PDA

View Full Version : Μικροί τούρμπο κινητήρες για τη BMW;


KostasGS
04-01-2009, 12:15
http://www.4troxoi.gr/files/Image/EPIKAIROTHTA/resized/P0027812_223_149.jpg (http://www.4troxoi.gr/files/Image/EPIKAIROTHTA/P0027812.jpg)


Χρηματοδοτικά προγράμματα (http://www.4troxoi.gr/?pname=Information_leasing&alphabet=BMW&la=1)



Είχαμε ήδη βεβαίως αυτή την πληροφορία, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται και από επίσημα χείλη. Ο Jim O’Donnell, το μεγάλο αφεντικό της BMW στη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσε στο Business Week ότι οι νέοι κινητήρες θα είναι τετρακύλινδροι, υπερτροφοδοτούμενοι, θα προσφέρουν καλύτερη επιτάχυνση από τους σημερινούς εξακύλινδρους (NG6) και θα εκπέμπουν φυσικά λιγότερους ρύπους.

Τη στρατηγική αυτή οι Mercedes-Benz και VW την ακολουθούν εδώ και καιρό. Ήταν λοιπόν ζήτημα χρόνου να «συμμορφωθούν» και οι Βαυαροί. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το πότε θα μπουν τα νέα σχέδια στην παραγωγή, όπως επίσης και περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτών. Δεν ξέρουμε για παράδειγμα εάν μιλάμε για έναν ή για περισσότερους κινητήρες ή εάν θα χρησιμοποιούν ένα ή δύο υπερσυμπιεστές. Η πρόθεσή τους όμως για μικρότερους κινητήρες είχε διαφανεί ήδη από το 2λιτρο ντίζελ της 123D, με τους δύο υπερσυμπιεστές.

Τέλος, στις δηλώσεις του ο O’Donnell δεν αποσαφηνίζει εάν αυτή η ευρώ-κεντρική προσέγγιση των κινητήρων θα περάσει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το μόνο που αρκέστηκε να πει, είναι ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις κυβερνητικές προθέσεις σχετικά με το ενεργειακό μέλλον της Αμερικής.

Arkas
04-01-2009, 13:23
Σε ευχαριστούμε Κώστα για όλα τα posts σου με τα νέα της "μαμάς"!;)