PDA

View Full Version : Η Ελλάς του σήμερα.


napgeo
19-12-2012, 02:01
Έως και 30.000 ευρώ το «φακελάκι» στα νοσοκομεία.

-------------------------------------------------------
Γιατί το αναφέρω. Απλά για να μην νομίζουν μερικοί συμφορουμίτες ότι στη χώρα μου όλα είναι ρόδινα και απλά. Συντεχνίες Γιατρών ,Φαρμακοποιών και κάθε μορφής συντεχνίες που έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών εκμεταλλεύονται και ροφούν στην κυριολεξία το αίμα των πολιτών. Κατέχουμε την τελευταία θέση στον πλανήτη σε θέματα αξιοκρατίας και διαφάνειας. Τώρα μπορείτε άφοβα να γίνετε δωρητές οργάνων σε αυτό τον τόπο. Προσέξτε όμως ποιοι θα σας τα πάρουν και φροντίστε όταν μπείτε για αφαίρεση σκολικοειδίτη μην καταντήσετε κλινικά νεκροί.
Δεν αναφέρω όλη την ανακοίνωση όποιος επιθυμεί είναι στο υπουργείο αναρτημένη.
Η τρόικα πάντως καυτηριάζει την ιατρική στη χώρα μας και την συνταγογράφηση φαρμάκων χωρίς λόγω μάλιστα. Μήπως πρέπει αυτό το απόστημα πια να σπάσει στη χώρα μας……..
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Από 100 έως και 30.000 ευρώ κυμαίνονταν το 2011 το «φακελάκι» για μια εγχείριση σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, ενώ για μια εγχείριση σε ιδιωτικό νοσοκομείο ήταν μεταξύ 150 και 7.000 ευρώ. Ο «τιμοκατάλογος» του «γρηγορόσημου» στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας κυμαινόταν από 300 έως 20.000 ευρώ, ενώ η διεκπεραίωση ιατρικών εξετάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών υγείας κυμαινόταν μεταξύ 30 και 500 ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς της Διεθνούς Διαφάνειας.
Τα στοιχεία ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας, Κώστας Μπακούρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του επικαιροποιημένου Κώδικα Δεοντολογίας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).
«Το κόστος της διαφθοράς είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αφενός υπάρχει το οικονομικό κόστος, που παλαιότερα είχε υπολογισθεί ότι μια αύξηση της διαφθοράς κατά 1% συνεπάγεται μείωση του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εθνικού προϊόντος κατά 2%. Αφετέρου υπάρχει το ανθρωπιστικό κόστος, το κοινωνικό κόστος, το κόστος στη δημόσια υγεία, το πολιτικό κόστος και το επιστημονικό κόστος και με αυτό εννοώ τον κλονισμό της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης» συμπλήρωσε ο κ. Μπακούρης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «είναι στρέβλωση με ευθύνη της πολιτείας το γεγονός να έχουμε στη χώρα μας περισσότερες από 200 ιατρικές επιστημονικές εταιρείες, είναι στρέβλωση από πλευράς της πολιτείας το γεγονός ότι είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου τα ιατρικά συνέδρια ή η συμμετοχή των ιατρών δεν υποστηρίζεται από τους πολιτειακούς και κρατικούς φορείς, δηλαδή δεν υποστηρίζονται από τα Νοσοκομεία, από τα Πανεπιστήμια, εκεί όπου εργάζεται ο γιατρός που εκεί κυρίως θα έπρεπε να βρει την υποστήριξή του για να συμμετέχει ή για να οργανώνει τέτοιου είδους δραστηριότητες».
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σε γραπτό χαιρετισμό του στην εκδήλωση, επεσήμανε ότι «για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των υφισταμένων προβλημάτων και, το σημαντικότερο, για την ουσιαστική αναγέννηση του συστήματος της Υγείας απαιτείται η σύναψη μίας έντιμης, ειλικρινούς και αλληλοδεσμευτικής κοινωνικής συμφωνίας μεταξύ όλων των εταίρων της υγειονομικής κοινότητας».

skippybi
19-12-2012, 12:34
έχω μια ένσταση για το ρόλο της ΄'Διεθνούς Διαφάνειας'' και τη λειτουργία της. Το ίδιο ισχύει και για το ελληνικό παράρτημα...

skippybi
19-12-2012, 12:41
υποβιβάζουν τις χώρες που οι ''λειτουργοί'' τους λαδώνοντε και βγάζουν καθαρές τις χώρες σα την Γερμανία δίνουν μίζες για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους, επειδή οι εταιρίες σαν τη μίζενς είναι μέλη και χορηγοί της Διεθνούς Διαφάνειας. Πολύ μεγάλη λ.ερα...

xntinou
19-12-2012, 13:28
:ye02:


Ορισμός Νεοελληνικού λεξικού

Διαφθορά : μείωση ηθικών αντιστάσεων

Η πράξη της διαφθοράς, η δοσοληψία μειωμένων ηθικών αντιστάσεων, απαιτεί δύο φορείς, αυτόν που λαμβάνει και αυτόν που προσφέρει κερδίζοντας σε παροχή υπηρεσιών ή και μακροπρόθεσμα.

Στην περίπτωση της Υγείας αυτός που δίνει είμαστε εμείς οι πολίτες και αυτή είναι μονάχα μία από τις μορφές της διαφθοράς.

Η οικονομική κρίση, εκτός από τους εξωγενείς παράγοντες, προέρχεται από αυτήν την μείωση ηθικών αντιστάσεων.

Ηθική είναι η κρίση μας πρωτίστως και γίνεται ορατή και σε άλλες πολλές μορφές.

Η αδιαφορία για το κοινό, μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Και σε αυτό είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι.

Οι υπόλοιποι, πρώην και νυν πρωθυπουργοί και υπουργοί είναι απλά μία αντανάκλαση του κοινωνικού επιπέδου.

Είναι αυτοί που μας αξίζουν.

Η κατάσταση της διαφθοράς στην Υγεία είναι χρόνιο πρόβλημα που χτύπαγε (όπως και άλλα) καμπανάκι για τις φθαρμένες κοινωνικές αξίες.

Προσωπική πάντα άποψη.

skippybi
19-12-2012, 13:38
Νάπο πες μας για τη ''γκάφα'' του Αβραμόπουλου που παρουσίασε το σύστημα καταγραφής των πτήσεων στο Αιγαίο, στον τούρκο υπουργό Μπαγίς που τον επισκέφτηκε στο γραφείο του. Ισχύει;;;;

ntinopoulos
19-12-2012, 14:32
ναπολεοντα μπορεις να μου εξηγησεις πως σε εκμεταλευεται ο φαρμακοποιος σου?
γιατι το πιο πιθανο ειναι να τον εχεις εκμεταλευτει εσυ απ την στιγμη που αυτος δεν εχει πληρωθει απ το κρατος τα φαρμακα που εχεις παρει ΕΣΥ τους τελευταιους 4 μηνες και καποιους μηνες απ το 10 και το 11...:rolleyes:

napgeo
22-12-2012, 00:45
ναπολεοντα μπορεις να μου εξηγησεις πως σε εκμεταλευεται ο φαρμακοποιος σου?
γιατι το πιο πιθανο ειναι να τον εχεις εκμεταλευτει εσυ απ την στιγμη που αυτος δεν εχει πληρωθει απ το κρατος τα φαρμακα που εχεις παρει ΕΣΥ τους τελευταιους 4 μηνες και καποιους μηνες απ το 10 και το 11...:rolleyes:


:Απορία:Εγώ τα λέω. Τι είπε ο Υπουργός στο κοινοβούλιο. 2 δις έχουν πάρει οι φαρμακοποιοί εκ των οποίων τα 500 εκατ. τα εισέπραξαν ως κέρδη.
:Απορία:Γιατί δεν λέτε και για το νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη με τις παράλογες και παράνομες εξετάσεις.
:Απορία:Δηλ είστε ευχαριστημένος με το υπάρχων σύστημα.
Εάν ναί τότε γιατί οι 10 στους 10 κατηγορούν το σύστημα υγείας. και γιατί αυτός ο πόλεμος να μην ανοίξει το επάγγελμα του φαρμακοποιού σε αυτή τη χώρα............

ntinopoulos
22-12-2012, 01:37
500 εκ ειναι χοντρικα γύρω στα 3 χιλ σε κάθε φαρμακείο...
Με τα έξοδα που αυτο εχει,ειναι εύκολο να καταλάβουμε για τι πόσο μιλάμε,πόσο μάλλον οταν χρωστάνε πολλαπλάσια...:rolleyes:
Αλλα απ οτι φαίνεται η προπαγάνδα καλα κρατεί...
Παντα θα υπάρχουν αφελείς σαν τον ναπο που θα παραμυθιαζονται απο τα λαμόγια και τα παπαγαλάκια τους...:rolleyes:
Και που σαι ναπο...,το επάγγελμα ειναι ανοικτό...,πιο ανοικτό απ οπουδήποτε αλλου...

napgeo
22-12-2012, 01:46
Το πάμε επι Προσωπικού και δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση με φίλους.
Καλό σας ξημέρωμα.................

ntinopoulos
22-12-2012, 01:54
Τυγχάνει να μαι φαρμακοποιός...,ξέρεις...,οπότε αναπόφευκτα γίνεται προσωπικό απ την πλευρά μου...
Ιδίως οταν δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις λόγω της αμαθειας η ημιμαθειας κάποιων...
Καληνύχτα