PDA

View Full Version : Όσοι ξέκοψαν από τη γη τους, έχασαν τον δρόμο για την Ιθάκη...


jmar
16-10-2012, 16:11
Όλοι επιστρέφουν στα χωριά τους, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν. Και ας μην ακούμε τις γνωστές αστικές ανοησίες «εμείς δεν είμαστε από χωριό». Όλοι οι Έλληνες έχουμε ένα παππού που κοιμάται στον ίσκιο μιας μουριάς και μία γιαγιά που ανάβει το καντήλι στον οικογενειακό τάφο. Η κοινωνία του χωριού δεν σε περιμένει βέβαια με ανοιχτές αγκάλες, ούτε όμως και σε διώχνει αναγκαστικά. Στην καλύτερη περίπτωση σε παρατηρεί και στη χειρότερη σε κουτσομπολεύει. Κάποτε μισούσες το λάλημα του κόκορα, τις κουνουπιέρες της γιαγιάς, το θείο που σου έφερνε ζεστό ζυμωτό ψωμί και το τσίμπαγε όταν σε φιλούσε, το καφενείο της γειτονιάς κάτω από τον πλάτανο που σου φαινόταν μίζερο και ανιαρό. Και εσύ ονειρευόσουν πρωτεύουσα, ελευθερία, μοντέρνα ζωή. Ίσως με το δίκιο σου ..

Κορόιδευες τον εξάδελφο σου που έφευγε χαράματα για τα χωράφια, ενώ εσύ γύριζες από τα γλέντια και τον αποκαλούσες φουκαρά, ντεμοντέ. Ήθελες εξέλιξη, ήθελες κάτι άλλο, ρε παιδί μου. Διάβαζες περιοδικά, ήθελες να πας στην τηλεόραση, να γίνεις γνωστός, να ταξιδέψεις, ν’ αρχίσεις τη ζωή σου από το μηδέν.

Κι’ ένα πρωί έφυγες, ίσως γιατί δεν είχες άλλες επιλογές, ίσως και να έφυγες για λάθος λόγους. Σε έξι μήνες άλλαξες την προφορά σου, έφαγες τα λεφτά του χωραφιού που πούλησε ο πατέρας σου. Στην πόλη σπουδές δεν τελείωσες, έτρεχες πίσω από κοσμικούς και βουλευτάδες, κάνοντας χαμαλίκια και μικροδουλειές. Στην καλύτερη έκανες θυσίες , σπούδασες, αλλά δεν παρακάλεσες, δεν ξεπούλησες βασικές αρχές για να σε βολέψει κάποιος σε μια θεσούλα. Δεν θέλησες να επιστρέψεις στο χωριό δίχως φτερά. Προτίμησες το παξιμάδι και τις ελιές της μεγαλούπολης στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου από τις ελιές του παππού και γιαγιάς στο χωριό. Λίγο από περηφάνια, λίγο από ντροπή, έκανες χρόνια να πατήσεις. Και όταν ερχόσουν, αυτό δεν γινόταν με το ΚΤΕΛ, αλλά με καλό αμάξι, κι ας ήταν δανεικό. Στο μεταξύ κάποιοι που έμειναν «πίσω» στα πάτρια εδάφη θέλησαν να εκμοντερνιστούν, πούλησαν ελαιώνες, γαϊδουράκια και άλογα για αυτοκίνητα γερμανικής κατασκευής με πολλούς ίππους. Πούλησαν αιωνόβια χωράφια και τις κληματαριές των προγόνων για να ανοίξουν μπαρ ή καφετέρια και φρουτάκια. Παρέδωσαν σκήπτρα, παραδόσεις και ανεξίτηλες αξίες για να πληρώσουν στο τέλος της ζωής τους δόσεις και γραμμάτια. Όσοι ξέκοψαν από τη γη τους έχασαν τον δρόμο για την Ιθάκη.

Αργά ή γρήγορα όλοι επιστρέφουν στο χωριό τους, λίγοι όμως με τη σοφία του Οδυσσέα. Καθείς επιστρέφει για τους δικούς του λόγους, ίσως η ευτυχία να βρίσκεται σε απλά πράγματα. Εκεί, στο χωριουδάκι που αφήσαμε και που δεν είχε φαινομενικά τίποτα το συναρπαστικό να μας προσφέρει, μπορεί όμως σήμερα να μας διδάξει την ουσία που χάθηκε στην πορεία.

Αυτή η σπιθαμή γης μπορεί να μας συμφιλιώσει με τον χρόνο και με το πέρασμα του, να μας κάνει να πάψουμε να αναζητούμε αρμονία στα κίβδηλα. Να ξυπνάς με τη δροσούλα, να αποκοιμιέσαι με τον γκιόνη και με την ευωδιά των γιασεμιών που έσπειρε ο προπάππος σου στο καλντερίμι. Σκαλίζοντας τον δικό σου μπαξέ, αργά ή γρήγορα θα βρεις τον θησαυρό σου. Αυτό που σου ανήκει στα αλήθεια και το οποίο δεν σου το πήραν ακόμη.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/545281_4697609436362_217236459_n.jpg
(Στη φώτο χωριό του νομού Ροδόπης)

Το διαβασα καπου στο φατσοτευτερο, μ'αρεσε και ειπα να το μοιραστω μαζι σας...

tolhs
16-10-2012, 16:45
Ποσο δικιο εχεις Γιαννη
εκει θα γυρισουμε....:):)

mpargs
16-10-2012, 17:07
:ye02:

JohnGS1100
16-10-2012, 17:12
Εγω πάλι πιστεύω ότι μόλις ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη την άλλη μέρα την έκανε πάλι !! :sm7:
Μλκ γράφουν τα βιβλία :confused:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
16-10-2012, 17:20
Όμορφο κείμενο ... :)



.

MOYTPO
16-10-2012, 17:53
Αργά ή γρήγορα όλοι επιστρέφουν στο χωριό τους, λίγοι όμως με τη σοφία του Οδυσσέα. Καθείς επιστρέφει για τους δικούς του λόγους, ίσως η ευτυχία βρίσκεται σε απλά πράγματα. Εκεί, στο χωριουδάκι που αφήσαμε και που δεν είχε φαινομενικά τίποτα το συναρπαστικό να μας προσφέρει, μπορεί όμως σήμερα να μας διδάξει την ουσία που χάθηκε στην πορεία.



Αυτη ειναι ολη η αληθεια. Οποτε παω στο χωριο το καταλαβαινω. Ιδιαιτερα στο Ποσειδι ισως λογω της θαλασσας.

Η σοφια ή αν θελετε η ωριμοτητα του τι ζητας απο την ζωη σου σε οδηγει ξανα πισω στο χωριο. Και αν εχεις βολευτει σε μια θεση στην πολη (Δημοσιουπαλληλικη ας πουμε) μολις παρεις την συνταξη εχεις φυγει.

Εγω παντως στα 38 μου χρονια αυτο εχω καταλαβει. Βεβαια να γυρισω στο χωριο δεν προκειται μιας και ειμαι γεννημα θρεμα αυτης της πολης και μια τετοια αποφαση θα επρεπε να κανω επανεκκινηση την ζωη μου αλλα ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα.... ποτε μην λες ποτε!!!!!!


Παντως αν ποτε με αξιωσει ο Θεος και παρω συνταξη στο χωριο θα την βγαλω. Τωρα σε ποιο??? Θα με οδηγησει απο μονο του!!!!!

DERTILAS
16-10-2012, 18:07
Αυτο ειναι που τρελαινει τους Ευρωπαιους και τους οπαδους της νεας ταξης πραγματων......οτι εχουμε ριζες, δεν ειμαστε ξεκρεμαστοι!!!!Για ποσο ακομα βεβαια....

skippybi
16-10-2012, 18:47
στο τέλος όλοι στη γη θα καταλήξουμε... εγώ την καλοπιάνω απο τώρα και περνάω αρκετό χρόνο μαζί της για να με προσέξει ιδιαίτερα!!!

jmar
16-10-2012, 18:53
Εγω πάλι πιστεύω ότι μόλις ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη την άλλη μέρα την έκανε πάλι !! :sm7:
Μλκ γράφουν τα βιβλία :confused:

To οτι μπορει να μην σε εκφραζουν προσωπικα αυτο δεν σημαινει οτι λενε και μλκ...:hmmm:

Εγω μεχρι τα 5 μου ημουν στο χωριο και με μεγαλωσε η γιαγια με τον παππου μου ενω οι γονεις μου που δουλευαν πρωι βραδυ ερχοντουσαν τα ΣΚ...επισης μεχρι τα 16 μου πηγαινα ολο το καλοκαιρι στο χωριο οπως πολλα παιδια τοτε, παιζαμε ανεμελα καναμε ποδηλατο στην εξοχη με τις πορτες των σπιτιων ανοιχτες και μπαιναμε στις αυλες πανω κατω σε ολο το χωριο...αυτο τωρα πια εχει χαθει, τα παιδια ειναι απο μικρα στις μεγαλουπολεις χωρις ενδιαφεροντα μονο τηλεοραση βιντεο φτιαχτες παιδικες χαρες και υπολογιστες...
Χαιρομαι που εζησα ετσι τα παιδικα μου χρονια ανεμελα τρεχοντας εδω κι εκει χωρις φοβο με γελια και χαρουμενα προσωπα...

Μετανιωνω που το σπιτι στο χωριο εχει παλιωσει και δεν το εχω συντηρησει οπως πρεπει με τα δικα μου χερια οπως αυτοι τοτε, αφου μας οδηγησανε σε ενα συστημα που σκοπος ηταν μονο να παρεις χαρτια (πτυχια) και κοντρα χαρτια...και τωρα τι??

Μεσα απο αυτο το κειμενο εγω ειδα τον εαυτο μου πως ειχα και εχω παρασυρθει απο το μοντερνο το ευημερο και εχω ξεχασει το αγνο και το ουσιωδες, μακαρι να μπορουσε ο καθενας να δει τον εαυτο του και να κανει την αυτοκριτικη του...

Απο την αλλη αισθανομαι τοσο τυχερος που ΕΧΩ χωριο, εχω ενα παλιο σπιτακι εκει που μου ξυπνα τις ωραιοτερες αναμνησεις...ισως πρεπει να του δωσω μεγαλυτερη αξια με τον καιρο...

JohnGS1100
16-10-2012, 18:57
Αληγορικά το λέω. Απλά αμφισβητω ότι ένας "Οδυσσέας" κλείστηκε στην "Ιθάκη" μετά από ένα τέτοιο ταξίδι.. Εκτιμώ ότι ξαναγύρισε στα γούστα με την Κίρκη :D
Παλι αληγορικά μιλάω κ αναφέρομαι στον κάθε Οδυσσέα.
Φυσικά κ δε γράφουν μλκ τέτοια βιβλία ύψιστης τέχνης. Αλλά η ιστορία που γράφτηκε επάνω σε αυτά, τα σχόλια κ όλη η φιλοσοφία του πως να κλέβουμε δόξα κ χρήμα κ που εκμεταλεύτηκε τέτοιες ιδέες για να πατήσει σε πτώματα είναι τελείως για τα παραμύθια..
Προσωπικά γεννήθηκα γερμανια κ ακόμα νοσταλγώ, με τραβάει ένα πράμα να ξαναπαίξω στο παρκάκι πίσω από το συγκρότημα που έμενα όταν κατέβαινα κάθε πρωί με μία φέτα βούτηρο.Φυσικά όμως κ δε θα μείνω εκεί τόπος μου είναι η Θεσσαλονίκη με όλη την προστυχιά της μεγαλούπολης από τη δεκαετία του 80. Οι γονείς μου βέβαια ήταν εργάτες, καλοί εργάτες, που δεν είχαν καμιά σχέση με τον μεγαλέξανδρο ας πούμε κ τις τρίχες που άκουγα στο σχολείο όταν γύρισα στην ελλάδα.

Σορρυ αλλά τα χωριά τα βλέπω σαν ωραία φύση για βόλτα. Θυμάμαι που πήγα κανα 2 φορές πιτσιρικάς στο χωριό του πατέρα μου, αλλά καμία σχέση με σήμερα. Σκέτη ερημιά μιλάμε με λιγοστούς γέρους που απέμειναν κ δείχνουν σα να ζουν σε μια άλλη εποχή. Πηγαίνω κ στο εκεί ερηπωμένο πάρκο κ φαντάζομαι τις τσιρίδες των παιδιών που παιζαν κάποτε.

JohnGS1100
16-10-2012, 19:16
...............
Μετανιωνω που το σπιτι στο χωριο εχει παλιωσει και δεν το εχω συντηρησει οπως πρεπει με τα δικα μου χερια οπως αυτοι τοτε, αφου μας οδηγησανε σε ενα συστημα που σκοπος ηταν μονο να παρεις χαρτια (πτυχια) και κοντρα χαρτια...και τωρα τι??......

Να πω επίσης (επειδή μου ξυπνάς σκέψεις του παρελθόντος- όταν έπερνα αποφάσεις για το τι θα κάνω στην ελλάδα), ότι προσωπικά δεν έφαγα την πατάτα για υπερσπουδές κ άλλα τέτοια μεγαλεπίβολα που εντυπωσιάζανε τότε κάθε ελληνική οικογένεια. Έβλεπα πως έβγαινε το μεροκάματο κ πως μας δούλευαν οι προύχοντες βολεμένοι, με την αθώα ματιά ενός μικρού παιδιού-αν θέλεις. Πατάτες ήταν όλη η ιστορία κ οι υπέροχες προσδοκίες για την ελλάδα μας. Πίστευαν όλοι, μα όλοι, ότι δε χρειάζεται να ζοριστεί κανείς, απλά να πάρει ένα πτυχίο ή να βολευτεί τεσπα κάπου κ να κοροιδεύει το σύστημα. Παντελή έλειψη κοινωνοικότητας εκτός από 2-3 ρομαντικούς που δίδασκαν αρχές κ τρόπους, αλά βλέπεις ήταν αγράμματοι κ δεν τους άκουγε κ δεν εντυπωσιαζόταν κανείς.
Τωρα που η πατάτα φαγώθηκε ξυπνάνε τα πνεύματα.

Σόρρυ επίσης δούλεψα σκληρά (όπως κ πολλοί φίλοι) σε αυτή τη χώρα για να δικαιούμαι να λέω κ καμιά μλκ, μετά από τόσες που άκουσα 30 χρόνια κ όχι ότι πέτυχα περισσότερα από πολλύς φίλους, αλλά εκτός από τα σημάδια κ τις αναπηρίες που μου έμειναν από την σκληρή δουλειά έμειναν κ κάποια υλικά για να αφήσω στα παιδιά μου.

jmar
16-10-2012, 19:34
Να πω επίσης (επειδή μου ξυπνάς σκέψεις του παρελθόντος- όταν έπερνα αποφάσεις για το τι θα κάνω στην ελλάδα), ότι προσωπικά δεν έφαγα την πατάτα για υπερσπουδές κ άλλα τέτοια μεγαλεπίβολα που εντυπωσιάζανε τότε κάθε ελληνική οικογένεια. Έβλεπα πως έβγαινε το μεροκάματο κ πως μας δούλευαν οι προύχοντες βολεμένοι, με την αθώα ματιά ενός μικρού παιδιού-αν θέλεις. Πατάτες ήταν όλη η ιστορία κ οι υπέροχες προσδοκίες για την ελλάδα μας. Πίστευαν όλοι, μα όλοι, ότι δε χρειάζεται να ζοριστεί κανείς, απλά να πάρει ένα πτυχίο ή να βολευτεί τεσπα κάπου κ να κοροιδεύει το σύστημα. Παντελή έλειψη κοινωνοικότητας εκτός από 2-3 ρομαντικούς που δίδασκαν αρχές κ τρόπους, αλά βλέπεις ήταν αγράμματοι κ δεν τους άκουγε κ δεν εντυπωσιαζόταν κανείς.
Τωρα που η πατάτα φαγώθηκε ξυπνάνε τα πνεύματα.

Σόρρυ επίσης δούλεψα σκληρά (όπως κ πολλοί φίλοι) σε αυτή τη χώρα για να δικαιούμαι να λέω κ καμιά μλκ, μετά από τόσες που άκουσα 30 χρόνια κ όχι ότι πέτυχα περισσότερα από πολλύς φίλους, αλλά εκτός από τα σημάδια κ τις αναπηρίες που μου έμειναν από την σκληρή δουλειά έμειναν κ κάποια υλικά για να αφήσω στα παιδιά μου.

Καταλαβαινεις φυσικα οτι δεν ηθελα να θιξω εσενα απλα πεταγωντας 2 λεξεις χωρις να αναπτυξεις το θεμα φυσικα πιαστηκα απο αυτες, τωρα σε καταλαβαινω απολυτα :ye33:
Α και Δεν πηρα πτυχιο για να βολευτω...αλλιως δεν θα τα εγραφα αυτα!!
Αλλα ας μην τσακωθουμε ΚΑΙ σε αυτο το θεμα, διαβασα κατι μου αρεσε με αγγιξε και το εγραψα...ετσι απλα... :ye02:

JohnGS1100
16-10-2012, 19:41
Όχι ρε συ, μέσα από τέτοιες διαφωνίες κ διαξιφισμούς βγαίνουν ωραίες συζητήσεις. :ye32:

Με τον γέρο μου δε ξέρω τι θα κάνω θέλει να τον πάω στο χωριό του να μείνει εκεί μέσα στην ερημιά. Στο μεταξυ παίρνει κάτι φαρμακα, θέλει κάτι περιποιήσεις, ανθρώπους γύρω του μέριμνα κλπ. κ δε καταλαβαίνει. Αν διάβαζε το τόπικ σου θα είχαμε πάλι ιστορίες :p

Με το ζόρι τον έπεισα να του βάλω τροχόσπιτο σε καμιά καλικράτεια που έχει θάλασσα πχ. να γουστάρουμε κ όλας αν πηγαίνουμε εκεί. :)
Αλλά ότι κ να κάνεις σήμερα λεφτά θέλει να ταίζεις εδω κ εκεί μλκες του δημοσίου κ του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τοπική αυτοδιοίκηση, δεκο, τεχνικές υπηρεσίας, λαδωτήρια κ δε συμμαζεύεται μαμώ την παράγκα μου..:p

BOXER
16-10-2012, 20:44
Με τον γέρο μου.....

Γιάννη, ολα καλα όπως μας τα περιγράψεις, αλλα για να πω την μαύρη μου αλήθεια, αυτο το "γερό μου", δεν μου χτυπάει καλα στα αυτιά ρε φιλαρακι :(!!!

Όχι μόνο απο εσένα, γενικά μου συμβαίνει αυτο. Δεν μου αρέσει η έκφραση, γέρος, γριά κτλ, όταν κάποιος αναφέρετε στους γονείς του!

Φιλικά στο λέω αυτο, χωρίς ίχνος κριτικής ή οτιδήποτε άλλο :o!

Στο θέμα μας τώρα :)!
Σαν την ποιότητα της ζωής του χωριού, δεν βάζω καμμια ζούγκλα μεγαλουπολη!!! Εγω δεν βλέπω την ευλογημένη ώρα που θα εγκατασταθω μόνιμα στο χωριο.
-Άγχος; Τι είναι αυτο;
-Κυκλοφοριακό; Τι είναι αυτο;
-Καυσαεριο; Τι είναι αυτο;
-Ουρά στις δημόσιες υπηρεσίες; Στα μαγαζιά; Τι είναι αυτο;
-Καφεδακι κάτω απο τον πλατανο; Θεϊκό!
-Απογευματινή βόλτα δίπλα στο ποτάμι; Απόλαυση!
-Άγχος για το που θα παίξουν τα παιδια; Ολα τα χωράφια δικα τους!
-Η μυρωδιά της βρεγμενης γης, μετα απο βροχή; Μοναδική!
-Το να περπατάς απλά στο χωριο, και να χαιρετας και να σε χαιρετουν όλοι; Ξεχασμένο στις πόλης...
-Η μυρωδιά το χειμώνα απο τα ξύλα που καινε στο τζάκι; Άρωμα αληθινό!
-Και άλλες πολλές, μικρές απολαύσεις οι οποίες όμως δίνουν νόημα στην καθημερινότητα της ζωής μας


Οι μικρές στιγμές, οι μικρές απολαύσεις είναι αυτο που ονομάζεται για εμενα... ποιότητα ζωής!!!

JohnGS1100
16-10-2012, 20:51
Το "΄γερος μου" είναι μια έκφραση που μπήκε στο λεξιλόγιό μας λόγω θεσσαλονίκης, λόγω διάλεκτος- δεν έχει να κάνει με το πως βλέπω τον πατέρα μου, σόρρυ :ye02:
Όσο για τις αισθήσεις που προκαλούνται από τα χρώματα κ τις μυρωδιές, συμφωνών ότι ισχύουν για κάποιον έκανε πιτσιρίκος στο χωριό, του ξυπνάν εκείνες τις ανέμελες ευτυχισμένες στιγμές. Για αυτούς που μεγάλωσαν πολη η κοπριά πχ. τους βρωμάει κ τους αρέσει η μυρωδια της βενζινης, στις δε εξορμήσεις τους στην επαρχία, ειδικά τα κορίτσια, δε τολμούν να βγουν από τι τζιπ να πατήσουν λάσπη ή να τους τσιμπίσει καμιά ακρίδα :D κ μολις γυρίζουν μεγαλούπολη, ανασαίνουν το νέφος κ ανακουφίζονται. :p

BOXER
16-10-2012, 21:25
Το "΄γερος μου" είναι μια έκφραση που μπήκε στο λεξιλόγιό μας λόγω θεσσαλονίκης, λόγω διάλεκτος- δεν έχει να κάνει με το πως βλέπω τον πατέρα μου, σόρρυ :ye02:
Όσο για τις αισθήσεις που προκαλούνται από τα χρώματα κ τις μυρωδιές, συμφωνών ότι ισχύουν για κάποιον έκανε πιτσιρίκος στο χωριό, του ξυπνάν εκείνες τις ανέμελες ευτυχισμένες στιγμές. Για αυτούς που μεγάλωσαν πολη η κοπριά πχ. τους βρωμάει κ τους αρέσει η μυρωδια της βενζινης, στις δε εξορμήσεις τους στην επαρχία, ειδικά τα κορίτσια, δε τολμούν να βγουν από τι τζιπ να πατήσουν λάσπη ή να τους τσιμπίσει καμιά ακρίδα :D κ μολις γυρίζουν μεγαλούπολη, ανασαίνουν το νέφος κ ανακουφίζονται. :p

Ολοσωστη και αυτη η παρατήρηση! Δυστυχώς συμβαίνει και αυτο που λες :(!
Όσο απομακρύνεται ο άνθρωπος απο την φύση, το στοιχείο του, τόσο αυτα τα "φαινόμενα" γίνονται πιο συχνά!
Πάντως έχω "εμπιστοσύνη" στην κρίση της εποχής μας! Θα γυρίσει πολύς κόσμος στις ρίζες των προγόνων του. Η πρωτη περίοδος, σαφώς θα τους φανεί βουνό, όταν όμως αρχίσουν να γευονται τα καλα του χωριού, όταν θα δουν τρελή διάφορα στον βραδινό τους αναλαφρο ύπνο, τότε δεν θα θέλουν ούτε να ξανασκεφτουν την οποιαδήποτε τσιμεντουπολη :)!

JohnGS1100
16-10-2012, 21:30
κ εγώ αυτό πιστεύω. Άντε να αραιώνουμε από τις πόλεις, πολλές μαζευτήκαμε :p:p
Πλάκα κάνω έτσι :)

Θυμάμαι που πήγα την κόρη πέρσυ να τις δείξω το χωράφι του θειου μου που της το αφήσαμε προίκα κ ούτε κατέβηκε από το αμάξι :u60:
Μωρέ εκεί θα γυρίσει :lo20:

saitman
16-10-2012, 21:36
Γιαννη πολυ καλο!!

BOXER
16-10-2012, 21:43
κ εγώ αυτό πιστεύω. Άντε να αραιώνουμε από τις πόλεις, πολλές μαζευτήκαμε :p:p
Πλάκα κάνω έτσι :)

Θυμάμαι που πήγα την κόρη πέρσυ να τις δείξω το χωράφι του θειου μου που της το αφήσαμε προίκα κ ούτε κατέβηκε από το αμάξι :u60:
Μωρέ εκεί θα γυρίσει :lo20:


Σωστοςςςςςς!!!


:D. :D. :D...

dimag7
16-10-2012, 22:15
Ρε παιδιά ο ένας και μοναδικός Θανάσης Βέγγος το είχε προβλέψει και το έκανε ταινία το 1963.
www.youtube.com/watch?v=Fn86sr3YoqI

DatsNic
16-10-2012, 22:25
πολυ καλο Γιαννη!!!λεει αληθειες!

intruder
16-10-2012, 22:38
Σαν την ποιότητα της ζωής του χωριού, δεν βάζω καμμια ζούγκλα μεγαλουπολη!!! Εγω δεν βλέπω την ευλογημένη ώρα που θα εγκατασταθω μόνιμα στο χωριο.
-Άγχος; Τι είναι αυτο;χωρις γιατρους,αποκλεισμενος με βαρυχειμωνια απαγπρευεται να παθεις το παραμικρο
-Κυκλοφοριακό; Τι είναι αυτο;εαν κυκλοφορουν τιποτα παραξενοι για πλιατσικο δυστυχως πρεπει να φτασεις σε ακρα
-Καυσαεριο; Τι είναι αυτο;οι ψεκασμοι φτανουν παντου
-Ουρά στις δημόσιες υπηρεσίες; Στα μαγαζιά; Τι είναι αυτο;φαντασου ποση ωρα θες να κατεβεις στην πολη για να τακτοποιοησεις υποθεσεις γραφειοκρατιας
-Καφεδακι κάτω απο τον πλατανο; Θεϊκό!εαν γουσταρεις μοναξια....
-Απογευματινή βόλτα δίπλα στο ποτάμι; Απόλαυση!προεχουν οι δουλειες σπιτιιου ,μπαχτσε,κ ζωντανων
-Άγχος για το που θα παίξουν τα παιδια; Ολα τα χωράφια δικα τους!θα ειναι στον δρομο,αφου θα κανουν ταξιδι ολοκληρο για να παν σχολειο,αφου εχουν κλεισει γιατι ηταν ''ασυμφορο'' για το κρατος
-Η μυρωδιά της βρεγμενης γης, μετα απο βροχή; Μοναδική!η βροχη μπορει να χρειαζεται ,αλλα μπορει κ να γινει εις βαρος ζωντανων,σπαρτων ,σπιτιων κτλ
-Το να περπατάς απλά στο χωριο, και να χαιρετας και να σε χαιρετουν όλοι; Ξεχασμένο στις πόλης...αναλογως το ποσοι ειναι οι ολοι
-Η μυρωδιά το χειμώνα απο τα ξύλα που καινε στο τζάκι; Άρωμα αληθινό!να δεις κ οταν ''σκιζεις'' τα κουτσουρα
-Και άλλες πολλές, μικρές απολαύσεις οι οποίες όμως δίνουν νόημα στην καθημερινότητα της ζωής μαςοι απολαυσεις μηπως θα γινουν μια 2ημερη εξορμηση στο χαος της μεγαλουπολης,στις 'αλλες μικρες απολαυσεις '',αφου η καθημερηνοτητα θα ειναι καπως αλλιως!


Οι μικρές στιγμές, οι μικρές απολαύσεις είναι αυτο που ονομάζεται για εμενα... ποιότητα ζωής!!!συμφωνω απολυτα


δυστυχως κ η αλλη οψη του νομισματος,καθως οι υποδομες, για αξιοπρεπεια στη ζωη στα χωρια ,ολο κ γινονται ελλειπεστερες κ εξαφανιζονται γιατι μαλλον η αποκεντρωση σε καποιους δεν αρεσει.θελουν να τα εχουν ολα κατω απο την ματια τους καθως δεν συμφερει να ζησεις αλλιως απο οτι αυτοι ''σε εμαθαν''(οχι εσενα προσωπικα ,αλλα ολους μας)

JohnGS1100
16-10-2012, 22:45
Θα είχε ενδιαφέρον να μιλήσει κάποιος που ζει ήδη στην επαρχία, σε βουνό σε ύπαιθρο κλπ. να μάθουμε κ εμείς την καθημερινότητα εκεί :confused:

Eftixis
16-10-2012, 22:54
:re25::re25::ye36::ye31::ye33:

TEOSS
17-10-2012, 00:42
Εγω πάλι πιστεύω ότι μόλις ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη την άλλη μέρα την έκανε πάλι !! :sm7:
Μλκ γράφουν τα βιβλία :confused:

Τα βιβλία που γράφουν <<Μλκ>> είναι η … Οδύσσεια !!!

Βλέπω ότι τα ψέματα , ανακρίβειες και ειρωνείες που εκτοξεύεις οφείλονται στην υψηλή σου μόρφωση …

Αληγορικά το λέω. Απλά αμφισβητω ότι ένας "Οδυσσέας" κλείστηκε στην "Ιθάκη" μετά από ένα τέτοιο ταξίδι.. Εκτιμώ ότι ξαναγύρισε στα γούστα με την Κίρκη :D

Παλι αληγορικά μιλάω κ αναφέρομαι στον κάθε Οδυσσέα.
Φυσικά κ δε γράφουν μλκ τέτοια βιβλία ύψιστης τέχνης (180΄:ha15:). Αλλά η ιστορία που γράφτηκε επάνω σε αυτά, τα σχόλια κ όλη η φιλοσοφία του πως να κλέβουμε δόξα κ χρήμα κ που εκμεταλεύτηκε τέτοιες ιδέες για να πατήσει σε πτώματα είναι τελείως για τα παραμύθια..

Προσωπικά γεννήθηκα γερμανια κ ακόμα νοσταλγώ, με τραβάει ένα πράμα να ξαναπαίξω στο παρκάκι πίσω από το συγκρότημα που έμενα όταν κατέβαινα κάθε πρωί με μία φέτα βούτηρο.Φυσικά όμως κ δε θα μείνω εκεί τόπος μου είναι η Θεσσαλονίκη με όλη την προστυχιά της μεγαλούπολης από τη δεκαετία του 80.
Οι γονείς μου βέβαια ήταν εργάτες, καλοί εργάτες, που δεν είχαν καμιά σχέση με τον μεγαλέξανδρο ας πούμε κ τις τρίχες που άκουγα στο σχολείο όταν γύρισα στην ελλάδα. Ευτυχώς (!!!) που τα είχες μάθει σωστά στην Γερμανία:rolleyes:

Σορρυ αλλά τα χωριά τα βλέπω σαν ωραία φύση για βόλτα. Θυμάμαι που πήγα κανα 2 φορές πιτσιρικάς στο χωριό του πατέρα μου, αλλά καμία σχέση με σήμερα. Σκέτη ερημιά μιλάμε με λιγοστούς γέρους που απέμειναν κ δείχνουν σα να ζουν σε μια άλλη εποχή. Πηγαίνω κ στο εκεί ερηπωμένο πάρκο κ φαντάζομαι τις τσιρίδες των παιδιών που παιζαν κάποτε.

Η αποτυχημένη προσπάθεια να σώσεις το νέο <<μαργαριτάρι>> μέσω της …αλληγορίας, σκοντάφτει στα υπόλοιπα που δείχνουν σαφώς και το ποιον σου …


.....και στον Μ. Αλέξανδρο και τις τρίχες που λένε στην Ελλάδα …




Υ.Γ.
Σε ένα απ΄τα επίμαχα γύρισες τρέχοντας στο χωριό … και δη στην στάνη … μούγκα στην στρούγκα !!!

http://www.gsforum.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-42/%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%AA%CE%9A%CE%91-%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC-35287/index4.html#post778563

TEOSS
17-10-2012, 00:55
Όλοι επιστρέφουν στα χωριά τους, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν. Και ας μην ακούμε τις γνωστές αστικές ανοησίες «εμείς δεν είμαστε από χωριό». Όλοι οι Έλληνες έχουμε ένα παππού που κοιμάται στον ίσκιο μιας μουριάς και μία γιαγιά που ανάβει το καντήλι στον οικογενειακό τάφο. Η κοινωνία του χωριού δεν σε περιμένει βέβαια με ανοιχτές αγκάλες, ούτε όμως και σε διώχνει αναγκαστικά. Στην καλύτερη περίπτωση σε παρατηρεί και στη χειρότερη σε κουτσομπολεύει. Κάποτε μισούσες το λάλημα του κόκορα, τις κουνουπιέρες της γιαγιάς, το θείο που σου έφερνε ζεστό ζυμωτό ψωμί και το τσίμπαγε όταν σε φιλούσε, το καφενείο της γειτονιάς κάτω από τον πλάτανο που σου φαινόταν μίζερο και ανιαρό. Και εσύ ονειρευόσουν πρωτεύουσα, ελευθερία, μοντέρνα ζωή. Ίσως με το δίκιο σου ..

Κορόιδευες τον εξάδελφο σου που έφευγε χαράματα για τα χωράφια, ενώ εσύ γύριζες από τα γλέντια και τον αποκαλούσες φουκαρά, ντεμοντέ. Ήθελες εξέλιξη, ήθελες κάτι άλλο, ρε παιδί μου. Διάβαζες περιοδικά, ήθελες να πας στην τηλεόραση, να γίνεις γνωστός, να ταξιδέψεις, ν’ αρχίσεις τη ζωή σου από το μηδέν.

Κι’ ένα πρωί έφυγες, ίσως γιατί δεν είχες άλλες επιλογές, ίσως και να έφυγες για λάθος λόγους. Σε έξι μήνες άλλαξες την προφορά σου, έφαγες τα λεφτά του χωραφιού που πούλησε ο πατέρας σου. Στην πόλη σπουδές δεν τελείωσες, έτρεχες πίσω από κοσμικούς και βουλευτάδες, κάνοντας χαμαλίκια και μικροδουλειές. Στην καλύτερη έκανες θυσίες , σπούδασες, αλλά δεν παρακάλεσες, δεν ξεπούλησες βασικές αρχές για να σε βολέψει κάποιος σε μια θεσούλα. Δεν θέλησες να επιστρέψεις στο χωριό δίχως φτερά. Προτίμησες το παξιμάδι και τις ελιές της μεγαλούπολης στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου από τις ελιές του παππού και γιαγιάς στο χωριό. Λίγο από περηφάνια, λίγο από ντροπή, έκανες χρόνια να πατήσεις. Και όταν ερχόσουν, αυτό δεν γινόταν με το ΚΤΕΛ, αλλά με καλό αμάξι, κι ας ήταν δανεικό. Στο μεταξύ κάποιοι που έμειναν «πίσω» στα πάτρια εδάφη θέλησαν να εκμοντερνιστούν, πούλησαν ελαιώνες, γαϊδουράκια και άλογα για αυτοκίνητα γερμανικής κατασκευής με πολλούς ίππους. Πούλησαν αιωνόβια χωράφια και τις κληματαριές των προγόνων για να ανοίξουν μπαρ ή καφετέρια και φρουτάκια. Παρέδωσαν σκήπτρα, παραδόσεις και ανεξίτηλες αξίες για να πληρώσουν στο τέλος της ζωής τους δόσεις και γραμμάτια.
Όσοι ξέκοψαν από τη γη τους έχασαν τον δρόμο για την Ιθάκη.

Αργά ή γρήγορα όλοι επιστρέφουν στο χωριό τους, λίγοι όμως με τη σοφία του Οδυσσέα. Καθείς επιστρέφει για τους δικούς του λόγους, ίσως η ευτυχία να βρίσκεται σε απλά πράγματα. Εκεί, στο χωριουδάκι που αφήσαμε και που δεν είχε φαινομενικά τίποτα το συναρπαστικό να μας προσφέρει, μπορεί όμως σήμερα να μας διδάξει την ουσία που χάθηκε στην πορεία.

Αυτή η σπιθαμή γης μπορεί να μας συμφιλιώσει με τον χρόνο και με το πέρασμα του, να μας κάνει να πάψουμε να αναζητούμε αρμονία στα κίβδηλα. Να ξυπνάς με τη δροσούλα, να αποκοιμιέσαι με τον γκιόνη και με την ευωδιά των γιασεμιών που έσπειρε ο προπάππος σου στο καλντερίμι. Σκαλίζοντας τον δικό σου μπαξέ, αργά ή γρήγορα θα βρεις τον θησαυρό σου. Αυτό που σου ανήκει στα αλήθεια και το οποίο δεν σου το πήραν ακόμη.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/545281_4697609436362_217236459_n.jpg
(Στη φώτο χωριό του νομού Ροδόπης)

Το διαβασα καπου στο φατσοτευτερο, μ'αρεσε και ειπα να το μοιραστω μαζι σας...


Το κείμενο είναι υπέροχο και σωστότατο

Θυμήθηκα κι εκείνο το <<7 γελάδια κι ένα στρέμμα πώλησα>>> … ας τα αγοράσει τώρα ξανά ….
Μόνο πρόβλημα? Η πώληση της …κουρσάρας που πετάει !!!

JohnGS1100
17-10-2012, 01:22
μεγάλε μη @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@. Το έγραψα καλά "δάσκαλε" :sm3:
Έχουμε δει πολλούς @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@λάτος.

TEOSS
17-10-2012, 02:43
Μάλιστα, αναδεικνύεις την μόρφωση και το ήθος σου για ακόμα μια φορά.

Βέβαια από κάποιον που αποκαλεί @@@@@@@@@@@@ τους γονείς του δεν περίμενα κάτι καλύτερο.:rolleyes:

Vagelis Gar
17-10-2012, 02:48
Διάβασα το κείμενο του Γιάννη στις 02:38 με χίλια δυο προβλήματα στο κεφάλι μου και για λίγο ξέφυγα, νοστάλγησα, ξαπόστασα στις λέξεις, που μου θυμίσαν τα παιδικά-εφηβικά μου καλοκαίρια που πέρναγα στο μικρό μου χωριουδάκι.

Ξεκινώντας την ανάγνωση των σχολίων άρχισα να χαλιέμαι, συνεχίζοντας εκνευρίστηκα.

Λίγος σεβασμός σε μια κατάθεση ψυχής (έτσι το είδα εγώ) δεν βλάπτει.
Προσωπικές διαμάχες νομίζω πως δεν έχουν θέση σε μια τέτοια ανάρτηση.

Με συγχωρείτε κύριοι αλλά λίγο σεβασμό νομίζω πως όλοι τον δικαιούμαστε.

jmar
17-10-2012, 10:47
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...

Ακιs
17-10-2012, 11:01
Ψοφαμε για ιντριγκα......η ''ισωπεδωση'' ολων,ειναι το δευτερο μας ονομα....περαστικα μας....:rolleyes:

Ωραιο κειμενο φιλαρακι...;)

ntinopoulos
17-10-2012, 12:36
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...
ελεος τι?:Απορία::p

yns
17-10-2012, 15:06
Δεν φταίει κανείς άλλος.. η ελευθερία που μας έχει δωθεί εδώ μέσα και την εκμεταλλευόμαστε όσο μπορούμε φταίει.
Αν δεν μπορούμε να σεβαστούμε τις απόψεις κάποιου καλύτερα να απέχουμε από την συζήτηση.
Σε άλλα φόρα αρκετοί θα είχαν φάει πόρτα πολύ καιρό τώρα.

Eftixis
17-10-2012, 15:11
Δεν φταίει κανείς άλλος.. η ελευθερία που μας έχει δωθεί εδώ μέσα και την εκμεταλλευόμαστε όσο μπορούμε φταίει.
Αν δεν μπορούμε να σεβαστούμε τις απόψεις κάποιου καλύτερα να απέχουμε από την συζήτηση.
Σε άλλα φόρα αρκετοί θα είχαν φάει πόρτα πολύ καιρό τώρα.

Διάβασα το κείμενο του Γιάννη στις 02:38 με χίλια δυο προβλήματα στο κεφάλι μου και για λίγο ξέφυγα, νοστάλγησα, ξαπόστασα στις λέξεις, που μου θυμίσαν τα παιδικά-εφηβικά μου καλοκαίρια που πέρναγα στο μικρό μου χωριουδάκι.

Ξεκινώντας την ανάγνωση των σχολίων άρχισα να χαλιέμαι, συνεχίζοντας εκνευρίστηκα.

Λίγος σεβασμός σε μια κατάθεση ψυχής (έτσι το είδα εγώ) δεν βλάπτει.
Προσωπικές διαμάχες νομίζω πως δεν έχουν θέση σε μια τέτοια ανάρτηση.

Με συγχωρείτε κύριοι αλλά λίγο σεβασμό νομίζω πως όλοι τον δικαιούμαστε.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...


:cr13::u55::ye31:Νεύρα

gsmaniac
17-10-2012, 15:11
Δεν φταίει κανείς άλλος.. η ελευθερία που μας έχει δωθεί εδώ μέσα και την εκμεταλλευόμαστε όσο μπορούμε φταίει.
Αν δεν μπορούμε να σεβαστούμε τις απόψεις κάποιου καλύτερα να απέχουμε από την συζήτηση.
Σε άλλα φόρα αρκετοί θα είχαν φάει πόρτα πολύ καιρό τώρα.

Δεν ειναι κακό να διαγράφονται μηνύματα, όταν πρέπει....:cool:

yns
17-10-2012, 15:18
Δεν ειναι κακό να διαγράφονται μηνύματα, όταν πρέπει....:cool:

Με το delete στο χέρι είμαι Κωστή αλλά ευελπιστώ (μάταια) πως κάποιοι θα μπορούσαν να συνετιστούν κάποτε και (άκουσον άκουσον) να ζήταγαν ίσως και συγνώμη για απρέπειες στα γραφόμενά τους και έλλειψη σεβασμού σε όσους τους διαβάζουν. Επίσης κάποια post δεν διαγράφονται καθότι σκιαγραφούν τον χαρακτήρα των συγραφέων τους, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι με ποιους έχουν να κάνουν.

gsmaniac
17-10-2012, 15:49
Νομίζω ότι ειναι εύκολο να καταλάβεις κάποια πράγματα
Σε θέματα όπως αυτο, πρέπει να διαγράφονται μηνύματα, χωρίς δεύτερη σκέψη
Πρέπει να σταματήσει το κυνηγητό μεταξύ κάποιων, σε όλα τα θεματα:cool:
Μαζι με το ΕΛΕΟΣ, παει και το ΗΜΑΡΤΟΝ

ntinopoulos
17-10-2012, 16:08
Νομίζω ότι ειναι εύκολο να καταλάβεις κάποια πράγματα
Σε θέματα όπως αυτο, πρέπει να διαγράφονται μηνύματα, χωρίς δεύτερη σκέψη
Πρέπει να σταματήσει το κυνηγητό μεταξύ κάποιων, σε όλα τα θεματα:cool:
Μαζι με το ΕΛΕΟΣ, παει και το ΗΜΑΡΤΟΝ

Εκτός απο έλεος και τι αλλο;:Απορία::p

elim
17-10-2012, 16:17
Με το delete στο χέρι είμαι Κωστή αλλά ευελπιστώ (μάταια) πως κάποιοι θα μπορούσαν να συνετιστούν κάποτε και (άκουσον άκουσον) να ζήταγαν ίσως και συγνώμη για απρέπειες στα γραφόμενά τους και έλλειψη σεβασμού σε όσους τους διαβάζουν. Επίσης κάποια post δεν διαγράφονται καθότι σκιαγραφούν τον χαρακτήρα των συγραφέων τους, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι με ποιους έχουν να κάνουν.Έχεις απόλυτο δίκιο Γιάννη μπορεί ο καθένας να έχει την άποψή του κι αυτό είναι φυσικό αλλά είναι λυπηρό ή έλλειψη σεβασμού. Όσο για το κείμενο του φίλου Γιάννη , είναι τόσο ωραίο και έχει τόση αλήθεια,αλλά μόνο όποιος έχει ζήσει και στα δύο μπορεί να το εκτιμήσει.Μπορε'ι να έχει πολλές επιλογές η ζωή στην πόλη αλλά η ουσιαστική ποιότητα ζωής δεν είναι σ' αυτή.Εγώ έχω ζήσει και στα δύο αλλά τον τόπο μου δεν τον αλλάζω με χίλιες μεγαλουπόλεις.

diomiles
17-10-2012, 16:27
Κάποιοι που μόνιμα πρωταγωνιστούν σε τσακωμούς , προσβολές, ειρωνίες κλπ λειτουργουν ανασταλτικά σε πάρα πολλούς (και σε μένα φυσικά) που θέλουν να συμμετέχουν σε διάφορα θέματα αλλά δεν το αποφασίζουν διότι δεν έχουν καμία διάθεση να τους την ¨πέσουν¨ .

Οσο για το κείμενο του φίλου jmar καταπληκτικό...:)

jmar
17-10-2012, 17:15
Δεν φταίει κανείς άλλος.. η ελευθερία που μας έχει δωθεί εδώ μέσα και την εκμεταλλευόμαστε όσο μπορούμε φταίει.
Αν δεν μπορούμε να σεβαστούμε τις απόψεις κάποιου καλύτερα να απέχουμε από την συζήτηση.
Σε άλλα φόρα αρκετοί θα είχαν φάει πόρτα πολύ καιρό τώρα.

:cr13::u55::ye31:Νεύρα


Δεν ειναι κακό να διαγράφονται μηνύματα, όταν πρέπει....:cool:

Με το delete στο χέρι είμαι Κωστή αλλά ευελπιστώ (μάταια) πως κάποιοι θα μπορούσαν να συνετιστούν κάποτε και (άκουσον άκουσον) να ζήταγαν ίσως και συγνώμη για απρέπειες στα γραφόμενά τους και έλλειψη σεβασμού σε όσους τους διαβάζουν. Επίσης κάποια post δεν διαγράφονται καθότι σκιαγραφούν τον χαρακτήρα των συγραφέων τους, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι με ποιους έχουν να κάνουν.

Νομίζω ότι ειναι εύκολο να καταλάβεις κάποια πράγματα
Σε θέματα όπως αυτο, πρέπει να διαγράφονται μηνύματα, χωρίς δεύτερη σκέψη
Πρέπει να σταματήσει το κυνηγητό μεταξύ κάποιων, σε όλα τα θεματα:cool:
Μαζι με το ΕΛΕΟΣ, παει και το ΗΜΑΡΤΟΝ

Καντε το ομως διαγραψτε τα αφου ενοχλουν κι αφου ειστε moderator δλδ τι αλλο πρεπει να γινει για να διαγραφτει ενα μηνυμα, ακομα και εδω σε κατι τοσο αγνο και ομορφο επικρατησαν οι υβρεις...ΗΜΑΡΤΟΝ που λεει και ο Κωστας και ΕΛΕΟΣ που λεω κι εγω....

ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ενοχλει καποιους που θελουν να μιλησουν ομορφα με αποψεις και επιχειρηματα στο φορουμ, δλδ θερουμε ενα φορουμ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ?? :hmmm:

Εδω εμενα μου εχουν σβησει μηνυμα που ουτε εβρισα ουτε τπτ απλα για να μην αναψουν τα αιματα (ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ) ενω ειχα δικιο...το δεχτηκα ομως και τωρα σε ολα αυτα ουτε ΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ??? Ε ΟΧΙ...ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ???
ΑΥΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΑΣ???.....ΟΧΙ... ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΑ ΕΔΩ????? :Απορία:

ilias vara
17-10-2012, 17:44
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑς TRELOSS:cool:
:ha16::ha16::ha16::ha16::ha16:

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΑΝΕΜΕΛΑ ΤΙς ΣΚΕΨΕΙς ΣΑς
:ye02::ye02:

Fuji
17-10-2012, 18:02
δυστυχως κ η αλλη οψη του νομισματος,καθως οι υποδομες, για αξιοπρεπεια στη ζωη στα χωρια ,ολο κ γινονται ελλειπεστερες κ εξαφανιζονται γιατι μαλλον η αποκεντρωση σε καποιους δεν αρεσει.θελουν να τα εχουν ολα κατω απο την ματια τους καθως δεν συμφερει να ζησεις αλλιως απο οτι αυτοι ''σε εμαθαν''(οχι εσενα προσωπικα ,αλλα ολους μας)




Ο φίλος intruder με τα κόκκινα που παρέθεσε στην απάντηση του φίλου BOXER, τα λέει σωστά από μια άποψη. Η αλήθεια πιστεύω βρίσκεται πίσω απ' το αν αγαπάς αυτό που κάνεις όπου το κάνεις. Είτε χωριό είν' αυτό, είτε πόλη. Γεννήθηκα, μεγάλωσα σε χωριό. Τώρα, εδώ και 3 χρόνια, λόγω δουλειάς, βρέθηκα πάλι στην επαρχία. Προσωπικά μου αρέσει, παρά τα προβλήματα που προκύπτουν. Αλλά, για να επιστρέψει κάποιος στο χωριό του, χρειάζεται και ένα στήριγμα οικονομικό πίσω του. Εδώ που βρίσκομαι, έχω τον κήπο μου, κόβω τα ξύλα μου, απολαμβάνω τον καθαρό μου αέρα, την επικοινωνία με τον διπλανό μου, τον μηδενισμό του άγχους, την ξενοιασιά των παιδιών μου που παίζουν στο κτήμα και στις ακρογιαλιές, αλλά ... έχω τη δουλειά μου και στηρίζομαι εκεί. Αν μου στερήσεις τη δουλειά μου, η παραμονή μου εδώ θα γίνει κόλαση. Αν πάλι, με πάρεις τώρα και με πετάξεις πίσω στο χωριό μου, που έχω τουλάχιστον ένα δικό μου σπίτι, για να ξεκινήσω απ' το μηδέν, χωρίς να έχω ένα οικονομικό υπόβαθρο, δεν θα είναι ακατόρθωτο μεν, αλλά σίγουρα θα είναι πολυυυύ χοντρό φυστίκι. Γι' αυτό κι οι περισσότεροι που γυρνάνε στα χωριά τους, είναι οι συνταξιούχοι. Δεν έχουν να αντιμετωπίσουν το βιοποριστικό θέμα, απλά κάνουν την ψυχοθεραπεία τους.

Μακάρι να υπήρχαν/δινόταν τα κατάλληλα κίνητρα για επιστροφή στα χωριά μας. :o

gsmaniac
17-10-2012, 18:10
Σωστός....:ye02:

JohnGS1100
17-10-2012, 18:59
Αλήθεια τι ακριβώς σας πείραξε από όλα τα παραπάνω ? Το ποστ μου διαγράφηκε, ειστε οκ τώρα ?

jmar
17-10-2012, 19:50
Αλήθεια τι ακριβώς σας πείραξε από όλα τα παραπάνω ? Το ποστ μου διαγράφηκε, ειστε οκ τώρα ?

Λάθος...έπρεπε να σβηστει τελείως το ποστ του TEOSS και ΚΑΤ επέκταση και το δικό σου μετα...ότι να ναι γίνεται...:hmmm:

JohnGS1100
17-10-2012, 19:59
Οκ. Δεν καταλαβαίνω επίσης που προκαλούν τα δικά μου λεγόμενα που είναι τελείως προσωπικά κ δεν αναφέρονται ούτε άμεσα με παράθεση ούτε έμεσα, σε άλλα άτομα. :confused:

Αν ενοχλεί το ύφος μου μπορώ να σταματήσω να γράφω κ να συμμετέχω ελάχιστα σε συζητήσεις. Ας πάρει θέση παρακαλώ κάποιος υπεύθυνος, γιατί αν ξαναπροσβάλει κάποιος εμένα ή τους γονείς μου δε θα αρκεστώ απλά με το να τον χαρακτηρίσω "τρελό" του forum. Το εν λόγω άτομο που με βρίζει δεν τον γνωρίζω προσωπικά ούτε με γνωρίζει, εδώ τον συνάντησα.
Έχω ξαναζητήσει παρέμβαση αλλά αγνοήθηκα.
Λυπάμαι !! :confused:

ortho
17-10-2012, 21:24
Ο φίλος intruder με τα κόκκινα που παρέθεσε στην απάντηση του φίλου BOXER, τα λέει σωστά από μια άποψη. Η αλήθεια πιστεύω βρίσκεται πίσω απ' το αν αγαπάς αυτό που κάνεις όπου το κάνεις. Είτε χωριό είν' αυτό, είτε πόλη. Γεννήθηκα, μεγάλωσα σε χωριό. Τώρα, εδώ και 3 χρόνια, λόγω δουλειάς, βρέθηκα πάλι στην επαρχία. Προσωπικά μου αρέσει, παρά τα προβλήματα που προκύπτουν. Αλλά, για να επιστρέψει κάποιος στο χωριό του, χρειάζεται και ένα στήριγμα οικονομικό πίσω του. Εδώ που βρίσκομαι, έχω τον κήπο μου, κόβω τα ξύλα μου, απολαμβάνω τον καθαρό μου αέρα, την επικοινωνία με τον διπλανό μου, τον μηδενισμό του άγχους, την ξενοιασιά των παιδιών μου που παίζουν στο κτήμα και στις ακρογιαλιές, αλλά ... έχω τη δουλειά μου και στηρίζομαι εκεί. Αν μου στερήσεις τη δουλειά μου, η παραμονή μου εδώ θα γίνει κόλαση. Αν πάλι, με πάρεις τώρα και με πετάξεις πίσω στο χωριό μου, που έχω τουλάχιστον ένα δικό μου σπίτι, για να ξεκινήσω απ' το μηδέν, χωρίς να έχω ένα οικονομικό υπόβαθρο, δεν θα είναι ακατόρθωτο μεν, αλλά σίγουρα θα είναι πολυυυύ χοντρό φυστίκι. Γι' αυτό κι οι περισσότεροι που γυρνάνε στα χωριά τους, είναι οι συνταξιούχοι. Δεν έχουν να αντιμετωπίσουν το βιοποριστικό θέμα, απλά κάνουν την ψυχοθεραπεία τους.

Μακάρι να υπήρχαν/δινόταν τα κατάλληλα κίνητρα για επιστροφή στα χωριά μας. :o\

Τα είπες όλα Νίκο..... χωρίς οικονομική βάση δε μπορείς να κουνηθείς, ούτε μπρος ούτε πίσω....

dimag7
17-10-2012, 21:59
Φίλε Γιάννη (jmar) πραγματικά πολλή ωραίο το κείμενο όπου ανάρτησες εκφράζει πολλούς εδώ μέσα ακόμη κι εμένα. Θα ήθελα να συμπληρώσω και εγώ στο θέμα από προσωπική εμπειρία αλλά μερικές φορές υπάρχουν κάποιοι παράγοντες όπου τα χαλάνε όλα.
Keep Walking :ye02:

ntinopoulos
17-10-2012, 22:31
Γιάννη πάρε ένα iPhone και ολα θα φτιάξουν,θα δεις!;):D

kostasmats
17-10-2012, 23:34
η επιστροφη του ανθρωπου κοντα στην φυση και η απλοποιηση της ζωης μας ισως να ειναι η μοναδικη ελπιδα για να βρουμε μια λυση στα δυσκολα που ζουμε και στα χειροτερα που ερχονται.Μαλλον ομως οι ''αρχοντες'' το γνωριζουν αυτο και φροντισαν(με την βοηθεια μας) δεκαετιες τωρα να ρημαξουν την επαρχια.

napgeo
18-10-2012, 13:03
:ye30:Μες το δικό μου το Χωριό
Έχω φυτέψει δέντρα
Νάρχωνται οι συμφορουμίτες μου
Να πιάνουμε κουβέντα.
Αχ χωριό μου Αγαπημένο
Και στην Ήπειρο είσαι ξακουσμένο..................:)

paschalis
18-10-2012, 15:04
Οκ. Δεν καταλαβαίνω επίσης που προκαλούν τα δικά μου λεγόμενα που είναι τελείως προσωπικά κ δεν αναφέρονται ούτε άμεσα με παράθεση ούτε έμεσα, σε άλλα άτομα. :confused:
Αν ενοχλεί το ύφος μου μπορώ να σταματήσω να γράφω κ να συμμετέχω ελάχιστα σε συζητήσεις. Ας πάρει θέση παρακαλώ κάποιος υπεύθυνος, γιατί αν ξαναπροσβάλει κάποιος εμένα ή τους γονείς μου δε θα αρκεστώ απλά με το να τον χαρακτηρίσω "τρελό" του forum. Το εν λόγω άτομο που με βρίζει δεν τον γνωρίζω προσωπικά ούτε με γνωρίζει, εδώ τον συνάντησα.
Έχω ξαναζητήσει παρέμβαση αλλά αγνοήθηκα.
Λυπάμαι !! :confused:


Γιαννη επετρεψε μου απαντωντας σε εσενα να αναφερθω στο συνομιλητη σου.
Ουτε εγω τον εχω γνωρισει προσωπικα αλλα εχω ιδιαιτερη εκτιμηση
στις τεχνικες και οχι μονο γνωσεις του.
Γνωριζω πως την ιδια εκτιμηση απολαμβανει κι απο αλλα μελη της ομαδας μας.
Απο εκει και περα ομως το να επαναλαμβανει συμπεριφορες οπως η γραφη
με σαρκασμους και ειρωνιες ή η επιλεκτικη παραθεση στοιχειων με σκοπο τη μειωση
του συνομιλητη δεν θα γινει απο εδω και περα αποδεκτη και θα προκαλεσει την αμεση
εφαρμογη των σχετικων ορων για τις συνομιλιες μεταξυ των μελων.
Που σημαινει σε απλα Ελληνικα σβυστρα και μαχαιρι.
Επλιζω να καλυψα εσενα και τους φιλους που εχουν αντιστοιχο παραπονο και
σου γνωστοποιω οτι η ειρωνεια για τον τονισμο στη φραση με τους γονεις σου εχει διαγραφει.

spam off:ye33:

paschalis
18-10-2012, 15:10
Όλοι επιστρέφουν στα χωριά τους, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν. Και ας μην ακούμε τις γνωστές αστικές ανοησίες «εμείς δεν είμαστε από χωριό». Όλοι οι Έλληνες έχουμε ένα παππού που κοιμάται στον ίσκιο μιας μουριάς και μία γιαγιά που ανάβει το καντήλι στον οικογενειακό τάφο. Η κοινωνία του χωριού δεν σε περιμένει βέβαια με ανοιχτές αγκάλες, ούτε όμως και σε διώχνει αναγκαστικά. Στην καλύτερη περίπτωση σε παρατηρεί και στη χειρότερη σε κουτσομπολεύει. Κάποτε μισούσες το λάλημα του κόκορα, τις κουνουπιέρες της γιαγιάς, το θείο που σου έφερνε ζεστό ζυμωτό ψωμί και το τσίμπαγε όταν σε φιλούσε, το καφενείο της γειτονιάς κάτω από τον πλάτανο που σου φαινόταν μίζερο και ανιαρό. Και εσύ ονειρευόσουν πρωτεύουσα, ελευθερία, μοντέρνα ζωή. Ίσως με το δίκιο σου ..

Κορόιδευες τον εξάδελφο σου που έφευγε χαράματα για τα χωράφια, ενώ εσύ γύριζες από τα γλέντια και τον αποκαλούσες φουκαρά, ντεμοντέ. Ήθελες εξέλιξη, ήθελες κάτι άλλο, ρε παιδί μου. Διάβαζες περιοδικά, ήθελες να πας στην τηλεόραση, να γίνεις γνωστός, να ταξιδέψεις, ν’ αρχίσεις τη ζωή σου από το μηδέν.

Κι’ ένα πρωί έφυγες, ίσως γιατί δεν είχες άλλες επιλογές, ίσως και να έφυγες για λάθος λόγους. Σε έξι μήνες άλλαξες την προφορά σου, έφαγες τα λεφτά του χωραφιού που πούλησε ο πατέρας σου. Στην πόλη σπουδές δεν τελείωσες, έτρεχες πίσω από κοσμικούς και βουλευτάδες, κάνοντας χαμαλίκια και μικροδουλειές. Στην καλύτερη έκανες θυσίες , σπούδασες, αλλά δεν παρακάλεσες, δεν ξεπούλησες βασικές αρχές για να σε βολέψει κάποιος σε μια θεσούλα. Δεν θέλησες να επιστρέψεις στο χωριό δίχως φτερά. Προτίμησες το παξιμάδι και τις ελιές της μεγαλούπολης στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου από τις ελιές του παππού και γιαγιάς στο χωριό. Λίγο από περηφάνια, λίγο από ντροπή, έκανες χρόνια να πατήσεις. Και όταν ερχόσουν, αυτό δεν γινόταν με το ΚΤΕΛ, αλλά με καλό αμάξι, κι ας ήταν δανεικό. Στο μεταξύ κάποιοι που έμειναν «πίσω» στα πάτρια εδάφη θέλησαν να εκμοντερνιστούν, πούλησαν ελαιώνες, γαϊδουράκια και άλογα για αυτοκίνητα γερμανικής κατασκευής με πολλούς ίππους. Πούλησαν αιωνόβια χωράφια και τις κληματαριές των προγόνων για να ανοίξουν μπαρ ή καφετέρια και φρουτάκια. Παρέδωσαν σκήπτρα, παραδόσεις και ανεξίτηλες αξίες για να πληρώσουν στο τέλος της ζωής τους δόσεις και γραμμάτια. Όσοι ξέκοψαν από τη γη τους έχασαν τον δρόμο για την Ιθάκη.

Αργά ή γρήγορα όλοι επιστρέφουν στο χωριό τους, λίγοι όμως με τη σοφία του Οδυσσέα. Καθείς επιστρέφει για τους δικούς του λόγους, ίσως η ευτυχία να βρίσκεται σε απλά πράγματα. Εκεί, στο χωριουδάκι που αφήσαμε και που δεν είχε φαινομενικά τίποτα το συναρπαστικό να μας προσφέρει, μπορεί όμως σήμερα να μας διδάξει την ουσία που χάθηκε στην πορεία.

Αυτή η σπιθαμή γης μπορεί να μας συμφιλιώσει με τον χρόνο και με το πέρασμα του, να μας κάνει να πάψουμε να αναζητούμε αρμονία στα κίβδηλα. Να ξυπνάς με τη δροσούλα, να αποκοιμιέσαι με τον γκιόνη και με την ευωδιά των γιασεμιών που έσπειρε ο προπάππος σου στο καλντερίμι. Σκαλίζοντας τον δικό σου μπαξέ, αργά ή γρήγορα θα βρεις τον θησαυρό σου. Αυτό που σου ανήκει στα αλήθεια και το οποίο δεν σου το πήραν ακόμη.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/545281_4697609436362_217236459_n.jpg
(Στη φώτο χωριό του νομού Ροδόπης)

Το διαβασα καπου στο φατσοτευτερο, μ'αρεσε και ειπα να το μοιραστω μαζι σας...



Βρεθηκα στο χωριο μου δυο τρεις φορες μεσα στο μηνα και ενιωσα
απεριγραπτη ασφαλεια και ανακουφιση περπατωντας στα στενα δρομακια.
Εινα απο τα τυχερα χωρια που δεν την εφαγαν κατακουτελα απο τον Καλλικρατη
αλλα την καλη του εικονα δεν την δινει η Βοηθεια στο Σπιτι που παει στους ηλικωμενους η το ΚΕΠ στην πλατεια.
Την εξασφαλιζει η αγαπη των κατοικων για τον τοπο ισως και οι ανθισμενες φρεσκοβαμμενες αυλες τους αλλα
πανω απο ολα το χαμογελο στα προσωπα και η διατηρηση της κοινωνικης συνοχης..

tattoopanther
18-10-2012, 16:37
πως γίνεται ένα τόσο πανέμορφο και επίκαιρο θέμα το ''κάναμε''.,.
το έκανε μάλλον.,.ποτ@ν@.,.,
τεσπα αφήστε τα μίση .,.,καρντάσια.,.

.,.εγώ θυμήθηκα πιτσιρικάς τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς.,
στο μικρό χωριουδάκι απο όπου κατάγομαι.,.,
Γεροπλάτανος το όνομα του..,,

.,.,με το ιστορικό μνημείο της φύσης έναν αιωνόβιο πλάτανο στην κεντρική του πλατεία.,.,

μεταφυσικές ιστορίες μεταξύ μύθου και αλήθειας.,.
χαμένες πίσω στο χρόνο.,.,
που στοιχειώνουν πολλά χωριά .,
θέλουν το πνεύμα του πλάτανου
να μάχεται ,.
με το πνεύμα που κατοικεί στο νεκροταφείου του χωριού.,.
σε μια διαρκεί μάχη.,

λέγεται ότι κάποιες φορές
όταν η ψυχή φτάνει σε στιγμές καθαρότητας.,.,.,
μπορείς να ακούσεις και τις κραυγές τους.,.,.,

http://imageshack.us/a/img259/5648/44062937.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/259/44062937.jpg/)

πάντα στο μυαλό.,.,.,
., υπάρχει ο δρόμος τις επιστροφής.,.,

tsatsos
18-10-2012, 16:48
Κανω 600 χλμ.καθε 15 μερες και παω στο χωριο μου για να ΑΝΑΣΑΝΩ..

http://imageshack.us/a/img32/3521/002vvv.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/32/002vvv.jpg/)

TEOSS
18-10-2012, 16:57
Γιαννη επετρεψε μου απαντωντας σε εσενα να αναφερθω στο συνομιλητη σου.
Ουτε εγω τον εχω γνωρισει προσωπικα αλλα εχω ιδιαιτερη εκτιμηση
στις τεχνικες και οχι μονο γνωσεις του.
Γνωριζω πως την ιδια εκτιμηση απολαμβανει κι απο αλλα μελη της ομαδας μας.
Απο εκει και περα ομως το να επαναλαμβανει συμπεριφορες οπως η γραφη
με σαρκασμους και ειρωνιες ή η επιλεκτικη παραθεση στοιχειων με σκοπο τη μειωση
του συνομιλητη δεν θα γινει απο εδω και περα αποδεκτη και θα προκαλεσει την αμεση
εφαρμογη των σχετικων ορων για τις συνομιλιες μεταξυ των μελων.

Που σημαινει σε απλα Ελληνικα σβυστρα και μαχαιρι.:ye02:

Επλιζω να καλυψα εσενα και τους φιλους που εχουν αντιστοιχο παραπονο και
σου γνωστοποιω οτι η ειρωνεια για τον τονισμο στη φραση με τους γονεις σου εχει διαγραφει.

spam off:ye33:

Αυτό το είχα ζητήσει κι εγώ από mod , πριν πολύ καιρό.
Απ΄ τον χαρακτηρισμό ως γυμνοσάλιαγκες μελών του φόρουμ μέχρι τις βρισιές, είτε προσωπικές είτε γενικές προς ομάδες εργαζομένων κ.α. Κατά περίεργο τρόπο πάντα <<χαλούσαν την αισθητική>> οι αντιδράσεις μου σε αυτές τις ύβρεις και όχι αυτές καθ΄ αυτές.
Ελπίζω τώρα η υπόσχεση αυτή να κρατηθεί, απ΄ όλους και για όλους.








Υ.Γ.
Ο John 1100GS έγραψε κάποια τεχνικά λάθη όπως την αλλαγή άξονα ή την αλλαγή ενός γραναζιού στο διαφορικό για την μεταβολή της σχέσης μετάδοσης, τον διόρθωσα ευγενικά και διακριτικά αλλά αυτός όχι μόνο δεν το δέχτηκε αλλά απάντησε απαξιωτηκά και ειρωνικά, εν συνεχεία έμπαινε σε ότι έγραφα και παρέθετε ειρωνείες. Σε ένα θέμα μάλιστα κορόιδεψε όλους μας με ψεύτικη και παραπλανητική παρέμβαση. Του ζήτησα παραπομπή ή στοιχειά και δεν απάντησε
http://www.gsforum.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-42/%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%AA%CE%9A%CE%91-%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC-35287/index2.html… τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου…

Το ποστ που ξεκίνησε την <<κόντρα>> είναι το 72 εδώ .
http://www.gsforum.gr/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-24/%CE%91%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C-1200-gs-35144/index8.html#post774794


Οι προκλήσεις...
http://www.gsforum.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-42/%CE%9D%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%8C-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CF%83%CE%B5-%CE%99%CE%A7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A7%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-35313/index2.html#post776929


Οι λάθος υποδείξεις σε τεχνικά θέματα είναι σοβαρό ζήτημα γιατί μπορεί ένας συμφορουμίτης να μπει σε μεγάλα έξοδα άνευ λόγου (ιδίως εάν πέσει σε <<μάστορα>> που θα του πουλήσει …<<αμερικανική τεχνολογία>>)
Εδώ παρασύρεται ο jmar να πιστέψει ότι χρειάζεται ΚΑΙ αλλαγή άξονα(ένα εξάρτημα …περίπου 800 ευρώ!!!) εκτός του διαφορικού και ζητάει διευκρίνηση ...Τόσο η αρχική δήλωση (που έφερε την απορία) όσο και η <<διευκρίνηση>> του john 1100GSείναι λάθος.

http://www.gsforum.gr/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-24/%CE%91%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C-1200-gs-35144/index5.html


http://www.gsforum.gr/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-24/%CE%91%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C-1200-gs-35144/index6.html

.......
Εκτός εάν θεωρεί ότι όλα ξεκίνησαν όταν έχοντας BMW λίγους μήνες κορόιδεψε τους πάντες ότι δεν ξέρουν τι επιδόσεις έχουν οι μηχανές τους και ότι κάνεις δεν έχει χρησιμοποιήσει …GPS…. Εκεί έριξε την πρώτη ειρωνεία προς εμένα, αλλά δεν το έλαβα σοβαρά υπόψη…


http://www.gsforum.gr/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1-bmw-31/h-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-bmw-r-1200-gs-2013-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-35044/index41.html


http://www.gsforum.gr/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1-bmw-31/h-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-bmw-r-1200-gs-2013-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-35044/index42.html



(http://www.gsforum.gr/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1-bmw-31/h-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-bmw-r-1200-gs-2013-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-35044/index42.html)

tattoopanther
18-10-2012, 17:06
Κανω 600 χλμ.καθε 15 μερες και παω στο χωριο μου για να ΑΝΑΣΑΝΩ..




:ye02::ye02:

napgeo
18-10-2012, 17:20
Κανω 600 χλμ.καθε 15 μερες και παω στο χωριο μου για να ΑΝΑΣΑΝΩ..




:Απορία:Γιατί εμείς τι κάνουμε. Ανέβηκα τώρα για μια βδομάδα να κάνω service στο αυτοκίνητο της κόρης μου. Η δικαιολογία είναι ότι ο ΚΑΨΙΩΧΑΣ επίσημος αντιπρόσωπος Γερμανικής φίρμας έχει ειδικό μηχάνημα που στην Αθήνα το χρεώνουν.
Παράλληλα καλλωπίστηκα σε κομμωτήριο που στην Αθήνα δεν υπάρχει τέτοια περιποίηση και πολυτέλεια. Λούσιμο , κούρεμα ξύρισμα( με ηλεκτρική μηχανή) ξανά λούσιμο και χτένισμα (από κυρία με πολλά!!!!!! ) και χρήση ζελέ μάλιστα 4€. Πάντα αφήνω 5€.
Βάφλα (αν το γράφω σωστά) με 5 μπάλες παγωτό 3€.
Φραπές πάνω στη Λίμνη Ζηρού 1€ . Γύρισα και σαν μανάβης εννοείτε.:)
Αυτή είναι η επαρχία

paschalis
18-10-2012, 17:27
Αυτό το είχα ζητήσει κι εγώ από mod , πριν πολύ καιρό.
Απ΄ τον χαρακτηρισμό ως γυμνοσάλιαγκες μελών του φόρουμ μέχρι τις βρισιές, είτε προσωπικές είτε γενικές προς ομάδες εργαζομένων κ.α. Κατά περίεργο τρόπο πάντα <<χαλούσαν την αισθητική>> οι αντιδράσεις μου σε αυτές τις ύβρεις και όχι αυτές καθ΄ αυτές.
Ελπίζω τώρα η υπόσχεση αυτή να κρατηθεί, απ΄ όλους και για όλους.








Υ.Γ.
Ο John 1100GS έγραψε κάποια τεχνικά λάθη όπως την αλλαγή άξονα ή την αλλαγή ενός γραναζιού στο διαφορικό για την μεταβολή της σχέσης μετάδοσης, τον διόρθωσα ευγενικά και διακριτικά αλλά αυτός όχι μόνο δεν το δέχτηκε αλλά απάντησε απαξιωτηκά και ειρωνικά, εν συνεχεία έμπαινε σε ότι έγραφα και παρέθετε ειρωνείες. Σε ένα θέμα μάλιστα κορόιδεψε όλους μας με ψεύτικη και παραπλανητική παρέμβαση. Του ζήτησα παραπομπή ή στοιχειά και δεν απάντησε
http://www.gsforum.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-42/%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%AA%CE%9A%CE%91-%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC-35287/index2.html… τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου…

Το ποστ που ξεκίνησε την <<κόντρα>> είναι το 72 εδώ .
http://www.gsforum.gr/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-24/%CE%91%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C-1200-gs-35144/index8.html#post774794


Οι προκλήσεις...
http://www.gsforum.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-42/%CE%9D%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%8C-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CF%83%CE%B5-%CE%99%CE%A7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A7%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-35313/index2.html#post776929


Οι λάθος υποδείξεις σε τεχνικά θέματα είναι σοβαρό ζήτημα γιατί μπορεί ένας συμφορουμίτης να μπει σε μεγάλα έξοδα άνευ λόγου (ιδίως εάν πέσει σε <<μάστορα>> που θα του πουλήσει …<<αμερικανική τεχνολογία>>)
Εδώ παρασύρεται ο jmar να πιστέψει ότι χρειάζεται ΚΑΙ αλλαγή άξονα(ένα εξάρτημα …περίπου 800 ευρώ!!!) εκτός του διαφορικού και ζητάει διευκρίνηση ...Τόσο η αρχική δήλωση (που έφερε την απορία) όσο και η <<διευκρίνηση>> του john 1100GSείναι λάθος.

http://www.gsforum.gr/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-24/%CE%91%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C-1200-gs-35144/index5.html


http://www.gsforum.gr/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-24/%CE%91%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C-1200-gs-35144/index6.html

.......
Εκτός εάν θεωρεί ότι όλα ξεκίνησαν όταν έχοντας BMW λίγους μήνες κορόιδεψε τους πάντες ότι δεν ξέρουν τι επιδόσεις έχουν οι μηχανές τους και ότι κάνεις δεν έχει χρησιμοποιήσει …GPS…. Εκεί έριξε την πρώτη ειρωνεία προς εμένα, αλλά δεν το έλαβα σοβαρά υπόψη…


http://www.gsforum.gr/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1-bmw-31/h-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-bmw-r-1200-gs-2013-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-35044/index41.html


http://www.gsforum.gr/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1-bmw-31/h-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-bmw-r-1200-gs-2013-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-35044/index42.html



(http://www.gsforum.gr/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1-bmw-31/h-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-bmw-r-1200-gs-2013-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-35044/index42.html)
.........................................
Φιλοφρονησεις και αντιδρασεις:mad:

Θοδωρε τα εχω δει ολα ενα προς ενα!
Αλλα να ξερετε κι εσυ και ολοι οι αλλοι οτι οι μοντ λειτουργουν οπως
ειναι λογικοτατο σε συννενοηση με τους admin.
Και ειναι πανευκολο να αργησουν να επεμβουν σε ενα τοσο γρηγορο φορουμ σαν το δικο μας.
Συνδυαστε επισης οτι ολοι οι μοντ ειναι και αυτοι εργαζομενοι ολη μερα με το οτι μεχρι να γινει
η συννενοηση εχουν γραφτει τα μυρια οσα απο ολους τους συμμετεχοντες και παει η σουπα...καηκε:mad:
Το ειπα αλλωστε και στο αδικως κλειδωμενο απο εμενα θεμα
με τα ΑΜΕΑ οτι εχετε ολοι δικιο.
Στο τρεχων τωρα..
Η παραθεση σε κειμενο του Γιαννη ενω αναφερομουν σε σενα
μονο τυχαια δεν ειναι.Ελπιζω να το αντιληφθει και ο ιδιος ο Γιαννης οτι αλλο να μιλαμε μεσα
στο συνεργειο με κολλητους κι αλλο σε μια πλατφορμα με γραπτα και αγνωστους.
Σαλονικιος ειναι και ειμαι και τον καταλαβαινω..

...............................
Στα τεχνικα..:)

Δεν υπαρχει μοντ με τοσες τεχνικες γνωσεις οσες εσυ η ο Γιωργης η ο Νικος o BOXER
η ο Nivam και αλλοι που ισως μου διαφευγουν!
Ειναι μεγαλη ανακουφιση και κερδος για εμας τους υπολοιπους να κανετε εσεις 'moderation'
σε πιθανες ανακριβειες που γραφονται στα τεχνικα!
Και ας βαλει καποιος φωτο ενα gps που δειχνει τα 210+ στο θρεντ με το 1200αρι ρε παιδια!!


...............................
Πισω στα χωριά μας.:)
Jmar συγγνωμη για τη παρενθεσαρα στο ωραιο αυτο thread ;)
Oλοι μαζι ας συνεχισουμε να βαζουμε εδω
φωτογραφιες και συναισθηματα απο τα αγαπημενα
-δικα μας η οχι-μας χωρια:):):):)
Eιναι σα να γυρναμε πισω εστω και για λιγες στιγμες!!

commander
18-10-2012, 18:18
Μπραβο ρε Γιαννη για το θεμα.....Αν και δεν ειμαι απο επαρχια και δεν εχω χωριό
Οπότε μπορώ πηγαινω στο χωριο τις γυναικας μου που ειναι η Αντυκηρα βοιωτιας και περναω καποιες ωραιες ωρες με τους συγγενείς και βλεπω ποσο ησυχα ειναι ....

gsmaniac
18-10-2012, 18:21
Να είσαι καλα γιαννακο, που με το θεμα σου, με έβαλες να ψάξω κάποιες Φωτο απο το δικο μου χωριό....ΦΟΛΟΗ:ha15:

http://i1192.photobucket.com/albums/aa331/gsmaniac1200/2011084.jpg

Το καραβοσκυλο....παει και χωμα:D

http://i1192.photobucket.com/albums/aa331/gsmaniac1200/2011113.jpg

Και φυσικα....η κυρά-λενη φωτογραφίζεται, στην θέση που αρμόζει σε μια γυναικα
http://i1192.photobucket.com/albums/aa331/gsmaniac1200/2011034.jpg

jmar
18-10-2012, 19:02
.,.εγώ θυμήθηκα πιτσιρικάς τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς.,
στο μικρό χωριουδάκι απο όπου κατάγομαι.,.,
Γεροπλάτανος το όνομα του..,,

.,.,με το ιστορικό μνημείο της φύσης έναν αιωνόβιο πλάτανο στην κεντρική του πλατεία.,.,

μεταφυσικές ιστορίες μεταξύ μύθου και αλήθειας.,.
χαμένες πίσω στο χρόνο.,.,
που στοιχειώνουν πολλά χωριά .,
θέλουν το πνεύμα του πλάτανου
να μάχεται ,.
με το πνεύμα που κατοικεί στο νεκροταφείου του χωριού.,.
σε μια διαρκεί μάχη.,

λέγεται ότι κάποιες φορές
όταν η ψυχή φτάνει σε στιγμές καθαρότητας.,.,.,
μπορείς να ακούσεις και τις κραυγές τους.,.,.,

http://imageshack.us/a/img259/5648/44062937.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/259/44062937.jpg/)

πάντα στο μυαλό.,.,.,
., υπάρχει ο δρόμος τις επιστροφής.,.,

Κανω 600 χλμ.καθε 15 μερες και παω στο χωριο μου για να ΑΝΑΣΑΝΩ..

http://imageshack.us/a/img32/3521/002vvv.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/32/002vvv.jpg/)


Oλοι μαζι ας συνεχισουμε να βαζουμε εδω
φωτογραφιες και συναισθηματα απο τα αγαπημενα
-δικα μας η οχι-μας χωρια:):):):)[/SIZE]
Eιναι σα να γυρναμε πισω εστω και για λιγες στιγμες!!


Να είσαι καλα γιαννακο, που με το θεμα σου, με έβαλες να ψάξω κάποιες Φωτο απο το δικο μου χωριό....ΦΟΛΟΗ:ha15:

http://i1192.photobucket.com/albums/aa331/gsmaniac1200/2011084.jpg

Το καραβοσκυλο....παει και χωμα:D

http://i1192.photobucket.com/albums/aa331/gsmaniac1200/2011113.jpg

Και φυσικα....η κυρά-λενη φωτογραφίζεται, στην θέση που αρμόζει σε μια γυναικα
http://i1192.photobucket.com/albums/aa331/gsmaniac1200/2011034.jpg

Αυτα αρμοζουν σε ενα τετοιο θεμα...:re25:

Φιλαρακια ας θυμηθουμε ολοι τα παλια που...ισως γινουν και νεα... :ye02:

JohnGS1100
18-10-2012, 19:06
Κύριοι, μετά από τις τελευταίες δηλώσεις που δε με ικανοποιούν και για σοβαρούς λόγους προσωπικής ευθιξίας αλλά κ για να μην ενοχλώ πλέον τα διακεκριμένα μέλη με γνώσεις *(τις οποίες αμφισβιτώ - τους θεωρώ παντελώς άσχετους σαν γνώστες της εφαρμοσμένης μηχανολογίας, απλά έχουν διαβάσει πολύ google)*

πλέον θα συμμετέχω ελάχιστα γραπτώς ώστε να μην παρασέρνω και κανέναν συμφορουμίτη σε λάθος τεχνικά συμπεράσματα.

Μπορείτε να συνεχίσετε την συζήτηση. :)

Θα ήθελα να μην συνεχιστεί με παραθέσεις γραπτών μου το θέμα, αν κρίνετε ότι είναι επικίνδυνα κάποια από τα τεχνικά μου ή ότι δεν αρμόζουν στο forum, μπορείτε να τα δαγράψετε.

BOXER
18-10-2012, 19:18
Μπραβο ρε Γιαννη για το θεμα.....Αν και δεν ειμαι απο επαρχια και δεν εχω χωριό
Οπότε μπορώ πηγαινω στο χωριο τις γυναικας μου που ειναι η Αντυκηρα βοιωτιας και περναω καποιες ωραιες ωρες με τους συγγενείς και βλεπω ποσο ησυχα ειναι ....

Βρε παλιοπαιδο, έρχεσαι τόσο κοντα μου και δεν το ήξερα :eek:;
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ (που έλεγε ο Θανασσης Βεγγος :D).
Την επόμενη φορα, χτυπά τηλεφωνο για καφεδακι ;)!!!

Σπίτι σου ή σπίτι μου ή και κάπου αλλου..... :u58: :u58: :u58:

diomiles
18-10-2012, 19:21
Δεν έχω χωριό ..έχει όμως η γυναίκα μου.Ενα μέρος που το λατρεύω και ΣΙΓΟΥΡΑ με βλέπω προς τα εκεί σύντομα:)

Η θέα που έχουμε απο το σπίτι μας,,,,,,,,Κεφαλονιά.



http://imageshack.us/a/img208/3505/im000966.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/208/im000966.jpg/)

gsmaniac
18-10-2012, 19:25
Ουαου....:wo20:

jmar
18-10-2012, 19:30
Δεν έχω χωριό ..έχει όμως η γυναίκα μου.Ενα μέρος που το λατρεύω και ΣΙΓΟΥΡΑ με βλέπω προς τα εκεί σύντομα:)

Η θέα που έχουμε απο το σπίτι μας,,,,,,,,Κεφαλονιά.



http://imageshack.us/a/img208/3505/im000966.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/208/im000966.jpg/)

:wo20: Κι ακομα καθεσαι?? :ye32:

paschalis
18-10-2012, 19:38
Δεν έχω χωριό ..έχει όμως η γυναίκα μου.Ενα μέρος που το λατρεύω και ΣΙΓΟΥΡΑ με βλέπω προς τα εκεί σύντομα:)

Η θέα που έχουμε απο το σπίτι μας,,,,,,,,Κεφαλονιά.



http://imageshack.us/a/img208/3505/im000966.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/208/im000966.jpg/)

εμεις τωρα τι βαζουμεεεεε.....
αρχισαν τα ωραια:)

siraxanz
18-10-2012, 19:49
...................................................






Και φυσικα....η κυρά-λενη φωτογραφίζεται, στην θέση που αρμόζει σε μια γυναικα
http://i1192.photobucket.com/albums/aa331/gsmaniac1200/2011034.jpg

Πως τις έχετε εκπαιδεύσει έτσι ρε φούστη μου.... :eek:

προσοχή μόνο δεν βαράει....το Λενιώ:D
λαμπάδα το κορμί σε σχηματισμό τα πόδια....:cool:

Πες και κανα ημιαναπαυσ' βρε Λέλο:p

gsmaniac
18-10-2012, 19:51
Πως τις έχετε εκπαιδεύσει έτσι ρε φούστη μου.... :eek:

προσοχή μόνο δεν βαράει....το Λενιώ:D
λαμπάδα το κορμί σε σχηματισμό τα πόδια....:cool:

Πες και κανα ημιαναπαυσ' βρε Λέλο:p

Δεν χρειάζεται .....κάτω απο το αυλάκι, στρωνουν μόνες τους:cool2:
Ξέρεις εσυ.....:ye02:

kornlaz
18-10-2012, 19:52
Και φυσικα....η κυρά-λενη φωτογραφίζεται, στην θέση που αρμόζει σε μια γυναικα
http://i1192.photobucket.com/albums/aa331/gsmaniac1200/2011034.jpg


Δάσκαλε.....................:re26::re26::re26::re26::re26::re26::re26:

Γιάννη πολύ όμορφο το θέμα σου παρόλο που μερικοί προσπάθησαν να το ξεπαστρέψουν:ye33:

napgeo
18-10-2012, 19:56
:wo20:Βλέπω μια αντιπαράθεση και αναγκαστικά διάβασα όλα τα προηγούμενα άρθρα σας.
:u56:Κονταροχτυπιόσαστε με λόγια καυτά από ατσάλι.

:u55:Ο λόγος είναι ότι σας έλειψα και δεν είχατε ενδιαφέρον για τα Γερμανικά τερατουργήματα.
Και ο δεύτερος είναι ότι αρκετοί δεν έχετε επαφές με την επαρχία. Και είναι λογικό αυτό. Με αυτά που έχετε που να ταξιδέψετε. :cool:

:ye35:Ξαναγυρίστε στις αγνές παραδοσιακές Ελληνικές συνήθειες. Ελάτε κοντά στην ποιότητα και αξιοπιστία.
:re28:Δέντρο έχω στην αυλή μου για παρηγοριά δική μου.

Ωραίο Ηπειρώτικο άσμα......................

aeriko
18-10-2012, 19:57
Δεν χρειάζεται .....κάτω απο το αυλάκι, στρωνουν μόνες τους:cool2:
Ξέρεις εσυ.....:ye02:
Εισαι Αρχοντας, γι αυτό σε χαίρομαι. Εχεις σκίσει τη γάτα και αυτό φαίνεται στο ύφος σου.:)

gsmaniac
18-10-2012, 20:01
Εισαι Αρχοντας, γι αυτό σε χαίρομαι. Εχεις σκίσει τη γάτα και αυτό φαίνεται στο ύφος σου.:)

Μην το κάνουμε θεμα και μας ακούσει......:o:oη γατα

napgeo
18-10-2012, 20:03
Εισαι Αρχοντας, γι αυτό σε χαίρομαι. Εχεις σκίσει τη γάτα και αυτό φαίνεται στο ύφος σου.:)




Πάνο μου γνωρίζεις την διδαχή.

:sm2:Ότι βλέπεις μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα.....................

kornlaz
18-10-2012, 20:06
Μην το κάνουμε θεμα και μας ακούσει......:o:oη γατα

:sm3::sm3::sm3::sm3:

aeriko
18-10-2012, 20:06
Πάνο μου γνωρίζεις την διδαχή.

:sm2:Ότι βλέπεις μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα.....................
Ναπολέων υπαινίσεσαι ότι μορεί να είναι φωτοσοπιά;

jmar
18-10-2012, 20:07
Πάνο μου γνωρίζεις την διδαχή.

:sm2:Ότι βλέπεις μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα.....................

Αστα αυτα (ο μανιακος ειναι brutal αγορι :D) και βαλε καμια φωτογραφια απο το χωριο να ζηλεψουμε :)

jmar
18-10-2012, 20:08
Μην το κάνουμε θεμα και μας ακούσει......:o:oη γατα

:eek: :lo19:

aeriko
18-10-2012, 20:14
Αστα αυτα (ο μανιακος ειναι brutal αγορι :D) και βαλε καμια φωτογραφια απο το χωριο να ζηλεψουμε :)
Συγγνώμη για το σπαμάρισμα αλλά η φώτο του μανιακού είναι όλα τα λεφτά. Δεν πιστεύω ότι μέσα στα 6500 μέλη του φόρουμ υπάρχει κάποιος με αντίστοιχη φωτογραφία.

napgeo
18-10-2012, 20:20
Αστα αυτα (ο μανιακος ειναι brutal αγορι :D) και βαλε καμια φωτογραφια απο το χωριο να ζηλεψουμε :)


Μιας και είσαι από την Κρήτη (την αγαπώ ιδιαίτερα ) θα σας πω μια μικρή Ιστορία.
Στο χωριό μου Παναγιά έχουμε έναν συνοικισμό με την ονομασία << Γωνιά>>.

Το σλόγκαν μας είναι.
Τι Ζωνιανά και σαχλαμάρες. Τα Γωνιανά να δεις.
Πράγματι το ζητήσαμε από Ευρωπαικό οργανισμό για προστασία σαν περιοχή Φυσικού Κάλους.
Φωτό δεν ξέρω να ανεβάζω. Στείλε μου email να σου στείλω.
Να είστε καλά.............

gsmaniac
18-10-2012, 20:34
Μην τραβας ζόρια...ΝΑΠΟ αγόρι μου
Αυτές τις στιγμές, τις ζούμε μόνο στην Πελοπόννησο......κοιτά να μαθαίνεις, ποτέ δεν ειναι αργα:p
Πως έμαθες για τα BMW.....;)

f1shf1nder33
18-10-2012, 20:58
Σε ένα μικρό χωριό

στα περίχωρα της Σητείας,άλλα κόλπα που στην τσιμεντούπολη που να τα

βρείς...στις φωτο η θέα που αγναντέυουμε και ηρεμούμε και οταν

βραδιάσει παρέες με τα προβλεπόμενα :cool:

ευτηχώς που δεν ξεκόψαμε.....το χωριό ειναι ψυχοθεραπεία.

kostasmats
18-10-2012, 22:35
και μερικες απο το δικο μου...
DSCN1362.jpg (84.8 KB)
DSCN1376.jpg (95.4 KB)
DSCN1399.jpg (96.5 KB)
new 096.jpg (93.5 KB)
new 168.jpg (95.6 KB)
new 175.jpg (95.7 KB)
new 177.jpg (99.0 KB)
new 178.jpg (90.1 KB)
new 187.jpg (99.4 KB)
P4191033.jpg (91.1 KB)

jmar
18-10-2012, 23:09
και μερικες απο το δικο μου...

http://www.gsforum.gr/attachment.php?attachmentid=15782&d=1350588868

http://www.gsforum.gr/attachment.php?attachmentid=15783&d=1350588868

http://www.gsforum.gr/attachment.php?attachmentid=15784&d=1350588868


http://www.gsforum.gr/attachment.php?attachmentid=15785&d=1350588868

http://www.gsforum.gr/attachment.php?attachmentid=15786&d=1350588868

http://www.gsforum.gr/attachment.php?attachmentid=15787&d=1350588868


http://www.gsforum.gr/attachment.php?attachmentid=15788&d=1350588868

http://www.gsforum.gr/attachment.php?attachmentid=15789&d=1350588868


http://www.gsforum.gr/attachment.php?attachmentid=15790&d=1350588868

http://www.gsforum.gr/attachment.php?attachmentid=15791&d=1350588868


πανεμορφο!!! :wo20: ποιο χωριο ειναι φιλαρακι??!!

kostasmats
18-10-2012, 23:40
Βρουβιανα Αιτωλοακαρνανιας ,χανουμε λιγο σε ονομα αλλα εχουμε ομορφιες.
Δυστηχως τωρα που ξεμεινα απο μοτο πηγαινω μονο 2 φορες το χρονο:(

BOXER
19-10-2012, 00:08
Βρουβιανα Αιτωλοακαρνανιας ,χανουμε λιγο σε ονομα αλλα εχουμε ομορφιες.
Δυστηχως τωρα που ξεμεινα απο μοτο πηγαινω μονο 2 φορες το χρονο:(

Ας το λένε όπως θέλει! Καταπληκτικό... ;)

kostasmats
19-10-2012, 00:21
ευχαριστω...αν καποιος βρεθει στα μερη οι γονεις μου ειναι εκει απο απριλη μεχρι οκτωβρη και το σπιτι πολυ μεγαλο:ye33:.(τηλ στο προφιλ)

jmar
19-10-2012, 00:34
ευχαριστω...αν καποιος βρεθει στα μερη οι γονεις μου ειναι εκει απο απριλη μεχρι οκτωβρη και το σπιτι πολυ μεγαλο:ye33:.(τηλ στο προφιλ)

:re26: Αυτοι ειμαστε πραγματικα οι ΕΛΛΗΝΕΣ...μην τους αφησουμε να μας το παρουν αυτο... :ye02:

kostasmats
19-10-2012, 00:59
εσεις εκει κατω ξερετε καλυτερα.Την φιλοξενια που ειχα απολαυσει στο Καστελι
Κισαμου το 2004 ακομα τη θυμαμαι!η οτι θυμαμαι τελοςπαντων μετα απο τοση ρακι:p

commander
19-10-2012, 08:58
Συγγνώμη για το σπαμάρισμα αλλά η φώτο του μανιακού είναι όλα τα λεφτά. Δεν πιστεύω ότι μέσα στα 6500 μέλη του φόρουμ υπάρχει κάποιος με αντίστοιχη φωτογραφία.

Αυτοι που θελουν να καταξιωθουν στα ματια καποιον αποθανατιζουν τέτοιες φωτο........:D:D:D




Τον σκοτωσα τωρα το μανιακο.......:lo19:

napgeo
19-10-2012, 11:58
Αυτοι που θελουν να καταξιωθουν στα ματια καποιον αποθανατιζουν τέτοιες φωτο........:D:D:D




Τον σκοτωσα τωρα το μανιακο.......:lo19:


:ye31:Καλά έκανες:ye02:

gsmaniac
19-10-2012, 12:43
Συγγνώμη για το σπαμάρισμα αλλά η φώτο του μανιακού είναι όλα τα λεφτά. Δεν πιστεύω ότι μέσα στα 6500 μέλη του φόρουμ υπάρχει κάποιος με αντίστοιχη φωτογραφία.


τι σε κανει να πιστευεις, οτι εχω μονο μια τετοια φωτο????????.:cool2:

BOXER
19-10-2012, 12:45
ευχαριστω...αν καποιος βρεθει στα μερη οι γονεις μου ειναι εκει απο απριλη μεχρι οκτωβρη και το σπιτι πολυ μεγαλο:ye33:.(τηλ στο προφιλ)

Και μόνο που το προτεινες φιλαρακι, είναι σαν να μας έχεις φιλοξενήσει όλους μας στο σπίτι σου :ye02:!!

:re26:

tsatsos
19-10-2012, 12:46
Και φυσικα....η κυρά-λενη φωτογραφίζεται, στην θέση που αρμόζει σε μια γυναικα
http://i1192.photobucket.com/albums/aa331/gsmaniac1200/2011034.jpg[/QUOTE]

Πως τις έχετε εκπαιδεύσει έτσι ρε φούστη μου.... :eek:

προσοχή μόνο δεν βαράει....το Λενιώ:D
λαμπάδα το κορμί σε σχηματισμό τα πόδια....:cool:

Πες και κανα ημιαναπαυσ' βρε Λέλο:p

Kαι εγω την εσκισα τη γατα.Μονο απο το ενα ματι δεν βλεπω καλα μολις της ειπα να βγαλουμε τετοια φωτογραφια..

http://imageshack.us/a/img59/1839/90290246.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/59/90290246.jpg/)

gsmaniac
19-10-2012, 12:49
Και φυσικα....η κυρά-λενη φωτογραφίζεται, στην θέση που αρμόζει σε μια γυναικα
http://i1192.photobucket.com/albums/aa331/gsmaniac1200/2011034.jpg



Kαι εγω την εσκισα τη γατα.Μονο απο το ενα ματι δεν βλεπω καλα μολις της ειπα να βγαλουμε τετοια φωτογραφια..

http://imageshack.us/a/img59/1839/90290246.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/59/90290246.jpg/)


[/QUOTE]
:wo20::wo20::wo20::sm3::sm3::sm3::sm3::sm3:

aeriko
19-10-2012, 13:11
τι σε κανει να πιστευεις, οτι εχω μονο μια τετοια φωτο????????.:cool2:
Μετά απ αυτήν δεν μπορώ να αμφιβάλλω.

BOXER
20-10-2012, 00:22
.....

Θεολογε, σήμερα το πρωι έπινα τον καφέ μου στην Αρβανίτσα (ξέρεις που, λίγο μετα το χωριο Ελικωνας)!
Προχθές ήμουν κοντα στο Δίστομο!

Όπως καταλαβαίνεις, αν ξαναερθεις αντικυρα, και δεν πάρεις τηλεφωνο, θα σε αποβαλω απο την... τάξη :D!!!
Οι αποστάσεις είναι αστείες ;)!

Υ.γ
Άντε, γιατί έχω καιρο να δω το "τούμπανο"!!!

nikos-x
20-10-2012, 17:25
. . . Καθείς επιστρέφει για τους δικούς του λόγους, ίσως η ευτυχία να βρίσκεται σε απλά πράγματα. . .

Πάντα ονειρευόμουν έναν "παράδεισο", το χωριό μου, ένα μέρος που θα σταματούσε την ελεύθερη πτώση μου στο άγνωστο, ένα μέρος σαν το χωριό μου, όπως το έχω ονειρευτεί.

Να 'σαι καλά Γιάννο.

nikos-x
20-10-2012, 18:48
Συγγνώμη για το σπαμάρισμα αλλά η φώτο του μανιακού είναι όλα τα λεφτά. . .

Έχει βγάλει τη σχολή παλαιών τεχνών. :p

yns
21-10-2012, 12:14
Σιγά τη φωτογραφία του μανιακού... Ούτε τσεμπέρι φοράει η κυρα Λένα, ούτε κομπολόι κρατάει ο κυρ Κώστας! Άσε που γυναίκες με παντελόνια... :eek:
:p:p:p

Έχε χάρη που δεν έχω χρόνο να σε φτιάξω στο Photoshop, επιφυλάσσομαι!! :D:D:D

Ωραίες φωτογραφίες κοπέλια, συνεχίστε! :ye02:

gianniwths
21-10-2012, 15:56
και μερικες απο το δικο μου...


Κώστα, αν αυτά απολαμβάνεις απ το μπαλκόνι σου δε μου λες και μένα τι γράφει στο χαράτσι ο λογαριασμός της ΔΕΗ επάνω δεξιά στο πεδίο τιμή/τ.μ που εκτιμώ δεν είναι πάνω από 600€ για να πάρω κάνα στρέμμα;

Εμένα γράφει 1100€ για να βλέπω στο απέναντι μπαλκόνι της πόλης των 30.000 φοιτητών κάτι θλιβερά ζευγάρια που βαυκαλίζονται ότι επισκέπτονται τη γενέθλια γη στα Τζουμέρκα και τα Ζαγοροχώρια κι έτσι ανανεώνουν τις σπονδές στη γενέθλια γη...

Φίλε, ότι η Ελλάδα είναι beyond Αλπινικών pass και ΕλβετοΑυστριακών landscapes μου τόδειξες με τις φωτογραφίες σου και παρακαλώ κάνε με κοινωνό της φιλοξενίας σου απλά υποδεικνύοντάς μου το μέρος σε Google maps η όποιο λειτουργικό χρησιμοποιείς. :)

jmar
22-10-2012, 13:13
Πάντα ονειρευόμουν έναν "παράδεισο", το χωριό μου, ένα μέρος που θα σταματούσε την ελεύθερη πτώση μου στο άγνωστο, ένα μέρος σαν το χωριό μου, όπως το έχω ονειρευτεί.

Να 'σαι καλά Γιάννο.

:ye02:

ortho
22-10-2012, 14:59
καλό είναι βέβαια να μην ξεχνάμε ότι τα πράγματα στα χωριά δεν είναι και τόσο ειδυλλιακά. Σε πολλές περιπτώσεις ισχύει " να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"..... αν μάλιστα είσαι και "ξένος" στο χωριό και σε δουν να προκόβεις πέφτουν να σε φάνε....
Είναι πολύ ωραία να μπορείς να κάνεις διακοπές ή εξορμήσεις, αλλά το να ζήσεις σε ένα χωριό είναι τελείως άλλο πράγμα...

BOXER
22-10-2012, 16:59
καλό είναι βέβαια να μην ξεχνάμε ότι τα πράγματα στα χωριά δεν είναι και τόσο ειδυλλιακά. Σε πολλές περιπτώσεις ισχύει " να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"..... αν μάλιστα είσαι και "ξένος" στο χωριό και σε δουν να προκόβεις πέφτουν να σε φάνε....
Είναι πολύ ωραία να μπορείς να κάνεις διακοπές ή εξορμήσεις, αλλά το να ζήσεις σε ένα χωριό είναι τελείως άλλο πράγμα...

Και στην πόλη ισχύουν αυτα! Η ποιότητα του χωριου όμως, παραμένει ;).

napgeo
22-10-2012, 19:47
Και στην πόλη ισχύουν αυτα! Η ποιότητα του χωριου όμως, παραμένει ;).


:ye32:Και ειδικά φέτος με τις Βροχές θα είναι η καλύτερη ποιότητα. Ούτε η Honda δεν μπορεί να την συναγωνιστεί...............:)

BOXER
23-10-2012, 00:29
[/SIZE]


:ye32:Και ειδικά φέτος με τις Βροχές θα είναι η καλύτερη ποιότητα. Ούτε η Honda δεν μπορεί να την συναγωνιστεί...............:)

Το εθεσες πολυ... διπλωματικά ;), οπότε θα αναγκαστω να συμφωνήσω, ακόμα και με την δεύτερη σου πρόταση :ye02:!!!

kostasmats
23-10-2012, 08:44
Κώστα, αν αυτά απολαμβάνεις απ το μπαλκόνι σου δε μου λες και μένα τι γράφει στο χαράτσι ο λογαριασμός της ΔΕΗ επάνω δεξιά στο πεδίο τιμή/τ.μ που εκτιμώ δεν είναι πάνω από 600€ για να πάρω κάνα στρέμμα;

Εμένα γράφει 1100€ για να βλέπω στο απέναντι μπαλκόνι της πόλης των 30.000 φοιτητών κάτι θλιβερά ζευγάρια που βαυκαλίζονται ότι επισκέπτονται τη γενέθλια γη στα Τζουμέρκα και τα Ζαγοροχώρια κι έτσι ανανεώνουν τις σπονδές στη γενέθλια γη...

Φίλε, ότι η Ελλάδα είναι beyond Αλπινικών pass και ΕλβετοΑυστριακών landscapes μου τόδειξες με τις φωτογραφίες σου και παρακαλώ κάνε με κοινωνό της φιλοξενίας σου απλά υποδεικνύοντάς μου το μέρος σε Google maps η όποιο λειτουργικό χρησιμοποιείς. :)

τωρα ειδα το ποστ,θα σου στειλω πμ το απογευμα με λεπτομερειες