PDA

View Full Version : Champions League: Βαυαροί εναντίον Βεστφαλών


MARK
25-05-2013, 15:38
Ο παλαίμαχος Βρετανός ποδοσφαιριστής Γκάρι Λίνεκερ είχε πει πριν αρκετά χρόνια ότι "το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζουν 11 παίχτες της μιας ομάδας εναντίον 11 παιχτών τη άλλης ομάδας, και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί".
Στην περίπτωση του σημερινού τελικού του Champions League που διεξάγεται στο Λονδίνο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κερδίσουν οι Γερμανοί, αφού οι αντίπαλοι "μνηστήρες" του βαρύτιμου τροπαίου είναι οι Βαυαροί της Μπάγερν Μονάχου και οι Βεστφαλοί της Μπορούσια Ντόρτμουντ...
Πώς προκρίθηκαν;
Πώς φτάσαμε όμως σε αυτόν τον τελικό;
Η Μπάγερν του Γιουπ Χάινκες (που φιλοδοξεί να πάρει τον τελευταίο του τίτλο με τους Βαυαρούς, καθώς μετά το σημερινό παιχνίδι αποχαιρετά την Μπάγερν) αρχικά πέρασε άνετα ως πρώτη στον όμιλό της, αντιμετωπίζοντας τις Βαλένθια, Λιλ και Μπάτε Μπορίσοφ. Στη φάση των διπλών αγώνων, αρχικά αντιμετώπισε την Άρσεναλ του Βενγκέρ, και παρότι γνώρισε την ήττα με 0-2 μέσα στο Μόναχο, πήρε την πρόκριση με 1-3 μέσα στο Λονδίνο.
Επόμενος αντίπαλος των Βαυαρών η ιταλική Γιουβέντους, την οποία δεν άφησαν να πάρει... ανάσα. Κράτησαν και στους 2 αγώνες το "μηδέν" στην άμυνά τους, φιλοδώρησαν τους Ιταλούς με 4 γκολ συνολικά, και πέρασαν στα ημιτελικά με το απόλυτο "crash test": τους Καταλανούς της Μπαρτσελόνα.
Όσοι περίμεναν μια αμφίρροπη σύγκρουση, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Οι Βαυαροί με ένα 4-0 στη Μόναχο και ένα 0-3 μέσα στη Βαρκελώνη "καθάρισαν" με συνοπτικές διαδικασίες την ομάδα του Τίτο Βιλανόβα, και φτάνουν σήμερα στον τελικό του Wembley ως το μεγάλο φαβορί, και μάλλον όχι άδικα, με 9 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες και 29 γκολ ενεργητικό...
Οι Βεστφαλοί της Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα πέρυσι δέχτηκε 3 γκολ από τον Ολυμπιακό. Ο δρόμος της ήταν σαφώς δυσκολότερος από αυτόν της Μπάγερν, καθώς με το "καλημέρα" κληρώθηκε σε όμιλο με αντιπάλους τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Άγιαξ. Και εκεί που όλοι λέγαμε ότι θα πρέπει να ιδρώσουν πολύ για να περάσουν, εκείνοι πέρασαν... αήττητοι και πρώτοι, αφήνοντας δεύτερη τη Ρεάλ του "πολύ" Μουρίνιο.
Στους διπλούς αγώνες πρώτος αντίπαλος ήταν η Σαχτάρ που προέβαλε αντίσταση με ένα 2-2 στην έδρα της, δε μπόρεσε όμως να αντέξει στο Ντόρτμουντ από όπου έφυγε με ένα 3-0 στην πλάτη της...
Επόμενος αντίπαλος η Μάλαγα που είναι αλήθεια ότι δυσκόλεψε πολύ τους Βεστφαλούς, οι οποίοι χρειάστηκε να κάνουν την υπέρβαση και να πάρουν τελικά εκτός έδρας την πρόκριση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με 2 γκολ στα τελευταία 2 λεπτά...
Τα πιο δύσκολα φάνηκαν ότι ήρθαν μετά, καθώς η Μπορούσια έπεσε πάνω στη Ρεάλ. Ο "special one" δεν είχε ξεχάσει τους αγώνες του ομίλου, και έλεγε ότι αυτή τη φορά τα πράγματα δε θα είναι τόσο απλά. Και πράγματι δεν ήταν, αλλά το θετικό αποτέλεσμα για τον Ζοζέ δεν ήρθε ποτέ. Στο Ντόρτμουντ ο Λεβαντόφσκι φιλοδώρησε τους Ισπανούς με 4 γκολ (τελικό σκορ 4-1) ενώ στον επαναληπτικό στη Μαδρίτη παρότι η Ρεάλ πίεσε ασφυκτικά, δε μπόρεσε τελικά να πάρει την πρόκριση και παρότι οι Βεστφαλοί έχασαν με 2-0, έφυγαν με την πρόκριση στις βαλίτσες τους...
Πώς θα παίξουν;
Τα σενάρια για το πώς θα παίξουν οι 2 ομάδες μέσα στο γήπεδο δίνουν και παίρνουν.
Η Μπάγερν θα στερηθεί των υπηρεσιών των Τόνι Κρόος και Χόλγκερ Μπαντστούμπερ, ωστόσο το βάθος της ποιότητας του ρόστερ της ομάδας του Γιουπ Χάινκες είναι τέτοιο που μάλλον οι παραπάνω απώλειες δε θα γίνουν αντιληπτές...
Κάτω από τα δοκάρια είναι... αμετακίνητος ο Νόιερ, ενώ στην άμυνα ο Ντάντε δείχνει φαβορί για το κέντρο με παρτενέρ τον Μπόατεγκ. Στους μπακ δεξιά ο Λαμ και αριστερά ο Αλάμπα φαίνεται να έχουν καπαρώσει τις θέσεις, ενώ ως επικρατέστεροι στα αμυντικά χαφ εμφανίζονται οι Σβαϊνστάιγκερ και Χάβι Μαρτίνεθ. Πιο μπροστά δείχνουν σίγουροι οι Ριμπερί, Ρόμπεν, και Μίλερ, πίσω από τον Μάντζουκιτς που θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Στη Μπορούσια Ντόρτμουντ ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ πονοκεφαλιάζει με τον τραυματισμό του Μάριο Γκέτσε, ο οποίος οριστικά δε θα μπορέσει να ενισχύσει τη νέα του ομάδα κόντρα στους Βαυαρούς, και ο Κλοπ καλείται να βρει την καλύτερη "συνταγή" χωρίς τον διεθνή επιθετικό μέσο.
Τα γάντια θα φορέσει ο Βαϊντενφέλερ, ενώ ως κεντρικοί αμυντικοί εμφανίζονται "αμετακίνητοι" οι Σούμποτιτς και Χούμελς. Στα μπακ μάλλον θα προτιμηθούν ο Πίστσεκ δεξιά και ο Σμέλτσερ αριστερά, ενώ τις θέσεις των αμυντικών χαφ αναμένεται να καλύψουν οι Μπέντνερ και Γκουντογκάν.
Η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται πιθανότατα από τους Γκρόσκροϊτς, Μπλαζικόφσκι και Ρόις, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι σίγουρα το μεγάλο αστέρι των Βεστφαλών, ο Λεβαντόφσκι.


Η προϊστορία των εμφυλίων
Η αναμέτρηση Μπάγερν – Μπορούσια είναι ο τέταρτος "εμφύλιος" που προκύπτει σε τελικό Champions League. Είχε προηγηθεί ένας ισπανικός εμφύλιος το 2000 με τη Ρεάλ να νικά 3-0 τη Βαλένθια, ένας ιταλικός εμφύλιος το 2003 με τη Μίλαν να νικά 3-2 τη Γιουβέντους στα πέναλτι, αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση είχαν λήξει χωρίς γκολ, και ένας βρετανικός εμφύλιος το 2008 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να νικά 6-5 την Τσέλσι στα πέναλτι, ενώ αγώνας και η παράταση είχαν λήξει με σκορ 1-1.

Arkas
25-05-2013, 16:01
Ας κερδίσει ο καλύτερος ...


Sent by Arkas via Tapatalk !

MARK
25-05-2013, 16:02
Ας κερδίσει ο καλύτερος ...


Sent by Arkas via Tapatalk !

Το κακό είναι οτι θα είναι Γερμανός
:hmmm:

lepanto
25-05-2013, 16:06
Το κακό είναι οτι θα είναι Γερμανός
:hmmm:

Γιάννη τι εννοείς :D:D

LakisGS
25-05-2013, 16:11
Δεν πάω καμία από τις δύο ομάδες, αλλά για ευνόητους λόγους θα υποστηρίξω τους βαυαρούς... :o:rolleyes: