PDA

View Full Version : Έκθεση μοτοσικλέτας: «Ασκήσεις στυλ – Διασχίζοντας τον χρόνο»


napgeo
30-10-2012, 16:57
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012. Απο Ναπολέων Γεωργίου.
Δεν ξέρω εάν το τοποθέτησα σωστά αλλά μπορεί κάποιος να το μεταφέρει. Ευχαριστώ.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» σας προσκαλεί το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012, στις 18.30 στα εγκαίνια της έκθεσης «Ασκήσεις στυλ – Διασχίζοντας το χρόνο», από τη συλλογή του Παναγιώτη Μαράτου.

Δώδεκα συλλεκτικές μοτοσικλέτες, κατασκευασμένες στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα, παρουσιάζονται σε ένα πλαίσιο που προσπαθεί να σκιαγραφήσει τις παραμέτρους που συνθέτουν τη σχεδιαστική άποψη ή αλλιώς αυτό που αποκαλούμε «στυλ».

Από τον πρόγονο των μοτοσυκλετών, το ξύλινο δίκυκλο (1790, Comte de Sivrac) που έμοιαζε σαν ξύλινο αλογάκι με ρόδες, χωρίς πεντάλ, φρένα και χωρίς καν τιμόνι, έχουν περάσει δύο αιώνες. Επί δύο αιώνες σχεδιάζονται δίκυκλα, στα οποία εντάσσονται στοιχεία επηρεασμένα βαθιά από αναφορές στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ένας συνδυασμός παραμέτρων, που είτε αφορά σε μοτοσικλέτες, έπιπλα, ρούχα ή οικιακές συσκευές ενσωματώνει εμπειρίες, γνώσεις και προσδοκίες διαμορφώνοντας σχεδιαστική άποψη.

«Στα αντικείμενα αντανακλώνται οι άνθρωποι και η εποχή τους, οι καταστάσεις, οι ιδέες, οι χαρές και οι αγωνίες. Όπως σε κάθε προϊόν που σχεδιάζεται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έτσι και μέσα από τις μοτοσυκλέτες της συλλογής μου διέκρινα τρεις τύπους σχεδιαστικής έμπνευσης που φαίνεται ότι ισχύουν πάντα: Η ρομαντική διάθεση, η υπέρ-πρακτικότητα και το ονειρικό “αεροδυναμικό” στυλ. Αυτοί οι τρεις διαχρονικοί τύποι σχεδιασμού απαντούν σε εσωτερικές αναζητήσεις του ανθρώπινου πνεύματος, που αναμειγνύονται παράξενα στην καθημερινότητά μας, δημιουργώντας τους επαναλαμβανόμενους κύκλους της μόδας και των τάσεων. Το ξεχωριστό “στυλ της εποχής”». (Παναγής Μαράτος).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου και έχει ελεύθερη είσοδο.

Ώρες λειτουργίας

Τρίτη – Παρασκευή: 11.00 – 14.30
Σάββατο: 13.30 – 20.30
Κυριακή: 11.30 – 18.30.

«ΝΟΗΣΙΣ»: 6ο χλμ. Θεσσαλονίκης- Θέρμης, τηλέφωνο: 2310 483 000.

Arkas
30-10-2012, 17:02
Σε ευχαριστούμε Νάπο !


Sent by Arkas via Tapatalk !

napgeo
31-10-2012, 00:57
Σε ευχαριστούμε Νάπο !


Sent by Arkas via Tapatalk !


Μου το έστειλαν στο γραφείο για ανάρτηση στο περιοδικό μας.
Δεν γνωρίζω τους συντάκτες του.
Να είσαι καλά..............