PDA

View Full Version : Ποιά η γνώμη σας για τους Ρεθυμνιώτες


VILLY
16-07-2009, 17:29
Τελευταίως το Ρέθυμνο αναδεικνύεται σε μια αμιγώς σκανδαλογενή περιοχή.
Ζωνιανά, Υπόθεση απαγωγής Παναγόπουλου με εμπλεκόμενους 3 Ρεθυμνιώτες, καταδίκη του Ρεθυμνιώτη εφοπλιστή Κορνηλάκη με 3,5 τόνους κόκας (χθες), ανάμειξη Γιάννη Κεφαλογιάννη ... σε πολλά, πάμπολες δολοφονίες, δολιοφθορές και άλλα συναφή που αμαυρώνουν το ιστορικό όνομα των Ρεθυμνιωτών, το πολιτισμό τους, τη κουλτούρα τους, την αιματοβαμμένη ιστορία τους, τη αποδεδειγμένη πολλάκις λεβεντιά τους, την ομορφιά του τοπίου, της πόλης, του νομού και τόσα άλλα που μπορώ να γεμίσω σελίδες ολάκερες!
Ως Ρεθυμνιώτης αυτά που συμβαίνουν τελευταίως και ακούγονται για την εγκληματική/κακουργηματική πλευρά του Ρεθύμνου δε μπορεί παρά να με ντροπιάζουν.
Ίσως το φέρω και ιδιαίτερα βαρέως διότι καθημερινά στο δημοσιογραφικό μετερίζι αντιμετωπίζω τόσα που με λυπούν και που ίσως ο πολύς κόσμος δεν τα παίρνει και χαμπάρι μερικές φορές.
Το βέβαιο φίλοι μου είναι ότι στο Ρέθυμνο εμείς οι δημοσιογράφοι λόγω του τεράστιου όγκου της ειδησεογραφίας είμαστε ομοίως απασχολημένοι όσο και οι συνάδελφοι της Αθήνας. Με τη μόνη διαφορά ότι η Αθήνα έχει 6 εκατομμύρια κόσμο και εδώ είμαστε 150 χιλιάδες νοματαίοι.
Θα ήθελα να ακούσω και τη δική σας γνώμη για το πως μας βλέπετε από την Αθήνα ή τα άλλα μέρη της χώρας.
Εκφραστείτε ελεύθερα γνωρίζοντας ότι πρώτος εγώ δεν νοιώθω καθόλου καλά με αυτά που συμβαίνουν τελευταίως.
Αναλογιστείτε όμως ότι συνήθως οι ολίγοι παίρνουν στο λαιμό τους πολλούς, θέλοντας να πω με αυτό ότι δυστυχώς τα λίγα κωθώνια στο Ρέθυμνο είναι αρκετά να διασύρουν το όνομα χιλιάδων σωστών οικογενειών που παλεύουν και αυτοί σαν όλους τους άλλους για την επιβίωση.

essel
16-07-2009, 17:57
Αναλογιστείτε όμως ότι συνήθως οι ολίγοι παίρνουν στο λαιμό τους πολλούς, θέλοντας να πω με αυτό ότι δυστυχώς τα λίγα κωθώνια στο Ρέθυμνο είναι αρκετά να διασύρουν το όνομα χιλιάδων σωστών οικογενειών που παλεύουν και αυτοί σαν όλους τους άλλους για την επιβίωση.
τα ειπες ολα...:):):)

vasorfa
16-07-2009, 18:18
Θα απαντισω με 2 μαντιναδες.....

Παντερμω Μυλοποταμο και να γενεις τσιμεντο,
μα απο το πολυ φιλοτιμο δεν κανεις καλλιμεντο....(λογω καταγωγης....)

και,,,


Η κρητη το ομορφο νησι...βγαζει λεβενταντρες,
βγαζει λεβεντικες καρδιες,
δγαζει και μπουνταλαδες......


Και για να συμπληρωσω.....ωσ Κρητικος Μυλοποταμίτης ....δεν δεχομαι για τους ΛΙΓΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ να ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΜΕ την ωραια και λεβεντογεννα Κρητη.....

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
16-07-2009, 20:14
Πιστεύω ότι, όποιος "εκτός των τειχών"

εκφράσει γνώμη (βασιζόμενος σε δημοσιογραφικές πληροφορίες ),

κατά ένα μεγάλο ποσοστό, θα σφάλει .....:cool:

Άρα, θα πρότεινα, η δημοσκόπηση (παρόλο που δεν έχει καμία σχέση με το φόρουμ)

να είναι τοπική, μιάς και οι Ρεθυμνιώτες είναι αυτοί

που ξέρουν πρόσωπα κ πράγματα από πρώτο χέρι ....;)




.

arisxios
16-07-2009, 23:13
Πιστεύω ότι, όποιος "εκτός των τειχών"

εκφράσει γνώμη (βασιζόμενος σε δημοσιογραφικές πληροφορίες ),

κατά ένα μεγάλο ποσοστό, θα σφάλει .....:cool:

Άρα, θα πρότεινα, η δημοσκόπηση (παρόλο που δεν έχει καμία σχέση με το φόρουμ)

να είναι τοπική, μιάς και οι Ρεθυμνιώτες είναι αυτοί

που ξέρουν πρόσωπα κ πράγματα από πρώτο χέρι ....;)




.








+1000:sm5:

Gazi
16-07-2009, 23:27
Κοίτα....
Παντού υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί....Έτυχε τώρα τελευταία,να γύρει ο τροχός προς τα εκεί πλευρά! Το Ρέθυμνο !!Αυτό δεν σημαίνει οτι χάνει την ιστορία του,την λεβεντιά του κτλ κτλ κτλ!!Η Κρήτη είναι μία και μοναδική και αυτό δεν αλλάζει!


ΥΓ...Να σημειωθεί στα πρακτικά οτι ενώ μένω στα Χανιά,δεν είμαι Κρητικός!!!!:D:D:D

Και μια και το αναφέραμε,ας πώ μια μαντινάδα!!
Από την Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα,θα χτίσω ένα γιοφύρι
Κάθε Σαββατοκύριακο να σας έχω μουσαφίρι!!!:):)

Dionisis
17-07-2009, 16:09
:sm8:Πιστεύω ότι, όποιος "εκτός των τειχών"

εκφράσει γνώμη (βασιζόμενος σε δημοσιογραφικές πληροφορίες ),

κατά ένα μεγάλο ποσοστό, θα σφάλει .....:cool:

Άρα, θα πρότεινα, η δημοσκόπηση (παρόλο που δεν έχει καμία σχέση με το φόρουμ)

να είναι τοπική, μιάς και οι Ρεθυμνιώτες είναι αυτοί

που ξέρουν πρόσωπα κ πράγματα από πρώτο χέρι ....;)




.

EOD-K9
18-07-2009, 01:10
Δεν θα ψηφίσω για τι μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός

Αλλά αλίμονο αν 5-10 οικογένειες κατάφερναν να αμαυρώσουν ένα νομό
Πάντα υπάρχει ένα επηρεασμός από το σινάφι σου αλλά ο κόσμος δεν τα μασάει σε μεγάλο ποσοστό

Arkas
19-07-2009, 04:46
Προσωπικά πιστεύω πως ο ίδιος ο Villy τοποθέτησε το θέμα στη σωστή του βάση και διάσταση.
Τώρα για την χρησιμότητα της δημοσκοπήσεως, διατηρώ κάποιες επιφυλλάξεις...

VILLY
19-07-2009, 10:55
Επειδή κάποιοι δικαίως αναρωτιούνται θα προσπαθήσω να αναλύσω το λόγο που με έσπρωξε στην ανάρτηση του παρόντος thread.
Αρκετοί από τους συνφορουμίτες με γνωρίζουν από τα παλιά και από άλλα επίσης μοτοσικλετιστικά fora. Πολλά χρόνια πριν κατέβω ακόμα Ρέθυμνο ήμουν ενεργότατο μέλος κα συμμετείχα σε πάρα πολλές μοτοδραστηριότητες.
Κάποια ωραία μέρα πριν από 2 χρόνια ανακοίνωσα ότι αφήνω την Αθήνα και κατεβαίνω Κρήτη, στη πατρίδα μου στο Ρέθυμνο για να μεγαλώσω την οικογένειά μου και τα παιδιά μου εκεί.
Σημειωτέων ότι ουδέποτε έζησα στο κέντρο της Αθήνας αλλά ήμουν πάντα κάτοικος πρώτα Βούλας και έπειτα Βάρκιζας, ζώντας μια σχετικά αρκετά καλή ζωή στα εντελώς Νότια προάστια της πρωτεύουσας.
Το λέω αυτό διότι δεν κατέβηκα Κρήτη για να αναπνεύσω καθαρό αέρα και να βρω τη τύχη μου. Αυτά τάχα και σε πολύ καλά επίπεδα και στην Αθήνα όταν ήμουν.

Μέρος Α Οι λόγοι!
Οι λόγοι λοιπόν που με ώθησαν να έρθω Ρέθυμνο ήταν αρκετά ρομαντικοί, ανεπηρέαστοι από οικονομικής φύσεως θέματα.
Βλέπετε από παιδί ερχόμουν 2/3 μήνες στο σπίτι στο χωριό μου και από παιδί είχα πάμπολες αναμνήσεις.
Το άρωμα της γης, τα λουλούδια, η ρίγανη, το θυμιατό της Κυριακής, οι ευωδίες από τα μαγειρευτά των διάπλατα "ανοιχτών" νοικοκυριών, ακόμα και η καβαλίνα, όλα μαζί συνέθεταν ένα οσφρητικό πανηγύρι που εμένα προσωπικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα με συντρόφευαν σε πολλές περιπτώσεις.
Ακολούθως και αλλάζοντας θέμα, η ιστορία του τόπου μου, ο πολιτισμός και η κουλτούρα των μαυροπουκαμισάδων, βρακοφόρων, στοιβανάδων Κρητικών που συναντούσες στο δρόμο, στα καφενεία και σου διηγούνταν με καμάρι αμέτρητες ιστορίες, η αγνή ψυχή του αγρότη - γεωργού, οι καθαρές παραλίες, τα πανέμορφα βουνά τα πεντακάθαρα γραφικά χωριά και γενικότερα αυτό που είναι η ... Κρήτη ... όλα αυτά ήταν οι λόγοι πούμε έκαναν να πάρω την απόφαση να μεγαλώσω τις κόρες μου εδώ στο Ρέθυμνο.
Βλέπετε αγαπητοί μου φίλοι, οι λόγοι που ήρθα στη Κρήτη ήταν λίαν απλοί και μακριά από μεγαλεπήβολα σχέδια και δόξα. Απλά πράγματα με ευαίσθητες πτυχές.

Μέρος Β Ο αντίλογος που συνάντησα!
Όταν κατέβηκα και ξεκίνησα να κάνω φιλίες μεταξύ συγγενών κυρίως, βρέθηκαν κάποιοι που μου έλεγαν : "το σκέφτηκες καλά εσύ - κοσμογυρισμένος άνθρωπος νάρθεις να ζήσεις εδώ!" και μου τάλεγαν λες και αναφερόντουσαν σε κανά τριτοκοσμικό μέρος!
Κάτσε κανά δυο χρόνια και θα δεις... συμπλήρωναν τότε!
Εγώ τους απαντούσα ότι ναι βρε παιδιά δύστροπος μπορεί ναναι ο Ρεθυμνιώτης πατριώτης μου αλλά όλη η Ελλάδα έχει τα δικά της παντού.

Μέρος Γ Τα συμπεράσματα που βγήκαν!
Σήμερα, ύστερα από περίπου 2 χρόνια μετά λύπης μου διαπιστώνω το βαθύτερο νόημα των ανθρώπων που με προειδοποιούσαν με το γάντι.
Τσαντίζομαι που είχαν δίκιο, τσαντίζομαι που είχα άδικο.
Γιατί είχα άδικο!
Δυστυχώς φίλοι μου οι λόγοι για τους οποίους ήρθα με τόσο ρομαντισμό και περίσσια ευαισθησία στο Ρέθυμνο και που ανέλυσα παραπάνω υπερκεράστηκαν από τα κακώς κείμενα του τόπου.
Έχω ζήσει σε πολλά σημεία της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας. Βλέπετε πολύ παλιά η δουλειά μου με γύριζε για μεγάλα διαστήματα σε πολλά σημεία.
Μπορώ να κρίνω λοιπόν και αν θέλετε να ξεχωρίσω το καλό από το κακό, και κυρίως το καλό από το ... πολύ κακό!
Σήμερα όλες αυτές οι αξίες που με έκαναν να φέρω την οικογένειά μου εδώ τείνουν να χαθούν κατά ένα μαγικό τρόπο.
Σήμερα, ίσως και λόγω της δημοσιογραφίας που ασκώ και λόγω της ιδιότητάς μου, ανακαλύπτω καθημερινά τόσα όσα άλλος θα ήθελε 10 χρόνια να τα διαπιστώσει!
Μμμμμ.., κακό αυτό!:rolleyes: Ίσως το χειρότερο. Ίσως ο λόγος που τα βλέπω τόσο γκρίζα!!! Τι να σας πω?
Σήμερα λοιπόν και ειδικότερα μετά την "ανάδυση" των τόσων και τόσων σκανδαλογενή θεμάτων που φέρνουν το Ρέθυμνο τελευταίως, συνεχώς στο επίκεντρο της δημοσιότητας με κάνουν να αναρωτιέμαι τι κάνω εδώ και αν τελικά οι κόρες μου (όπου είναι και το ζητούμενο στην όλη ιστορία μας σήμερα) θα μπορέσουν να ανατραφούν με τις αξίες που ήθελα και προσδοκούσα να λάβουν.
Ο Ρεθυμνιώτης αποδεικνύεται λίαν αντικοινωνικός, εσωστρεφής, μονόχνωτος, χωρίς χόμπι (φοβερό αυτό - δε βλέπεις παρά ελάχιστα από "εξωσχολικές" δραστηριότητες) και άλλα πολλά που ίσως βέβαια μερικά είναι κοινά και με τους δικούς σας τόπους καταγωγής.
Το δυστύχημα είναι οτι ο τόπος διαφεντεύεται από 2 μόνο οικογένειες συγκεκριμένα, και όλα τα κακά συνδέονται με αυτούς.
Και λέει εδώ ο "ποιητής". Μα πως είναι δυνατόν 2 οικογένειες να ασκούν τέτοια πίεση και επιρροή σε τόσους και τόσους χιλιάδες. Φίλοι μου δυστυχώς θα σας αποκαλύψω τώρα τα 3 χειρότερα κακά του συντοπίτη μου.
Αδιαφορία - Ελαστική συνείδηση (βάλτε τον όρο στο google όσοι δε ξέρετε τι σημαίνει - αλλά είναι πολύ κακό) και τέλος ο ωχαδερφισμός!!!
Αυτά φίλοι μου εκμεταλεύτηκαν κάποια γόνιμα κακά μυαλά για το δικό τους καλό εις βάρος του μεγάλου κοινωνικού συνόλου εδώ.
Αυτά βλέπω και .....:sm1:

Επίλογος
Με άλλα λόγια σήμερα νοιώθω μερικώς απογοητευμένος για την απόφασή μου.
Θεωρώ ότι η Κρήτη έχει πάρα πολλά να προσφέρει. Τα Χανιά διαφέρουν, το Ηράκλειο λόγω της μεγαλούπολης έχει διεθνοποιηθεί.
Με τις νέες μου δραστηριότητες (νέες εφημερίδες) στους δύο αυτούς νομούς θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά μήπως τελικά "στήσω τη σκηνή μου" εκεί.
Βέβαια ο Έλληνας είναι παντού ό ίδιος και δεν αλλάζει αλλά «το μη χείρον βέλτιστον». Συγκριτικά είναι όλα.

Φίλοι μου για αυτό το λόγο ανέβασα την δημοσκόπηση. Ήθελα να διαπιστώσω "ιδίοις όμμασι" για το αν τελικά αυτά τα βλέπω μόνο εγώ ή τα βλέπουν και οι άλλοι από τα άλλα σημεία της χώρας μας.
Τέλος και επειδή το ξανασκέφτηκα θα παρακαλούσα τον Admin να αποσύρει τη δημοσκόπηση μιας και είδα και εγώ ότι δεν έχει νόημα.
Η συζήτηση είναι σαφώς χρησιμότερη από τα ψυχρά νούμερα που τυχόν θα φανούν.

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε να ακούσετε τα εσώψυχά μου.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
19-07-2009, 12:00
Επειδή κάποιοι δικαίως αναρωτιούνται θα προσπαθήσω να αναλύσω το λόγο που με έσπρωξε στην ανάρτηση του παρόντος thread.
.
.
.
.
.

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε να ακούσετε τα εσώψυχά μου.



.....τα εσώψυχα κάθε συμφορουμίτη μας,

είναι ενδιαφέροντα κ μερικές φορές χρήσιμα ....;)



Σ' αυτό που είχα κάποια "ένσταση" είναι,

για το πώς μπορεί κάποιος να γνωρίζει γεγονότα κ καταστάσεις,

σε μια πόλη που τυχόν έχει επισκεφτεί - σαν τουρίστας - μερικές φορές .... (εκτός αν είναι ο τόπος καταγωγής του)






Θα ήταν, σαν να ρώταγαν εσένα,

ποιά η γνώμη σου για τα Ιωάννινα ή την Δράμα ή, ή, ή .......

Ότι γνωρίζουμε, είναι μέσω των "δελτίων ειδήσεων",

πράγμα που σημαίνει ......:cool: (κ για να μην παρεξηγηθώ,εσύ δεν συμπεριλαμβάνεσαι στον "περίεργο κλάδο της ενημέρωσης", μιάς κ είσαι πολύ πρόσφατος στο χώρο):D





.

VILLY
19-07-2009, 12:14
Νίκο, η ένστασή σου ήταν εύλογη.
Για αυτό ανακάλεσα και ζήτησα την απαλοιφή της δημοσκόπησης.

Βέβαια κάτι που δεν έγραψα μέσα στο ποστ στο οποίο ανέλυσα μόνο τα γκρίζα και αρνητικά, είναι ότι υπάρχουν και πάρα πολλά θετικά.
Πανέμορφος τόπος, καλό φαϊ, ζεστοί άνθρωποι (στα χωριά), γραφική πόλη (Ρέθυμνο), ωραιότατες διαδρομές για μοτοσυκλέτα (για να μην ξεχνιόμαστε;)) και πολλά άλλα τα οποία τα απολαμβάνω με την οικογένεια καθημερινά.
Η πικρία για τα λίγα είναι αυτή που δυστυχώς με παίρνει από κάτω καμιά φορά.


Υ.Γ. άντε για κανα μπάνιο κυριακάτικα....:sm1:

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
19-07-2009, 21:32
Να συμφωνήσω και να συγχαρώ τον Βασίλη και το Νίκο για
την "διαχείρηση" του θέματος.

EOD-K9
20-07-2009, 04:19
Αγαπητέ φίλε συμμερίζομαι την πίκρα σου ΑΠΟΛΎΤΩΣ
Δεν θέλω να γράψω τα εσώψυχα μου και εγώ .............
Αλλα και εγώ έχω μετανοιώσει την κίνηση να φύγω από την Χίο ..............
Μήπως και την πρώτη (και δεύτερη ) φορά που συναντηθήκαμε δεν στο είχα ξαναπεί ??? Πριν κατέβεις στο Ρέθυμνο ???

Δεν ξέρω αν θα σε παρηγορούσε αλλά δεν είμαστε οι μόνοι
Στον εργασιακό μου χώρο είναι πολλοί .............
:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm:

VILLY
20-07-2009, 09:41
Αγαπητέ φίλε συμμερίζομαι την πίκρα σου ΑΠΟΛΎΤΩΣ
Δεν θέλω να γράψω τα εσώψυχα μου και εγώ .............
Αλλα και εγώ έχω μετανοιώσει την κίνηση να φύγω από την Χίο ..............
Μήπως και την πρώτη (και δεύτερη ) φορά που συναντηθήκαμε δεν στο είχα ξαναπεί ??? Πριν κατέβεις στο Ρέθυμνο ???
Δεν ξέρω αν θα σε παρηγορούσε αλλά δεν είμαστε οι μόνοι
Στον εργασιακό μου χώρο είναι πολλοί .............
:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm:


Βρε μπαγάσα δεν ήθελα να σε δώσω αλλά όταν έλεγα:
Από VILLY: Όταν κατέβηκα και ξεκίνησα να κάνω φιλίες μεταξύ συγγενών κυρίως, βρέθηκαν κάποιοι που μου έλεγαν : "το σκέφτηκες καλά εσύ - κοσμογυρισμένος άνθρωπος νάρθεις να ζήσεις εδώ!" και μου τάλεγαν λες και αναφερόντουσαν σε κανά τριτοκοσμικό μέρος!
Κάτσε κανά δυο χρόνια και θα δεις... συμπλήρωναν τότε!
Σήμερα, ύστερα από περίπου 2 χρόνια μετά λύπης μου διαπιστώνω το βαθύτερο νόημα των ανθρώπων που με προειδοποιούσαν με το γάντι.
Τσαντίζομαι που είχαν δίκιο, τσαντίζομαι που είχα άδικο.
Γιατί είχα άδικο!
εννοούσα και εσένα!!!:yz ...... :D

ntinopoulos
20-07-2009, 11:01
Βρε μπαγάσα δεν ήθελα να σε δώσω αλλά όταν έλεγα:

εννοούσα και εσένα!!!:yz ...... :D
ελα πειραια να βρεις την υγεια σου!:p;)

VILLY
20-07-2009, 12:42
ελα πειραια να βρεις την υγεια σου!:p;)

Ntino πέρασα και από κει... άστα μαυρίλα. Δήμος Πειραιά, τραμπούκοι, μπράβοι, μανιάτες, λαμογιές στο λιμάνι με τα μεγάλα λαμόγια τους εφόπλες ...κλπ κλπ
Βέβαια και αυτός ο τόπος έχει αναμφισβήτητα τις δικές τους ομορφιές.
Και λόγω του πάθους μου .... Θρύλε ΟΛΕΕΕΕ!!


Piraeus I love Y

ntinopoulos
20-07-2009, 12:59
Ntino πέρασα και από κει... άστα μαυρίλα. Δήμος Πειραιά, τραμπούκοι, μπράβοι, μανιάτες, λαμογιές στο λιμάνι με τα μεγάλα λαμόγια τους εφόπλες ...κλπ κλπ
Βέβαια και αυτός ο τόπος έχει αναμφισβήτητα τις δικές τους ομορφιές.
Και λόγω του πάθους μου .... Θρύλε ΟΛΕΕΕΕ!!


Piraeus I love Y
σοβαρα τωρα,οπως αισθανεσαι εσυ αισθανομαι κι εγω,αλλα οχι για συγκεκριμενα μερη.εχω απογοητευτει γενικοτερα απο την καταντια της χωρας μου και τις συνθηκες διαβιωσης σε αυτη!καθε φορα που ταξιδευω εξω,μελαγχολω!:o
αν δεν ειχα δικη μου δουλεια θα εφευγα σε αλλη χωρα!

Gazi
20-07-2009, 17:41
Το βλέπω να πέρνουμε τα...
....
...
http://www.zakopane-life.com/media/pics/tatra-mountains-zakopane.jpg
:sm7::sm7::sm7::sm7:

Arkas
21-07-2009, 00:39
Η απορία μου Βασίλη είναι η εξής:
αυτά που τόσο γλαφυρά και όμορφα μοιράστηκες μαζί μας, τά έχεις μοιραστεί με άλλους συντοπίτες σου;
Σε συμμερίζονται; Και εάν ναί, τότε είναι πραγματική δυστυχία να ζεις σε ένα πανέμορφο (τουριστικά) τόπο και η καθημερινότητά σου να σε γεμίζει άγχος και ανασφάλειες...

VILLY
22-07-2009, 00:29
Η απορία μου Βασίλη είναι η εξής:
αυτά που τόσο γλαφυρά και όμορφα μοιράστηκες μαζί μας, τά έχεις μοιραστεί με άλλους συντοπίτες σου;
Σε συμμερίζονται; Και εάν ναί, τότε είναι πραγματική δυστυχία να ζεις σε ένα πανέμορφο (τουριστικά) τόπο και η καθημερινότητά σου να σε γεμίζει άγχος και ανασφάλειες...

Κοίταξε να δεις Δημήτρη.
Αλλες φορές τα συλλογίζεσαι και σε παίρνει ελαφρώς από κάτω, τις περισσότερες όμως περνάς καλά και χαίρεσαι τα κάλλη, τη καλή ζωή, τη φύση και τις ομορφιές της.
Η Κρήτη είναι ένα μαγευτικό νησί με πλούσια τα ελέη ....
Οι άνθρωποι χαλούν την εικόνα! ¨οπως βέβαια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι ότι τάχω συζητήσει και ενίοτε τα συζητώ και με ακόμα περισσότερους.
Είπαμε είναι οι λίγοι που μας χαλούν - έντονα όμως, τους πολλούς.
Άγχος δεν έχω όπως το εννοείς, ανασφάλειες όμως σαφέστατα δημιουργούνται.

EOD-K9
22-07-2009, 10:22
Η απορία μου Βασίλη είναι η εξής:...............
Κοίταξε να δεις Δημήτρη...........................


Τολμώ να απαντήσω γιατί γνωρίζω τον VILLY και ξέρω ότι αυτά που θα γράψω θα καταλάβει το στιλ και το τρόπο σκέψης Γιατί εδώ μέσα ένα μεγάλο ποσοστό διαβάζει αλλά δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει ή μάλλον δεν θέλει να καταλάβει :(

Φίλε Arkas όπως κατάλαβες από την απάντηση ο VILLY ψεύδεται ασυστόλως
Η απάντηση είναι καθαρά δημοσιογραφιστικη
Δεν χρειάζεται να ξέρεις τον VILLY για να το καταλάβεις και μόνο ένα προσεκτικό διάβασμα του θαντερ να ξανακάνεις θα το καταλάβεις ..Ακόμα από το σήκωμα του ίδιου του θεντερ -ερώτηση -δημοσκόπηση καταλαβαίνεις την αγωνιά -απορία -προβληματισμό άγχος
Έχεις δίκιο αρκα είναι πικρά να ζεις σε μια βιτρίνα που στην ουσία η κάθε μέρα σου είναι ένα άγχος .
Βέβαια άγχος έχεις εάν είσαι συνειδητοποιημένος πολίτης αν είσαι ωχ αδελφέ τι άγχος να έχεις ??? Ζεις στην ουτοπία που έφτιαξες ή που σου φτιάξανε και είσαι καλυμμένος .
Τι σε νοιάζει εσένα αν η εγκληματικότητα έχει ανέβει στην Κρήτη
Τι σε νοιάζει εσένα αν το εμπόριο ηρωίνης έχει αυξηθεί
Τι σε νοιάζει εσένα αν η παράγωγη χασίς ανέρχεται σε 00 τόνους ..........αν ο χ-ψ πολιτικός χρηματοδοτείτε από μαύρα χρήματα ....αν ..... αν......
Μακριά από μας αδελφέ !!....
Οπότε καταλαβαίνεις γιατί ΨΕΥΔΕΤΑΙ γιατί εκ των πραγμάτων δεν είναι ωχ αδελφέ (δεν θα ποσταρε καν ),γιατί ένας που τα κονομά στην Αθήνα δεν πάει στην επαρχία (ανήσυχο πνεύμα )
Όταν δουλεύεις για το σύστημα (και ο δημοσιογράφος είναι στο σύστημα )τότε έχεις περισσότερες πληροφορίες .από φιλτραρισμένες μέχρι αφιλτράριστες ΚΙ΄αν είσαι λίγο ανήσυχο πνεύμα και κάνεις παραλληλισμούς ,διασταυρώσεις ,συμπεράσματα ......εεεε ΤΟΤΕ να δεις ΑΓΧΟΣ

ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΧΟΣ
ΝΑΙ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Γιατί έχουμε φέρει παιδιά στο κόσμο γιατί το μυαλό μας δουλεύει (που και που )

ΕΕΕΕΕΕ και μην γράψει κανείς τι κάνετε??? γιατί κάνουμε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΏΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΛΛΗΝΩΝ

VILLY
22-07-2009, 14:01
Τολμώ να απαντήσω γιατί γνωρίζω τον VILLY και ξέρω ότι αυτά που θα γράψω θα καταλάβει το στιλ και το τρόπο σκέψης

οκ. Αρχηγέ! :sm8:

Arkas
25-07-2009, 12:14
Κοίταξε να δεις Δημήτρη.
Αλλες φορές τα συλλογίζεσαι και σε παίρνει ελαφρώς από κάτω, τις περισσότερες όμως περνάς καλά και χαίρεσαι τα κάλλη, τη καλή ζωή, τη φύση και τις ομορφιές της.
Η Κρήτη είναι ένα μαγευτικό νησί με πλούσια τα ελέη ....
Οι άνθρωποι χαλούν την εικόνα! ¨οπως βέβαια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι ότι τάχω συζητήσει και ενίοτε τα συζητώ και με ακόμα περισσότερους.
Είπαμε είναι οι λίγοι που μας χαλούν - έντονα όμως, τους πολλούς.
Άγχος δεν έχω όπως το εννοείς, ανασφάλειες όμως σαφέστατα δημιουργούνται.
Βασίλη και Κυριάκο!
Αφήστε με να έχω τη λεβεντογέννα έτσι στο μυαλό μου!
Αφήστε με να "εθελοτυφλώ", παραγνωρίζοντας την δική σας πραγματικότητα...
Αφήστε με να ονειρεύομαι τα 3.500 χλμ. που έκανα στο νησί και τους υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα από τα δυτικά στα ανατολικά και από τα βόρεια στα νότια.
Ξεφεύγοντας λίγο από το thread επιτρέψτε μου να αναφερθώ και στην καταπληκτική φυσιογνωμία του Μακαριστού Δεσπότη Κισσάμου και Σελήνου Ειρηναίου. Παππάς με όλη την σημασία της λέξης. Απλός, προσηνής, καταδεκτικός, γλυκομίλητος...ΑΓΙΟΣ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και ας έχουν την ευλογία του πρώτα οι Κρητικοί και μετά εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες.

ntinopoulos
25-07-2009, 22:47
Βασίλη και Κυριάκο!
Αφήστε με να έχω τη λεβεντογέννα έτσι στο μυαλό μου!
Αφήστε με να "εθελοτυφλώ", παραγνωρίζοντας την δική σας πραγματικότητα...
Αφήστε με να ονειρεύομαι τα 3.500 χλμ. που έκανα στο νησί και τους υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα από τα δυτικά στα ανατολικά και από τα βόρεια στα νότια.
Ξεφεύγοντας λίγο από το thread επιτρέψτε μου να αναφερθώ και στην καταπληκτική φυσιογνωμία του Μακαριστού Δεσπότη Κισσάμου και Σελήνου Ειρηναίου. Παππάς με όλη την σημασία της λέξης. Απλός, προσηνής, καταδεκτικός, γλυκομίλητος...ΑΓΙΟΣ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και ας έχουν την ευλογία του πρώτα οι Κρητικοί και μετά εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες.
σ αφηνουν τα παιδια!
ελευθερος!:p

EOD-K9
26-07-2009, 11:45
Βασίλη και Κυριάκο!
Αφήστε με να έχω τη λεβεντογέννα έτσι στο μυαλό μου!
Αφήστε με να "εθελοτυφλώ", παραγνωρίζοντας την δική σας πραγματικότητα...
Αφήστε με να ονειρεύομαι τα 3.500 χλμ. που έκανα στο νησί και τους υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα από τα δυτικά στα ανατολικά και από τα βόρεια στα νότια.
Ξεφεύγοντας λίγο από το thread επιτρέψτε μου να αναφερθώ και στην καταπληκτική φυσιογνωμία του Μακαριστού Δεσπότη Κισσάμου και Σελήνου Ειρηναίου. Παππάς με όλη την σημασία της λέξης. Απλός, προσηνής, καταδεκτικός, γλυκομίλητος...ΑΓΙΟΣ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και ας έχουν την ευλογία του πρώτα οι Κρητικοί και μετά εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες.

έχει πελώρια διαφορά να είσαι από το νησί καθώς και να μένεις στο νησί

"κανείς προφήτης στον τόπο του "

όσο για τον ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΕΙΡΗΝΑΙΟ .................................τα ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ .....................