PDA

View Full Version : Επιλέγοντας μπότες


merik
17-12-2012, 14:58
Επιλέγοντας μπότες


http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/390/NEWS/mpotes_epilogi1.JPG (http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/390/NEWS/mpotes_epilogi1.JPG)
Oι μπότες πρέπει να προστατεύουν τα άκρα, αλλά να είναι και άνετες για καθημερινή χρήση.




Αν το κράνος είναι αυτό που προστατεύει την κορυφή του αναβάτη, οι μπότες αναλαμβάνουν τα νύχια, ή, καλύτερα, τα πόδια, τα οποία αποτελούν ένα από τα πλέον εύκολα να τραυματιστούν σημεία. Επιλογή
Τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα είναι πιο εύκολα, από την άποψη ότι δεν υπάρχουν πολλά «μυστικά» στην επιλογή ενός ζευγαριού μποτών. Τα τρία βασικά κριτήρια είναι να νιώθετε άνετα, να διαθέτουν τα απαραίτητα προστατευτικά και να είναι σχεδιασμένες για τη χρήση που τις θέλετε.
Όσον αφορά στα προστατευτικά και τις ενισχύσεις, αυτά είναι απαραίτητα στον αστράγαλο, το καλάμι και τα δάχτυλα. Ωστόσο, η προστασία που απαιτείται από μια μπότα εξαρτάται από τον τύπο της. Οι sport και οι χωμάτινες είναι εξοπλισμένες με τα περισσότερα και ανθεκτικότερα προστατευτικά, ενώ οι τουριστικές προσφέρουν μικρότερη, σε σχέση με τις δυο προηγούμενες, προστασία.
Άνεση
Επομένως, οι πλέον ασφαλείς μπότες είναι αυτές που προορίζονται για την πίστα και αυτές για το χώμα. Ωστόσο, δεν είναι σοφό να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια μπότα για κάθε χρήση. Η ακαμψία τους και το βάρος τους τις καθιστούν κουραστικές για οτιδήποτε άλλο, γεγονός που σημαίνει ότι, αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε, καλό θα είναι να προτιμήσετε ένα ζευγάρι τουριστικές. Αυτές μπορεί να μην είναι σχεδιασμένες για ακραία προστασία, προσφέρουν, όμως, αρκετή ασφάλεια για τα δεδομένα του ταξιδιού.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο, οι μπότες παίζουν σημαντικότατο ρόλο, κι ας τις αμελούν πολλοί, μετά την επιλογή κράνους και ρουχισμού. Και η διαδικασία επιλογής είναι εξίσου απαιτητική, προκειμένου ο αναβάτης να είναι κατάλληλα προστατευμένος, αλλά και άνετος όταν τις φοράει. από το μοτοτρίτη!

denis68
26-12-2012, 20:49
:th11::th11::th11:

kwstas
02-01-2013, 15:01
:th11:

Kituma
11-01-2013, 18:36
Νομίζω χωρίς δοκιμή η μπότα δεν αγοράζεται:ye33:

yars
16-01-2013, 02:44
Νομίζω χωρίς δοκιμή η μπότα δεν αγοράζεται:ye33:
:ye36: