PDA

View Full Version : Σκληροί δίσκοι υψηλών προδιαγραφών


ΑΓΡΙΩΤΗΣ
14-06-2012, 22:55
Σκληροί δίσκοι υψηλών προδιαγραφών | GLOBAL :: e-volos.gr (http://www.e-volos.gr/el/diafora/skliroi_diskoi_ucilon_prodiagrafon.html)

silvestros
15-06-2012, 00:55
θεωρω το κλασικο cd και dvd ως την πιο αξιοπιστη αποθηκη δεδομενων .... για τις επιδοσεις το μηχανημα απο οτι καταλαβα μιλαει για 100ΜΒ/s υπαρχει νεα τεχνολογια που φτανει τα 500ΜΒ/s οπως το Corsair Force 3 CSSD-F120GB3-BK

vaska
15-06-2012, 07:18
Αποθηκευτικά μέσα με κινητά μέρη δεν μπορείς με κανέναν τρόπο να τα χαρακτηρίσεις αξιόπιστα. Χαλάνε γιατί έτσι θέλουν. Οι εταιρείες παραγωγής στο όνομα της χαμηλής τιμής και της όλο και αυξανόμενης ζήτησης αλλά και χωρητικότητας, δίνουν όλο και μικρότερη σημασία στην αξιοπιστία πατώντας πάνω στην μεγάλη (σε χρονική διάρκεια) εγγύηση. Αλλά τη να την κάνεις την εγγύηση όταν χάσεις πολύτιμα δεδομένα????

Η Λύση που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια είναι σχετικά οικονομική και αρκετά μεγάλη σε χωρητικότητα και ονομάζεται NAS SERVER. Ένα κουτί εξωτερικό με δικιά του ανεξάρτητη τροφοδοσία και δυνατότητα να φιλοξενήσει 2 - 4 - 6 - 8 δίσκους σε raid συστοιχία. Με απλά λόγια έχει 2 δίσκους του 1 ΤΒ τους βάζεις στο κουτάκι και βλέπεις σύνολο πάλι 1 ΤΒ αλλά ο ένας είναι αντίγραφο του άλλου. Ότι πιο αξιόπιστο. Θα το σύγκρινα μόνο με ssd αλλά οι ssd έχουν ακόμα υψηλή τιμή και μικρή χωρητικότητα. Επίσης οι nas severs μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυο μέσω ethernet που σημαίνει ότι τους "βλέπεις" από πολλά pc ταυτόχρονα.

:ye33: