PDA

View Full Version : Οι Hamilton και Button ήταν οι ταχύτεροι στη Monza κάνοντας το 1-2 για


herman
08-09-2012, 11:53
GP Ιταλίας FP2: Με φόρα η McLaren

Οι Hamilton και Button ήταν οι ταχύτεροι στη Monza κάνοντας το 1-2 για την McLaren


http://www.msfree.gr/2012build/photoshadow.png
http://www.msfree.gr/photos2010/590x270/hamilton-monza-121347024795.jpg
http://www.msfree.gr/2012build/fbsmall1.png (http://www.facebook.com/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fwww.msfree.gr%2Fms.php%3Fid%3D28344&t=msfree.gr)http://www.msfree.gr/2012build/twsmall1.png (http://twitter.com/home?status=Οι Hamilton και Button ήταν οι ταχύτεροι στη Monza κάνοντας το 1-2 για την McLaren http%3A%2F%2Fwww.msfree.gr%2Fms.php%3Fid%3D28344)|
Score:+297

Η McLaren έδειξε ότι έχει την ταχύτητα και στη Monza κάνοντας το 1-2 στο FP2 του Ιταλικού Grand Prix. Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος με τον Jenson Button να τον ακολουθεί 38 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω. Εξίσου γρήγορος ήταν και ο Fernando Alonso ο οποίος σημείωσε τον 3ο χρόνο 58 χιλιοστά πίσω από τον Hamilton. Και οι τρείς σημείωσαν τις ταχύτερες επιδόσεις τους με τη μεσαία γόμα της Pirelli.
Η δράση ξεκίνησε από νωρίς στο FP2 με τους οδηγούς να βγαίνουν άμεσα για χρονομετρημένους γύρους. Στα πρώτα λεπτά της περιόδου ο Raikkonen ήταν εκείνος που έθετε τον ρυθμό. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για δοκιμές καθώς η θερμοκρασία ήταν στους 27 βαθμούς στην ατμόσφαιρα και στους 41 στην επιφάνεια της ασφάλτου.
Η πρωτοπορία του Raikkonen δεν κράτησε πολύ καθώς στη συνέχεια ανέβασαν και οι υπόλοιπο ρυθμό, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πρώτη θέση να αλλάξει αρκετές φορές χέρια πριν καταλήξει στον Rosberg ο οποίος είχε πίσω τους τις δύο Ferrari των Massa και Alonso. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιώρου ο Alonso ανέβασε ρυθμό και πέρασε στην κορυφή.
Το δεύτερο ημίωρο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο που ολοκληρώθηκε το πρώτο με τους οδηγούς δηλαδή να δοκιμάζουν μεγάλα stint συλλέγοντας δεδομένα για το υπόλοιπο του 3ημέρου. Η σημαντικότερη αλλαγή που είδαμε ήταν η μεσαία γόμα της Pirelli. Αρκετοί ήταν οι οδηγοί που δοκίμασαν τη μεσαία γόμα για πρώτη φορά αυτό το 3ήμερο. Στα μισά της περιόδου οι μεσαία γόμα είχε περάσει στο προσκήνιο καθώς όλο και περισσότεροι οδηγοί την είχαν τοποθετήσει στα μονοθέσιά τους. Η μοναδική αλλαγή που υπήρχε στην κορυφή ήταν στη δεύτερη θέση την οποία έχασε ο Rosberg από τον Massa. Το 1-2 της Ferrari δεν κράτησε για πολύ καθώς όταν οι δύο οδηγοί της McLaren έβαλαν τη μεσαία γόμα κινήθηκαν ταχύτερα. Αρχικά με τον Button και στη συνέχεια με τον Hamilton. Έτσι το δεύτερο ημίωρο έκλεισε με τη βρετανική ομάδα να κάνει το 1-2.
Στα πρώτα λεπτά του τελευταίου μισάωρου ο Alonso βελτίωσε την απόδοση του πλησιάζοντας τις δύο McLaren χωρίς όμως να βελτιώσει τη θέση του. Ο Ισπανός όμως λίγο αργότερα αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων του και επέστρεψε στα pit και δεν κατάφερε να ξαναβγει σην πίστα. Έτσι το 3ο και τελευταίο ημίωρο της περιόδου δεν είχε καμία αλλαγή στις πρώτες θέσεις της κατάταξης καθώς οι οδηγοί είχαν επικεντρωθεί στην προσομοίωση αγώνα. Η αξιολόγηση της μέσης γόμας και η συλλογή δεδομένα ήταν το κυρίως πιάτο. Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος όλων στο FP2 με τον Jenson Button να τον ακολουθεί από τη 2η θέση μόλις 38 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στην 3η θέση ήταν ο Fernando Alonso 58 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Hamilton.

jmar
08-09-2012, 14:37
:ye02: Ferrari και τα μυαλα στα μιξερ!!! :ha16:

Ελπιζω μονο να μην τον ξανακαβαλησει κανενας τον Alonso :rolleyes: