PDA

View Full Version : χρειάζεται εθελοντές


Alext
29-06-2009, 13:14
GREECE RACE FOR THE CURE
25/6/2009
http://www.anthropos.gr/images/trans.gif

o Πανελλήνιος Σύλλογος γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» χρειάζεται εθελοντές!! Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ιδρύθηκε το 1988 και είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα που η διοίκηση, οι εθελόντριες και τα μέλη του είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού. Σκοπός του είναι η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση των γυναικών που πάσχουν και των μελών των οικογενειών τους, η συμβολή του στην απομυθοποίηση του καρκίνου και η ενημέρωση του γενικού γυναικείου πληθυσμού πανελλαδικά για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

Ο καρκίνος του μαστού εξακολουθεί να αποτελεί πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες και δυστυχώς σημειώνει μια αυξητική πορεία με 4500 περίπου νέες διαγνώσεις ετησίως στη χώρα μας. Δυστυχώς οι γυναίκες στη χώρα μας στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ενσωματώσει στην καθημερινότητά τους την πρόληψη, με αποτέλεσμα να χάνουν τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η έγκαιρη διάγνωση.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού για το καρκίνο μαστού, ο Σύλλογος προγραμματίζει την υλοποίηση του Greece Race for the Cure, ενός αγώνα δρόμου που ξεκίνησε το ίδρυμα Susan G. Komen Race for the Cure, πριν από 25 χρόνια στην Αμερική και αναγνωρίζεται σήμερα και στην Ευρώπη ως το καλύτερο μέσο για την επίτευξη της ευαισθητοποίησης του κοινού στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μαστού. To σημαντικότερο είναι ότι ο αγώνας αποτελεί μια γιορτή για εκείνες που έχουν επιζήσει από τον καρκίνο μαστού, για την ενδυνάμωση όσων μάχονται ενάντια στη νόσο αυτή και για τη συγκέντρωση πόρων για τα Προγράμματα του Συλλόγου.

Το Σεπτέμβριο του 2009, πέντε χώρες της Ευρώπης θα φιλοξενήσουν το Greece Race for the Cure. O Σύλλογος «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με τo ίδρυμα Susan Komen Race for the Cure Αμερικής προγραμματίζει και αυτός τη διοργάνωση του αγώνα στην Αθήνα, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009. Ο αγώνας θα έχει ίδιο σημείο έναρξης και λήξης (όπου θα γίνουν και καλλιτεχνικά δρώμενα), τον προαύλιο χώρο του Ζαππείου και θα περιλαμβάνει διαδρομή τόσο για πεζούς (2 χλμ., Ζάππειο – Β. Όλγας - Λ. Αμαλίας – Β. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Ζάππειο ), όσο και για εκείνους που επιθυμούν να τρέξουν (4 χλμ., Ζάππειο – Β. Όλγας – Λ. Αμαλίας – Β. Σοφίας – Στροφή στο Hilton – Β. Κωνσταντίνου – Β. Όλγας - Ζάππειο).

Για τη διοργάνωση του Greece Race for the Cure® o Πανελλήνιος Σύλλογος γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» χρειάζεται εθελοντές. Οι εθελοντές θα ασχοληθούν κυρίως με εργασίες που αφορούν στη διοργάνωση του Αγώνα και θα βοηθήσουν σε πρακτικές εργασίες όπως η προώθηση του έντυπου υλικού στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου, η εγγραφή συμμετεχόντων στον Αγώνα, η διανομή T-shirt και καπέλου στου συμμετέχοντες, η εξυπηρέτηση των επισκεπτών, η τοποθέτηση πανό στη γύρω περιοχή κ.α. κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και ιδιαίτερα κατά την Ημέρα διεξαγωγής του Αγώνα.

Γίνε λοιπόν εθελοντής και βοήθησε να διοργανώσουμε μαζί αυτό το μεγάλο γεγονός στην Αθήνα!
Συμπλήρωσε τη φόρμα του εθελοντή στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.breastcancerhellas.gr (http://www.breastcancerhellas.gr/) ή επισκέψου τα γραφεία μας (Αριστοτέλους 79-81, 10:00-18:00) και πάρε μέρος στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφώνησε στο 210 8253 253!
Η βοήθεια σου μας είναι πολύτιμη!

Arkas
29-06-2009, 15:33
:sm8: