PDA

View Full Version : Φωτιά φέτος τα χριστουγεννιάτικα στολίδια


xolva
06-12-2012, 19:48
Μου τη δίνει που παρά την κρίση οι κύριοι παιχνιδάδες την έχουν δει αλλιώς.
Κάτι σαν είδος πολυτέλειας:u55:

ΚΕΠΚΑ: Υπερβολικές τιμές και μεγάλες αποκλίσεις στο κόστος των στολιδιών


ΕΘΝΟΣ On Line
14:07 6/12



http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20121206/low/newego_LARGE_t_1101_54139402.JPG

Μέχρι και …3.688% ακριβότερα μπορεί να στοιχίσει στον καταναλωτή μια ακριβή χριστουγεννιάτικη μπάλα, σε σχέση με μια φθηνή, ενώ ένα δέντρο ίδιου ύψους -περίπου 2,5 μέτρων- μπορεί να κοστίσει από 15 ευρώ μέχρι και 360, δηλαδή να παρουσιάζει απόκλιση της τάξης του 2.311% στις τιμές.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τιμοληψίες, που πραγματοποίησε στη χριστουγεννιάτικη αγορά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΠΕΚΑ), το οποίο προειδοποιεί ότι στα καταστήματα κυκλοφορούν στολίδια με υπερβολικά υψηλές τιμές, γι’ αυτό επιβάλλεται προσεκτική έρευνα αγοράς.
Συνολικά, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τις αντίστοιχες μπάλες, μια κορυφή, μια φάτνη, έναν άγγελο, έναν Άγιο Βασίλη και φωτάκια, μπορεί να στοιχίσει από περίπου 30 ευρώ (για τις μικρότερες διαστάσεις και τα φθηνότερα προϊόντα) μέχρι σχεδόν 1000 ευρώ (για τα ψηλότερα δέντρα και τα ακριβότερα είδη), δηλαδή υπάρχει διαφορά άνω του 1.200%.
Αναλυτικότερα, για την αγορά ενός μικρού χριστουγεννιάτικου δέντρου με πέντε μικρές, δέκα μεσαίες και πέντε μεγάλες μπάλες, φωτάκια, φάντη, άγιους Βασίληδες και κορυφή, ο καταναλωτής θα χρειαστεί να πληρώσει από 29,91 ευρώ μέχρι 296,40 ευρώ.
Ο προϋπολογισμός ανεβαίνει για ένα στολισμένο δέντρο μεσαίων διαστάσεων, για το οποίο θα απαιτηθούν από 51,12 έως 536 ευρώ, ενώ από 73,6 ευρώ έως σχεδόν 960 ευρώ μπορεί, τέλος, να στοιχίσει ένα χριστουγεννιάτικο έλατο μεγάλων διαστάσεων με τα στολίδια του.
«Οι ημέρες των Χριστουγέννων και η εορταστική ατμόσφαιρα, πολλές φορές, μας οδηγούν, σε βεβιασμένες αγορές. Οι καταναλωτές, όμως, έχουμε πολλές επιλογές. Ας κάνουμε την καλύτερη, για τις δικές μας οικονομικές δυνατότητες. Πριν αγοράσουμε οτιδήποτε, για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας, κάνουμε έρευνα αγοράς. Έτσι θα βγούμε, σίγουρα κερδισμένοι», καταλήγει το ΚΕΠΚΑ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ (http://www.ethnos.gr//)

dmnds
07-12-2012, 10:26
πάντως ο γιος μου στο νηπιαγωγείο μαζί με τα άλλα πιτσιρίκια φτιάξαμε κάτι μπάλες και στολίδια από χαρτί , κόλλα και χρυσόσκονη........τύφλα να έχουν τα πραγματικά

SenseiG
07-12-2012, 16:46
Ας κατσουμε με τα περσινα και να μην αγορασει κανεις να δεις που θα πανε οι τιμες.
Δυστυχος ο κοσμος δεν ξερει τι αγοραστικη δυναμη εχει.
Μια χρονια στην Αγγλια βγηκαν και ειπαν οτι ανεβαινει η τιμη του κρεατος κατα ...χ pence
μετα απο μιση ωρα βγηκε ο εκπροσωπος των καταναλοτων και ειπε αυριο κανεις δεν αγοραζει κρεας οπως και εγινε και την μεθεπομενη η τιμη του κρεατος επεσε κατω και απο την προηγουμενη τιμη.
Εδω εμεις θα τρεχαμε να αγορασουμε για να προλαβουμε την αυξηση....:rolleyes: