PDA

View Full Version : Ποιός είναι ο κ. Μέργος των 8.000 ευρώ....


ortho
14-02-2013, 00:57
Και για να μην έχουμε αμφισβητήσεις, το βιογραφικό είναι από το σάιτ του ΥπΟικ. Οπως θα διαβάσετε, ακόμη ένας φωστήρας που ουσιαστικά δεν έχει εργαστεί ποτέ. Παγκόσμια Τράπεζα και δοτές θέσεις, τι θέσεις δηλαδή! θεσάρες, από τις διάφορες, εν προκειμένω μπλε κυβερνήσεις.


Γενικός Γραμματέας Οικονομίας
Γεώργιος Μέργος

Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Γεώργιος Μέργος σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν την Οικονομική Πολιτική, τις Εξωτερικές Οικονομικές Σ####ις και τη Διοίκηση του Υπουργείου. Έχει αναστολή καθηκόντων από τη θέση του Καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Εφηρμοσμένη Μικρο-οικονομική, την Κοινωνικο-οικονομική Αξιολόγηση, την Οικονομική Ανάπτυξη και τη Διεθνή Αναπτυξιακή Συνεργασία. Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν την συγγραφή βιβλίων, ερευνητικών μονογραφιών και συλλογικών τόμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έχει μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά με κριτές και σε συλλογικούς τόμους με διαδικασία κρίσης, καθώς και μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων σε συνέδρια και συμπόσια.

Εργάστηκε ως Οικονομολόγος - Ερευνητής στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986) και κατά διαστήματα ως Εμπειρογνώμων στη Γενική Διεύθυνση Ι (Εξωτερικών Υποθέσεων) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ανάπτυξης, καθώς και ως μέλος και ως αρχηγός αποστολής σε πολλές χώρες (Κίνα, Ινδία, Αίγυπτος, χώρες της Νότιας Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της τ. ΕΣΣΔ). Επίσης έχει διατελέσει Διευθυντής Κλαδικών Ερευνών στο ΙΟΒΕ (1990-1995) και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (1991-1995).

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ‘Κωνσταντίνος Καραμανλής’ και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Γεννήθηκε το 1948, είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου και έχει τρία παιδιά (28, 24 και 16 ετών).

Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (http://www3.mnec.gr/cv6.aspx)


κυκλοφορούν διάφορα και για την κόρη του, όποιος θέλει ας ψάξει μόνος του.

Τελικά όλα αυτά τα αστέρια με τις καταπληκτικές σπουδές, τις θητείες στην Παγκόσμια Τράπεζα και παραδόξως στο ΙΟΒΕ, για ποιό πράγμα πληρώνονται αδρά;!

Μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο τα μοντέλα τους να είναι επιτυχή, στην πράξη δε βλέπουν που οδηγούν; Από τη στιγμή που δεν έχουν καμία επαφή με το πως δημιουργείται ο πλούτος και φυσικά δε γνωρίζουν τι θα πει μόχθος, δε μπορούμε να περιμένουμε τίποτε καλύτερο!

Προσδοκώ να κάνουν το χοντρό λάθος, διότι θα το κάνουν και τότε ίσως απαλλαγούμε από τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ !

kostas_366
14-02-2013, 01:17
Και για να μην έχουμε αμφισβητήσεις, το βιογραφικό είναι από το σάιτ του ΥπΟικ. Οπως θα διαβάσετε, ακόμη ένας φωστήρας που ουσιαστικά δεν έχει εργαστεί ποτέ. Παγκόσμια Τράπεζα και δοτές θέσεις, τι θέσεις δηλαδή! θεσάρες, από τις διάφορες, εν προκειμένω μπλε κυβερνήσεις.

.............................................................
κυκλοφορούν διάφορα και για την κόρη του, όποιος θέλει ας ψάξει μόνος του.

Τελικά όλα αυτά τα αστέρια με τις καταπληκτικές σπουδές, τις θητείες στην Παγκόσμια Τράπεζα και παραδόξως στο ΙΟΒΕ, για ποιό πράγμα πληρώνονται αδρά;!

Μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο τα μοντέλα τους να είναι επιτυχή, στην πράξη δε βλέπουν που οδηγούν; Από τη στιγμή που δεν έχουν καμία επαφή με το πως δημιουργείται ο πλούτος και φυσικά δε γνωρίζουν τι θα πει μόχθος, δε μπορούμε να περιμένουμε τίποτε καλύτερο!

Προσδοκώ να κάνουν το χοντρό λάθος, διότι θα το κάνουν και τότε ίσως απαλλαγούμε από τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ !
:ye02:

chrisdim
14-02-2013, 01:21
[QUOTE=ortho;844569]NewsIt.gr: Πολιτική | Ποιός είναι ο κύριος Γιώργος Μέργος (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=191906&catid=9)


κυκλοφορούν διάφορα και για την κόρη του, όποιος θέλει ας ψάξει μόνος του.

NewsIt.gr: Πολιτική | Ποιός είναι ο κύριος Γιώργος Μέργος (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=191906&catid=9)

anegis
14-02-2013, 10:47
Στην εποχή που ζούμε ειναι πολυ εύκολο να βγάζουμε συμπεράσματα για ανθρώπους που βρίσκονται σε μια κυβερνητική θέση. Το γεγονός ομως πως κάποιος αναλαμβάνει σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μια θέση με μεγάλη ευθύνη δεν σημαίνει οτι ειναι λαμόγια ή ανίκανος.
Επειδή γνωρίζω προσωπικά τον κ. Μέργο σας διαβεβαιώνω οτι ούτε εγκαθετος ειναι ούτε ανίκανος. Είναι εύκολο να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρες σήμερα.
Το μεγάλο πρόβλημα στη χώρα ειναι δυστυχώς οτι έχει χαθεί πλέον η ιεραρχία στην κοινωνία μας. Κάποια εποχή και μόνο το γεγονός οτι κάποιος ειναι Καθηγητης στο Πανεπιστήμιο θα ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Σήμερα ομως εικαζουμε με βεβαιότητα οτι πρόκειται για ευνοούμενο κάποιου κόμματος ή οικογένειας...
Ο κ. Μέργος ειναι άνθρωπος που κοσμεί τη θέση του γ.γ. Και όχι το αντίστροφο. Ειναι έντιμος σε εκνευριστικό βαθμό - αυτο που λένε κλασικός, συντηρητικός δεξιός..
Οσον αφορά τη δήλωση του για τον κατώτατο μισθό, ήταν ατυχής έτσι όπως προβληθηκε, αλλά δεν άκουσα όλη την τοποθέτηση του ούτε το θεμα του τραπεζιού στο οποίο πήρε μέρος.

Υ.Γ. Πριν απο μερικούς μήνες τον κάλεσα να πάρει μέρος σε ένα ΣΥΝΕΔΡΙΟ για το σύστημα υγείας. Είχε διατελέσει και διοικητής στο ΙΚΑ. Τότε μου αρνήθηκε ευγενικά γιατί είπε πως δεν είναι πολιτικοσ και θα κάνει καμία δήλωση με ακαδημαική ειλικρίνεια και θα τρέχουμε... Είχε δίκιο...

ortho
14-02-2013, 15:20
Είναι λάσπη η διαπίστωση ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν σχέση με την "πραγματική" ζωή; Είναι λάσπη ότι ο ίδιος, ακόμη κι αν δεν πρότεινε αλλά απλά διαπίστωσε ότι ο κατώτερος μισθός είναι ακόμη ψηλός, δεν εφαρμόζει αυτά που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν;Το ότι κάποιος είναι καθηγητής πανεπιστημίου, για μένα τουλάχιστον δε λέει τίποτε. Εχω ζήσει από μέσα, στη Γερμανία, πως μεθοδεύονται οι αναλήψεις καθηγητικών εδρών που δεν έχω κι ιδιαίτερες αμφιβολίες για το τι συμβαίνει κι εδώ. Δεν αμφισβητεί κανείς την ακεραιότητα του κ. Μέργου, αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι η επαγγελματική του καριέρα εξαντλείται σε δοτές θέσεις. Δεν αλλάζει το γεγονός ότι ακόμη κι αν τον διώξει ο Σαμαράς δε θα πέσει στο ταμείο ανεργίας, άρα θα χάσει και την ευκαιρία να γνωρίσει από πρώτο χέρι πως είναι να προσπαθείς να βγάλεις το μήνα με 360 ευρώ.

Είναι και για μένα πολύ εύκολο να κάνω την τέλεια θεραπεία, άψογη σύγκλιση, οριζόντια και κατακόρυφη πρόταξη by the book. Αλλά μόνο θεωρητικά. Στην πράξη αρκεί ένα δόντι να μην έχει το σωστό πλάτος και πάει περίπατο κάθε φιλοδοξία για το άριστο αποτέλεσμα. Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε σχέδια επί χάρτου με πολλά προαπαιτούμενα. Η πραγματική ζωή όμως είναι τελείως διαφορετική.....


Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο κ. Μέργος όντας τεχνοκράτης έκανε λάθος εκφράζοντας δημόσια την εκτίμησή του, που ίσως τελικά να είναι και σωστή. Αυτό σημαίνει στη σημερινή κατάσταση που όλοι βιώνουμε έλλειψη ευαισθησίας και πολιτικού ενστίκτου, στην καλύτερη περίπτωση. Αν όμως δεν είναι έτσι κι απλώς έκανε το λαγό κατά το γνωστό πετάμε κάτι και μετράμε αντιδράσεις, αλλάζει κι η εκτίμηση για το ακέραιο του χαρακτήρος, και μπαίνουμε σε μιά άλλη συζήτηση που δε θα αφορά φυσικά τον κ. Μέργο.


Θα μπορούσα αγαπητέ φίλε να σχολιάσω κι αυτό που γράψατε...."Είναι έντιμος σε εκνευριστικό βαθμό - αυτό που λένε κλασικός, συντηρητικός δεξιός....." αλλά πρέπει να ανοίξουμε πολιτική συζήτηση κι εγώ θα ήθελα να το αποφύγω. :)

anegis
14-02-2013, 15:33
Δεν θέλεις να ανοίξεις πολιτική συζήτηση αλλα αναδημοσιευεις συκοφαντικά και προσβλητικά στοιχεία για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις και βγάζεις συμπεράσματα απο το αναρτημένο βιογραφικό του.

Επειδή εργάζομαι στο χώρο των ΜΜΕ και γνωρίζω πως λειτουργούν, είναι "φυσιολογικό" μόλις ένας άνθρωπος βρεθεί με αρνητικο τροπο στο προσκήνιο, να προσπαθήσουν να προβάλλουν ότι τυχόν αρνητικό μπορεί να βρεθεί για αυτόν. Ειναι απάνθρωπο αλλα έτσι λειτουργούν διεθνώς και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Απλά στην Ελλάδα το μορφωτικό επίπεδο πολλών ανθρώπων των ΜΜΕ ειναι χαμηλότερο απο ότι έξω, οπότε εδώ η κατάσταση ειναι χειρότερη. Οσοι έχετε παρακολουθήσει το Δανεζικο σήριαλ Μποργκεν στην κρατική τηλεοραση θα δείτε ότι και στην προηγμένη Δανία στα πράγματα ειναι παρόμοια.

Το σχόλιο μου για όσα αναρτησες αφορούν το γεγονός ότι αναπαρηγαγες με ευκολία ότι βρήκες στο Ιντερνετ για τον Μεργο. Θα μπορούσα απλα να αδιαφορησω για όσα εγγραψες. Ομως, θεωρώ πως αύριο κατα τον ίδιο τροπο θα μπορουσα να αδιαφορησω για κάτι συκοφαντικο και προσβλητικο που έχει γράψει κάποιος άλλος για εσένα - χωρίς να σε γνωρίζει - κάπου αλλού...



Sent from my iPad using Tapatalk HD

AKIS_21
14-02-2013, 15:46
Το δίδαγμα ειναι απλό οι γονείς του έπαιρναν 520 ευρώ και έκανε αυτές τις σπουδές?αν έπαιρναν τόσα τώρα για τορναδορο τον έκοβα

ortho
14-02-2013, 15:59
Το μόνο που θα μπορούσες να πεις ότι αναπαρήγαγα ήταν για την κόρη του κι όποιος θέλει ας διαβάσει τις δηλώσεις Αδαμόπουλου. Γι'αυτό το λόγο δεν έγραψα τίποτε άλλο και δεν έδωσα και κανένα λινκ.

Το βιογραφικό του που είναι από την ιστοσελίδα του ΥπΟικ το αμφισβητείς;
Που μετέφερα κάτι συκοφαντικό για τον κ. Μέργο;! Σχολίασα το βιογραφικό του χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες που έχω κάνει. Είναι η προσωπική μου γνώμη και μόνο.

Και ενώ δεν έχεις άδικο για αυτό που γράφεις στην τελευταία παράγραφο, οι ενέργειες οι δικές μου κι οι απόψεις μου κι ίσως κι οι προτάσεις μου έχουν αντίκτυπο σε έναν περιορισμένο κύκλο, ανθρώπων όπως ο κ.Μέργος επηρεάζουν τη ζωή όλου του λαού. Και δε θα είχα αντίρρηση να έλεγε ο κ. Μέργος ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να μειωθεί και ταυτόχρονα ο ανώτατος για διορισμένο ΔΥ να είναι ας πούμε πενταπλάσιος του κατώτατου. Αν το έλεγε θα του έβγαζα το καπέλο, αλλά δεν....Ούτε τον άκουσα να λέει ότι δε θα επιτρέπεται από δω και στο εξής η κατάληψη με αντιμισθία περισσοτέρων της μίας θέσεις στο δημόσιο.

Κι όπως είπα, άλλο το να είσαι έντιμος, άλλο το να είσαι ικανός κι ακόμη πιό διαφορετικό να μην έχεις παλέψει στη ζωή σου! Μας αρέσει ή όχι είμαστε ταξική κοινωνία κι οι πρώτοι δε σημαίνει πάντα ότι είναι κι οι άριστοι!

anegis
14-02-2013, 16:40
Μα ακριβώς αυτό εχω επισημαίνει: ότι τα δημοσια σχόλια που εκανες και τα συμπερασματα, που συναγεις, βλέποντας απλά ένα βιογραφικό, ειναι συκοφαντικά και προσβλητικά για έναν δημοσιο άνδρα, που δεν γνωρίζεις.

Δεν λες τη γνωμη σου με τηνν εμπειρια σου για την απόδοση του κινητήρα boxer και πως σου φαίνονται τα ελαστικά της τάδε εταιρείας, αλλά την ηθική υπόσταση ενός ανθρώπου.

Δεν γνωριζόμαστε και αυτή τη στιγμή υπάρχει αναμεσα μας μια ψυχρή οθόνη. Οσα επισημάνω, τα λέω καλοπροαίρετα.

Δεν επιθυμώ να δεχθείς ότι έχεις λάθος. Απλώς να σκεφτείς τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι, που μας διάβασαν ότι οι καιροί ειναι περίεργοι. Ειναι δικαιολογημένο να υπάρχει οργή για τους πολιτικούς και τα κόμματα.

Και πίστεψέ με, έχω γνωρίσει λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης αρκετούς. Πού να ξερες όσα εγώ...

Αυτό δεν σημαίνει ότι ισοπεδωτικά όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την πολιτική και άσκησαν εξουσία ειναι λαμόγια, ανίκανοι, αμόρφωτοι, τυχοδιώκτες.

Φιλικά, εγώ σταματώ εδώ.


Sent from my iPad using Tapatalk HD

kostas_366
14-02-2013, 17:03
Φίλε μου, οι δημόσιοι άνθρωποι, έτσι κρίνονται, χωρίς να τους ξέρεις. Π.χ. εγώ δεν ψήφισα Καραμαν-ή και ψήφισα ΓΑΠ. Δεν τον ήξερα τον Καραμανλή προσωπικά. Ούτε τον ΓΑΠ ήξερα. Και δεν νομίζω ότι η κρητική γίνεται σε προσωπικό επίπεδο, αλλά στην θέση που κατέχουν.
Έτσι νομίζω το έθεσε και ο Γιάννης.

jarhead
14-02-2013, 17:04
Το μόνο που θα μπορούσες να πεις ότι αναπαρήγαγα ήταν για την κόρη του κι όποιος θέλει ας διαβάσει τις δηλώσεις Αδαμόπουλου. Γι'αυτό το λόγο δεν έγραψα τίποτε άλλο και δεν έδωσα και κανένα λινκ.

Το βιογραφικό του που είναι από την ιστοσελίδα του ΥπΟικ το αμφισβητείς;
Που μετέφερα κάτι συκοφαντικό για τον κ. Μέργο;! Σχολίασα το βιογραφικό του χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες που έχω κάνει. Είναι η προσωπική μου γνώμη και μόνο.

Και ενώ δεν έχεις άδικο για αυτό που γράφεις στην τελευταία παράγραφο, οι ενέργειες οι δικές μου κι οι απόψεις μου κι ίσως κι οι προτάσεις μου έχουν αντίκτυπο σε έναν περιορισμένο κύκλο, ανθρώπων όπως ο κ.Μέργος επηρεάζουν τη ζωή όλου του λαού. Και δε θα είχα αντίρρηση να έλεγε ο κ. Μέργος ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να μειωθεί και ταυτόχρονα ο ανώτατος για διορισμένο ΔΥ να είναι ας πούμε πενταπλάσιος του κατώτατου. Αν το έλεγε θα του έβγαζα το καπέλο, αλλά δεν....Ούτε τον άκουσα να λέει ότι δε θα επιτρέπεται από δω και στο εξής η κατάληψη με αντιμισθία περισσοτέρων της μίας θέσεις στο δημόσιο.

Κι όπως είπα, άλλο το να είσαι έντιμος, άλλο το να είσαι ικανός κι ακόμη πιό διαφορετικό να μην έχεις παλέψει στη ζωή σου! Μας αρέσει ή όχι είμαστε ταξική κοινωνία κι οι πρώτοι δε σημαίνει πάντα ότι είναι κι οι άριστοι!


Ρε εισαι αναγωγος τι να λεμε τωρα!!!!:ye33:

ortho
14-02-2013, 17:04
Εχεις δίκιο, δε γίνεται να συνεννοηθούμε. Προσωπικά δεν έχω σε καμία εκτίμηση τους μορφωμένους που δεν έχουν εμπειρία "βιοπάλης". Οι θεωρητικές γνώσεις δεν είναι αρκετές.
Δεν γνωρίζω τι γίνεται με τους οικονομολόγους, αλλά στο δικό μου επάγγελμα και στη Γερμανία τουλάχιστον, καθηγητές δε γίνονταν πάντα οι καλύτεροι....


Τέλος πάντων, αυτές είναι μάλλον πάντα ατέρμονες συζητήσεις.....:)

ortho
14-02-2013, 17:07
Ρε εισαι αναγωγος τι να λεμε τωρα!!!!:ye33:


τζάμπα τα κολλέγια, το πιάνο και το μπαλλέτο! :D:D:sm2::sm2:

jarhead
14-02-2013, 17:09
Εχεις δίκιο, δε γίνεται να συνεννοηθούμε. Προσωπικά δεν έχω σε καμία εκτίμηση τους μορφωμένους που δεν έχουν εμπειρία "βιοπάλης". Οι θεωρητικές γνώσεις δεν είναι αρκετές.
Δεν γνωρίζω τι γίνεται με τους οικονομολόγους, αλλά στο δικό μου επάγγελμα και στη Γερμανία τουλάχιστον, καθηγητές δε γίνονταν πάντα οι καλύτεροι....


Τέλος πάντων, αυτές είναι μάλλον πάντα ατέρμονες συζητήσεις.....:)
Γιατρε μου τι μπουζοκλειδο θελω για την αλλαγη?Ουπππςςςς δεν ειμαστε στα τεχνικα θεματα? Μολις βγω αριστερα στα 3 μηνυματα αριστερα παλι? Σας ευχαριστω γιατρε...και συγνωμη!!!

ortho
14-02-2013, 17:13
Γιατρε μου τι μπουζοκλειδο θελω για την αλλαγη?Ουπππςςςς δεν ειμαστε στα τεχνικα θεματα? Μολις βγω αριστερα στα 3 μηνυματα αριστερα παλι? Σας ευχαριστω γιατρε...και συγνωμη!!!

:u46::u46::u46:

πάρε και καμιά δεξιά, θα ζαλιστείς!!!

jarhead
14-02-2013, 17:18
:u46::u46::u46:

πάρε και καμιά δεξιά, θα ζαλιστείς!!!
Θα πουν οτι ειμαι golden egg με τετοιο μαλλι....για ΕΔΕ ειμαστε τωρα?:u60:

ortho
14-02-2013, 17:21
Θα πουν οτι ειμαι golden egg με τετοιο μαλλι....για ΕΔΕ ειμαστε τωρα?:u60:


:sm3::sm3::sm3::sm3::sm3::re28::re28::re28:

ασε ρε παίδαρε, δε λέει! άσχετο, τη σουζούκα στην έφτιαξαν;

MARK
14-02-2013, 19:45
Στην εποχή που ζούμε ειναι πολυ εύκολο να βγάζουμε συμπεράσματα για ανθρώπους που βρίσκονται σε μια κυβερνητική θέση. Το γεγονός ομως πως κάποιος αναλαμβάνει σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μια θέση με μεγάλη ευθύνη δεν σημαίνει οτι ειναι λαμόγια ή ανίκανος.
Επειδή γνωρίζω προσωπικά τον κ. Μέργο σας διαβεβαιώνω οτι ούτε εγκαθετος ειναι ούτε ανίκανος. Είναι εύκολο να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρες σήμερα.
Το μεγάλο πρόβλημα στη χώρα ειναι δυστυχώς οτι έχει χαθεί πλέον η ιεραρχία στην κοινωνία μας. Κάποια εποχή και μόνο το γεγονός οτι κάποιος ειναι Καθηγητης στο Πανεπιστήμιο θα ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Σήμερα ομως εικαζουμε με βεβαιότητα οτι πρόκειται για ευνοούμενο κάποιου κόμματος ή οικογένειας...
Ο κ. Μέργος ειναι άνθρωπος που κοσμεί τη θέση του γ.γ. Και όχι το αντίστροφο. Ειναι έντιμος σε εκνευριστικό βαθμό - αυτο που λένε κλασικός, συντηρητικός δεξιός..
Οσον αφορά τη δήλωση του για τον κατώτατο μισθό, ήταν ατυχής έτσι όπως προβληθηκε, αλλά δεν άκουσα όλη την τοποθέτηση του ούτε το θεμα του τραπεζιού στο οποίο πήρε μέρος.

Υ.Γ. Πριν απο μερικούς μήνες τον κάλεσα να πάρει μέρος σε ένα ΣΥΝΕΔΡΙΟ για το σύστημα υγείας. Είχε διατελέσει και διοικητής στο ΙΚΑ. Τότε μου αρνήθηκε ευγενικά γιατί είπε πως δεν είναι πολιτικοσ και θα κάνει καμία δήλωση με ακαδημαική ειλικρίνεια και θα τρέχουμε... Είχε δίκιο...




Αιμίλιε πιθανόν τα πράγματα σε οτι έχει να κάνει με την εντιμότητα του και ικανότητα του να διαχειριστεί την θέση του ΓΓ Υπ.Οικονομικών να έχεις δίκιο και θα κριθεί εκ τους αποτελέσματος.
Ωστόσο θεωρώ οτι προσβάλει την νοημοσύνη μας όταν μιλάει και τοποθετείται επίσημα ως ΓΓ και κυρίως ως άνθρωπος για τις μισθολογικές απολαβές της πείνας και της ανέχειας την δύσκολη αυτή εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι παλεύουν για να εξασφαλίζουν τα προς το ζήν και οι κύριοι αυτοί με τους παχυλούς μισθούς μιλούν εκ του ασφαλούς ......

aeriko
14-02-2013, 20:09
Κάποια πολιτική παλιοκαραβάνα των παρασκηνίων μου έλεγε για τους πανεπιστημιακούς που ορίζονταν ως κυβερνητικά στελέχη: Οσο καλοί κι αν είναι στα πανεπιστημιακά τους καθήκοντα θα αποτύχουν οικτρά στην πολιτική γιατί δεν είναι πολιτικοί, δεν οσφρίζονται την κοινωνία, δεν γνωρίζουν τις ανάγκες του κόσμου. Πόσο δίκιο είχε

jarhead
14-02-2013, 20:46
:sm3::sm3::sm3::sm3::sm3::re28::re28::re28:

ασε ρε παίδαρε, δε λέει! άσχετο, τη σουζούκα στην έφτιαξαν;
Περασε κιολας ενας Χρονος??? Πως περναει ο καιρος....Κανουμε και χιουμορ αγαπητε? Για:u56: Ελληνικο Δημοσιο ΜΙΛΑΜΕ!!!

ortho
14-02-2013, 22:59
μααααααααααάλιστα! και πως κάνεις περιπολία;

GeorgeP
17-02-2013, 17:25
Κάποια πολιτική παλιοκαραβάνα των παρασκηνίων μου έλεγε για τους πανεπιστημιακούς που ορίζονταν ως κυβερνητικά στελέχη: Οσο καλοί κι αν είναι στα πανεπιστημιακά τους καθήκοντα θα αποτύχουν οικτρά στην πολιτική γιατί δεν είναι πολιτικοί, δεν οσφρίζονται την κοινωνία, δεν γνωρίζουν τις ανάγκες του κόσμου. Πόσο δίκιο είχε

οπως ο ΑΓΠ ενα πραγμα ας πουμε? δωσε χρημα (δανεικο) στον λαο οσφριζομενος φυσικα την κοινωνια και γνωριζοντας τις αναγκες του?

Ευχαριστω δεν θα (ξανα)παρω!!!!!

GeorgeP
17-02-2013, 17:35
Και για να μην έχουμε αμφισβητήσεις, το βιογραφικό είναι από το σάιτ του ΥπΟικ. Οπως θα διαβάσετε, ακόμη ένας φωστήρας που ουσιαστικά δεν έχει εργαστεί ποτέ. Παγκόσμια Τράπεζα και δοτές θέσεις, τι θέσεις δηλαδή! θεσάρες, από τις διάφορες, εν προκειμένω μπλε κυβερνήσεις.


Γενικός Γραμματέας Οικονομίας
Γεώργιος Μέργος

Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Γεώργιος Μέργος σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν την Οικονομική Πολιτική, τις Εξωτερικές Οικονομικές Σ####ις και τη Διοίκηση του Υπουργείου. Έχει αναστολή καθηκόντων από τη θέση του Καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Εφηρμοσμένη Μικρο-οικονομική, την Κοινωνικο-οικονομική Αξιολόγηση, την Οικονομική Ανάπτυξη και τη Διεθνή Αναπτυξιακή Συνεργασία. Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν την συγγραφή βιβλίων, ερευνητικών μονογραφιών και συλλογικών τόμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έχει μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά με κριτές και σε συλλογικούς τόμους με διαδικασία κρίσης, καθώς και μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων σε συνέδρια και συμπόσια.

Εργάστηκε ως Οικονομολόγος - Ερευνητής στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986) και κατά διαστήματα ως Εμπειρογνώμων στη Γενική Διεύθυνση Ι (Εξωτερικών Υποθέσεων) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ανάπτυξης, καθώς και ως μέλος και ως αρχηγός αποστολής σε πολλές χώρες (Κίνα, Ινδία, Αίγυπτος, χώρες της Νότιας Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της τ. ΕΣΣΔ). Επίσης έχει διατελέσει Διευθυντής Κλαδικών Ερευνών στο ΙΟΒΕ (1990-1995) και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (1991-1995).

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ‘Κωνσταντίνος Καραμανλής’ και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Γεννήθηκε το 1948, είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου και έχει τρία παιδιά (28, 24 και 16 ετών).

Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (http://www3.mnec.gr/cv6.aspx)


κυκλοφορούν διάφορα και για την κόρη του, όποιος θέλει ας ψάξει μόνος του.

Τελικά όλα αυτά τα αστέρια με τις καταπληκτικές σπουδές, τις θητείες στην Παγκόσμια Τράπεζα και παραδόξως στο ΙΟΒΕ, για ποιό πράγμα πληρώνονται αδρά;!

Μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο τα μοντέλα τους να είναι επιτυχή, στην πράξη δε βλέπουν που οδηγούν; Από τη στιγμή που δεν έχουν καμία επαφή με το πως δημιουργείται ο πλούτος και φυσικά δε γνωρίζουν τι θα πει μόχθος, δε μπορούμε να περιμένουμε τίποτε καλύτερο!

Προσδοκώ να κάνουν το χοντρό λάθος, διότι θα το κάνουν και τότε ίσως απαλλαγούμε από τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ !

Η τοποθετηση σου ειναι τελειως λαθος.......ειδικα στον χαρακτηρισμο ''ανικανος''.
ανθρωπο που εχει εργαστει στην Παγκοσμια τραπεζα και μαλιστα σε αυτο το ποστο αλλα και σε αλλα σημαντικα ποστα δεν τον λες ''ανικανο'' κρινοντας τον απο το βιογραφικο του και μια δηλωση του.
Διακρινω απαξιωση ενος προσωπου για ολα τα παραπανω και αυτο δεν ειναι δικαιο.
φυσικα και δεν περιμενω απο οποιονδηποτε που δεν εχει σχεση με τον πλουτο σαν υλικα αγαθα ¨η και πως αυτος παραγεται αφου δεν ειναι ο ιδιος οικονομολογος να εχει αξιοπιστη αποψη περι αυτου, αλλα το να απαξιει αυτους που εχουν σχεση με αυτον κι εχουν δουλεψει για την δημιουργια του κατανταει γραφικο.

ortho
17-02-2013, 20:05
Η τοποθετηση σου ειναι τελειως λαθος.......ειδικα στον χαρακτηρισμο ''ανικανος''.
ανθρωπο που εχει εργαστει στην Παγκοσμια τραπεζα και μαλιστα σε αυτο το ποστο αλλα και σε αλλα σημαντικα ποστα δεν τον λες ''ανικανο'' κρινοντας τον απο το βιογραφικο του και μια δηλωση του.
Διακρινω απαξιωση ενος προσωπου για ολα τα παραπανω και αυτο δεν ειναι δικαιο.
φυσικα και δεν περιμενω απο οποιονδηποτε που δεν εχει σχεση με τον πλουτο σαν υλικα αγαθα ¨η και πως αυτος παραγεται αφου δεν ειναι ο ιδιος οικονομολογος να εχει αξιοπιστη αποψη περι αυτου, αλλα το να απαξιει αυτους που εχουν σχεση με αυτον κι εχουν δουλεψει για την δημιουργια του κατανταει γραφικο.

Εχεις αρχίσει να το χάνεις Γιώργο ή μου φαίνεται;! Η τελευταία σου φράση δε βγάζει κανένα νόημα, όσο για το χαρακτηρισμό στο τέλος συμφωνείς ότι είναι καλύτερα να μη σχολιάσω.

Ο κ. Μέργος με τις αξιοθαύμαστες επιδόσεις στην καριέρα του μας είπε ότι οι μισθοί πρέπει να μειωθούν, δε μας είπε όμως πως θα πληρωθούν τα διαρκώς αυξανόμενα κόστη διαβίωσης. Αστο ρε Γιώργο.....

Papadopaidi
17-02-2013, 20:24
Μα ακριβώς αυτό εχω επισημαίνει: ότι τα δημοσια σχόλια που εκανες και τα συμπερασματα, που συναγεις, βλέποντας απλά ένα βιογραφικό, ειναι συκοφαντικά και προσβλητικά για έναν δημοσιο άνδρα, που δεν γνωρίζεις.

Δεν λες τη γνωμη σου με τηνν εμπειρια σου για την απόδοση του κινητήρα boxer και πως σου φαίνονται τα ελαστικά της τάδε εταιρείας, αλλά την ηθική υπόσταση ενός ανθρώπου.

Δεν γνωριζόμαστε και αυτή τη στιγμή υπάρχει αναμεσα μας μια ψυχρή οθόνη. Οσα επισημάνω, τα λέω καλοπροαίρετα.

Δεν επιθυμώ να δεχθείς ότι έχεις λάθος. Απλώς να σκεφτείς τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι, που μας διάβασαν ότι οι καιροί ειναι περίεργοι. Ειναι δικαιολογημένο να υπάρχει οργή για τους πολιτικούς και τα κόμματα.

Και πίστεψέ με, έχω γνωρίσει λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης αρκετούς. Πού να ξερες όσα εγώ...

Αυτό δεν σημαίνει ότι ισοπεδωτικά όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την πολιτική και άσκησαν εξουσία ειναι λαμόγια, ανίκανοι, αμόρφωτοι, τυχοδιώκτες.

Φιλικά, εγώ σταματώ εδώ.




Με όλο το σεβασμό κ την εκτίμηση που σου έχω σαν:
συνάνθρωπο,συναναβάτη, πρώην συνάδελφο κ πολλά ακόμη νυν...
όποιος αναλαμβάνει θέση ΔΗΜΟΣΙΟΥ λειτουργού θα υποβάλλεται
στην καλόπιστη κ γόνιμη ΔΗΜΟΣΙΑ κριτική. Γιαυτό εξάλλου
πληρώνεται με τόσα χρήματα ώστε να μην έχει στο κεφάλι τα
προβλήματα της βιοτής που έχουμε εμείς οι "θνητοί".
Ο άνθρωπος είναι πανεπιστημιακός δάσκαλος (αν κ είχαμε
στο παρελθόν σαν φοιτητές κάτι "λουλούδια"
καθηγητές...) αλλά έκανε ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ με αυτά που
είπε.- Μην το κουράζουμε.


ΔΙΑΦΩΝΩ με την στάση που κρατάς στο θέμα,
δεν χρειάζεται να μας πληροφορείς για τις προσωπικές σου
γνωριμίες, αυτές είναι υποθέτω δικές σου κ προσωπικές σου
επιλογές. Αφου λοιπόν κάποιοι έχουμε εργαστεί στο χώρο των
Μ.Μ.Ε. γνωρίζουμε ότι δεν "δίνουμε" εύκολα τις πηγές μας...:ha11:
Επειδή τόνισα κάποια φράση σου που ΔΕΝ μου άρεσε κ
μου φάνηκε ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΗ (τονίζω η φράση ΟΧΙ ο γράφων αυτή)
θα θέλαμε να μοιραστείς μαζί μας πληροφορίες για να αναστρέψεις
το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ κ.Μέργο.
Συναδελφικά σταματώ εδώ.

Fuji
18-02-2013, 17:35
Ο Μέργος έχει πιάσει το σφυγμό της κοινωνίας. Ξέρει το καλό μας ...

Έτσι, αν δεν

- πιάσουμε μισθούς Κίνας
- διώξουν τους υπόλοιπους που δε θα μπορούν να ζουν με τον μισθό Κίνας, για μετανάστες,
- ξεπουλήσουμε για ένα κομμάτι ψωμί την περιουσία μας, είτε γιατί δε θα μπορούμε να τα συντηρήσουμε, είτε γιατί θα χρωστάμε,

δε πρόκειται να σταματήσουν. Πετάν τη πρόθεσή τους, μετρώντας αντιδράσεις, και μετά αποφασίζουν για το "καλό" μας. Τους σιχάθηκα όλους ...

Papadopaidi
18-02-2013, 21:11
Ο Μέργος έχει πιάσει το σφυγμό της κοινωνίας. Ξέρει το καλό μας ...

Έτσι, αν δεν

- πιάσουμε μισθούς Κίνας
- διώξουν τους υπόλοιπους που δε θα μπορούν να ζουν με τον μισθό Κίνας, για μετανάστες,
- ξεπουλήσουμε για ένα κομμάτι ψωμί την περιουσία μας, είτε γιατί δε θα μπορούμε να τα συντηρήσουμε, είτε γιατί θα χρωστάμε,

δε πρόκειται να σταματήσουν. Πετάν τη πρόθεσή τους, μετρώντας αντιδράσεις, και μετά αποφασίζουν για το "καλό" μας. Τους σιχάθηκα όλους ...

Giannis Miliokas Live-Gia to kalo mou - YouTube (http://youtu.be/rUD0gUtdHts)

GeorgeP
18-02-2013, 23:53
Εχεις αρχίσει να το χάνεις Γιώργο ή μου φαίνεται;! Η τελευταία σου φράση δε βγάζει κανένα νόημα, όσο για το χαρακτηρισμό στο τέλος συμφωνείς ότι είναι καλύτερα να μη σχολιάσω......

Περιεργο διοτι οι αλλοι καταλαβαν το νοημα οπως ακριβως επρεπε....:confused:

Ο κ. Μέργος με τις αξιοθαύμαστες επιδόσεις στην καριέρα του μας είπε ότι οι μισθοί πρέπει να μειωθούν, δε μας είπε όμως πως θα πληρωθούν τα διαρκώς αυξανόμενα κόστη διαβίωσης. Αστο ρε Γιώργο.....

Μακαρι να ειχαμε τα εχεγγυα του Μεργου Γιαννη μου, αλλα επειδη δεν τα εχουμε γιαυτο του προσδιδουμε λεξεις και προτασεις που δεν ειπε παραποιωντας τα λεγομενα του λογω φτωχης γνωσης της Ελληνικης γλωσσας.
Ο Μεργος λοιπον ειπε οτι ο κατωτατος μισθος ''παραμενει υψηλος'' κι οχι οτι πρεπει να μειωθει............

Να δεχθω λοιπον οτι αυτη η δηλωση μεταφραζεται οπως θελει ο καθενας, εξάλλου αυτη ειναι η διαφορα του γνωστη της Ελληνικης γλωσσας απο τον μη γνωστη, ο ενας λεει μια προταση με πεντε ερμηνειες και ο αλλος που τον ακουει μενει ηλιθιος απο κατω αντιλαμβανομενος μονον μια απο αυτες.
Αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορω να δεχθω τον χαρακτηρισμο ''ανικανος'' για εναν ανθρωπο, ο οποιος εχει υπηρετησει σε ευρωπαικες θεσεις κι αξιωματα οπου μονον ελαχιστοι μπορουν, εξαιτιας μιας αστοχης αν θελεις δηλωσης του.
Αν μετρησουμε τις δικες μας αστοχες εκφρασεις,δηλωσεις, χαρακτηρισμους κ.λ.π. που κατα καιρους εχουμε ξεστομισει αλλα και τα λαθη που σαν πολιτες εχουμε κανει στο παρελθον οπου εχουμε κι εμεις το μεριδιο ευθυνης μας για το σημερινο γιγνεσθαι τοτε ο χαρακτηρισμος ''ανικανος'' ειναι πολυ μικρος για εμας τους ιδιους...............

Καλο θα ηταν να μην παρασσυρομαστε απο τα συναισθηματα μας και να εκφερουμε χαρακτηρισμους αλλα να βλεπουμε τα γεγονοτα ως εχουν και τι μπορουμε να κανουμε γιαυτα............
Οι επαναστασεις ανηκουν στην Κουβα και στην Σ.Ενωση οπου και οι δυο κατερρευσαν ως καθεστωτα.
Τα οικονομικα προβληματα λυνονται μονον με πονο γιαννη κι οχι με τριανταφυλλα............
Και για να σε προλαβω, το οτι υποφερουμε σημερα δεν φταινε μονον οι αλλοι...........

ortho
19-02-2013, 00:12
Πίστεψέ με Γιώργη γνωρίζω αρκετά καλά ελληνικά ώστε να διαβάζω κι ανάμεσα στις σειρές.
Επαναλαμβάνω ότι οι δοτές θέσεις στους αποφοίτους του κολλεγίου Αθηνών δε με αφήνουν με κρεμασμένο στόμα.
Επίσης δε δέχομαι από διορισμένους των 200.000 ευρώ ετησίως να πετάνε τη σαχλαμάρα τους και μετά να σου λένε ότι παραποιήθηκαν τα λεγόμενά μου και δεν το εννοούσα έτσι.Ο κ. Μέργος πάει από τη μία διορισμένη θέση στην άλλη. Οπως και πολλοί άλλοι φυσικά. Το ότι αυτές είναι υψηλές κι ακόμη υψηλότερα αμοιβόμενες δεν τους κάνει αυθεντίες και σίγουρα όχι de facto άξιους σεβασμού.

Κι όπως είπα, ας μας έλεγε ότι ταυτόχρονα θα έπεφταν κι οι τιμές (ΔΕΗ πχ, που κι από κει φαίνεται ότι έχει πάρει έναν καλό ετήσιο μισθουλάκο) και θα τον υμνούσα. Τώρα αυτό που είπε δείχνει απλά έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα.

Κι ίσως είμαι γραφικός.....

ortho
19-02-2013, 14:36
Αντε να πούμε κι ένα απόφθεγμα.....



Drei Professoren - Vaterland verloren. Otto von Bismarck


Τρεις καθηγητές - χάθηκε η πατρίδα...

ortho
09-03-2013, 20:03
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τ. Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά μετά την άσκηση δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά το έτος 2009 στο οποίο ήταν μέλη, σχετικά με την ανάθεση κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου.

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Αθανασόπουλος και Μέργος - oικονομία - ΤΟ ΒΗΜΑ (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=502288)


Για περισσότερες πληροφορίες όποιος θέλει εδώ....Βόμβα από Σαμαρά και Στουρνάρα: «Αποκεφάλισαν» Μέργο και Αθανασόπουλο | ANTINEWS (http://www.antinews.gr/2013/03/09/207672/)



και να θυμίσω ότι ο κ. Αθανασόπουλος κατάφερε να κάνει ζημιογόνο τη ΔΕΗ ως διοικητής, λαμβάνοντας μισθό 300.000 ευρώ και φυσικά δεν ήταν οι μοναδικές του απολαβές, όποιος θέλει ψάχνει και βρίσκει.
Τα golden boys που λέγαμε; Και μάλλον θα πάμε φτου κι από την αρχή! Τα γυαλιστερά πτυχία κι οι υψηλόμισθες δοτές θέσεις δεν είναι εχέγγυα επιτυχίας!;)

siraxanz
09-03-2013, 22:23
Στον αγύριστο:D

kostas_366
10-03-2013, 00:09
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τ. Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά μετά την άσκηση δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά το έτος 2009 στο οποίο ήταν μέλη, σχετικά με την ανάθεση κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου.

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Αθανασόπουλος και Μέργος - oικονομία - ΤΟ ΒΗΜΑ (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=502288)


Για περισσότερες πληροφορίες όποιος θέλει εδώ....Βόμβα από Σαμαρά και Στουρνάρα: «Αποκεφάλισαν» Μέργο και Αθανασόπουλο | ANTINEWS (http://www.antinews.gr/2013/03/09/207672/)



και να θυμίσω ότι ο κ. Αθανασόπουλος κατάφερε να κάνει ζημιογόνο τη ΔΕΗ ως διοικητής, λαμβάνοντας μισθό 300.000 ευρώ και φυσικά δεν ήταν οι μοναδικές του απολαβές, όποιος θέλει ψάχνει και βρίσκει.
Τα golden boys που λέγαμε; Και μάλλον θα πάμε φτου κι από την αρχή! Τα γυαλιστερά πτυχία κι οι υψηλόμισθες δοτές θέσεις δεν είναι εχέγγυα επιτυχίας!;)
Να να να, και 300.000 και το καράβι στα βράχια.
Να που θα βγει αληθινός ο Φωτόπουλος..

napgeo
10-03-2013, 00:25
Πολλά γράφετε.
Προσωπικά εάν είχα τη δύναμη θα τους είχα κρεμάσει στο Σύνταγμα και ανάποδα μάλιστα.
Παλιοκομούνια του κερατά είναι που ξεζουμίζουν τον λαό μας……………..

kostas_366
10-03-2013, 03:02
Πολλά γράφετε.
Προσωπικά εάν είχα τη δύναμη θα τους είχα κρεμάσει στο Σύνταγμα και ανάποδα μάλιστα.
Παλιοκομούνια του κερατά είναι που ξεζουμίζουν τον λαό μας……………..
:sm3::sm3::sm3:
Εσύ δεν παίζεσε με τπτ. Όλους τσιπράκια τους έχεις κάνει.

Μιχάλης 1988
10-03-2013, 04:10
Πολλά γράφετε.
Προσωπικά εάν είχα τη δύναμη θα τους είχα κρεμάσει στο Σύνταγμα και ανάποδα μάλιστα.
Παλιοκομούνια του κερατά είναι που ξεζουμίζουν τον λαό μας……………..

Δεν νομίζω να μας ξεζούμιζαν τα παλιοκομούνια τόσα χρονια Κυριε Ναπο!!

napgeo
10-03-2013, 18:14
:sm3::sm3::sm3:
Εσύ δεν παίζεσε με τπτ. Όλους τσιπράκια τους έχεις κάνει.


Είναι και το χούι. Εύκολα το κόβεις:u60:....................

GeorgeP
10-03-2013, 23:42
....................................................
και να θυμίσω ότι ο κ. Αθανασόπουλος κατάφερε να κάνει ζημιογόνο τη ΔΕΗ ως διοικητής, λαμβάνοντας μισθό 300.000 ευρώ και φυσικά δεν ήταν οι μοναδικές του απολαβές, όποιος θέλει ψάχνει και βρίσκει.
Τα golden boys που λέγαμε; Και μάλλον θα πάμε φτου κι από την αρχή! Τα γυαλιστερά πτυχία κι οι υψηλόμισθες δοτές θέσεις δεν είναι εχέγγυα επιτυχίας!;)

να σου θυμισω κι εγω οτι ο Αθανασοπολουλος ηταν αυτος που προτεινε αλαλγες στην ΔΕΗ μεσω των ανανεωσιμων πηγων ενεργειας οι οποιες θα εκαναν την επιχειρηση πιο κερδοφορα απο οτι ηταν τοτε αφου θα εισηγαγε λιγοτερο ρευμα.
Επισης δεν θα συνεβαιναν οι 40 αυξησεις ρευματος που συνεβησαν απο την παραιτηση του μεχρι σημερα που εσυ κι εγω πληρωνουμε λογω ρυπων εξαιτιας της χρησης λιγνιτη ο οποιος σταδιακα και σε μεγαλο βαθμο θα καταργουταν αν εφαρμοζοταν η πολιτικη του Κου αθανασοπουλου περι ανανεωσιμων πηγων ενεργειας.
Φυσικα ομως ο Κος Αθανασοπουλος εφησε τα 300,000 μισθο μετα απο την εφοδο για λυντσαρισμα στο γραφειο του απο τον Κο Φωτοπουλο, Σαχινιδη και.......Παπακωνσταντινου τοτε.
Φυσικα η ιστορια τον δικαιωσε οπως δικαιωσε και τον Μητσοτακη αλλα και τον Αλεκο Παπαδοπουλο οι οποιοι ο πρωτος το 1990 αλλα και ο δευτερος το 1994 μιλησαν για την επερχομενη ελληνικη χρεωκοπια......................

Δεν τα ειχε αναγκη φιλε Γιαννη για πολλους και διαφορους λογους.....η ΤΟΥΟΤΑ π.χ που δεν εχει Φωτοπουλους, Σαχινιδηδες κ.λ.π. τον εχει μεχρι σημερα (απο το 1986 σε διαφορες θεσεις) στις ταξεις της σαν senior Executive Advisor...............
Tον Δεκέμβριο του 2007, ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας και η ιαπωνική κυβέρνηση του απένειμαν το παράσημο του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσού και Αργυρού Αστέρα, ως ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς του στην ενδυνάμωση των ελληνοϊαπωνικών οικονομικών σχeσεων.........................Λες ο Ιαπωνας να ειναι βλακας?

Μην κρινεις τον ανθρωπο απο το ποσα παιρνει αλλα απο το τι εργο παραγεισυμφωνα με αυτα που ξερει οταν τον αφησουν!!!!
Κι εσυ Γιαννη μου θα ησουν ακριβος αν ΕΓΩ ο ασθενης σου ελεγα πως θα κανεις αυτο που εχεις σπουδασει για να κανεις.

ortho
11-03-2013, 11:19
Ο μισθός του διοικητή της ΔΕΗ ήταν ο μισός, μέχρι που ανέλαβε ο κ. Αθανασόπουλος ;) όσο για τις ΑΠΕ........ας μην το συζητήσουμε καλύτερα....