PDA

View Full Version : Πατρινόπουλα πλύσιμο moto by myself


vaska
15-05-2013, 17:15
ΕπειδήΣ οι καιροί δύσκολοι, επειδήΣ όταν αποφασίζω να πλύνω τα μηχανάκια μου θέλω να το κάνω μόνος μου και άλλα πολλά επειδήΣ, ασχολήθηκα λίγο σήμερα με το θέμα. Υπήρχε καταπληκτικό πλυντήριο στην Πάτρα που τα παιδιά είχαν όλοι μοτο κι έπλεναν καταπληκτικά και πάνω απ' όλα πολύ προσεκτικά. Οι μάγκες κουράστηκαν (το καλό και σχολαστικό πλύσιμο είναι πίκρα) και τελικά το έκλεισαν το μαγαζί. Με τον ένα από αυτούς έχω κρατήσει επαφή και μετά από σχετική επικοινωνία που είχαμε χθες το βράδυ, μου είπε τι χημικό, ποιο σαπούνι και που τα βρίσκω.

Χημικό για βρόμες από λάδια γράσα μυγάκια: Dynabrill 25 kg αραίωση 1/10 τουλάχιστον, κόστος 75,00 €
Σαπούνι με κερί υπερ - συμπυκνωμένο Diamond (1 καπάκι 15-15 ml σε έναν κουβά νερό) με κερί, 25 kg κόστος 50,00 €.

Όπως καταλαβαίνετε οι ποσότητες λόγω του επαγγελματικού της υπόθεσης είναι υπερβολικές για ιδιώτη, οπότε ψάχνω να δω μήπως μαζευτούμε κάμποσοι και τα μοιραστούμε.

Αυτά.

xntinou
15-05-2013, 19:24
Είσ' ΩΡΑΙΟΣ
Αυτός είναι ο αφρός που σαρώνει everything στο πέρασμά του;
Ένας μάστορης εδώ δεν αποκάλυπτε το μυστικό :rolleyes:
Φαντάζομαι θα 'ναι ταμάμ για εφαρμογή με πιεστικό

vaska
15-05-2013, 22:23
Είσ' ΩΡΑΙΟΣ
Αυτός είναι ο αφρός που σαρώνει everything στο πέρασμά του;
Ένας μάστορης εδώ δεν αποκάλυπτε το μυστικό :rolleyes:
Φαντάζομαι θα 'ναι ταμάμ για εφαρμογή με πιεστικό


Το Dynabrill είναι αυτό που οι πλυντηριάδες λένε "φάρμακο". Βρέχεις μία τη μοτό ή το αυτοκίνητο και μετά ψεκάζεις με αυτό (με ψεκαστήρα χειρός - κάνει και αυτός που έχουν οι γυναίκες και καταβρέχουν τα ρούχα πρίν το σιδέρωμα) παντού. Επιμένεις όπου υπάρχουν λαδίλες ή μαυρίλες ας πούμε όπως στις ζάντες των αυτοκινήτων που έχουν δισκόφρενα κι έχουν καιρό να πλυθούν. Περιμένεις λίγο και όσο περιμένεις βλέπεις τη βρώμα να γίνεται ρευστή και να κυλάει προς τα κάτω. Ξεπλένεις μία με νερό, ξαναπερνάς όπου είναι απαραίτητο και μετά σαπουνάδα με σφουγγάρι και χεράκι με το Diamond.

Ξεπλένεις μία και στεγνώνεις με πανί ή το αφήνεις να στεγνώσει μόνο του. Το σαπούνι έχει κερί και γυαλίζει χωρίς άλλες ενέργειες. Μεγάλο + ότι αργεί να ξαναπιάσει βρώμα.

Όλα αυτά είναι υπερ συμπυκνωμένα και χρειάζονται αραίωση οπότε στο "φάρμακο" δεκαπλασιάζεται η ποσότητα ενώ στο σαπούνι πολλαπλασιάζεται περίπου 60 φορές.
Πιεστικό εγώ χρησιμοποιώ μόνο στις ζάντες και στον κινητήρα.