PDA

View Full Version : Magic life!


ortho
02-04-2013, 21:23
Νυχτερίδες επιδίδονται συστηματικά σε στοματικό σεξ


Η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι η πεολειχία αυξάνει την επιτυχία των ιπτάμενων τρωκτικών στο ζευγάρωμα


Το παιχνίδι του στοματικού σεξ έχει παρατηρηθεί περιστασιακά και σε ορισμένα άλλα θηλαστικά εκτός του ανθρώπου, τώρα όμως οι βιολόγοι εντοπίζουν ένα είδος νυχτερίδας που «επιδίδεται συστηματικά» σε αυτή την πρακτική. Και η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι η πεολειχία αυξάνει την επιτυχία των ιπτάμενων τρωκτικών στο ζευγάρωμα.

Μέχρι σήμερα, αναφέρουν βρετανοί και κινέζοι ερευνητές στην επιθεώρηση «PLoS ONE», είχαν αναφερθεί περιστατικά στοματικού σεξ σε διάφορα είδη. Στον πυγμαίο χιμπαντζή, για παράδειγμα, η πεολειχία έχει παρατηρηθεί ως «συμπεριφορά παιχνιδιού μεταξύ νεαρών αρσενικών», ενώ σε ένα είδος λεμούριου τα αρσενικά χρησιμοποιούν τη γλώσσα για να βεβαιωθούν ότι το θηλυκό βρίσκεται σε οίστρο.

Συστηματική πεολειχία σε ζώα πλην των ανθρώπων

«Δεδομένου όμως ότι λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές, δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο η πεολειχία συμβαίνει συστηματικά κατά τη διάρκεια της συνουσίας σε αυτά τα είδη [...] Οι παρατηρήσεις μας είναι οι πρώτες που δείχνουν ότι συμβαίνει συστηματική πεολειχία σε ενήλικα ζώα πλην των ανθρώπων» γράφει η ερευνητική ομάδα.

Η μελέτη αφορά την απειλούμενη ασιατική νυχτερίδα των φρούτων Cynopterus sphinx. Στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, οι ερευνητές αιχμαλώτισαν ενήλικα άτομα την εποχή της αναπαραγωγής και τα βιντεοσκόπησαν να ζευγαρώνουν μέσα σε κλουβιά.

Ζηλευτή ευλιγισία

Στις 14 από τις 20 συνουσίες που καταγράφηκαν, το θηλυκό «χαμήλωνε συχνά το κεφάλι για να γλείψει τη βάση του πέους του αρσενικού». Και, με μια ευλυγισία που θα ζήλευαν πολλοί άνδρες, το αρσενικό έσκυβε συχνά για να γλείψει και μόνο του το πέος του.

Η στατιστική ανάλυση των παρατηρήσεων έδειξε ότι το κάθε δευτερόλεπτο στοματικό σεξ παρέτεινε το ζευγάρωμα κατά 6 δευτερόλεπτα.

Η παράταση αυτή υποδεικνύει ότι η εν λόγω σεξουαλική πρακτική προσφέρει κάποιο προσαρμοστικό πλεονέκτημα, εκτιμούν οι ερευνητές, οι οποίοι μάλιστα προσφέρουν τέσσερις πιθανές εξηγήσεις.

Οι πιθανές εξηγήσεις

Πρώτον, το στοματικό σεξ μπορεί να διεγείρει περισσότερο το πέος ή να λειτουργεί ως λιπαντικό, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια της συνουσίας και την πιθανότητα σύλληψης.

Δεύτερον, το στοματικό σεξ ίσως χρησιμοποιείται από το θηλυκό προκειμένου να κρατήσει μαζί του το ταίρι του για περισσότερο χρόνο, και να αυξήσει έτσι την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Τρίτον, το σάλιο ενδέχεται να λειτουργεί ως αντιμικροβιακό και να προλαμβάνει τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Και τέταρτον, το στοματικό σεξ ίσως επιτρέπει στα θηλυκά να μυρίζουν χημικά σινιάλα που αφορούν την ιστοσυμβατότητα και διευκολύνουν την επιλογή του σωστού συντρόφου.

«Η συμπεριφορά αυτή προφανώς ευνοεί τον δέκτη [του στοματικού σεξ] ωστόσο ενδέχεται να ωφελεί και τους δύο παρτενέρ, ειδικά αν αυξάνεται η πιθανότητα γονιμοποίησης» γράφουν συμπερασματικά οι ερευνητές.

«Δεν είναι επίσης απίθανο το θηλυκό να χειραγωγεί το αρσενικό αυξάνοντας τη σεξουαλική διέγερση, έτσι ώστε τελικά να ωφεληθεί η ίδια».τι παράξενο!

Νυχτερίδες επιδίδονται συστηματικά σε στοματικό σεξ - science - Ιατρική – Βιολογία - ΤΟ ΒΗΜΑ (http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=505754)

PLOS ONE: Fellatio by Fruit Bats Prolongs Copulation Time (http://www.plosone.org/article/info:doi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0007595)

Translatoras
02-04-2013, 21:56
Magic Life !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Πού το θυμήθηκες γιατρέ μου;;;;;;;;;;;;;;; χαχαχαχαχαχαχα

Η άλλη επιλογή θα ήταν ................"Πίττες Νταϊάνα!"

Να'σαι καλά !!!:ye33::ye33:

Arkas
02-04-2013, 21:58
Καλό θα είναι,
να επιληφθεί κάποια επιτροπή της Βουλής, του θέματος,
αμέσως μόλις εξαντλήσουν το πρόβλημα
της διαστημικής ρύπανσης ! :D


Sent by Arkas via Tapatalk !

ortho
02-04-2013, 22:20
Magic Life !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Πού το θυμήθηκες γιατρέ μου;;;;;;;;;;;;;;; χαχαχαχαχαχαχα

Η άλλη επιλογή θα ήταν ................"Πίττες Νταϊάνα!"

Να'σαι καλά !!!:ye33::ye33:

Καλησπέρα Παναγιώτη!

έψαχνα να βρω τίτλο comme il faut και μου ήρθε αυτό....:D:D