PDA

View Full Version : MotoGP: Δύο στα δύο για τον Στόνερ


repogs
11-05-2012, 13:32
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του φέτος κατέκτησε ο Κέισι Στόνερ στην πίστα του Εστορίλ στην Πορτογαλία.

http://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/12/05/06/stoner_game_mesa.jpg?MOTOGP: DYO STA DYO GIA TON STONERΟ Αυστραλός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κατακτώντας μία «καθαρή» νίκη επί του μεγάλου αντίπαλου Χόρχε Λορένθο. Ετσι ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της γενικής κατάταξης πρώτη φορά εφέτος, ξεπερνώντας τον Ισπανό αναβάτη της Yamaha κατά έναν βαθμό (66 έναντι 65).
Ο poleman Στόνερ έδωσε μέχρι την πρώτη στροφή μία μικρή μάχη με τον teammate του Ντάνι Πεντρόζα που ξεκίνησε δεύτερος, αλλά στην επόμενη στροφή πήρε την πρωτοπορία στον αγώνα και την κράτησε μέχρι το τέλος.
Ακόμη και όταν τρεις γύρους πριν το τέλος ο Λορένθο έμοιαζε να τον «πιάνει», ο Αυστραλός άνοιξε το γκάζι, αύξησε την διάφορά του από τον αντίπαλο του και πήρε μία παλικαρίσια νίκη σε μία πίστα που φαινομενικά ανήκε στον Ισπανό.
Ο Λορένθο ξεκίνησε από την τετάρτη θέση τον αγώνα, αλλά επωφελήθηκε της μάχης των Στόνερ-Πεντρόζα μέχρι τη δεύτερη στροφή και έτσι «έκλεψε» από τον ομοεθνή του τη δεύτερη θέση. Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να μειώσει την διαφορά του προς το τέλος του αγώνα από τον πρωτοπόρο Στόνερ, έχασε στα ίσια, για δεύτερη φορά από τον Αυστραλό αναβάτη της Repsol Honda. Παράλληλα, έπεσε από την κορυφή της γενικής βαθμολογίας.
Για τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος σε ισάριθμους αγώνες ο Ντάνι Πεντρόζα ανέβηκε στο βάθρο των νικητών. Αυτή ήταν η 100ή παρουσία του Ισπανού αναβάτη της Repsol Honda στο πόντιουμ και η δεύτερη συνεχόμενη στη φετινή σεζόν που τερματίζει τρίτος.
Μπορεί μια επικείμενη μάχη των Στόνερ-Λορένθο να αποτελούσε το highlight του αγώνα, αλλά πλούσιο θέαμα προσέφεραν σίγουρα οι δύο αναβάτες της Monster Yamaha Tech 3, Καλ Κρούτσλοου και Αντρέα Ντοβιτσιόζο που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον για την τέταρτη θέση. Τελικός νικητής της δικής τους μονομαχίας ήταν ο Ιταλός που για πρώτη φορά εφέτος τερμάτισε εμπρός του Βρετανού teammate του. Ο Κρούτσλοου δύο φορές κατά την διάρκεια του αγώνα βγήκε εκτός πίστας, χάνοντας τη θέση του, αλλά και τις δύο κατάφερε να την επανακτήσει.
Στην έκτη θέση, πίσω από τις δύο Yamaha ήταν o Αλβάρο Μπαουτίστα με την Honda της San Carlo Honda Gresini, αποδεικνύοντας ότι αγώνα με αγώνα η απόδοσή του ανεβαίνει.
Την καλύτερη μέχρι στιγμής επίδοση του στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα σημείωσε ο Βαλεντίνο Ρόσι, τερματίζοντας έκτος. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati πέρασε για πρώτη φορά φέτος τον teammate του Νίκι Χέιντεν που έκανε έναν πάρα πολύ κακό αγώνα μένοντας μόλις ενδέκατος.
Ο Μπεν Σπις ήταν σαφώς καλύτερος από τα προηγούμενα GP, αλλά και πάλι τερμάτισε πίσω (όγδοος). Ο Αμερικανός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha είχε άσχημη εκκίνηση πέφτοντας από την τέταρτη θέση στην όγδοη και έκτοτε δεν κατάφερε να ανέβει.
Στην ένατη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Στέφαν Μπραντλ με την ομάδα της LCR Honda ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Χέκτορ Μπαρμπερά με την Ducati της Pramac Raing Team.
Στην κατηγορία των CRT μοτοσικλετών πρώτος για μία ακόμη φορά ήταν ο Αλειξ Εσπαργκάρο (Power Electronis Aprilia).
Μεγάλος άτυχος ο Κόλιν Εντουαρτς ο οποίος κατά την διάρκεια των χθεσινών κατατακτήριων δοκιμών είχε μία άσχημη πτώση και έσπασε την αριστερή κλείδα του. Όλα συνέβησαν όταν ο Ράντι ντε Πουνιέ έπεσε δίπλα στον τεξανό αναβάτη με αποτέλεσμα να τον παρασύρει. Ο Εντουαρτς έπεσε με δύναμη στην άσφαλτο και η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών διεκόπη για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιατρείο της πίστας από όπου έφυγε χθες το βράδυ. Σήμερα αναχώρησε για την Βαρκελώνη όπου θα υποβληθεί αύριο σε εγχείριση.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
1. Κ. Στόνερ Honda
2. Χ. Λορένθο Yamaha +1.421
3. Ν. Πεντρόζα Honda +3.621
4. Α. Ντοβιτσιόζο Tech 3 Yamaha +13.846
5. Κ. Κράτσλοου Tech 3 Yamaha +16.690
6. Α. Μπαουτίστα San Carlo Honda +21.884
7. Β. Ρόσι Ducati +26.797
8. Μ. Σπις Yamaha +33.262
9. Σ. Μπραντλ LCR Honda +35.867
10. Χ. Μπαρμπερά Pramac Ducati +53.363
11. Ν. Χέιντεν Ducati +1:02.630
12. Α. Εσπαργκάρο Aspar Aprilia +1:20.736
13. Ρ. Ντε Πουνιέτ Aspar Aprilia +1:23.483
14. Μ. Πίρο San Carlo Honda +1:37.905
15. Ν. Πετρούτσι Ioda-Aprilia +1 γύρος
Βαθμολογία
1. K. Στόνερ 66
2. X. Λορένθο 65
3. N. Πεδρόσα 52
4. K. Κράτσλοου 37
5. A. Ντοβιτσιόζο 35
6. A. Μπαουτίστα 29
7. Σ. Μπραντλ 24
8. Ν. Χέιντεν 23
9. Β. Ρόσι 22
10. Χ. Μπαρμπερά 19
11. Μ. Σπις 18
12. Α. Εσπαργκάρο 9
13. Ρ. Ντε Πουνιέτ 6
14. Κ. Έντουαρντς 4
15. Ν. Πετρούτσι 4
16. Μ. Πίρο 2
17. Μ. Πασίνι 2
17. Γ. Ερνάντεζ 2
18. Ι. Σίλβα 1
Sport Νέα | sportnea.gr (http://www.sportnea.gr)