PDA

View Full Version : κυκλος ειναι κ γυρναει?


intruder
16-11-2012, 17:56
.....κ εννοω για οσα γινονται κ θα τα γραψει η ιστορια σε μερικα χρονια,ολα αυτα τα αισχη που ζουμε.Κ τι εννοω?τιποτα δεν βλεπω να αλλαζει στην ουσια στο καυμενο τουτο τοπο τα τελευταια περιπου 200+ χρονια.κ δεν κανω μαθηματα ιστοριας απλα αναφερω καποια γεγονοτα μετα απο πολυ μελετη σκεψη κ ψαξιμο>
Δεν θα αναφερθω στα πολυ παλια χρονια με τους βασιλεις κ τους δουλους,αλλα στα νεοτερα ,οταν ο ελληνας εδωσε γροθια στην ναζιστικη γερμανια-φασιστικη ιταλια με αιμα,κρυοπαγηματα,εκτελεσεις χωριων,πεινα κ χιλια μυρια βασανα κ κακα,γιατι?Γιατι το νεο σχετικα ελληνικο κρατος εως τοτε κατι ειχε καταφερει,εκαναν σπιτια ζωα χωραφια κ επιβιωναν δυσκολα μεν,καλυτερα απο πριν δε.Κ ολα αυτα δεν ηθελαν να τα ξανα χασουν.Ειχαν λογω να αντισταθουν.Και στην κατοχη ο λαος πηρε τα οπλα κ κατεφυγε στα αθανατα ελληνικα βουνα τα οποια απο ντουφεκι ηξεραν καλα κ φιλοξενησαν στα λημερια ακομα μια φορα τον απλο λαουτζικο ,που δεν τον χωρουσε ο τοπος με κατακτητες.ΟΛΟΙ οι τοτε ενοπλοι ηταν ΑΝΤΑΡΤΕΣ,καθως σηκωσαν την σημαια της ανταρσιας στο ναζιστικο σταυρο.ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΙ,απλος αγανακτησμενος λαος.Το ονομα ''ανταρτης'' το ταυτισαν τελικα στους αριστερους:rolleyes: (μετα απο καιρο-βλεπε ΜΟΝΟ ο αριστερος ειναι ''ελευθερωτης'',ετσι καποιοι θελουν να το περασουν κ στην τελικη το πετυχαν,ενω οι δεξιοι ειναι ρουφιανοι,γερμανοτσολιαδες κ αλλες τετοιες σιχασιες ΣΤΑ@@ ΜΑς ΔΕΞΙΟΙ Κ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΡΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕς ΤΟΥ ΛΑΟΥ),αλλα ξαναλεω η εθνικη αντισταση του,οπως κ το μετωπο του 1940 τοτε δεν τα χωρουσε αυτα μεσα,ουτε αριστεροι ουτε δεξιοι,ο απλος λαος κ μονο.
Αλλα μολις η ''πιτα'' χωριστηκε,ο πολεμος εληξε,καλα καλα δεν προλαβαν να πιουν το γλυκο ποτηρι της ελευθεριας δωστου συμμοριτοπολεμος.κ δωστου το ενα χωριο να καιει το αλλο,ο γειτονας τον γειτονα κ ο αδερφος τον αδερφο:mad:.κ ολα αυτα γιατι, αφου η ''πιτα'' χωριστηκε?για τον εγωισμο καποιων πιονιων εδω περα καθοδηγουμενα παντα απο εξωτερικους παραγοντες για το ποιος θα παρει τα ηνια στα χερια.Αριστεροι κ δεξιοι κ καθε ειδους ταμπελα κομματικης πολιτικης σταθηκε να αφανιστει αλλο ενα μεγαλο μερος της χωρας,η οποια ειχε ηδη πληρωσει ακριβω φορο αιματος στην ναζιστικη θηριωδια.
Δυστυχως αυτη η εμφυλια διαμαχη δειχνει να απλωνει την σκια της ακομα πανω απο την ελλαδα,ΟΜΩΣ μετα απο μερικα χρονια αυτοι οι ιδιοι οι οποιοι ''οι δεξιοι τους ρουφιανευαν'' κ οι αλλοι που ''οι αριστεροι τους εκαιγαν''
εφευγαν σωρηδον για δουλεια που?????
Στην γερμανια ,ναι καλα τα λεω στην ναζιστικη χωρα που πριν μερικα χρονια εσπειρε τοσο πονο κ αιμα στα σπιτια τους τα ιδια,πηγαν να προσφερουν τις υπηρεσιες τους εκει.Να γινουν υπαλληλοι σε αυτους που πριν χρονια οι πατεραδες τους εδωσαν κ τη ζωη τους για να ξεκουμπισουν απο εδω.Τα οσα εκαναν οι γερμανοι εδω εγιναν καπνος μολις το χρημα ,η καλυτερη ζωη,κ οι δουλεις μιλησαν ,ΑΛΛΑ ο δεξιος τομαρι κ ο αριστερος καθικι(κ συνεχιζουν ακομα ρε,οι αναγκεφαλοι).Διαιρει κ βασιλευε κ οσα δεν θα παρεις με τα οπλα,θα παρεις με το χρημα,που οταν αυτο μιλαει μεχρι κ οι ψυχες των ανθρωπων που δεν ειναι υλικα αγαθα ,πουλιωνται.
Και δωσε στον λαο να φαει οτι ''οτι ειναι ελληνικο,ειναι κ μαπα-αρα φερε εισαγωμενο''.Και ερχοταν ο ελληνας μεταναστης απο την γερμανια με τα mercedes τα βιντεο, τις καμερες κ ολα αυτα που εδω φαινοταν εξωγηινα,με καμαρι κανοντας το εφε για ''οτι πετυχε στη ζωη του'',αλλα ενω εμενε σε αλλη χωρα με την ψηφο του αποφασιζε κ αυτος για το ποιος θα βγει εδω κυβερνηση με ποιο κριτηριο λετε????Με το αριστερος η δεξιος.ΕΛΕΟΣ.
Και οι εποχες αλλαζαν καπως ετσι κ καπως αλλιως,με ''χουντες'' ''ελευθερωτες αυτο εξοριζομενους'' ''ελευθερωτες μουσικους'' που απο την πολυ αγαπη για τη χωρα τους μολις ειδαν τα δυσκολα την σκαπουλαραν,να βγαλουν αλλοι το φιδι απο την τρυπα(ο λαουτζικος) κ απο ενα σημειο κ μετα ολοι οι ελληνες ειχαν γινει απο ''τα αλωνια στα σαλονια'' ,το ονειρο τους να γινουν δημοσιοι υπαλληλοι ,''γιατι οι ελληνες ειναι οι καλυτεροι απο ολους'''(στο τσακωνωνται μεταξυ τους),η πιο φτωχη χωρα ,με τους πιο πλουσιους πολιτες ελεγε ο (βολεμενος) ελληνας με καμαρι,οι αλλοι βορειοι λαοι ειναι ρομποτακια-τον μεσο ελληνα υπαλληλο νεο που δουλευε 12ωρα ανασφαλιστος ,με απολαβες του κ@λου,δεν τον εβλεπαν-(καλυτερα ρομποτ, παρα ######ς θα ελεγε ενας τετοιος νεος.),οι βορειοι λαοι τα εχουν ολα κ αυτοκτονουν επειδη δεν εχουν ηλιο οπως εδω(ενω τα τελευταια χρονια ουτε εανς ελληνας δεν εκανε το ιδιο:(),αυτος που αγαπαει τον τοπο του ειναι ναζιστης,οι ''επαναστατες '' ειναι ανθρωπιστες(αγαπαν πιο πολυ τα ζωα,κ ολους ,-εκτος απο αυτους που δεν σημφωνουν στις αποψεις τους κ το περνουν με τη βια) κ καθε λογης παπαρια, που την περνουσαν στον εξυπνο ελληνα βολεμενο,λεγοταν εως τα τελευταια χρονια πολλοι αρχισαν να αναθεωρουν,απο την ελλατωση του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥς μισθου κ τιποτα παραπερα.Δεν εχει μαθει ο ελληνας το κοινο δημοσιο αγαθο να το νιωθει δικο του,παρα μονο το σπιτι-αμαξι -εξοχικο κτλ του ανηκουν.Τα αλλα ολα δεν πα να.....
Της τουρκοκρατιας καταλοιπα -να εχει γη,χωραφια ,σπιτια,εξοχικα,αλλα κ μια θεση στο δημοσιο.οι κοτζαμπασηδες γιναν προισταμενοι κ διευθυντες ακριβοπληρωμενοι,οι πασαδες υπουργοι,οι δερβεναγαδες -σωματα ασφαλειας(απο αυτους που μονο τα εκτος εδρας κ η συνταξη/αυξηση τους ενοιαζε κ ουτε τα βασικα της ειδηκοτητας τους δεν ξερουν)κ τα τσιρακια ολων αυτων καπως θα τη βολευαν με ρουσφετια ,στημενες δουλειες κ συμβαση στη συμβαση.Ο λαος απο τοτε εβγαινε ''κλεφτης στο κλαρι'' αφου διαφορετικα δεν γινοταν με τετοιους ''αρχοντες κ διοικησαντες'' ,ετσι κ τωρα οτι μπορει να κλεψει κ να το γλυτωσει με εξυπναδα η κουτοπονηρια .θα το κανει.Οι πραγματικοι ελευθερωτες του τοτε μετα απο πολεμο,αιμα, κ θυσιες ,εδωσαν την διοικηση στους βαυαρους,κ φυλακιστηκαν ,ηταν προδοτες,αντικαθεστωτικοι κ παει λεγοντας,ηρθαν οι ξενοι εδω κ μοιραζαν καμπανες σε κοινα τα θερια,που για να δικαιωθει το ονομα τους περασαν καμποσα χρονια.Γιατι ετσι δασκαλευε το συστημα κ το χρημα.οι βαθμοι που μοιραζαν για να κανουν την δουλειας τους οι ξενοι,αυτοι εγραφαν την ιστορια κ το τι θα σημαινει το καθε ονομα κ πραξη,γιατι ετσι τους βολευε.

Τι εγινε κ τι αλλαξε απο τοτε μου λετε?ο μακρυγιανης στα απομνημονευματα του ελεγε ''αν ξεραμε τετοια ελευθερια ,καλυτερα με την τουρκια''' κ ''εκαμαν τους ανδρες γυναικες με το χρημα τους κ τις γυναικες ανδρες,βαζοντας τους στρατηγους κ υπουργους''!!!:u55:
Την ιστορια την γραφει ονικητης ,αλλα κ ο χαμενος,κ ο τριτος ο απο εξω.Το θεμα ειναι να θας απο ολα κ να δοκιμασεις πιο σου αρεσει,γιατι κυλος ειναι κ θα ξαναρθει.Η ιστορια ομως μετα απο πολυ καιρο αρχιζει κ ξετυλιγεται απο την λαδοκολλα που την εκρυψαν,για να φανει η αληθεια(?)Εδω μετα απο 2000 χρονια κατι ειπωθηκε για 13 ευαγγελιο του ιουδα κ πηγε να γινει χαμος.
Το ενα ομως ειναι, οτι τιποτα δεν αλλαξε,πολεμοι,ηρωισμοι,αγωνες,αιματα,επαναστασεις,αντιστασεις,σκοτωμοι...:cr13: αλλα στο τελος καποοι αμαυρωνονται ,ολα πανε χαμενα,γιατι το συστημα ετσι θελει,να αλλαζει ταμπελες κ ονοματα μονο,αλλα ουσια καμια ολα για τους τιτλους κ το χρημα.

αγαπαω την χωρα μου ,τους ανθρωπους,αλλα με πνιγει αυτη η κατασταση,δεν θελω να τσουβαλιασω κανενα(παντου υπαρχουν εξαιρεσεις ,καλοι κ κακοι) αλλα τα ειπα καπου κ ξεσκασα λιγο....ααααχχχχχχ;)

το να σεβεσαι την αποψη του αλλου ειναι καλο,καπου μπορει να εχει δικιο κ συ να μην το εβλεπες

riga
16-11-2012, 21:57
Τι είπε ο άνθρωπος τώρα;;;;;
Χωρίς να συμφωνώ σε όλα, μπράβο σου που έκανες ένα γρήγορο φλας μπακ.:re26:
Και θα πω τούτο μόνο. Αν ο Έλληνας (όχι Ελληνάρας, τον αδικώ) δεν βάλει το κεφάλι κάτω και να δουλέψει σαν τον Αλβανό (μετανάστη ενοώ) χωρίς ξερολισμούς, συνδικαλισμούς και ψευτοκουλτούρα, χαϊρι και προκοπή δεν θα δει αυτή η ρημάδα η χώρα.
Και δεν μας φταιει ούτε ο Αντωνάκης, ούτε ο Γιωργάκης. Τα μανίκια σηκωμένα και δουλειά.

siraxanz
16-11-2012, 22:56
Αν ταγραψες μονος σου....:ye02:

ckalfas
17-11-2012, 00:23
Πάντοτε απολαμβάνω τα γραφόμενά σου...

Η λύση νομίζω δεν τόσο απλή ή η μόνη λύση είναι δουλειά, γιατί απλά η Εθνική μας παρακμή δεν μόνο οικονομική. Είναι πιο σύνθετη η λύση αν υπάρχει η δυνατότητα αυτήν την εποχή...
Παραπάνω υπογράμμισα την λέξη παρακμή, διότι αυτή είναι η αιτία όλων αυτών που ζούμε!

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τα αίτια, τις ιστορικές συγκυρίες, τα πρόσωπα, αλλά θα γράψουμε κείμενα επί κειμένων και ως συνήθως... "θα χαθούμε στην μετάφραση"...

Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε ως Έθνος είναι:
α. Να σταματήσουμε να πιθηκίζουμε (μιμούμαστε) τους δυτικούς, διότι το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να γινόμαστε οι "παλιάτσοι" της Ευρώπης και του μέλλοντος...
β. Να ξανα-ανακαλύψουμε τις "αξίες" και την "μοναδικότητα" μας, τα οποία αποτέλεσαν το εφαλτήριο της οικουμενικότητας του πολιτισμού μας. Δηλαδή, στον Ελληνικό Πολιτισμό, οποίος τι πραγματευόταν; Την ανακάλυψη του "πολίτη" και του "ορθού λόγου", να ξεχωρίσουμε τι είναι ορθό και τι όχι!
γ. Να αποβάλουμε έννοιες και πρακτικές οι οποίες είναι ξένες προς το "Ελληνικόν", όπως π.χ. οι έννοιες αριστερό, δεξιό, φασιστικό, αναρχικό, καπιταλιστικό, κομ#####στικό... και ας βάλουμε ως αντιστάθμισμα το "κοινό", δηλαδή την ρίζα της λέξης κοινωνίας...

Όλα όμως με έμφανση σ' αυτά που ήταν σταθερές αδιαπραγμάτευτες επί χιλιάδες χρόνια, την Γλώσσα, την Ελληνική Παιδεία και το κοινό μεταφυσικό (κοινώς θρησκεία).

Ας σταματήσουμε λοιπόν να είμαστε μονάδες, άτομα με ξεχωριστά συμφέροντα ο καθένας και ας γίνουμε πάλι κοινωνία, κοινότητα και να μετέχουμε για το κοινό μας καλό!

Συγνώμη αν ξέφυγα λιγάκι, αλλά αυτοί οι αυθόρμητοι, όμορφοι στοχασμοί καλό είναι να εξελίσσονται σε γόνιμη συζήτηση και να είναι αφορμή να αφήσουμε τους "αλαλασμούς" και να βγεί κάτι καλό!