PDA

View Full Version : [Οδηγός] Επεξεργασία επιλογών - μερικές ρυθμίσεις


yns
24-05-2012, 18:24
Κάτι το οποίο πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως από τον Πίνακα Ελέγχου Χρήστη (http://www.gsforum.gr/usercp.php) μπορούμε να αλλάξουμε ορισμένες ρυθμίσεις έτσι ώστε η πλοήγησή μας στο φόρουμ να είναι ακόμα πιο εύκολη.

Να επισημάνω πριν ξεκινήσουμε ότι δεν ξέρω αν οι επιλογές αυτές επηρεάζουν και το Tapatalk μιας και δεν το έχω ακόμα και δεν ξέρω πώς λειτουργεί.. :o

Για πάμε να δούμε λοιπόν..

Από το «Γρήγοροι» Σύνδεσμοι πάνω δεξιά στην μπλε μπάρα επιλέγουμε το Επεξεργασία επιλογών.


http://i80.photobucket.com/albums/j182/yns73/Guides/01.jpg

Ανοίγει το παρακάτω παράθυρο.
Τα περισσότερα εκεί μέσα είναι καλά να τα αφήσουμε ως έχουν.
Θα ασχοληθούμε λίγο με αυτά που έχω επισημάνει με τα βελάκια.



http://i80.photobucket.com/albums/j182/yns73/Guides/02.jpg


Number of Posts to Show Per Page
Η default ρύθμιση που έχει το forum είναι 15 μηνύματα ανά σελίδα. Αυτό επιτρέπει να μην φορτώνονται πολλά δεδομένα κάθε φορά που θέλουμε να δούμε κάτι και έτσι να φορτώνει η σελίδα λίγο πιο γρήγορα. Αυτό βολεύει κυρίως στα θέματα που έχουν πολλές φωτογραφίες. Αν παρόλα αυτά έχουμε γρήγορη σύνδεση, μπορούμε να επιλέξουμε να φαίνονται περισσότερα μηνύματα στην κάθε σελίδα. Προσωπικά το έχω στο μέγιστο (Show 40 Posts per Page).


Images In Posts
Οι φωτογραφίες που φορτώνονται σε εξωτερικό server (Photobucket (http://www.photobucket.com), Imageshack (http://www.imageshack.us/), SmugMug (http://www.smugmug.com/) κλπ) δεν επηρεάζουν το bandwidth του server στον οποίο φιλοξενείται το GSForum, δηλαδή, με απλά λόγια, δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό για το hosting (φιλοξενία) εν αντιθέσει με τις φωτογραφίες που ενσωματώνονται σαν συνημμένες χρησιμοποιώντας το «Attach Files». Για αυτό το λόγο άλλωστε υπάρχουν και οι εν λόγω υπηρεσίες.
Μέχρι πριν λίγο καιρό το μέγιστο όριο πλάτους μιας φωτογραφίας ήταν τα 800 pixels. Δηλαδή ό,τι διάσταση και να ήταν η φωτογραφία που ανεβάζαμε το σύστημα την έκανε resize στα 800px. Πλέον οι Διαχειριστές ενσωμάτωσαν μια πολύ χρήσιμη λειτουργία. Πάνω από κάθε φωτογραφία υπάρχει μια κίτρινη μπάρα που γράφει «Click this bar to view the full image». Έτσι μπορούμε να απολαύσουμε την φωτογραφία στην κανονική της διάσταση.
Αν όμως έχουμε μόνιτορ μεγάλης ανάλυσης και θέλουμε να βλέπουμε όλες τις φωτογραφίες κανονικές μπορούμε να επέμβουμε και σ'αυτό ορίζοντας στα 2 κουτάκια το μέγιστο πλάτος και ύψος πάνω από τα οποία οι φωτογραφίες θα σμικρύνονται. Προσωπικά με 22' monitor 1650px έχω ορίσει 1200.


Ζώνη Ώρας
Φροντίζουμε να είναι στο (GTM + 2:00) ΕΛΛΑΔΑ αν μένουμε εδώ ή το προσαρμόζουμε σύμφωνα με τη ζώνη στην οποία βρίσκεται η χώρα διαμονής μας ή η χώρα στην οποία έχουμε ταξιδέψει. Έτσι η ώρα δημοσίευσης των μηνυμάτων θα είναι πάντα η σωστή.


Επιλογές θερινής/χειμερινής ώρας:
Αν βλέπουμε τα μηνύματά μας με διαφορά μίας ώρας τότε πρέπει να ρυθμίσουμε αυτή την επιλογή.


Start of the Week
Αν δεν είναι ήδη στην Δευτέρα το βάζουμε εμείς για να βλέπουμε καλύτερα το Ημερολόγιο (http://www.gsforum.gr/calendar.php).

Παρακάτω έχω τις δικές μου ρυθμίσεις.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση εδώ είμαστε! :)

http://i80.photobucket.com/albums/j182/yns73/Guides/03.jpg

adventure
25-05-2012, 21:01
Πολύ χρήσιμο πόστ Γιάννο.

:ye02: :re25:

Σε ευχαριστούμε.

:ye33: :ye33:

ARGI
25-05-2012, 21:02
:th11::th11::th11::th11:
:ye02::ye02:

gelasios
30-05-2012, 07:40
Μπραβο Γιαννη!!! Πολυ χρησιμο!!! Ευχαριστουμε!