PDA

View Full Version : ΑSSEN: 100άρης ο Rossi!


Alext
27-06-2009, 22:28
ΑSSEN: 100άρης ο Rossi!



http://www.motograndprix.gr/gmcms/media/RACE%20RESULTS/assen/rossi_assen1.jpg

http://www.motograndprix.gr/img/longgrey2bar.png


(http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=1960#)


Ο Valentino Rossi δεν είχε αντίπαλο στον «Καθεδρικό» του Assen και χάρη στην «τέλεια Μ1» έφτασε στην 100η νίκη της καριέρας του, ευκολότερα απ' ότι και ο ίδιος περίμενε.

Aπό αυτές τις 100 νίκες, οι 74 είναι στη μεγάλη κατηγορία (MotoGP/500cc) -είναι ο πιο πετυχημένος αναβάτης στην κατηγορία-, οι 14 στα 250cc και οι 12 στα 125cc.

Από τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά στον δεύτερο γύρο περνώντας τον Casey Stoner, ανέπτυξε έναν δικό του φρενήρη ρυθμό, ήλεγξε τη διαφορά του από τον Jorge Lorenzo που προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να τον ακολουθήσει και έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στη νίκη που τον έφερε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η διαφορά του από τον Lorenzo ήταν στα 5,3 δευτερόλεπτα. Τρίτος, πολύ μακριά από το δίδυμο της Fiat Yamaha, τερμάτισε ο Casey Stoner με τη διαφορά του από τον νικητή να είναι στα 23,1 δευτερόλεπτα!

Μοναχικό αγώνα στο δρόμο προς την τέταρτη θέση έκανε ο Colin Edwards, σε μια πίστα που το 2006 έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην παρθενική νίκη του στα MotoGP. Ακολούθησε ο Chris Vermuelen που έκανε πολύ καλό αγώνα, ενώ μάχη είχαμε μέχρι το τέλος για την κατάκτηση της έκτης θέσης η οποία τελικά κατέληξε στον James Toseland.

Tην πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Randy de Puniet, o Nicky Hayden, ο Loris Capirossi και ο Αlex de Angelis. Mετά το τέλος του αγώνα επιβλήθηκε ποινή 20 δευτερολέπτων στον τελικό του χρόνο του Toni Elias για αντικανονικό προσπέρασμα με αποτέλεσμα ο Ισπανός αναβάτης της San Carlo Honda Gresini να βρεθεί από την έβδομη θέση στη δωδέκατη.

Άτυχος στάθηκε ο Mika Kallio ο οποίος έπεσε λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό και ενώ είχε κάνει πολύ καλό αγώνα δίνοντας μάχες για την έκτη θέση.

Εφιαλτική εξέλιξη είχε ο αγώνας για την Repsol Honda που είδε και τους δυο αναβάτες της να εγκαταλείπουν από πτώση. Την αρχή έκανε στον τέταρτο γύρο ο Dani Pedrosa που έπεσε από lowsiding και ενώ κυνηγούσε τον Lorenzo για την τρίτη θέση, για να πάρει τη σκυτάλη στον ένατο γύρο ο Andrea Dovizioso...

Μετά από επτά αγώνες το θρίλερ της βαθμολογίας συνεχίζεται με τον Rossi να οδηγεί την κούρσα με 131 βαθμούς. Ο Jorge Lorenzo έχει 126 και ο Casey Stoner 121.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
27-06-2009, 22:39
Bravo Rossi !!!!!!! ;)

Alext
27-06-2009, 22:41
Πανηγυρίζοντας την 100η νίκη



http://www.motograndprix.gr/gmcms/media/RACE%20RESULTS/assen/rossi_assen3.jpg

http://www.motograndprix.gr/img/longgrey2bar.png

(http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=1962#)


Αφού πέρασε μια μεγαλοπρεπή σούζα τη γραμμή του τερματισμού, σταμάτησε σε ένα σημείο της πίστας και πήρε μια λευκή σημαία πάνω στην οποία υπήρχε ο αριθμός 100.

Στο γύρο θριάμβου και αφού εν κινήσει έδινε -τα καθιερωμένα πλέον- «καυτά» φιλιά στην M1 του η οποία για ακόμα μια φορά δούλεψε άψογα, ήρθε τετ α τετ με την προσωπική του ιστορία του.

Ένα μεγάλο πανό που ετοίμασαν τα μέλη του fan club του μαζί με τον γνωστό φωτογράφο και στενό φίλο του Gigi Soldano απεικόνιζε με φωτογραφίες τις καλύτερες στιγμές του από τις 99 νίκες της καριέρας του.

Από την πρώτη που πήρε το 1996 στο Brno αγωνιζόμενος στα 125cc μέχρι την 99η που ήρθε στην Catalunya με αυτό το εκπληκτικό προσπέρασμα στον Lorenzo...

Κατέβηκε από την M1 του, στάθηκε δίπλα σε αυτό το κολάζ φωτογραφιών και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες θαυμαστές του που βρέθηκαν στην πίστα.

Alext
27-06-2009, 22:43
«Ο τέλειος αγώνας»



http://www.motograndprix.gr/gmcms/media/RACE%20RESULTS/assen/rossi_assen.jpg

http://www.motograndprix.gr/img/longgrey2bar.png

(http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=1961#)


«Είναι μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ! Σίγουρα υπάρχει συναισθηματική φόρτιση. Πέρασε τόσος καιρός μέχρι να φτάσω εδώ. Όταν ακόμα μου έλειπαν καμιά ...30αριά νίκες δεν πίστευα ποτέ ότι θα έφτανα σε αυτό το σημείο, να πανηγυρίσω την 100η μου νίκη. Είναι φανταστικό. Είναι πολύ ωραίο που αυτή η νίκη ήρθε στο Assen, μια πίστα με τόσο μεγάλη ιστορία. Είναι το 'πανεπιστήμιο του μοτοσυκλετισμού' και σήμερα έκανα έναν τέλειο αγώνα. Αισθάνομαι ποιο δυνατός απ' ότι στο παρελθόν γιατί αυτή η πίστα δεν είναι από αυτές που προτιμώ», σχολίασε ο Ιταλός οχτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των αναβατών με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία, πίσω από τον Giacomo Agostini που μετράει 122 νίκες.

Στη συνέχεια αφού αναφέρθηκε στον αγώνα, ευχαρίστησε όλους όσοι τόσα χρόνια στηρίζουν τις προσπάθειές του: «Έκανα καλή εκκίνηση και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να επαναληφθεί αυτό που έγινε στο Montmelo. Mετά από λίγους γύρους κατάλαβα ότι ήμουν πιο γρήγορος από τον Stoner και σε δύο τρία σημεία ταχύτερος από τον Lorenzo, οπότε προσπάθησα να κάνω μια διαφορά ασφαλείας. Μπορώ να πω ότι έκανα τον τέλειο αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό το ότι έφτασα τις 100 νίκες και θα προσπαθήσω να πάρω μερικές ακόμα. Σε αυτό το σημείο έχω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Τη Yamaha που έχει φτιάξει μια απίστευτη μοτοσυκλέτα, την ομάδα, τους μηχανικούς μου, τον Jerry (Burgess) που τόσα χρόνια είναι δίπλα μου και με βοηθάει. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους θαυμαστές μου που τόσα χρόνια στα εύκολα και στα δύσκολα με στηρίζουν και μου δίνουν κίνητρα για να συνεχίζω να αγωνίζομαι και να νικάω».

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με τον αγώνα της Laguna Seca Που διεξάγεται στις 5 Ιουλίου. Πέρσι ο Rossi είχε πετύχει σε αυτήν την πίστα μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του μετά από επική μάχη που έδωσε με τον Casey Stoner.

«Έχουμε λίγες μέρες για να γεμίσουμε μπαταρίες πριν τον αγώνα της Laguna Seca. Εκεί, πέρσι ο Stoner ήταν πολύ δυνατός, αλλά και εμείς δεν τα πήγαμε άσχημα... Πιστεύω ότι και φέτος θα γίνουν δυνατές μάχες και εκτός του Stoner θα υπάρχει και ο Lorenzo», λέει.

xenos
28-06-2009, 15:01
μακραν ο καλυτερος!!!!!!:D:D:D:D

Alext
28-06-2009, 18:14
Moto GP: Ο Αγκοστίνι στηρίζει τον Ρόσι για την κατάρριψη του ρεκόρ

Ο Βαλεντίνο Ρόσι μπορεί να σημειώσει ρεκόρ νικών μετά την 100ή που πήρε χθες στην καριέρα του στο ολλανδικό γκραν πρι, σύμφωνα με τον κάτοχο του ρεκόρ, Τζιάκομο Αγκοστίνι.
Ο Αγκοστίνι κέρδισε 123 αγώνες από το 1965 ως το 1976 αν και κάποιοι λένε ότι μία από τις νίκες ήταν άκυρη οπότε το ρεκόρ του είναι 122, ένα επίτευγμα που ο 67χρονος πιστεύει ότι ο Ρόσι μπορεί να ξεπεράσει. "Είναι ένας μακρινός στόχος αλλά όχι και τόσο μακρινός. Κάποιος όπως ο Ρόσι, με λίγη αποφασιστικότητα, μπορεί να φτάσει εκεί πέρα", είπε ο Αγκοστίνι στη Gazzetta Sportiva. "Εξαρτάται από το πόσους αγώνες θα κερδίσει το 2009 αλλά και τα επόμενα 2-3 χρόνια, για να φτάσει τις 123 νίκες. Δεν έχει μεγάλη διαφορά αν είναι 122 ή 123".
Ο πρωταθλητής Ρόσι, που κέρδισε 8 παγκόσμιους τίτλους σε όλες τις κατηγορίες μοτοσικλετών ελπίζει να καταρρίψει το ρεκόρ αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το μέχρι πότε θέλει να μείνει στα MotoGP. Ο 30χρονος ήταν κοντά στη Ferrari για να πάει στη F1 το 2006 ενώ έχει επίσης πάθος για τα ράλι και θέλει μία ημέρα να πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν.
"Δεν μπορείς να αγωνίζεσαι με μοτοσικλέτες σε κορυφαίο επίπεδο μέχρι τα 34 σου", είπε ο αναβάτης της Yamaha μετά το χθεσινό αγώνα στο Άσεν, όπου αποκάλυψε το 10 μέτρων πανό που έδειχνε τις προηγούμενες 99 νίκες του.
"Η πορεία μέχρι τις 123 νίκες είναι μεγάλη, αλλά σιγά - σιγά μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το να είμαι ικανός να σπάσω το ρεκόρ είναι κάτι που μου δίνει μεγάλο κίνητρο αλλά δεν αγωνίζομαι μόνο γι' αυτό το λόγο".
Ο Αγκοστίνι είπε ότι το ρεκόρ του με τους 15 παγκόσμιους τίτλους θα μείνει άσπαστο στο εγγύς μέλλον. "Αφήστε με τουλάχιστον να κρατήσω αυτό το ρεκόρ", είπε. "Το να κερδίζεις τόσα πολλά είναι δύσκολο σε κάθε εποχή. Στην εποχή μου ήταν πιο επικίνδυνα. Κάθε Κυριακή έχανες ένα φίλο κι έναν αντίπαλο".

skippybi
28-06-2009, 19:52
:sm8:

arisxios
28-06-2009, 20:01
Μακράν !!!!:sm8::sm8:

Arkas
29-06-2009, 15:04
:sm8:

essel
29-06-2009, 17:22
Μακράν !!!!:sm8::sm8:

+1500

GSMAN
05-07-2009, 14:31
Respect.......................