PDA

View Full Version : Απεβίωσε ο Ναύαρχος Ν.Παππάς


nivam
05-04-2013, 12:47
Δεν πολυγράφω στην κατηγορία "Ελλάδα και Κόσμος" αλλά πιστεύω πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπήρξε μια από τις εμβληματικότερες μορφές στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας και ειδικότερα στην αντίσταση κατά της χούντας των Συνταγματαρχών.

Αιωνία του η Μνήμη.

Πηγή (http://www.onalert.gr/stories/nikos-pappas-nauarxos)

mck
05-04-2013, 14:08
Ο Κώστας Γκορτζής που έχει γράψει το βιβλίο "Το Βέλος στη καρδιά της Δικτατορίας" είχε γράψει:


Ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973 και αποτέλεσε τη σημαντικότερη αντίσταση κατά της χούντας ως τότε. Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον στρατό.

Ο Νίκος Παππάς ήταν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό "Βέλος" και ενώ το κίνημα είχε ήδη προδοθεί, αποφάσισε να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ στην οποία συμμετείχε και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία, καταφέροντας μεγάλο πλήγμα στη χούντα, ανανεώνοντας την αντίσταση και δημιουργώντας αίσθηση στο εξωτερικό κάνοντας την ανταρσία του Βέλους, πρωτοσέλιδο από την Ευρώπη μέχρι την Ιαπωνία.


Μακάρι να είναι "αιωνία του η μνήμη" πράγματι ...


Τα "Αμερικανάκια" (κ.α. "κουτό-Φραγκοι") τον αντίστοιχο Ναύαρχο θα τον είχανε κάνει Θεό και την ιστορία του Ευαγγέλιο Προάσπισης της Δημοκρατίας και του Συντάγματος σύμφωνα με την περίφημη Ακροτελεύτια διάταξη αυτού (Αρθρο 120) ,,,,


τα "Ελληνάκια" αμφιβάλλω κι αν τον/την ξέρουνε ...


ΥΓ. 'Αρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

sagini.sail
05-04-2013, 14:12
Ο Νίκος Παππάς!

Πέταξε με "Βέλος" του στην αιωνιότητα!!

Η ιστορία τον κατέγραψε στις σελίδες της και στις καρδιές των Ελλήνων!

Αθάνατος!!

napgeo
05-04-2013, 14:40
Υπηρέτησα υπό της διαταγές του πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με την υγεία του.
Υπήρξε ένας έντιμος Πατριώτης και παρόλο που μπλέχτηκε με τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ Λαμόγια του κερατά δεν τους ακολούθησε στην πορεία που είχαν χαράξει.
Καλό σου ταξίδι Ναύαρχε.............

siraxanz
05-04-2013, 16:25
Αιώνια η μνήμη στον Άνδρα!



Υπηρέτησα δίπλα του και αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που τον γνώρισα !!!

Albatros
05-04-2013, 18:24
:(:(:(