στο μέλλον σκοπεύουμε να μετατρέψουμε την εγκατάσταση σε ένα πλήρες πάρκο περιπέτειας, που θα παρέχει όχι μόνο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες αλλά και ποδήλατα για βόλτες στο δάσος, πίστα και μαθήματα για stunts με ποδήλατα, διαδρομή downhill (κατάβαση) για τους πιο τολμηρούς ποδηλάτες, αλλά και τοξοβολία και πεζοπορία», συμπλήρωσε ο Terrell Hammel συνέταιρος στο εγχείρημα. «Προσπαθούμε να μετατρέψουμε το χώρο σε πλήρως αυτόνομο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα δικά μας διατροφικά προϊόντα».

http://www.newsbeast.gr/files/1/2012/05/03/dark_green_motox6.jpg

Δείτε στο βίντεο τις αθόρυβες motocross μοτοσυκλέτες της Zero που όχι μόνο εντάχθηκαν σε ένα γενικότερο πλαίσιο επαφής με τη φύση αλλά έγιναν και η πρώτη δραστηριότητα που ενεργοποιήθηκε. Αυτά βέβαια σε μια άλλη ήπειρο με άλλη κουλτούρα περί του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δεν θα ήταν ωστόσο κακή ιδέα κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα που δεν έχει να ζηλέψει ούτε από τα τοπία της Transylvania ούτε από το φυσικό κάλλος της Βόρειας Καρολίνας. Μόνο ίσως από τη νοοτροπία των ανθρώπων της…

2011 Zero MX Electric Motorcycle - YouTube

siraxanz
03-05-2012, 22:38
:re25:

element
03-05-2012, 23:05
Το μέλλον είναι εδώ..

ortho
04-05-2012, 13:50
Διαβάζοντας, μου πέρασε από το μυαλό η τελευταία παράγραφος του κειμένου!

Καθόλου κακή ιδέα!!!:ye02:

coco65
12-05-2012, 11:24
Κατασκευάστηκε στη Βόρεια Καρολίνα



Το μέλλον είναι εδώ..

Εδώ στην Ελλάδα ή στην Καρολίνα ;;;;:confused::confused::confused::u55:



:lo19::lo19::lo19: