PDA

View Full Version : ........... και όμως τόσο αληθινό !!!!!!!


run
28-11-2012, 21:13
Ο διάλογος είναι απολύτως αυθεντικός. Διαδραματίστηκε σε καφετέρια - όταν σε μια συζήτηση εναντίον των... πολιτικών,γενικώς,κάποιος ρώτησε τον διπλανό του.

- Παντελή, δεν δουλεύεις σήμερα; (στην ΕΥΔΑΠ);

- Πετάχτηκα δυο λεπτά να πάρω τη γυναίκα μου - κουρεύει μια πελάτισσά της εδώ δίπλα.


- Δουλεύει σε σπίτια; Και αποδείξεις πώς κόβει ρε συ;

- Δεν κόβει, αυτό έλειπε με 12 ευρώ που χρεώνει το κούρεμα. Ούτε μπλοκ δεν έχει.

- Και από ασφάλιση για σύνταξη τι κάνει;

- Την παίρνει εικονικά ένας κουμπάρος μας στο ξενοδοχείο τουέξι μήνες τον χρόνο και τους υπόλοιπους μπαίνει στο ταμείο ανεργίας. Του δίνουμε μόνο τις εισφορές.

- Ωραία, είναιασφαλισμένη, θα έχει σύνταξη και παίρνετε και κάτι.

- Σιγά, ούτε για τη βενζίνη της δεν φτάνουν αυτά που δίνει το Ταμείο.

- Αλλά κι εσείς τρίτο αυτοκίνητο τι το θέλατε;

- Το πήραμε ως τρίτεκνοι χωρίς εισφορά και πάει η κόρη μας στο σχολείο.

- Μπα; Έχει δίπλωμα.

- Όχι, αλλά φέτος γίνεται 18 και θα της βγάλω.

- Και με το αγροτικό ποιος κυκλοφορεί;

- Ο μεγάλος γιος μας, αλλάπροσέχει.

- Τι πράγμα;

- Δεν έχει πινακίδες, δεν βγάλαμε. Ούτε ασφάλεια, δεν συμφέρει.

Εξάλλουψ μόνο Σαββατοκύριακα το κινεί.

- Για να πάει πού;

- Στον κουμπάρο με το ξενοδοχείο, δουλεύει στην ταβέρνα.

Λέω μήπως τον πάρει κι αυτόν σαν τη μάνα του, να έχει ασφάλιση.

Πετάγεται και στο χωριό και βοηθάει τον αδελφό μου στα πρόβατα και τις ελιές.

- Έχει καμιά εκατοστή πρόβατα νομίζω.

- Μπα, καμιά 25αριά έμειναν. Αλλά επιδότηση παίρνει για100.

- Και ο έλεγχος δεν τον πιάνει;

- Όταν έχει μέτρημα τού στέλνει ο γείτονας τα δικάτου.

- Και με τις ελιές;

- Είχαμε 200 ρίζες, άλλα οι μισές ξεράθηκαν.

- Δεν ξαναφύτεψες;

- Δεν συμφέρει. Με 2-3 ευρώ το κιλό το λάδι, τα μισά τα παίρνουν οιΑλβανοί,άσε λιπάσματα, οργώματα. Μια χαρά είναι με την επιδότηση.

-Και λες ότι σας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί ρε Παντελή; Εσύ τι κάνεις;

- Σιγά τώρα, αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια.

ΥΓ. Όποιος νομίζει ότιπρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λάθος.


ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!

Fuji
28-11-2012, 21:20
......

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!

Αν και κάπου το έχει ξαναπάρει το μάτι μου, είναι μια τραγική πραγματικότητα ... :mad: Είμαστε μακριά ακόμα ...

jorhe
29-11-2012, 19:07
ειχε δικιο ο Παγκαλος οτι μαζι τα φαγαμε, αλλα το ειπε σε λαθος χρονο και με λαθος διατυπωση (για να μην παραξηγηθω δεν ειμαι θαυμαστη του οπως επισης κανενος πολιτικου) απλος εχει δικιο.Την ολη κατασταση την εποαζαμε τη μεγαλωσαμε και τη θεριεψαμε εμεις οι ιδιοι ,ολες οι συζητησης μας περιεχουν πολυ κλαψα για το τη μας συμβενη και φυσικα για ολα φταινε οι αλλοι εκτος απο εμας τους ιδιους γιατι απλα στρουθοκαμηληζουμε γιατι η κατασταση που υπηρχε μας βολευε γιατι ειμαστε οχ αδερφηστες και παρτακιδες ειμαστε μεγαλα λαμογια αλλα προβαλουμε αθωα προσωπακια. ζητω συγνωμη αν θιγωνται μερικοι αλλα για την ολη κατασταση βαζω και τον εαυτο μου μεσα.

commander
29-11-2012, 19:15
......................




σωστός από την αρχή έως το τέλος ......

anegis
29-11-2012, 21:40
Σήμερα σε βενζινάδικο για πολλοστή φορά ο βενζινας πήγε να την... κάνει με την απόδειξη. Μου το δει κάνει και άλλες φορές.
Σήμερα δεν αντεξα. Με το που μου βάζει βενζίνη, δεν βγάζω το πορτοφόλι να τον πληρώσω. Με κοιτάει, τον κοιταω. Μου λέει με ύφος 20 ευρώ. Του λέω κι εγώ με ίδιο ύφος απόδειξη; Μου λέει πρέπει να πας μέσα (30 μέτρα απόσταση). Του λέω φέρε μου την απόδειξη να πάρεις τα χρήματα... Μου ρίχνει ένα βλέμμα... Πηγαίνει μέσα και μου δίνει την απόδειξη με ύφος... Του λέω τελευταία φορά που βάζω βενζίνη εδώ.
Τρελαίνομαι με τη συμπεριφορά ορισμένων που συνεχίζουν τα ίδια.



Sent from my iPad using Tapatalk HD

nivo
29-11-2012, 23:31
σε αυτη τη φαση η φοροδιαφυγη εχει βαρεσει κοκκινο,κανεις δε ζηταει αποδειξη καθως θεωρει οτι δεν εχει οφελος στην τσεπη του,τα μαγαζια απο την αλλη δεν κοβουν για το φπα γιατι θεωρουν οτι τους κλεβουν και εχει ο θεος..

εχω "πελατακι" μου πιστωτικος 80.000 ευρω !!! δεν κοβει σχεδον τιποτα ...στην επαρχια γινετε της τρελης..τι να λεμε τωρα ...

gsmaniac
29-11-2012, 23:36
σε αυτη τη φαση η φοροδιαφυγη εχει βαρεσει κοκκινο,κανεις δε ζηταει αποδειξη καθως θεωρει οτι δεν εχει οφελος στην τσεπη του,τα μαγαζια απο την αλλη δεν κοβουν για το φπα γιατι θεωρουν οτι τους κλεβουν και εχει ο θεος..

εχω "πελατακι" μου πιστωτικος 80.000 ευρω !!! δεν κοβει σχεδον τιποτα ...στην επαρχια γινετε της τρελης..τι να λεμε τωρα ...

ετσι.................:cool:

bil69
30-11-2012, 00:11
πιστωτικος 80.000 ευρω !!! ...

Το ωραίο είναι οτι αυτός ο φοροκλέφτης θα βγει αύριο και θα βρίζει το κwλwκράτος και τους πολιτικούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση:u55:

ortho
30-11-2012, 00:23
Είναι δυνατόν να γίνει κάτι διαφορετικό; Οταν καταργούν κάθε φοροαπαλλαγή το παζάρι θα γίνει ο κανόνας. Θα γίνω κι εγώ μη μακάκας!

kostastenere
30-11-2012, 11:57
Όλα αυτά φυσικά και είναι πραγματικότητα αλλά δεν είναι η μόνη.......
Οικογένεια με τρία παιδιά και γονείς προσφάτως απολυμένους ( από το δικό μου περιβάλλον). Πριν από μία βδομάδα τους πήγαμε όσπρια, μακαρόνια, κρέας και κάποια χρήματα. Αυτοί οι άνθρωποι τι θα κάνουν για να μεγαλώσουν τα μωρά τους; Δεν δικαιολογώ κανέναν απλά θέλω να πω ότι η εικόνα είναι τραγική και ότι δεν είμαστε όλοι τόσο λαμόγια όσο μας παρουσιαζουν. Οι καταστάσεις οδηγουν σε δύσκολα μονοπάτια και οι καταστάσεις έχουν ξεφύγει!!!!!! Για να μην παρεξηγηθώ δεν δικαιολογώ την συμπεριφορά της οικογένειας στο κείμενο αντιθέτως την κράζω, ξερω και από αυτούς πολλά παραδείγματα που με επιδοτήσεις έπαιρναν διπλοκάμπινα, απλά πλέον τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο (αν αυτός υπήρχε ποτέ)

Ακιs
30-11-2012, 13:04
Τους τελευταιους 9 μηνες,μπηκα κι εγω στο ''club των παιδιατρων,λογω της μπεμπας μας.Εχουμε αλλαξει 4 διαφορετικους μεχρι στιγμης και το φαινομενο ''με αποδειξη η χωρις'' βασιλευει παντου.40 ευρωπαικα χωρις και 60 με αποδειξη.Παρατηρωντας και συζητωντας με τους υπολοιπους γονεις που βρισκονται εκει,κανεις δεν παιρνει αποδειξη.''Να την κανω,τι?'',ειναι η απαντηση....Ο παιδιατρος λοιπον κανοντας 10 μισαωρα ραντεβου σε ενα πρωινο,εχει παρει 400 ευρωπαικα,κι αλλα τοσα το απογευμα.....επι 5 ημερες της εβδομαδας....καντε τον πολλαπλασιασμο......:rolleyes:

anegis
30-11-2012, 13:22
Τι να κάνουν την απόδειξη; Την επόμενη φορά που θα έλθει η λυπητερή από την εφορία σκέψου ότι ο παιδίατρός πληρώνει λιγότερα απο αυτούς γιατί απλώς αυτοί δεν ζήτησαν απόδειξη.
20 ευρώ παραπάνω σε γιατρό, οδοντίατρο, υδραυλικό κοκ σημαίνει ότι στο τέλος θα πληρώσεις λιγότερο φόρο. Γιατί στο μεταξύ η εφορία θα τα έχει πάρει από αυτούς....επιτέλους πρέπει αυτο το παραμύθι να τελειώσει.

Υ.Γ. Στην Κίνα έχουν κάνει το εξής για αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Επειδή οι Κινέζοι λατρεύουν το τζόγο, σε κάθε απόδειξη υπάρχει και ένα κομμάτι, που λειτουργεί ως... ξυστό. Το ξύνεις και κερδίζεις δώρα...


Sent from my iPad using Tapatalk HD

ortho
30-11-2012, 15:10
Πάντως συμπέθερε η δική μας παιδίατρος ανοίγει το μπλοκάκι πριν ανοίξω εγώ το πορτοφόλι. Το ίδιο κάνω κι εγώ στο ιατρείο μου. Δεν είμαστε όλοι φοροκλέφτες. Αν όμως οι καραγκιόζηδες επιμείνουν στο 0 αφορολόγητο και την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, θα αμυνθώ.;)

LakisGS
01-12-2012, 02:49
Για τους γιατρούς κλπ, οκ, κι εγώ μαζί σας παληκάρια. Εκτός από φοροκλέφτες, οι μισοί και βάλε απ' αυτούς είναι και επικίνδυνοι λόγω μηδενικών ή ελλειπών γνώσεων... Αλλά από την άλλη, ο γιδοβοσκός που αλλάζει τα νερά στη βουλή παίρνει 3.000€, ο άλλος γιδοβοσκός που σηκώνει τις μπάρες στον ΟΣΕ παίρνει 2500€, κλπ κλπ, ο γιατρός ή άλλος επιστήμονας που έχει φάει τη ζωή του στα θρανία και έχει σκάσει και έναν σκασμό λεφτά για σπουδές, ιατρεία, εργαστήρια, είναι σωστό να βγάζει λιγότερα από τους γκασμάδες Δ.Υ. που προανέφερα?? Εγώ που χάλασα λεφτά για σπουδές, μαγαζιά κλπ και δεν "τρώω" αποδείξεις, τώρα με την αναδουλειά που υπάρχει, υπάρχουν μήνες που δεν έχει περισσέψει ΤΊΠΟΤΑ για μένα. Ότι έβγαλα το έδωσα για να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου. Και από την άλλη ακούω αυτά που παίρνουν αυτοί οι άχρηστοι και σαλτάρω. Στερούμαστε εμείς για να πληρώνεται ο νερουλάς της βουλής τρία χιλιάρικα. Τι κάνεις λοιπόν τώρα εσύ. Το παίζεις καλός Χριστιανός κλπ...???

P.S. Βάλε και τα λεφτά που μου χρωστάει το δημόσιο. Έχω πληρώσει φόρο για αυτά λες και τα έχω πληρωθεί και δεν ξέρω αν και πότε θα τα πάρω...

ortho
01-12-2012, 15:53
Καθόμαστε και βριζόμαστε μεταξύ μας οι διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες....ο ένας φοροκλέφτης, ο άλλος άσχετος, ο τρίτος αργόσχολος.....
Τα πράγματα είναι απλά, αν το μαμημένο κράτος ήθελε, μπορεί κάθε στιγμή να εντοπίσει τα εισοδήματα καθενός κι αντίστοιχα να επιβάλλει το φόρο. Δε θέλουν! Τους βολεύει η κατάσταση. Θα πάω μόνο στα του δικού μου επαγγέλματος. Από τη στιγμή που δεν έχουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη κι ο ασθενής πληρώνει από την τσέπη του, χωρίς μάλιστα η δαπάνη αυτή να εκπίπτει από το φόρο δεν έχει λόγο να ζητήσει απόδειξη. Θα μου πείτε το κοινό καλό είναι υπέρτερο του ατομικού. Τη δεδομένη όμως στιγμή η έκπτωση κατά 10, 20, 30% θα καλύψει άλλες ανάγκες. Αυτό από τη μεριά του ασθενούς. Από τη δική μου, ως γιατρού κι ελεύθερου επαγγελματία δεν είναι δυνατόν να καθήσω να με ####### το κράτος. Τα έχω ξαναγράψει, μέχρι τώρα και καλύτερες τιμές έκανα κι απόδειξη για όλο το ποσό έδινα. Δηλαδή τι θέλει το κράτος; Να μαμιέμαι εγώ, να φέρω ευθύνη, να είμαι υπόλογος απέναντι στους ασθενείς μου και στο τέλος να μου παίρνει το 60% του εισοδήματός μου και με το υπόλοιπο να πρέπει να πληρώσω ΔΕΚΟ και στο τέλος ότι μείνει για να ταϊσω την οικογένειά μου;! Ε όχι!

Επειδή πολύ το κουράζουμε και μας έχουν στρέψει τον ένα ενάντια στον άλλο, είτε ως επαγγελματική τάξη είτε ιδεολογικά, ο εχθρός είναι ένας και κοινός. Οι "αφέντες" μας, είτε είναι πολιτικοί, είτε κρατικοί λειτουργεί, είτε κοινωνικές ομάδες. Μας ετοιμάζουν ένα πολύ άσχημο ΜΗ μέλλον κι εμείς τσακωνόμαστε! Του χρόνου τέτοιο καιρό θα χύνεται αίμα, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!

tame
11-12-2012, 15:31
.40 ευρωπαικα χωρις και 60 με αποδειξη.......:rolleyes:
Σωστός ο κύριος. Γιατί υπάρχουν άλλοι που σου παίρνουν 60 χωρίς απόδειξη:u55:

napgeo
11-12-2012, 15:36
Τους τελευταιους 9 μηνες,μπηκα κι εγω στο ''club των παιδιατρων,λογω της μπεμπας μας.Εχουμε αλλαξει 4 διαφορετικους μεχρι στιγμης και το φαινομενο ''με αποδειξη η χωρις'' βασιλευει παντου.40 ευρωπαικα χωρις και 60 με αποδειξη.Παρατηρωντας και συζητωντας με τους υπολοιπους γονεις που βρισκονται εκει,κανεις δεν παιρνει αποδειξη.''Να την κανω,τι?'',ειναι η απαντηση....Ο παιδιατρος λοιπον κανοντας 10 μισαωρα ραντεβου σε ενα πρωινο,εχει παρει 400 ευρωπαικα,κι αλλα τοσα το απογευμα.....επι 5 ημερες της εβδομαδας....καντε τον πολλαπλασιασμο......:rolleyes:


Κάνε καταγγελία. Μπορείτε και ανώνυμα..........

napgeo
11-12-2012, 15:42
Ο διάλογος είναι απολύτως αυθεντικός. Διαδραματίστηκε σε καφετέρια - όταν σε μια συζήτηση εναντίον των... πολιτικών,γενικώς,κάποιος ρώτησε τον διπλανό του.

- Παντελή, δεν δουλεύεις σήμερα; (στην ΕΥΔΑΠ);



- Σιγά τώρα, αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια.

ΥΓ. Όποιος νομίζει ότιπρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λάθος.


ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!



Διαφωνώ με ότι γράφετε. Τον έλεγχο τον έχει η διοίκηση. Άρα δεν ευθύνεται ο Πολίτης . πέφτουμε στην παγίδα των ΠΑΣΟΚΩΝ. Δέν φταίμε εμείς αλλά οι πολίτες.
Να κάνουν σωστά οι ΔΥπηρεσίες το έργο τους. Έλεγχος πριν πληρώσουν.................

tazman
11-12-2012, 16:34
σε αυτη τη φαση η φοροδιαφυγη εχει βαρεσει κοκκινο,κανεις δε ζηταει αποδειξη καθως θεωρει οτι δεν εχει οφελος στην τσεπη του,τα μαγαζια απο την αλλη δεν κοβουν για το φπα γιατι θεωρουν οτι τους κλεβουν και εχει ο θεος..

εχω "πελατακι" μου πιστωτικος 80.000 ευρω !!! δεν κοβει σχεδον τιποτα ...στην επαρχια γινετε της τρελης..τι να λεμε τωρα ...
Τι λες τωρα ρε μεγαλε !!!
(στην επαρχια γινετε της τρελης...)
Ολοι οι νομοταγεις πολιτες εκει κατω εχετε μαζευτει Νεύρα

tazman
11-12-2012, 16:41
Διαφωνώ με ότι γράφετε. Τον έλεγχο τον έχει η διοίκηση. Άρα δεν ευθύνεται ο Πολίτης . πέφτουμε στην παγίδα των ΠΑΣΟΚΩΝ. Δέν φταίμε εμείς αλλά οι πολίτες.
Να κάνουν σωστά οι ΔΥπηρεσίες το έργο τους. Έλεγχος πριν πληρώσουν.................
ΕΔΩ οι αλλοι αρχισαν να ξεχωριζουν επαρχιες και κεντρα δεν βλεπεις ποιο πανω..
ΤΩΡΑ βγαλαν κακο σπυρι και δεν ξερουν τι του φταιει :Απορία: