PDA

View Full Version : GP Ιταλίας FP1: Schumacher για αρχή


herman
08-09-2012, 10:42
GP Ιταλίας FP1: Schumacher για αρχή

Ο Γερμανός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο δοκιμών στη Monzahttp://www.msfree.gr/2012build/photoshadow.png
http://www.msfree.gr/photos2010/590x270/schumacher-12-silverstone1347010739.jpg
http://www.msfree.gr/2012build/fbsmall1.png (http://www.facebook.com/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fwww.msfree.gr%2Fms.php%3Fid%3D28335&t=msfree.gr)http://www.msfree.gr/2012build/twsmall1.png (http://twitter.com/home?status=Ο Γερμανός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο δοκιμών στη Monza http%3A%2F%2Fwww.msfree.gr%2Fms.php%3Fid%3D28335)|
Score:+185

Ο Michael Schumacher ήταν ο ταχύτερος όλων στο FP1 του Ιταλικού Grand Prix στη Monza. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Jenson Button 3 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω ενώ στην 3η θέση ακολούθησε η δεύτερη Mercedes του Nico Rosberg. Όλοι σε αυτά τα πρώτα χιλιόμετρα χρησιμοποίησηαν τη σκληρή γόμα της Pirelli.
Μόλις άναψε το πράσινο φως στο τέλος του pit lane της Monza ο Jean Eric Vergne ήταν ο πρώτος οδηγός που βγήκε στην πίστα και πίσω του ακολούθησε και το υπόλοιπο grid. Όλοι ολοκλήρωσαν τον παραδοσιακό installation lap ελέγχοντας πως όλα λειτουργούν σωστά στα μονοθέσιά τους και στη συνέχεια επέστρεψαν στα pit.
Ο πρώτος χρόνος δεν άργησε να έρθει, ο Hamilton, λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο δοκιμών σημείωσε έναν χρονομετρημένο γύρο και στη συνέχεια επέστρεψε στα pit. Το ίδιο έκανε και ο Massa ο οποίος παράλληλα είχε την χαρακτηριστική χρωματιστή ρητίνη στην πίσω πτέρυγα της Ferrari του, η οποία δείχνει στους μηχανικούς τη ροή του αέρα από εκείνο το σημείο. Η συνέχεια δεν είχε την ίδια δράση καθώς μετά το πρώτο 10λεπτο οι οδηγοί επέστρεψαν στα pit και έμειναν εκεί για αρκετή ώρα, ο μοναδικός που έσπασε για λίγο την ησυχία ήταν ο Pic ο οποίος βγήκε για μερικούς γύρους με την Marussia, κάνοντας αεροδυναμικές δοκιμές με σταθερή ταχύτητα.
Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μισάωρου είχαν λίγο περισσότερη δράση καθώς ορισμένοι οδηγοί επέστρεψαν στην πίστα ξεκινώντας το πρόγραμμα δοκιμών τους. Ο Raikkonen ήταν ο ταχύτερος σε αυτά τα πρώτα 30 λεπτά δοκιμών.
Ο Hamilton μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μισάωρο δοκιμών σημειώνοντας πολύ γρήγορους γύρους από νωρίς, με τα σκληρά ελαστικά της Pirelli. Ο Βρετανός πήρε τα ηνία της κατάταξης από τον Raikkonen και έμεινε εκεί για αρκετή ώρα. Το δεύτερο μισάωρο είχε έντονη δράση καθώς η πίστα είχε γεμίσει από μονοθέσια. Οι οδηγοί σε αυτά τα πρώτα χιλιόμετρα δοκίμασαν τα νέα πακέτα των ομάδων τους τα οποία σχεδιάστηκαν ειδικά για τη Monza. Όσο περνούσε η ώρα η πίστα βελτιωνόταν με αποτέλεσμα η πρώτη θέση να αλλάξει αρκετές φορές χέρια. Ο Alonso ήταν ο πρώτος που την πήρε από τον Hamilton αλλά στη συνέχεια ο Schumacher κινήθηκε ακόμα ταχύτερα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του δεύτερους ημιώρου με τον Schumacher να παραμένει στην κορυφή, καθώς οι ομάδες επικεντρώθηκαν στην συλλογή δεδομένων για το υπόλοιπο του 3ημέρου και δεν πίεζαν για χρόνους.
Τα τελευταία 10 λεπτά της περιόδου η πίστα είχε γεμίσει μονοθέσια καθώς οι οδηγοί προσπαθούσαν να πάρουν τα μέγιστα από την πρώτη μιάμιση ώρα δοκιμών. Τα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα στην κορυφή καθώς κανείς δεν δοκίμασε γρήγορο γύρο, το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η εγκατάλειψη του Alonso με μηχανικό πρόβλημα στη Ferrari. Ο Michael Schumacher ήταν ο ταχύτερος όλων σε αυτό το πρώτο σκέλος δοκιμών με τον Jenson Button να τον ακολουθεί από τη δεύτερη θέση. Τον τρίτο ταχύτερο χρόνο σημείωσε η άλλη Mercedes αυτή του Nico Rosberg.
Περισσότερη δράση στο FP2, στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Arkas
08-09-2012, 11:46
:ye02: