PDA

View Full Version : Νεες ομαδες στην F1


Alext
18-06-2009, 12:58
Το "σίριαλ" που διαδραματιζόταν όλο αυτόν τον καιρό με πρωταγωνιστές την FIA και την FOTA (ένωση ομάδων), τελικά είχε αίσιο τέλος. Η λίστα περιέχει όλους τους κατασκευαστές -και την Ferrari- ενώ προστέθηκαν 3 νέες ομάδες.

Η ομάδα που ασκούσε την μεγαλύτερη πίεση καθ’ όλη την διάρκεια των κλήσεων και των αντικλείσεων ήταν η Ferrari. Η ιταλική ομάδα μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης (12/6) ζητούσε να βρεθεί μια συμβατική λύση, διαφορετικά δεν θα δήλωνε την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε μιας και η επίσημη λίστα της FΙΑ κοσμείται από το λαμπερό όνομα της Scuderia.

Ο Μόσλεϊ και η Ομοσπονδία είχε να αποφασίσει και για τις καινούργιες ομάδες που θα δώσουν το δικό τους παρόν στο άθλημα, από το νέο έτος.

Όταν η FIA άνοιξε τον φάκελο με τις συμμετοχές έπρεπε να διαλέξει μεταξύ των 15 διαγωνιζώμενων. Τελικά το πράσινο φως άναψε για τις Campos Racing, την Manor και την US F1, οι οποίες θα τρέξουν με την έναρξη της νέας σεζόν.

Οι νέες ομάδες θα έπρεπε να πληρούν κάποιες προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένου το επίπεδο χρηματοδότησης, τους πόρους, την πείρα και τεχνολογική εμπειρία.

Ποιές είναι οι νέες ομάδες;

Campos Grand Prix

Όνομα εταιρίας: Campos Meta
Όνομα ομάδας: Campos Grand Prix
Χώρα: Ισπανία
Το αφεντικό: Adrián Campos Suñer

Η ομάδα Campos Racing ξεκίνησε το 1998 από έναν πρώην οδηγό της Φόρμουλα Ένα Adrian Campos. Από τότε έχει αγωνιστείσε διάφορα πρωταθλήματα από το GP2 στο Euro F3. Έχει κερδίσει έξι πρωταθλήματα οδηγού, πέντε ομαδικά πρωταθλήματα και κατέχει σήμερα το τίτλο GP2 Series2008.

Η έδρα της ομάδας είναι στη Μαδρίτη, όπου στεγάζεται το μάρκετινγκ και οι διοικητικές της υπηρεσίες. Το κέντρο τεχνολογικής αναπάπτυξης, έχει σημερινή έδρα στην Βαλένθια, 25 χιλιόμετρα από το Ricardo Tormo Φόρμουλα.

Η Campos συμφώνησε να χρησιμοποιεί κινητήρα Cosworth εφοδιασμού και θα έχει συνεργασία με τις Dallara Automobili και Xtrac, για τεχνικά ζητήματα.

Manor F1 Team

Όνομα εταιρίας: Manor Grand Prix Racing
Όνομα ομάδας: Manor F1 Team
Χώρα: Αγγλία
Αφεντικό: John Alfred Booth

Το όνομα Manor έκανε την εμφάνιση του το 1990, όταν ένας πρώην πρωταθλητής ο John Booth αποφάσισε να ιδρύσει δική του ομάδα. Από τότε, η Manor μετρά πολλά ρεκόρ καθώς έχει 171 Race Wins και 19 τίτλους στο Πρωτάθλημα όπως η Formula Renault και Formula 3 Euroseries.

Η Manor έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία εξ’ αυτών είναι στο Sheffield και η άλλη στη Bicester. Κύριο χαρακτηρίστικό της είναι πως τα αυτοκίνητα έχουν σχεδιαστεί, δοκιμαστεί και τελειοποιηθεί πλήρως στο ψηφιακό τομέα βάση της Wirth Research Limited (ΠΕΑ).

Η ΠΕΑ είναι μια τεχνική εταιρεία, που ιδρύθηκε από Nick Wirth το 2003, η οποία ειδικεύεται στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Τα σχέδια της ολοκληρώθηκαν επιτυχώς μέσα από νίκες το 2004 και το 2005 στην lndy Racing.

Ο Wirth, που είναι ο Τεχνικός Διευθυντής της Manor Grand Prix Racing, ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός αεροδυναμικής. Ήταν υπεύθυνος για τις έννοιες της αεροδυναμικής καθώς και για την μηχανορραφία και τον σχεδιασμό της αιολικής σήραγγα το 1988 και το 1989 στο Leyton House.

Team US F1

Όνομα εταιρίας: Team US F1
Όνομα ομάδας: Team US F1
Χώρα: Αμερική
Αφεντικό: Ken Anderson

Η ομάδα US είναι νεοσύστατη αλλά οι αγωνιστικοί της διευθυντές έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και έχουν ήδη προσελκύσει πολλούς επενδυτές.

Το αφεντκό της, Ken Anderson έχει εμπλακεί σε μηχανοκίνητο αθλητισμό για πάνω από 30 χρόνια. Η εμπειρία αυτή περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την κατασκευή πολλαπλών αγώνων αυτοκινήτου

Συνεργάτης είναι επίσης ο Peter Windsor, ο οποίος έχει εργαστεί στην F1 για πάνω από 35 χρόνια ως δημοσιογράφος, σύμβουλος και διευθυντής ομάδων. Έχει εργαστεί ως διευθυντής στην τηςWilliams-Renault κερδίζοντας και το πρωτάθλημα, ως διευθυντής της Ferrari και ως σύμβουλος για οδηγούς, όπως ο Nigel Mansell και ο Carlos Reutemann.

Αναλυτικά η λίστα με τις ομάδες:

SCUDERIA FERRARI MARLBORO - Ferrari
SCUDERIA TORO ROSSO - STR TBA
RED BULL RACING - RBR Renault
AT&T WILLIAMS - Williams Toyota
FORCE INDIA F1 TEAM - Force India Mercedes
CAMPOS GRAND PRIX - Campos Cosworth
MANOR GRAND PRIX - Manor Cosworth
TEAM US F1 - Team US F1 Cosworth
VODAFONE McLAREN MERCEDES - McLaren Mercedes
BMW SAUBER F1 TEAM - BMW Sauber
RENAULT F1 TEAM - Renault
PANASONIC TOYOTA RACING - Toyota
BRAWN GP FORMULA ONE TEAM - Brawn TBA

Arkas
19-06-2009, 00:22
:sm8:

leonidas
19-06-2009, 00:25
:sm8: