PDA

View Full Version : "Σας παρακαλώ συγχωρέστε μας"


riko46
03-01-2009, 09:06
http://www.skai.gr/photos/200901/m02-111030melamine.jpg Έξι βρέφη έχασαν τη ζωή τους από τη μελαμίνη


Γραπτό μήνυμα με το οποίο ζητούν συγγνώμη, έστειλαν στα κινητά εκατοντάδων συνδρομητών οι κινεζικές εταιρίες γαλακτοκομικών, οι οποίες εμπλέκονται στο διατροφικό σκάνδαλο με τη μελαμίνη.

"Λυπούμαστε βαθύτατα για το κακό που υπέστησαν τα παιδιά και η κοινωνία. Απολογούμαστε και σας εκλιπαρούμε να μας συγχωρέσετε", ανέφερε το γραπτό μήνυμα που απέστειλαν οι 22 εταιρίες, με επικεφαλής την Sanlu, η οποία έχει κηρύξει πτώχευση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Sanlu, Tιάν Ουενχουά, και τρία ακόμη στελέχη της εταιρίας δικάζονται από δικαστήριο της βόρειας Κίνας για τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι βρέφη και 290.000 να νοσηλευτούν.

Η Τιάν, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, αναμένεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη παρότι η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί σε αρκετές εβδομάδες.

Άλλα 17 άτομα, που εμπλέκονται στην παραγωγή, πώληση, αγορά και προσθήκη μελαμίνης σε φρέσκο γάλα, δικάστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Arkas
03-01-2009, 13:26
Και με μια συγνώμη, νομίζουν ότι "καθάρισαν";
Κανονικά όλοι αυτοί έπρεπε να κάνουν δημόσιο χαρακίρι.Νεύρα

Bmwnek
03-01-2009, 13:46
Μελαμίνη,... χημικό προϊόν που χρησιμοποιείται στην βιομηχανία πλαστικών, κόλλας και ρητίνης, έχει εντοπισθεί σε ευρύ φάσμα προϊόντων.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν ότι το δηλητήριο εντοπίσθηκε σε απλές καραμέλες της γνωστής κινεζικής μάρκας "Lapin Blanc".

Η Σιγκαπούρη έχει διακόψει και την πώληση κινεζικών γαλακτοκομικών προϊόντων έπειτα από την ανίχνευση μελαμίνης στο γάλα, στο γιαούρτι, στα παγωτά, στα μπισκότα και στη σοκολάτα.

Λαμβάνοντας πλανητικές διαστάσεις το σκάνδαλο έφερε στην επιφάνεια μια δόλια πρακτική η οποία είχε αποκαλυφθεί πριν από μερικούς μήνες: την προσθήκη μελαμίνης σε τρόφιμα για να εμφανίζεται πλασματικά μεγαλύτερη η περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες.

Το 2007 χιλιάδες γάτες και σκύλοι στη βόρεια Αμερική έπεσαν θύματα αυτής της πρακτικής. Γλουτένη, η οποία χρησιμοποιήθηκε για ζωοτροφές, και η οποία είχε εισαχθεί από την Κίνα, είχε μολυνθεί με μελαμίνη. Δεκάδες χιλιάδες ζώα εκτροφής στη βόρεια Αμερική είχαν επίσης τραφεί με πρωτεϊνούχα συμπληρώματα διατροφής από την Κίνα, μολυσμένα με μελαμίνη.

Η Κίνα κατηγορείται συστηματικά για την κακή ποιότητα και την τοξικότητα των προϊόντων της. Τα τελευταία χρόνια μεγάλες εταιρείες αναγκάσθηκαν να ανακαλέσουν παιγνίδια που είχαν υποστεί επεξεργασία με χρώματα που περιείχαν μόλυβδο. Στις αρχές του έτους δεκάδες άνθρωποι πέθαναν από μολυσμένη ηπαρίνη κινεζικής παρασκευής. Το αντιθρομβωτικό είχε μολυνθεί από υπερθειωμένη χονδροϊτίνη, μια χημική ουσία που παρασκευάζεται με βάση την βλέννα των εντοσθίων του χοίρου, η οποία μιμείται την ηπαρίνη, αλλά είναι φθηνότερη.

Mexicanos
03-01-2009, 13:53
Και με μια συγνώμη, νομίζουν ότι "καθάρισαν";
Κανονικά όλοι αυτοί έπρεπε να κάνουν δημόσιο χαρακίρι.Νεύρα


Σίγουρα δεν καθάρισαν και θέλουν καθάρισμα..........αλλά εδώ στην Ελλάδα ούτε αυτό δεν ακούς......

VILLY
05-01-2009, 12:49
Οι Κινέζοι δε παίζονται όσων αφορά την αδιαφορία στο δικαίωμα για υγεία & ζωή!
Μπρος στο κέρδος έχουν αποδείξει ποικιλοτρόπως ότι είναι ικανοί για τα χειρότερα.
Τους θεωρώ το μεγαλύτερο κίνδυνο για το πλανήτη οικολογικά, κοινωνικά και κυρίως εμπορικά & οικονομικά!

Ηρθαν και στην Ελλάδα για ... "να κάτσουν" όπως είπε και ο Πρόεδρος της Cosco, της εταιρίας που "Ξεπουλήσαμε" το λιμάνι του Πειραιά! http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=169 Το συγκεκριμένο άρθρο θα το ανεβάσω ως ξεχωριστό thread προς συζήτηση, συνεπώς μην απαντήσετε επ'αυτού παρακαλώ.

Ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να βάλει το δικό του ληθαράκι όποως και όπου μπορεί διότι η Κινεζική λαίλαπα έχει μπεί για τα καλά στη χώρα μας και αν δεν γίνουν σημαντικά βήματα και από τη Πολιτεία, είναι ζήτημα χρόνου να μας "μαμήσουν" για τα καλά.

Eχω ασχοληθεί πάρα πολύ με το κυνήγι των Κινέζικων μαγαζιών στο Ρέθυμνο και από πρωροβουλία της εφημερίδας μας εδώ,
http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=20 (και άλλα συναφή άρθρα)
δραστηριοποιήθηκε ο οικείος Εμπορικός Σύλλογος και τελικά το το Επιμελητήριο όπου ακολούθως έβαλε στο χορό την Αστυνομία και τις συναρμόδιες υπηρεσίες και εδώ και 2 μήνες τρώνε πολύ κυνήγι.
Αυτό το κυνήγι ξεκίνησε για να πω τη αλήθεια στη Κόρινθο (ο Bmwnek ας μας ενημερώσει επαυτού) και από ότι γνωρίζω έκλεισαν εκεί τα 6 από τα 8 μαγαζιά όπου λειτουργούσαν όπως πάντα... παρανόμως!.

Θέληση θέλει και όλα μπορούν να γίνουν!

Bmwnek
05-01-2009, 13:00
Eχω ασχοληθεί πάρα πολύ με το κυνήγι των Κινέζικων μαγαζιών στο Ρέθυμνο και από πρωροβουλία της εφημερίδας μας εδώ,
http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=20 (και άλλα συναφή άρθρα)
δραστηριοποιήθηκε ο οικείος Εμπορικός Σύλλογος και τελικά το το Επιμελητήριο όπου ακολούθως έβαλε στο χορό την Αστυνομία και τις συναρμόδιες υπηρεσίες και εδώ και 2 μήνες τρώνε πολύ κυνήγι.


Συγνώμη ρε Villy, αλλά ο τρόπος που τα λες, μου θυμίζει κάτι από αυτό:

"Και μπορώ να πώ, μαζί με τον Ουγκώ, ότι και ένας κυνηγός να έμενε πάνω στη γη, αυτός θα ήμουν εγώ".
Κώστας Ουρανής


Το ΚΥΝΗΓΙ αποτελεί, για το λαό μας, σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά, την οποία έχουμε χρέος να κληροδοτήσουμε και στα παιδία μας! καταβάλλοντος κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε ό,τι οι προηγούμενες γενεές μας παρέδωσαν.


Βιβλιογραφία έντυπο ΚΣΕ
Το υλικό είναι από το http://www.gpeppas.gr/antropos/k-exelixi/k-exelixi.html


Αν δεν είναι νόμιμα να τα κλείσουν,...γιατί να τους παίρνει όλους η μπάλα όμως; Οι Κινέζοι σαν λαός, είναι αξιόλογος και με μεγάλη Ιστορία.
Υπάρχουν και σε αυτούς οι κακοί ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τους, όπως υπάρχουν και σε όλες τις χώρες του κόσμου!!!

Συγνώμη αλλά μου ακούγετε λίγο άδικο!!!

Arkas
05-01-2009, 14:24
Οι Κινέζοι δε παίζονται όσων αφορά την αδιαφορία στο δικαίωμα για υγεία & ζωή!
Μπρος στο κέρδος έχουν αποδείξει ποικιλοτρόπως ότι είναι ικανοί για τα χειρότερα.
Τους θεωρώ το μεγαλύτερο κίνδυνο για το πλανήτη οικολογικά, κοινωνικά και κυρίως εμπορικά & οικονομικά!


Sorry, Βασίλη αλλά μου ακούγονται "λίγο" ρατσιστικά αυτά!

Κύρος Γρανάζης
05-01-2009, 16:27
Θεωρώ ότι το πρόβλημα των διατροφικών σκανδάλων έχει να κάνει με ορισμένους ανθρώπους
που έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να γίνουν μικρή θεοί μέσω της εξουσίας του χρήματος Τρομάρα τους.
Τώρα πώς κατάφεραν να καβαλήσουν στο σβέρκο του κινέζικού λαού που φιλοσοφία απέχει
έτη φωτός από την φιλοσοφία των μικρών θεών δεν γνωρίζω.

VILLY
05-01-2009, 21:43
Φίλοι μου ανοίξαμε καλή κουβέντα.
Ο Κινεζικός πολιτισμός έχει συνεισφέρει στα πολιτισμικά του πλανήτη μας, καμία αντίρρηση.
Οι Κινέζοι ως άνθρωποι εμένα προσωπικά με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Το βέβαιο είναι ότι ουδέποτε κανείς εξ αυτών που ασχολήθηκαν με το κλείσιμο των Κινέζικων μαγαζιών δεν έχει προσεγγίσει το θέμα ρατσιστικά.
Τοσούτον μάλλον εγώ.
Ρατσιστικό λοιπόν πρόβλημα με το Κινεζικό λαό δεν έχω. Με αυτούς σίγουρα όχι. Με άλλους... ίσως;) Με αυτούς όμως όχι.

Το θέμα όμως είναι αλλού. Απορώ πως δε βλέπετε την ουσία του προβλήματος και θέτετε θέμα ρατσισμού!
Αν διαβάσατε το άρθρο αναφέρομαι στη καταστρατήγηση κάθε κανόνα θεμιτού ανταγωνισμού.
Κανείς δεν με επιδοτεί τον Έλληνα έμπορα με 3 χρόνια νοίκια.
Το κινεζικό προξενείο όμως το κάνει για τους Κινέζους. Έρχονται παίρνουν τα πιο ακριβά μαγαζιά απλά και μόνο γιατί δε πληρώνουν από τη τσέπη τους
Κανείς δε πληρώνει στον άμοιρο Έλληνα έμπορα τα προς το ζην του για 3 χρόνια. Απεναντίας τα φέρνει δύσκολα έτσι κι αλλιώς
Το γνωρίζετε ότι εγγυητής σε μίσθια Κινέζων μπαίνει πάντα το προξενείο τους.
Πως να τους ανταγωνιστείς έτσι?
Άσε τα άνευ προδιαγραφών προϊόντα τους.
Από αλλού αγοράζει από το Κινέζικο εργοστάσιο στη Κίνα ο Έλληνας εισαγωγέας (ακριβότερα με πιστοποιήσεις, προδιαγραφές κλπ) και από αλλού ο Κινέζος μαγαζάτορας. Αυτός αγοράζει φθηνότερα από άλλο στοκ χωρίς καμία προδιαγραφή και το πουλάει στα παιδιά σας και στις γυναίκες σας ανεξέλεγκτα.
Και όταν λέω ανεξέλεγκτα... υπάρχει κρατική ρότα για τη "προστασία" αυτών των μαγαζιών.
Η ΣΔΟΕ, το ΙΚΑ η εφορία, και οι λοιποί ελεγκτικοί μηχανισμοί δε περνάνε ούτε έξω από αυτά τα μαγαζιά.
Διαβάστε το σχετικό άρθρο, μπείτε στο google και ψαχτείτε περισσότερο και θα φρίξετε.
Και αυτά που σας γράφω είναι μόνο λίγα από αυτά που συμβαίνουν.
Το σχέδιο του είναι να λύσουμε το πρόβλημα αστυφιλίας που αντιμετωπίζουν εσωτερικά στη χώρα τους εις βάρος όμως της δικής μας ευημερίας, υγείας και γαλήνης.
Και μετά μιλάμε για ρατσισμό?

VILLY
06-01-2009, 12:27
Και να συμπληρώσω ότι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να τους βλέπουμε με ρατσιστικό μάτι παρότι δεν επικροτώ τορατσισμό γενικότερα.
Αλλά όπως και να το κάνουμε βρε παιδιά, μιλάμε για ένα λαό πυ έχει συλλέξει τις περισσότερες καταγελίες διεθνώς για την υπερβολική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ανθρώπινη αξία και ζωή εκεί έχει πάψει να ενδιαφέρει τους διοικουντες αυτής της χώρας από την εποχή του Mao che Tung.
Και ίσως ρωτήσει το φιλαράκι μου ο Νεκτάριος .... μα τι φταίνε οι πολίτες και ίσως ακόμα μου θυμίσει για τον αρχαίο πολιτισμό τους.
Εδώ λοιπόν να απαντήσω ότι αν και εμείς σήμερα σαν λαός υποφέρουμε από τους δικούς μας διοικούντες, ΜΟΝΟ εμείς οι ίδιοι φταίμε και επίσης ότι και η Αρχαία Ελλάδα κατέκτησε το κόσμο και επέδειξε τα μέγιστα. Με αυτή την αρχαία Ελλάδα όμως εμείς οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουμε καμιά σχέση.

Το βασικό ομως εδώ είναι ότι όλοι συλλογικά πρέπει να δούμε ότι οι Κινέζοι στη χώρα μας μόνο κακό μπορούν να κάνουν και ειδικώτερα οι έμποροι Κινέζοι, οι οποίοι διαλύουν στο πέρασμά τους οποιαδήποτε εμπορική κοινωνία από όπου κι αν περάσουν.

Νεκτάριε, φαντάσου να ανοίξει μια κάβα ποτών στη Κόρινθο ακριβώς δίπλα στη δικιά σου (γιατί έτσι κάνουν), "ο Κινέζο" να τα έχει όλα επιδοτούμενα και να τα πουλάει όλα τσάμπα. Να δουλεύει παράνομα με λαθραία και επιβλαβή ποτά, χωρίς προδιαγραφές, εσύ ια το γνωρίζεις αλλά δεν θα μπορείς να κάνει τίποτα για αυτό και αυτός παρόλα αυτά θα ξεσκίζεται στις πωλήσεις απλούστατα γιατί θα είναι πολύ φθηνά.
Και εσύ να κάθεσαι να κοιτας το όνομα και η ιστορία που έχεις σαν κάβα από το πατέρας σου τόσα και τόσα χρόνια να πηγαίνει στο βρόντο.
Φίλε μιλάμε για λαίλαπα. Εχουμε κάνει τεράστια έρευνα πάνω σε αυτό και έχουμε συλλέξει τόσα στοιχεία που αυτά πουέγινα στη Κόρινθο και έκλεισαν τα 6 μαγαζιά εν ήταν τίποτα.
Εχουν εφεύρει νέα συστήματα για να ξεφεύγουν από το νόμο έχοντας τη προστασία της ίδιου του Κινεζικού κολοσσού.

Bmwnek
06-01-2009, 12:33
Ρε Βασίλη,...στο είπα και στο ξαναλέω,...αν τα ,μαγαζιά πρέπει να κλείσουν, να κλείσουν,...όμως με ενοχλεί ρε φίλε όταν μιλάμε, να κρίνουμε 1,5 δις λαό,...και όλα αυτά για 100 μαγαζιά ή για 10 βιομηχανίες ή για το τι κάνει η πρεσβεία τους!!!
Της Ελλάδας, της έχουν δοθεί τα περισσότερα πέναλτι από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες,...ποιος φταίει γι' αυτό; Εσύ και εγώ και ο υπόλοιπος απλός λαός που προσπαθεί να συμβιβαστεί κάθε μέρα με τους καινούργιους κανόνες που τους υποχρεώνουν να τηρούν ευλαβικά; Ας γυρίσουν τότε οι εταίροι μας στην ένωση και να πουν πως ο Βασίλης και ο Νεκτάριος και ο κάθε πολίτης φταίνε για τα χάλια μας!!!
Τέλος πάντων,...δεν προσπαθώ να σε κάνω να αλλάξεις γνώμη,...απλά, λέω αυτό κλείνοντας,..."όπως μου αρέσει να μου φέρονται, προσπαθώ να φέρομαι"!!!

Arkas
22-01-2009, 10:55
Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του διατροφικού σκανδάλου με το επιμολυσμένο με μελαμίνη βρεφικό γάλα στην Κίνα, εξαιτίας του οποίου έξι παιδιά πέθαναν και τουλάχιστον 300.000 νόσησαν.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν συνολικά 21 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της γαλακτοβιομηχανίας Sanlu, που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Δεκάδες άνθρωποι, τα παιδιά των οποίων νόσησαν εξαιτίας του επιμολυσμένου γάλακτος, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από το δικαστήριο, περιμένοντας την καταδίκη των υπευθύνων.

Οι πρώτες δύο ποινές που αναγνώστηκαν αφορούν στην καταδίκη σε θάνατο ενός εκ των κατηγορουμένων και στην ισόβια κάθειρξη που επιβλήθηκε σε έναν άλλον. Η μελαμίνη είχε προστεθεί σε γαλακτοκομικά προϊόντα της Sanlu και άλλων κινεζικών εταιρειών προκειμένου να τα κάνει να φαίνονται πλούσια σε πρωτεΐνη.

Εξαιτίας της κατανάλωσης του νοθευμένου γάλακτος, περίπου 300.000 νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας και έξι βρέφη έχασαν τη ζωή τους.

Το σκάνδαλο πήρε τεράστιες διαστάσεις όταν αποδείχθηκε ότι νοθευμένα κινεζικά γαλακτοκομικά είχαν εξαχθεί σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.
Newsroom ΔΟΛ

Bmwnek
22-01-2009, 12:34
Πιστεύω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ταιριάζει η θανατική ποινή,....

VILLY
22-01-2009, 14:14
Πιστεύω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ταιριάζει η θανατική ποινή,....

+10000!!!