PDA

View Full Version : Το μέλλον των φωτογραφικών μηχανών


frits
08-09-2012, 10:25
Samsung Galaxy Camera

Από τους Κορεάτες η τεχνολογική πρωτοπορία στις συσκευές είναι δεδομένη. Μπορεί η Nikon να ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες την Coolpix S800c με Android λειτουργικό αλλά η Samsung υπήρξε η πρώτη εταιρεία που φόρεσε σε φωτογραφικές μηχανές compact στοιχεία από smartphones (το ανάποδο συμβαίνει εδώ και χρόνια με τα camera phones). Πλέον η Galaxy Camera, προχωράει ένα βήμα μπροστά βάζοντας όχι μόνο Android
αλλά προσθέτοντας και 3G/4G. Μέχρι τώρα είχαμε πληθώρα μηχανών με δυνατότητες διασύνδεσης αλλά μόνο μέσω Wi-Fi. Η νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Galaxy Camera έχει αισθητήρα 16.3 MP, οθόνη 4.8
ιντσών, επεξεργαστή 1.4GHZ quad core και τρέχει το τελευταίο λειτουργικό Android, δηλαδή το Jelly Bean (4.1) Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, μία 3G και μία 4G. Μπορεί να μην παίρνει τηλέφωνο όπως τα smartphone αλλά χρησιμοποιεί το Skype, που σημαίνει δυνατότητα απλών και βίντεο κλήσεων. Ο superzoom φακός καλύπτει γκάμα zoom 21x δηλ. 23-481mm και την εφαρμογή Photo Wizard για επεξεργασία των φωτογραφιών on board.
Αν χρειαζόμαστε σήμερα ένα αρχέτυπο σύγκλισης (convergence) στον κόσμο της ψηφιακής εικόνας τότε αυτό είναι η Galaxy Camera. Ο κάτοχος μπορεί να συνδέεται στο internet από όποιο σημείο κι αν βρίσκεται, αρκεί να υπάρχει κάλυψη wifi και οι εικόνες αποθηκεύονται αυτόματα στο σύννεφο μέσω της εφαρμογής Auto Cloud.

http://i1096.photobucket.com/albums/g333/efrits/Samsung.jpg


Πηγή :http://www.photobusiness.gr/PhotoBusinessWeekly/Photobusiness_weekly_163.pdf

siraxanz
08-09-2012, 10:31
:ye02:

vasorfa
08-09-2012, 11:00
Τι αλλο θα δούμε;);)

skippybi
08-09-2012, 23:37
Σταυρή... χαχα!!!!

yns
08-09-2012, 23:47
Όσο τέλειες κι αν γίνουν, το μάτι του καλλιτέχνη δεν το αντικαθιστούν! :)

frits
08-09-2012, 23:56
Όσο τέλειες κι αν γίνουν, το μάτι του καλλιτέχνη δεν το αντικαθιστούν! :)

Δεν είναι αυτό το ζητούμενο τουλάχιστον από το παραπάνω μοντέλο Γιάννη, αλλά η δυνατότητα του άμεσου "share" είδαν ότι χάνουν το παιχνίδι από τα κινητά και προσπαθούν να απαντήσουν.
Πέρα από τα δικά μας "παιχνίδια", υπάρχει επαγγελαμτική ανάγκη για άμεσο upload...:rolleyes:

yns
09-09-2012, 00:17
Δεν είναι αυτό το ζητούμενο τουλάχιστον από το παραπάνω μοντέλο Γιάννη, αλλά η δυνατότητα του άμεσου "share" είδαν ότι χάνουν το παιχνίδι από τα κινητά και προσπαθούν να απαντήσουν.
Πέρα από τα δικά μας "παιχνίδια", υπάρχει επαγγελαμτική ανάγκη για άμεσο upload...:rolleyes:

Θα γίνει χαμός με τις live ανταποκρίσεις! :D:D:D
Αλλά με τέτοιο zoom τι διάφραγμα να έχει;

adventure
10-09-2012, 10:09
Σε ευχαριστούμε Σταύρο πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

:ye02: :ye02:

NLS
10-09-2012, 10:28
Συμφωνώ με το άρθρο. Αυτό μπορεί να ονομαστεί το αρχέτυπο του convergence κινητών και digital camera.

ΗΔΗ εδώ και χρόνια υπάρχουν φυσικά κινητά που βγάζουν καλές φωτό (μάλιστα υπάρχει και Nokia με αρκετά περισσότερα megapixels) και λίγο λιγότερα αλλά αρκετά χρόνια υπάρχουν μηχανές με δυνατότητες sharing ή επεξεργασίας.

Όμως πρώτη ίσως φορά έχουμε "απροκάλυπτη" συνένωση σε τέτοιο βαθμό. Περιμένω φυσικά ότι θα υπάρξουν επόμενα βήματα, σε βαθμό που δεν θα είναι είδηση. Θα δούμε και κάμερες (video) τέτοιες (έτσι κι αλλιώς και αυτή φυσικά παίρνει video) κλπ.

Στο βάθος βέβαια όλα αυτά δείχνουν το πόσο μέσα έχει πέσει στο παιχνίδι η Google με το Android.
Ένα παιχνίδι που πήγε να το παίξει η Microsoft ΠΡΙΝ το WP7 (με ένα πλήρες λειτουργικό - που ακόμα κυριαρχεί μάλιστα στο χώρο του automobile computing - για λίγο ακόμα βέβαια), αλλά το έχασε πηγαίνοντας να μπει στα χωράφια του IOS με το WP7+ (να δούμε που θα πάει και το παιχνίδι WP8/Win8).
Το IOS βέβαια ποτέ δεν ήταν Enterprise και ποτέ δεν φιλοδοξούσε να μπει σε κάτι ΠΟΥ ΔΕΝ είναι Apple (είναι και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος για τη σταθερότητα του εξάλλου) ούτε να πάει "μακριά" κάτω από τα σεντόνια... Το IOS πάντα πηγαίνει μακριά στο "όσα βλέπει η πεθερά" (ή στην περίπτωση μας ο ημιμαθής μέσος καταναλωτής).
Ενώ το Android; Ανοιχτό λειτουργικό, linux από κάτω, συσκευές κάθε είδους (τρανό παράδειγμα το παρόν θέμα) από 100-κάτι ευρώ μέχρι χιλιάρικα. ΛΟΓΙΚΑ το έχει πάρει το παιχνίδι (πράγμα που δείχνουν τα παγκόσμια στατιστικά - ακόμα και στη χώρα της Apple τις USA - αλλά με delay σε "βήτα" χώρες όπως κακά τα ψέματα είμαστε εδώ).

Όταν είχα δει το Andoid 1, έλεγα τι φόλα είναι αυτή (γιατί ήταν). Όμως οι άνθρωποι δεν έτρεξαν απλώς. Έβαλαν τα πόδια στην πλάτη.

gandreas
26-09-2012, 21:14
Τι αλλο θα δούμε;);)


κάτσε με το HTC εσύ:D