PDA

View Full Version : ...στα ιχνη της γουρνοπουλας


intruder
18-07-2012, 15:03
εμαθα οτι εκει 'σα κατ' στον μωρια ,βαζουν ,λεει, γουρνοπουλες στη σουβλα κ τις πετυχεν'!!εδω παν' ο jtnakos μας ''στουμπωσεν'' στην προβατινα που λιωνει στο στομα,τα ζυγουρια μας λιγδωσαν τ'αντερα κ τα κοκορετσια απλο συνοδευτικο φευγουν κατα κιλα....ευκαιρια δειλα δειλα να μαθουμε για του μωρια τα καλλη.
παρνωνας η ταυγετος?
ορεινοι εξολοκληρου οικισμοι,χωρια εγκαταλελημενα στο ελεος του χρονου,καβατζες για το που θα στηθει το σκηνακι(κοντα στην γουρνοπουλα για να μπορουμε να γυρισουμε σε αυτο:D)
μερη με ιστορια στα λημερια του γερου του μωρια κ του νικηταρα,ιστοριες σαν παραμυθι που χαθηκαν στα χρονια, για τον φοβερο μπρα'ι'μη(αραγε θα καταφερουμε να ακουσουμε απο καναν νοσταλγο γεροντα?):di59:
η βολτα κ η γνωριμια με το μερος κ την παραδοση ειναι η αιτια,η γουρνοπουλα η αφορμη κ ολα αυτα για κανα 3-4 ημερο στο κλιμα του σεπτεμβρη.σκηνακι κ οπου κατσει,δεν αγχωνωμαστε

ακουω προτασεις κ συμβουλες απο τους γνωστες

siraxanz
19-07-2012, 11:42
Φαντάζομαι για να φτάσεις να βάλεις ερώτημα σε αυτή την ενότητα του φόρουμ, θα διάβασες και τα σχετικά άρθρα που υπάρχουν εδώ....;) (αυτό είναι μιά πρώτη απάντηση...)

Γουρουνόπουλο σουβλιστό θα βρεις στο Λεβίδι, και παραμονές του Σταυρού, 14 Σεπτέμβρη στην Στυμφαλία, αλλά δεν.... πιασέκννλο, βρώμικο κ παραμονεύει η διάροια:D

Στην Καστάνιτσα και στον Πραστό θα βρεις τα ίχνη του Αιγύπτιου στρατάρχη-ηγεμόνα που παραλίγο να είναι ακόμα στο κεφάλι μας...

Πάρνωνας πιό πράσινος και με πολλές καβάτζες, αν βρεις τα Βέρροια κάτσε φάε,
δεν είναι παραδοσική η κυρα καλή που διαχειρίζετε την μοναδική ταβέρνα,
άσε που θα γλύφεις δάχτυλα...

Τα υπόλοιπα σε ανοιχτή γραμμή(τηλ στο προφίλ κοσμο, βοντα, κιου:p) και με σμσ:D

:)

mAthosalas
19-07-2012, 12:29
Οι καλυτερες γουρνοπούλες παιζουν στα πανηγυρια ανα την Αχαϊα-Αρκαδια απο 1η Αυγουστου και ολο τον Αυγουστο...Γυρω απο τα Καλαβρυτοχώρια γινεται "μαχη"....Το πού συγκεκριμενα δεν μπορω να το καθορισω αφου σχεδον καθε χωριο εχει κι ενα πανηγυρι κανοντας τον Αυγουστο να μυριζει παντου γουρνοπούλα στη σουβλα εδω χαμου...:sm2:
Μια διευκρινιση επισης...Κατα Σπαρτη η γουρνοπούλα δεν ειναι γνωστη...εκει θα την "φωναζεις" μπουζοπούλα και ειναι επισης σιγουρο οτι θα φας καλα...;)

gepol
19-07-2012, 13:19
...και στην αρχή λίγο σύγλινο και καγιανά για να ανοίξει η όρεξη ;)

intruder
25-07-2012, 00:50
:th11::di59: σε ολους
...συγλινο κ καγιανα,τι ειν'τουτα?:D

Vagelis Gar
25-07-2012, 00:53
Το είπες και το έκανες βλέπω ε?
Γνωρίζεις τις ομορφιές της Ελλάδας μας :lo19::lo19::lo19:

Καλά να περνάς ρε φίλε !!!

xvitos
25-07-2012, 01:32
...συγλινο ..... τι ειν'τουτα?:D




Τι είναι το Σύγκλινο; Παστό χοιρινό που το έχουν καπνίσει με φασκόμηλο.
Προέλευση: ΜΑΝΗ
Πώς τρώγεται; Σκέτο σαν μεζές ή σφογκάτο (ομελέτα με πατάτες)
Πού το βρίσκουμε; Φυσικά στην Μάνη (Κρεοπολεία) ή και στο Super Market, αλλα με τσιμπημένη τιμή.
Υλικά


Ενάμιση κιλό Σύγκλινο( το κάθε κομμάτι σύγκλινο να είναι κομμένο όσο είναι μια γροθιά).
3 κούπες τσαγιού νερό
3 κούπες τσαγιού στυμμένο πορτοκάλι,
μισή κούπα λάδι,
λίγο αλάτι,
λίγο πιπέρι
πορτοκαλόφλουδες
Προσοχή (τις φλούδες από τα πορτοκάλια που στύψαμε τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σύγκλινο. Μπαίνουν επάνω από τα σύγκλινα ίσα ίσα να έρχονται σε επαφή με το ζουμί τις κατσαρόλας )

Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα μαζί για βράσιμο σε μέτρια φωτιά . Επειδή το Σύγκλινο είναι ήδη καπνισμένο το αφήνουμε μισή ώρα με 45 λεπτά να βράσει μέχρι να πιεί τα 2 / 3 των ζουμιών. (δεν πετάμε ποτέ τον ζωμό που έχει μείνει από το βράσιμο του σύγκλινου).
Ο ζωμός που μένει μετά το βράσιμο λέγεται ΓΛΙΝΑ*. Σε αυτό το ζουμί (όταν κρυώσει έχει την αίσθηση του κολλώδες) μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και μήνες το σύγκλινο στο ψυγείο ή στην κατάψυξη χωρίς να πάθει τίποτα.
Το Σύγκλινο είναι έτοιμο να φαγωθεί σκέτο σαν μεζές ή Σφογγάτο (ομελέτα με αυγά και πατάτες).

Οι πορτοκαλόφλουδες είναι για τους μερακλήδες. Μπορούν να φαγωθούν μόνο την ίδια μέρα που βράσαμε το σύγκλινο.
Η γλίνα* είναι ιδανική για την ομελέτα. Για να τηγανίσουμε βάζουμε ως συμπλήρωμα του ελαιόλαδου λίγη γλίνα. Δίνει πλούσιο και δυνατό άρωμα.

http://www.obelixfoods.gr/images/product043.jpg

http://www.dinanikolaou.gr/sites/default/files/styles/recipe_normal375x330/public/img_1609.jpg

http://www.tavernoxoros.gr/img/i/9sJQbMX85Nwj

http://www.pandespani.com/wp-content/uploads/2011/02/getattachment-16-aspx.jpeg

http://www.mylady.gr/ImageGen.ashx?image=/media/68055/DSC01618.JPG&width=460&constrain=true










... καγιανα,τι ειν'τουτα?:D




Πρόσφατα έμαθα ότι η λέξη kaygana σημαίνει στα τούρκικα «ομελέτα με κάτι» –αυτό το κάτι μπορεί να είναι οτιδήποτε γλυκό ή αλμυρό


Καγιανάς με ντομάτα και Καλαματιανό λουκάνικο εκτύπωση http://www.eliasmamalakis.gr/images/print.jpg (http://www.eliasmamalakis.gr/recipe_print.asp?syntagi_id=56)

http://www.eliasmamalakis.gr/images/ylika.jpgΥλικά για 6 άτομα
8 αβγά
600 γραμ ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κουτ σούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 μικρή κουταλίτσα πελτέ
1 φλιτζ του καφέ Καλαματιανό ελαιόλαδο
350 γραμ Καλαματιανό λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
http://3.bp.blogspot.com/_nyWHW0CUwOc/Sr91sm9DpBI/AAAAAAAAAv0/ATarYa3uYPg/s400/DSC08053.JPG

http://www.eliasmamalakis.gr/images/uploads/35.jpg

http://www.gourmelia.gr/wp-content/uploads/2011/12/strapatsada.jpg

http://foodweb.gr/wp-content/uploads/2011/05/images.jpeg



ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ
http://www.mirsini.gr/sre_images/sintagi_211.jpg

sid2011
25-07-2012, 14:26
:u56::u56::u56::u56::u56: πλάκα μας κάνετε μεσημεριάτικα βάζετε φαγητά ! μας έχετε πεθάνει στην πείνα :u55::u55::u55::u56::u56::u56::u56: μας τρέχουν τα σάλια πως θα φάμε τώρα το μεσημεριανό μας που δεν ξέρω και τι έχει ! :u56::u56::u56: πάντως ψητό δεν εχει !:yz:yz:yz:yz:yz

aleckan
25-07-2012, 15:10
χα χα χα! και μετα αχ αχ αχ!!!
Δε φτανει που διαβαζουμε τις συνταγες και κολλαει το στομα μας ,βγαζεις και ωραιες φωτογραφιες, γμτ ,και μας αποτελειωνεις!:D:re25::re25::re25:
(αντε τωρα να παραγγειλω μια πιτσα)!Νεύρα

phoenix
25-07-2012, 16:02
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
τα γαστρικα μου υγρα μου βγηκαν απο το στομα:sm7::sm7::sm7:

humer
04-08-2012, 11:41
Τι είναι το Σύγκλινο; Παστό χοιρινό που το έχουν καπνίσει με φασκόμηλο.
Προέλευση: ΜΑΝΗ
Πώς τρώγεται; Σκέτο σαν μεζές ή σφογκάτο (ομελέτα με πατάτες)
Πού το βρίσκουμε; Φυσικά στην Μάνη (Κρεοπολεία) ή και στο Super Market, αλλα με τσιμπημένη τιμή.
Υλικά


Ενάμιση κιλό Σύγκλινο( το κάθε κομμάτι σύγκλινο να είναι κομμένο όσο είναι μια γροθιά).
3 κούπες τσαγιού νερό
3 κούπες τσαγιού στυμμένο πορτοκάλι,
μισή κούπα λάδι,
λίγο αλάτι,
λίγο πιπέρι
πορτοκαλόφλουδες
Προσοχή (τις φλούδες από τα πορτοκάλια που στύψαμε τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σύγκλινο. Μπαίνουν επάνω από τα σύγκλινα ίσα ίσα να έρχονται σε επαφή με το ζουμί τις κατσαρόλας )
Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα μαζί για βράσιμο σε μέτρια φωτιά . Επειδή το Σύγκλινο είναι ήδη καπνισμένο το αφήνουμε μισή ώρα με 45 λεπτά να βράσει μέχρι να πιεί τα 2 / 3 των ζουμιών. (δεν πετάμε ποτέ τον ζωμό που έχει μείνει από το βράσιμο του σύγκλινου).
Ο ζωμός που μένει μετά το βράσιμο λέγεται ΓΛΙΝΑ*. Σε αυτό το ζουμί (όταν κρυώσει έχει την αίσθηση του κολλώδες) μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και μήνες το σύγκλινο στο ψυγείο ή στην κατάψυξη χωρίς να πάθει τίποτα.
Το Σύγκλινο είναι έτοιμο να φαγωθεί σκέτο σαν μεζές ή Σφογγάτο (ομελέτα με αυγά και πατάτες).

Οι πορτοκαλόφλουδες είναι για τους μερακλήδες. Μπορούν να φαγωθούν μόνο την ίδια μέρα που βράσαμε το σύγκλινο.
Η γλίνα* είναι ιδανική για την ομελέτα. Για να τηγανίσουμε βάζουμε ως συμπλήρωμα του ελαιόλαδου λίγη γλίνα. Δίνει πλούσιο και δυνατό άρωμα.

http://www.obelixfoods.gr/images/product043.jpg

http://www.dinanikolaou.gr/sites/default/files/styles/recipe_normal375x330/public/img_1609.jpg

http://www.tavernoxoros.gr/img/i/9sJQbMX85Nwj

http://www.pandespani.com/wp-content/uploads/2011/02/getattachment-16-aspx.jpeg

http://www.mylady.gr/ImageGen.ashx?image=/media/68055/DSC01618.JPG&width=460&constrain=true











Πρόσφατα έμαθα ότι η λέξη kaygana σημαίνει στα τούρκικα «ομελέτα με κάτι» –αυτό το κάτι μπορεί να είναι οτιδήποτε γλυκό ή αλμυρό



Καγιανάς με ντομάτα και Καλαματιανό λουκάνικο εκτύπωση http://www.eliasmamalakis.gr/images/print.jpg (http://www.eliasmamalakis.gr/recipe_print.asp?syntagi_id=56)


http://www.eliasmamalakis.gr/images/ylika.jpgΥλικά για 6 άτομα
8 αβγά
600 γραμ ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κουτ σούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 μικρή κουταλίτσα πελτέ
1 φλιτζ του καφέ Καλαματιανό ελαιόλαδο
350 γραμ Καλαματιανό λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
http://3.bp.blogspot.com/_nyWHW0CUwOc/Sr91sm9DpBI/AAAAAAAAAv0/ATarYa3uYPg/s400/DSC08053.JPG

http://www.eliasmamalakis.gr/images/uploads/35.jpg

http://www.gourmelia.gr/wp-content/uploads/2011/12/strapatsada.jpg

http://foodweb.gr/wp-content/uploads/2011/05/images.jpeg



ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ
http://www.mirsini.gr/sre_images/sintagi_211.jpg


:re26:

esterg
13-08-2012, 13:18
Τι είναι το Σύγκλινο; Παστό χοιρινό που το έχουν καπνίσει με φασκόμηλο.
Προέλευση: ΜΑΝΗ
Πώς τρώγεται; Σκέτο σαν μεζές ή σφογκάτο (ομελέτα με πατάτες)
Πού το βρίσκουμε; Φυσικά στην Μάνη (Κρεοπολεία) ή και στο Super Market, αλλα με τσιμπημένη τιμή.
Υλικά


Ενάμιση κιλό Σύγκλινο( το κάθε κομμάτι σύγκλινο να είναι κομμένο όσο είναι μια γροθιά).
3 κούπες τσαγιού νερό
3 κούπες τσαγιού στυμμένο πορτοκάλι,
μισή κούπα λάδι,
λίγο αλάτι,
λίγο πιπέρι
πορτοκαλόφλουδες
Προσοχή (τις φλούδες από τα πορτοκάλια που στύψαμε τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σύγκλινο. Μπαίνουν επάνω από τα σύγκλινα ίσα ίσα να έρχονται σε επαφή με το ζουμί τις κατσαρόλας )
Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα μαζί για βράσιμο σε μέτρια φωτιά . Επειδή το Σύγκλινο είναι ήδη καπνισμένο το αφήνουμε μισή ώρα με 45 λεπτά να βράσει μέχρι να πιεί τα 2 / 3 των ζουμιών. (δεν πετάμε ποτέ τον ζωμό που έχει μείνει από το βράσιμο του σύγκλινου).
Ο ζωμός που μένει μετά το βράσιμο λέγεται ΓΛΙΝΑ*. Σε αυτό το ζουμί (όταν κρυώσει έχει την αίσθηση του κολλώδες) μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και μήνες το σύγκλινο στο ψυγείο ή στην κατάψυξη χωρίς να πάθει τίποτα.
Το Σύγκλινο είναι έτοιμο να φαγωθεί σκέτο σαν μεζές ή Σφογγάτο (ομελέτα με αυγά και πατάτες).

Οι πορτοκαλόφλουδες είναι για τους μερακλήδες. Μπορούν να φαγωθούν μόνο την ίδια μέρα που βράσαμε το σύγκλινο.
Η γλίνα* είναι ιδανική για την ομελέτα. Για να τηγανίσουμε βάζουμε ως συμπλήρωμα του ελαιόλαδου λίγη γλίνα. Δίνει πλούσιο και δυνατό άρωμα.

http://www.obelixfoods.gr/images/product043.jpg

http://www.dinanikolaou.gr/sites/default/files/styles/recipe_normal375x330/public/img_1609.jpg

http://www.tavernoxoros.gr/img/i/9sJQbMX85Nwj

http://www.pandespani.com/wp-content/uploads/2011/02/getattachment-16-aspx.jpeg

http://www.mylady.gr/ImageGen.ashx?image=/media/68055/DSC01618.JPG&width=460&constrain=true











Πρόσφατα έμαθα ότι η λέξη kaygana σημαίνει στα τούρκικα «ομελέτα με κάτι» –αυτό το κάτι μπορεί να είναι οτιδήποτε γλυκό ή αλμυρό



Καγιανάς με ντομάτα και Καλαματιανό λουκάνικο εκτύπωση http://www.eliasmamalakis.gr/images/print.jpg (http://www.eliasmamalakis.gr/recipe_print.asp?syntagi_id=56)


http://www.eliasmamalakis.gr/images/ylika.jpgΥλικά για 6 άτομα
8 αβγά
600 γραμ ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κουτ σούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 μικρή κουταλίτσα πελτέ
1 φλιτζ του καφέ Καλαματιανό ελαιόλαδο
350 γραμ Καλαματιανό λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
http://3.bp.blogspot.com/_nyWHW0CUwOc/Sr91sm9DpBI/AAAAAAAAAv0/ATarYa3uYPg/s400/DSC08053.JPG

http://www.eliasmamalakis.gr/images/uploads/35.jpg

http://www.gourmelia.gr/wp-content/uploads/2011/12/strapatsada.jpg

http://foodweb.gr/wp-content/uploads/2011/05/images.jpeg



ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ
http://www.mirsini.gr/sre_images/sintagi_211.jpg


:wo20::wo20::wo20: και είναι ώρα φαγητού :cr13::cr13::cr13:

:sm7:

gandalf
23-08-2012, 13:16
:wo20::wo20::wo20: και είναι ώρα φαγητού :cr13::cr13::cr13:

:sm7:


:o:o:o