PDA

View Full Version : Εγκαινιάζεται το πρώτο "πράσινο" σχολείο στη Θεσσαλονίκη


fotis1
03-08-2012, 00:39
2 Αυγούστου 2012 9:16 ΜΜViews: 2

http://images.newsnow.gr/17/173223/to-proto-prasino-sxoleio-apokta-i-thessaloniki-1-315x236.jpg




Το πρώτο «πράσινο» βιοκλιματικό σχολείο αποκτά ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης. Το 8ο δημοτικό σχολείο εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα (6/8) και αποτελεί το πρώτο της πόλης που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε βιοκλιματικά για τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
http://www.kathemera.gr/wp-content/uploads/2012/08/bio_school-280x164.jpg (http://www.kathemera.gr/wp-content/uploads/2012/08/bio_school.jpg)Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.550.000 ευρώ και περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αθλητισμού, κ.ά., καλύπτοντας όλα τα σύγχρονα παιδαγωγικά και ψυχοκοινωνικά κριτήρια. «Το ενδιαφέρον μας για την παιδεία και την εκπαίδευση των νέων βρίσκεται σταθερά στις πρώτες προτεραιότητές μας, κάτι που αποδεικνύεται με έργα σε βάθος χρόνου. Οφείλουμε να εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας, και συνολικά στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για τη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, κάτι που κάνουμε χρόνια τώρα, χωρίς λαϊκισμούς και συμβιβασμούς», ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

http://media.feed.gr/filesystem/images/20120801/engine/assets_LARGE_t_420_54093815_type12270.jpg



Ανάσα
Σήμερα το 8ο δημοτικό σχολείο συστεγάζεται με το 10ο στη συμβολή των οδών Αργυροκάστρου και Τσαρουχά και το νέο κτίριο θα αποδειχθεί σωτήριο και για τα δύο σχολεία. Θα αποφορτιστεί το υπάρχον 10ο δημοτικό, που εξαιτίας του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού του μαθητικού δυναμικού, πολλοί από τους χώρους που προορίζονταν για άλλες χρήσεις αξιοποιούνται αναγκαστικά ως αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης, με την κατασκευή του νέου κτιρίου εκατοντάδες μαθητές από την περιοχή της Εθνικής Αντίστασης δεν θα μετακινούνται πλέον με λεωφορεία, αλλά το σχολείο θα είναι μόλις ένα βήμα από το σπίτι τους.
Συνολικά αυτή την περίοδο επενδύονται στις υποδομές εκπαίδευσης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών περίπου 15 εκατ. ευρώ, με στόχο την εξασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης.
Πηγή: energypress.gr (http://www.energypress.gr/news/Egkainiazetai-to-prwto-prasino-sholeio-sth-THessalonikh)/ΕΘΝΟΣ