PDA

View Full Version : Ανοιχτή επιστολή στελέχους Ε.Δ.


steliosx
03-05-2013, 18:23
Την παραθέτω, χωρίς κανένα σχολιασμό από μέρους μου!

"Επικοινωνώ μαζί σας σήμερα, έχοντας τηρήσει μέχρι τώρα, την αξιοπρεπή σιγή και απόσταση που επιβάλλει το σχήμα της επαγγελματικής μου ιδιότητας, αλλά και η αυτεπιβαλλόμενη αξιοπρέπεια του μαχόμενου Έλληνα βιοπαλαιστή. Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς επί 30 συναπτά έτη, ανέλαβα με αγόγγυστη προσήλωση, τα υψηλά καθήκοντα που μου ανέθεσε η Πατρίδα μου και μέχρι σήμερα, όπως μαρτυρούν και οι περιοδικές αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου, ανταποκρίθηκα επιτυχώς.
Οικογενειάρχης κατ΄ επιλογήν πολύτεκνος κατά συνείδηση υπηρέτησα τα μισά και παραπάνω έτη της θητείας μου στον Βόρειο Έβρο, προσαρμόζοντας τις ανάγκες της υπηρεσίας στην ζωή μου, μια και παντρεύτηκα εδώ, αγόρασα (επί δανείω) σπίτι εδώ, μεγαλώνω τρία παλληκάρια εδώ, και προσδοκώ να τελειώσω τον βίο μου εδώ, στο μεθοριακό μετερίζι του Ελληνισμού. Βίωσα εδώ και δεκαετίες, την αμετροεπή οικονομική μας πολιτική, και τέθηκα εκόντας-άκοντας πάντα πρώτος στην κάθε κυβερνητική απόφαση, προσαρμόζοντας επί δεκαετίες την ζωή μου, σε ένα πληθωρισμένο βιοπορισμό, που ποτέ ο μισθός δεν επαρκούσε, αλλά έστω και με δανεισμό, κατάφερνε να διατηρήσει εμένα και την οικογένειά μου στα όρια της αξιοπρέπειας, ίσα-ίσα για να μπορώ να εκπληρώσω την αποστολή μου.
Εδώ και τρία χρόνια, βιώνω και την τελευταία πράξη της αδικίας, στο πρόσωπο μου, στην ιδιότητά μου και στην οικογένειά μου, με την πρωτοφανή στα χρονικά συρρίκνωση των ήδη μέχρι τότε πληθωρισμένων και στερουμένων ισολογισμού (έναντι των πραγματικών αναγκών διαβίωσης) αποδοχών μου. Και πάλι δεν ομίλησα. Και πάλι αγόγγυστα σήκωσα το βάρος και την στέρηση, συνηθισμένος στην λιτή ζωή του στρατιώτη.
Αλλά μάλλον, άνοιξα την όρεξη του τιμητή του έργου μου, να συνεχίζει να μου στερεί σταδιακά εδώ και τρία χρόνια, κομμάτι – κομμάτι την αξιοπρέπειά μου. Έτσι, κοντεύοντας τα 50 μου χρόνια, είδα μέρα την μέρα, να μου αποδομούν, ότι προσπάθησα να φτιάξω τίμια για την οικογένειά μου. Έγινα αρχικά ασυνεπής οφειλέτης των πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία με ψυχρή λογιστική τόκισαν την ασυνέπειά μου και την έφεραν στην πλήρη αδυναμία εξόφλησης.
Αναγκάστηκα να ζητήσω δικαιοσύνη και μετά κόπων και βασάνων, έφτασα να αιτηθώ το κούρεμα που προβλέπει ο Νόμος Κατσέλη περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Έφτασα στο σημείο, να χάσω το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο , νομή και αυτό της τράπεζας που ψυχρά το κατάσχεσε. Αθέτησα αναγκαστικά να εξοφλήσω τα χρέη μου στην εφορία για το 2012 (μια και το ασύλληπτο για μένα ποσό των 2817 ευρώ, αδυνατώ από πέρισυ να το πληρώσω έστω και τμηματικά).
Είδα το υπόλοιπο των αποδοχών μου από τα Χριστούγεννα να συρρικνώνεται στα 500 ευρώ μηνιαίως (ακόμα και σήμερα τόσα παίρνω), βίωσα και βιώνω την ανεργία της συζύγου μου, ζώ την ειρωνεία της ανακοίνωσης της πρόσληψής της στον ίδιο φορέα και με την ίδια ειδικότητα εδώ και 40 μέρες, αλλά ακόμη να την καλέσουν να εργασθεί (βλέπεις δεν αρκεί να πρωτεύσεις σε ένα διαγωνισμό, δεν αρκεί να το ανακοινώσουν εγγράφως, χρειάζεται και επιβεβαίωση από τον ΑΣΕΠ και έκδοση ΦΕΚ και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, για να μπορέσει μια πολύτεκνη μάνα, με 3 πτυχία αναγνωρισμένα από το κράτος και άλλα επικουρικά προσόντα να εργασθεί για λίγους μήνες και να ταΐσει τα παιδιά της).
Έζησα την ειρωνεία της στέρησης των παγίων οδοιπορικών παραμεθορίου, λες και 200 ευρώ και αυτά με κρατήσεις, έβαλαν μέσα τον κρατικό προϋπολογισμό. Έζησα παράλληλα την διακοπή του ισόβιου πολυτεκνικού επιδόματος της συζύγου μου από τον ΟΓΑ , λες και η διατίμηση των 320 ευρώ το δίμηνο μπορεί να αντισταθμίσει τις ανάγκες μιας πολύτεκνης μάνας να μεγαλώσει τα παιδιά της.
Δέχτηκα σιωπηρά να διακανονίζω μήνα τον μήνα επί 3 χρόνια τις οφειλές μου στην ΔΕΗ -μια αδιάκοπη στέρηση του υπολοίπου των πενιχρών αποδοχών μου, χωρίς έλεος, υπό την απειλή της στέρησης του αγαθού του ηλεκτρισμού. Ζήσαμε με τα παιδιά μου και την γυναίκα μου, αυτό το χειμώνα εδώ πάνω, με κρύο, στερούμενοι εδώ και δύο χειμώνες το πετρέλαιο, μια και οι τιμές ήταν απαγορευτικές.
Τρυπήσαμε τους τοίχους και βγάλαμε καπνοδόχους, ξεθάψαμε σόμπες από τις αποθήκες των παππούδων, μαζέψαμε ξύλα και τα κάψαμε, ανάψαμε καλοριφέρ ηλεκτρικά, κλιματιστικά και ότι άλλο βρήκαμε για να ζεστάνουμε το σπίτι μας. Και τους τελευταίους δύο μήνες, ήρθε και η κορύφωση. Η ΔΕΗ, συνεπής συνέταιρος μου κάθε μήνα εδώ και τρία χρόνια, μας έστειλε το λογαριασμό της. Απελπισμένα ζήτησα πριν ένα μήνα διακανονισμό εκ νέου, και πήρα την απάντηση να πληρώσω σε 4 δόσεις από 300 ευρώ. Και το δέχτηκα. Και πλήρωσα μια δόση. Και πριν μια εβδομάδα, ήρθε και ο εξοφλητικός λογαριασμός, να μου φορτώσει συνολικά (μαζί με τα οφειλόμενα) να πληρώσω 2785 ευρώ, μέχρι τις 29 Απριλίου. Με ειδοποίηση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
Και σήμερα, 1η Μαΐου, πήγα στην τοπική ΔΕΗ, για να εισπράξω την απάντηση, ότι δεν ανήκω στις κοινωνικές ομάδες που ευεργετούνται από τον διακανονισμό πολλαπλών (έως 48 δόσεων) λόγω υψηλής κατανάλωσης και λόγω εισοδήματος, ότι δεν γίνεται διακανονισμός πάνω σε ήδη συναφθέντα διακανονισμό που μάλιστα αθετήθηκε (πέρασε βλέπεις ο Απρίλιος), ότι οφείλω να καταβάλω άμεσα το ποσό μέχρι την μετά το Πάσχα Τετάρτη 8-5-13(βλέπετε το ανθρωπιστικό πρόσωπο των κοινωφελών υπηρεσιών περιορίζεται μόνο στις ημέρες των θρησκευτικών αργιών), ή το ήμισυ αυτού και να αιτηθώ εκ νέου διακανονισμό -και να παρακαλέσω να εγκριθεί νέος με 1-2 δόσεις σύν τα τρέχοντα που θα έρθουν-, ειδάλλως, τα κεντρικά -μου το τόνισαν αυτό αποποιούμενοι πάσης προσωπικής ευθύνης και εν πλήρη κατανοήσει του προβλήματός μου- θα αποστείλουν εντολή σε εργολάβο να μου διακόψει την παροχή. Κι εγώ κοιτάζοντας το τελευταίο εκατοστάρικο -από τα 5 της τελευταίας μου μισθοδοσίας- αποχώρησα ευχόμενος στους υπαλλήλους καλό Πάσχα. Αυτή την μεγάλη Τετάρτη, 1-5-13, η αξιοπρέπεια ενός ακόμη σιωπηρά μαχόμενου Έλληνα πολίτη, Αξιωματικού εν ενεργεία στην Μεθόριο και πολύτεκνου οικογενειάρχη και συζύγου άνεργης -επιτυχούσης αλλά μη προσληφθήσας- έλαβε το ύστατο της πλήγμα.
Αμέσως μετά τις κωδωνοκρουσίες της επερχόμενης Ανάστασης, το μόνο φως που θα απομείνει στο σπίτι και την οικογένειά μου, θα είναι το Άγιο Αναστάσιμο Φως στην λαμπάδα και στο κανδήλι (για όσο υπάρχει λάδι να κάψει). Κι εγώ αγόγγυστος, χωρίς επιρροή από τα προαναφερόμενα, αύριο το πρωί όπως και κάθε μέρα που θα ακολουθήσει, θα φορέσω την στολή μου και θα σταθώ εν πλήρη αφοσίωση όρθιος στο στρατιωτικό τμήμα που διοικώ και θα ασκήσω ανεπηρέαστος τα καθήκοντά μου, με απόλυτο γνώμονα το συμφέρον της υπηρεσίας μου. Ζητώ συγνώμη, αν η ανθρώπινη ανεπάρκειά μου, μειώνει την αυτεπάγγελτη απαίτηση των συν-Ελλήνων που με θέλουν στην έπαλξή μου, περήφανο Στρατιώτη.
Υπόσχομαι να μην τους απογοητεύσω, παρά τις προσωπικές στερήσεις μου. Αδυνατώντας όμως, να ανταποκριθώ πλέον στην επιβίωση της οικογένειάς μου, θεώρησα σωστό, να τολμήσω να δημοσιεύσω το πρόβλημά μου, ελπίζοντας τουλάχιστον στην κατά το μέτρο του δυνατού ανταπόκριση κάποιων αρμοδίων. Με την εναπομένουσα αξιοπρέπεια εκ μέρους μου και της οικογένειάς μου, που καλείται να ανέβει κι άλλο Γολγοθά, σας εύχομαι Καλή Ανάσταση".
kranos
MadatoForos - Ειδήσεις σε πρώτο χρόνο!MadatoForos (http://www.MadatoForos.com)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

siraxanz
04-05-2013, 00:07
Δεν μπορει να παει πολυ μακρυα αυτη η βαλιτσα

Κατι κακο θα φερει, μακαρι να ειναι το μικροτερο κακο.....

Eftixis
04-05-2013, 00:26
Δυστιχώς αυτή την κατάσταση βιώνουν οι περισότεροι Έλληνες Ομως δεν ξεσυκονώμαστε απλά δεχόμαστε μυρολατρεικά αυτή την κατάσταση

mario
04-05-2013, 00:31
Το πιο σημαντικό που μας εκαναν είναι ότι χάσαμε την αξιοπρέπειά μας

Στάλθηκε από το σούπερ ντουπερ κινητό μου!

jarhead
04-05-2013, 00:54
Ακομα μια ανωνυμη αναρτηση που εχει πονηρους σκοπους:mad:

mAthosalas
04-05-2013, 00:55
[COLOR="Navy"]...θεώρησα σωστό, να τολμήσω να δημοσιεύσω το πρόβλημά μου, ελπίζοντας τουλάχιστον στην κατά το μέτρο του δυνατού ανταπόκριση κάποιων αρμοδίων...
Σε μενα το στελνει....σε σενα...σε εμας ολους...
ΕΜΕΙΣ ειμαστε οι αρμοδιοι.Κι οσο κωφευουμε τοσο δεν θα λυνεται κανενα προβλημα...
Καλη Ανασταση..ευχομαι!:hmmm:

LakisGS
04-05-2013, 01:07
Ας σκεφτούμε πάντως και λίγο αυτούς που έχουν χάσει τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα, αυτούς που δουλεύουν ΧΩΡΙΣ να πληρώνονται, πάλι στον ιδιωτικό τομέα, αυτούς που για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έχουν κάτι μήνες να βάλουν λεφτά στην τσέπη τους από τα μαγαζιά-επιχειρήσεις τους, (ιδιωτικός τομέας), την μάνα που ΔΕΝ πέρνει 2 χρόνια άδεια αλλά δουλεύει με την κοιλιά στο στόμα και ίσως χάσει τη θέση της αν μείνει έγκυος, την γυναίκα μου και εμένα που και άρρωστοι και με πόνους είμαστε στο μαγαζί γιατί δεν παίζει αναρρωτική άδεια, που δεν καθόμαστε ούτε μεγάλες εβδομάδες, ούτε παραμονές γιορτών κλπ, και που τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε ουσιαστικά για να παίρνουν κάποιοι, αυτούς τους μειωμένους έστω μισθούς και στα 45 τους θα είναι συνταξιούχοι, ενώ εγώ θα δουλεύω μια ζωή για να παίρνουν οι συγκεκριμένοι την έστω και μειωμένη σύνταξη τους... Εγώ ΔΕΝ έχω σίγουρο τίποτα, έστω και μειωμένο... Και αν έκανα κάτι με τόσα χρόνια δουλειάς, το έκανα με την αξία μου. Γιατί εκεί έξω, στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να αξίζεις για να κάνεις κάτι, πρέπει να έχεις @ρχίδια για να πετύχεις. Δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ σίγουρο, έστω και μειωμένο.

babisadve
04-05-2013, 01:23
Ας σκεφτούμε πάντως και λίγο αυτούς που έχουν χάσει τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα, αυτούς που δουλεύουν ΧΩΡΙΣ να πληρώνονται, πάλι στον ιδιωτικό τομέα, αυτούς που για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έχουν κάτι μήνες να βάλουν λεφτά στην τσέπη τους από τα μαγαζιά-επιχειρήσεις τους, (ιδιωτικός τομέας), την μάνα που ΔΕΝ πέρνει 2 χρόνια άδεια αλλά δουλεύει με την κοιλιά στο στόμα και ίσως χάσει τη θέση της αν μείνει έγκυος, την γυναίκα μου και εμένα που και άρρωστοι και με πόνους είμαστε στο μαγαζί γιατί δεν παίζει αναρρωτική άδεια, που δεν καθόμαστε ούτε μεγάλες εβδομάδες, ούτε παραμονές γιορτών κλπ, και που τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε ουσιαστικά για να παίρνουν κάποιοι, αυτούς τους μειωμένους έστω μισθούς και στα 45 τους θα είναι συνταξιούχοι, ενώ εγώ θα δουλεύω μια ζωή για να παίρνουν οι συγκεκριμένοι την έστω και μειωμένη σύνταξη τους... Εγώ ΔΕΝ έχω σίγουρο τίποτα, έστω και μειωμένο... Και αν έκανα κάτι με τόσα χρόνια δουλειάς, το έκανα με την αξία μου. Γιατί εκεί έξω, στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να αξίζεις για να κάνεις κάτι, πρέπει να έχεις @ρχίδια για να πετύχεις. Δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ σίγουρο, έστω και μειωμένο.



...εκτός θέματος.

LakisGS
04-05-2013, 01:27
...εκτός θέματος.


Γνώμη σου, κύριε καθηγητά... ;)

n-a-147
04-05-2013, 01:37
Ας σκεφτούμε πάντως και λίγο αυτούς που έχουν χάσει τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα, αυτούς που δουλεύουν ΧΩΡΙΣ να πληρώνονται, πάλι στον ιδιωτικό τομέα, αυτούς που για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έχουν κάτι μήνες να βάλουν λεφτά στην τσέπη τους από τα μαγαζιά-επιχειρήσεις τους, (ιδιωτικός τομέας), την μάνα που ΔΕΝ πέρνει 2 χρόνια άδεια αλλά δουλεύει με την κοιλιά στο στόμα και ίσως χάσει τη θέση της αν μείνει έγκυος, την γυναίκα μου και εμένα που και άρρωστοι και με πόνους είμαστε στο μαγαζί γιατί δεν παίζει αναρρωτική άδεια, που δεν καθόμαστε ούτε μεγάλες εβδομάδες, ούτε παραμονές γιορτών κλπ, και που τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε ουσιαστικά για να παίρνουν κάποιοι, αυτούς τους μειωμένους έστω μισθούς και στα 45 τους θα είναι συνταξιούχοι, ενώ εγώ θα δουλεύω μια ζωή για να παίρνουν οι συγκεκριμένοι την έστω και μειωμένη σύνταξη τους... Εγώ ΔΕΝ έχω σίγουρο τίποτα, έστω και μειωμένο... Και αν έκανα κάτι με τόσα χρόνια δουλειάς, το έκανα με την αξία μου. Γιατί εκεί έξω, στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να αξίζεις για να κάνεις κάτι, πρέπει να έχεις @ρχίδια για να πετύχεις. Δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ σίγουρο, έστω και μειωμένο.

Εσυ φιλε μου το έπιασες το νοημα...συγχαρητηρια!!!

LakisGS
04-05-2013, 02:19
Για όσους δεν κατάλαβαν το πνεύμα της απάντησης μου, θέλω να διευκρινίσω ότι, δεν απαντάω και δεν κρίνω την επιστολή του θέματος. Απλά ήταν η αφορμή να εκφράσω την πικρία και την αγανάκτηση μου για την μεγάλη διαφορά που έχει ο τρόπος αντιμετώπισης και η προβολή των προβλημάτων του δημόσιου τομέα σε σχέση με τον ιδιωτικό... Πραγματικά αισθάνομαι ότι δεν υπάρχω σε αυτήν την χώρα... Δεν έχω κανένα δικαίωμα. Δουλεύω για να πληρώνω... Δεν μπορώ ούτε να αρρωστήσω. Δεν έχω άδεια. Όταν κλείνω για διακοπές και χαλάω και χάνω λεφτά. Παιδια δεν έχουμε γιατί δυστυχώς ούτε βοήθεια ούτε άδεια είχαμε. Για ωράριο δεν συζητάμε... Απεργεία__ Τι είναι αυτό?? Ποιος χestike αν θα κλείσω εγώ το μαγαζί μου... Δεν είναι ρε παιδιά όλος ο κόσμος το δημόσιο. Υπάρχουμε και εμείς... Και οι άλλοι που ΔΕΝ έχουν καν δουλειά... Και αυτοί έχουν δικαιώματα.

Συγνώμη για το εκτός του θέματος...:o

element
04-05-2013, 07:29
Για στρατιωτικό μιλάμε.δεν ειναι και οτι καλυτερό και δεν είναι σαν όλο το δημοσιο.επίσης αυτός ο άνθρωπος σου λέει δούλεψα για την πατρίδα και αυτή με φτηνει αυτο είναι το νοημα.

peterv
04-05-2013, 08:23
Να αλλάξει το δημόσιο δεν θέλατε να ποιοι την πληρώνουν ,

Ο κακομοίρης ο στρατιωτικός και μερικοί άλλοι !!!!

Άμα σας λέω εγώ ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι......

Αυτη ειναι η κατάσταση

http://img.tapatalk.com/d/13/05/04/qy8udesy.jpg


Sent from my iPad using Tapatalk HD

xntinou
04-05-2013, 08:47
Κατ'αρχάς θα συμφωνήσω με τον jarhead γιατί οι καιροί είναι πονηροί και πρέπει να 'μαστε επιφυλακτικοί

Αλλά,

πέφτουμε στη λούμπα που τους βολεύει αν αρχίζουμε και αλληλο υποβιβάζουμε - αποδοκιμάζουμε ομάδες, πρόσωπα και καταστάσεις

Προσωπικά, δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για επαγγέλματα τα οποία δεν έχω ασκήσει

Απλά δεν τα γνωρίζω εκ των έσω για να έχω ολοκληρωμένη άποψη

JohnGS1100
04-05-2013, 09:44
Την παραθέτω, χωρίς κανένα σχολιασμό από μέρους μου!

"Επικοινωνώ μαζί σας σήμερα, έχοντας τηρήσει μέχρι τώρα,...........
kranos
MadatoForos - Ειδήσεις σε πρώτο χρόνο!MadatoForos (http://www.MadatoForos.com)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δε ξέρω, αλλά κάτι δε μου κολάει καλά σε αυτήν την επστολή.:confused:
Είναι πολύτεκνος, έχει 2700 ρεύμα, του πήραν το αμάξι, έχει στεγαστικό, παίρνει 500 ευρώ ..έβαλε σόμπα τώρα στο σπίτι, εχει εφορία 3.000 ευρώ με άνεργη γυναίκα..δε κολάνε όλα αυτά.

Υπάρχουν νόμοι που τον προστατεύουν, εκτός αν έχει μεγάλη περιουσία.

Η υπηρεσία στεγάζει τους πολύτεκνους στρατιωτικούς (ΣΟΑ) δωρεάν, με ρεύμα 50 ευρώ μηνιαίως, αν δε θέλει - η ΔΕΗ έχει κοινωνικό τιμολόγιο, αν έχει στεγαστικο τον απαλλάσει ο νόμος Κατσέλη (αν είναι η πρώτη κατοικία και δεν έχει άλλα περιουσιακά), κανένα δικαστήριο δεν παίρνει το αμάξι σε πολύτεκνο όσα και αν χρωστάει..

Τα παιδιά του φοιτούν δωρεάν παντού, έχουν προτεραιοτητα σε δημ-κρατικούς παιδικούς σταθμούς, οι δήμοι της περιοχής του έχουν προγράμματα βοήθειας, ακόμα ακόμα δικαιούνται δωρεάν διακοπές στα στρατιωτικά κέντρα παραθέρισης, τα παιδιά σε κατασκηνώσεις κ τόσα άλλα .. τι να πεις.
Κάτι δε κολάει, ας μιλησουν και άλλοι συνάδελφοι, ισως έχουν αλλάξει τα πράγματα.. :confused:

Πριν 2 μήνες γνωστή μου (γυναίκα συναδέλφου στρατ. γιατρού) με στεγαστικό 200.000 ευρώ, 2 αγροτεμάχια λοιπή περιουσία, με 2 παιδιά και άνεργη, κατοχή αμαξιού MS CLK, αξίας άνω των 10.000 ευρω, πήγε με το νόμο Κατσέλη και απαλάχτηκε στο 75% του στεγαστικού της και χάρη 4 χρόνια. Ο δικαστής διέταξε ρευστοποίηση 2 αγροτεμαχίων που έχει αξίας 2.500 ευρώ και πληστηριασμό του αυτοκινήτου με την εντολή όχι κάτω από 10.000 ευρώ. Το αμάξι το έβαλαν σε δημοπρασία 2 φορές, δεν έχει πιάσει αυτή τη τιμή και επέστρεψε στην ιδιοκτήτρια, αφού δε μπορεί να εκτελεστεί η δικαστική εντολή.

frits
04-05-2013, 10:47
Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να ερμηνεύσει την επιστολή μέσα από τις εμπειρίες του και τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο.

Κάποτε ήταν τα "τρικάκια" μετά το ραδιόφωνο, ακολούθησε η τηλέοραση και σήμερα είναι το δίκτυο.

Θα συμπλεύσω με την άποψη του Jarhead και του JohnGS1100, εμένα μου φαίνεται προπαγάνδα.

n-a-147
04-05-2013, 10:49
Δε ξέρω, αλλά κάτι δε μου κολάει καλά σε αυτήν την επστολή.:confused:
Είναι πολύτεκνος, έχει 2700 ρεύμα, του πήραν το αμάξι, έχει στεγαστικό, παίρνει 500 ευρώ ..έβαλε σόμπα τώρα στο σπίτι, εχει εφορία 3.000 ευρώ με άνεργη γυναίκα..δε κολάνε όλα αυτά.

Υπάρχουν νόμοι που τον προστατεύουν, εκτός αν έχει μεγάλη περιουσία.

Η υπηρεσία στεγάζει τους πολύτεκνους στρατιωτικούς (ΣΟΑ) δωρεάν, με ρεύμα 50 ευρώ μηνιαίως, αν δε θέλει - η ΔΕΗ έχει κοινωνικό τιμολόγιο, αν έχει στεγαστικο τον απαλλάσει ο νόμος Κατσέλη (αν είναι η πρώτη κατοικία και δεν έχει άλλα περιουσιακά), κανένα δικαστήριο δεν παίρνει το αμάξι σε πολύτεκνο όσα και αν χρωστάει..

Τα παιδιά του φοιτούν δωρεάν παντού, έχουν προτεραιοτητα σε δημ-κρατικούς παιδικούς σταθμούς, οι δήμοι της περιοχής του έχουν προγράμματα βοήθειας, ακόμα ακόμα δικαιούνται δωρεάν διακοπές στα στρατιωτικά κέντρα παραθέρισης, τα παιδιά σε κατασκηνώσεις κ τόσα άλλα .. τι να πεις.
Κάτι δε κολάει, ας μιλησουν και άλλοι συνάδελφοι, ισως έχουν αλλάξει τα πράγματα.. :confused:

Πριν 2 μήνες γνωστή μου (γυναίκα συναδέλφου στρατ. γιατρού) με στεγαστικό 200.000 ευρώ, 2 αγροτεμάχια λοιπή περιουσία, με 2 παιδιά και άνεργη, κατοχή αμαξιού MS CLK, αξίας άνω των 10.000 ευρω, πήγε με το νόμο Κατσέλη και απαλάχτηκε στο 75% του στεγαστικού της και χάρη 4 χρόνια. Ο δικαστής διέταξε ρευστοποίηση 2 αγροτεμαχίων που έχει αξίας 2.500 ευρώ και πληστηριασμό του αυτοκινήτου με την εντολή όχι κάτω από 10.000 ευρώ. Το αμάξι το έβαλαν σε δημοπρασία 2 φορές, δεν έχει πιάσει αυτή τη τιμή και επέστρεψε στην ιδιοκτήτρια, αφού δε μπορεί να εκτελεστεί η δικαστική εντολή.


Δεν είναι όπως τα λές...ανεκαθεν ακουγονταν πολλά "προνομια" των στρατιωτικών και τωρα τελευταια ακουγονται όλο και περισσότερο, κατι το οποίο μαλλον εξυπηρετει καποια σκοπιμότητα!! Για αυτα τα "προνομια" μπορω να σου πώ με βεβαιοτητα οτι ισχυει ένα 5%...

ΣΟΑ που αναφέρεις δεν υπάρχουν παντού και όπου υπάρχουν είναι ελάχιστα...εγώ με 12 χρονια υπηρεσίας και ήδη 3 μεταθέσεις δεν έχω καταφέρει να μείνω ποτέ μέσα σε οικήματα ενω ξέρω συναδέλφους με τριπλάσια χρόνια, οι οποίοι έχουν καταφέρει να μείνουν το αστρονομικό χρόνο των 2 χρόνων στα εν λόγω οικήματα κατα την διάρκεια της καριέρας τους. Όσο για το τι πληρώνουν διαφέρει απο μοναδα σε μοναδα αλλά για μια που ξέρω πλήρωνες 150ευρω το μηνα, ρευμα και τηλέφωνο κανονικά. Όσο για τους πολύτεκνους που αναφέρθηκε έχει αλλάξει ο κανονισμός και δεν μπορείς να μπείς εκ περιτροπής στα ΣΟΑ, ούτε να κάτσεις όσο χρόνο θέλεις μεσα, όπως ίσχυε παλιότερα...

Για τα παραθεριστικά κέντρα όντως οι πολύτεκνοι έχουν περισσότερα προνόμια αλλά κάποιος που δεν μπορεί να τα βγαλει πέρα δεν νομίζω να έχει τα χρήματα να πάει διακοπές το καλοκαίρι έστω και με λιγότερα έξοδα...τα παραθεριστικά κέντρα έχουν φθηνη διαμονή αλλά τιποτε άλλο δεν είναι δωρεάν ενώ τωρα τελευταια έχουν δοθεί όλες οι λέσχες, μπαρ, κυλικεια κτλ σε ιδιώτες οπότε ούτε πολύ φθηνά είναι...αλλά και πάλι δεν καταλαβαινω γιατι να αναφερθούν τα παραθεριστικά κέντρα σε αυτη την συζήτηση...

Τέλος, για τους παιδικούς σταθμούς εαν δεν είσαι δημότης ενός δήμου, κατι που είναι πολύ δύσκολο να γίνεις με το δικό μας επάγγελμα στο οποιο ξεσπιτώνεσαι πολύ συχνά, είναι αδύνατο να μπορεί να βάλεις τα παιδιά σου σε κάποιον παιδικό σταθμό του δήμου...αλλά και δημότης να γίνεις σε έναν δήμο, όπως έγινε πέρυσι συνάδελφος με δύο παιδιά σε δήμο της Αθήνας, δεν τον δέχτηκαν σε δημοτικό παιδικό σταθμό γιατι υπήρχαν άλλοι συμπολίτες με μικρότερο εισοδημα (βεβαια το γεγονος του οτι οι παιδικοί σταθμοί ήταν κατα 60% και πάνω με παιδιά μεταναστών είναι άλλη συζήτηση)...
Δεν είναι όλα ρόδινα όπως μας τα πλασάρουνε...

evo
04-05-2013, 11:04
Ισως λέει ψέματα.
Αλλα κ αλήθεια αν λέει, υπάρχουν κ χειρότερα.
Μη μου τη μέρα τάραττε...:confused:
Κ
Homo homini lupus :(

LakisGS
04-05-2013, 11:07
Εσυ φιλε μου το έπιασες το νοημα...συγχαρητηρια!!!


Εσύ φίλε μου, θα μπορούσες να μου απαντήσεις και να διαφωνήσεις μαζί μου με διαφορετικό τρόπο. Το να ειρωνευτείς κάποιον έχοντας 20 μηνύματα στο forum, και μη γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, δεν νομίζω ότι είναι το πιο σωστό. Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο προσεκτικός στις απαντήσεις και στο ύφος σου, σε άτομα που δεν γνωρίζεις. Έχεις το δικαίωμα, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, να απαντήσεις και να ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙΣ με τον οποινδήποτε, αλλά με τον σωστό τρόπο. Ειδικά όταν απαντάς σε πρόσωπα και όχι γενικά...

n-a-147
04-05-2013, 14:21
Το να ειρωνευτείς κάποιον έχοντας 20 μηνύματα στο forum, και μη γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, δεν νομίζω ότι είναι το πιο σωστό. Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο προσεκτικός στις απαντήσεις και στο ύφος σου, σε άτομα που δεν γνωρίζεις.

Δεν το ήξερα οτι θα πρέπει να απανταμε αναλόγως τα μηνυματα που έχουμε, ουτε το οτι η απάντησή μας θα πρέπει να είναι διαφορετική εαν απευθύνεται σε άτομο με πολλά posts...

Επίσης δεν το ήξερα ότι όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζεστε προσωπικά και μπορείτε να αλληλοσχολιάζεστε ενω εγω ο "νεος" δεν έχω το δικαίωμα αυτό! Εαν σε ενόχλησε ο τρόπος που απάντησα δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα...είμαστε σε ένα forum όπου δεν είναι δυνατόν να γνωριζόμαστε όλοι μεταξυ μας. Δεν είμαστε σε prive club αλλά σε μια ανοιχτή κοινότητα χρηστών!

element
04-05-2013, 14:41
Κλασική περίπτωση που κάποιος παραθέτει το πρόβλημα του αληθινό ή ψέυτικο και το μόνο που έχουμε εμείς να του πούμε σαν φιλέσπλαχνοι Έλληνες είναι να σταματήσει να μιλάει γιατί ο εαυτός μας είναι χειρότερα από αυτον και δεν έχει δικαίωμα να παραπονεθεί και πρέπει ξαφνικά να ακούσει εμάς ενώ αυτός εξέφρασε πρώτος το πρόβλημά του. Και μετά έχουμε και την απαίτηση όταν θα πούμε τα δικά μας προβλήματα να μας ακούσουν όλοι.Ξαφνικά ξεχνάμε εμείς πως συμπεριφερθήκαμε. Πολύ άσχημο αυτό...Ο καθένας έχει τα προβλήματα του και το δίκαιο είναι να τα ακούμε όλα και να συμπαραστεκόμαστε σε όσους πιο πολλούς μπορούμε..

LakisGS
04-05-2013, 14:44
Δεν το ήξερα οτι θα πρέπει να απανταμε αναλόγως τα μηνυματα που έχουμε, ουτε το οτι η απάντησή μας θα πρέπει να είναι διαφορετική εαν απευθύνεται σε άτομο με πολλά posts...

Επίσης δεν το ήξερα ότι όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζεστε προσωπικά και μπορείτε να αλληλοσχολιάζεστε ενω εγω ο "νεος" δεν έχω το δικαίωμα αυτό! Εαν σε ενόχλησε ο τρόπος που απάντησα δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα...είμαστε σε ένα forum όπου δεν είναι δυνατόν να γνωριζόμαστε όλοι μεταξυ μας. Δεν είμαστε σε prive club αλλά σε μια ανοιχτή κοινότητα χρηστών!

Εσύ φίλε μου, θα μπορούσες να μου απαντήσεις και να διαφωνήσεις μαζί μου με διαφορετικό τρόπο. Το να ειρωνευτείς κάποιον έχοντας 20 μηνύματα στο forum, και μη γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, δεν νομίζω ότι είναι το πιο σωστό. Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο προσεκτικός στις απαντήσεις και στο ύφος σου, σε άτομα που δεν γνωρίζεις. Έχεις το δικαίωμα, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, να απαντήσεις και να ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙΣ με τον οποινδήποτε, αλλά με τον σωστό τρόπο. Ειδικά όταν απαντάς σε πρόσωπα και όχι γενικά...

..

silvestros
04-05-2013, 15:34
...ανώνυμη επιστολή ..την τόλμη που την είδε?

ortho
04-05-2013, 20:23
Εγώ πιστεύω ότι είναι ακόμη μιά φυτιλιά στο όλοι εναντίον όλων!
Στα 50 του είναι σίγουρα αντισυνταγματάρχης. Εχω κολλητό αντιπλοίαρχο με 3 παιδιά, έχει υποστεί μείωση μισθού αρκετή αλλά σε καμιά περίπτωση όσο λέει στο άρθρο. Για τα υπόλοιπα δεν εκφέρω γνώμη, δε γνωρίζω.

Εκ του πονηρού κατ'εμέ.

Καλή Ανάσταση!

aeriko
04-05-2013, 20:25
Εγώ πιστεύω ότι είναι ακόμη μιά φυτιλιά στο όλοι εναντίον όλων!
Στα 50 του είναι σίγουρα αντισυνταγματάρχης. Εχω κολλητό αντιπλοίαρχο με 3 παιδιά, έχει υποστεί μείωση μισθού αρκετή αλλά σε καμιά περίπτωση όσο λέει στο άρθρο. Για τα υπόλοιπα δεν εκφέρω γνώμη, δε γνωρίζω.

Εκ του πονηρού κατ'εμέ.

Καλή Ανάσταση!

Ορθώς!!!!!!!!

steliosx
04-05-2013, 20:33
Ναι, είναι πολύ πιθανό να είναι κάπως έτσι, μούφα δηλαδή!
Μπορεί όντως κάποιος να κάνει μία παράθεση όλων αυτών που μας συμβαίνουν, να τα δραματικοποιήσει σε ένα κείμενο και να το αναρτήσει ανώνυμα!

Πάντως η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντάς του μου μαύρισε την ψυχή, για αυτό και το ανέβασα όπως ήταν ακριβώς χωρίς να το σχολιάσω :(

aeriko
04-05-2013, 20:41
Ναι, είναι πολύ πιθανό να είναι κάπως έτσι, μούφα δηλαδή!
Μπορεί όντως κάποιος να κάνει μία παράθεση όλων αυτών που μας συμβαίνουν, να τα δραματικοποιήσει σε ένα κείμενο και να το αναρτήσει ανώνυμα!

Πάντως η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντάς του μου μαύρισε την ψυχή, για αυτό και το ανέβασα όπως ήταν ακριβώς χωρίς να το σχολιάσω :(

Μπράβο Στέλιο σε συγχαίρω, το ποστάρισμα αυτό κρύβει εμμέσως την αυτοκριτική σου. Δύσκολο να την εύρεις.

JohnGS1100
04-05-2013, 20:56
Πάντως, πέρα από την επιστολή, συζητάω με συναδέλφους που δεν έχουν ακομα αποστρατευτεί και είναι μαύρο το ηθικό τους.. Έχουν γεμίσει όλοι χρέη και έχουν υποστεί 40% μειώσεις στο μισθό τους (βαθμοί Λογαχού και άνω) και ένα 30 % από βαθμό υπολοχαγό και κ κάτω. Τα εκτός έδρας, υπηρεσίας, νυχτερινά, παραμεθορίου κλπ επιδόματα έχουν σχεδόν κοπεί.
Καλή Ανάσταση να έχουμε.

steliosx
04-05-2013, 21:05
Μπράβο Στέλιο σε συγχαίρω, το ποστάρισμα αυτό κρύβει εμμέσως την αυτοκριτική σου. Δύσκολο να την εύρεις.

:o

steliosx
04-05-2013, 21:10
Πάντως, πέρα από την επιστολή, συζητάω με συναδέλφους που δεν έχουν ακομα αποστρατευτεί και είναι μαύρο το ηθικό τους.. Έχουν γεμίσει όλοι χρέη και έχουν υποστεί 40% μειώσεις στο μισθό τους (βαθμοί Λογαχού και άνω) και ένα 30 % από βαθμό υπολοχαγό και κ κάτω. Τα εκτός έδρας, υπηρεσίας, νυχτερινά, παραμεθορίου κλπ επιδόματα έχουν σχεδόν κοπεί.
Καλή Ανάσταση να έχουμε.

Αυτό είναι θέμα!! Το θέμα της αξιοπρέπειας μας!! Όταν χρωστάς ή ακόμα χειρότερα όταν μένεις άνεργος, τι ηθικό να έχεις; Κάποιος συμφορουμίτης έχει βάλει στην υπογραφή του "ΟΥΣΤ ΡΕΜΑΛΙΑ !! ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!"
Αυτό ακριβώς !

aeriko
04-05-2013, 21:27
Πάντως, πέρα από την επιστολή, συζητάω με συναδέλφους που δεν έχουν ακομα αποστρατευτεί και είναι μαύρο το ηθικό τους.. Έχουν γεμίσει όλοι χρέη και έχουν υποστεί 40% μειώσεις στο μισθό τους (βαθμοί Λογαχού και άνω) και ένα 30 % από βαθμό υπολοχαγό και κ κάτω. Τα εκτός έδρας, υπηρεσίας, νυχτερινά, παραμεθορίου κλπ επιδόματα έχουν σχεδόν κοπεί.
Καλή Ανάσταση να έχουμε.
Δεν είναι μόνο οι ένστολοι, υποφέρει πολύς κόσμος.

element
04-05-2013, 21:30
Σε λίγο θα κάνουμε διαγωνισμό ποιος υποφέρει περισσότερο

siraxanz
04-05-2013, 21:37
Όποιος κ να είναι ο σκοπός του συντάξαντος την επιστολή,

δεν είναι καθόλου μακρυά το κειμενο απο την καθημερινότητα ....

phoenix
04-05-2013, 22:14
Όποιος κ να είναι ο σκοπός του συντάξαντος την επιστολή,

δεν είναι καθόλου μακρυά το κειμενο απο την καθημερινότητα ....
και εγω με τον χαρη και δεν χρειαζετε να ζοριζουμε τα μποξερ:ye33:
ειρηνη αδερφια μην σπαταλατε δυναμεις!!!!!

element
04-05-2013, 22:20
:ye02::ye02::ye02::ye02:

aeriko
04-05-2013, 22:22
και εγω με τον χαρη και δεν χρειαζετε να ζοριζουμε τα μποξερ:ye33:
ειρηνη αδερφια μην σπαταλατε δυναμεις!!!!!
Εξαρτάται τα μπόξερ;).
Στέργιε είμαστε σε μόνιμη δίαιτα τον τελευταίο καιρό, το παλεύουμε.

peterv
07-05-2013, 17:34
Πάρτε και μια επίσημη είδηση , μετά τις αυτοκτονίες των 4 στην Κρήτη.

Τώρα και άλλος στρατιωτικός....

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/aytoktonhse_ypoloxagos_toy_stratou.2241945.html?utm_medium=referral&utm_source=pulsenews


Sent from my iPad using Tapatalk HD

GeorgeP
08-05-2013, 11:39
Eδω http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B4 (http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B4) θα βρειτε τους μισθους ολων των βαθμων των Ε.Δ. ποσο ηταν και ποσο εγιναν.
Ο συγκεκριμενος βαθμος που αυτοκτονησε ειχε μειωση μισθου 6% η οποια τον εκανε να αυτοκτονησει!?

Δλδ ολοι οι αλλοι που παιρνουν τον μισθο του σε ιδιωτικο και δημοσιο τομεα, αλλα και λιγοτερα, με ενα,δυο, τρια παιδια πρεπει να αυτοκτονησουν.......¨η μαλλον να μην αυτοκτονησουν διοτι κανεις τους δεν εχει παρει δανεια......

Εγω λεω οτι το παρακανε τσιμπωντας το δολωμα που του πεταξαν οι τραπεζες.......και φυσικα το ειχε η κοθτρα του να αυτοκτονησει...ευκολες λυσεις που μεταθετουν το προβλημα σε αυτους που υποτιθεται λυτρωνουν.....

napgeo
08-05-2013, 11:51
Eδω http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B4 (http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B4) θα βρειτε τους μισθους ολων των βαθμων των Ε.Δ. ποσο ηταν και ποσο εγιναν.
Ο συγκεκριμενος βαθμος που αυτοκτονησε ειχε μειωση μισθου 6% η οποια τον εκανε να αυτοκτονησει!?

Δλδ ολοι οι αλλοι που παιρνουν τον μισθο του σε ιδιωτικο και δημοσιο τομεα, αλλα και λιγοτερα, με ενα,δυο, τρια παιδια πρεπει να αυτοκτονησουν.......¨η μαλλον να μην αυτοκτονησουν διοτι κανεις τους δεν εχει παρει δανεια......

Εγω λεω οτι το παρακανε τσιμπωντας το δολωμα που του πεταξαν οι τραπεζες.......και φυσικα το ειχε η κοθτρα του να αυτοκτονησει...ευκολες λυσεις που μεταθετουν το προβλημα σε αυτους που υποτιθεται λυτρωνουν.....

Η συμπεριφορά σας είναι επιεικώς απαράδεκτος. Μου θυμίζει Πασοκικές Εποχές που τα Λαμόγια όργωναν την Ελληνική επικράτεια και αποδείκνυαν πως όλοι μαζί τα φάγαμε.
Άτομα άνεργα που έχουν Πύργους στη Μάνη................

n-a-147
08-05-2013, 12:39
Eδω θα βρειτε τους μισθους ολων των βαθμων των Ε.Δ. ποσο ηταν και ποσο εγιναν.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
Ο συγκεκριμενος βαθμος που αυτοκτονησε ειχε μειωση μισθου 6% η οποια τον εκανε να αυτοκτονησει!?

Δλδ ολοι οι αλλοι που παιρνουν τον μισθο του σε ιδιωτικο και δημοσιο τομεα, αλλα και λιγοτερα, με ενα,δυο, τρια παιδια πρεπει να αυτοκτονησουν.......¨η μαλλον να μην αυτοκτονησουν διοτι κανεις τους δεν εχει παρει δανεια......

Εγω λεω οτι το παρακανε τσιμπωντας το δολωμα που του πεταξαν οι τραπεζες.......και φυσικα το ειχε η κοθτρα του να αυτοκτονησει...ευκολες λυσεις που μεταθετουν το προβλημα σε αυτους που υποτιθεται λυτρωνουν.....

Kαταρχήν συλλυπητήρια στην οικογένειά του...σίγουρα η αυτοκτονία δεν είναι λύση αλλά φαντάσου σε τι θέση θα είχε φτάσει εαν μετά από 28 χρόνια δουλειάς (46-18=28), η οποία σε ώρες εργασίας ενός οποιουδήποτε άλλου υπαλλήλου είναι εύκολα 35+ χρόνια, έφτασε να κάνει αυτή την πράξη.

Επίσης οι πίνακες που παραθέτεις είναι μετά την δεύτερη μείωση που έγινε από την 1/1/2013 αναδρομικά από τον αυγουστο του 2012...επειδή ξέρω καλύτερα άσε με να σου εξηγήσω τι ισχύει πραγματικά για μια κατηγορία του πίνακα, πχ τον Υπλγο με μισθολογική προαγωγή Υπλγου (12η κατηγορία από το τέλος):
- Η μείωση είναι από τα 1.192 (μιας και αυτος ήταν ο μισθός πρίν τις πρώτες μειώσεις) στα 1.062 δηλαδή περίπου 11% και όχι "μολις" 6% που προσπαθεί να δείξει ο συντάκτης με τον πίνακα...
- Με τις πρώτες μειώσεις κόπηκε και το φύλλο πορείας για το ένστολο προσωπικό το οποίο ήταν 135ευρώ οπότε υπολογίζοντας και αυτο η μείωση ανέρχεται στο ποσοστό των 20%
- Επιπλέον με τις πρώτες μειώσεις κόπηκαν τα δώρα από 1 βασικό μισθό τα Χριστούγεννα και από μισό βασικό το Πάσχα και το καλοκαίρι σε 1000ευρώ ετησίως (500 τα Χριστουγεννα και από 250 το Πάσχα και το καλοκαίρι χωρίς να υπολογίζονται οι κρατήσεις όπου με αυτές μειώνονται ακόμη περισσότερο τα ποσά αυτά)
- Επίσης με τις δευτερες μειώσεις κόπηκαν και όλα τα ήδη μειωμένα με τις πρώτες μειώσεις δώρα άρα έχουμε 28,66% μείωση (2βασικούς μισθούς=2*971=1.942ευρώ τα οποία εάν τα κατανείμεις στους 12 μισθούς είναι 161,83 ανα μήνα λιγότερο)
- Τέλος, για όλους αυτούς που οι στρατιωτικοί τους φαίνονται προνομιούχοι ας προσπαθήσουν να ζήσουν μια οικογένεια με 1.062 ευρώ με γυναίκα κατα 99% άνεργη μιας και σε κάθε μετάθεση θα πρέπει να ακολουθεί και δεν μπορεί να έχει μια μονιμη δουλειά, με ένα σωρό χρήματα σε μετακινήσεις μιας και τα περισσότερα στρατόπεδα χρειάζονται αμαξι και δεν είναι μεσα στο κέντρο για να παίρνεις ΜΜΜ, με σπίτι μόνιμα στο ενοίκιο, με αρκετές ώρες και νύχτες μακριά από το σπίτι και χωρίς την δυνατότητα να μπορείς να εργαστείς μια δευτερη δουλειά για να τα βγάλεις πέρα μιας και δεν επιτρέπεται...

Οπότε ας κρίνουμε λιγότερο τους άλλους και ας κοιτάξουμε ο καθένας τον εαυτό του...

n-a-147
08-05-2013, 12:46
Και κάτι ακόμη που δεν επεσήμανα...ας βρεθεί άλλη μια κατηγορία υπαλλήλων του δημοσίου (μιας και οι στρατιωτικοί έτσι χαρακτηρίζονται πιά...) που να έχουν υποστεί σχεδόν 30% μείωση στους χαμηλόμισθους υπαλλήλους (το οποίο φθάνει και στο 60% στους μεγαλόβαθμους) και ύστερα ξαναμιλάμε για το εαν οι μειώσεις ήταν τόσο μικρές ή όχι!!!

GeorgeP
08-05-2013, 12:56
Η συμπεριφορά σας είναι επιεικώς απαράδεκτος. Μου θυμίζει Πασοκικές Εποχές που τα Λαμόγια όργωναν την Ελληνική επικράτεια και αποδείκνυαν πως όλοι μαζί τα φάγαμε.
Άτομα άνεργα που έχουν Πύργους στη Μάνη................

H συμπεριφορα σας ειναι επιεικως αποπροσανατολιστικη και βαθεια κομματικη. Σαν γνησιος ΠΑΣΟΚΟΣ στρατιωτικος επι τρεις 10ετιες το ''πηρατε αλλιως'' οταν κοπηκαν τα προνομια που το ιδιο το κομμα σας ειχε δωσει ¨η βγηκατε στην αποστρατια.

Καλυτερα θα ηταν να μας πειτε αν το μισθολογιο που δημοσιευω και ειναι παρμενο απο το κατ'εξοχην δικο σας στρατιωτικο περιοδικο defencenet ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα και να αφησετε τις βαρυγδουπες δηλωσεις περι λαμογιων και λοιπων χαρακτηρισμων. Τα περι ''απαραδεκτων'' ατομων θα σας παρακαλουσα να τα κρατησετε για τον Ηπειρωτικο εαυτον σας και να μας δικαιολογησετε πως ενας ανθυπολοχαγος με 2000ε μισθο παει και αυτοκτονει λογω οικονομικων προβληματων (χρεων σε τραπεζες κι οχι απλα οικονομικων δυσκολιων) και ολοι οι υπολοιποι κοινοι θνητοι Ελληνες με χαμηλοτερους μισθους ¨η με καθολου μισθους, με παιδια ¨η χωρις παιδια, με τραπεζικα χρεη ¨η χωρις χρεη μπορουν και τα φερνουν βολτα χωρις να αυτοκτονουν!!!!!!
Καλο θα ηταν να μας πειτε κι εσεις ο ιδιος πως τα καταφερνετε και ζειτε με το αξιοπιστο Χοντα σας, την οικογενεια σας κ.λ.π. οντας συνταξιουχος με την μικρη-πενιχρη συνταξη των Χ ευρο που για αλλους ειναι μισθος ονειρο απιαστο!!!!!!!!
Τελος θα σας παρακαλουσα να μαζευτειτε ολοι οι υποφεροντες κι αναξιοπαθουντες στρατιωτικοι που παιρνουν τους μισθους που δημοσιευω και να βοηθησετε αυτους οι οποιοι πραγματικα δεν εχουν κανενα εισοδημα. Τοτε θα εισαστε αξιοι προστατες και πυλας φυλαττοντες αυτης της χωρας......προς το παρον εισαστε μονον φωναζοντες κοινοι θνητοι και σε τιποτε δεν διαφερετε απο αυτους που τοσα χρονια εζητουσαν κι ελαμβαναν αδιαφορωντας για την προελευση των χρηματων που εμπαιναν στην τσεπη τους.......κοινοι Δ.Υ. των ΝΠΙΔ δλδ, των ΔΕΚΟ αν δεν καταλαβατε.

Υ.Γ. τα ανεργα ατομα με τους πυργους στην Μανη πρωτον τους κληρονομησαν διοτι δεν ζουσαν τα ιδια το 1764 που χτιστηκαν και δευτερον ειχαν κανει τα κουμαντα τους για να τους διατηρησουν ακμαιους!!! Δεν πηγαν να παρουν π.χ δανεια για να πανε διακοπες τα παιδια τους στην Ντισνευλαντ.......

GeorgeP
08-05-2013, 13:05
Και κάτι ακόμη που δεν επεσήμανα...ας βρεθεί άλλη μια κατηγορία υπαλλήλων του δημοσίου (μιας και οι στρατιωτικοί έτσι χαρακτηρίζονται πιά...) που να έχουν υποστεί σχεδόν 30% μείωση στους χαμηλόμισθους υπαλλήλους (το οποίο φθάνει και στο 60% στους μεγαλόβαθμους) και ύστερα ξαναμιλάμε για το εαν οι μειώσεις ήταν τόσο μικρές ή όχι!!!

Το ποσοστο μειωσης στο πληρωταιο ειναι απο 0,93% (λοχιας) μεχρι και 16,63% στον Α/ΓΕΕΘΑ.

Ετσι λεει το defencenet και η νομοθεσια η οποια ειναι η παρακατω για οσους ενδιαφερονται:
Β. Με τις διατάξεις της υποπερ.β. της περ.31, αντικαθίστανται, από 1-8-2012, οι διατάξεις των παρ.3 έως και 8.α του άρθρου 51 του ν.3205/2003. Ειδικότερα:
α. Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών (παρ.3 του άρθρου 51 του ν.3205/2003), καθορίζεται στο ποσό των 100 € για όλους τους στρατιωτικούς. Για τους εγγάμους χωρίς τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, το ανωτέρω ποσό ορίζεται σε 150 €.
Για εγγάμους ή διαζευγμένους ή σε διάσταση ή σε χηρεία ή αγάμους οι οποίοι έχουν τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, το ποσό του επιδόματος αυτού ορίζεται σε 200 €. Σε περίπτωση συζύγων που αμείβονται και οι δύο με τις διατάξεις των άρθρων 50 και 51 του ν.3205/2003, τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας (τέκνα) λαμβάνονται υπόψη μόνο για τον έναν εξ αυτών.
Στη βάση υπολογισμού των μηνιαίων αποδοχών των μαθητών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των Εφέδρων και των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, το επίδομα εξομάλυνσης ορίζεται σε 100 €.
β. Το επίδομα ειδικής απασχόλησης για την Εθνική Άμυνα, Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια (παρ.4 του άρθρου 51 του ν.3205/2003):
1. Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθορίζεται, από 1-8-2012, κατά περίπτωση, ως εξής:
i. Για ανώτατους αξιωματικούς σε 250 € και για λοιπούς αξιωματικούς και ανθυπασπιστές σε 170 €.
ii. Για υπαξιωματικούς και μόνιμους στρατιώτες σε 130 €.
2. Για το αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και για το προσωπικό του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος καθορίζεται, από 1-8-2012 κατά περίπτωση ως εξής:
i. Για ανώτατους αξιωματικούς σε 225 € και για λοιπούς αξιωματικούς και ανθυπαστυνόμους ή αντίστοιχους σε 155 €.
ii. Για υπαξιωματικούς και αστυφύλακες ή αντίστοιχους σε 115 €.
Από τη χορήγηση του ανωτέρω επιδόματος εξαιρούνται οι τελούντες σε κατάσταση πολεμικής ή μόνιμης διαθεσιμότητας και οι έφεδροι και δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες θητείας και βραχείας ανακατάταξης (μέχρι τριών ετών).
γ. Το επίδομα θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης (παρ.5 του άρθρου 51 του ν.3205/2003), καθορίζεται, από 1-8-2012, κατά βαθμό ως εξής:
i. Για τον Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α. σε 535 €.
ii. Για τους Αρχηγούς Γ.Ε.Σ., Γ.Ε.Ν., Γ.Ε.Α., το Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, το Διοικητή της 1ης Στρατιάς, τον Αρχηγό Στόλου και τον Αρχηγό τακτικής Αεροπορίας, καθώς και για τους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος σε 350 €.
iii. Για τον Αντιστράτηγο ή αντίστοιχο σε 285 €.
iν. Για τον Υποστράτηγο ή αντίστοιχο σε διακόσια δέκα ευρώ 210 €.
ν. Για τον Ταξίαρχο ή αντίστοιχο, σε εκατόν τριάντα τρία ευρώ 133 €.
vi. Για το Συνταγματάρχη ή αντίστοιχο, με εξαίρεση τους προαγόμενους μισθολογικά στο βαθμό, σε 95 €.
νii. Για τον Αντισυνταγματάρχη και Ταγματάρχη ή αντίστοιχους, με εξαίρεση τους μισθολογικά προαγόμενους στους βαθμούς αυτούς, σε 43 €.
viii. Για τους κατώτερους Αξιωματικούς (Λοχαγούς, Υπολοχαγούς και Ανθυπολοχαγούς ή αντίστοιχους) με εξαίρεση τους μισθολογικά προαγόμενους στους βαθμούς αυτούς, σε 32 €.
ix. Για Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς και Μόνιμους Στρατιώτες, σε 26 €.
ε. Το επίδομα Ευθύνης Διοίκησης Διεύθυνσης (παρ.7 του άρθρου 51 του ν.3205/2003) καθορίζεται, από 1-8-2012, ως εξής:
i. Για τους Ανώτατους Αξιωματικούς, με εξαίρεση τους προαγόμενους μισθολογικά, σε 95 €.
ii. Για το Συνταγματάρχη ή αντίστοιχο, με εξαίρεση τους προαγόμενους μισθολογικά στο βαθμό, σε 76 €.
iii. Για τον Αντισυνταγματάρχη και Ταγματάρχη ή αντίστοιχους, με εξαίρεση τους προαγόμενους μισθολογικά στους βαθμούς αυτούς, σε 57 €.
iv. Για Κατώτερους Αξιωματικούς (Λοχαγούς, Υπολοχαγούς και Ανθυπολοχαγούς ή αντίστοιχους) με εξαίρεση τους μισθολογικά προαγόμενους στους βαθμούς αυτούς, σε 38 €. ν. Για Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς και Μόνιμους Στρατιώτες σε 28 €.
στ. Το επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Μονάδων για τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων (περ.α’ της παρ.8 του άρθρου 51 του ν.3205/2003) καθορίζεται, από 1-8-2012, σε 43 €.
Επί της περίπτωσης 32
Με τις διατάξεις της περ.32, αντικαθίστανται, από 1-8-2012, οι διατάξεις της παρ.10 του άρθρου 51 του ν.3205/2003. Ειδικότερα, το επίδομα ειδικών συνθηκών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και το ένστολο προσωπικό του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, καθορίζεται από την ανωτέρω ημερομηνία, μηνιαίως, σε ποσό ίσο με 65 €. Από τη χορήγηση του ανωτέρω επιδόματος εξαιρούνται οι έφεδροι και δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες θητείας.
Επί της περίπτωσης 33
Με τις διατάξεις της περ.33, το ωρομίσθιο που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του Επιδόματος Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Μονάδων για τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ., του Π.Σ. και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) (περ.β’ της παρ.8 του άρθρου 51 του ν.3205/2003), σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις αριθμ.8002/32/122-α/6-9-2007 (ΦΕΚ Β’1803) και αριθμ.2/2381/0022/5-5-2009 (ΦΕΚ Β’ 928) Κ.Υ.Α., διαμορφώνεται, από 1-8-2012, σε δύο ευρώ και εξήντα λεπτά (2,60€).

n-a-147
08-05-2013, 13:16
Το ποσοστο μειωσης στο πληρωταιο ειναι απο 0,93% (λοχιας) μεχρι και 16,63% στον Α/ΓΕΕΘΑ.

Ξαναδιάβασε καλύτερα όσα έγραψα αναλυτικά νωρίτερα και ίσως καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει...

υ.γ. Πάντως με έκανες και γέλασα...2.000ευρώ ο υπολοχαγός!! Τι άλλο θα ακούσουμε...


EDIT: Ορίστε και ένας πίνακας με τις πραγματικές μειώσεις που έχουμε υποστεί στο πληρωτέο:

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/PINAKES/1.png

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/PINAKES/2.png

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/PINAKES/3.png

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/PINAKES/4.png

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/PINAKES/5.png

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/PINAKES/6.png


http://www.onalert.gr/stories/stoixeia-sok-to-65-zei-kato-apo-ta-oria-tis-ftoxeias

Από τον ανωτέρω πίνακα μπορείς να δείς οτι Υπλγος με 2 παιδιά από ΑΣΣΥ (όπως ο αυτόχειρας) έχει υποστεί μείωση 42% και όχι 6%...

napgeo
08-05-2013, 14:34
Ξαναδιάβασε καλύτερα όσα έγραψα αναλυτικά νωρίτερα και ίσως καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει...

υ.γ. Πάντως με έκανες και γέλασα...2.000ευρώ ο υπολοχαγός!! Τι άλλο θα ακούσουμε...


EDIT: Ορίστε και ένας πίνακας με τις πραγματικές μειώσεις που έχουμε υποστεί στο πληρωτέο:

OnAlert.gr: Στοιχεία-σοκ! Το 65% των "στρατιωτικών νοικοκυριών" ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας! (http://www.onalert.gr/stories/stoixeia-sok-to-65-zei-kato-apo-ta-oria-tis-ftoxeias)

Από τον ανωτέρω πίνακα μπορείς να δείς οτι Υπλγος με 2 παιδιά από ΑΣΣΥ (όπως ο αυτόχειρας) έχει υποστεί μείωση 42% και όχι 6%...




Χριστός Ανέστη συνάδερφε.
Το 42% ξεχασέ το. Αυτή τη στιγμή που γράφουμε αγγίζουμε το 58%.
Άνθρωποι του κόμματος που περιφέρονται να αποδείξουν το ρητό του Αντιπροέδρου.
Όλοι μαζί τα φάγαμε............................

GeorgeP
08-05-2013, 15:58
Ξαναδιάβασε καλύτερα όσα έγραψα αναλυτικά νωρίτερα και ίσως καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει...

υ.γ. Πάντως με έκανες και γέλασα...2.000ευρώ ο υπολοχαγός!! Τι άλλο θα ακούσουμε...


EDIT: Ορίστε και ένας πίνακας με τις πραγματικές μειώσεις που έχουμε υποστεί στο πληρωτέο:

OnAlert.gr: Στοιχεία-σοκ! Το 65% των "στρατιωτικών νοικοκυριών" ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας! (http://www.onalert.gr/stories/stoixeia-sok-to-65-zei-kato-apo-ta-oria-tis-ftoxeias)

Από τον ανωτέρω πίνακα μπορείς να δείς οτι Υπλγος με 2 παιδιά από ΑΣΣΥ (όπως ο αυτόχειρας) έχει υποστεί μείωση 42% και όχι 6%...

Θα επρεπε, αν με διαβαζεις,να μην με θεωρεις τοσο βλακα.............¨η να μην εχεις τετοιες γνωσεις οικονομιας που να καταλαβαινεις τις επικεφαλιδες των πινακων που παραθετεις.
Η λεξη ''πληθωρισμενες'' μαζι με την προταση ''με την μεση ετησια μεταβολη του γενικου δεικτη τιμων'' κανει την διαφορα που αναφερεις. Ο πληθωρισμος μαζι με την αυξηση των τιμων που υπολογιζεται στο παντελως ασχετο με την οικονομια ''ον αλερτ'' ειναι 30% για τα 4 αυτα χρονια.........ανυποστατο δλδ!!!!
Εν τοιαυτη περιπτωση ο υπ/γος ζει στα ορια της φτωχειας και ολοι οι αλλοι εργαζομενοι που παιρνουν λιγοτερα απο αυτον ζουν κατω απο τα ορια της φτωχειας? Αν ειναι ετσι να παμε να αυτοκτονησουμε ολοι οι υπολοιποι.
Πρωτον πληθωρισμος με το ευρο δεν υπηρξε ουτε υπαρχει (1,5% προ κρισης και -1% σημερα) και δευτερον ο γενικος δεικτης τιμων διαμορφωνεται απο την καταναλωση, οσο μεγαλυτερη τοσο ακριβοτερα τα προιοντα.......αρα καποιοι συντηρουν αυτην την αυξηση με το να καταναλωνουν......ποιοι ειναι αυτοι? οι ζωντες κατω απο τα ορια της φτωχειας μαλλον!!!

Αντι να λετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ ''ευτυχως που εχουμε εναν καποιον μισθο'' καθεστε και κλαιγεστε?
Αντι να λετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ ''ευχαριστουμε τον Ι.τομεα που θρηνει 30,000 ανεργους ΜΗΝΙΑΙΩΣ επι 4 χρονια για να σωθουμε εμεις'' καθεστε και κλαιγεστε?
Καλα θα κανετε να αισθανεστε υπερτυχεροι που εχετε δουλεια και να ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ διοτι η Ελλαδα δεν εχει για να δωσει οσο και να γκρινιαζετε και οτι επανασταση κι αν γινει.................

LakisGS
08-05-2013, 19:00
Θα επρεπε, αν με διαβαζεις,να μην με θεωρεις τοσο βλακα.............¨η να μην εχεις τετοιες γνωσεις οικονομιας που να καταλαβαινεις τις επικεφαλιδες των πινακων που παραθετεις.
Η λεξη ''πληθωρισμενες'' μαζι με την προταση ''με την μεση ετησια μεταβολη του γενικου δεικτη τιμων'' κανει την διαφορα που αναφερεις. Ο πληθωρισμος μαζι με την αυξηση των τιμων που υπολογιζεται στο παντελως ασχετο με την οικονομια ''ον αλερτ'' ειναι 30% για τα 4 αυτα χρονια.........ανυποστατο δλδ!!!!
Εν τοιαυτη περιπτωση ο υπ/γος ζει στα ορια της φτωχειας και ολοι οι αλλοι εργαζομενοι που παιρνουν λιγοτερα απο αυτον ζουν κατω απο τα ορια της φτωχειας? Αν ειναι ετσι να παμε να αυτοκτονησουμε ολοι οι υπολοιποι.
Πρωτον πληθωρισμος με το ευρο δεν υπηρξε ουτε υπαρχει (1,5% προ κρισης και -1% σημερα) και δευτερον ο γενικος δεικτης τιμων διαμορφωνεται απο την καταναλωση, οσο μεγαλυτερη τοσο ακριβοτερα τα προιοντα.......αρα καποιοι συντηρουν αυτην την αυξηση με το να καταναλωνουν......ποιοι ειναι αυτοι? οι ζωντες κατω απο τα ορια της φτωχειας μαλλον!!!

Αντι να λετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ ''ευτυχως που εχουμε εναν καποιον μισθο'' καθεστε και κλαιγεστε?
Αντι να λετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ ''ευχαριστουμε τον Ι.τομεα που θρηνει 30,000 ανεργους ΜΗΝΙΑΙΩΣ επι 4 χρονια για να σωθουμε εμεις'' καθεστε και κλαιγεστε?
Καλα θα κανετε να αισθανεστε υπερτυχεροι που εχετε δουλεια και να ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ διοτι η Ελλαδα δεν εχει για να δωσει οσο και να γκρινιαζετε και οτι επανασταση κι αν γινει.................


Αν και έχουμε "τσακωθεί" πολλές φορές, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου Γιώργο. Καλώς η κακώς έχεις 1000% δίκιο σε αυτό το θέμα. Μακάρι να μην ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά δυστυχώς είναι... :(

silvestros
08-05-2013, 19:53
....Αντι να λετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ ''ευτυχως που εχουμε εναν καποιον μισθο'' καθεστε και κλαιγεστε?
Αντι να λετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ ''ευχαριστουμε τον Ι.τομεα που θρηνει 30,000 ανεργους ΜΗΝΙΑΙΩΣ επι 4 χρονια για να σωθουμε εμεις'' καθεστε και κλαιγεστε?
Καλα θα κανετε να αισθανεστε υπερτυχεροι που εχετε δουλεια και να ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ διοτι η Ελλαδα δεν εχει για να δωσει οσο και να γκρινιαζετε και οτι επανασταση κι αν γινει.................


....οσο διασκεδαστικο και να ειναι να ουρλιαζεις λυσσαλέα κατά των στρατιωτικών κατανταει βαρετο. εαν ειναι να κοβω εστω και ενα ΕΥΡΩ απο σενα θα κλαιω επι 24ωρο ολες τις εβδομαδες για να στο παρω! αντε στην υγεια σου παω να πιω ενα ποτο με τα λεφτα σου

nikosgs
08-05-2013, 20:15
Συγνωμη αλλα επιλογη του καθενος δεν ειναι να δουλεψει ειτε στον ιδιωτικο ειτε στο δημοσιο τομεα; Επιλογη δεν ειναι να γινεις ελευθερος επαγγελματιας ; Τοσα χρονια δλδ σαν μακακας δημοσιος υπαλληλος γτ να πληρωνω φορους ενω ο ελευθερος επαγγελματιας και οι επιχειρησεισ να εμφανιζουν πενιχρα εισοδηματα και να κανουν παρτυ σε βαρος μου ; Γκρινιαξαμε ποτε εμεις;; Ενοπλες δυναμεις και σωματα ασφαλειας δουλευουν 6 μερες τη βδομαδα σαββατα,κυριακες, γιορτες αργιες και η ανταμοιβη;; Ψιχουλα.. 12 χρονια στην αστυνομια,ανθυπαστυνομος στο πεζοδρομιο καβαλα σε μια μηχανη χειμωνα καλοκαιρι και πληρωνομαι με το ζορι 1000 ευρω(δεν συζηταω καν για τα πτυχια μας που δεν προσφερουν τπτ απολυτως) .. Εσεις που κραζετε μας θεωρειτε και προνομιουχος; Που τα εχετε ακουσει αλλου πραγματικα αυτα... Και ολα αυτα για να υπηρετησεις τη πατριδα και το πολιτη.. Περαστικα μας και χρονια πολλα σε ολους


Σεντ φρομ αιφον

element
08-05-2013, 20:52
Εαν μπούμε στην διαδικασία να συγκρίνουμε επαγγέλματα και δημόσιο-ιδιωτικό τομέα ζήτω που καήκαμε. Το θέμα είναι ότι εδώ μέσα πολλοί έχουν εμμονή με αυτό και συνέχεια θέλουν να κράζουν και να κλαίνε. Αλλά αφού το ζητάτε θα σας πω και εγώ πως στο μαγαζί της γυναίκας μου οι υπάλληλοι με 5-10 χρόνια υπηρεσία λιγότερη από μένα πληρώθηκαν φέτος το Πάσχα περισσότερο και πήραν και δώρο.(εγώ είμαι στο δημόσιο).Υπάρχουν και στοιχεία για τους άπιστους αλλά ρε παιδιά μην φτάσουμε εκεί. Έλεος...δεν είναι παντού το ίδιο.

element
08-05-2013, 20:54
Συγνωμη αλλα επιλογη του καθενος δεν ειναι να δουλεψει ειτε στον ιδιωτικο ειτε στο δημοσιο τομεα; Επιλογη δεν ειναι να γινεις ελευθερος επαγγελματιας ; Τοσα χρονια δλδ σαν μακακας δημοσιος υπαλληλος γτ να πληρωνω φορους ενω ο ελευθερος επαγγελματιας και οι επιχειρησεισ να εμφανιζουν πενιχρα εισοδηματα και να κανουν παρτυ σε βαρος μου ; Γκρινιαξαμε ποτε εμεις;; Ενοπλες δυναμεις και σωματα ασφαλειας δουλευουν 6 μερες τη βδομαδα σαββατα,κυριακες, γιορτες αργιες και η ανταμοιβη;; Ψιχουλα.. 12 χρονια στην αστυνομια,ανθυπαστυνομος στο πεζοδρομιο καβαλα σε μια μηχανη χειμωνα καλοκαιρι και πληρωνομαι με το ζορι 1000 ευρω(δεν συζηταω καν για τα πτυχια μας που δεν προσφερουν τπτ απολυτως) .. Εσεις που κραζετε μας θεωρειτε και προνομιουχος; Που τα εχετε ακουσει αλλου πραγματικα αυτα... Και ολα αυτα για να υπηρετησεις τη πατριδα και το πολιτη.. Περαστικα μας και χρονια πολλα σε ολους


Σεντ φρομ αιφον

:ye31: με πανελλήνιες μπήκες όπως μπορούσαν όλοι αλλά τώρα είσαι εσύ ο μακάκας για άλλη μια φορά. να πω πως ήταν όπως παλιά που έμπαινες με 1 λίτρο λάδι πάει και έρχεται...

n-a-147
08-05-2013, 21:10
Θα επρεπε, αν με διαβαζεις,να μην με θεωρεις τοσο βλακα.............¨η να μην εχεις τετοιες γνωσεις οικονομιας που να καταλαβαινεις τις επικεφαλιδες των πινακων που παραθετεις.
Η λεξη ''πληθωρισμενες'' μαζι με την προταση ''με την μεση ετησια μεταβολη του γενικου δεικτη τιμων'' κανει την διαφορα που αναφερεις. Ο πληθωρισμος μαζι με την αυξηση των τιμων που υπολογιζεται στο παντελως ασχετο με την οικονομια ''ον αλερτ'' ειναι 30% για τα 4 αυτα χρονια.........ανυποστατο δλδ!!!!
Εν τοιαυτη περιπτωση ο υπ/γος ζει στα ορια της φτωχειας και ολοι οι αλλοι εργαζομενοι που παιρνουν λιγοτερα απο αυτον ζουν κατω απο τα ορια της φτωχειας? Αν ειναι ετσι να παμε να αυτοκτονησουμε ολοι οι υπολοιποι.
Πρωτον πληθωρισμος με το ευρο δεν υπηρξε ουτε υπαρχει (1,5% προ κρισης και -1% σημερα) και δευτερον ο γενικος δεικτης τιμων διαμορφωνεται απο την καταναλωση, οσο μεγαλυτερη τοσο ακριβοτερα τα προιοντα.......αρα καποιοι συντηρουν αυτην την αυξηση με το να καταναλωνουν......ποιοι ειναι αυτοι? οι ζωντες κατω απο τα ορια της φτωχειας μαλλον!!!

Αντι να λετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ ''ευτυχως που εχουμε εναν καποιον μισθο'' καθεστε και κλαιγεστε?
Αντι να λετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ ''ευχαριστουμε τον Ι.τομεα που θρηνει 30,000 ανεργους ΜΗΝΙΑΙΩΣ επι 4 χρονια για να σωθουμε εμεις'' καθεστε και κλαιγεστε?
Καλα θα κανετε να αισθανεστε υπερτυχεροι που εχετε δουλεια και να ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ διοτι η Ελλαδα δεν εχει για να δωσει οσο και να γκρινιαζετε και οτι επανασταση κι αν γινει.................

Οι πίνακες αυτοι δεν είναι του onalert αλλά τους έχει δημιουργήσει, μαζί με πολλούς άλλους πίνακες κατα καιρούς, Αξιωματικός του Οικονομικού του ΕΣ, ο οποίος είναι απόφοιτος του Οικονομικού του ΑΠΘ με μεγάλη εμπειρία...εαν εσύ γνωρίζεις καλύτερα τότε χαραμίζεσαι!

Όπως και να έχει, πέρα από πίνακες, το πρωί σου ανέφερα τι ισχύει με ακριβή ποσά και αιτιολόγηση για τι ισχύει για έναν κατώτερο αξιωματικό...εαν εσύ δεν θέλεις να πιστέψεις την αλήθεια μπορείς να πιστέψεις ότι θέλεις από αυτά που σου έχουν πλασάρει και σε συμφέρει να πιστεύεις για να αιτιολογήσεις το μένος σου απέναντι σε μια κοινωνική ομάδα της οποίας έργο είναι το να μπορείς εσυ ελεύθερος να κριτικάρεις καθημερινά σε όσα forum θές...

Και, τέλος, κανείς δεν μπήκε εδώ να κλαφτεί και κανέναν δεν είδα να κακολογεί κάποια άλλη κοινωνική ομάδα από αυτό το τόπικ...αντίθετα εσύ μπήκες σε ένα τοπικ, που θα περίμενε κανείς να γράφονται συλλυπητήρια για την οικογένεια του αυτόχειρα, και εξαπέλυσες ύβρεις για την ηθική υπόσταση ενός ανθρώπου που δεν είναι πιά κοντά μας και μιας κοινωνικής ομάδας γενικότερα...

Αν και Τετάρτη του Πάσχα σου εύχομαι Καλή Ανάσταση...

JohnGS1100
08-05-2013, 22:01
Να διορθώσω λιγουλάκι τη συζήτηση, είναι λάθος να θεωρείτε τους στρατιωτικούς δημόσιους υπάλληλους.
Είναι η αρχή της δημοκρατίας και η ασφάλεια του να συζητάτε εδώ μέσα τις όποιες απόψεις σας..
Για αυτό δεν είναι τυχαίο που πρώτα αυτοί πληρώνονται και μετά όλοι οι άλλοι.
Αν κάποια στιγμή ανοίξει η κερκόπορτα των συνόρων με τις όποιες αδυναμίες που θα προκύψουν στο στράτευμα που τόσο καθιβρίζετε, τότε αλοίμονο σε όλους μας..
Είναι όπως ο συναγερμός και η ασφάλεια που έχετε στα σπίτια σας και στα μηχανάκια σας. Πληρώνετε ένα σκασμο λ7 για το "αν συμβεί" και αλοίμονο αν χαλαρώσετε κάποια στιγμή και δε συνητήσετε τα μέτρα ασφαλείας. Τότε είναι που συμβαίνει το κακό, τότε είναι και το μοιραίο.
Κάποιοι λοιπον φυλάνε "θερμοπύλες" ας τους σεβαστούμε .. και δεν είναι εύκολο το έργο γιατί ..γατάκια μου όλοι εσείς που χτυπιέστε για τους στρατιωτικούς σας είδα όταν κατατάχτηκα που βρίζατε, κοροιδεύατε και περιγελούσατε τους καραβανάδες.. Δυστυχώς είναι δύσκολη αυτή η δουλειά και θέλει ######@@.. Δεν είναι ούτε γραφεία, ούτε κατασκήνωση όπως την περιγράφετε ή την έχετε στο μυαλό σας μερικοι.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

siraxanz
08-05-2013, 22:07
Να διορθώσω λιγουλάκι τη συζήτηση, είναι λάθος να θεωρείτε τους στρατιωτικούς δημόσιους υπάλληλους.
Είναι η αρχή της δημοκρατίας και η ασφάλεια του να συζητάτε εδώ μέσα τις όποιες απόψεις σας..
Για αυτό δεν είναι τυχαίο που πρώτα αυτοί πληρώνονται και μετά όλοι οι άλλοι.
Αν κάποια στιγμή ανοίξει η κερκόπορτα των συνόρων με τις όποιες αδυναμίες που θα προκύψουν στο στράτευμα που τόσο καθιβρίζετε, τότε αλοίμονο σε όλους μας..
Είναι όπως ο συναγερμός και η ασφάλεια που έχετε στα σπίτια σας και στα μηχανάκια σας. Πληρώνετε ένα σκασμο λ7 για το "αν συμβεί" και αλοίμονο αν χαλαρώσετε κάποια στιγμή και δε συνητήσετε τα μέτρα ασφαλείας. Τότε είναι που συμβαίνει το κακό, τότε είναι και το μοιραίο.
Κάποιοι λοιπον φυλάνε "θερμοπύλες" ας τους σεβαστούμε .. και δεν είναι εύκολο το έργο γιατί ..γατάκια μου όλοι εσείς που χτυπιέστε για τους στρατιωτικούς σας είδα όταν κατατάχτηκα που βρίζατε, κοροιδεύατε και περιγελούσατε τους καραβανάδες.. Δυστυχώς είναι δύσκολη αυτή η δουλειά και θέλει ######@@.. Δεν είναι ούτε γραφεία, ούτε κατασκήνωση όπως την περιγράφετε ή την έχετε στο μυαλό σας μερικοι.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


Αχ βρε Γιάννη.... θα κανουμε κόμμα αντι Τζορτζ Π με φαίνεται:D

Αλλά να ξέρεις ότι είναι 7ψυχος...:sm3:

JohnGS1100
08-05-2013, 22:12
Δεν το βλέπω έτσι, απλά θέλω να ακούγεται, να γράφεται και να υπάρχει και η άλλη άποψη. Διαλεκτική το λέει ο Σωκράτης, πες πες κάπου θα βγει η αλήθεια. Και η αλήθεια (πιστεύω) δεν είναι μία μέση λύση μεταξύ των απόψεων, ούτε ένας συμβιβασμός, ούτε καν χρυσή τομή, είναι κάτι που βγαίνει με την χημεια των ανθρώπων σε ότι σκέφτονται λένε και νιώθουν. Ειδικά το τελευταίο..

pyrosbestis
08-05-2013, 22:14
H συμπεριφορα σας ειναι επιεικως αποπροσανατολιστικη και βαθεια κομματικη. Σαν γνησιος ΠΑΣΟΚΟΣ στρατιωτικος επι τρεις 10ετιες το ''πηρατε αλλιως'' οταν κοπηκαν τα προνομια που το ιδιο το κομμα σας ειχε δωσει ¨η βγηκατε στην αποστρατια.

Καλυτερα θα ηταν να μας πειτε αν το μισθολογιο που δημοσιευω και ειναι παρμενο απο το κατ'εξοχην δικο σας στρατιωτικο περιοδικο defencenet ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα και να αφησετε τις βαρυγδουπες δηλωσεις περι λαμογιων και λοιπων χαρακτηρισμων. Τα περι ''απαραδεκτων'' ατομων θα σας παρακαλουσα να τα κρατησετε για τον Ηπειρωτικο εαυτον σας και να μας δικαιολογησετε πως ενας ανθυπολοχαγος με 2000ε μισθο παει και αυτοκτονει λογω οικονομικων προβληματων (χρεων σε τραπεζες κι οχι απλα οικονομικων δυσκολιων) και ολοι οι υπολοιποι κοινοι θνητοι Ελληνες με χαμηλοτερους μισθους ¨η με καθολου μισθους, με παιδια ¨η χωρις παιδια, με τραπεζικα χρεη ¨η χωρις χρεη μπορουν και τα φερνουν βολτα χωρις να αυτοκτονουν!!!!!!
Καλο θα ηταν να μας πειτε κι εσεις ο ιδιος πως τα καταφερνετε και ζειτε με το αξιοπιστο Χοντα σας, την οικογενεια σας κ.λ.π. οντας συνταξιουχος με την μικρη-πενιχρη συνταξη των Χ ευρο που για αλλους ειναι μισθος ονειρο απιαστο!!!!!!!!
Τελος θα σας παρακαλουσα να μαζευτειτε ολοι οι υποφεροντες κι αναξιοπαθουντες στρατιωτικοι που παιρνουν τους μισθους που δημοσιευω και να βοηθησετε αυτους οι οποιοι πραγματικα δεν εχουν κανενα εισοδημα. Τοτε θα εισαστε αξιοι προστατες και πυλας φυλαττοντες αυτης της χωρας......προς το παρον εισαστε μονον φωναζοντες κοινοι θνητοι και σε τιποτε δεν διαφερετε απο αυτους που τοσα χρονια εζητουσαν κι ελαμβαναν αδιαφορωντας για την προελευση των χρηματων που εμπαιναν στην τσεπη τους.......κοινοι Δ.Υ. των ΝΠΙΔ δλδ, των ΔΕΚΟ αν δεν καταλαβατε.

Υ.Γ. τα ανεργα ατομα με τους πυργους στην Μανη πρωτον τους κληρονομησαν διοτι δεν ζουσαν τα ιδια το 1764 που χτιστηκαν και δευτερον ειχαν κανει τα κουμαντα τους για να τους διατηρησουν ακμαιους!!! Δεν πηγαν να παρουν π.χ δανεια για να πανε διακοπες τα παιδια τους στην Ντισνευλαντ.......

Το καλλιτερο κολπο αυτων που μας Κυβερνουν.....Δ.Υ. κοντρα με Ι.Υ.!!!

mAthosalas
08-05-2013, 23:26
Το καλλιτερο κολπο αυτων που μας Κυβερνουν.....Δ.Υ. κοντρα με Ι.Υ.!!!

Θα ελέγα πιο καλα οτι καποιοι "απο ψηλα" απολαμβανουν "ασυλιας" εις υγειαν των κοροϊδων που τρωγονται(ανουσια)μεταξυ τους...:ye02:
Κι οσο η Ελλαδα εχει Πολιτες που σκεφτονται και δρουν ετσι τοσο δεν θα αλλαξει ποτέ μα ποτέ τιποτα! :u57:
Θεωρω ανωφελο και πολυ πολυ πολυ πολυ μικρο και ανουσιο να τρωγεται η κυρα Τούλα με την κυρα Κατινα για το ποια εχει τη μεγαλυτερη συνταξη (ασχετα αν καμμια δε φτανει τα 300ευρω)...ενω η Κυρια Κ@λομπαριδου να παιρνει 15.000 συνταξη και να περιμενει την ξανθια βυζ@υ αισθητικο για να κανει το συνηθισμενο καθημερινο πεντικιουρ...στα 65 της παρακαλω...:di59:

intruder
09-05-2013, 00:23
Να διορθώσω λιγουλάκι τη συζήτηση, είναι λάθος να θεωρείτε τους στρατιωτικούς δημόσιους υπάλληλους.
Είναι η αρχή της δημοκρατίας και η ασφάλεια του να συζητάτε εδώ μέσα τις όποιες απόψεις σας..
Για αυτό δεν είναι τυχαίο που πρώτα αυτοί πληρώνονται και μετά όλοι οι άλλοι.
Αν κάποια στιγμή ανοίξει η κερκόπορτα των συνόρων με τις όποιες αδυναμίες που θα προκύψουν στο στράτευμα που τόσο καθιβρίζετε, τότε αλοίμονο σε όλους μας..


φιλε john χωρις να εχω κατι με τα γραφομενα κ ειδικα με σενα



δεν κρινω με το τι ταμπελα φοραει ο καθενας απο επαγγελματικη αποψη
αλλα κατι ποστ παραπανω ακουσα κ για κατι αυτοκτονιες λογω μειωσεις μισθου κ χρεη.......
Αυτοι ειναι που φυλαν τις θερμοπυλες?αυτοι θα προστατεψουν εμας,οταν στην πρωτη ''φαπα της ζωης'' αφηνουν μονους οικογενεια κ πανω απο ολα στρατευμα ΟΡΦΑΝΟ?
Αυτοι ειναι η αρχη της δημοκρατιας?
με τοσο δημοκρατικο τροπο αφαιρουν τον εαυτο τους απο το στρατευμα κατι που ορκιστηκαν μεχρι ''την τελευταια ρανιδα'' να φυλαν?
δεν τσουβαλιαζω ανθρωπους κ καταστασεις συμφωνα με το τι επαγγελμα εξασκουν,αλλα ολοι πηγαν στα στρατα κ ολοι πιστευω ειδαν αξιους αξιωματικους,οπως κ αξιωματικους των κλεψιμαιικων,των επιδοματων της αδειας κ γενικα της σιχαμαρας.
κ αν ο στρατος ειναι τοσο αναγκαιος θα προτεινα να διωξουν ολους τους σαπιους κ να κρατησουν το 1/5 ,ακριβοπληρομενους μεν ,αλλα ''ραμπο'' κ αξιους .(εκτος θεματος αλλα για στρατο μιλαμε)


οσο για το γραμμα(εαν ειναι αληθινο ) υπαρχουν πολυ πιο ηρωες της καθημερηνοτητας,ανθρωποι που δουλεψαν σκληρα στην ζωη τους κ δεν πηραν ουτε το 1/4 απο εναν αξιωματικο των Ε.Δ. .ανθρωποι που μεγαλωνουν παιδια με αναπηριες,ασθενειες, κ ειδικες ΙΚΑΝΟΤΗΤΕς (κ οχι αναγκες) κτλ χωρις το κρατος να εχει προσφερει ΠΟΤΕ την ευσπλαχνια του.κ δεν τους ειδε ουτε τους χειροκροτησε κανενας

το οτι ενα τετοιο γραμμα μου το πεταν στο διαδυκτιο για να λυγισω κ να πω απο μεσα μου ''μη μιλας καθολου ,ειδες τι επαθαν οι κακομοιρηδες, καλα ειμαι εγω ακομα'' δεν μου λεει κατι


να αρχισει ο καθενας να λεει τα δικα του?αλλος δουλευει σαν τον σκυλο κ ειναι απληρωτος ,αλλος δεν απολαυσε ποτε επιδοματα κ τετοια,αλλη δουλευε με την κοιλια στο στομα κ οταν γεννησε μετα απο 1 μηνα πηγε στην δουλεια,αλλος οταν παιρνει αδεια δεν πληρωνεται,αλλος δεν ελειψε ουτε μια μερα απο την επιχειρηση του εδω κ ποσα χρονια κ παει λεγοντας.

οσο για την κοντρα δημοσιων κ ιδιωτικων υπαλληλων ,γιατι την εποχη των παχιων αγελαδων,δεν βγηκε ποτε μια διαμαρτυρια ή ενα τετοιο γραμμα για ολα τα παραπανω?γιατι τα μμε οταν αναφερουν τα παραδειγματα των μειωσεων αναφερονται σε ''φανταστικες'' για τους περρισσοτερους απολαβες?

η κερκοπορτα των συνορων ηταν παντα ανοιχτη,το χρημα κ το κερδος δεν εχει συνορα

JohnGS1100
09-05-2013, 10:10
...............αυτοι θα προστατεψουν εμας,οταν στην πρωτη ''φαπα της ζωης'' αφηνουν μονους οικογενεια κ πανω απο ολα στρατευμα ΟΡΦΑΝΟ?....................
κ αν ο στρατος ειναι τοσο αναγκαιος θα προτεινα να διωξουν ολους τους σαπιους κ να κρατησουν το 1/5 ,ακριβοπληρομενους μεν ,αλλα ''ραμπο'' κ αξιους .(εκτος θεματος αλλα για στρατο μιλαμε)....................

Όχι βέβαια.. δε θα σε προστατέψουν αυτοί. Αυτοί είναι η προπαρασκευή του στρατεύματος, σε περίπτωση συραξης, μαζεύονται όλοι οι έλληνες μέχρι 50 ετών. Δηλ. τι εντύπωση εχεις, θα γίνει "κάτι" και θα είσαι στο σπίτι να τρως πίτσα και να βλέπεις στην tv τους Ράμπο να σε προστατεύουν ? Ή νομίζεις ότι υπάρχει τόσος κόσμος στο στράτευμα που έχουμε την επιλογη να κρατήσουμε τους λεγεωνάριους και να διώξουμε όλους τους άλλους ? Και ποιούς θεωρείς άξιους και σάπιους ? Νομίζω ότι χρειάζονται όλοι και πάλι λίγοι είμαστε, σπαρτιάτικες αντιλήψεις περί φυλής, άξιων και δυνατών, δεν έχει εφαρμογή στους έλληνες.
Όσο για τις αρχές της δημοκρατίας, είναι η άμυνα, η δικαιοσύνη και η ισότητα. Τα 2 τελευταία νομίζω ότι είναι υπό αμφισβήτηση, η δε άμυνα αρχίζει και διαβρώνεται..