PDA

View Full Version : ΚΤΕΟ


kostas_s
06-02-2013, 08:46
Διπλή «παγίδα» με πρόστιμο άλλα 500 ευρώ για ΚΤΕΟ

Μέσω κινητού τηλεφώνου που θα έχουν μαζί τους οι τροχονόμοι και στην οποία θα είναι περασμένη μια ειδική εφαρμογή που θέλει να σχεδιάσει το υπουργείο Οικονομικών και θα λειτουργεί στις «πλατφόρμες» των σύγχρονων smartphones, θα γίνονται σε λίγους μήνες οι έλεγχοι της τροχαίας.


Μπορεί να «άνοιξε» νομικά το «παράθυρο» για ελέγχους-εξπρές για τα ανασφάλιστα ΙΧ, το σχέδιο όμως προβλέπει και την επέκταση των ελέγχων για οχήματα που δεν είναι περασμένα από ΚΤΕΟ. Με τα δεδομένα αυτά, σύντομα, όποιος πέσει σε μπλόκο της Τροχαίας, δεν θα κινδυνεύει να δεχτεί πρόστιμο μόνον 250-500 ευρώ για το ανασφάλιστο όχημα (μηχανή, ΙΧ κλπ) αλλά και άλλα τόσα αν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο έχει ως εξής: Η εντολή που θα έχει κάθε πλήρωμα περιπολικού ή συνεργείο ελέγχου της τροχαίας που σταματάει οχήματα για έλεγχο, θα είναι να μην εξαντλείται απλώς να ζητάει άδεια και δίπλωμα, αλλά να συνδέεται on-line με τη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί στην ΓΓΠΣ με στοιχεία από το υπουργείο Μεταφορών κι τις ασφαλιστικές εταιρίες, για να διαπιστώνει άμεσα: - αν ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας - αν το όχημα είναι ασφαλισμένο - αν το όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιους είδους ελέγχους έχουν ήδη εντολή να διεξάγουν τα όργανα της Τάξεως, και πριν ακόμα λειτουργήσει η βάση δεδομένων και η ηλεκτρονική εφαρμογή. Δεν αποκλείεται μάλιστα, στο κοντινό μέλλον, να αναζητούνται με τον ίδιο τρόπο και τυχόν ανεξόφλητα χρέη του ιδιοκτήτη προς την εφορία.

Μέχρι τότε πάντως, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα πηγαίνουν «πόρτα-πόρτα» αναζητώντας ανασφάλιστα οχήματα. Μετά από διασταυρώσεις, σχεδιάζεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων για να πληρώσουν 250 ευρώ και να ασφαλιστούν πάραυτα, όσοι διαπιστωθεί πως παρέλειψαν να ασφαλίσουν το όχημά τους, εάν δεν το έχουν δηλώσει σε ακινησία (σσ: αν σε έλεγχο στο δρόμο πιαστούν και να το κινούν, τότε τα πρόστιμα κλιμακώνονται σε 250, 500 ή 1.000 ευρώ, αναλόγως αν πρόκειται για μηχανή, ΙΧ ή λεωφορείο).

Αν δεν σπεύσουν να ασφαλιστούν και ν πληρώσουν παράβολο 250 ευρώ μέσα σε οκτώ μέρες από τη λήψη των ειδοποιητηρίων, τότε θα τους αναζητεί η Αστυνομία και θα αφαιρεί τις πινακίδες, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα τους επιβάλει και πάλι πρόστιμα, στον αντίστοιχο έλεγχο που θα διεξαγάγει κάθε χρόνο εφεξής.

Τα ανασφάλιστα οχήματα στη χώρα μας υπολογίζονται ήδη σε περίπου 1,2 - 1,5 εκατομμύρια. Πριν την γραπτή προειδοποίηση πάντως, γίνεται ειδική διασταύρωση από την ΓΓΠΣ των στοιχείων των ΙΧ που δηλώνουν στο Ε1 οι ιδιοκτήτες, με στοιχεία από τα αρχεία των ασφαλιστικών εταιριών για το ποια οχήματα είναι ασφαλισμένα, και από τα Υπουργείο Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εθνικής Άμυνας, ΠΕΧΩΔΕ κλπ για το ποια οχήματα έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας, αλλά και από τις εφορίες για το ποιοι έχουν καταθέσει πινακίδες.

Arkas
06-02-2013, 10:15
Μακάρι να συμμορφωθούν όλοι οι ανασφάλιστοι,
για το καλό όλων μας !


Sent by Arkas via Tapatalk !

dionysisgs
06-02-2013, 12:47
[QUOTE=Arkas;839248]Μακάρι να συμμορφωθούν όλοι οι ανασφάλιστοι,
για το καλό όλων μας !


UP1200.....αν ο άλλος ειναι ανασφάλιστος την έχεις κάτσει για τα καλά..δικαιώνεσαι πολύ πολύ αργότερα...ειδικά αν ειναι αλλοδαπός χωρίς χαρτιά παραμονής στην χώρα τότε δεν δικαιώνεσαι ποτέ.....δυστηχώς τα κουλά των εδω νόμων..με λίγα χρήματα παραπάνω οι ασφαλιστικές προσφέρουν προγράμματα για τέτοιου είδους περιπτώσεις..δηλ αν ο άλλος δεν εχει ασφάλεια...sorry για to spam..