PDA

View Full Version : Tour Ρώμη & Τοσκάνη Με αυτοκίνητο


elrodeo77
06-09-2012, 15:59
Αγαπητοί συνφορουμίτες,

Έπεσε η ιδέα στο τραπέζι για εκδρομή στην Ιταλία και χρειάζομαι την βοήθεια σας. Η εκδρομή θα έχει 7 διανυκτερεύσεις , θα πετάξουμε από Αθήνα για Ρώμη και έχουμε στόχο να δούμε την Ρώμη , και περίχωρα Τοσκάνης , Φλωρεντία και Σιένα.Θα νοικιάσουμε ένα κουτί ώστε να κάνουμε τις διαδρομές μας με 3 διανυκτερεύσεις Ρώμη και υπόλοιπες στην Τοσκάνη και περίχωρα.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής , θα είμαστε δύο ζευγάρια και μια τετράχρονη οι οποία έχει μπει και αυτή δυνατά στο χώρο του adventure touring από τώρα :D. Επίσης πρέπει να πω πως υπάρχει και ‘’ αλλεργία :eek:’’ στο κουτί από ένα μέλος της παρέας και συνεπώς δεν είμαστε για πολύωρες διαδρομές. Το πρόγραμμα πρέπει να είναι σχετικά ελαφρύ από πλευράς χιλιομέτρων και φυσικά να δούμε τις ωραιότερες ομορφιές τις Τοσκάνης.

Περιμένω προτάσεις , σημεία διαμονής, αξιοθέατα , ξενοδοχεία και ότι άλλο έχετε να προτείνετε !!!!!

asotosios
06-09-2012, 16:52
Φιλος που εκανε παρομοιο ταξιδι με κουτι νοικιαρικο και αυτος...
μου ειπε οτι ακομα πληρωνει κλησεις απο καμερες...μικρα σχετικα ποσα αλλα του εχουν ερθει αρκετες...

νομιζε οτι ισχυει το una faccia una razza και στους δρομους αλλα δεν...!!!:sm7:

elrodeo77
06-09-2012, 22:04
Καμιά πρόταση?:confused::confused:

Arkas
06-09-2012, 22:46
Αντρέα,
η Ρώμη από μόνη της,
είναι προορισμός !

Θα σου πρότεινα να αφιερώσετε και τις 7 ημέρες στη Ρώμη,
-δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο-
και επισκέπτεσθε κάποια άλλη φορά την Τοσκάνη με μοτό,
όπως άλλωστε της αξίζει ...



Sent by Arkas via Tapatalk !

elrodeo77
06-09-2012, 23:04
:wha07::wha05:

peterv
07-09-2012, 07:03
φίλε μου το έκανα οικογενειακώς πρίν τρία χρόνια (βλέπεις είχα τύψεις που έβγαινα κάθε χρόνο εξωτερικό με την μηχανή και είπα να πάρω και τα παιδιά με το τουτου μια φορά !).

Αυτό που έκανα ήταν να βρώ προσφορά διανυκτερεύσεων και εισητήρια πήγαινε έλα για 4 άτομα από το ταξιδιωτικό γραφείο της super fast ferries, Τότε 4 διανυκτερεύσεις + αυτοκίνητο + καμπίνα τετράκλινη εξωτερική πήγαινε έλα μου είχε πάει περίπου στα 1100 ευρώ συνολικά.

Πλήρωσα επιπλέον μόνο φαγητό βενζίνες και μουσεία.

Το ταξίδι ήταν να με'ινουμε κοντά στη Sienna για οικονομικούς λόγους και κάναμε με τα τουτου τρείς μονοήμερες εκδρομές.
Μία Φλωρεντία όπου βάλαμε το αυτοκίνητο σε πάρκιν και με το διόροφο τουριστικό λεωφορείο γυρίζαμε όλοι την ημέρα (τα παιδιά μου το ευχαριστήθηκαν πολύ ιδιαίτερα την γιαπωνέζικη ξενάγηση που άκουγαν στα ακουστικά τους !!!)
Την άλλη μέρα πήγαμε Πίζα και κάναμε βόλτα την πόλη με τετραθέσιο ποδήλατο (πολύ πετάλι!!), το μουσείο, το παζάρι και ο πύργος με κάποιο μεσημεριανό φαγητό θα σου φάει μία μέρα.
Μιά πόλη που αξίζει να επισκευτείς πηγαίνοντας από Αγκόνα - Σιεννα είναι το Γκούμιο, κοντά σε μια λίμνη, θρησκευτικό χωριό γραφικό με πολλές εκκλησίες και πολύ τουρισμό.
Και τέλος μιά πόλη που γυρίσαμε ήταν η Σιέννα που αξίζει να κάτσεις για φαγητό βραδάκι στην κεντρική πλατεία και να περπατήσεις μέσα στο κάστρο χαζεύοντας τα μαγαζιά της.

Ρώμη δεν πήγα είναι από τους επόμενους μακρυνούς στόχους αν και εφόσον...... αλλά πιστεύω και εγώ ότι αξίζει να μείνεις 2-3 μέρες για να την δείς καλά. Μόνο το Κολοσαίο θέλει μισή μέρα ....

Σου εύχομαι καλά να περάσεις ......:ye02: