PDA

View Full Version : Επιλέγοντας γάντια


sentral
23-12-2012, 16:42
Επιλέγοντας γάντιαhttp://www.mototriti.gr/images/TR.gif

http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/390/NEWS/gantia_2.jpg (http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/390/NEWS/gantia_2.jpg)
Τα sport γάντια προσφέρουν άριστη προστασία, αλλά όχι και την άνεση που θα δικαιολογούσε την καθημερινή τους χρήση.



http://www.mototriti.gr/images/TR.gifΣε μια πτώση, το ανθρώπινο μέλος που είναι πιθανότερο να βρει πρώτο στην άσφαλτο είναι τα χέρια του αναβάτη. Για το λόγο αυτό, η προστασία τους με γάντια είναι απαραίτητη. Από την άλλη, όπως και στην περίπτωση των ρούχων, τα γάντια αναλαμβάνουν και την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα το κρύο. Φροντίζουν, έτσι, ώστε ο αναβάτης να παραμένει απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που μετρά περισσότερο: στην οδήγηση.
Επιλογή
Όπως και στις μπότες, οι διαφορετικοί τύποι γαντιών προορίζονται και για διαφορετική χρήση. Τα ψηλά, δερμάτινα, γεμάτα με προστατευτικά από carbon γάντια προορίζονται για την πίστα, τα κοντά, ελαφριά, με ενισχύσεις για το χώμα και τα χοντρά, ζεστά για το ταξίδι. Ανάλογα, λοιπόν, με τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε τα κατάλληλα.
Εφαρμογή
Αν σκεφτείτε το ρόλο που παίζουν τα δάχτυλα στην οδήγηση της μοτοσικλέτας (γκάζι, μπροστινό φρένο και συμπλέκτης), θα καταλάβετε γιατί η τέλεια εφαρμογή των γαντιών πάνω τους είναι πρωταρχικής σημασίας. Μικρότερο ή μεγαλύτερο νούμερο θα σας στοιχίσει την απαραίτητη ευελιξία, επηρεάζοντας την οδήγησή σας. Επιπλέον, όπως και στα ρούχα, τα προστατευτικά και οι ενισχύσεις πρέπει να εφαρμόζουν ακριβώς στο σημείο, το οποίο προορίζονται να προστατεύσουν.
Άνεση
Σε αυτόν τον τομέα, σημαντικός παράγοντας είναι το κρύο. Η οδήγηση της μοτοσικλέτας επηρεάζεται και από τα παγωμένα δάχτυλα των χεριών, κάτι που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο. Φροντίστε, λοιπόν, ειδικά σε ταξίδι, τα γάντια σας να είναι ικανά να σας προσφέρουν την απαραίτητη προστασία από το κρύο.
www.mototriti.gr (http://www.mototriti.gr)
http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/390/NEWS/gantia_1.jpg (http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/390/NEWS/gantia_1.jpg)
Τα γάντια αποτελούν ένα ακόμη προστασίας, ενάντια στους τραυματισμούς, αλλά και τα καιρικά φαινόμενα.

MARK
24-12-2012, 09:31
:th11:

kwstas
02-01-2013, 15:00
:th11: