PDA

View Full Version : Σουβλατζής & κερατάς ήταν ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ


endy72
04-09-2012, 12:29
Αισχρή παράσταση με χρήματα του Δημοσίου
Εβγαλαν σουβλατζή, Κερατά-συζυγοκτόνο τον Αθανάσιο Διάκο

Πρώτο Θέμα
04/09/2012 06:33
70 (http://www.protothema.gr/culture/theater/article/?aid=220730#comments)

http://img.protothema.gr/097D95CB7B27B65A1D651C71DB69ED34.jpg

Σχεδόν 200 χρόνια μετά τον μαρτυρικό του θάνατο, αφού σουβλίστηκε από τους Τούρκους στην Αλαμάνα, ο Αθανάσιος Διάκος «επιστρέφει» στην Αθήνα τού σήμερα διά χειρός και εμπνεύσεως της συγγραφέως, ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Λένας Κιτσοπούλου. Η ίδια εμπνεύστηκε και παρουσίασε τον ήρωα της Επανάστασης ως βαρύμαγκα ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου με τζιν και τσαρούχια, που βρίζει και δέρνει τη γυναίκα του επειδή τη ζηλεύει, ώσπου εκείνη τελικά τον απατά με Κούρδο λαθρομετανάστη!

https://lh3.googleusercontent.com/-u8u4A30l6dw/UETSizMnzRI/AAAAAAABeMU/lC1iSeefFio/s444/d3.jpg


Στην οργιώδη φαντασία της κυρίας Κιτσοπούλου, ο «κερατάς» Αθανάσιος Διάκος στο τέλος σκοτώνει την έγκυο γυναίκα του σε ένα έγκλημα πάθους... Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν στον μέσο Ελληνα πολίτη αρρωστημένα, καλό είναι να γνωρίζει ότι ο καθένας από εμάς συνέβαλε με τον οβολό του σε αυτό το θεατρικό «αριστούργημα», καθώς το έργο επιδοτήθηκε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και μάλιστα βιντεοσκοπήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς! Το έργο επιχορηγήθηκε από την εταιρεία Φεστιβάλ Αθηνών Α.Ε. και παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος εκδηλώσεών του στο Θέατρο Πειραιώς 260 στην Αθήνα, με δύο παραστάσεις. Τον περασμένο Ιούνιο, με απόφαση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη, η επίμαχη παράσταση συμπεριελήφθη στις εννέα συνολικά θεατρικές παραστάσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, ύψους 1 εκατ. ευρώ (δημοσία δαπάνη). Στην προγραμματική σύμβαση αναφέρεται: «Οι παραστάσεις βιντεοσκοπούνται για εκπαιδευτικούς λόγους», ενώ τόσο στην αφίσα όσο και στο πρόγραμμα αναφέρεται κατηγορηματικά ότι «η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους»…

https://lh4.googleusercontent.com/-CTxVI1wgYNs/UETSi2K9xhI/AAAAAAABeU8/8pPxHJmHaD8/s470/di1.jpg


Η υπόθεση

Το έργο «Αθανάσιος Διάκος - Η επιστροφή» είναι η πρώτη συγγραφική θεατρική απόπειρα της κυρίας Κιτσοπούλου, στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών. «Ενιωθα ξένος στην Τουρκιά και πήδηξα αιώνες, ξένος κι εδώ αισθάνομαι, αλλάζω απλώς ξενώνες», αναφέρει στην αρχή του έργου ο ήρωας που δεν διστάζει να κατεβάσει το παντελόνι του και να εξηγήσει στο κοινό πώς τον… σούβλισαν οι Τούρκοι. Στο απίθανο σενάριο, λίγο πριν από τον ανασκολοπισμό, και με την παρέμβαση ενός από μηχανής θεού, ο Αθανάσιος Διάκος διασώζεται και με τη γυναίκα του Κρουστάλλω διακτινίζονται στο μέλλον και στη σύγχρονη εποχή. Το έργο διαδραματίζεται στην κουζίνα του διαμερίσματος του ζεύγους στο κέντρο της Αθήνας, που ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτες ψησταριάς στου Ψυρρή, στην οποία εργάζονται και Κούρδοι λαθρομετανάστες ως delivery boys. Ο ήρωας ζηλεύει παράφορα τη γυναίκα του, με αποτέλεσμα να είναι συνεχείς οι μεταξύ τους καβγάδες, που συνήθως καταλήγουν στον άγριο ξυλοδαρμό της. Αυτή για να τον εκδικηθεί συνάπτει ερωτική σχέση με έναν Κούρδο που εργάζεται στην ψησταριά τους, ο οποίος τελικά την αφήνει έγκυο. Οταν το μαθαίνει ο ήρωας δέρνει τη σύζυγό του, ενώ τη στιγμή που την πιάνουν οι πόνοι της γέννας χρέη μαιευτήρα αναλαμβάνει ο ίδιος, με αποτέλεσμα στο τέλος να κατακρεουργήσει την Κρουστάλλω και το μωρό. Στη διάρκεια της παράστασης, η ελληνική σημαία περιφέρεται σαν τραπεζομάντιλο. Η συγγραφέας και σκηνοθέτιδα του έργου κυρία Κιτσοπούλου συμμετείχε και στην παράσταση, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμήνευσαν ο Νίκος Καραθάνος (Διάκος), η Εμιλυ Κολιανδρή (Κρουστάλλω) και ο Γιάννης Κότσιφας (Κούρδος). Ο εξευτελισμός του Αθανάσιου Διάκου μέσα από το έργο της κυρίας Κιτσοπούλου προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια, με το θέμα να φτάνει μέχρι τη Βουλή. «Η κυρία Κιτσοπούλου ίσως να νομίζει ότι με αυτό το έργο της βγάζει γλώσσα στον ανδρικό μύθο και στην Ιστορία γραμμένη από άνδρες. Καλά κάνει και το νομίζει, δεν πιστεύω όμως ότι είναι έτσι», σχολίασε πρόσφατα ο κριτικός κ. Λέανδρος Πολενάκης στην εφημερίδα «Αυγή». Με ερώτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να πληροφορηθεί τους λόγους που μια τέτοια παραγωγή, η οποία «παρουσιάζει με απαξιωτικό τρόπο τον ήρωα της Επανάστασης ως άνθρωπο και οικογενειάρχη», χρηματοδοτήθηκε από το Φεστιβάλ Αθηνών. Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, που όχι μόνο καυτηρίασαν την επιχορήγηση της εν λόγω παράστασης, αλλά έθεσαν ευθέως προς το υπουργείο Πολιτισμού αίτημα αντικατάστασης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών κ. Γιώργου Λούκου
www.protothema.gr (http://www.protothema.gr)

JohnGS1100
04-09-2012, 13:09
Το παράξενο που είναι ρε παιδιά, δε μπορεί να ήταν κ αυτός άνθρωπος :D ?

Ή περιμένατε κανένας λογικός να να έβγαινε κ να έκανε επανάσταση, να τον σουβλίζανε να τον βάζανε φυλακή να τον πρόδιδαν κ δε ξέρω τι άλλο κ αυτός να επέμενε στις ιδέες του ??

Αν γραφότανε η ιστορία από την αρχή θα γύριζε τούμπα ο κόσμος..

Skyhigh
04-09-2012, 13:17
Χρόνια ανοργασμικη ξυνοmouniαση ..... δύσκολη περίπτωση.....

ilias vara
04-09-2012, 13:48
Χρόνια ανοργασμικη ξυνοmouniαση ..... δύσκολη περίπτωση.....


ντροπη δεν ντρεπεσαι παλιοπαιδο ..,.,,πιπερι στο στομα


:u58::u58::u58::u58:

Skyhigh
04-09-2012, 13:55
ντροπη δεν ντρεπεσαι παλιοπαιδο ..,.,,πιπερι στο στομα


:u58::u58::u58::u58:

Αχ και με αρέσουν τα καυτεραααα :ha16::ha16::ha16:

(ασε τα πιπερια κι έλα για μπύρα στην πλατεία...)

napgeo
04-09-2012, 14:42
Το ανέβασα και στο fb και μάλιστα με απειλούν και με ένδικα μέσα.

<Είναι κρίμα για την κοπέλα και θα πρέπει να την λυπούμαστε μετά τον βιασμό που έγινε από τον Πατέρα της όταν ήταν μικρή.>


:u56:Οικογενειακά τραύματα δυστυχώς από μια προβληματική οικογένεια……….

MARK
04-09-2012, 14:47
:u59:Νεύρα:u59:

stukas
04-09-2012, 16:03
Αν τωρα φοραγε μαντηλα,τη γ@μουσαν απο κwλο-κυριως(αυτο μπορει κ να μη τη χαλαγε...) κ την επομενη που εβγαζε το μοuνi της φορα παρτιδα με το τσιγαρο κ το μπλαζε υφακι δε τολμαγε να βγει απο το σπιτι της μη τη διαμελισουν θα της αρεσε..?αντε κοριτσι μου να τιναξεις καμια ελια...

giclas
04-09-2012, 16:33
φαγητο δεν ειχαμε ρεπανια για ορεξη ψαχναμε :sm3:

stavrouliasp
04-09-2012, 16:37
Έχουμε ξεφύγει ρεεεεεεε!!!!!!

nivo
04-09-2012, 16:53
βλεπω οτι ολη αυτη η κατασταση τους κανει την καλυτερη διαφημιση....



τελικα τι πειραζει ,το θεμα της παραστασης η οτι εγινε με λεφτα απο επιδοτηση..........

VDR
04-09-2012, 17:39
:u52: Παρθενοραφή στόματος και μετά να γίνει το όνειρό της ...:u39: πραγματικότητα!Τη πατσ....ουρα!!!

Slane
04-09-2012, 18:47
Έχουμε ισοπεδώσει τα πάντα σε αυτή τη μπανανία που ζούμε. Ας εξηγήσει κάποιος σε αυτήν την ακατονόμαστη πως αν δεν ήταν άνθρωποι να θυσιαστούν όπως ο Αθανάσιος Διάκος και τόσοι άλλοι σήμερα θα μιλάμε τούρκικα όλοι μας.
Παλούκωμα θέλει αυτή κι αντί ο κόσμος να δείξει αποστροφή και αυτό το έκτρωμα να απαγορευτεί επιδοτείται κιόλας. Πόσο προοδευτικοί γίναμε, τι άλλο θα ακούσουμε …

Και για όσους δεν ξέρουν ιστορία ας δούνε το παρακάτω συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ :



Ο ΔΙΑΚΟΣ: ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΤ3 "ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ" (http://athanasiosdiakos.blogspot.gr/2009/03/3.html)

kostasmats
04-09-2012, 20:06
θα μπορουσε το εργο απλα να αφορα ενα κερατα σουβλατζη.Αντι για αυτο πεταει και τον Α.Διακο στην υποθεση , δημιουργει ντορο και διαφημιζεται. ας μην ασχολουμαστε με την καθε παλαβιαρα,που βαφτιζει τεχνη οτι ####### της κατεβει

napgeo
05-09-2012, 00:27
Το παράξενο που είναι ρε παιδιά, δε μπορεί να ήταν κ αυτός άνθρωπος :D ?

Ή περιμένατε κανένας λογικός να να έβγαινε κ να έκανε επανάσταση, να τον σουβλίζανε να τον βάζανε φυλακή να τον πρόδιδαν κ δε ξέρω τι άλλο κ αυτός να επέμενε στις ιδέες του ??

Αν γραφότανε η ιστορία από την αρχή θα γύριζε τούμπα ο κόσμος..


Πολλή σωστά τα λέτε φίλε μου. Λησμόνησες όμως κάτι.

Πέθανε για τις ιδέες του και για την λευτεριά της πατρίδος μας.
( Εγώ γραικός γεννήθηκα γραικός και θα αποθάνω).


Η ένδειξη σεβασμού από εμάς σε αυτούς είναι επιβεβλημένη αν όχι ύψιστο καθήκον.
Να είστε καλά……………..

JohnGS1100
05-09-2012, 11:05
Μάλλον έτσι θέλουμε να τον έχουμε στη μνήμη μας όπως όλους τους ήρωες της Ελλάδας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Δεν αμφισβητεί κανείς την παληκαριά κ τον ηρωισμό τους, έτσι θα μείνει στην ιστορία. Ήθελα να πω ότι απλά κάποια στιγμή θα πρέπει να απομυθοποιήσουμε την ιστορία κ να μάθουμε την πραγματική ιστορία του τόπου μας κ των ανθρώπων της, πράγμα που θα μας διδάξει να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη σαν έθνος.
Ένας άλλος ήρως της επανάστασης έλεγε ότι "Λαός που ξέχασε την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει (http://dimosiosxoleio.blogspot.gr/2012/05/blog-post_10.html)" (Θ.Κολοκοτρώνης).

Προσωπικά θα πρόσθετα ότι Λαός που δεν έμαθε την πραγματική ιστορία του την ξαναζεί μέχρι να την μάθει".

Το έργο ούτε το είδα ούτε θέλω να το δω, θεωρώ ότι είναι μία ακόμη σπίλωση των συμβόλων της ελλάδος και μια ακόμη ευκαιρία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ.

Ανοίγουμε μεγάλο θέμα τώρα, απλά ήθελα να πω ότι και ο Διάκος "ήταν κ αυτός ένας άνθρωπος που πάλεψε μέσα στη ζωή με την ψυχή κ με το σώμα".

Διάβασε αν θέλεις αντίστοιχους στίχους του Γ. Σεφέρη (http://3lyk-n-smyrn.att.sch.gr/site/ekpai_yliko_files/NEO%20LOGOTEXNIA%20B%20LYKEIOY%20G%20SEFERHS%20PANO%20SE%20ENA%20XENO%20STIXO.pdf) που απομυθοποιεί έναν άλλο ήρωα της αρχαιότητας τον Οδυσσέα και το κάνει αυτό πικραμένος από την κατάσταση στην Ελλάδα της εποχής του.

Σταμνί Ποίησης - Γιώργος Σεφέρης - "Πάνω σ'έναν ξένο στίχο" (http://www.myriobiblos.gr/greekliterature/seferis_xenostixos.html)

..Καὶ παρουσιάζεται μπροστά μου, πάλι καὶ πάλι, τὸ φάντασμα
τοῦ Ὀδυσσέα, μὲ μάτια κοκκινισμένα ἀπό του
κυμάτου τὴν ἁρμύρα
κι ἀπὸ τὸ μεστωμένο πόθο νὰ ξαναδεῖ τὸν καπνὸ ποὺ βγαίνει
ἀπὸ τὴ ζεστασιὰ τοῦ σπιτιοῦ του καὶ τὸ σκυλί του
ποὺ γέρασε προσμένοντας στὴ θύρα.

Στέκεται μεγάλος, ψιθυρίζοντας ἀνάμεσα στ' ἀσπρισμένα
του γένια, λόγια της γλώσσας μας, ὅπως τὴ μιλοῦσαν
πρὶν τρεῖς χιλιάδες χρόνια.
Ἁπλώνει μιὰ παλάμη ροζιασμένη ἀπὸ τὰ σκοινιὰ καὶ τὸ
δοιάκι, μὲ δέρμα δουλεμένο ἀπὸ τὸ ξεροβόρι ἀπὸ τὴν
κάψα κι ἀπὸ τὰ χιόνια.

Θὰ 'λεγες πὼς θέλει νὰ διώξει τὸν ὑπεράνθρωπο Κύκλωπα
ποὺ βλέπει μ' ἕνα μάτι, τὶς Σειρῆνες ποὺ σὰν τὶς ἀκούσεις
ξεχνᾶς, τὴ Σκύλλα καὶ τὴ Χάρυβδη ἀπ' ἀνάμεσό μας•
τόσα περίπλοκα τέρατα, ποὺ δέ μας ἀφήνουν νὰ στοχαστοῦμε
πὼς ἦταν κι αὐτὸς ἕνας ἄνθρωπος ποὺ πάλεψε
μέσα στὸν κόσμο, μὲ τὴν ψυχὴ καὶ μὲ τὸ σῶμα.

endy72
05-09-2012, 12:31
Ήθελα να πω ότι απλά κάποια στιγμή θα πρέπει να απομυθοποιήσουμε .........

Φίλε μου, δεν έχω διαβάσει ιστορίες άλλων κρατών και αν αυτοί απομυθοποιούν τους ήρωές τους ή αντίθετα τους εξυμνούν περισσότερο.
Εμένα μου αρέσει να μείνει στην μνήμη μου όπως είναι ακριβώς ο κάθε ένας πατριώτης, που έδωσε έστω και μια σταγόνα από το αίμα του για μένα/εσένα.
Άλλωστε δεν είναι μύθος. Είναι πραγματικότητα. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να την υποβαθμίσουν αυτή την πραγματικότητα και να προβάλουν κάποια μικρής σημασίας γεγονότα..............................οκ.........θα το δεχτώ(γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα).
Και θα πω ένα παράδειγμα για την "απομυθοποίηση".
Όταν πεθάνει ένας δικός μας άνθρωπος, θέλουμε και κρατάμε στη μνήμη μας όλες τις καλές στιγμές και φάσεις της ζωής του.Όχι πως δεν είχε και αυτός τις στραβές του, αλλά εμείς θέλουμε και θυμόμαστε τις καλές.
Έτσι συμβαίνει και με τους ήρωες. Θέλουμε και θυμόμαστε την ηρωική τους πράξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:re26:

ilias vara
05-09-2012, 12:38
τους τιμουμε .,.,..μετα απο πολλα χρονια γιατι εν ζωη τους ηρωες τους βαζουμε και μια φυλακη οταν μπλεκονται στα ποδια τον πολιτικων:rolleyes::rolleyes:


http://www.youtube.com/watch?v=fFaljbyX1WY

PITS
05-09-2012, 13:24
Φίλε μου, δεν έχω διαβάσει ιστορίες άλλων κρατών και αν αυτοί απομυθοποιούν τους ήρωές τους ή αντίθετα τους εξυμνούν περισσότερο.
Εμένα μου αρέσει να μείνει στην μνήμη μου όπως είναι ακριβώς ο κάθε ένας πατριώτης, που έδωσε έστω και μια σταγόνα από το αίμα του για μένα/εσένα.
Άλλωστε δεν είναι μύθος. Είναι πραγματικότητα. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να την υποβαθμίσουν αυτή την πραγματικότητα και να προβάλουν κάποια μικρής σημασίας γεγονότα..............................οκ.........θα το δεχτώ(γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα).
Και θα πω ένα παράδειγμα για την "απομυθοποίηση".
Όταν πεθάνει ένας δικός μας άνθρωπος, θέλουμε και κρατάμε στη μνήμη μας όλες τις καλές στιγμές και φάσεις της ζωής του.Όχι πως δεν είχε και αυτός τις στραβές του, αλλά εμείς θέλουμε και θυμόμαστε τις καλές.
Έτσι συμβαίνει και με τους ήρωες. Θέλουμε και θυμόμαστε την ηρωική τους πράξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:re26:



+1150 και ποια εισαι συ μωρη που θα μου απομυθοποιησεις εμενα και στον καθενα ενα απο μας τα συμβολα του αγωνα?? και ποιος εισαι συ ρε που θα μας βαλεις να πληρωσουμε για να <<γεννησει>> αυτη η καριολα τα εκτρωματα, και ποιος εισαι συ ρε που υπευθυνα επιλεχτηκες να μας φερεις τον πολιτισμο και μας φερνεις τετοια ξεφτιλικια και δε σε εχουν κρεμασει διπλα στη <<καλιτεχνιδα>> στο συνταγμα?? και ποιος εισαι συ ρε ΕΛΛΗΝΑΡΑ της <<τεχνης>> που πηγες και ειδες μια τετοια παρασταση??
αν υποψιαστω οτι θα χρισιμοποιηθει και για εκπαιδευτικους σκοπους θα τα :u60::u60: ολα
####δημοκρατια του κερατα

vpentza
05-09-2012, 13:58
και σουβλατζής ήταν και κερατάς ήταν αλλά το ....μανίκι το έριχνε στα Τουρκάκια όποτε χρειάστηκε......

έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι...:D:D:D

JohnGS1100
05-09-2012, 14:00
............................................
Όταν πεθάνει ένας δικός μας άνθρωπος, θέλουμε και κρατάμε στη μνήμη μας όλες τις καλές στιγμές και φάσεις της ζωής του.Όχι πως δεν είχε και αυτός τις στραβές του, αλλά εμείς θέλουμε και θυμόμαστε τις καλές.
Έτσι συμβαίνει και με τους ήρωες. Θέλουμε και θυμόμαστε την ηρωική τους πράξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:re26:

............ το ....μανίκι το έριχνε στα Τουρκάκια όποτε χρειάστηκε......

...............:D:D:D


Νομίζω ότι εδώ τα λέτε ΟΛΑ :ye32:!

Φαντάζομαι τι θα έκανε στους τούρκους κ τα πήρανε στο κρανίο..

vpentza
05-09-2012, 14:17
Νομίζω ότι εδώ τα λέτε ΟΛΑ :ye32:!

Φαντάζομαι τι θα έκανε στους τούρκους κ τα πήρανε στο κρανίο..

τους έκανε τα ...προβλεπόμενα για την εποχή και αυτοί του έκαναν ακριβώς τα αντίστοιχα προβλεπόμενα για να τον εκτελέσουν και να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους.
Ο τρόπος εκτέλεσής του από τους Τούρκους ήταν ο ..συνηθισμένος για την εποχή, μια τακτική που εφάρμοζαν και οι υπόδουλοι στους κατακτητές τους πολλάκις....

aeriko
05-09-2012, 14:26
τους έκανε τα ...προβλεπόμενα για την εποχή και αυτοί του έκαναν ακριβώς τα αντίστοιχα προβλεπόμενα για να τον εκτελέσουν και να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους.
Ο τρόπος εκτέλεσής του από τους Τούρκους ήταν ο ..συνηθισμένος για την εποχή, μια τακτική που εφάρμοζαν και οι υπόδουλοι στους κατακτητές τους πολλάκις....
Ετσι, έτσι να τα λέμε όλα...........

Slane
05-09-2012, 14:27
Οι τούρκοι επέλεξαν τον πιο φρικτό θάνατο για να ακουστεί στην ευρύτερη περιοχή & να τρομοκρατήσουν. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι για τον ίδιο λόγο έβαλαν σε περίοπτη θέση το κεφάλι του στη γέφυρα της Αλαμάνας να το βλέπουν.

Και τώρα έχεις αυτή την τσουλάρα να δίνει μια τέτοια παράσταση..

Βέβαια ο καθένας εκφράζει την οργή του αλλά η παράσταση συνεχίζει να προβάλλεται δίχως πρόβλημα..

aeriko
05-09-2012, 14:37
Οι τούρκοι επέλεξαν τον πιο φρικτό θάνατο για να ακουστεί στην ευρύτερη περιοχή & να τρομοκρατήσουν. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι για τον ίδιο λόγο έβαλαν σε περίοπτη θέση το κεφάλι του στη γέφυρα της Αλαμάνας να το βλέπουν.

Και τώρα έχεις αυτή την τσουλάρα να δίνει μια τέτοια παράσταση..

Βέβαια ο καθένας εκφράζει την οργή του αλλά η παράσταση συνεχίζει να προβάλλεται δίχως πρόβλημα..
Και το καλύτερο δεν το είπες: μετά αλάτιζαν το κεφάλι και το έστελναν πεσκέσι στον Πατισάχ στην Πόλη. Συνήθειες του καιρού βλέπεις.

ckalfas
05-09-2012, 15:16
Γιατί παρεξενευόμαστε λέω 'γω...;

Δεν περιμέναμε να δούμε κάτι τέτοιο ή κάτι αντίστοιχο; Εγώ σας λέω θα δούμε κι άλλα!

Όταν τελευταία πολλά χρόνια, αργά αλλά σταθερά, εφαρμόζεται η πολιτική της λαχανο-κουλτούρας,
όταν το στρεβλό θεωρείται ίσιο και το ορθό στρεβλό και μη προοδευτικό,
όταν η καταστροφή του Ελληνισμού της Σμύρνης και της Ιωνίας συνωστισμός,
όταν το Ελληνικό έθνος δημιούργημα του ρομαντισμού της Ευρώπης,
όταν οι Τατσόπουλοι και οι Βερέμηδες μας ξαναμαθαίνουν την ιστορία του '21 με άλλη ματιά, όταν, όταν...

Και όλοι αυτοί όχι τυχαία ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ και ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ... Και τώρα τελευταία Βουλευτές στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;;;

Ο Αθανάσιος Διάκος μας πείραξε;

Περιμένετε έρχονται κι άλλα... Όσο θα μας ταίζουν λάχανα για πολιτισμό κι εμείς θα το ονομάζουμε ανοιχτό πνεύμα και πρόοδο, θα έχουμε κι άλλα!

PITS
05-09-2012, 16:06
να με συχωρας το θεμα δεν ειναι να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι πανω σε αυτη την ανοχη καποιοι βρισκουν εδαφος και στηλιτευουν ινδαλματα, ηρωες, συμβολα, θεους, στο ονομα της τεχνης και της ελευθερης εκφρασης, της δημοκρατιας δηλ. αληθεια σου λεω φιλε μου δε με ενδιαφερει αν εκλανε ο κολοκοτρωνης ή αν η Ελληνικη σημαια ειναι για να σκιζεται ουτε επιστημονικες μελετες αν τελικα ο Χριστος μας μπορεσε να περπατησει στο νερο
οποιος θελει να κανει τεχνη ή ερευνα ή διαμαρτυρια ας κανει με τοσα αλλα πραγματα και ανθρωπους