PDA

View Full Version : Ρογκ: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στο σπίτι τους


ckk
29-07-2012, 10:06
Είναι, πώς λένε κάποιοι στη κεντρική πλατεία των Σκοπίων - μπροστά στο άγαλμα - ότι ο Μεγας Αλέξανδρος επέστρεψε στους συμπατριώτες του... Και οι Τούρκοι ψιθυρίζουν ότι ο Όμηρος λεγόταν Ομέρ και είναι δικός τους...

Πάει... λες και είμαστε μπάλα και μας κλωτσάνε όλοι...

Ό,τι μας είχε απομείνει, μας το πήραν στο Λονδίνο... Ο πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής Ολυμπιακών αγώνων Ζακ Ρογκ είπε - και τον άκουσε όλη η υφήλιος στη τηλεόραση - ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες σήμερα ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!

Έπεσαν να τον σκοτὠσουν... ΣΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ οι δικοί μας επίσημοι Καπράλος - Κούβελος - Ιωαννίδης κλπ ρεμάλια. Αχ και τί ωραία που τα λέτε κύριε Ρογκ μας - πείτε μας κι άλλα διότι δεν σας χορταίνουμε.

Όμως...


Απαράδεκτο, ανιστόρητο και προκλητικό χαρακτήρισε τον κ. Ρογκ ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σημειώνοντας μάλιστα σε έντονα ειρωνικό ύφος πως «έτσι κι αλλοιώς είναι άξιος συνεχιστής της εμπορευματοποίησης του Ολυμπιακού Ιδεώδους». Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του κατά της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και κατά του αρμόδιου υπουργού: «Σε αυτή την άθλια δήλωση, δεν αντέδρασε ούτε ο ανύπαρκτος Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ούτε ο γνωστός... ξεχασιάρης Επικεφαλής της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ούτε ο μνημονιακός Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στη τελετή έναρξης των Αγώνων και άκουσε τον προκλητικό Ζαγκ Ρογκ από πρώτο χέρι».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν από τον Ζαγκ Ρογκ «να ανακαλέσει άμεσα τη δήλωσή του και να ζητήσει δημόσια συγνώμη απο τους Έλληνες και την Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που θά είναι εσαεί η μητέρα τους». Υπενθυμίζουν επίσης πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ολυμπία, την Ελλάδα, «η οποία πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει».



«Οι σνομπ λιγούρηδες του διεθνούς τζετ σετ, όταν διευθύνουν Οργανισμούς, τουλάχιστον πρέπει να ξέρουν την ιστορία του θέματος που καλούνται να καλύψουν» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, που πρόσθεσε δηκτικά: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στην Ελλάδα τον 8ο αιώνα π.Χ., όταν στη χώρα του Ρογκ έτρωγαν βελανίδια, όταν δεν έτρωγαν ο ένας τον άλλον». Και ο κ. Καρατζαφέρης, επισήμανε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους, την Αρχαία Ολυμπία, «και να πάψουν να είναι περιοδεύων θίασος ανά τετραετία».



Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: «Οι ανιστόρητοι και αλαζόνες Ευρωπαίοι παράγοντες κάνουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο να γελά με τις άθλιες δηλώσεις τους. Υπό μία έννοια έχει δίκιο ο Ζακ Ρογκ καθώς τα σύγχρονα Olympic Games, των πολυεθνικών και του εμπορίου, δεν έχουν καμμία σχέση με το Αθάνατο Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα».

ckk
29-07-2012, 10:36
Επίσης ούτε ο Φάρος της απανταχού Ελληνικής ψυχής

Βασιλεύς των Ελλήνων, ψέλλισε κάτι...

Έτσι ρε παιδί μου, σαν Έλληνας, σαν Αθάνατος αλλά και σαν παλαιός Ολυμπιονίκης που είναι.

Για το Ολυμπιακό Πνεύμα ρε γαμώτο... :cr13:

:cr14:

vpentza
29-07-2012, 10:53
Να προσθέσω οτι οι συγκρίσεις των τελετών έναρξης από διεθνή μέσα δεν περιέλαβαν ούτε στο ελάχιστο την τελετή του 2004 :eek::eek::eek:

mistos
29-07-2012, 11:39
Είμαστε έθνος ΑΝΑΔΕΛΦΟ !!! :cr14:

Dionisis
29-07-2012, 20:29
η Αρχαια Ολυμπια θα ηταν προαστιο του Λονδινου ......μην γελατε θα το ακουσουμε κι αυτο :u57:

ckk
30-07-2012, 01:20
Διευκρινίσεις έδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην Ελλάδα για την επίμαχη αναφορά του προέδρου της ΔΟΕ Ζαν Ρογκ κατά την τελετή έναρξης στο Λονδίνο ότι κατά κάποιο τρόπο οι Αγώνες επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά από συνομιλία που είχε ο πρόεδρός της Σπύρος Καπράλος με τον κ. Ρογκ, σημειώνεται πως από την πλευρά της ΔΟΕ δόθηκαν οι παρακάτω διευκρινίσεις:

»O Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι, όπως γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, οι Έλληνες γέννησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες και η Ελλάδα είναι η γενέτειρα (το σπίτι) των Ολυμπιακών. Αλλά χτες στο λόγο του είπε ότι η Βρετανία είναι "το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού" όπου οι κανόνες και οι κώδικες πολλών πολλών σύγχρονων αγωνισμάτων εφευρέθηκαν και κωδικοποιήθηκαν το 19ο αιώνα. Υπ’ αυτή την έννοια, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού αλλά η Αθήνα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών».

Στο χαιρετισμό του ο Ζακ Ρογκ ανέφερε συγκεκριμένα ότι κατά κάποιον τρόπο οι Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους, υπό την έννοια ότι η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που ανέπτυξε μεθοδικά τον αθλητισμό και τον συνέδεσε με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

ckk
02-08-2012, 11:46
Ένας 30χρονος ποδηλάτης έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Τετάρτης έπειτα από σύγκρουση με λεωφορείο των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο μετέφερε διαπιστευμένους δημοσιογράφους και εκτελούσε τακτικά δρομολόγια στο ανατολικό Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιάρντ.


Φτάσανε και σε τέτοια δυσάρεστα οι φίλοι μας οι βρετανοί. Κρίμα για τον ποδηλάτη.

Αν κάνουμε μια σούμα από τις βλακείες, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, για μας τουλάχιστον που ήμασταν και στην διοίκηση του ‘Αθήνα 2004’, έχουμε να γελάμε πολύ καιρό.

Ανεξάρτητα από την απόκοσμη Τελετή Έναρξης, το ανιστόρητο περί επιστροφής των Αγώνων στην πατρίδα τους, έχασαν κλειδιά του Webley, έσβησαν την φλόγα, τα λεσβιακά φιλιά on air, η ανάρτηση της σημαίας της Β. Κορέας αντί της Νότιας με την ομάδα να αποχωρεί από το γήπεδο, είναι και τα άδεια στάδια, που δηλώνουν και την αποτυχία των Αγώνων. Με τελευταίο μέχρι τώρα συμβάν, αυτό με την απώλεια της ζωής του ποδηλάτη.

Και τα αναφέρω όλα αυτά γιατί θυμάστε τη χολή που έριχναν οι άγγλοι στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004? Το 95% των δημοσιευμάτων ήταν κατάπτυστα και εμετικά. Με συνεχείς προσπάθειες να προσπαθούν να παραβιάσουν την ασφάλειά μας και των σταδίων μας, μέχρι που μετά την τρίτη τους προσπάθεια, αποφασίσαμε και το εφαρμόσαμε και τους στέλναμε στα κρατητήρια του τμήματος του Ολυμπιακού Σταδίου.