PDA

View Full Version : δημοκρατια εχουμε ;


konstantinos
07-11-2012, 14:59
Από ποιον πρωθυπουργό της Ελλάδος έγιναν τα παρακάτω ;






1 Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.





2 Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.





3 Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.





4 Καθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων - το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.





5 Ιδρύεται το ΙΚΑ.





6 Ιδρύεται η Εργατική Εστία.





7 Καθιερώνεται η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων.





8 Καθιερώνεται η Πρωτομαγιά ως επίσημη εθνική εργατική εορτή.





9 Καθιερώνεται η άδεια μετ' αποδοχών.





10 Χαρίζονται τα αγροτικά δάνεια.





11 Ιδρύονται κρατικοί παιδικοί σταθμοί.





12 Η ανεργία εξαφανίζεται.





13 Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός γίνεται πλεονασματικός.





14 Γίνεται ευρεία διανομή της γης, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών.





15 Ξεκινούν, οι πρώτες γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας.




Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια τετραετία !!!






Επί δικτατορίας Ιω. Μεταξά !


Τελικά , είναι να λυπάται κανείς για την "Δημοκρατία" μας εν έτει 2012, για την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος και αυτών που το υπηρετούν ...





Ο Ιω. Μεταξάς αναφέρεται στην ιστορία σαν δικτάτορας.




Τελικά, εχει σημασία το ταμπελάκι ή το αποτέλεσμα ;









ΥΓ. Και βέβαια κάπου εδώ κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω κάτι που όλοι ξέρετε.




Ο Ιω. Μεταξάς ήταν ο Πρωθυπουργός που αρνήθηκε να πληρώσει δάνειο την Ελλάδος στην Βελγική Societe Commerciale de Belgique, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του λαού και της χώρας και Η Ελλάδα δικαιώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή για την μονομερή διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους της !

Μου το εστειλαν και σας το παραθετω , τα σχολια δικα σας , δεν εψαξα ακομα για να δω εαν ειναι αληθεια .

jarhead
07-11-2012, 15:13
Και ο Τσαουσεσκου ηταν δικτατορας αλλα παρολα τα δεινα που τραβηξε ο λαος του (πληροφοριες απο πρωτο χερι) ειχε καταφερει να μην χρωσταει ουτε ενα $ η Ρουμανια σε ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Φυσικα αυτο ενοχλουσε και τον φαγανε (οπως και τον Μεταξα) και τον αντικατεστησαν...Σημερα η Ρουμανια χρωσταει της μιχαλους οπως και εμεις...Αλλα εχουν Δημοκρατια οπως εμεις... Για μενα πιστευω οτι μετραει το αποτελεσμα και οχι η ταμπελα...Αριστερος , Δεξιος, Κεντρωος, Δικτατορας, Τυρρανος, Ολιγαρχης....αρκει να φροντιζει την Πατριδα να ευημερει:)

LakisGS
07-11-2012, 15:29
Δυστυχώς, πάντα και παγκοσμίως, την ιστορία την γράφουν οι νικητές. Πολλά δεν έχουμε μάθει και πολλά τα έχουμε μάθει λάθος, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο...

GeorgeP
07-11-2012, 19:52
Από ποιον πρωθυπουργό της Ελλάδος έγιναν τα παρακάτω ;

Θα δουμε πιο κατω......

1 Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.
Στην Ελλάδα, η καθιέρωση του 8ωρου έγινε με το νόμο 2269 το 1920, με τη νομοθετική κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας. Για να εφαρμοστεί σταδιακά χρειάστηκαν οι πολύχρονοι αγώνες των εργατών με πρωτοπόρους τους κομoΥνιστεςστές (πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε αυτο). Και ως γνωστόν χύθηκε πολύ αίμα στις συγκρούσεις των εργατών με το αστικό κράτος οπως το 1918 στο Σικαγο.
Αργότερα, με Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) στις 27/6/1932, έγινε η επέκταση και η κωδικοποίηση όλων των διατάξεων που ίσχυαν γι’ αυτό μέχρι τότε στους διάφορους κλάδους.
Αυτό που έκανε η κυβέρνηση Μεταξά ήταν με το βασιλικό διάταγμα 368/24/8/1936 να επεκτείνει την εφαρμογή του και σ’ άλλες κατηγορίες μισθωτών οπως π.χ στους υπαλληλους την εθνικης Τραπεζας (sic).


2 Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.
Η κυριακάτικη αργία έχει καθιερωθεί από το 1911. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση Μεταξά ήταν να καταργήσει την Κυριακή αργία και το κυριακάτικο μεροκάματο να δίνεται στο κράτος για την «Εθνική Αμυνα».


3 Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.
Στην Ελλαδα το 1916, τοόριο επεκτεινόταν στα 14 χρόνια.Επιτρεπόταν ωστόσο η πρόσληψη παιδιών απόηλικίας 10 ετών, αναπασχολούνταν από τους γονείς τους ή αυτούς που είχαν την επιτροπεία τους. Επίσης οι ώρες εργασίας καθορίζονταν σε έξι για τις ηλικίες 12-14 ετών και σε δέκαγια τις ηλικίες 14-18 ετών.Στην Ελλάδα θεσπίστηκαν τα πρώτα νομοθετικά μέτρα για την προστασία του παιδιού από το 1912 σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται ηεργασία παιδιών που δεν έχουν υπερβεί την ηλικία των δώδεκα ετών.Συγκεκριμένα η Ελλάδα αναθεώρησε τις διεθνείς συμβάσεις των ετών 1919-1965 με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων. Η ισχύουσανομοθεσία (Ν1837/89) για την εργασία ανηλίκων είναι προσαρμοσμένη στις διατάξεις της 138 διεθνούς σύμβασης εργασίας, σύμφωνα μετην οποία επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 14 ετών ναεκτελούν ελαφρές εργασίες.


4 Καθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων - το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και
9 Καθιερώνεται η άδεια μετ' αποδοχών..
Οι ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις ήταν άλλη μια παλιά εργατική διεκδίκηση. Το 1927 είχε υποβληθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την καθιέρωσή τους, όμως η ψήφισή του δεν έγινε λόγω διάλυσης της Βουλής. Αναγκαστικός Νόμος (ΑΝ) περί Συλλογικών Συμβάσεων ψηφίστηκε στη δικτατορία του Γεωρ. Κονδύλη στις 16/1/1935, που κάθε άλλο παρά ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις επέτρεπε. Τον ίδιο χρόνο με τον ΑΝ 539/1935 καθιερώθηκαν και οι άδειες των εργαζομένων με αποδοχές.


5 Ιδρύεται το ΙΚΑ..
Η ίδρυση του ΙΚΑ είχε συσταθεί ήδη από το 1934 και υπήρξε αίτημα μαχητικών διεκδικήσεων των εργαζομένων (Λιναρδάτος). ...συσταθέν δυνάμει του Ν. 6298/1934, πρώτος διοικητής υπήρξε ο Κανελλόπουλος Παναγιώτης 1934 – 1935.
Το 1934 ψηφίστηκε ο βασικός νόμος 6298/1934 «Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων». Την ίδια περίοδο προωθήθηκαν επίσης νομοθετικά μέτρα για την ίδρυση φορέων κύριας ασφάλισης, όπως του Ταμείου Ασφαλίσεως Εμπόρων (ΤΑΕ) και του Ταμείου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών (ΤΕΒΕ), που άρχισαν να λειτουργούν το 1940.
Το 1935 καθιερώθηκε η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των μισθωτών στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), που αποτέλεσε το γενικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης των μισθωτών. Η λειτουργία του ΙΚΑ άρχισε την 1.1.1937, αλλά η χορήγηση παροχών ρυθμίστηκε το 1951 με τον Αναγκαστικό Νόμο 1846/51, ο οποίος με τις διαδοχικές του τροποποιήσεις συνθέτει και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του φορέα.


6 Ιδρύεται η Εργατική Εστία και
11 Ιδρύονται κρατικοί παιδικοί σταθμοί.
. ..
Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) ιδρύθηκε το 1931. Είναι ο αρχαιότερος οργανισμός της χώρας μας και για πολλά χρόνια ήταν ο κύριος φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα. Μαζι με την εργατικη εστια αρχιζουν να εμφανιζονται και οι πρωτοι παιδικοι σταθμοι τους οποιους ειχε στην εποπτεια της και στην διοικηση της

7 Καθιερώνεται η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων..
H υποχρεωτικη διαιτησια μεταξυ καφαλαιου και εργαζομενων καθως και η μετενεργεια καθιερωθηκαν το 1955 επι Παπαγου και μεταρρυθμιστηκαν το 1990 επι οικουμενικης με τον νομο 1876.


8 Καθιερώνεται η Πρωτομαγιά ως επίσημη εθνική εργατική εορτή..
Η εργατικη Πρωτομαγια γιορταζεται στην Ελλαδα απο το 1911(!!!) ανεπισημα και απο το 1968 αποτελει επισημη αργια του κρατους συμφωνα με τον νομο Α.Ν. 380/68
Και ας μην ξεχναμε τους 100 νεκρους καπνεργατες στην θεσσαλονικη επι Πρωθυπουργιας Μεταξα (γεγονος γνωστο ως ο ‘’ματωμενος Μαης’’) οι οποιοι διαδηλωσαν κατα τον εορτασμο της Πρωτομαγιας.


10 Χαρίζονται τα αγροτικά δάνεια..
Και τα οποια εκληθησαν κι επληρωσαν οι υπολοιποι φορολογουμενοι...........ηταν η επιδοτηση της εποχης.


12 Η ανεργία εξαφανίζεται..
Φυσικα αφου, ολη η ελλαδα εργαζοταν στην αμυντικη γραμμη μεταξα (ρουπελ κ.λ.π.) και οι νεοι υποχρεωτικα οργανωνοταν στην ΕΟΝ οπου δεν λογιζοντο ως ανεργοι.


13 Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός γίνεται πλεονασματικός..

Το 1937 ο Μεταξάς ήρθε σε τελική συμφωνία με τους διεθνείς οίκους που είχαν δανείσει την Ελλάδα για την καταβολή σε δόσεις των οφειλόμενων χρημάτων, τερματίζοντας την τελευταία εκκρεμότητα που παρέμενε από την χρεοκοπία του 1932. Ο προυπολογισμος δεν συμπεριελαμβανε αυτες τις δοσεις κι ετσι φαινοταν πλεονασματικος.


14 Γίνεται ευρεία διανομή της γης, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών..
Οπως κανει καθε δικτατορας που σεβεται τον εαυτον του φροντιζει την πλειοψηφια του λαου του. Και τοτε η Ελλαδα ηταν κατέξοχην αγροτικη και κτηνοτροφικη χωρα αν θυμασθαι ¨η εχετε διαβασει. το ιδιο ειχε κανει και ο γιωργος....ο Παπαδοπουλος.


15 Ξεκινούν, οι πρώτες γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας..
Σωστό αυτό.............



Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια τετραετία !!!
Επί δικτατορίας Ιω. Μεταξά !


Οπως επισης εξοριες και βασανισμοι αντιφρονουντων, ΚομοYνιστων, αντιφασιστων, δημοκρατικων..........ο αη Στρατης ειναι ενα απο τα δημιουργηματα του καλου δικτατορα και ο Μανιαδακης (διαβαστε γιαυτον) το πρωτοπαλληκαρο του..............

Ο Ιωαννης Μεταξας εγραφε στο ημερολογιον του:

«Δι’ ημάς τους Έλληνας, το πρόβλημα δεν είναι πως θα μείνομεν στον κοινοβουλευτισμόν, αλλά δια ποιας θύρας θα εξέλθομεν αυτού.Δια της θύρας του κομ#####σμού ή δια της θύρας του Εθνικού Κράτους; Ας εκλέξομεν».

Σ.Σ.
Aς εκλεξομεν λοιπον.......................

napgeo
07-11-2012, 21:12
Θα δουμε πιο κατω......


Στην Ελλάδα,
Σ.Σ.
Aς εκλεξομεν λοιπον.......................


Και μετά ήρθαμε όλοι εμείς μορφωμένοι και παραμορφωμένοι από το πάχος με δύο και τρία οχήματα ανά οικογένεια με μεγάλους ηγέτες την οικογένεια Καραμάν Αλή Και Παπανδρέου Μινέικο και προοδεύσαμε τη χώρα.
Δεν έγραψες πως πέθανε ο Μεταξάς ,ο Κορυζής (αυτοκτόνησε με περίστροφο τρείς σφαίρες στο κεφάλι) και ο μετέπειτα δικτάτορας Παπαδόπουλος.
Ακόμα και στον τάφο τους οι μεγάλοι ηγέτες έχουν !!!(Σταυρό) σαν γνήσιοι Έλληνες και ορθόδοξοι. Καραμάν Αλής, Τσάτσος, Ράλλης κλπ.
Σήμερα που η χώρα μας διοικείται από Κομούνια και αδελφές και βέβαια τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ Λαμόγια του κερατά.
Αυτοί Γιώργο ήταν και πέθαναν Έλληνες. Μην το ψάχνεις παραπέρα διότι θα εκπλαγείς.
Είπαμε καλοί οι Καναπέδες αλλά πάρτον και πήγαινε στη Βολή για καφέ.
Πιστεύω να άκουσες σήμερα τον Αξιότιμο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος Χ.Α κυρίου Ηλία Κασιδιάρη .
Αποκάλυψε παρά της διαμαρτυρίες του κατά δήλωση πρώην αρχηγού κόμματος κύριο Καρατσαφέρη (Αρουραίο και Τυφλοπόντικα δειλό Ανθρωπάκι) βολευτή σήμερα της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη Τους μισθούς των Βολευτών.
Αυτοί είναι Δημοκράτες ενώ οι άλλοι Χουντικοί, Φασίστες κλπ. Το λίπος στεγνώνει γρήγορα. Με την εφαρμογή των μέτρων να δούμε τι θα λέτε-λέμε. Μερικοί αντέχετε..........................

napgeo
07-11-2012, 21:17
Από ποιον πρωθυπουργό της Ελλάδος έγιναν τα παρακάτω ;









Αυτή είναι η αλήθεια. Και μπράβο σας που το αναρτήσατε.
Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση.
Υπήρξαν και έντιμοι Πατριώτες σε αυτή τη χώρα.
Θα ακούσουμε τώρα τον κάθε τσατσόπουλο και ρεπούση λαμόγια και ανώμαλοι που ρήμαξαν τη χώρα μας...........................

vpentza
07-11-2012, 21:34
κ.Ναπολέων,
Εσείς από τη μεριά σας μπορείτε να μας αποδείξετε το ο,τι αυτοί που υπονοείτε αλλά περιέργως δεν ονομάζετε ευθαρσώς, είναι οι Πατριώτες ???

Από μεγαλοστομίες έχουμε χορτάσει και το γενεαλογικό δέντρο ή ο πιθανών πρότερος έντιμος βίος δεν σε κάνει Πατριώτη....
Ντοκουμέντα υπάρχουν ?
Εγώ βλέπω από τη μία εμπεριστατωμένη ανάλυση για κάθε αναφορά του konstantinou και από την άλλη μεριά σιωπή και γενικολογίες....μου θυμίζουν τους άναρθρους και ασυνάρτητους λόγους που με το μανδύα του Φοίνικα και της εκμετάλλευσης της Ελληνικής σημαίας και των συμβόλων της Ορθοδοξίας, εξαπέλυαν αδικαιολόγητους οχετούς κατασκευασμένων κατηγοριών...

Ζήτω η επανάσταση..:lo19:

LakisGS
07-11-2012, 21:46
Και μετά ήρθαμε όλοι εμείς μορφωμένοι και παραμορφωμένοι από το πάχος με δύο και τρία οχήματα ανά οικογένεια με μεγάλους ηγέτες την οικογένεια Καραμάν Αλή Και Παπανδρέου Μινέικο και προοδεύσαμε τη χώρα.
Δεν έγραψες πως πέθανε ο Μεταξάς ,ο Κορυζής (αυτοκτόνησε με περίστροφο τρείς σφαίρες στο κεφάλι) και ο μετέπειτα δικτάτορας Παπαδόπουλος.
Ακόμα και στον τάφο τους οι μεγάλοι ηγέτες έχουν !!!(Σταυρό) σαν γνήσιοι Έλληνες και ορθόδοξοι. Καραμάν Αλής, Τσάτσος, Ράλλης κλπ.
Σήμερα που η χώρα μας διοικείται από Κομούνια και αδελφές και βέβαια τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ Λαμόγια του κερατά.
Αυτοί Γιώργο ήταν και πέθαναν Έλληνες. Μην το ψάχνεις παραπέρα διότι θα εκπλαγείς.
Είπαμε καλοί οι Καναπέδες αλλά πάρτον και πήγαινε στη Βολή για καφέ.
Πιστεύω να άκουσες σήμερα τον Αξιότιμο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος Χ.Α κυρίου Ηλία Κασιδιάρη .
Αποκάλυψε παρά της διαμαρτυρίες του κατά δήλωση πρώην αρχηγού κόμματος κύριο Καρατσαφέρη (Αρουραίο και Τυφλοπόντικα δειλό Ανθρωπάκι) βολευτή σήμερα της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη Τους μισθούς των Βολευτών.
Αυτοί είναι Δημοκράτες ενώ οι άλλοι Χουντικοί, Φασίστες κλπ. Το λίπος στεγνώνει γρήγορα. Με την εφαρμογή των μέτρων να δούμε τι θα λέτε-λέμε. Μερικοί αντέχετε..........................


Νάπο μου κι εγώ Χ.Α. ψήφισα (δις), αλλά δεν είδα, όπως περίμενα να σπάσει κανένα κεφάλι πολιτικού... :( Και όπως άκουσα σήμερα, ξεσηκώθηκαν οι υπάλληλοι της βουλής και πέτυχαν να μην κοπεί ο μισθός τους. Ούτε και κανένα κεφάλι υπαλλήλου της βολής, όπως λες, είδα να σπάει... Θα πάρουν κι αυτοί τα π@π@ρια μου (η Χ.Α.) στις επόμενες εκλογές (από μένα τουλάχιστον...) Δυστυχώς οι νεοέλληνες είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

napgeo
08-11-2012, 02:26
Νάπο μου κι εγώ Χ.Α. ψήφισα (δις), αλλά δεν είδα, όπως περίμενα να σπάσει κανένα κεφάλι πολιτικού... :( Και όπως άκουσα σήμερα, ξεσηκώθηκαν οι υπάλληλοι της βουλής και πέτυχαν να μην κοπεί ο μισθός τους. Ούτε και κανένα κεφάλι υπαλλήλου της βολής, όπως λες, είδα να σπάει... Θα πάρουν κι αυτοί τα π@π@ρια μου (η Χ.Α.) στις επόμενες εκλογές (από μένα τουλάχιστον...) Δυστυχώς οι νεοέλληνες είμαστε άξιοι της μοίρας μας...


Μπορώ να διαφωνήσω πάνω σε αυτό. Όχι βέβαια................

napgeo
08-11-2012, 02:40
κ.Ναπολέων,
Εσείς από τη μεριά σας μπορείτε να μας αποδείξετε το ο,τι αυτοί που υπονοείτε αλλά περιέργως δεν ονομάζετε ευθαρσώς, είναι οι Πατριώτες ???

Από μεγαλοστομίες έχουμε χορτάσει και το γενεαλογικό δέντρο ή ο πιθανών πρότερος έντιμος βίος δεν σε κάνει Πατριώτη....
Ντοκουμέντα υπάρχουν ?
Εγώ βλέπω από τη μία εμπεριστατωμένη ανάλυση για κάθε αναφορά του konstantinou και από την άλλη μεριά σιωπή και γενικολογίες....μου θυμίζουν τους άναρθρους και ασυνάρτητους λόγους που με το μανδύα του Φοίνικα και της εκμετάλλευσης της Ελληνικής σημαίας και των συμβόλων της Ορθοδοξίας, εξαπέλυαν αδικαιολόγητους οχετούς κατασκευασμένων κατηγοριών...

Ζήτω η επανάσταση..:lo19:

Μην περιμένετε από εμένα τουλάχιστον να ασπασθώ Αριστερίστικες ιδέες.

Ο πρότερος έντιμος βίος είναι Πατριωτισμός.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί η οικογένεια έκανε και επιμνημόσυνη δέηση αλά και όλα τα μνημόσυνα 9 ήμερο 40 ήμερο και ετήσιο στη μνήμη αλά και στο τάφο του ηγέτη της αριστεράς Χαρίλαου Φλωράκη. Εκεί βέβαια μούγγα όλοι. Κόμμα, φίλοι ,Τύπος.

Ο κανονικός άνθρωπος εμπλέκεται στη δράση. Ο ήρωας δρα. Βασική διαφορά.

Προσωπικά δεν είμαι Ήρωας. Αλλά για τους Αριστερούς μην με αναγκάσετε να γίνω..............

GeorgeP
08-11-2012, 15:00
Αυτή είναι η αλήθεια. Και μπράβο σας που το αναρτήσατε.
Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση.
Υπήρξαν και έντιμοι Πατριώτες σε αυτή τη χώρα.
Θα ακούσουμε τώρα τον κάθε τσατσόπουλο και ρεπούση λαμόγια και ανώμαλοι που ρήμαξαν τη χώρα μας...........................

Χαιρομαι που διαβασες την απαντηση μου, σε ενα προς ενα τα παρατιθεμενα, και την καταλαβες πληρως.

Ειλικρινα χαιρομαι...........

Επισης χαιρομαι για το ''πατριωτες'' που απευθυνεις στον Ι.Μεταξα επειδη ειπε το ''ΟΧΙ'' αγνοωντας τον ''Ματωμενο Μαη'' που ο ιδιος διεταξε παρότι ειχε ''θεσπισει'' ο ιδιος την εργατικη Πρωτομαγια ως διατεινονται οι νοσταλγοι του.

κι επιπλεον χαιρομαι που οι νοσταλγοι του με μορφη χ.Α. εσπασαν τα κεφαλια των υπαλληλων της βουλης εχθες οταν οι κυριοι αυτοι εκαναν απεργια εν μεσω της συνεδριασης ωστε να μην καταργηθει η μισθολογικη αυτοτελεια τους........η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο.


Φαινεται τελικα οτι βολεψακηδες δεν ειναι μονον οι απανταχου υπαλληλοι της βουλης, Φωτοπουλοι κ.α.....ειναι και ολοι αυτοι που αυτοβαπτιζονται ''πατριωτες'' αρκει να μην περασουν τα μετρα και θιγουν και οι ιδιοι.

AKIS_21
08-11-2012, 15:58
Σεβαστες οι γνώσεις σου για την ιστορία μας αλλά θαθελα να κρίνεις ανάλογα αν μπορείς και τους ήρωες του Πολυτεχνείου μας που μας κυβέρνησαν απόλυτα δημοκρατικά τα τελευταία χρόνια.η δημοκρατία ειναι τελικά θύμα του καπιταλισμού η ειναι στο αίμα των ελλήνων να είμαστε ΚΛΕΦΤΕΣ;εγώ πιστεύω ότι το μυστικό δεν ειναι η λέξη δημοκρατία αλλά η λέξη δικαιοσύνη και πως εφαρμόζεται στα νέο δημοκρατικά καθεστώτα με εκτίμηση !:hi14:

AKIS_21
08-11-2012, 15:59
Αυτό το ανθρωπακι που χαίρεται έτσι να χαρακτηριστεί ως φασιστοιδη:hi14::hi14::hi14::hi14:

GeorgeP
08-11-2012, 16:26
Σεβαστες οι γνώσεις σου για την ιστορία μας αλλά θαθελα να κρίνεις ανάλογα αν μπορείς και τους ήρωες του Πολυτεχνείου μας που μας κυβέρνησαν απόλυτα δημοκρατικά τα τελευταία χρόνια.η δημοκρατία ειναι τελικά θύμα του καπιταλισμού η ειναι στο αίμα των ελλήνων να είμαστε ΚΛΕΦΤΕΣ;εγώ πιστεύω ότι το μυστικό δεν ειναι η λέξη δημοκρατία αλλά η λέξη δικαιοσύνη και πως εφαρμόζεται στα νέο δημοκρατικά καθεστώτα με εκτίμηση !:hi14:

πρώτον εχω πει πολλακις οτι η γενια του πολυτεχνειου μας κατεστρεψε αρχιζοντας απο το 1981........να μην επαναλαμβανομαι.

Δευτερον, η δημοκρατια ειναι....δημοκρατια και θυμα κανενος.......απλα εμεις την χρησιμοποιουμε οπως θελουμε κι οχι οπως μας εμαθε ο Σωκρατης που στο ονομα αυτης ηπιε το Κωνιο αν και αθωος. Ο ελληνας σημερα την χρησιμοποιει Τσοχατζοπουλεϊκα και ο αμερικανος κτιζει Γκουανταναμο στο ονομα της.
Οι ελληνες ειμαστε φιλοχρηματοι και σπαταλοι κι εχουμε στο αιμα μας την πονηρια δια μεσου της οποιας κερδιζουμε χρηματα εις βαρος των αλλων πολλες φορες. Πρωτος και καλυτερος ο Κολοκοτρωνης, αν διαβασεις τα απομνημονευματα του το λεει ο ιδιος αναφερομενος στην αλλωση της Τριπολης και πως παρολιγο να διαλυθουν ο μισθοφορικος στρατος του στον οποιο δεν μοιρασε τα λαφυρα της πολης οπως του ειχε υποσχεθει.
Η διπροσωπία και ο εγωκεντρισμός χαρακτηρίζουν σήμερα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά τον νεοέλληνα. Η χαρά του ενός είναι σφίξιμο στο στομάχι του άλλου, η ευχή μοιάζει με κατάρα, το χαμόγελο και η ευμένεια αποτελεί «γλείψιμο» για επίτευξη προσωπικών στόχων και όχι ευγενής εξωτερίκευση συναισθημάτων.

Κλεφτες οι Ελληνες? εξαρταται πως βλεπει κανεις τον κλεφτη, αν θεωρει κλεφτη μονον αυτον που βουταει το πορτοφολι στο τρενο τοτε δεν ειμαστε κλεφτες, αν ομως θεωρησουμε οτι κλεφτης ειναι και αυτος που δεν ρωταει πως βρεθηκε η αδεια του τσεπη γεματη με χρηματα τοτε..................

Ελπιζω να σε καλυψα καπως...............................

taksidiotis
08-11-2012, 16:38
http://i256.photobucket.com/albums/hh194/taksidiotis/558823_469748109744448_1209539170_n-picsay.jpg

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

AKIS_21
08-11-2012, 17:11
πρώτον εχω πει πολλακις οτι η γενια του πολυτεχνειου μας κατεστρεψε αρχιζοντας απο το 1981........να μην επαναλαμβανομαι.

Δευτερον, η δημοκρατια ειναι....δημοκρατια και θυμα κανενος.......απλα εμεις την χρησιμοποιουμε οπως θελουμε κι οχι οπως μας εμαθε ο Σωκρατης που στο ονομα αυτης ηπιε το Κωνιο αν και αθωος. Ο ελληνας σημερα την χρησιμοποιει Τσοχατζοπουλεϊκα και ο αμερικανος κτιζει Γκουανταναμο στο ονομα της.
Οι ελληνες ειμαστε φιλοχρηματοι και σπαταλοι κι εχουμε στο αιμα μας την πονηρια δια μεσου της οποιας κερδιζουμε χρηματα εις βαρος των αλλων πολλες φορες. Πρωτος και καλυτερος ο Κολοκοτρωνης, αν διαβασεις τα απομνημονευματα του το λεει ο ιδιος αναφερομενος στην αλλωση της Τριπολης και πως παρολιγο να διαλυθουν ο μισθοφορικος στρατος του στον οποιο δεν μοιρασε τα λαφυρα της πολης οπως του ειχε υποσχεθει.
Η διπροσωπία και ο εγωκεντρισμός χαρακτηρίζουν σήμερα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά τον νεοέλληνα. Η χαρά του ενός είναι σφίξιμο στο στομάχι του άλλου, η ευχή μοιάζει με κατάρα, το χαμόγελο και η ευμένεια αποτελεί «γλείψιμο» για επίτευξη προσωπικών στόχων και όχι ευγενής εξωτερίκευση συναισθημάτων.

Κλεφτες οι Ελληνες? εξαρταται πως βλεπει κανεις τον κλεφτη, αν θεωρει κλεφτη μονον αυτον που βουταει το πορτοφολι στο τρενο τοτε δεν ειμαστε κλεφτες, αν ομως θεωρησουμε οτι κλεφτης ειναι και αυτος που δεν ρωταει πως βρεθηκε η αδεια του τσεπη γεματη με χρηματα τοτε..................

Ελπιζω να σε καλυψα καπως...............................
Απόλυτα και μετά απο αυτά ο καθένας αποφασίζει ποιος τον καλύπτει για να τιμωρήσει το έγκλημα που συντελείται και ψηφίζει ανάλογα μέχρι να πάρει μια απο τα ίδια απο όλους.

napgeo
08-11-2012, 18:10
Προσωπικά Γιώργο μου με κάλυψες πλήρως.Να δούμε για τα δικαιώματα του έλληνα Πολίτη ποιος θα νοιαστεί. Τα διάφορα νομικά Τσιπροειδή στήριξαν και στηρίζουν ακόμα το Ανθρωποειδές στο όνομα της Ανθρωπιάς και του Ρατσισμού. Το ίδιο πράττουν βέβαια και οι Δήθεν Είμαστε Αριστεροί. Εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν από εμάς. Να δώ μετά πόσο Αριστερός μπορεί να είσαι. Να καταργήσουμε λέει η Ρεπούση τις γιορτές. Έξοδος Μεσολογγίου κλπ.Η άλλη κουλτουριάρα μας έβγαλε τον Αθανάσιο Διάκο Κερατά και Σουβλατζή. Λένα Κιτσοπούλου Αριστερή και αυτή. Διάβασε σαν γονιός το παρακάτω και δώσε και χρήματα για την Νομική του υποστήριξε. Το έχει αναρτήσει ο ΞΥΡΙΣΑ……………..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάχη για την ζωή δίνει η Μυρτώ, αλλά ποιός νοιάζεται για αυτή?
Μάχη για τη ζωή εξακολουθεί να δίνει η 15χρονη Μυρτώ, τρεις και πλέον μήνες μετά τη σοκαριστική βάρβαρη επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο από τον λαθροεισβολέα Πακιστανό.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, η κοπέλα δεν έχει δείξει ουσιαστικά σημάδια βελτίωσης και είναι αμφίβολο εάν θα συνέλθει. Όπως δήλωσε ο πατέρας της Γιάννης Παπαδομιχελάκης, η...κόρη του «το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ανοίγει τα μάτια και να αναπνέει μόνη της. Αλλά δεν έχει συνείδηση».

Η Μυρτώ έχει μεταφερθεί από το «Αττικό Νοσοκομείο» στο «Υγεία», με σκοπό να βρεθεί έπειτα σε κέντρο αποκατάστασης. Όμως ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και δεν αποκλείεται να μην επανέλθει ποτέ.

Είναι πραγματικά τραγικό και απεχθές το γεγονός ότι ενώ για την φερόμενη κακοποίηση των αναρχικών από την Αστυνομία κινητοποιήθηκαν ξένες εφημερίδες, οργανώσεις, ελληνικές εφημερίδες, κόμματα πολιτικοί κλπ για αυτή την βασανισμένη κοπέλα τις οποίας το μέλλον ήρθε να καταστρέψει με τον πιο βάρβαρο τρόπο ο Πακιστανός λαθροεισβολέας κανένας από τους παραπάνω υπερευαίσθητους φορείς δεν έχει δώσει σημασία.

Προφανώς αν άνηκε στον προοδευτικό χώρο ή αν ήταν αλλοδαπή μετανάστρια να είχε ελπίδα, επειδή όμως ήταν ακόμα μία από τις δεκάδες ελληνίδες που κακοποιούνται από αλλοδαπούς κάθε χρόνο ποιός πραγματικά νοιάζεται. Η υποκρισία του προοδευτικού χώρου σε όλο της το μεγαλείο.................

napgeo
08-11-2012, 18:34
[QUOTE=GeorgeP;791650]Θα δουμε πιο κατω......






Οπως επισης εξοριες και βασανισμοι αντιφρονουντων, ΚομοYνιστων, αντιφασιστων, δημοκρατικων..........ο αη Στρατης ειναι ενα απο τα

QUOTE]



Και να προσθέσω.

1.Δεν ήταν εξορία αλά πληρωμένες διακοπές. Κοινωνικός Τουρισμός. Υπάρχει και σήμερα.


2.Δεν ήταν Βασανισμοί αλά σκληρή εκπαίδευση για την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου.


3.Ο Αι Στράτης ήταν και παρέμεινε ο πιο ακριβοπληρωμένος τόπος υποχρεωτικών διακοπών.

Τα υπόλοιπα είναι Αριστερίστικες συνομωσίες………………

GeorgeP
09-11-2012, 11:00
[QUOTE=GeorgeP;791650]Θα δουμε πιο κατω......






Οπως επισης εξοριες και βασανισμοι αντιφρονουντων, ΚομοYνιστων, αντιφασιστων, δημοκρατικων..........ο αη Στρατης ειναι ενα απο τα

QUOTE]



Και να προσθέσω.

1.Δεν ήταν εξορία αλά πληρωμένες διακοπές. Κοινωνικός Τουρισμός. Υπάρχει και σήμερα.


2.Δεν ήταν Βασανισμοί αλά σκληρή εκπαίδευση για την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου.


3.Ο Αι Στράτης ήταν και παρέμεινε ο πιο ακριβοπληρωμένος τόπος υποχρεωτικών διακοπών.

Τα υπόλοιπα είναι Αριστερίστικες συνομωσίες………………

καλο το χιουμορ ναπο μου αλλα εχει και τα ορια του.............

Παω για δουλεια τωρα, η απεργια των ταξι ελειξε εχθες αλλα εγω γυρισα στις 00:30 μετα απο 1150km στην επαρχια (μεσα σε 11,5 ωρες) οπου ταξιδευα για λογαριασμο ναυτιλιακης εταιρειας (απεργοσπαστης αν το καταλαβες) κι ετσι θα ξεκινησω λιγο αργουτσικα σημερα.

Και πρωτου με κρινεις-τε για το ''απεργοσπαστης'', προτεραιοτητα για μενα εχει το καθημερινο τσουκαλι το φαι απο το καθε μνημονιο και την καθε απεργια οσο δικαιη/αδικη κι αν ειναι.

Στο επανιδειν λοιπον............

napgeo
16-11-2012, 02:40
Προσωπικά Γιώργο μου με κάλυψες πλήρως.Να δούμε για τα δικαιώματα του έλληνα Πολίτη ποιος θα νοιαστεί. Τα διάφορα νομικά Τσιπροειδή στήριξαν και στηρίζουν ακόμα το Ανθρωποειδές στο όνομα της Ανθρωπιάς και του Ρατσισμού. Το ίδιο πράττουν βέβαια και οι Δήθεν Είμαστε Αριστεροί. Εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν από εμάς. Να δώ μετά πόσο Αριστερός μπορεί να είσαι. Να καταργήσουμε λέει η Ρεπούση τις γιορτές. Έξοδος Μεσολογγίου κλπ.Η άλλη κουλτουριάρα μας έβγαλε τον Αθανάσιο Διάκο Κερατά και Σουβλατζή. Λένα Κιτσοπούλου Αριστερή και αυτή. Διάβασε σαν γονιός το παρακάτω και δώσε και χρήματα για την Νομική του υποστήριξε. Το έχει αναρτήσει ο ΞΥΡΙΣΑ……………..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάχη για την ζωή δίνει η Μυρτώ, αλλά ποιός νοιάζεται για αυτή?
Μάχη για τη ζωή εξακολουθεί να δίνει η 15χρονη Μυρτώ, τρεις και πλέον μήνες μετά τη σοκαριστική βάρβαρη επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο από τον λαθροεισβολέα Πακιστανό.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, η κοπέλα δεν έχει δείξει ουσιαστικά σημάδια βελτίωσης και είναι αμφίβολο εάν θα συνέλθει. Όπως δήλωσε ο πατέρας της Γιάννης Παπαδομιχελάκης, η...κόρη του «το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ανοίγει τα μάτια και να αναπνέει μόνη της. Αλλά δεν έχει συνείδηση».

Η Μυρτώ έχει μεταφερθεί από το «Αττικό Νοσοκομείο» στο «Υγεία», με σκοπό να βρεθεί έπειτα σε κέντρο αποκατάστασης. Όμως ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και δεν αποκλείεται να μην επανέλθει ποτέ.

Είναι πραγματικά τραγικό και απεχθές το γεγονός ότι ενώ για την φερόμενη κακοποίηση των αναρχικών από την Αστυνομία κινητοποιήθηκαν ξένες εφημερίδες, οργανώσεις, ελληνικές εφημερίδες, κόμματα πολιτικοί κλπ για αυτή την βασανισμένη κοπέλα τις οποίας το μέλλον ήρθε να καταστρέψει με τον πιο βάρβαρο τρόπο ο Πακιστανός λαθροεισβολέας κανένας από τους παραπάνω υπερευαίσθητους φορείς δεν έχει δώσει σημασία.

Προφανώς αν άνηκε στον προοδευτικό χώρο ή αν ήταν αλλοδαπή μετανάστρια να είχε ελπίδα, επειδή όμως ήταν ακόμα μία από τις δεκάδες ελληνίδες που κακοποιούνται από αλλοδαπούς κάθε χρόνο ποιός πραγματικά νοιάζεται. Η υποκρισία του προοδευτικού χώρου σε όλο της το μεγαλείο.................




Όταν το έγραφα αυτό πριν λίγες εβδομάδες ήταν από αγανάκτηση.

Τετάρτη μαθαίνουμε για το κορίτσι (Δυστυχώς είναι παιδί συναδέρφου Αξιωματικού του ΠΝ.) και πήγαμε στο νοσοκομείο να συμπαρασταθούμε στους γονείς.
Που μετά όρεξη για καφέ.
Τραγική η κατάσταση και παλεύει για τη ζωή του. Είναι και τα έξοδα νοσηλείας δυσβάσταχτα. Εδώ θα σταθούμε αρωγοί.
gemara έχετε συνυπηρετήσει με τον Γιάννη.............

gianniwths
16-11-2012, 04:02
Παω για δουλεια τωρα, η απεργια των ταξι ελειξε εχθες αλλα εγω γυρισα στις 00:30 μετα απο 1150km στην επαρχια (μεσα σε 11,5 ωρες) οπου ταξιδευα για λογαριασμο ναυτιλιακης εταιρειας (απεργοσπαστης αν το καταλαβες) κι ετσι θα ξεκινησω λιγο αργουτσικα σημερα.[Και πρωτου με κρινεις-τε για το ''απεργοσπαστης'', προτεραιοτητα για μενα εχει το καθημερινο τσουκαλι το φαι απο το καθε μνημονιο και την καθε απεργια οσο δικαιη/αδικη κι αν ειναι.

Συγγνώμη:(, αλλά σε σχετικά πρόσφατο ποστ σας του 2012 και κατά τα λεγόμενά σας εκμεταλλευόμενος την κρίση και την ανεργία, σορτάρατε καθημερινά σε μετοχές εξασφαλίζοντας άνετα απ την καρέκλα του γραφείου σας για πλάκα το πεντοχίλιαρο ως αμοιβή για τον κάματο της συναλλαγής.

Αντιπαλευόμενος με τον τρόπο σας πανέξυπνα τα επιβληθέντα σε μας τους λοιπούς κουτούς μνημόνια, ως γνήσιος ακραιφνής οπαδός του Σημητικού Χρηματιστηριακού Φιλελευθερισμού, δεν σας κρύβω ότι αποτελέσατε τον σύγχρονο Capain America στα όνειρα της ταραγμένης μου υπόστασης.

Αποτελούσε για ορισμένους από μας φωτεινό ορόσημο η ιδιοφυΐα και επιδεξιότητα μέσω της οποίας ορισμένοι σύγχρονοι Έλληνες εκμεταλλεύονται το συστημικό κατεστημένο και δημιουργούν πλούτο απ την καταστροφή.

Συνέβη κάτι μη αναστρέψιμο, εγώ έχω χάσει επεισόδια, απλώς επαίρεσθε, η μας......... δουλεύετε; :confused:

:di40:

gianniwths
16-11-2012, 04:19
Τώρα με αυτό το λόγω εποχής πιασάρικο "τσουκάλι" και την επίρρωση της πάλαι ποτέ taboo ιδιότητας του "απεργοσπάστη" σε ποιά θέση θέλετε να σας καταχωρήσει το υποσυνείδητό μας ώστε να διατηρήσετε τον τίτλο του ήρωα και πάλι εκμεταλλευόμενος τα νέα δεδομένα της εποχής;

Είμαι σίγουρος ότι η διορατικότητά σας σας έχει επιτρέψει να ιδεαστείτε τα δεδομένα που θα προκύψουν στη μεταμοντέρνα εποχή και ήδη λαμβάνετε θέση όπως κάνατε εμπνευσμένα απ την εποχή των Παγετώνων και αρκούντως έγκαιρα προσκολλούμενος στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να εκμεταλλευτείτε και πάλι τις καταστάσεις που θα προκύψουν μετά τη συντέλεια και να διατηρήσετε την ιδιότητα του ήρωα που φωτίζει τα όνειρά μου.

:hi08:

GeorgeP
18-11-2012, 01:34
Συγγνώμη:(, αλλά σε σχετικά πρόσφατο ποστ σας του 2012 και κατά τα λεγόμενά σας εκμεταλλευόμενος την κρίση και την ανεργία, σορτάρατε καθημερινά σε μετοχές εξασφαλίζοντας άνετα απ την καρέκλα του γραφείου σας για πλάκα το πεντοχίλιαρο ως αμοιβή για τον κάματο της συναλλαγής.

Αντιπαλευόμενος με τον τρόπο σας πανέξυπνα τα επιβληθέντα σε μας τους λοιπούς κουτούς μνημόνια, ως γνήσιος ακραιφνής οπαδός του Σημητικού Χρηματιστηριακού Φιλελευθερισμού, δεν σας κρύβω ότι αποτελέσατε τον σύγχρονο Capain America στα όνειρα της ταραγμένης μου υπόστασης.

Αποτελούσε για ορισμένους από μας φωτεινό ορόσημο η ιδιοφυΐα και επιδεξιότητα μέσω της οποίας ορισμένοι σύγχρονοι Έλληνες εκμεταλλεύονται το συστημικό κατεστημένο και δημιουργούν πλούτο απ την καταστροφή.

Συνέβη κάτι μη αναστρέψιμο, εγώ έχω χάσει επεισόδια, απλώς επαίρεσθε, η μας......... δουλεύετε; :confused:

:di40:

Οτι πειτε κυριε................

GeorgeP
18-11-2012, 01:36
Τώρα με αυτό το λόγω εποχής πιασάρικο "τσουκάλι" και την επίρρωση της πάλαι ποτέ taboo ιδιότητας του "απεργοσπάστη" σε ποιά θέση θέλετε να σας καταχωρήσει το υποσυνείδητό μας ώστε να διατηρήσετε τον τίτλο του ήρωα και πάλι εκμεταλλευόμενος τα νέα δεδομένα της εποχής;

Είμαι σίγουρος ότι η διορατικότητά σας σας έχει επιτρέψει να ιδεαστείτε τα δεδομένα που θα προκύψουν στη μεταμοντέρνα εποχή και ήδη λαμβάνετε θέση όπως κάνατε εμπνευσμένα απ την εποχή των Παγετώνων και αρκούντως έγκαιρα προσκολλούμενος στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να εκμεταλλευτείτε και πάλι τις καταστάσεις που θα προκύψουν μετά τη συντέλεια και να διατηρήσετε την ιδιότητα του ήρωα που φωτίζει τα όνειρά μου.

:hi08:

Επίσης οτι πειτε................

Προς το παρον μολις μπηκα μετα απο 14ωρη βαρδια με κερδος μονον 28 ευρο και 250κμ.

υπογραφή
Ο απεργοσπαστης........

napgeo
18-11-2012, 01:37
Οτι πειτε κυριε................


Καλησπέρα Γιώργο. Έτσι απλά τρείς λέξεις:Απορία:...............

xolva
27-11-2012, 23:33
Από ποιον πρωθυπουργό της Ελλάδος έγιναν τα παρακάτω ;






1 Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.





2 Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.





3 Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.





4 Καθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων - το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.





5 Ιδρύεται το ΙΚΑ.





6 Ιδρύεται η Εργατική Εστία.





7 Καθιερώνεται η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων.





8 Καθιερώνεται η Πρωτομαγιά ως επίσημη εθνική εργατική εορτή.





9 Καθιερώνεται η άδεια μετ' αποδοχών.





10 Χαρίζονται τα αγροτικά δάνεια.





11 Ιδρύονται κρατικοί παιδικοί σταθμοί.





12 Η ανεργία εξαφανίζεται.





13 Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός γίνεται πλεονασματικός.





14 Γίνεται ευρεία διανομή της γης, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών.





15 Ξεκινούν, οι πρώτες γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας.




Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια τετραετία !!!






Επί δικτατορίας Ιω. Μεταξά !


Τελικά , είναι να λυπάται κανείς για την "Δημοκρατία" μας εν έτει 2012, για την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος και αυτών που το υπηρετούν ...





Ο Ιω. Μεταξάς αναφέρεται στην ιστορία σαν δικτάτορας.




Τελικά, εχει σημασία το ταμπελάκι ή το αποτέλεσμα ;









ΥΓ. Και βέβαια κάπου εδώ κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω κάτι που όλοι ξέρετε.




Ο Ιω. Μεταξάς ήταν ο Πρωθυπουργός που αρνήθηκε να πληρώσει δάνειο την Ελλάδος στην Βελγική Societe Commerciale de Belgique, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του λαού και της χώρας και Η Ελλάδα δικαιώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή για την μονομερή διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους της !

Μου το εστειλαν και σας το παραθετω , τα σχολια δικα σας , δεν εψαξα ακομα για να δω εαν ειναι αληθεια .

:re27: