PDA

View Full Version : «Τσουχτερό» πρόστιμο σε όσους έχουν ανασφάλιστα


lethi
13-11-2012, 12:39
«Τσουχτερό» πρόστιμο σε όσους έχουν ανασφάλιστο αυτοκίνητο

http://www.express.gr/images/M_images/printButton.png (http://javascript<b></b>:void window.open('http://www.express.gr/index2.php?option=ozo_content&perform=view&id=642803&Itemid=132&pop=1&page=2', 'win2', 'status=no,toolbar=no,scrollbars=yes,titlebar=no,menubar=no,resizable=yes,width=640,height=480,directories=no,location=no');)http://www.express.gr/images/M_images/emailButton.png (http://javascript<b></b>:void window.open('http://www.express.gr/index2.php?option=ozo_content&perform=emailform&id=642803', 'win2', 'status=no,toolbar=no,scrollbars=yes,titlebar=no,menubar=no,resizable=yes,width=400,height=250,directories=no,location=no');)http://www.express.gr/news/finance/images/siteimg/spacer.gif http://www.express.gr/news/finance/images/a1.gif http://www.express.gr/news/finance/images/a2.gif http://www.express.gr/news/finance/images/a3.gif

Πηγή: Express.gr (http://www.express.gr/)

http://www.express.gr/images/stories/NEW/Autokinita/traffic_3.jpg

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 250 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 2.000.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που κυκλοφορούν ανασφάλιστα σε ολόκληρη τη χώρα. Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση για την επιβολή προστίμων στα ανασφάλιστα ΙΧ, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν από τους φορολογούμενους μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών. Το σχέδιο προβλέπει επίσης βαριές ποινές (πρόστιμο του ΚΟΚ, αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες) σε όσους αγνοήσουν την προθεσμία των 8 ημερών.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει ταχυδρομικώς επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των εμφανιζόμενων ως ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και θα τους καλεί να εμφανιστούν στις ΔΟΥ και να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις μέσα σε οκτώ ημέρες για το εάν έχουν ασφαλιστεί κανονικά αλλά δεν φαίνονται στα αρχεία ή για κάποιο λόγο εξαιρούνται νομίμως από την ασφάλιση του οχήματός τους (π.χ. διπλωματικό σώμα, δημόσια υπηρεσία κ.λπ.).

Επίσης, σε περίπτωση απόσυρσης ή καταστροφής ή κλοπής ή μεταβίβασης ή κατάθεσης πινακίδων αυτοκίνητου οχήματος, ο ιδιοκτήτης του εμφανιζόμενου ως ανασφάλιστου οχήματος θα πρέπει να παραδώσει ακριβές φωτοαντίγραφο των κατά περίπτωση δικαιολογητικών στην αρμόδια ΔΟΥ. Μόλις πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα επιλέγει μια ασφαλιστική εταιρία, στην οποία θα καταθέτει το παράβολο που πλήρωσε στην εφορία και στη συνεχεία θα υπογράφει νέο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Από την πλευρά της η ασφαλιστική θα καταβάλλει το παράβολο στο Δημόσιο και θα ενημερώνει το Κέντρο Πληροφοριών για κάθε ανασφάλιστο όχημα το οποίο θα αποκτά σήμα ασφάλισης.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος αγνοήσει το κάλεσμα της εφορίας, θα επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις όπως αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος, που θα αποδίδονται στο δικαιούχο μόνο αφού προσκομιστεί το ειδικό σήμα ασφάλισης. Αν περάσουν 20 μέρες και ο δικαιούχος δεν εμφανιστεί για την παραλαβή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας, η αστυνομική αρχή θα αποστέλλει τις πινακίδες κυκλοφορίας προς φύλαξη στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών, από όπου θα επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του ειδικού σήματος ασφάλισης.

Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι στα ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών θα εισρεύσουν έσοδα της τάξης των 300.000.000 ευρώ. Οι εισηγητές του σχεδίου εκτιμούν ότι θα υπάρξουν σημαντικά οικονομικά οφέλη και για το Δημόσιο, τόσο από την πληρωμή του παραβόλου όσο και από τους φόρους επί των ασφαλίστρων και εν τέλει από τη φορολόγηση των κερδών που θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες από τη δραστηριότητά τους αυτή.

Του Στέλιου Κράλογλου

MOYTPO
13-11-2012, 13:25
Μαγκες εκτιμω οτι εχουμε θεμα εμεις ολοι οσοι εχουμε και μηχανη και αυτοκινητο και ασφαλιζουμε μια το ενα και μια το αλλο. Και εξηγουμαι.

Δεκεμβριο, Ιανουαριο Φεβρουαριο, Μαρτιο κυκλοφορω με το αυτοκινητο και τους υπολοιπους μηνες με την μηχανη. Δεν μπορω να εχω (και δεν θελω) ασφαλισμενο το αμαξι το καλοκαιρι μιας και ειναι σε ενα παρκιν παρατημενο χωρις μπαταρια.
Μια απο τα ιδια και τους χειμερινους μηνες για την μηχανη.

Αντε τωρα να εξηγησεις τα αυτονοητα στην εφορια. :u59:

Κανας εφοριακος εδω?????:hi47:

asotosios
13-11-2012, 13:35
μα ποιος σου ειπε οτι ψαχνουν να βρουν μια τιμια λυση...ψαχνουν να βρουν χρημα...

στην υπολοιπη ευρωπη υπαρχουν συμβολαια αναλογα με την χρηση που κανεις στο αυτοκινητο και την μηχανη...

yns
13-11-2012, 15:16
Επίσης, σε περίπτωση απόσυρσης ή καταστροφής ή κλοπής ή μεταβίβασης ή κατάθεσης πινακίδων αυτοκίνητου οχήματος, ο ιδιοκτήτης του εμφανιζόμενου ως ανασφάλιστου οχήματος θα πρέπει να παραδώσει ακριβές φωτοαντίγραφο των κατά περίπτωση δικαιολογητικών στην αρμόδια ΔΟΥ.

Αυτό που μου τη δίνει είναι πως (απ'ότι φαίνεται) ενώ η κατάθεση πινακίδων γίνεται στην Εφορία (για την προσωρινή απόσυρση) πρέπει να χάσεις ένα πρωινό να τρέχεις στην... Εφορία (στο δίπλα γραφείο από κει που τις παρέδωσες) να τους πηγαίνεις επικυρωμένα φωτοαντίγραφα του αποδεικτικού κατάθεσης που σου έδωσαν... :mad:

Αθάνατη Ελληνική γραφειοκρατεία, δεν θα πεθάνεις ποτέ!!

Chris1200
13-11-2012, 21:20
"Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει ταχυδρομικώς επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των εμφανιζόμενων ως ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων"
Για να καταλαβω, θα μπαινουν μεσα στα συστηματα των ασφαλιστικων εταιριων?
Γιατι διαφορετικα με ποιο τροπο θα μπορουν να διαπιστωσουν οτι εγω πχ ειμαι ανασφαλιστος 1 μηνα?

Δηλαδη αν δεν εχω χρηματα καποια στιγμη για να ανανεωσω το συμβολαιο και αφησω τη μοτο στο γκαραζ, θα φαω και προστιμο?

BOXER
14-11-2012, 01:32
Δηλαδη αν δεν εχω χρηματα καποια στιγμη για να ανανεωσω το συμβολαιο και αφησω τη μοτο στο γκαραζ, θα φαω και προστιμο?


NEW WORLD ORDER!!!


Wellcome.........:u59:

tazman
14-11-2012, 04:10
:wo20:ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΥΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ :cr13:

MOYTPO
02-01-2013, 12:59
Και επανερχομαι στο θεμα μας.....


http://www.thestival.gr/society/item/71691-ton-martio-toy-2013-ta-eidopoiitiria-gia-ta-anasfalista-oximata


:u55::u55:

GregoryA
02-01-2013, 19:21
Δηλαδή αν κατ'αλαβα καλά σε υποχρεώνουν ειτε κυκλοφορείς ειτε οχι να πληρώνεις στα μαλακισμένα ασφάλεια!!Εγω κυκλοφορώ το αυτοκίνητο μονο 6 μήνες και τους αλλους το εχω στο γκαράζ και τωρα με υποχρεώνει να πληρώνω ολο το χρόνο??
Αν κάποιος εχει αυτοκίνητο χαλασμένο και δεν εχει χρήματα να το φτιάξει θα σου λέει πλήρωνε????
Αν η απάντηση για ολα ειναι ΝΑΙ, δεν εχω λόγια να εκφραστω!!!!:yzΝεύρα

siraxanz
02-01-2013, 19:26
Δηλαδή αν κατ'αλαβα καλά σε υποχρεώνουν ειτε κυκλοφορείς ειτε οχι να πληρώνεις στα μαλακισμένα ασφάλεια!!Εγω κυκλοφορώ το αυτοκίνητο μονο 6 μήνες και τους αλλους το εχω στο γκαράζ και τωρα με υποχρεώνει να πληρώνω ολο το χρόνο??
Αν κάποιος εχει αυτοκίνητο χαλασμένο και δεν εχει χρήματα να το φτιάξει θα σου λέει πλήρωνε????
Αν η απάντηση για ολα ειναι ΝΑΙ, δεν εχω λόγια να εκφραστω!!!!:yzΝεύρα

Μπορείς να καταθέσεις πινακίδες αν δεν το κυκλοφορείς...

Αν τις πάρεις το ίδιο έτος σου δίνουν τις ίδιες και κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά...

Αν πας σε κανονική ημέρα στο αρμόδιο τμήμα,

η διαδικασία κρατά 5-10 λεπτά... η παράδοση, αντίστοιχα κ η παραλαβή

MOYTPO
02-01-2013, 19:31
:ye36:200

ortho
02-01-2013, 22:03
Οι πινακίδες στις εφορίες δεν θα καταστρέφονται πλέον
Από Newsit.gr | NewsIT – 25 λεπτά πριν


euro2day.gr - 1 ώρα 21 λεπτά πριν
Οι πινακίδες των αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων που καταθέτουν οι φορολογούμενοι στις εφορίες δεν θα καταστρέφονται αλλά θα παραμένουν στις ΔΟΥ για όλη την περίοδο ακινησίας του οχήματος όπως προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη.
Με την απόφαση αναστέλλεται η ισχύς της σχετικής εγκυκλίου που προέβλεπε την καταστροφή των πινακίδων μετά την κατάθεσή τους.
Στην απόφαση του υφυπουργού αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "Με δεδομένη την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία, για τον περιορισμό των δαπανών καταστροφής και επανέκδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις Δ.Ο.Υ. πέραν του δωδεκαμήνου, σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην καταστροφή των πινακίδων αυτών".
Έτσι πως αναφέρεται στην απόφαση οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία δεν θα καταστρέφονται πλέον και θα παραμένουν στις Δ.Ο.Υ. για όλη την περίοδο της ακινησίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μέχρι τέλος Ιουλίου αποστέλλονται 1 εκατ. ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα ΙΧ – Στα 250 ευρώ το πρόστιμο

Οι πινακίδες στις εφορίες δεν θα καταστρέφονται πλέον - Yahoo! Ειδήσεις Ελλάδα (http://gr.news.yahoo.com/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-182600589.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook)


Η λύση θα ήταν εποχικές πινακίδες, τα έχουμε ξαναπεί, αλλά όχι! το μpουρδέλο θέλει να σε κλέβει! Μας κουνάνε σε όλα το δάχτυλο, αλλά οι Γερμανοί έχουν λύση για όλα, αλλά οι δικοί μας προδότες είναι πιό έξυπνοι....

Fuji
03-01-2013, 16:46
Ε, βέβαια, ασύμφορη η καταστροφή πινακίδων. Εδώ δεν έχουν χαρτί να τυπώσουν άδειες κυκλοφορίας, και τις δίνουν σε Α4 απλό, πινακίδες θα κατέστρεφαν; Σωστοί σ' αυτό το κομμάτι ...

Όσο για την υποχρεωτική ασφάλιση, καλό εν μέρει, γιατί κυκλοφορούσαν πολλά λαμόγια. Προσωπικά, κι εγώ το Ντακαράκι το κυκλοφορούσα 3-4 μήνες, και έκανα εξάμηνη αφάλιση. Τώρα, κατέθεσα πινακίδες μιας και οι οικογενειακές υποχρεώσεις περιόρισαν ακόμα κι αυτή τη λίγη χρήση του.

ortho
03-01-2013, 17:20
Ε, βέβαια, ασύμφορη η καταστροφή πινακίδων. Εδώ δεν έχουν χαρτί να τυπώσουν άδειες κυκλοφορίας, και τις δίνουν σε Α4 απλό, πινακίδες θα κατέστρεφαν; Σωστοί σ' αυτό το κομμάτι ...

Όσο για την υποχρεωτική ασφάλιση, καλό εν μέρει, γιατί κυκλοφορούσαν πολλά λαμόγια. Προσωπικά, κι εγώ το Ντακαράκι το κυκλοφορούσα 3-4 μήνες, και έκανα εξάμηνη αφάλιση. Τώρα, κατέθεσα πινακίδες μιας και οι οικογενειακές υποχρεώσεις περιόρισαν ακόμα κι αυτή τη λίγη χρήση του.

τουλάχιστον το έχεις! :) καλή χρονιά φίλε Νίκο, να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!

intruder
03-01-2013, 19:04
Μπορείς να καταθέσεις πινακίδες αν δεν το κυκλοφορείς...

Αν τις πάρεις το ίδιο έτος σου δίνουν τις ίδιες και κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά...

Αν πας σε κανονική ημέρα στο αρμόδιο τμήμα,

η διαδικασία κρατά 5-10 λεπτά... η παράδοση, αντίστοιχα κ η παραλαβή


π.χ ενας κυκλοφορει τη μηχανη 6 μηνες.μπορει να τις παραδωσει για 6 μηνες που δεν τις χρησημοποιει κ να ειναι το οχημα ανασφαλιστο.τα τελη ομως γιατι να πληρωσει για ολο το χρονο?Νεύρα

PACO
03-01-2013, 19:37
εγω θα το αφησω ανασφαλιστο. 18/1 ληγει. Εχω αλλη μοτο για μετακινησεις,για κανενα 5μηνο ,6μηνο και βλεπουμε με το μπορ...ο-κρατος τι θα μου ζητησει ακομη!!
ΔΕΝ το κυκλοφορω/ΔΕΝ πληρωνω.....

Fuji
04-01-2013, 02:59
τουλάχιστον το έχεις! :) καλή χρονιά φίλε Νίκο, να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!

Καλή χρονιά φίλε Γιάννη! Να χαίρεσαι τον Κωνσταντίνο σου!

Ναι, το 'χω. Το πάω για κληρονομιά στα παληκάρια μου, όταν με το καλό μεγαλώσουν. Πιστεύω δηλ. στα επόμενα 15 χρόνια να 'χουμε πάρει κεφάλι ... :o

kostasvar
10-01-2013, 20:24
Οι πινακίδες στις εφορίες δεν θα καταστρέφονται πλέον
Από Newsit.gr | NewsIT – 25 λεπτά πριν


euro2day.gr - 1 ώρα 21 λεπτά πριν
Οι πινακίδες των αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων που καταθέτουν οι φορολογούμενοι στις εφορίες δεν θα καταστρέφονται αλλά θα παραμένουν στις ΔΟΥ για όλη την περίοδο ακινησίας του οχήματος όπως προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη.
Με την απόφαση αναστέλλεται η ισχύς της σχετικής εγκυκλίου που προέβλεπε την καταστροφή των πινακίδων μετά την κατάθεσή τους.
Στην απόφαση του υφυπουργού αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "Με δεδομένη την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία, για τον περιορισμό των δαπανών καταστροφής και επανέκδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις Δ.Ο.Υ. πέραν του δωδεκαμήνου, σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην καταστροφή των πινακίδων αυτών".
Έτσι πως αναφέρεται στην απόφαση οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία δεν θα καταστρέφονται πλέον και θα παραμένουν στις Δ.Ο.Υ. για όλη την περίοδο της ακινησίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μέχρι τέλος Ιουλίου αποστέλλονται 1 εκατ. ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα ΙΧ – Στα 250 ευρώ το πρόστιμο

Οι πινακίδες στις εφορίες δεν θα καταστρέφονται πλέον - Yahoo! Ειδήσεις Ελλάδα (http://gr.news.yahoo.com/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-182600589.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook)


Η λύση θα ήταν εποχικές πινακίδες, τα έχουμε ξαναπεί, αλλά όχι! το μpουρδέλο θέλει να σε κλέβει! Μας κουνάνε σε όλα το δάχτυλο, αλλά οι Γερμανοί έχουν λύση για όλα, αλλά οι δικοί μας προδότες είναι πιό έξυπνοι....

Αυτό τελικά αφορά μόνο ΙΧ ή και μοτό?

kelas22
13-02-2013, 21:09
Ρε παιδια!!! Εχει βρει κανεις τη σχετινη νομοθεσια που να το λεει αυτο οτι οντως ισχυει;;;; Γιατι εψαξα για το σχετικο νομο στο υπ.οικονομικων και δε βρηκα κατι... Πολυ ανετα πιστευω οτι ειναι μουφα ανακοινοση ετσι ωστε να τρεξει ο κοσμακης να τ ακουμπισει στις ασφαλιστικες!!!!

kelas22
15-02-2013, 20:47
Και επανερχομαι με νεες πληροφοριες περι του θεματος!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (εκτος και αν σε σταματισουν στο δρομο)

Με ενημερωσε ο ασφαλιστης μου ο οποιος μου ειχε πει οτι αν δεν τα ασφαλισεις εχει προστιμα και το ενα και το αλλο...Σημερα που του ειπα να μου δωσει τη νομοθεσια αρχισε να μου τα μασαει και στο τελος μου ειπε..Αφου το λεει σε ολα τα μπλοκ!!!:ha02: Δηλαδη οτι βγαινει στα μπλοκ εμεις πρεπει να το χαφτουμε και να μοιραζουμε ευρω :u56:

Απ οτι φαινεται και προσωπικη μου αποψη,,ειναι ενα καλοστημενο σχεδιο των ασφαλιστικων εταιριων και τα μεσα μαζικης ενημερωσης μας παραμηθιαζουν για ακομη μια φορα!!!

Gasgs
15-02-2013, 21:14
Και που να πας να ασφαλιστεις αφού τις έχουν μαμισει τις ασφαλιστικές και όλες είναι επισφαλείς . Μόνο στην. Εθνική Ασφαλιστική ;

kelas22
15-02-2013, 21:18
Και που να πας να ασφαλιστεις αφού τις έχουν μαμισει τις ασφαλιστικές και όλες είναι επισφαλείς . Μόνο στην. Εθνική Ασφαλιστική ;

Αυτο φιλε μου εγω το αναφερω για ατομα που εχουν οχηματα με πληρωμενα τελη κυκλοφοριας (οπως εγω) που εχω 4 μηχανακια που καθοντε και δεν τα κυκλοφορω!!! Αν κυκλοφορεις τ ασφαλιζεις..Αν οχι;;; Γιατι να την πληρωσω...Δεν ειναι καιροι να μοιραζουμε λεφτα!

fardis
18-02-2013, 20:22
καμια ομαδικη ασφαλιση δεν παιζει μηπως να το κοιτουσαμε λιγο;:u13:

fardis
18-02-2013, 20:25
καμια ομαδικη ασφαλιση δεν παιζει μηπως να το κοιτουσαμε λιγο;:u13:
συγνωμη τωρα ειδα οτι εγινε κινηση..... :ye02:

Arkas
27-03-2013, 14:18
Στις 15 Απριλίου λήγει η διορία


Σφίγγει ο κλοιός για 1,5 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα

Στη… «μέγγενη» μπαίνουν πάνω από 1,5 εκατ. ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα.
Πλέον οι διασταυρώσεις, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι χρησιμοποιούν ανασφάλιστα οχήματα,
έχουν ξεκινήσει και από τις 15 Απριλίου όπου λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το Υπουργείο,
ώστε αυτά να ασφαλιστούν, θα αποστέλλονται τα πρόστιμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου οι κυρώσεις στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα θα είναι οι εξής:



Αφαίρεση του διπλώματος του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες.




Παράλληλα θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ για τα ΙΧ, 250 ευρώ για τις μοτοσικλέτες και 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης και άλλα οχήματα κάθε φύσης.




Εφόσον το ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια (3 χρόνια αν είναι υπότροπος).




Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά το χρονικό διάστημα που προβλέπεται, θα απαιτείται από τις Αστυνομικές αρχές η προσκόμιση του σχετικού σήματος ασφάλισης.


Τώρα, ο κάτοχός του για να το ασφαλίσει,
θα απαιτείται η προσκόμιση στην ασφαλιστική εταιρεία της ειδοποιητήριας επιστολής που θα έχει λάβει από το Υπουργείο Οικονομικών,
αλλά και παραβόλου υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το άρθρο 27 του σχετικού νομοσχεδίου προβλέπεται ότι
«η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας,
χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή τη λειτουργία του αυτοκινήτου».

Δηλαδή, ασφαλισμένα πρέπει να είναι και τα αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες κυκλοφορίες έχουν κατατεθεί στην εφορία…

Ήδη πολλές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ρίξει στην αγορά οικονομικά προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτων,
με τους βασικούς όρους που προβλέπεται από το νόμο, ενώ κάποιες δίνουν τη δυνατότητα απευθείας -on line ασφάλισης από το Διαδίκτυο.
Τάκης Τρακουσέλληςprotothema.gr

O τονισμός, δικός μου ...

.

Ακιs
27-03-2013, 14:28
Δηλαδή, ασφαλισμένα πρέπει να είναι και τα αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες κυκλοφορίες έχουν κατατεθεί στην εφορία…
.

Aς μας πουν πως θα γινει αυτο,οταν μαζι με τις πινακιδες κυκλοφοριας κατατιθεται και η αδεια κυκλοφοριας.....:rolleyes:

mario
27-03-2013, 14:34
Aς μας πουν πως θα γινει αυτο,οταν μαζι με τις πινακιδες κυκλοφοριας κατατιθεται και η αδεια κυκλοφοριας.....:rolleyes:

Θα την βρούνε την άκρη! Ισως τα ασφαλίζουν με τον αρ πλαισίου

Στάλθηκε απο μένα βρε!!

JohnGS1100
27-03-2013, 14:36
Μήπως είναι μπλόφα από μέρους της κυβέρνησης η είδηση ?
Απορώ πως μπορούν να κάνουν διασταύρωση στοιχείων με ασφαλές και σίγουρο τρόπο και μετά με νόμιμο τρόπο με ταυτοποίηση να προχωρήσουν σε πρόστιμα ??

Δηλ. έχω την μηχανή στο γκαράζ όλο το χειμώνα και δεν το κυκλοφορώ, πως μπορούν να μου αποδείξουν ότι δε πληρώνω ασφάλεια, τη στιγμή που δε μπορούν να διασταυρώσουν καλά καλά τους ιδιοκτήτες ακινήτων και βάζουν χαράτσια μεσω ΔΕΗ κλπ?

Ποιος τους λέει ότι μπορούν να βασιστούν σε λίστες που θα αποσταλούν από τις ασφαλιστικές εταιρίες (πόσο νόμιμες και θεωρημένες είναι αυτές), μετά με ποια βάση δεδομένων και σε ποιο μηχανογραφημένο πρόγραμμα και με τι υπαλλήλους σε ποια αρμόδια υπηρεσία θα κάνουν όλη τη διαδικασία ταυτοποίησης, μετά να τυπώσουν τα αποδεικτικά έγγραφα (να με πείσουν ότι είναι σωστά όλα και δεν κάναν λάθος πουθενά-δημόσιοι και ιδωτικοί υπαλληλοι), να βεβαιώσουν πρόστιμα κλπ κλπ μέσω της εφορίας >>??
Αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο θα γίνει το γνωστό αλαλούμ, να προσπαθούν να αποδείξουν οι πολίτες ότι δεν είναι ελέφαντες, να τρέχουν με χαρτιά στις εφορίες, σε δικαστήρια και να γίνεται μεγάλη συγχηση.

sagini.sail
27-03-2013, 18:55
Δυο φορές τα τίναξαν οι ασφαλιστικές (διαφορετικές εταιρείες) και τις δυο, λίγες μέρες μετά που τις πλήρωσα. Νεύρα Νεύρα Νεύρα Νεύρα Νεύρα :u55: :u55: :u55: :u60: :u60: :u60:
Δεν περιμένω βέβαια να ζητήσετε τη συμβουλή μου σε ποια εταιρεία να ασφαλίσετε τα οχήματά σας :D
απλά για το λόγο που έγινα ανασφάλιστος θα πληρώσει κανείς??

yns
27-03-2013, 20:26
Δηλαδή, ασφαλισμένα πρέπει να είναι και τα αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες κυκλοφορίες έχουν κατατεθεί στην εφορία…

Ήδη ο αρθρογράφος του Πρώτου Θέματος άλλαξε το παραπάνω (μετά από σχόλια αναγνωστών) σε:

Δηλαδή, ασφαλισμένα πρέπει να είναι και τα αυτοκίνητα τα οποία είναι ακινητοποιημένα και έχουν -οι κάτοχοί τους- την άδεια κυκλοφορίας...


Και όπως διαβάζω στα σχόλια που γράφουν χρήστες:

Άρθρο 27 Τροποποιήσεις του π.δ. 237/1986 Το π.δ. 237/1986 (Α΄110), τροποποιείται ως εξής: 1. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 2, προστίθεται τρίτο εδάφιο, ως εξής: «Η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της αδείας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή λειτουργία του αυτοκινήτου, εκτός αν έχει τηρηθεί η διαδικασία της ακινησίας.»
Αρα αν δεν εχει πινακιδες δεν ειναι απαραίτητη η ασφάλιση.

Δεν ξέρω αν ισχύει το παραπάνω οι νομομαθείς ας μας διαφωτίσουν...

Το άρθρο βρίσκεται εδώ (http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=267005)

Arkas
27-03-2013, 22:01
Ας ελπίσουμε ότι για μια φορά
θα πρυτανεύσει η λογική ...

kelas22
02-04-2013, 19:55
Η νομοθεσια στο site ου Υπ. ΟΙκομομικων περι του θεματος ειναι εδω (http://www.opengov.gr/minfin/?p=1834)... Τωρα το αν οντως θα μπορουν να διασταυρωσουν στοιχεια για να βρουν τα ανασφαλιστα θα φανει σε κανα εξαμηνο απο καποιους που και παλι δε θα τα ασφαλισουν και θα πρεπει να πληρωσουν ή οχι!!!

klagenfurt
02-04-2013, 20:20
εγω παντως σημερα που ερχομουν απο Πατρα,
ειδα τρια αυτοκινητα χωρις πινακιδες στην εθνικη οδο
και δυο να κυκλοφορουν μεσα στο Αιγιο...
ας πιασουν πρωτα αυτους και μετα βλεπουμε...

element
16-04-2013, 20:32
Η νομοθεσια στο site ου Υπ. ΟΙκομομικων περι του θεματος ειναι εδω (http://www.opengov.gr/minfin/?p=1834)... Τωρα το αν οντως θα μπορουν να διασταυρωσουν στοιχεια για να βρουν τα ανασφαλιστα θα φανει σε κανα εξαμηνο απο καποιους που και παλι δε θα τα ασφαλισουν και θα πρεπει να πληρωσουν ή οχι!!!


Αν κάποιος δεν διάβασε το νόμο ο οποίος είναι η δεύτερη μέρα που ισχύει στους δρόμους έξω θέλω να σταθούμε σε αυτό το κομμάτι για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως '' Επί προκλήσεως ατυχήματος από όχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια''. Είναι μεγάλη η ποινή :(:(

ortho
16-04-2013, 21:52
Οποιος δε θέλει να ασφαλίσει το όχημά του, να μην το κινεί και να παραδώσει πινακίδες! Εχει παραγίνει! Εγώ είμαι μαlάκας που όταν αγοράζω μηχανή δεν την κινώ μέχρι να ενεργοποιηθεί η ασφάλεια; Εχει ξετιναχτεί και το επικουρικό, αν έχει ακόμη φράγκα να αποζημιώσει κανέναν άτυχο...


Να βάλουν όσο πιό αυστηρές ποινές γίνεται και να τις επιβάλλουν! Αλλιώς προκοπή δε θα δούμε!

Και βέβαια καλά θα κάνει το μαμημένο κράτος να θεσπίσει και τις εποχικές πινακίδες, τρίμηνο, εξάμηνο!

stelth1
17-04-2013, 09:41
Οποιος δε θέλει να ασφαλίσει το όχημά του, να μην το κινεί και να παραδώσει πινακίδες! Εχει παραγίνει! Εγώ είμαι μαlάκας που όταν αγοράζω μηχανή δεν την κινώ μέχρι να ενεργοποιηθεί η ασφάλεια; Εχει ξετιναχτεί και το επικουρικό, αν έχει ακόμη φράγκα να αποζημιώσει κανέναν άτυχο...


Να βάλουν όσο πιό αυστηρές ποινές γίνεται και να τις επιβάλλουν! Αλλιώς προκοπή δε θα δούμε!

Και βέβαια καλά θα κάνει το μαμημένο κράτος να θεσπίσει και τις εποχικές πινακίδες, τρίμηνο, εξάμηνο!

:ye36:000

tsatsos
17-04-2013, 10:37
Εγω προχτες παρεδωσα πινακιδες απο το αυτοκινητο μου που ετσι και αλλιως δεν κυκλοφορω και απο ενα serow που εχω στο χωριο..

TEOSS
17-04-2013, 18:33
Αν κάποιος δεν διάβασε το νόμο ο οποίος είναι η δεύτερη μέρα που ισχύει στους δρόμους έξω θέλω να σταθούμε σε αυτό το κομμάτι για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως '' Επί προκλήσεως ατυχήματος από όχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια''. Είναι μεγάλη η ποινή :(:(

Φίλε, αυτές οι ποινές υπάρχουν … πολλά χρόνια.
Όπως και τα πρόστιμα των 250-500-1000 ευρώ.
Όπως και η ποινή φυλάκισης και προστίμου που επιβάλλεται στο δικαστήριο. (άρθρο 12)
Η διατύπωση άλλαξε.
http://www.ekpizo.gr/sites/default/files/489-1976.pdf
Άρθρο 28:Τροποποιήσεις του πδ 237/1986 | Υπουργείο Οικονομικών (http://www.opengov.gr/minfin/?p=1834)

;)
Να επισημάνω ότι τα οχήματα, των οποίων έχουν κατατεθεί τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια-πινακίδες), πρέπει να φυλάσσονται σε
ιδιωτικό χώρο μη προσιτό σε άλλους.
Σε διαφορετική περίπτωση υποχρεούνται σε ασφάλιση !

<<Η κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε κάποιο
αριθμό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σ’ αυτό,
εξομοιώνεται με την κυκλοφορία επί οδού.>> (άρθρο 2)
και <<Γήπεδο>> δεν είναι μόνο οι χώροι τέλεσης αθλητικών εκδηλώσεων …������� ����������� ���������� (http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml):cool2:

element
17-04-2013, 20:52
Φίλε, αυτές οι ποινές υπάρχουν … πολλά χρόνια.
Όπως και τα πρόστιμα των 250-500-1000 ευρώ.
Όπως και η ποινή φυλάκισης και προστίμου που επιβάλλεται στο δικαστήριο. (άρθρο 12)
Η διατύπωση άλλαξε.
http://www.ekpizo.gr/sites/default/files/489-1976.pdf
Άρθρο 28:Τροποποιήσεις του πδ 237/1986 | Υπουργείο Οικονομικών (http://www.opengov.gr/minfin/?p=1834)

;)
Να επισημάνω ότι τα οχήματα, των οποίων έχουν κατατεθεί τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια-πινακίδες), πρέπει να φυλάσσονται σε
ιδιωτικό χώρο μη προσιτό σε άλλους.
Σε διαφορετική περίπτωση υποχρεούνται σε ασφάλιση !

<<Η κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε κάποιο
αριθμό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σ’ αυτό,
εξομοιώνεται με την κυκλοφορία επί οδού.>> (άρθρο 2)
και <<Γήπεδο>> δεν είναι μόνο οι χώροι τέλεσης αθλητικών εκδηλώσεων …������� ����������� ���������� (http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml):cool2:

Σε ατύχημα με υλικές ζημιές ποτέ δεν εφαρμοζόταν αφαίρεση αδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια. Τι εννοείς ίσχυε από πάντα.Μάλλον μιλάς για ατύχημα στο οποίο υπάρχει τραυματισμός προσώπου.

TEOSS
17-04-2013, 23:06
Σε ατύχημα με υλικές ζημιές ποτέ δεν εφαρμοζόταν αφαίρεση αδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια. Τι εννοείς ίσχυε από πάντα.Μάλλον μιλάς για ατύχημα στο οποίο υπάρχει τραυματισμός προσώπου.

Δεν είναι δύσκολο να ανοίξεις το pdf, να διαβάσεις και να αντιπαραβάλεις τα κείμενα … αφορά το άρθρο 5 παράγραφος 4 α) …:cool:
Δεν είπα <<από πάντα>> είπα <<πολλά χρόνια>> … 14 για την ακρίβεια (Ν 2741/99)! ;)

element
20-04-2013, 10:05
Δεν είναι δύσκολο να ανοίξεις το pdf, να διαβάσεις και να αντιπαραβάλεις τα κείμενα … αφορά το άρθρο 5 παράγραφος 4 α) …:cool:
Δεν είπα <<από πάντα>> είπα <<πολλά χρόνια>> … 14 για την ακρίβεια (Ν 2741/99)! ;)

Το άρ5 παρ. 4α ποτέ δεν εφαρμοζόταν από Αστυνομική Αρχή παρά μόνο η ποινή αφαίρεσης των 10 ημερών και τα πρόστιμα σύμφωνα με αρ 103 ΚΟΚ. Αυτό που λέω είναι ότι πλέον αν εμπλακείς σε ατύχημα εφαρμόζεται από την τροχαία η 2 χρόνια αφαίρεση πινακίδων.

TEOSS
21-04-2013, 22:51
Το άρ5 παρ. 4α ποτέ δεν εφαρμοζόταν από Αστυνομική Αρχή παρά μόνο η ποινή αφαίρεσης των 10 ημερών και τα πρόστιμα σύμφωνα με αρ 103 ΚΟΚ. Αυτό που λέω (τώρα:cool:) είναι ότι πλέον αν εμπλακείς σε ατύχημα εφαρμόζεται από την τροχαία η 2 χρόνια αφαίρεση πινακίδων.
Να΄ χουμε να λέμε …α) η ποινή υπήρχε, (το ποιος την εφάρμοζε είναι άλλου παπά … τώρα το θίγεις …), β) Η ποινή είναι άσχετη με το εάν το ατύχημα έχει τραυματισμό ή όχι (που ανέφερες), γ) Εάν από την αντιπαραβολή των κειμένων κατάλαβες ότι η ποινή υπήρχε και την επέβαλε το δικαστήριο αλλά τώρα άλλαξε και επιβάλλεται από την αστυνομία … τι να κάνω ?
Εν πάση περιπτώσει η ποινή δεν είναι νέα, υπήρχε. Μην το κουράζουμε άδικα.:cool:

MOYTPO
16-07-2013, 09:13
Τελικα τι εγινε με το θεμα;;;;
Εγω προστιμο σε ανασφαλιστο να ερχετε σπιτι δεν ειδα. Δεν ακουσα απο κανεναν να του εχει ερθει κατι.
Κλασσικο ελληνικο κρατος. Δεν γινεται τιποτα. Μονο λογια.

jmar
16-07-2013, 10:37
Παπατζες ήταν για να τρέξουν να ασφαλιστουν :rolleyes:
κατα τον Οκτώβριο που θα τελειώσει η εξάμηνη ασφάλεια θα το ξανακουσεις το θέμα :D


Sent from my Hand using Fingers

GeorgeP
16-07-2013, 13:58
Τελικα τι εγινε με το θεμα;;;;
Εγω προστιμο σε ανασφαλιστο να ερχετε σπιτι δεν ειδα. Δεν ακουσα απο κανεναν να του εχει ερθει κατι.
Κλασσικο ελληνικο κρατος. Δεν γινεται τιποτα. Μονο λογια.


Παπατζες ήταν για να τρέξουν να ασφαλιστουν :rolleyes:
κατα τον Οκτώβριο που θα τελειώσει η εξάμηνη ασφάλεια θα το ξανακουσεις το θέμα :D


Sent from my Hand using Fingers

οι ελεγχοι

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-100000-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF (http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-100000-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF)
http://www.naftemporiki.gr/story/675535 (http://www.naftemporiki.gr/story/675535)
Και το αποτελεσμα απο την στιγμη που αλλαξε η νομοθεσια

http://www.zougla.gr/greece/article/mio8ikan-ta-anasfalista-oximata (http://www.zougla.gr/greece/article/mio8ikan-ta-anasfalista-oximata)
εν συντομια,

Κατά 900.000 περίπου μειώθηκαν τα ανασφάλιστα οχήματα από 1.500.000 που υπολογίζονταν μέχρι τέλους του 2012, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επικουρικού Ταμείου Ασφάλισης Αυτοκινήτων των ασφαλιστικών εταιριών κ. Δημήτρη Ζορμπά.

Από την ημέρα που άλλαξε η νομοθεσία για τα ανασφάλιστα Ι.Χ., όπως ανέφερε ο κ. Ζορμπάς, 600.000 ιδιοκτήτες ασφάλισαν τα οχήματά τους και 300.000 κατέθεσαν πινακίδες.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ Ζορμπάς σε ημερίδα των ασφαλιστών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών έχουν ενταθεί και οι έλεγχοι της τροχαίας για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και προέβλεψε ότι σύντομα το φαινόμενο θα εξαφανιστεί.

Τέλος επισήμανε ότι δεν ισχύουν πλέον τα προσωρινά σήματα ασφάλισης και οι κάτοχοι αυτοκινήτων με τέτοια σήματα αν εντοπιστούν θεωρούνται ανασφάλιστα.

Πηγή: asfalisinet.gr

MOYTPO
16-07-2013, 14:24
Γεια σου Γιωργαρε!!!!
Μειωθηκαν τα ανασφαλιστα λογω "ψαρωματος" και ενταθηκαν οι ελεγχοι αλλα προστιμο στο σπιτι..... ουδεν.
:ye33:

intruder
16-07-2013, 15:19
να ευχομαστε να μην γινει τπτ με ανασφαλιστο οχημα:o

jmar
16-07-2013, 15:42
οι ελεγχοι

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-100000-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF (http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-100000-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF)
http://www.naftemporiki.gr/story/675535 (http://www.naftemporiki.gr/story/675535)
Και το αποτελεσμα απο την στιγμη που αλλαξε η νομοθεσια

http://www.zougla.gr/greece/article/mio8ikan-ta-anasfalista-oximata (http://www.zougla.gr/greece/article/mio8ikan-ta-anasfalista-oximata)
εν συντομια,

Κατά 900.000 περίπου μειώθηκαν τα ανασφάλιστα οχήματα από 1.500.000 που υπολογίζονταν μέχρι τέλους του 2012, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επικουρικού Ταμείου Ασφάλισης Αυτοκινήτων των ασφαλιστικών εταιριών κ. Δημήτρη Ζορμπά.

Από την ημέρα που άλλαξε η νομοθεσία για τα ανασφάλιστα Ι.Χ., όπως ανέφερε ο κ. Ζορμπάς, 600.000 ιδιοκτήτες ασφάλισαν τα οχήματά τους και 300.000 κατέθεσαν πινακίδες.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ Ζορμπάς σε ημερίδα των ασφαλιστών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών έχουν ενταθεί και οι έλεγχοι της τροχαίας για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και προέβλεψε ότι σύντομα το φαινόμενο θα εξαφανιστεί.

Τέλος επισήμανε ότι δεν ισχύουν πλέον τα προσωρινά σήματα ασφάλισης και οι κάτοχοι αυτοκινήτων με τέτοια σήματα αν εντοπιστούν θεωρούνται ανασφάλιστα.

Πηγή: asfalisinet.gr



Αλλα λεμε εμεις αλλα παραθετεις εσυ...:rolleyes:

Γεια σου Γιωργαρε!!!!
Μειωθηκαν τα ανασφαλιστα λογω "ψαρωματος" και ενταθηκαν οι ελεγχοι αλλα προστιμο στο σπιτι..... ουδεν.
:ye33:

:ye31:

ortho
16-07-2013, 15:53
Τι θα πει δεν ισχύουν πια τα προσωρινά σήματα ασφάλισης. Οι ασφαλιστικές τα δίνουν μέχρι να εκδωθει το κανονικό σημα!

_________________________
...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου!

GeorgeP
16-07-2013, 16:00
Γεια σου Γιωργαρε!!!!
Μειωθηκαν τα ανασφαλιστα λογω "ψαρωματος" και ενταθηκαν οι ελεγχοι αλλα προστιμο στο σπιτι..... ουδεν.
:ye33:

Παυλο,
πιστευω ακραδαντα οτι δεν ανηκεις σε αυτους τους αθλιους εναπομειναντες 500,000 ανασφαλιστους που ακομα κυκλοφορουν θετοντες σε κινδυνο ολους εμας και τα παιδια μας.
Οι 600,000 που ξαφνικα βρηκαν λεφτα και ασφαλισαν τα οχηματα τους ενω ο Θεος ξερει ποσο καιρο κυκλοφορουσαν ανασφαλιστοι και τι ατυχηματα εχουν, αν εχουν, προκαλεσει καλυπτομενοι κατω απο την δικαιολογια τη κρισης και του ''δεν εχω, ειμαι φτωχος, ανεργος'' κ.λ.π. ειναι το ιδιο αχρειοι οπως και οι εναπομειναντες 500,000 ακομα ανασφαλιστοι.
Ομως ειναι θεμα χρονου να πιαστουν ειτε σε μπλοκο αφου οι ελεγχοι ειναι καθημερινοι πια (η τροχαια το τετραήμερο από 27 έως και 30 Ιουνίου πραγματοποίησε ελέγχους σε 43.367 οχήματα) ειτε να τους ερθει το χαρτακι.......
Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Ημερησια'', στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έχουν μπει από τους προηγούμενους μήνες περίπου 500.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα διατηρούν ανασφάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων για διάφορους λόγους.......κακως μεν αλλα ισως ετσι δινεται περισσοτερος χρονος, λογω αναγκης χρηματων του κρατους μεσω των διαφορων φορων που βαραινον τα ασφαλιστηρια συμβολαια.

ortho
16-07-2013, 16:28
Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι ανασφάλιστοι απλά έκαναν τώρα τρίμηνα συμβόλαια για γλυτώσουν και μετά έχει ο Θεός. Πούλησα το πραπρα και το παλικάρι μου είπε ευθέως ότι δε θα το ασφαλίσει διότι δεν έχει. Ελπίζω να του άλλαξα γνώμη μιλώντας του και δίνοντας του το τηλέφωνο του ασφαλιστή μου για πραγματικά καλή φθηνή ασφάλεια. Κατά τη γνώμη μου, που έχω έχω ξαναπεί, όποιος δε θέλει η δε μπορεί να ασφαλίσει το όχημα, να παραδώσεις πινακίδες. Αλλιώς ας τον ####### το κράτος. Όχι απλά πρόστιμο, αλλά κατάσχεση του οχήματος μέχρι να ασφαλιστεί.

_________________________
...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου!

GeorgeP
16-07-2013, 17:06
Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι ανασφάλιστοι απλά έκαναν τώρα τρίμηνα συμβόλαια για γλυτώσουν και μετά έχει ο Θεός. Πούλησα το πραπρα και το παλικάρι μου είπε ευθέως ότι δε θα το ασφαλίσει διότι δεν έχει. Ελπίζω να του άλλαξα γνώμη μιλώντας του και δίνοντας του το τηλέφωνο του ασφαλιστή μου για πραγματικά καλή φθηνή ασφάλεια. Κατά τη γνώμη μου, που έχω έχω ξαναπεί, όποιος δε θέλει η δε μπορεί να ασφαλίσει το όχημα, να παραδώσεις πινακίδες. Αλλιώς ας τον ####### το κράτος. Όχι απλά πρόστιμο, αλλά κατάσχεση του οχήματος μέχρι να ασφαλιστεί.

_________________________
...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου!

Νομιζω οτι δεν υπαρχουν 3μηνα συμβολαια πια..................
αλλα κι αν υπαρχουν δεν ''θα εχει ο Θεος'' διοτι απο οτι με πληροφορησε ο πολιτικαντης αριστερος ασφαλιστης μου τα ραβασακια δεν εχουν σταλει ακομα διοτι μεχρι προχθες το συστημα παρακολουθησης κι αποστολης ραβασακιων του ΥΠΟΙΚ δεν ηταν ετοιμο........μετα απο 3 μηνες που ψηφισθηκε ο νομος!!!!!!!!!!!
Τεσπα, τωρα ειναι ετοιμο οποταν θα ξεκινησει φανταζομαι η διαδυκασια...........

PLOIGOS
16-07-2013, 17:13
Ελπιζω μονο ο νομος περι ανασφαλιστων οχηματων,να ισχυει κ για τα κρατικα αυτοκινητα....Φιλος ταλαιπωριεται πολυ καιρο τωρα,μετα απο τρακαρισμα με ασθενοφορο που παραβιασε κοκκινο,στην προσπαθεια του βεβαια να παει γρηγορα τον τραυματια που μετεφερε στο νοσοκομειο!

Αληθεια ελεγχους στα κρατικα αυτοκινητα ποιος κανει??

alx_k
16-07-2013, 17:17
Μια χαρα υπαρχουν τα 3μηνα συμβολαια και μαλιστα τα προσφερουν οι μεγαλυτεροι ασφαλιστικοι ομιλοι. Πριν δυο βδομαδες εκανα στο αυτοκινητο μου ;)

Εστάλη από ΤΑΠΑΤΟΚ-ΤΑΠΑΤΟΚ!

MOYTPO
16-07-2013, 17:25
Τα κρατικα αυτοκινητα εξαιρουνται του νομου περι υποχρεωτικης ασφαλισης.
Οπως και τα στρατιωτικα.
Επισης συμφωνα με τον κοκ τυγχανουν αμεσης προτεραιοτητας ειτε την εχουν ειτε οχι ειδικα δε εαν εχουν την σειρηνα περναει απο πανω σου.
Οποτε ο φιλος σου πραγματικα θα πρεπει να εχει πολυ υπομονη μεχρι να βγει ακρη.

ortho
16-07-2013, 20:49
Τελικά ο νεαρός με άκουσε κι επικοινώνησε με τον ασφαλιστή μου.

_________________________
...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου!

giotis
16-07-2013, 21:44
Τα κρατικα αυτοκινητα εξαιρουνται του νομου περι υποχρεωτικης ασφαλισης.
Οπως και τα στρατιωτικα.
Επισης συμφωνα με τον κοκ τυγχανουν αμεσης προτεραιοτητας ειτε την εχουν ειτε οχι ειδικα δε εαν εχουν την σειρηνα περναει απο πανω σου.
Οποτε ο φιλος σου πραγματικα θα πρεπει να εχει πολυ υπομονη μεχρι να βγει ακρη.
Δεν ισχύει ότι έχουν άμεση προτερεότητα, είναι υποχρεωμενα να κινούνται συμφωνα με τον Κ.Ο.Κ

panagiotis.farmer
16-07-2013, 21:46
Δεν ισχύει ότι έχουν άμεση προτερεότητα, είναι υποχρεωμενα να κινούνται συμφωνα με τον Κ.Ο.Κ
;)

MOYTPO
16-07-2013, 22:09
Απλα διευκρινιζω αυτο που εγραψα παραπανω...



Άρθρο 44 του Κ.Ο.Κ.:
>>1. Αυτοί που χρησιμοποιούν την οδό, όταν ειδοποιούνται με τις συσκευές ηχητικής ή φωτεινής προειδοποίησης, ότι πλησιάζει όχημα άμεσης ανάγκης ή όχημα της τεχνικής επιτήρησης των φορέων λειτουργίας και συντήρησης των οδών ή όχημα με το οποίο μεταφέρονται πρόσωπα που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας, υποχρεούνται να αφήνουν χώρο, κινούμενοι προς τα δεξιά της οδού, για να διέλθει το όχημα αυτό και σε περίπτωση ανάγκης, να σταματούν. Ως οχήματα άμεσης ανάγκης, για την εφαρμογή της διάταξης αυτής, θεωρούνται τα οχήματα που φέρουν ειδικά πρόσθετα μπλε ή ερυθρά φώτα. Με ένα ή περισσότερα μπλε φώτα που αναβοσβήνουν, μπορούν να εφοδιάζονται μόνο τα νοσοκομειακά οχήματα, τα οχήματα πρώτων βοηθειών και κλινικών, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας ως και τα οχήματα των στρατιωτικών και λιμενικών αρχών. Με ένα ή περισσότερα ερυθρά φώτα που αναβοσβήνουν, μπορούν να εφοδιάζοντοι μόνο τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δασαρχείου και αποκατάστασης βλαβών ηλεκτρικού δίκτύου, καθώς και τα οχήματα των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών μπορεί να παρέχεται το δικαίωμα να τοποθετούνται τα πιο πάνω φώτα και σε άλλες κατηγορίες οχημάτων.
2. Αν η ειδοποίηση για την κίνηση των οχημάτων άμεσης ανάγκης ή οχημάτων με τα οποία μεταφέρονται πρόσωπα, που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας, δίνεται με τις ειδικές συσκευές προειδοποίησης και δεν δημιουργείται κίνδυνος για τους λοιπούς χρήστες της οδού οι οδηγοί των οχημάτων αυτών δεν υποχρεούνται να τηρήσουν τις διατάξεις των άρθρων 12 έως 43 του παρόντος Κώδικα. Δεν μπορούν όμως να διέρχονται αντίθετα στους μονόδρομους ή να μη συμμορφώνονται στα σήματα που δίνουν οι τροχονόμοι.
3. Αν οι οδηγοί κινούνται στο οδόστρωμα με περισσότερες από δύο λωρίδες κυκλοφορίας κατά κατεύθυνση υποχρεούνται, αν χρησιμοποιούν τη λωρίδα που ορίζεται με κατάλληλη διαγράμμιση ως λωρίδα άμεσης ανάγκης, να την εγκαταλείψουν αμέσως κινούμενοι στις παραπλεύρως λωρίδες. Αυτοί που κινούνται στις παρακείμενες λωρίδες υποχρεούνται να παρέχουν προτεραιότητα στους εισέρχομένους. Απαγορεύεται στους οδηγούς οχημάτων να ακολουθούν από κοντά τα οχήματα άμεσης ανάγκης, όταν κινούνται για εκτέλεση επείγουσας αποστολής.
4. Οι οδηγοί των οχημάτων ανάγκης επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις ειδικές συσκευές προειδοποίησης μόνο σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δικαιολογείται αυτό εκ του κατεπείγοντος της αποστολής τους.
5. ...<<

Επομένως:
Τα οχήματα άμεσης ανάγκης δεν δεσμεύονται από τους κανόνες οδικής προτεραιότητας των άρθρων 12-43 του Κ.Ο.Κ., υπό την προφανή και αυτονόητη προϋπόθεση να κινούνται για την εκτέλεση κάποιας διατεταγμένης υπηρεσίας.
Άρα, έχουν παντού και πάντα προτεραιότητα, υπό την ανωτέρω προϋπόθεση.
Επίσης, η άσκοπη χρήση των συσκευών προειδοποίησης από μέρους τους απαγορεύεται.

giotis
16-07-2013, 22:50
Απλα διευκρινιζω αυτο που εγραψα παραπανω...



Άρθρο 44 του Κ.Ο.Κ.:
>>1. Αυτοί που χρησιμοποιούν
Φίλε μου παρερμηνεύεις μιλά για κινούμενους στον ίδιο δρόμο με την ίδια κατεύθυνση και τις ΛΕΑ και όχι για περιπτωση συγκρουσης (δημιουργηθηκε κίνδυνος για τους λοιπούς χρήστες τις οδού ...).
Δεν μιλά για διασταυρώσεις, μονοδρόμους και σηματοδότες.

AKIS_21
16-07-2013, 23:05
Εγώ επίτηδες δε ασφάλισα την μια μοτοσυκλέτα που έχω ακίνητη αλλα δε έχω κατάθεση τις πινακίδες και όπως περίμενα δε έγινε τίποτα διασταύρωση καμοια απο αυτο το κράτος .μονο φοβία μέσω τω ΜΜΕ.ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΩ ΘΑ ΤΟΥΣ.......ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΈΣ

Papadopaidi
18-07-2013, 00:51
Όσοι γνωρίζουμε φίλους ή γνωστούς με ανασφάλιστο όχημα πρέπει
να τους πείσουμε για το αυτονόητο. Όσοι έχετε εμπλακεί σε μικροσύγκρουση
ή τροχαίο ξέρετε ΠΟΛΥ καλά το τι συνέπειες έχει να μπλέκεις με ανασφάλιστο.
Ας ξεκινήσουμε μια "καμπάνια" εκτός του κράνους (που είναι το πρώτο)
κ για τα ανασφάλιστα οχήματα.

ckk
18-07-2013, 08:21
Έμαθα ότι τα περιπολικά από αυτή τη βδομάδα έχουν on line πληροφόρηση για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Επίσης ότι οι καινούργιοι φάροι των περιπολικών, έχουν 5 κάμερες ανά πλευρά και σαρώνουν τον δρόμο όπως περνάνε. Έτσι απλά.

Όποιο όχημα ‘απασχολεί’… χαίρεται.

Βάσει του ίδιου σεναρίου περί σαρώματος, το επόμενο κοντινό βήμα είναι και η εφαρμογή των ανασφάλιστων. Δηλαδή θα σταματάνε άμεσα εκτός αυτών που ‘απασχολούν’ ΚΑΙ τα ανασφάλιστα. Και επέρχονται, μέσω της ίδιας εφαρμογής, τα απλήρωτα σήματα κυκλοφορίας, απέραστα ΚΤΕΟ κλπ.

Ας επιβεβαιώσουν οι έχοντες ‘επαγγελματική’ γνώση τα Οργουελικά σενάρια…

AKIS_21
18-07-2013, 09:47
:sm7:Έμαθα ότι τα περιπολικά από αυτή τη βδομάδα έχουν on line πληροφόρηση για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Επίσης ότι οι καινούργιοι φάροι των περιπολικών, έχουν 5 κάμερες ανά πλευρά και σαρώνουν τον δρόμο όπως περνάνε. Έτσι απλά.

Όποιο όχημα ‘απασχολεί’… χαίρεται.

Βάσει του ίδιου σεναρίου περί σαρώματος, το επόμενο κοντινό βήμα είναι και η εφαρμογή των ανασφάλιστων. Δηλαδή θα σταματάνε άμεσα εκτός αυτών που ‘απασχολούν’ ΚΑΙ τα ανασφάλιστα. Και επέρχονται, μέσω της ίδιας εφαρμογής, τα απλήρωτα σήματα κυκλοφορίας, απέραστα ΚΤΕΟ κλπ.

Ας επιβεβαιώσουν οι έχοντες ‘επαγγελματική’ γνώση τα Οργουελικά σενάρια…

:sm7::sm7::sm7::sm7:εγώ έμαθα οτι δορυφόρος της NASA ειναι στρωμένος προς την Ελλάδα και οτι ξεμυταει απο πυλοτη η πάρκινγκ εντοπίζεται και με ακτίνα laser ακινητοποιηθεί

kwstas
23-10-2013, 13:58
Εγώ επίτηδες δε ασφάλισα την μια μοτοσυκλέτα που έχω ακίνητη αλλα δε έχω κατάθεση τις πινακίδες και όπως περίμενα δε έγινε τίποτα διασταύρωση καμοια απο αυτο το κράτος .μονο φοβία μέσω τω ΜΜΕ.ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΩ ΘΑ ΤΟΥΣ.......ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΈΣ

Εγω εχω ακουσει απο μηχανακι που εχει καταθεσει πινακιδες να ζηταει νεα αδεια λογω απωλειας στο γρ.συγκοινωνιων και να την περνει στο λεπτο!

Θα μπορουσε να γινει και μεταβιβαση πιστεω ή να βγει το οχημα σε κυκλοφορια με μια πινακιδα που εχει ενα σωρο μαγαζια να αγορασεις ηδη κυκλοφορουν ποσες!!!

ΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ?

el_dem
24-10-2013, 19:57
Όσοι γνωρίζουμε φίλους ή γνωστούς με ανασφάλιστο όχημα πρέπει
να τους πείσουμε για το αυτονόητο. Όσοι έχετε εμπλακεί σε μικροσύγκρουση
ή τροχαίο ξέρετε ΠΟΛΥ καλά το τι συνέπειες έχει να μπλέκεις με ανασφάλιστο.
Ας ξεκινήσουμε μια "καμπάνια" εκτός του κράνους (που είναι το πρώτο)
κ για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Πολύ σωστά.
Και ξέρετε δεν είναι μόνο οι υλικές ζημιές. Αν χτύπα ξύλο προξενήσουμε δυστύχημα (μακρυά από όλους μας) πως θα πληρωθεί το 1.000.000 ευρώ αποζημίωση αν δεν υπάρχει και η ασφάλεια;

Κανένα όχημα ανασφάλιστο. Άσε που οι ζημιές από τα ανασφάλιστα αυξάνουν σημαντικά και τα δικά μας ασφάλιστρα.
Ειδικά στις μοτοσυκλέτες το να μην έχεις ασφάλεια είναι κουτό, γελοίο, ανεύθυνο κτλ κτλ