PDA

View Full Version : Με τα φώτα αναμμένα θα κυκλοφορούν τα δίκυκλα!!!!!!!!


riko46
12-06-2009, 22:03
Με νομοθετικούς κανονισμούς, τους οποίους αναμένεται ότι θα εγκρίνει στη μεθεπόμενη συνεδρία της η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθίσταται υποχρεωτική -και με άμεση έναρξη ισχύος- η διατήρηση και στη διάρκεια της ημέρας αναμμένων των φώτων πορείας των μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων που βρίσκονται σε κίνηση και προβλέπεται η υποχρέωση ύπαρξης σχετικού μηχανισμού, έτσι ώστε με το ξεκίνημα του κινητήρα να ανάβουν ταυτοχρόνως και τα φώτα πορείας.
Παράλληλα η Βουλή ενέκρινε κανονισμό για την τοποθέτηση κάτοπτρων στα φορτηγά ώστε οι οδηγοί να έχουν καλύτερη επίγνωση του οχήματος περιφερειακά για την αποφυγή δυστυχημάτων.
Έγινε προσπάθεια τα κάτοπτρα να επιχορηγηθούν, όμως το σχετικό αίτημα απέρριψε το Υπουργείο Οικονομικών. Το κόστος των κατόπτρων αυτών που θα καλύψουν αθέατα μέρη του αυτοκινήτου κοστίζουν από 50 μέχρι 500 ευρώ. Τα νέα οχήματα έχουν αυτά τα κάτοπτρα και δεν χρειάζεται η προσθήκη τους.
Σε δηλώσεις του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, είπε ότι η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τους σχετικούς κανονισμούς, τους οποίους θα παραπέμψει στην Ολομέλεια για την ψηφοφορία και ότι και τα δύο μέτρα αποσκοπούν «στη μείωση των οδικών ατυχημάτων».
Με τους κανονισμούς αυτούς, όπως δήλωσε ο κ. Κουλίας, «είναι υποχρεωτική η διατήρηση αναμμένων των φώτων στα δίκυκλα, στις μοτοσικλέτες και για όσα έχουν αυτόν το χαρακτηρισμό, κατά τη διάρκεια της ημέρας».
«Είναι ένα μέτρο», πρόσθεσε ο κ. Κουλίας, «το οποίο αποδεδειγμένα -και από στατιστικές που υπάρχουν σε άλλες χώρες που έχουν εφαρμόσει τέτοια μέτρα- είναι όντως βοηθητικό».
Το μέτρο αυτό, συνέχισε, «θα είναι υποχρεωτικό για όλες τις μοτοσικλέτες, υπάρχει μηχανισμός, ο οποίος θα τοποθετηθεί στα δίκυκλα, τα οποία δεν έχουν και, μόλις ξεκινήσει η μηχανή, να ανάβουν και τα φώτα».
«Ο μηχανισμός», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών, «θα είναι υποχρεωτικός για τις καινούργιες και τις μεταχειρισμένες από τούδε και στο εξής, αλλά είναι υποχρεωτικό (το άναμμα των φώτων) και για τις ήδη υφιστάμενες που δεν έχουν τους μηχανισμούς»...........:cool:

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡ. ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Gazi
12-06-2009, 22:55
:sm8::sm8:

Μακάρι να καταφέρουμε και να μειώσουμε στο ελάχιστο ΚΑΙ με αυτό τον τρόπο τα τροχαία με τις όποιες καταλήξεις τους!!!

leonidas
13-06-2009, 00:47
:sm5::sm5:

EOD-K9
13-06-2009, 00:56
:sm8::sm8:

Arkas
13-06-2009, 02:07
Βεβαίως το άρθρο αναφέρεται στην Κύπρο.
Άλλωστε η Ελλάδα έχει ήδη εναρμονιστεί με την κοινοτική οδηγία, εδώ και αρκετά χρόνια.

Σε ευχαριστούμε Μιχάλη για την ενημέρωση!

VARAKO
23-06-2009, 13:32
Ευχαριστούμε ρίκο !!!

arisxios
23-06-2009, 13:40
Ευχαριστούμε Μιχάλη!!!

mariosich
23-06-2009, 17:21
Τί λέμε τώρα ρε παιδιά? Ο ΚΟΚ το αναφέρει εδώ και χρόνια πως οι μοτοσυκλέτες... υποχρεούνται να κυκλοφορούν πάντα με φώτα αναμένα! Τώρα το πήραμε πρέφα? Θα ξαναψηφίσουν αυτό που υπάρχει????
:confused::confused::confused:

mariosich
23-06-2009, 17:36
Γενικά στη Κύπρο επειδή έχουν δρόμους... τα όρια είναι λίγο ανεβασμένα, η Αστυνομία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί αλλά έχουν πολλούς θανάτους κάθε χρόνο, ελπίζω να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση κάνοντας ό,τι κάνει όλη η Ευρώπη και η Αμερική... αναμένα φώτα και στο τουτού αλλά και στο βρουμ-βρουμ! Σίγουρα βοηθάνε...