PDA

View Full Version : Η Τυχη, η Ατυχη και το Καρμα: Ενα γερικο αλογο που δεν ηθελε να το βαλει κατω.


Ταξιδευτης
13-06-2013, 22:32
Εχω μια ιστορια που θελω εδω και καιρο να μοιραστω μαζι σας...

Προκειται για την ιστορια μιας μηχανης που καποιοι απο εσας πιθανον να γνωριζετε. Μιας μηχανης που καποιοι ισως δικαιολογημενα δεν θελουν να ξαναδουν στα ματια τους.
Μιας μηχανης για την οποια μπορει να ακουστηκαν τα χειροτερα και που ισως να απεκτησε κακο ονομα χωρις ομως τελικα να φταιει η ιδια.

Ξεκινησε τη ζωη της στο Ιταλικο εργοστασιο της Απριλια διπλα στα αδερφακια της, καπου το '94-'95.
Απο τοτε το τι εκανε και που βρεθηκε ειναι τελειως αγνωστο.
Η αδεια της δειχνει οτι το 2000 καταχωρηθηκε στην Ελλαδα ως πρωτη κυκλοφορια αλλα περαν τουτου ...ουδεν.

Ποσοι ιδιοκτητες περασαν απο τη ζωη της; Τρεις; Πεντε; Δεκα; Αγνωστο.
Που περασε τη ζωη της; Ηταν σε χωρια; Σε πολεις; Σε ποιες χωρες της Ευρωπης; Επισης αγνωστο.

Το μονο σιγουρο ομως ειναι οτι προκειται για μια μηχανη που ειχε μια πολυ ατυχη ζωη, που την κακομεταχειριστηκαν μεχρι εκει που δεν επαιρνε και που επεσε στα χερια ανθρωπων αδιαφορων, χωρις καμια αγαπη, χωρις κανενα μερακι, χωρις να νοιαζονται αν αυριο αυτο το τσουρμο μεταλλα και πλαστικα θα δουλευε η αν θα τα ειχε τιναξει.

Πληρης ελλειψη φροντιδας, πτωσεις, χοντροκομμενες πατεντες, συντηρηση που περισσοτερο αγγιζε τα ορια της εγκληματικης αδιαφοριας παρα οτιδηποτε αλλο, χιλιαδες χιλιομετρα χωρις καμια απολυτως μηχανικη συμπαθεια και προσοχη...

Και στο τελος εχοντας μηδενισει το κοντερ στις 100.000 την πεταξαν σαν το σκυλι εξω απο ενα τρισαθλιο μικρο συνεργειο καπου μεσα στη πολη και την αφησαν εκει να σαπισει. Με σκισμενη σελα, ξεφτισμενα πλαστικα, κιλα σκουριας παντου, σπασμενους τροχους, κομμενο υποπλαισιο μοτερ, διελυμενο σασμαν, με τις βροχες να την χτυπανε το χειμωνα και τον καυτο ηλιο να την ψηνει το καλοκαιρι, περιμενοντας υπομονετικα ενα αδοξο τελος...

Εδω θελω προκαταβολικα να ζητησω συγνωμη απο τους ειδικους.
Ουτε επαγγελματιας του χωρου ειμαι, ουτε δηλωνω ειδημων. Το μονο που θα δειτε παρακατω ειναι μια εντελως ερασιτεχνικη ιστορια αγαπης και φροντιδας, η αλλιως τη δικη μου προσπαθεια να βοηθησω μια ατυχη υπαρξη να εχει μια δευτερη ευκαιρια σε μια καλυτερη ζωη απο αυτη που της εμελλε να συναντησει οταν εβγαινε απο το εργοστασιο της 18+ χρονια πριν...

ortho
13-06-2013, 22:35
Περιμένουμε!:re28:

Ταξιδευτης
13-06-2013, 22:38
Η συγκεκριμενη μηχανη ηρθε στα χερια μου μεσω του φιλου και διασημου σε ολους και εξαιρετικου ταξιδιωτη Πανου Μαγγελανου.
Οπως ξερετε την μηχανη την πηρε για ενα πολυ μεγαλο ταξιδι ζωης σε χωρες που χωρις υπερβολη το να εχεις μια αξιοπιστη και στιβαρη μηχανη θα εκανε τη διαφορα αναμεσα στη ζωη η το να σε φανε τα τσακαλια.

Οπως ανεφερα προηγουμενως η μηχανη αγοραστηκε σε αθλιο χαλι.
Μεγαλος αθλος η επισκευη της σιγουρα ομως οι ανθρωποι που ανελαβαν να την επαναφερουν στη ζωη ηταν σιγουροι οτι θα τα καταφερουν.

Η μηχανη περασε μερικους μηνες υπο επισκευη, σε διαφορα σταδια αποσυναρμολογησης.
Μπηκαν νεα αναλωσιμα οπως νεοι δισκοι συμπλεκτη, νεο γραναζι 2ας στο κιβωτιο, νεοι τροχοι/λαστιχα, αλυσιδογραναζα, ρουλεμαν λαιμου, τακακια...

Επισης ανοιχτηκε το καπακι του μοτερ και καθαριστηκε. Αυτο το γνωριζω απο φωτο που ειδα απο τη διαδικασια. Δεν ξερω αν ειχαν ρυθμισει βαλβιδες αλλα σε ελεγχο που εκανα ηταν οκ τελικα.

Ομως παρα τη δουλεια και οπως θα γνωριζετε εκ του αποτελεσματος η μηχανη δεν καταφερε ποτε να λειτουργησει σωστα.

Τα καρμπυρατερ ετρεχαν βενζινη, μετα γεμισε το πισω λαστιχο με λαδια που ετρεχαν μεσα απο το φιλτροκουτι, σκορτσαριζε και εσβηνε στο ρελαντι και εφτασε μεχρι να πιασει και φωτια σχεδον καθως το φιλτροκουτι ηταν αφημενο να ακουμπαει πανω στη σωληνα της εξατμισης και αρχισε να λιωνει εν μεσω καπνων!

Στο τελος η μηχανη επαψε να δουλευει εντελως καθως παροτι επαιρνε μπροστα μετα απο λιγα λεπτα αρχιζε να μπουκωνει εντολα και να σβηνει ακομα οτι και αν εκανε κανεις. Ακομα και αν προσπαθουσες να κρατουσεις τις στροφες ψηλα συντομα δεν ανεβαζε πανω απο τις 3000 στροφες και εσβηνε, αρνουμενη πεισματικα να ξαναπαρει μπροστα.
Χωρις υπερβολη δεν μπορουσε να κανει ουτε ενα γυρο στο τετραγωνο του σπιτιου, ποσο μαλλον και να ταξιδεψει.

Μετα απο ολα αυτα ποιος θα μπορουσε να αδικησει το Πανο που δεν ηθελε ουτε να τη βλεπει; Την πηγε στο σπιτι και την αφησε σε μια ακρη στην αυλη του εχοντας πλεον απηυδησει που ειχε δωσει ενα σωρο λεφτα σε ανταλλακτικα και αναλωσιμα και αντι να γινει η μηχανη επιτελους αξιομαχη ειχε καταντησει ακομα χειροτερη απο οτι ειχε ξεκινησει.

Ομως οταν ελυσα τη μηχανη προσεκτικα και με φροντιδα και ειδα ολα οσα ειχαν η ΔΕΝ ειχαν γινει πραγματικα εμεινα αναυδος. Αληθινα απορουσα ΠΩΣ επαιρνε ΚΑΝ μπροστα με ολα οσα βρηκα.
Δεν θα πω κατι αλλο. Θα δειτε και θα κρινετε μονοι σας.

Σιγουρα ηταν μεγαλο εγχειρημα να μαζευτει η μηχανη απο την αρχικη της κατασταση, ομως ρε παιδια οι παντεντες και τα μπαλωματα που ειδα να εχουν γινει δεν δικαιολογουνταν ουτε σε 50αρι κινεζικο, ποσο μαλλον σε μια μηχανη που θα κανει ενα τοσο μακρυνο ταξιδι.

Δεν ξερω αν ολα αυτα ειχαν γινει παλιοτερα η οχι και ειλικρινα αδιαφορω. ΔΕΝ με ενδιαφερει να ριξω σε κανεναν φταιξιμο για οτιδηποτε.
Το μονο που ξερω ειναι οτι αν ολα αυτα υπηρχαν απο πριν τοτε θα επρεπε να διορθωθουν και δεν υπαρχει καμια δικαιολογια να μεινουν ετσι. Εδω τα ειδα και τα διορθωσα εγω που ειμαι ασχετος!

Καπου μετα απο ολα αυτα μπηκα στην ιστορια εγω. Ακουγοντας ολα αυτα τα που ειχε τραβηξει ο Πανος και το ποσο μα ποσο ειχε φτασει να την αντιπαθει, ειλικρινα με επιασε η ψυχη μου.
Τη λυπηθηκα την καημενη. Κανεις δεν την ειχε αγαπησει αυτη τη μηχανη και τωρα ο νεος ιδιοκτητης της ηταν -δικαιως- απηυδησμενος και δεν ηθελε ουτε να τη βλεπει στα ματια του.

Ηταν μεγαλο κριμα να καταληξει ετσι αυτη η μηχανη και δεν μπορουσα να το αφησω ετσι -το καρμα που λεγαμε. Αν αγαπας αγαπιεσαι.

Του προτεινα λοιπον να την παρω εγω και να δω αν θα μπορουσα να τη φτιαξω.
Παροτι με θεωρουσε τρελο και συνεχισε να επαναλαμβανει οτι η μηχανη ηταν σε κακο χαλι, εγω για να ειμαι ειλικρινης οντας παντα υπεραισιοδοξος ισως καπου μεσα μου να ελπιζα οτι τα προβληματα της μηχανης που δεν δουλευε με τιποτα θα μπορουσε να ειναι κατι απλο και θα το εφτιαχνα ευκολα.
Οπως και να ειχε ομως παντα ηθελα να καταπιαστω με ενα τετοιο project και θαυμαζα οσους επαιρναν μηχανες ερειπια και τις εκαναν σαν καινουργιες και τωρα ηταν η δικη μου ευκαιρια να δοκιμασω!

Καπως ετσι ξεκινουσε η ιστορια ενος τραγελαφικα αργοκινητου επιδοξου επισκευαστη με ελαχιστες γνωσεις (εμενα δηλαδη), πλην ομως και αθεραπευτα ρομαντικου ονειροπολου που ελπιζε οτι αν δωσει αγαπη σε αυτη την ατυχη υπαρξη εκεινη θα του το ανταπεδιδε.

Δεν θα ηταν η μεγαλυτερη ανταμοιβη εξαλλου να λειτουργουσε καποια στιγμη επιτελους σωστα σε πεισμα ολων των επαγγελματιων που ειχαν αποτυχει;
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121111-2038-52_zps19979ac6.jpg

Ταξιδευτης
13-06-2013, 22:53
Δεν ξερω αν φαινεται απο την πιο πανω φωτογραφια αλλα η ταλαιπωρη μηχανη ηταν σε κακο χαλι...
Απο που να επιανα και που να τελειωνα... Τα χρονια της παραμελησης και κακομεταχειρησης ειχαν αφησει παντου τα σημαδια τους...

Πλαστικα που ειχαν ξεβαψει εντελως απο χρονια στον ηλιο και τη βροχη.
Σπασμενα φλασακια και προστατευτικα εξατμισης που ειχαν τσαλακωθει και τα ειχαν χτυπησει να τα ισιωσουν και τα ειχαν ξαναβαψει προχειρα με απλο σπρευ μπογιας -η οποια βεβαια οταν ζεσταθηκε ξεφλουδισε αμεσως...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121111-2042-48_zps5b1f310a.jpg?t=1362691114


Προχειρες πατεντες παντου. Κατω απο το μοτερ καποτε υπηρχε μια ωραια προστατευτικη ποδια που τωρα ειχε αντικατασταθει απο ενα κομματι στραβοκομμενης λαμαρινας απο καποιο αμαξι και που κρατιοταν στη θεση της ποδιας προχειρα με ενα μεταλλικο κολλιε για ....σωληνες αποχετευσης.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121111-2044-28_zps1d3ae82b.jpg


Και πανταχου παροντα τα ταλαιπωρημενα πλαστικα.
Αυτο το ματ γκριζο πλαστικο καποτε υπηρξε μαυρο και γυαλιστερο...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121111-2044-03_zpsbedb62c5.jpg

tsak8
13-06-2013, 22:56
Μας άναψες φωτιές!
Γραφε!

Στάλθηκε από το XOOM 2 ME μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Ταξιδευτης
13-06-2013, 23:05
Το μπροστινο μερος ηταν ενα χαρμα οφθαλμων.
Μια χουφτα και αυτη σε κακο χαλι, μανετες για πεταμα με τη δεξια του φρενου να εχει γυρισει σαν το μουστακι του Αθανασιου Διακου και την αριστερη να ειναι μεσα στις γρατζουνιες, τιμονι που αμφιβαλλω αν ειναι το αυθεντικο του αλλα οπως και να ειχε ακολουθουσε το υπολοιπο συνολο σε κατασταση αποσυνθεσης, διακοπτες ξεβαμμενοι, τιμονοπλακα μαυρισμενη απο το καιρο και γεματη γρατζουνιες, ντιζες σκουριασμενες και ετοιμες να κοπουν,γκριπ κομμενα στις ακρες, σκουριασμενες βιδες και ενα αντιβαρο να εχει παει υπερ πιστεως προ πολλου...
(Βλεπετε οτι δεν κανω καν σχολια πλεον για τα πλαστικα)
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121111-2043-07_zpsdbcd1530.jpg


Και οι πατεντες συνεχιζονταν...
Για καποιο ανεξηγητο λογο τα πισω μαρσπιε ελλειπαν εντελως (!) απο τη μηχανη και καποιος τα ειχε αντικαταστησει απο μια κουρμπαρισμενη κοκκινη σωληνα που ειχε βαψει προχειρα με σπρευ ασημι και της ειχε πατησει δυο πονταρισιες στο κατω μερος για να πιανουν τα πατακια των μαρσπιε -που και αυτα ομως ελλειπαν εντελως απο τη μηχανη.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121111-2042-22_zpseaaadae7.jpg


Και να ηταν η σωληνα/μαρσπιε το μονο προβλημα τι καλα που θα τανε... Ομως χαρη σε αυτη την πατεντα ειχαν καταφερει να κανουν χοντρη ζημια στο πισω ψαλιδι (!) αλλα θα επανερθουμε σ' αυτο το θεμα αργοτερα.
Τωρα ειχα αλλα ψαρια να πιασω.

Ταξιδευτης
13-06-2013, 23:09
Αν προσεξετε καλυτερα στην παραπανω φωτογραφια θα δειτε και κατι ακομα.
Α) Η μπαταρια (περαν του οτι ειναι μια κινεζικη των 30 ευρω) ΔΕΝ κανει για τη συγκεκριμενη μηχανη και επειδη δεν χωρουσε στην υποδοχη της ορθια οπως πρεπει να ειναι κανονικα την ειχανε βαλει προχειρα γυρισμενη στο πλαι και την συγκρατουσαν με tie wraps.
Το οτι η συγκεκριμενη μπαταρια εχει και αναποδα τους πολους σε σχεση με την κανονικη μπαταρια της μηχανης το αφηνω ασχολιαστο...

Β) Ακριβως απο κατω απο την μπαταρια υπηρχαν πολλα κιτρινα σημαδια απο υγρα που ειχαν τρεξει πανω στο πλαισιο της μηχανης. Ηταν τα υγρα καποιας παλιας μπαταριας ανοιχτου τυπου που ενδεχομενως ειχαν επιχειρησει ηλιθιωδως να τοποθετησουν στο πλαι με αποτελεσματα τα υγρα να φυγουν απο τις ταπες και να στολισουν το πλαισιο.

Ομως τα ηλεκτρικα προβληματα μακαρι να αρχιζαν και να τελειωναν στη μπαταρια...
Πολλες επαφες στην πλεξουδα ειχαν σκουριασει με τα χρονια. Η σκουρια ειχε ως επακολουθο να αυξηθει η αντισταση των επαφων και οπως ξερουμε οσο η αντισταση ανεβαινει τοσο αυξανεται και η θερμοκρασια στα μεταλλικα μερη των επαφων, και οριστε το αποτελεσμα...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121111-2041-50_zpscb899446.jpg


Η λυση που καποιος σκεφτηκε απεναντι σε αυτο το προβλημα; Λιγη μονωτικη ταινια πανω στην ηδη μισολιωμενη φισα, η οποια ταινια φυσικα συντομα καηκε και αυτη. Σαν να λεμε ασπιρινη για τον καρκινο.

Ταξιδευτης
13-06-2013, 23:31
Και το σοου συνεχιζε...
Το μεταλλικο ρακορακι του ντεποζιτου ηταν πρασινισμενο απο τα χρονια και την οξειδωση και για να γυρισει χρειαζοταν τουλαχιστον πενσα. Σε αυτη τη κατασταση ηταν ουσιαστικα αχρηστο .

Προσοχη στη λεπτομερεια που κανει τη διαφορα: σωληνακι βενζινης απο την εποχη που βοσκουσαν οι δεινοσαυροι, το οποιο μαλιστα επιανε στο ρακορ με ενα μικρο πλαστικο δεματικο που θα σκεφτοσουν να βαλεις για να πιασεις ενα ματσο καλωδια, ποσο μαλλον ενα σωληνα γεματο βενζινη.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121113-2119-50_zpsb6b937c6.jpg


Ομως το καλυτερο μου το φυλαγε για το τελος: η μεταλλικη βαση του υποπλαισιου για τη σχαρα της ουρας, η μαλλον η επισκευη της.

Σε ολα τα F650 υπαρχει μια μικρη σιδερενια βαση σε σχημα πεταλου που ειναι ηλεκτροκολλημενη στο υποπλαισιο απο το εργοστασιο. Αυτη η βαση ομως με τα χρονια οξειδωνεται και μπορει να κοπει σε καποια σημεια οποτε και θελει κολλημα.

Εδω η βαση ηταν κομμενη τελειως οταν η μηχανη ειχε πρωτοβρεθει στα χερια του Πανου και βεβαια το να τη φτιαξουν θεωρω οτι θα επρεπε να ειναι σαφως μια προτεραιοτητα.
Στη τελικη η μηχανη θα διεσχιζε χιλιαδες χιλιομετρα σκληρου χωματος με τη σχαρα τιγκα φορτωμενη σε πραγματα, οποτε η βαση οχι μονο επρεπε να φτιαχτει αλλα και να φτιαχτει ΚΑΛΑ ωστε να αντεξει.

Οριστε η επισκευη.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121113-2031-05_zpsbfef7077.jpg


Τι να πω για αυτο το απεριγραπτο δημιουργημα;
Στη φωτο εδω βλεπετε 3 σημεια που θα επρεπε να ειναι κολλημενα.
Το πισω μεταλλικο πλακακι ειχε κολληθει σε λαθος σημειο και επιπλεον εχει ηδη ξεκολλησει απο τη θεση που το ειχαν βαλει και ειχε μεταναστευει τρια πατωματα πιο πανω, η κολληση κατω δεξια μου ειχε μολις μεινει στο χερι μιας που κοπηκε απλα και μονο πιανοντας τη βαση με το χερι, ενω η κατω αριστερη κολληση κρατιοταν στη θεση της απο μια λεπτη φλουδα ...σκουριας.

Καθομουν και κοιταζα το επικο υπερθεαμα αφωνος! Δεν ξερω ποιος εκανε τη κολληση αλλα μιλαμε οτι χρειαζεται σοβαρη προσπαθεια για να κανει καποιος τοσο κακη δουλεια! Μια εικονα χιλιες λεξεις.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121113-2031-34_zpsa71a3f28.jpg



Και το κερασακι στη τουρτα: ολο αυτο το πραγμα ειχε θεωρηθει σκοπιμο να το βαψουν με λιγο ασημι σπρευ (ισως ειχε περισσεψει απο τα "μαρσπιε" και την εξατμιση και δεν ηθελαν να παει χαμενο), βαφοντας ομως μαζι και το πλαστικο κουτι στην ουρα και μαζι και τη μιση ηλεκτρονικη μοναδα της μηχανης.
Θαυμα!

siraxanz
13-06-2013, 23:41
...είχα αναρωτηθεί τι να έκανε ο Πάνος με αυτή την μηχανή,
πες μας ότι την έφτιαξες??:)

ortho
13-06-2013, 23:43
Εγώ πάλι είχα μείνει με την εντύπωση ότι η μηχανή είχε ετοιμαστεί για το ταξίδι....:eek:

Ταξιδευτης
13-06-2013, 23:53
...είχα αναρωτηθεί τι να έκανε ο Πάνος με αυτή την μηχανή,
πες μας ότι την έφτιαξες??:)

Εγω την εδωσα οση προσοχη και αγαπη μπορουσα. Το αποτελεσμα θα το κρινετε εσεις φιλε Siraxanz. :)

Εγώ πάλι είχα μείνει με την εντύπωση ότι η μηχανή είχε ετοιμαστεί για το ταξίδι....:eek:

Μετα τα οσα ειδα δεν θα την ελεγα ακριβως και ετοιμοπολεμη αλλα και παλι θα δειτε και τα συμπερασματα δικα σας.

Ταξιδευτης
13-06-2013, 23:57
Γυρισα στο σπιτι και ξεκινησα τη μελετη στο δικτυο. Ηταν προφανες οτι θα χρειαζομουν ολη τη βοηθεια που θα μπορουσα να βρω.
Και τη βρηκα σε ενα πραγματικα καταπληκτικο site ονοματι F650.com Home (http://www.f650.com) -γνωστο αλλιως και ως The Chain Gang.
Ενα απο τα πιο παλια sites/forum αφιερωμενο στα F650 ολων των γενιων, με εμφαση στη 1η και 2η γενια.

Eκει μεσα περαν του κλασσικου forum υπαρχει και μια τεραστια βαση δεδομενων με αναλυτικοτατες πληροφοριες κυριολεκτικα για τα παντα: Απο το πως αφαιρουμε τα πλαστικα μεχρι το πως κατεβαζουμε μοτερ, και απο το πως αλλαζουμε μια λαμπα μεχρι το τι παχος εχουν τα o-rings των καρμπυρατερ.
Το καλυτερο ομως ηταν αλλο: οτιδηποτε μπορει να εκανε καποιος επανω στη συγκεκριμενη μηχανη αναλυοταν σε ξεκαθαρα βηματα μαζι με φωτογραφιες και συμβουλες. Ηταν σαν να εχω το πιο αναλυτικο service manual στην οθονη μου.

Οι πληροφοριες ειχαν συγκεντρωθει ανα τα χρονια απο τα μελη του forum και αφορουσαν οτι θα μπορουσε να βαλει ο νους: Ανταλλακτικα, αναλωσιμα, κριτικες πανω σε aftermarket καλουδια, εναλλακτικες λυσεις σε μανετες, τιμονια, βαλιτσες, καγκελα, μπαταριες... you name it!

Με το site αυτο πολυτιμο συμμαχο ειχε ερθει η ωρα να ξεκινησω την μεγαλη οδυσσεια... Ενας θεος ξερει τι θα συναντουσα (και τι οντως τελικα συναντησα!)
Το παλιο κρεβατι μετατραπηκε σε παγκο εργασιας, και οτι εργαλειο ειχα και δεν ειχα αραδιαστηκε στη σειρα για την ...εγχειρηση!
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121113-1945-52_zps7e4706c1.jpg?t=1362607647


Συντομα απο την παραπανω εικονα ειχα φτασει σε αυτη:
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121113-2136-38_zpscec364a8.jpg


Ντεποζιτο, σελα και πλαστικα μπηκαν σε μια ακρη περιμενοντας υπομονετικα τη σειρα τους.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121113-2136-51_zpsb0bd0e0d.jpg

Ταξιδευτης
14-06-2013, 00:00
Τωρα προτεραιοτητα ειχαν τα μηχανικα και ηλεκτρικα προβληματα της μηχανης. Επρεπε να βρω για πιο λογο η μηχανη δεν κραταγε ρελαντι με τιποτα, εκανε κοψιματα συνεχως και εσβηνε αν ανεβαζα τις στροφες πανω απο τις 3000.
Οταν ειχαμε προσπαθησει να φερουμε τη μηχανη στο σπιτι μου η λειτουργια της μηχανης ηταν τοσο ασχημη που δεν καταφερα να την παω ουτε μεχρι 2 τετραγωνα παρακατω -και αυτο με πληρως φορτισμενη μπαταρια ΚΑΙ με εμενα να κραταω τις στροφες ψηλα για να μην πεσουν κατω απο τις 2000 ΣΑΛ και σβησει. Ηταν ματαιος κοπος. Ακομα και με ανοιχτο γκαζι συντομα αρχιζε να μπερδευει και παρα το γκαζι που εδινα οι στροφες επεφταν και μοιραια εσβηνε, αρνουμενο πεισματικα να ξαναπαρει μπροστα.

Τα πραγματα ηταν δυσκολα. Επρεπε να κινηθω με οργανωμενο σχεδιο.
Καταρχην χρειαζοταν να ξεκινησω με ενα καλο καθαρισμα. Κουτι και μπαταρια εξω και παμε.
Φιλτροκουτι σε υπεροχη κατασταση.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121116-0210-07_zps82e07268.jpg


Πλυσιμο υποπλαισιου και πλαστικων...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121117-0624-44_zps124b1015.jpg

Ταξιδευτης
14-06-2013, 00:11
Το σχεδιο χωριζοταν σε 3 σταδια: ρευματα, αερας, καυσιμο. Τα 3 βασικα στοιχεια που χρειαζεται ενα μοτερ για να λειτουργησει.

Ξεκινησα με τα ηλεκτρικα. Η πλεξουδα αρχισε να λυνεται και ολες οι παλιες φισες αντικατασταθηκαν απο ηλεκτρολογικες κλεμες υψηλης ποιοτητας. Το σκεπτικο μου χρησιμοποιοντας βιδωτες κλεμες ηταν να αποφυγω τη χαλαρωση των πλαστικων φισων που αναποφευκτα συμβαινει με τον καιρο και την επακολουθη αυξηση αντιστασης που θα οδηγουσε σε λιωμενα καλωδια ξανα.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121117-0625-19_zps7e86d162.jpg


Τα καλωδια ελεγχονταν ολα ενα προς ενα για ωμικη συνεχεια με ψηφιακο πολυμετρο: αν καποιο ηταν κομμενο το οργανο θα το εδειχνε. Τα καλωδια απο τη γενητρια προς τον ανορθωτη αλλαχτηκαν εξ ολοκληρου με χοντρα ποιοτικα καλωδια και τη θεση των φτηνων πλαστικων φισων πηραν οι κλεμες.
Ο ανορθωτης απο το εργοστασιο σε αυτο το μοντελο ειναι στο πιο ηλιθιο μερος που θα μπορουσε να σκεφτει κανεις: κατω απο τη σελα.
Ευτυχως σε ενα απο τα καλα που ειχαν γινει στη μηχανη, ο ανορθωτης ηταν ηδη τοποθετημενος στο πλαι του υποπλαισιου διπλα στη κλειδαρια της σελας, οπου μπορουσε να δροσιζεται ελευθερα, οποτε το μονο που χρειαστηκε να κανω εδω ηταν να ασχοληθω με τα καλωδια.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121117-0823-51_zps519ce02a.jpg


Τα καλωδια της πλεξουδας ομως ηξερα οτι θα ηταν η κορυφη του παγοβουνου αν ηθελα να φτιαξω τη μηχανη.
Προσπαθουσα να ειμαι αισιοδοξος οτι αλλαζοντας πεντε φισες και τρεια καλωδια η μηχανη θα εφτιαχνε και ολα ως δια μαγειας θα δουλευαν ρολοι. Φευ...

Μετα απο δουλεια μιας βδομαδας (ειπαμε αργοκινητο καραβι!) ειχα σιγυρισει τα ηλεκτρικα. Εβαλα το ντεποζιτο στη θεση του και πατησα τη μιζα. Η μηχανη πηρε μπρος σχετικα ευκολα και με το τσοκ τερμα ανοιχτο αρχικα κρατουσε ρελαντι αν και ψηλα στις 2000+. Η χαρα μου ομως δεν κρατησε για πολυ. Δεν περασε ενα λεπτο με το ρολοι και αρχισε να κανει τα γνωστα κοψιματα σαν να ειχε λοξυγγα, ενω ανεβαζοντας στροφες ναι μεν δεν εσβηνε πλεον οπως πριν αλλα ηταν προφανες οτι δεν δουλευε και καθολου σωστα.

Οσο και αν ηθελα να το αποφυγω επρεπε να ανασηκωσω τα μανικια και να μπω για τα καλα στο χορο.
Επρεπε να επιθεωρησω/διορθωσω τα παντα.

Ξεκινησα απο τα προφανη (και πιο απλα): αγορασα ενα σετ αναβαθμισμενων ηλεκτρονικων της NGK κομπλε με μπουζοκαλωδια και πιπες απο το ebay για να αντικαταστησω τις υπαρχουσες. Το service manual δηλωνε οτι με το πολυμετρο θα επρεπε να μετραω συγκεκριμενες τιμες για την ηλεκτρονικη και ενω η μια απο τις 2 ηταν μεσα στο ευρος η αλλη απειχε ελαφρως, σημαδι οτι επαιρνε πλεον την αγουσα.
Θα τις αλλαζα και τις 2 εστω και προληπτικα -ενα λιγοτερο για να εχω στο νου μου εξαλλου.

Μαζι με αυτα σκεφτηκα να αγορασω 2 καινουργια μπουζι. Η λογικη μου ελεγε οτι ηταν χαζη κινηση. Η μηχανη ειχε μολις βγει απο συνεργειο οπου ειχε περασει τοσο καιρο κανοντας σερβις οποτε και λογικα ειχε αλλαξει μπουζι, λαδια κλπ.
Γιατι να εδινα ξανα λεφτα τσαμπα και βερεσε;

Και ομως. Αυτο που αντικρυσα οταν εβγαλα τα μπουζι ηταν αδιανοητο. Δεν ηξερα ΤΙ θα επρεπε να πω.

Μπουζι #1: Μαυρη ειν' η νυχτα στα βουνα...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121130-1040-34_zps547ea66c.jpg


(και το καλυτερο)
Μπουζι #2: Ακιδα και σπινθιριστης 2-σε-ενα, η αλλιως ενα σωμα. Δεν ειχα ξαναδει ποτε τετοιο μπουζι.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121130-1039-48_zpsc7f112be.jpg


Τα σχολια περισσευουν...

Ταξιδευτης
14-06-2013, 00:27
Εχοντας δει μεχρι στιγμης ολες αυτες τις πατεντες που ειχαν γινει στην μηχανη αλλα και τη κατασταση των αναλωσιμων -που υποτιθεται οτι θα επρεπε να ειχαν αλλαχτει και προσφατα- πηρα την αποφαση να πιασω τα παντα απο μηδενικη βαση.
Ηταν σιγουρα πολυ πιο δυσκολο απο αυτο που ειχα αρχικα φανταστει οτι θα ειναι μια σχετικα απλη επιδιορθωση, αλλα αφου εκανα που εκανα τη δουλεια, ας την εκανα σωστα τουλαχιστον.

Εφτιαξα μια λιστα με εργασιες χωρισμενες στις 3 κατηγοριες που προανεφερα: ηλεκτρικα, καυσιμο, αερας.
Εχοντας ηδη αναβαθμισει την πλεξουδα, τις φισες, τα μπουζι και τις ηλεκτρονικες σκεφτηκα να ασχοληθω με κατι απλο (ετσι νομιζα): τον αερα.

Το φιλτροκουτι στο F650 ειναι πολυ δυσκολο να βγει απο τη μηχανη μιας που πιανει το μεγαλυτερο τμημα του χωρου μεσα στο υποπλαισιο κατω απ' τη σελα και για να βγει πρεπει να ξηλωθει ολη η εξατμιση και να λυσεις το κουτι για να το βγαλεις τμηματικα, οποτε σκεφτηκα αντι να μπω σε ολο αυτο το μπελα να το καθαριζα με ενα πανι εσωτερικα.

Ετσι εβγαλα το φιλτρο αερα που κυριολεκτικα εσταζε λαδι και ξεκινησα το καθαρισμα. Ομως εκει με περιμενε μια εκπληξη.
Καθως καθαριζα με ενα πανι τα λαδια μεσα στο φιλτροκουτι, επιασα ενα ...αντικειμενο! Δεν μπορει! Μεσα στο κουτι; Ηταν δυνατον;
Το εβγαλα και ειδα οτι ηταν ενα απο τα μεγαλα μεταλλικα κολλαρα που δενουν τις εισαγωγες του αερα με τα καρμπυρατερ.
Δεν ηταν μονο του ομως εκει μεσα.
Συνεχισα το ψαξιμο και βρηκα και αλλα ωραια: μια μεγαλη βιδα που απο καπου ειχε παραπεσει καθως και ενα κομματι ασχετου πλαστικου περιπου σαν πουλι απο ταβλι σε σχημα και μεγεθος.
Και ολα αυτα ηταν μεσα στο φιλτροκουτι στη μερια των καρμπυρατερ!

...

Αποφασισα να βγαλω το κουτι γιατι δεν ηξερα πλεον τι αλλο θα εβρισκα εκει μεσα. Ηταν μεγαλη ταλαιπωρια αλλα αν ειναι να κανεις μια δουλεια καντην σωστα, οποτε ανασκουμπωθηκα και ξεκινησα.
Λυσιμο εξατμισης κλπ και μετα απο αρκετο κοπο το φιλτροκουτι βγηκε - και εκει ειδα το κορυφαιο:
Μια ωραιοτατη τρυπα ΝΑ με το συμπαθειο στο κατω μερος του κουτιου.
(ακριβως πιο πανω απο τη τρυπα, στην εσοχη προσεξτε το στρογγυλο αποτυπωμα που ειχε αφησει στη μπιχλα το πλαστικο κομματι/πουλι)
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121130-1032-26_zps7e8bcb8d.jpg


Τι ειχε συμβει; Το φιλτροκουτι πιανει πανω στο υποπλαισιο με 3 απλες βιδες.
Οπως εμαθα οταν δεσανε το μηχανακι προφανως δεν θεωρησαν οτι δεν ηταν ιδιαιτερα σημαντικο να υπαρχουν αυτες οι βιδες (η να σκεφτηκαν να τις βαλουν αφου εκαναν τις αρχικες δοκιμαστικες βολτες ισως; ), οποτε αφησαν το φιλτροκουτι απλα να "καθεται" απλα πανω στην σωληνα της εξατμισης που περναει ακριβως απο κατω.

Τη συνεχεια τη φανταζεστε. Οταν η μηχανη μπηκε μπροστα και την πηραν για μια δοκιμαστικη βολτα η εξατμιση ζεσταθηκε και το πλαστικο του φιλτροκουτιου επιασε ...φωτια και αρχισε να λιωνει.
Ευτυχως καταλαβαν τι ειχαν κανει και το εσβησαν αλλα η ζημια ειχε γινει. Δειτε χαλια... Η σωληνα της εξατμισης ειχε κανει μεχρι και αυλακι πανω στο κουτι. :(
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121130-1032-41_zpsc8a6073f.jpg

Ταξιδευτης
14-06-2013, 00:42
Η κατασταση ηταν τραγικη αλλα δεν θα το αφηνα ετσι.
Εκατσα και καθαρισα καλα το κουτι απο ολα τα λαδια και τη μακα χρονων...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121227-1030-41_zps29bc4d52.jpg


...και στη συνεχεια με τη βοηθεια ενος φυλλου αλουμινιου και σιλικονης εκλεισα την τρυπα και για να σταθει στη θεση του το μπαλωμα του περασα και 4 βιδες απ' εξω προς τα μεσα (δεν θελω να φυγει καμια βιδα και να βρεθει μεσα στο φιλτροκουτι)!
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121227-1030-30_zps431864c3.jpg


Και ιδου το τελικο αποτελεσμα. :)
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121227-1032-24_zpsaeccf059.jpg



Μιας που ειχα την εξατμιση εξω ηταν η σειρα της. Δεν ηταν σε τοσο κακη κατασταση αλλα σιγουρα μια φροντιδα την ηθελε.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121130-1033-35_zpsb855a78b.jpg


Τα ασημι προστατευτικα της ηταν γρατσουνισμενα και καποιος ειχε προσπαθησει να τα φτιαξει βαφοντας τα με απλο ασημι σπρει, το οποιο ομως με τη θερμοκρασια ειχε ξεφλουδισει ασχημα.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0306-12_zpsc7105783.jpg


Τα εξυσα καλα και τα ετοιμασα για βαψιμο με σπρει υψηλης θερμοκρασιας.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0306-57_zpsebd43a6c.jpg


Πολυ καλυτερα νομιζω...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0418-54_zpsc28a0cc2.jpg



Σειρα ειχε η ιδια η εξατμιση.
Την καθαρισα απο τις σκουριες και καθαρισα καλα το λαιμο για να τον τυλιξω με μια ειδικη θερμικη κουβερτα για πολλαπλες εξατμισεων.
Αυτο το τμημα της εξατμισης ειναι που περναει κατω απο το κουτι του αερα. Με αυτη την θερμικη προστασια δεν θα υπηρχε πλεον κανενας φοβος για το φιλτροκουτι απο πανω - το υλικο αυτο αντεχει σε θερμοκρασιες πολλων εκατονταδων βαθμων και δεν ζεσταινεται.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130202-1400-35_zps18d3886c.jpg


Αφου τελειωσα εβαλα και τα ασημενια προστατευτικα και ημουν ετοιμος:
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130202-1449-15_zps494dd6d9.jpg

Ταξιδευτης
14-06-2013, 11:03
Αφου ειχα πιασει τα πραγματα με τη σειρα, ηταν καιρος να πεσω στα βαθια και να ασχοληθω με τα καρμπυρατερ.
Στο f650.com ολοι ανεφεραν οτι οι σταυροβιδες που εχουν τα καρμπυρατερ στα καπακια τους ειναι της πλακας και αν κλωτσησουν το σπειρωμα τους δεν βγαινουν με τιποτα. Οντως. Η μια βγηκε με λιγη προσπαθεια αλλα οι αλλες προτιμησαν να φανε τα κεφαλια τους παρα να βγουν. Τελικα χρειαστηκε μια βολτα απο το τοπικο μηχανουργειο για να κοπουν και να λυθει το προβλημα.

Τωρα ομως μολις αρχιζαμε. Τα καρμπυρατερ σε καποια προσπαθεια λυσιματος στο παρελθον ειτε ειχαν δεθει λαθος ειτε δεν ειχαν αλλαξει τα orings στα φλοτερ με αποτελεσμα να τρεχουν βενζινη.

Στη συνεχεια ειχαν παει σε καποιον που ειδικευεται σε καρμπς με σκοπο να διορθωθει το τρεξιμο οπως και ειχε γινει, ομως η μηχανη δεν δουλευε σωστα, οποτε ειχε πεσει σε μενα ο κληρος να τα κανω βιδες και να τα ελεγξω σχολαστικα.

Με τη πολυτιμη βοηθεια του site πηγα και προμηθευτηκα τα τεσσαρων μεγεθων o-rings που εχουν τα συγκεκριμενα καρμπυρατερ, επιλεγοντας μαλιστα ακριβα aftermarket o-rings βενζινης που σαν ποιοτητα ηταν καλυτερα απο τα μαμα (αλλα παροτι ακριβα ηταν και παλι φτηνοτερα απο οσο μου χρεωνε η BMW).

Οταν ανοιξα τα καρμπς ειδα οτι οντως ηταν πολυ καθαρα εσωτερικα, που σημαινει οτι πραγματι ειχε γινει καθαρισμος.
Ομως τα orings που φορουσαν παροτι δεν ειχαν διαρροες ειχαν εμφανη σημαδια χρησης και ηταν ελαφρως ξεχειλωμενα η συμπιεσμενα, σημαδι οτι μαλλον δεν ειχαν αλλαχθει προσφατα η τουλαχιστον οχι ολα.

Ετσι αφου ολα τα o-rings μετρηθηκαν, στη συνεχεια αλλαχτηκαν με τα καινουργια....
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121221-0245-33_zps69426cfa.jpg


Στη συνεχεια επρεπε να δω αν τα καρμπυρατερ ηταν ρυθμισμενα στις εργοστασιακες τιμες.
Το f650.com δινει τα προβλεπομενα specs του εργοστασιου και οπλισμενος με τη γνωση αυτη ξεκινησα τον ελεγχο.

Main Fuel Jets #132.5
Pilot Jets #41.3 (Idle Air Jets)
Needles 5E94, 4th Clip from Top (Blunt End)
Carb Venturi (Emulsion Tube) 584□□-2. The first "□" stands for a rectangle with a small square inside, the second "□" stands for a small rectangle. Thanks to Marty #436)
Float Height 14.6mm from the Gasket Surface
Idle Mix Screws backed out 3.5 turns from LIGHTLY seated (all the way in).
The Stock "Organ Pipe's are sealed so if yours are open someone has probably re-jetted your bike.


Εχουμε και λεμε λοιπον:

- Βελονες: 4η θεση απο πανω. ΟΚ
- Υψος φλοτερ: ~ 12mm το ενα και 11mm το αλλο. Διορθωθηκαν
- Τα μπεκ ηταν ολα τα σωστα μεγεθη και ηταν βιδωμενα σωστα.

Απο εκει και περα οι μεμβρανες ελεγχθηκαν για τυχον σκισιματα, αλλα βρεθηκαν σε αριστη κατασταση, και μιας που ειχα φτασει μεχρι εδω ενας επιπλεον καλος καθαρισμος με carb cleaner δεν πειραζε κανεναν.

Επι το εργον με το κατα f650.com Ευαγγελιον ανα χειρας.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121221-0244-41_zpsf2527438.jpg



Στο τελος τα καρμπς δεθηκαν, ελεγχθηκαν ολα τα νεα o-rings για την σωστη τοποθετηση και ολες οι παλιες βιδες αντικατασταθηκαν απο ανοιξειδωτες αλενοβιδες.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121221-0405-17_zpsfd93990c.jpg



Το μονο που δεν ειχα καταφερει να ελεγξω ηταν τις βιδες του αερα, καθως για να πω την αμαρτια μου απλα δεν τις εβρισκα. Το site εδειχνε που βρισκονται αλλα εγω οσο και να εψαχνα δεν τις εβλεπα πουθενα (στραβωμαρα). Ετσι τις αφησα στην ησυχια τους παροτι μεσα ειχαν το 4ο απο τα o-rings που αλλαζουν ελπιζοντας οτι θα ηταν σωστα ρυθμισμενες. Θα ηταν αραγε; Θα εδειχνε.

Ταξιδευτης
14-06-2013, 11:05
Η μηχανη στο μεταξυ με ολα αυτα τα πραγματα που της ελειπαν εμοιαζε πολυ αδεια!
Βλεποντας ολες αυτες τις βιδες στο πατωμα τριγυρω με επιανε κρυος ιδρωτας! Θα μπορουσα να ξαναφτιαξω αυτο το παζλ και να το κανω μηχανη παλι;; Τωρα ομως δεν μπορουσα να κανω πισω και ειχα να ασχοληθω με πολλα ακομα.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121130-1033-46_zpsb37da19d.jpg



Εχοντας τελειωσει και με το κομματι της τροφοδοσιας αερα επιασα το θεμα του καυσιμου, ξεκινοντας -που αλλου;- απο το ντεποζιτο. Οπως τα υπολοιπα δεν ηταν σε καλυτερη μοιρα απο οτιδηποτε αλλο...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121223-0212-30_zpseafe542e.jpg


Η ταπα ειχε δει και καλυτερες μερες...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121223-0245-25_zps3ccf16a9.jpg


...ενω και το στομιο του ντεποζιτου ηταν σε κακο χαλι. Κερασακι στη τουρτα οι εντελως σκουριασμενες αλενοβιδες απο τα χρονια, το νερο της βροχης και τις κακες βενζινες.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121223-0245-37_zps2985c0cf.jpg


Οχι ομως οτι και μεσα τα πραγματα ηταν καλυτερα. Εβγαλα το λιγοστο καυσιμο που ειχε απομεινει μεσα στο ντεποζιτο και δειτε χαλι. Δεν ξερω τι ηταν αυτο το πραγμα, παντως βενζινη ΔΕΝ το ελεγες...
Α ρε και να εβρισκα τον κ3ρ@τα βενζινα που ειχε ριξει αυτο το πραγμα για καυσιμο στο ντεποζιτο!

Για να ξερετε τι βαζετε στα ντεποζιτα σας κυριοι...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121223-0246-35_zps3f83114f.jpg


Εβγαλα το οξειδωμενο ρακορ, το ελυσα στα εξ ων συνετεθη και επιασα δουλεια τριβωντας με συρμα και πετρελαιο μεχρι το μεταλλο.
Καθαρισα τα σωληνακια καυσιμου και τις σιτες τους, και συνεχισα τριβοντας την ταπα βενζινης και το στομιο καλα ενω αλλαξα και ολα τα σκουριασμενα βιδακια.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121227-0752-47_zps574cf970.jpg


Καθαρισα το ντεποζιτο εσωτερικα με τη πατροπαραδοτη μεθοδο: καλο καθαριστικο, σαπουνι πλυσιματος και μια χουφτα βιδες και χοντρα παξιμαδια ριγμενα μεσα στο ντεποζιτο και πολυ χτυπημα μεχρι να ξεκολλησουν και τα τελευταια υπολλειματα βενζινης και μακας απο μεσα.
Γερο ξεπλυμα, στεγνωμα με πιστολακι για τα μαλια και περασμα σιλικονης εξωτερικα για καθαρισμο.
Μονταρισμα και ειμαστε ετοιμοι και μ' αυτο! :)
Παντα μ' αρεσε η διαδικασια του πριν και μετα.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121227-0814-20_zps2f677f11.jpg

Ταξιδευτης
14-06-2013, 11:06
Φτανοντας στο μπροστινο της μηχανης, πεταξα τη παραταιρη χουφτα, τις στραβες μανετες και τα γκριπς στα σκουπιδια και ξηλωσα αυτο το μπαχαλο που ηθελε να λεγεται τιμονι.
Η τιμονοπλακα ειχε τα χαλια της. Αρχικα ειχα σκεφτει να την καθαρισω απλα αλλα τι να καθαρισεις εδω;
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130110-0310-57_zpsdf5d202a.jpg


Το θεμα ηθελε δραστικα μετρα.
Την εβγαλα και ξεκινησα την γνωστη διαδικασια: τριψιμο, γυαλοχαρταρισμα, πλυσιμο και προετοιμασια για πληρες βαψιμο.
(Μαζι με αυτην ηταν ευκαιρια να βαψω και τη πισω σχαρα που ειχα ηδη ετοιμασει πριν λιγο καιρο.)
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0328-03_zps10aef1d1.jpg



Μερικα χερια χρωμα και 3-4 προσεκτικες στρωσεις βερνικιου αργοτερα και η τιμονοπλακα ηταν ετοιμη...
Κουκλα εγινε!
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0418-25_zps9d06517f.jpg


Και η σχαρα ομως βγηκε αρκετα καλη νομιζω.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0419-18_zpsa9098ad8.jpg

panos_funduro
14-06-2013, 11:51
Μπράβο για την προσπάθεια και καλή επιτυχία με το project!
Θα το χαρείς το μηχανάκι ! :ye33:

Ταξιδευτης
14-06-2013, 12:03
Τωρα ειχα παρει φορα με τα βαψιματα.
Μαζεψα ολα τα (καποτε) μαυρα πλαστικα και αποφασισα να προσπαθησω να τα κανω λιγο καλυτερα απο το κακο χαλι οπου βρισκονταν τωρα...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0105-37_zpsb4239ed7.jpg


Γερο καθαρισμα με παραφινελαιο απο πισσες και λοιπες βρωμιες, ενα καλο πλυσιμο στη ντουζιερα και ελαφρυ τριψιμο με πολυ ψιλο γιαλοχαρτο, ισα για να μπορει να πιασει επανω τη νεα βαφη. Καποιοι ισως πουν οτι το βαψιμο σε τετοια πλαστικα -που κανονικα ειναι αβαφα- δεν ειναι καλη ιδεα, ομως εγω το ειχα ξαναδοκιμασει στο παρελθον σε αλλες μηχανες με θεαματικα αποτελεσματα. Υπαρχει μια μαυρη "σατινε" βαφη που δεν ειναι ουτε ματ εντελως, αλλα ουτε και γυαλιστερη και σε τετοια πλαστικα εκανε θαυματα.
Δειτε κατασταση...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0147-05_zps8f7647e0.jpg


Απο τον πολυ ηλιο τα πλαστικα ειχαν κανει μεχρι και σχεδιακια!
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0146-48_zps6b128784.jpg


Απλωσα τον τραχανα στη λιακαδα και ξεκινησα.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0146-40_zps28d55786.jpg


Μετα απο μερικες ωρες τα πλαστικα ειχαν γινει ετσι:
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0243-31_zps4dcf9829.jpg

http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0243-44_zps6188f178.jpg


Το αποτελεσμα νομιζω οτι αξιζε τον κοπο.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0243-19_zps3f598abe.jpg

Ταξιδευτης
14-06-2013, 12:04
Εχοντας τελειωσει με τα διαφορα πλαστικα, ασχοληθηκα και με καποια αλλα κομματια που χρειαζονταν φροντιδα και ενα καλο βαψιματακι.

Το καπακι του δοχειου των φρενων ηταν σε αθλια κατασταση.
Μεσα...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130127-0936-05_zps85555506.jpg

...και εξω.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130128-0148-48_zps2c9aefba.jpg


Τριψιμο, καθαρισμα και βαψιμο... :)
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130128-0248-01_zps0ab80396.jpg



Η ιδια διαδικασια συνεχιστηκε και στο πλαινο stand στο οποιο η μπογια ξεφλουδιζε παντου και απο κατω η σκουρια εκανε παρτυ.
Mα να μην υπαρχει τιποτα πανω σε αυτη τη ταλαιπωρη μηχανη που να μην θελει φροντιδα και επιδιορθωση; Αυτα συμβαινουν ομως οταν παρατας στο δρομο μια μηχανη να σαπισει...
Το ετριψα καλα, εβγαλα ολη τη σκουρια και το ετοιμασα για το βαψιμο. Αυτη τη φορα θα βαφοταν πρωτα με ενα χερι αντισκωριακο μινιο και μετα ενα υπεροχο μαυρο μεταλλικο χρωμα!
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130128-0148-30_zpsbe449a6f.jpg


Και το αποτελεσμα πρεπει να ομολογησω οτι βγηκε πολυ ωραιο.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130128-0333-02_zpsa3c9ce72.jpg

http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130128-0333-52_zps1e875e39.jpg

ΙoannisPanagiotidis
14-06-2013, 13:03
:ye36:...καθε ποστ σου και ενα ταξιδι ρε φιλε!...τι σαι εσυ!!!!

...


...ταξιδεψες μας Νικόλα!... δωστης ζωη ξανα!:re25::re25:

GeorgeP
14-06-2013, 13:51
..................................................
Εδω θελω προκαταβολικα να ζητησω συγνωμη απο τους ειδικους.
Ουτε επαγγελματιας του χωρου ειμαι, ουτε δηλωνω ειδημων. Το μονο που θα δειτε παρακατω ειναι μια εντελως ερασιτεχνικη ιστορια αγαπης και φροντιδας, ............................

¨η αλλιως ''ποσα θες να μας τρελανεις...............''

Η δουλεια που βλεπουμε μονον ερασιτεχνικη δεν ειναι.......τα χερια σου πιανουν και οι γνωσεις στο θεμα περισσευουν διοτι δεν μπορουν ολοι π.χ να διαβασουν ενα service manual και να περασουν αυτα που διαβαζουν στην πραξη, θελει γνωσεις το πραγμα. Αλλα εσυ εχεις και συστημα ''σειρας των πραγματων'', δεν πας δλδ τσαπατσουλικα, δουλευεις με συστημα.

Συνεχισε......σε παρακολουθω συνεχως, ειναι το μονο νημα στα 3-4 χρονια που ειμαι μελος στο φορουμ που εχω ενεργοποιησει την ειδοποιηση στο εμαιλ μου για καθε νεα καταχωρηση........

Τελος εχω μια ερωτηση η οποια μπορει να εξελιχθει και σε συμβουλη προς εμενα........με τι βαφεις????? Με σπρευ δεν μπορει διοτι οι φωτογραφιες μου λενε οτι χρησιμοποιεις πιστολι......αλλα αν βαφεις με σπρευ πληρωνω οτι ζητησεις για να με μαθεις κι εμενα.

υ.γ. τα πλαστικα που εβαψες, με τι τα εβαψες (σπρευ, πιστολι, ειδος χρωματος...καθε πληροφορια δεκτη) και αν εχεις εμπειρια διαρκειας του βαψιματος στον χρονο.

Ταξιδευτης
14-06-2013, 14:09
Mετα το βαψιμο και των πλαστικων εκανα μια ανακεφαλαιωση.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
- Ελεγχος καλωδιων για κοψιματα κλπ
- Πλεξουδα - Επιδιορθωση και βελτιωση
- Αντικατασταση φισων με κλεμες
- Αλλαγη των μπουζι
- Αλλαγη των ηλεκτρονικων, μπουζοκαλωδιων και μπουζοπιπων με αναβαθμισμενες της NGK

ΑΕΡΑΣ
- Καθαρισμος και επιδιορθωση φιλτροκουτιου
- Αντικατασταση φιλτρου αερα με K&N
- Καθαρισμος ολων των κολλαρων/σωληνωσεων και περασμα με σιλικονη
- Νεα ανοξειδωτα κολλιε για τις σωληνωσεις (τα παλια απουσιαζαν εντελως!)

ΚΑΥΣΙΜΟ
- Ανοιγμα, καθαρισμος και ρυθμιση καρμπς
- Αλλαγη ο-rings
- Αντικατασταση σωληνα βενζινης
- Καθαρισμος του μικρου "μαμα" φιλτρου βενζινης πανω στα καρμπυρατερ
- Προσθηκη aftermarket φιλτρου πανω στο νεο σωληνακι βενζινης
- Καθαρισμα και ξεπλυμα ντεποζιτου
- Καθαρισμα και σερβις του ρακορ και των σωληνων καυσιμου στο ντεποζιτο.

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ
- Νεα τακακια μπρος/πισω
- Νεα λαδια στα μπροστινα καλαμια
- Νεα ρουλεμαν λαιμου
- Νεα αλυσιδογραναζα
- Νεα λαστιχα
- Ελεγχος βαλβιδων
- Ελεγχος συμπιεσης
- Αλλαγη λαδιων μοτερ.

Αν αναρωτιεστε γιατι και λαδια μοτερ αφου λογικα θα τα ειχαν αλλαξει προσφατα, μετα απο τα οσα ειχα ηδη δει δεν θα μπορουσα να τα αφηνα στη τυχη τους.
Εξαλλου οταν ειχα μαθει για το συμβαν οπου η μηχανη μετα απο κοντινη μια διαδρομη κατεληξε να γεμισει το πισω λαστιχο με λαδια ηδη υποπτευομουν τι ειχε συμβει και τελικα επιβεβαιωθηκα.

Στο συγκεκριμενο μοντελο λογω ξηρου καρτερ η διαδικασια μετρησης του λαδιου ειναι αναποδη απο το συνηθισμενο που ξερουμε.

Ο λογος βρισκεται στο σχεδιασμο του συγκεκριμενου συστηματος λαδιου.

Στα ξηρου καρτερ μοτερ το λαδι βρισκεται σε ενα δοχειο συνηθως στο λαιμο της μηχανης το οποιο κατεβαινει στο μοτερ και επιστρεφει επανω μεσω της αντλιας λαδιου.
Στα υγρου καρτερ μοτερ αντιθετως το λαδι βρισκεται στην ελαιολεκανη χαμηλα, ανεβαινει στο μοτερ και κατεβαινει ξανα κατω με τη βαρυτητα αφου σβησει ο κινητηρας.

Ελα ομως που η βαρυτητα ειναι ατιμο πραγμα και το ιδιο κατεβασμα των λαδιων συμβαινει ΚΑΙ στα ξηρου τυπου, αν και σε πολυ μικροτερο βαθμο λογω μιας βαλβιδας ανεπιστροφης που εμποδιζει τα λαδια να πανε ολα κατω.
Ετσι αν αφησεις το μοτερ να κρυωσει η ΔΕΝ το δουλεψεις και μετρησεις τα λαδια κρυα θα τα βρεις να λειπουν γιατι απο το δοχειο στο λαιμο το λαδι κατεβαινει σιγα σιγα προς τα κατω μεσα στο μοτερ με αποτελεσμα η σταθμη να ΔΕΙΧΝΕΙ πολυ χαμηλη χωρις ομως να ειναι στη πραγματικοτητα.

Οπως ειναι λοιπον προφανες, στα υγρου τυπου πρεπει να αφησεις τα λαδια να κατεβουν ολα στο καρτερ για να τα μετρησεις σωστα, ενω στα ξηρου τυπου πρεπει να συμβει το ακριβως αντιθετο: Να ζεστανεις το μοτερ, να τραβηξει το μοτερ και ολα τα λαδια που ειχαν κατεβει στην ελαιολεκανη και να αρχισει να τα ανακυκλωνει ανεβαζοντας τα στο δοχειο του λαιμου.

Ετσι η σωστη διαδικασια ειναι να βαλεις το μοτερ να δουλεψει καλα, να ερθει σε θερμοκρασια λειτουργιας και αφου το σβησεις να μετρησεις τα λαδια μεσα σε μερικα λεπτα προτου αρχισουν να κατεβαινουν κατω.

Αυτο μαλλον δεν εγινε οταν αλλαχτηκαν τα λαδια οποτε και εριξαν λαδι αβερτα μεχρι να φανει στο δεικτη (που πρακτικα σημαινε οτι μεχρι να συμβει αυτο ειχε τιγκαρει η μηχανη λαδια μεχρι τα μπουνια).
Αποτελεσμα; Στη πρωτη λιγο πιο μακρυνη βολτα η μηχανη αρχισε να ξερναει τα επιπλεον λαδια απο την υπερχειληση μεσα στο φιλτροκουτι κ απο εκει στη πισω ροδα!

Εκτοτε το επιπλεον ποσο λαδιου ειχε αφαιρεθει αλλα ποσο ειχε βγει τελικα; Μια απλη αλλαγη λαδιων ειχε καταληξει σε ενα σκετο μπαχαλο, οποτε επρεπε σιγουρα να βγαλω τα λαδια για να δω τι ειχε γινει.

Εχουμε και λεμε. Περιπου 900 γραμμαρια (!) στο λαιμο και μισο λιτρο ακομα απο την ελαιολεκανη!
Συνολο 1,5 λιτρο λαδιου, ενω το βιβλιο του κατασκευαστη αναφερει 2 lt λαδι μαζι με το φιλτρο κανονικα... Ωραιοτατα...!

Στο μεταξυ, στο μαγνητη της ταπας του καρτερ που κανεις δεν ασχοληθηκε ποτε να καθαρισει λιγο υπηρχε η μανα του και ο πατερας του λεμε...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130201-1210-01_zps7a963a53.jpg

THANOSG
14-06-2013, 14:25
Φοβερός , μπράβο σου για την οργάνωση και την επιθυμία σου να κάνεις σωστά και την παραμικρή εργασία. Είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα δούμε στο τέλος θα είναι μια μοτοσυκλέτα σαν να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο και αυτό χάρη στη θέληση και τον κόπο σου.
Και πάλι μπράβο σου!!

υ.γ. αν κάτι το κάνεις από αγγαρεία σίγουρα αυτό που θα πιάσεις στα χέρια σου θα βγεί χειρότερο από ότι ήταν πριν πέσει στα χέρια σου. Αντιθέτως αν σου αρέσει η ασχολία σίγουρα θα παρεις μεγάλη χαρά από το αποτέλεσμα που θα αντικρύσεις

Ταξιδευτης
14-06-2013, 14:56
¨η αλλιως ''ποσα θες να μας τρελανεις...............''

Η δουλεια που βλεπουμε μονον ερασιτεχνικη δεν ειναι.......τα χερια σου πιανουν και οι γνωσεις στο θεμα περισσευουν διοτι δεν μπορουν ολοι π.χ να διαβασουν ενα service manual και να περασουν αυτα που διαβαζουν στην πραξη, θελει γνωσεις το πραγμα. Αλλα εσυ εχεις και συστημα ''σειρας των πραγματων'', δεν πας δλδ τσαπατσουλικα, δουλευεις με συστημα.

Συνεχισε......σε παρακολουθω συνεχως, ειναι το μονο νημα στα 3-4 χρονια που ειμαι μελος στο φορουμ που εχω ενεργοποιησει την ειδοποιηση στο εμαιλ μου για καθε νεα καταχωρηση........

Τελος εχω μια ερωτηση η οποια μπορει να εξελιχθει και σε συμβουλη προς εμενα........με τι βαφεις????? Με σπρευ δεν μπορει διοτι οι φωτογραφιες μου λενε οτι χρησιμοποιεις πιστολι......αλλα αν βαφεις με σπρευ πληρωνω οτι ζητησεις για να με μαθεις κι εμενα.

υ.γ. τα πλαστικα που εβαψες, με τι τα εβαψες (σπρευ, πιστολι, ειδος χρωματος...καθε πληροφορια δεκτη) και αν εχεις εμπειρια διαρκειας του βαψιματος στον χρονο.

Γιωργο απο τα οσα διαβαζω στο φορουμ εχεις και εκτενεις γνωσεις και εμπειρια, οποτε η γνωμη σου πραγματικα με κολακευει παρα πολυ αλλα νομιζω οτι υπερβαλλεις βρε φιλε!
Αν υπαρχει κατι που εχω ειναι επιμονη και αγαπη για οτι κανω αλλα μεχρι εκει νομιζω. :)

Οσο για τις αποριες περι βαψιματος: Δεν χρησιμοποιησα πιστολι γιατι δεν εχω ουτε το καταλληλο χωρο βαφης, ουτε και τα χρηματα για να επενδυσω σε κατι τετοιο.
Η βαφη που βλεπεις ειναι με σπρευ, απλα πριν αρκετα φεγγαρια ενας φιλος φανοποιος στη Mercedes μου εμαθε καποια μικρα ...κολπακια:

- Μεγαλη επιμονη στο τριψιμο και την προετοιμασια. Καθαρισμα και ξανα τριψιμο με μεγαλυτερα νουμερα γυαλοχαρτα μεχρι να λειανθει η επιφανεια που βαφουμε.
- Αν αυτο που βαφουμε κανονικα ηταν αβαφο (οπως τα μαυρα προστατευτικα πλαστικα) τοτε προφανως δεν τα γυαλοχαρταρουμε γιατι θα γυαλισουν. Απλα τα καθαριζουμε πολυ καλα απο γρασσα και βρωμιες, τα στεγνωνουμε και περναμε στο βαψιμο.
- Υπαρχουν σπρευ και "σπρευ". Παντα κοιταω να παιρνω σπρευ που εχουν καλη διασπορα και αξιοπιστο στομιο ψεκασμου που να μην "φτυνει".
- Για τα αβαφα πλαστικα χρησιμοποιω μαυρο σατινε χρωμα, που ειναι αναμεσα στο γυαλιστερο και το ματ. Ετσι οταν το βαψεις δειχνει σαν να ειναι αβαφο αλλα σαν καινουργιο. :) Για τα βαμμενα πλαστικα προτιμω να φτιαχνω χρωμα σε μαγαζια με χρωματα/ειδη για φανοποιιες.
- Στο βαψιμο το μεγαλο μυστικο ειναι να περνας πολλες μικρες στρωσεις χρωματος και να μην στεκεσαι σε ενα σημειο για ωρα. Ριχνω λιγο χρωμα σε ενα κουβα μηπως τυχον φτυσει βαφη πριν αρχισει να ψεκαζει κανονικα και μετα περναω το πλαστικο με σταθερες κοφτες κινησεις χωρις να κραταω το σπρευ πατημενο για πολυ. Στη πρακτικη αυτο που κανω ειναι πολλα μικρα ψεκασματα φροντιζοντας να καλυψω ολα τα σημεια που θελω να βαψω.
- Αφηνω να στεγνωσει για λιγη ωρα (απο 5 λεπτα μεχρι μιση ωρα αναλογα τη θερμοκρασια και τι βαφουμε) και επαναλαμβανω για το επομενο χερι.

Τα παραπανω δεν ειναι η καλυτερη μεθοδος ενδεχομενως και καποιος επαγγελματιας σιγουρα θα εχει πολυ περισσοτερα να πει εδω αλλα για μενα αυτη η μεθοδος δουλευει ικανοποιητικα μεχρι τωρα.

Οσο για τη διαρκεια του βαψιματος στον χρονο, θα ελεγα οτι το μαυρο σπρευ στα αβαφα περιπου στα 3 χρονια θελει ενα φρεσκαρισμα αλλα δεν τιθεται θεμα ξεφλουδισματος (δεν ριχνουμε εξαλλου τοσο ωστε να κανει "πετσα"). ;)

GeorgeP
14-06-2013, 15:08
Γιωργο απο τα οσα διαβαζω στο φορουμ εχεις και εκτενεις γνωσεις και εμπειρια, οποτε η γνωμη σου πραγματικα με κολακευει παρα πολυ αλλα νομιζω οτι υπερβαλλεις βρε φιλε!
Αν υπαρχει κατι που εχω ειναι επιμονη και αγαπη για οτι κανω αλλα μεχρι εκει νομιζω. :)

Οσο για τις αποριες περι βαψιματος: Δεν χρησιμοποιησα πιστολι γιατι δεν εχω ουτε το καταλληλο χωρο βαφης, ουτε και τα χρηματα για να επενδυσω σε κατι τετοιο.
Η βαφη που βλεπεις ειναι με σπρευ, απλα πριν αρκετα φεγγαρια ενας φιλος φανοποιος στη Mercedes μου εμαθε καποια μικρα ...κολπακια:

- Μεγαλη επιμονη στο τριψιμο και την προετοιμασια. Καθαρισμα και ξανα τριψιμο με μεγαλυτερα νουμερα γυαλοχαρτα μεχρι να λειανθει η επιφανεια που βαφουμε.
- Αν αυτο που βαφουμε κανονικα ηταν αβαφο (οπως τα μαυρα προστατευτικα πλαστικα) τοτε προφανως δεν τα γυαλοχαρταρουμε γιατι θα γυαλισουν. Απλα τα καθαριζουμε πολυ καλα απο γρασσα και βρωμιες, τα στεγνωνουμε και περναμε στο βαψιμο.
- Υπαρχουν σπρευ και "σπρευ". Παντα κοιταω να παιρνω σπρευ που εχουν καλη διασπορα και αξιοπιστο στομιο ψεκασμου που να μην "φτυνει".
- Για τα αβαφα πλαστικα χρησιμοποιω μαυρο σατινε χρωμα, που ειναι αναμεσα στο γυαλιστερο και το ματ. Ετσι οταν το βαψεις δειχνει σαν να ειναι αβαφο αλλα σαν καινουργιο. :) Για τα βαμμενα πλαστικα προτιμω να φτιαχνω χρωμα σε μαγαζια με χρωματα/ειδη για φανοποιιες.
- Στο βαψιμο το μεγαλο μυστικο ειναι να περνας πολλες μικρες στρωσεις χρωματος και να μην στεκεσαι σε ενα σημειο για ωρα. Ριχνω λιγο χρωμα σε ενα κουβα μηπως τυχον φτυσει βαφη πριν αρχισει να ψεκαζει κανονικα και μετα περναω το πλαστικο με σταθερες κοφτες κινησεις χωρις να κραταω το σπρευ πατημενο για πολυ. Στη πρακτικη αυτο που κανω ειναι πολλα μικρα ψεκασματα φροντιζοντας να καλυψω ολα τα σημεια που θελω να βαψω.
- Αφηνω να στεγνωσει για λιγη ωρα (απο 5 λεπτα μεχρι μιση ωρα αναλογα τη θερμοκρασια και τι βαφουμε) και επαναλαμβανω για το επομενο χερι.

Τα παραπανω δεν ειναι η καλυτερη μεθοδος ενδεχομενως και καποιος επαγγελματιας σιγουρα θα εχει πολυ περισσοτερα να πει εδω αλλα για μενα αυτη η μεθοδος δουλευει ικανοποιητικα μεχρι τωρα.

Οσο για τη διαρκεια του βαψιματος στον χρονο, θα ελεγα οτι το μαυρο σπρευ στα αβαφα περιπου στα 3 χρονια θελει ενα φρεσκαρισμα αλλα δεν τιθεται θεμα ξεφλουδισματος (δεν ριχνουμε εξαλλου τοσο ωστε να κανει "πετσα"). ;)

εισαι πραγματικα Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ!!!!!!!!!!!

ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ..........

με τα σπρευ δεν τα παω καθόλου καλα ακομα κι αν ειναι εκεινο με το τελειοτερο στομιο.......αν ποτε χρειαστω να ξερεις θα εισαι η πρωτη επιλογη μου........

keep walking.......I'm right behind you and learning from you!!!!!!:re25:

MOYTPO
14-06-2013, 15:36
Εχω την εντυπωση οτι εχεις βαλει στοχο να πας καπου που το αγαπημενο σου VFR δεν μπορει να παει. Σωστη η σκεψη σου μιας και οι βαλιτσες ειναι ετοιμες απο την προετοιμασια του Πανου.
Δεν θα σχολιασω τιποτα για την κατασταση που βρηκες το μηχανακι παρα μονο οτι ο Paschalis ειχε ακομα μια φορα δικιο.
Θα εκφρασω το θαυμασμο μου ομως στην υπομονη και στην επιμονη σου να το κανεις "καινουργιο".
Πραγματικα εσυ και ο Αλκινοος εχετε θεσει τον πηχη παρα πολυ ψηλα.
Τα σεβη μου φιλε ταξιδευτη!!!!
:re27:

Vagelis Gar
14-06-2013, 15:57
Νίκο και τα δικά μου συγχαρητήρια.
Δεν έχω γνώσεις επί του θέματος αλλά έχω να πω μόνο αυτό

Εχεις τρελό μεράκι και αυτό φαίνεται και από τις φωτογραφίες και από τον τρόπο που μας παρουσιάζεις το θέμα. Είμαι σίγουρος πως μόλις ολοκληρώσεις το project αυτό που θα δούμε θα μας αφήσει άφωνους.

(πέρυσι τέτοια περίπου εποχή είχα ακούσει μια μαγική λεξούλα..."έτοιμο" :rolleyes:)

white angel
14-06-2013, 16:11
:re25::re25:

ortho
14-06-2013, 16:21
(πέρυσι τέτοια περίπου εποχή είχα ακούσει μια μαγική λεξούλα..."έτοιμο" :rolleyes:)[/SIZE]


Ελα μου ντε! εδώ φαίνεται ότι ούτε καν "αρπακόλλα" δεν είχε γίνει δουλειά! Και με αυτό το μηχανάκι θα ταξίδευε ο Πάνος στην Ιαπωνία;! Αγιο είχες Μαγγελάνε!


Νίκο είσαι φοβερός! Το νήμα σου βλέπω να γίνεται "οδηγός".....:ye36:

Ταξιδευτης
14-06-2013, 17:03
:) Παιδια, δεν υπαρχει λογος να ασχοληθουμε με συνεργεια και ποιος εκανε τι και πως.

Στα fora γενικοτερα συμμετεχω πλεον σποραδικα και γνωριζω ακομα λιγοτερες καταστασεις και πραγματα -και αυτο ειναι απο συνειδητη επιλογη καθως οι ...σαπουνοπερες δεν μου πανε. :p

Οπως ειπα και πιο πανω, δεν εχω ιδεα ποιος εκανε τι στη μηχανη πριν αυτη ερθει στα χερια μου και ειλικρινα ποσως με ενδιαφερει.

Απλα για αλλη μια φορα επιβεβαιωνεται η γνωμη που εχω γενικοτερα για το 99.9999999% των μηχανικων και διαφορων ειδικων του χωρου.
Καλυτερα μονος με πεντε εργαλεια σε ενα μικρο ανηλιαγο υπογειο με ησυχια και ΦΡΟΝΤΙΔΑ παρα σε λουσατα σερβις αντιπροσωπειων και χωρους αναμονης με δερματινους καναπεδες και κλιματισμο, που θα σε κοιταξουν σαν πορτοφολι με ποδια και η μηχανη θα ειναι μεσα-εξω σε μερικες ωρες.

Παντως αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι καταρχας η ταλαιπωρη αυτη μηχανη περασε τα πανδεινα στη ζωη της και οχι απαραιτητα το τελευταιο διαστημα, και οτι μου δωθηκε η ευκαιρια να την αναστησω και να τη βοηθησω να εχει την αγαπη και φροντιδα που ποτε δεν ειχε (το καρμα που λεγαμε! ;) )

Απο την αλλη, εχοντας περασει ολη τη διαδικασια της ανακατασκευης απεκτησα εμπειρια και γνωση στο συγκεκριμενο μοντελο, που μου δινουν ενα υπεροχο αισθημα σιγουριας πως ΟΤΙ και αν συμβει στη μηχανη ειτε θα ξερω αμεσα τι ειναι, ειτε θα ξερω που να κοιταξω για να το διορθωσω. :)
Και αυτο ειναι κατι που δεν μπορει να στο δωσει ουτε ο καλυτερος μηχανικος του κοσμου! :cool:

ΥΓ. Σας ευχαριστω ολους για τα εξαιρετικα σας λογια! Δεν περιμενα τοσο θερμη ανταποκριση στην "ανακατασκευη" που εκανα... Η χαρα ειναι ολη δικη μου! :re26:

Ταξιδευτης
14-06-2013, 17:11
Αφου αλλαξα και τα λαδια ημουν ετοιμος πλεον να βαλω μπροστα και να δω αν η δουλεια μου ειχε αποτελεσμα.
Ολα τα παραπανω μπορει να τα γραφω περιληπτικα ομως πιστεψτε με απο τις πρωτες φωτογραφιες οπου ελυνα τη μηχανη μεχρι τωρα που θα πατουσα τη μιζα η μηχανη καθοταν σε τευχη επι 2,5 ολοκληρους μηνες...
Περιττο να πω αν ειχα αγωνια για το αποτελεσμα η οχι. Τελικα δικαιωθηκα!
Η μηχανη πηρε αμεσως μπροστα και αρχισε να γουργουριζει χαρουμενη, κρατωντας το ρελαντι της αψογα. Κοψιματα, σκορτσαρισματα και ολα τα προηγουμενα προβληματα αποτελουσαν ενα κακο παρελθον!

Δεν ειχαμε ομως τελειωσει. Μπορει τα τεχνικα προβληματα να ειχαν λυθει, ομως ειχαμε ακομα πολυ δρομο μπροστα μας. :cool:
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130120-0452-09_zps1d669389.jpg


Απο νωρις ειχα αποφασισει να στολισω τη μηχανη με καποια καλα πραγματακια.
Μεταξυ αλλων, το τιμονι αλλαχτηκε με ενα Pro Taper Contour, απο τα καλυτερα μοντελα fat bar της Αμερικανικης εταιριας, και μαζι με αυτο αγοραστηκε ενα σετ χουφτες τυπου Barkbusters με σκελετο αλουμινιου και πλαστικα με βαφη carbon.

Το τιμονι μπηκε στη θεση του μαζι με αποστατες της ιδιας εταιριας ωστε να το φερει πιο πανω και μπροστα για ευκολοτερο πιασιμο για εμας τους κοντους αλλα και καλυτερο ελεγχο σε ορθια θεση οδηγησης.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130123-1025-22_zpsba26d7f3.jpg

Τα grips αντικατασταθηκαν με τα θερμαινομενα Saito II που μου ειχε κανει δωρο περισυ ενας φιλος και στο συνολο προστεθηκε και μια 12βολτη αδιαβροχη παροχη ρευματος.
http://faq.f650.com/FAQs/Photos/ElecPhotos/SaitoGrips2Spakur.jpg

Ταξιδευτης
14-06-2013, 17:28
Αφου ειχα πλεον ξανα τιμονι στη μηχανη και μπορουσα να την μετακινησω (ειμαστε πολυ χαι-τεκ λεμε :sm7: ) επιασα να φτιαξω μια εκκρεμοτητα που υπηρχε στο πισω μερος της και συγκεκριμενα στο ψαλιδι.

Θυμαστε την ηλιθια πατεντα "ασχετη-σωληνα-για-μαρσπιε";
Ε λοιπον, με αυτη την πατεντα ειχαν καταφερει να κανουν ζημια στο ψαλιδι και μαλιστα χοντρη!

Βλεπετε, η δεξια σωληνα στο κατω μερος ειχε πονταρισμενη μια μακρυα βιδα, στο σημειο που θα υπηρχε κανονικα το πατακι του συνεπιβατη. Να υποθεσω οτι η βιδα αυτη εκτελουσε χρεη μαρσπιε η μπα...;

Αυτη η βιδα λοιπον προεξειχε απο τη πισω πλευρα σημαντικα με αποτελεσμα οταν το ψαλιδι ανεβοκατεβαινε στις ανωμαλιες του δρομου η βιδα ξυνοταν ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ με αποτελεσμα να δημιουργησει ενα πολυ βαθυ και φαρδυ "αυλακι" το οποιο αφου εφαγε οτι εφαγε ειχε πιασει ΚΑΙ σκουρια.
Ωραιοι ε;
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121117-0624-56_zps7ab80c61.jpg


Εξυσα τη σκουρια, εβγαλα τα υπολλειματα των εργοστασιακων αυτοκολλητων, εφαγα με γυαλοχαρτο τις πλευρες της χαρακιας και τη στοκαρισα ελαφρα για να βαφτει ολο το κομματι του ψαλιδιου εκ νεου.
Του περασα μερικα χερια χρωματος και αλλα δυο βερνικι και ηταν ετοιμο.
Στο σημειο αυτο να πω οτι οπου εβαφα με ασημι σπρευ ημουν πολυ επιφυλακτικος για τον εξης απλο λογο: το ασημι ειναι ενα χρωμα που δεν υπαρχει ποτε των ποτων περιπτωση να το πετυχεις ακριβως ακομα και αν πας να φτιαξεις τον ιδιο κωδικο.

Η BMW οπως ολες οι εταιριες, στα μεταλλικα τμηματα που ειναι βαμμενα ασημι χρησιμοποιουν καποιο χρωμα για το οποιο δεν αναφερεται πουθενα κωδικος χρωματος. Ετσι αν θες να βαψεις καποιο σημειο οπως στη περιπτωση αυτη πρεπει να πας "με το ματι" και να βρεις πια αποχρωση ασημι ταιριαζει καλυτερα.
Τελικα, μετα απο λιγο ψαξιμο σε μαγαζι με χρωματα βαφειων βρηκα την αποχρωση που καθοταν καλυτερα απο τις αλλες πανω στο εργοστασιακο και ετσι προχωρησα στα περαιτερω.
Ακομα και ετσι ομως αν εβαφα μεγαλη επιφανεια (πχ ολο το ψαλιδι) τοτε θα φαινοταν διαφορα με το επομενο "μαμα" τμημα οπως το πλαισιο η τα μαρσπιε. Και εκει θα αναγκαζομουν να ξηλωσω το πλαισιο για να βαψω και αυτο κλπ κλπ!

Ευτυχως δεν χρειαζοταν κατι τοσο δραστικο μιας που η αριστερη πλευρα δεν ηθελε κατι το ιδιαιτερο. Ενα καλο καθαρισμα, βγαλσιμο τα υπολλειματα απο παλια αυτοκολλητα και ολα καλα.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121130-1033-46_zpsb37da19d.jpg

Ταξιδευτης
14-06-2013, 17:43
Επιστροφη στο τιμονι για κατι για το οποιο ειμαι πολυ περηφανος: τους διακοπτες της μηχανης.
Ενα απο τα πραγματα που απο την αρχη μου ειχαν κανει ασχημη εντυπωση ηταν οι διακοπτες της μηχανης. Δουλευαν οκ αλλα οπως ολα τα υπολοιπα χρειαζονταν φροντιδα. Τους ανοιξα λοιπον, καθαρισα τις επαφες και ολα ενταξει. Ομως και παλι κατι με ετρωγε...
Απο τα χρονια και τη χρηση ειχαν χασει ολες τις ενδειξεις τους και ηταν απλα δυο μαυρα πλαστικα κουτια και ενας (ξεβαμμενος/ροζ) kill switch. Αφου εκανα τοση δουλεια στη μηχανη θα με ενοχλουσε να αφηνα ετσι τους διακοπτες.

Η πρωτη σκεψη ηταν να βρω τους ιδιους απο το ebay σε καλυτερη κατασταση. Ομως ουτε αυτη η λυση με ικανοποιουσε. Αν ηταν να δωσω λεφτα για να αντικαταστησω κατι που δουλευει γιατι να μην κανω κατι ακομα καλυτερο; Θα αλλαζα τους διακοπτες με αντιστοιχους απο τελειως αλλη μηχανη!
Αυτο ηταν κατι που δεν ειχε κανει κανενας στο f650.com αλλα και γενικοτερα, οποτε προφανως βιβλιογραφια δεν υπηρχε. Ομως αυτο δεν θα με σταματουσε.
Εψαξα αρκετα να βρω διακοπτες που να εχουν 2 βασικα χαρακτηριστικα: διακοπτη choke για τον αριστερο και διακοπτη φωτων για τον δεξι -ΑΛΛΑ να ειναι οσο πιο συγχρονοι γινεται.

Τελικα μετα απο αρκετο ψαξιμο ειχα βρει τους καταλληλους δοτες: ενα σετ αχρησιμοποιητους διακοπτες απο Suzuki Bandit 600 του 2003 και μαλιστα σε πολυ καλη τιμη.
Οταν τους πηρα ομως στα χερια μου και τους μελετησα ειδα οτι ειχα πολυ δουλεια να κανω. (Προφανως) τιποτα δεν ταιριαζε! Χρωματα καλωδιων, θεσεις pins στις φισες, τρυπες για τις ντιζες του choke και του γκαζιου, στοπ για τη γκαζιερα οταν ειναι σε κλειστη θεση...
Γκκκρρρ! Μια ομορφια λεμε!
http://img109.imageshack.us/img109/9397/6ttg.jpg


Ξεκινησα λοιπον απο τα πιο βασικα: να ταιριαξω τις ντιζες στους νεους διακοπτες ΚΑΙ να μπουν με τροπο ασφαλη -εδω μιλαμε για την ακεραιοτητα του αναβατη, και δεν ειναι να παιζει κανεις με τις ντιζες του γκαζιου κλπ. Ανελπιστα η αριστερη ντιζα μπηκε ευκολα στο νεο διακοπτη: με λιγη πιεση του μεταλλικου τμηματος της ντιζας εφτιαξα σπειρωματα πανω στη πλαστικη υποδοχη του διακοπτη και ταιριαξε μια χαρα.
Ωρα για το επομενο -και δυσκολοτερο- βημα: τα ηλεκτρικα. Επρεπε να παντρεψω τις πλεξουδες δυο τελειως διαφορετικων μηχανων κατι που προφανως ηθελε ψαξιμο.

Μετα απο αρκετη μελετη στο internet και στα ηλεκτρολογικα σχεδιαγραμματα των 2 μηχανων ειχα αρχισει να βγαζω ακρη. Σχεδιασα τη νεα συνδεσμολογια του "παντρεματος" και πηγα να τη δοκιμασω.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130131-0944-58_zpsc03075bb.jpg


Νεες φισες, σχεδιαγραμμα ανα χειρας, πολυμετρο και παμε! Αμα δεν πιασει φωτια δεν θα ησυχασω! :lol:
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130131-1016-33_zpsb08b502d.jpg


Tελικα δεν επιασε. :)
Ολες οι συνδεσεις δουλευαν σωστα οποτε τα καλωδια ντυθηκαν και φτιαχτηκαν οι νεες φισες οι οποιες στεγανοποιηθηκαν και με σιλικονη.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130201-1145-44_zps4a1958b1.jpg


Τοποθετησα το διακοπτη, συνδεσα τη ντιζα, εβαλα τα νεα θερμαινομενα grips, τις νεες αλουμινενιες χουφτες με τις βασεις τους, τους καθρεφτες (με ενα βαψιματακι και νεες ανοξειδωτες αλενοβιδες)...
Το τιμονι ειχε αρχισει να γεμιζει!
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130131-0946-04_zpsc18e599d.jpg

Ταξιδευτης
14-06-2013, 18:06
Πισω απο το μουτρο της μηχανης οι πλεξουδες ηταν γενικα ενα χαλι απο το εργοστασιο.
Περιττο να πω οτι μεχρι να φτασω να τελειωσω με τη μηχανη θα κατεληγα να κανω και 30 αναδιαταξεις στη χωροδιαταξη αυτων των καλωδιων λογω των νεων ηλεκτρικων, φισων και της νεας πλεξουδας που μπηκε! :lol: :P
Δεν πειραζει ομως! Ολα μες το προγραμμα ειναι.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130201-1158-31_zps9073a9b3.jpg


Μιλωντας για χαλι, οι πατεντες "επισκευων" που εβρισκα διασπαρτες στη μηχανη δεν ειχαν τελειωμο, κανοντας με να θυμωνω απεριοριστα με ολους εκεινους που δηλωνουν μηχανικοι αλλα δεν δειχνουν καμια φροντιδα σε αυτο που κανουν.
Αυτο που βλεπετε ηταν τα καλωδια για τη κορνα. Το ενα ηταν μισοτσακισμενο και το αλλο ειχε προ πολλου κοπει. Ποια ηταν η "επισκευη "; Τυλιγμα του γυμνου καλωδιου με το χερι και λιγη μονωτικη ταινια.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130129-1321-49_zps08276edc.jpg


Δεκα λεπτα αργοτερα και 2 φισες μετα...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130129-1326-13_zpsb7b221f0.jpg


Τοσο δυσκολο θα ηταν καποιος να κανει το ιδιο πραγμα παλιοτερα; Εγω που ημουν ασχετος και μου ειχε παρει δεκα λεπτα...
Ομως το επομενο βημα θα επαιρνε πολυ περισσοτερο. Ειχα να ασχοληθω με κατι που εκ πρωτης εδειχνε μαλλον ακατορθωτο: το παντρεμα του δεξιου διακοπτη του Suzuki με το διακοπτη και τη γκαζιερα του BMW.

Το ανοιγμα στο νεο διακοπτη χρειαστηκε λιγη δουλεια για να δεχτει τη ντιζα της BMW ομως ειχαμε αρκετα θεματα: ο διακοπτης της Suzuki προφανως δεν ειχε στοπ στη θεση που ειχε η γκαζιερα του F και η ιδια η γκαζιερα ηταν ενα κλικ μεγαλυτερη σε διαμετρο, οποτε κλεινοντας το διακοπτη το γκαζι γυριζε με δυσκολια και εμενε ανοιχτο.
Αυτο επρεπε να διορθωθει πληρως!

Πηρα το πλαστικο σωμα απο ενα "ουπα" που χρησιμοποιουμε για να στερεωνουμε καλωδια σε τοιχους και το τοποθετησα μεσα στο νεο διακοπτη. Το σχημα του σε U μου επετρεψε να το βαλω σε σημειο που δεν ενοχλουσε καθολου το συρματοσχοινο της ντιζας αλλα και παραλληλα δημιουργουσε ενα ωραιοτατο και γερο στοπ οταν εκλεινε η γκαζιερα.
Με ενα dremel μεγαλωνα ελαφρα τη διαμετρο του διακοπτη οποτε και το γκαζι τωρα μπορουσε να γυριζει τελειως απροβληματιστα.

Ετοιμοι; Ουτε κατα διανοια. Αυτα ηταν τα ...ευκολα! Τωρα ειχα να παλεψω με τα ηλεκτρικα σε κατευθυνση ...ανωτερα θεωρητικη! :p

Ταξιδευτης
14-06-2013, 18:08
Περαν του οτι ειχα να κανω με σοβαρα ρευματα που ευκολα θα μπορουσαν να κανουν ζημια αν συνδεα αλλα αντι αλλων (ρελε της μιζας, kill switch κλπ) ειχα να συνδεσω και ενα σωρο νεα ηλεκτρικα που θα τοποθετουσα στη μηχανη. Συναγερμος, GPS tracker, 12βολτες παροχες, εξτρα προβολεις με αυτονομο διακοπτη και δικο του ρελε...

Επειδη ειχα αρκετα νεα ηλεκτρικα με το καθενα να θελει δικες του παροχες και αφου ηδη ειχα προσβαση στο νεο διακοπτη για να ταιριαξω καλωδια κλπ, αποφασισα να σχεδιασω μια τελειως νεα πλεξουδα που θα τοποθετουσα παραλληλα με την υπαρχουσα καλωδιωση της μηχανης.
Ο σκοπος μου ηταν να εχω οσο γινεται περισσοτερες κοινες συνδεσεις μεταξυ των νεων ηλεκτρικων και οσο το δυνατον λιγοτερες συνδεσεις στις γραμμες της μηχανης.

Ολα τα νεα συστηματα θα επαιρναν ρευμα απο 3 σημεια: μια γραμμη 12v μονιμα ανοιχτη απευθειας απο τη μπαταρια, γραμμη 12v με on/off απο τη μιζα της μηχανης και μια κοινη γειωση για ολα.
Με τη βοηθεια ηλεκτρολογικου προγραμματος σχεδιασα τη νεα πλεξουδα στον υπολογιστη και ξεκινησα να την κατασκευασω.

Σε πρωτο πλανο ο ετοιμος φωτιζομενος διακοπτης για τους προβολεις, οι συνδεσμολογιες και οι τερματικες συνδεσεις για τη μπαταρια και το ρελε.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130206-1406-51_zpsb551c53f.jpg


Συντομα αυτο....
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130204-1035-20_zps0f16b850.jpg


...ειχε γινει καπως ετσι!
Τα καλωδια των δυο διακοπτων ειχαν αντιστοιχηθει σωστα και πλεον συνεχιζα με την υπολοιπη πλεξουδα.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130206-1053-59_zps9d548b73.jpg


Εφτιαξα τη νεα συνδεσμολογια, ενωσα το on/off του ρελε των επιπλεον προβολεων με την υπαρχουσα καλωδιωση του δεξιου διακοπτη, 12βολτες παροχες, αναμονες για συναγερμο και GPS tracker... η μακαροναδα ηταν ετοιμη!
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130206-1403-21_zpsd2f4e149.jpg


Ενα καλο χτενισμα αργοτερα και το σπαγγετι εμοιαζε καπως ετσι... Οχι ασχημα ετσι;
(μεταξυ μας, κοιταζοντας τωρα τη φωτογραφια αν με ρωτουσατε που παει τι δεν θα ειχα ιδεα να σας πω! :P )
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130206-1450-36_zps3c6acc0a.jpg


Τοποθετηση του διακοπτη στη μηχανη, συνδεση ρελε και καλωδιων...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130210-1020-31_zps8fa89f56.jpg


...ασφαλειοθηκες, καθαρισμα, μονωση και τακτοποιηση των πλεξουδων... Ουφ!
Αρκετος κοπος αλλα αφου δουλεψε τελικα δεν μπορω να παραπονεθω (παραδοξο παντως να μην ειχε πιασει κατι φωτια με εμενα που ειχε μπλεξει το κακομοιρο το μηχανακι...! :D )
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130211-0040-50_zpsa3b04cdd.jpg

Ταξιδευτης
14-06-2013, 18:18
Η μπαταρια που ειχε η μηχανη οταν την πηρα στα χερια μου ηταν εντελως λαθος για το συγκεκριμενο μοντελο. Οχι μονο ηταν χαμηλοτερων αμπερωριων (8Ah αντι για 10Ah) αλλα οπως ανεφερα στην αρχη ηταν και λαθος μεγεθους, με αποτελεσμα να μην χωραει σε ορθια θεση αλλα μονο ξαπλωμενη στο πλαι.
Χωρια που το βιδωτο καπακι που κρατουσε τη μπαταρια στη θεση της ειχε εξαφανιστει προ πολλου και την κρατουσαν στη θεση της με tiewraps.
Σιγουρα μια οχι ιδανικη κατασταση -ειδικα σε μια μηχανη on-off που θα βγει και εκτος δρομου ενδεχομενως και θα κοπανηθει.

Η F650 χρησιμοποιει μια μπαταρια ψηλη και στενη -το αντιθετο απο το συνηθες σε αλλες μοτο και ακομα χειροτερα βγαινει μονο σε ανοιχτου τυπου με ταπες κατι που ηθελα να αποφυγω οπωσδηποτε.

Εκανα μια βολτα απο ενα μαγαζι που θελει να λεγεται και οτι ειναι ειδικοι σε μπαταριες auto-moto και απογοητευτηκα. Ο ιδιοκτητης ηταν αγενεστατος. Μου εδειξε μια ανοιχτου τυπου, αλλα οταν του ειπα οτι δεν θελω ανοιχτη μπαταρια γυρισε και μου ειπε με εκνευρισμενο υφος: "μονο αυτη η μπαταρια υπαρχει για τη μηχανη σου".
Οταν του εξηγησα οτι εχω βρει στο εξωτερικο εναλλακτικες μπαταριες αλλα θα προτιμουσα να δωσω κατι παραπανω και να την παρω απο εδω, εκεινος επεμεινε με το υφος οτι δεν υπαρχει εναλλακτικη και οτι αυτος ξερει, "τοσα χρονια κανουμε αυτη τη δουλεια" κλπ κλπ

Ετσι δεν γινοταν δουλεια. Εψαξα στο f650 site για εναλλακτικες προτασεις απο αλλες μηχανες. Τα παιδια εκει ειχαν δοκιμασει διαφορων μεγεθων μπαταριες και ειχαν κανει μια λιστα με το τι ταιριαζει και τι οχι.
Τελικα ανακαλυψα οτι το KLR650 φοραει μπαταρια κλειστου τυπου στις ιδιες διαστασεις με την εργοστασιακη και ακομα καλυτερα, ειναι και ελαφρα μεγαλυτερων αμπερωριων 12Ah. Αψογα!
Την αγορασα απο ενα μεγαλο μπαταριομαγαζο στη Σπυρου Πατση και συντομα ειχε βρει τη θεση της ομορφα πανω στη μηχανη, παρεα με τις τακτοποιημενες καλωδιωσεις, τα εξτρα ρελε, τις ασφαλειοθηκες για τα θερμαινομενα κλπ.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130211-0107-57_zps301d5a46.jpg


Εβαλα και το πολυ ομορφο καινουργιο πισω στοπ LED το οποιο και παντρεψα με την εργοστασιακη φισα καθως ηταν σε πολυ καλη κατασταση και προσπαθουσα να κραταω τη ...κοπτοραπτικη στο μικροτερο ποσοστο που μπορουσα.
Νεα pins, κολληση, θερμοσυστελλομενα...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130211-0328-47_zps2ae0ba1e.jpg


Eτοιμο και το νεο φαναρι. Pas mal.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130211-0359-19_zps2d69b714.jpg

Ταξιδευτης
14-06-2013, 18:28
Με τα ηλεκτρικα να εχουν πλεον τελειωσει ηταν ωρα να πιασω ενα θεμα στο οποια θα χρειαζομουν βοηθεια.
Θυμαστε αυτη τη τρισαθλια προσπαθεια να κολληθει η σπασμενη βαση της σχαρας;
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/121113-2031-05_zpsbfef7077.jpg


Επρεπε να παω σε καποιο καλο μηχανουργειο για να γινει σωστη δουλεια εξ' αρχης.
Για αυτο ομως η μηχανη επρεπε να κινηθει.
Ειχα ηδη αλλαξει τα λαδια αλλα κατι μεταξυ των θυσαυρων που βρηκα στη μαγνητικη ταπα με προβληματιζε: Ενα μαυρο συρματακι που εμοιαζε υποπτα πολυ με μικρο ελατηριο. Απο που ομως να ηταν; Τι δουλεια θα μπορουσε να εχει ενα τοσο ψιλο ελατηριο μεσα σε ενα ολοκληρο μοτερ;
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130201-1210-01_zps7a963a53.jpg


Ψαχνοντας στο f650 για κατι αλλο επεσα τυχαια πανω σε μια φωτογραφια και τοτε εκανε κλικ! Το ελατηριο αυτο ηταν απο τον τεντωτηρα της καδενας των εκκεντροφορων.
http://faq.f650.com/FAQs/Photos/TimingPhotos/TimingChainTensionerRatay.jpg


Παλι καλα που ηταν μια πολυ ευκολη αλλαγη. Αγορασα το νεο ανταλλακτικο και βγαζοντας μια μεγαλη βιδα στην αριστερη πλευρα της μηχανης εβγαλα τον σπασμενο τεντωτηρα και εβαλα τον νεο.
Οι τεντωτηρες αυτοι με τα χρονια και τη κινηση της καδενας φθειρονται και θελουν ελεγχο/αλλαγη. Ποιος να τον ελεγχε ομως; Εδω δεν ειχαν κανει αλλα και αλλα και θα κοιτουσαν αυτο;
Ευτυχως κατοπιν σχολαστικου ελεγχου, το περιστατικο δεν εδειξε να ειχε περαιτερω συνεπειες στην υγεια του κινητηρα -ενα ακομα δειγμα της αντοχης αυτου του Αυστριακου μοτερ.

Ταξιδευτης
14-06-2013, 18:29
Με φρεσκο λαδακι στο καθαρισμενο μοτερ, ηταν ωρα για δοκιμη.
Δυο μηνες αφοτου ειχα φερει τη μηχανη στο γκαραζ θα εβλεπα για πρωτη φορα αν η προσπαθεια μου ειχε αποτελεσμα η οχι!

Την εβαλα μπροστα και πηρε με μια μιζια! :) Το μοτερ γουργουριζε στο ρελαντι χαρουμενο -τελος οι διακοπες, τα μπερδεματα στο ανοιγμα του γκαζιου και τα σβησιματα!

Μηνες μετα η ταλαιπωρη μηχανη εβλεπε ξανα το φως του ηλιου καλυτερη απο ποτε!
Μπορει να μην ειχε πλαστικα επανω της και να απειχε αρκετα απο το τελικο αποτελεσμα, αλλα βλεποντας την εξω στο φως της ημερας να δουλευει ετσι ησυχα ηταν για μενα η καλυτερη επιβραβευση της δουλειας μου και σαν να μου ελεγε με το τροπο της ενα μεγαλο ευχαριστω που καποιος ειχε την διαθεση να ασχοληθει μαζι της. :)
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130203-0400-46_zpsfa6f5c15.jpg


Εχουμε ακομα αρκετο δρομο ομως λεμε -δεν θα σταματουσαμε εδω!
Γραμμη για τη Λ. Αθηνων λοιπον, οπου με περιμενε ενας απιθανος τρελαρας και πολυ καλος μηχανουργος για να φτιαξουμε την σχαρα. :)
Πρωτα απ' ολα εφυγαν ολες οι παλιες κολλησεις. Αφου η βαση λειανθηκε και καθαριστηκε, επεσε η νεα κολληση, οχι μονο στα σημεια που επιανε πριν αλλα και σε ολα τα αλλα τμηματα που χρειαζονταν ενισχυση.

Το αποτελεσμα ηταν αψογο. Η βαση ενισχυθηκε για να αντεχει ενδεχομενα βαρη και εγινε καλυτερη και απο το εργοστασιο. Σιγουρα ομως καμια σχεση με το πριν ετσι; :ye02:
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130211-0214-05_zpsc3367cd9.jpg

gentleman
14-06-2013, 21:26
Φιλε Νικο απο τις πιο ομορφες αφηγησεις και ιστορια αγαπης που εχω διαβασει τελευταια!! Με συγκινησες με το μερακι σου την αφοσιοση σου και το παθος σου! Ειμαι και εγω ιδιοκτητης παρομοιας μηχανης !! Και μοιραζομαι το παθος σου και την αγαπη για το μηχανακι αυτο! Αλλωστε ο φιλος μας ο Argi δεν την εχει βαφτισει τυχαια "Το αξιοπιστο"!!:ye02: Περιμενω να ξημερωσει αυριο μια νεα μερα για να διαβασω ενα νεο αποσπασμα της πιο ωραιας ιστοριας μεταξυ ενος αναβατη με μερακι και ενα αξιοπιστο "Φουντουρακι" (να κανω και ριμα) :sm7: Καλο βραδυ Νικο !!Τα λεμε συντομα!:ye33:

nikos-x
14-06-2013, 21:44
. . . Απο την αλλη, εχοντας περασει ολη τη διαδικασια της ανακατασκευης απεκτησα εμπειρια και γνωση στο συγκεκριμενο μοντελο, που μου δινουν ενα υπεροχο αισθημα σιγουριας πως ΟΤΙ και αν συμβει στη μηχανη ειτε θα ξερω αμεσα τι ειναι, ειτε θα ξερω που να κοιταξω για να το διορθωσω. :)
Και αυτο ειναι κατι που δεν μπορει να στο δωσει ουτε ο καλυτερος μηχανικος του κοσμου! :cool: . . .

:ye02:

Νικόλα, το ίδιο απολαυστικός όσο και τα ταξίδια σου. :re25:

. . . Εβαλα και το πολυ ομορφο καινουργιο πισω στοπ LED το οποιο και παντρεψα με την εργοστασιακη φισα καθως ηταν σε πολυ καλη κατασταση και προσπαθουσα να κραταω τη ...κοπτοραπτικη στο μικροτερο ποσοστο που μπορουσα.
Νεα pins, κολληση, θερμοσυστελλομενα...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130211-0328-47_zps2ae0ba1e.jpg . . .

:ha16: ωχ η μεσούλα μου. :p

Σου λύθηκε και η απορία. :D

. . . Mα να μην υπαρχει τιποτα πανω σε αυτη τη ταλαιπωρη μηχανη που να μην θελει φροντιδα και επιδιορθωση; . . .

Ταξιδευτης
15-06-2013, 10:01
Οταν γυρισα ασχοληθηκα με τα πισω μαρσπιε. Οπως θυμαστε η μηχανη -για καποιο ανεξηγητο λογο- δεν ειχε πισω μαρσπιε και αντι αυτου καποιος ειχε βαλει μια κουρμπαρισμενη σιδερενια σωληνα με λιγη κολληση και βιδες για τα πατακια! Αυτη η αθλια πατεντα ηταν απο τα πρωτα πραγματα που πεταξα στα σκουπιδια με μεγαλη ευχαριστηση οταν ξεκινησα την επισκευη της μηχανης.

Στο μεταξυ βρηκα ενα σετ μαρσπιε απο Αγγλια σε πολυ συμφερουσα τιμη. Δουλευαν σωστα ομως ηταν πολυ ταλαιπωρημενα και ηθελαν ενα γενικο ρεκτιφιε.
Και στα δυο μαρσπιε η βαφη ξεφλουδιζε σε μεγαλα κομματια και αποκαλυπτε μεγαλα τμηματα σκουριας -προφανως απο την εκθεση στους χειμερινους αλατισμενους δρομους της Αγγλιας.

Στο δεξι μαρσπιε ειχε σπασει το νυχι που κραταει το πατακι στη οριζοντια θεση οταν ειναι ανοιχτο, ενω και η βιδα που επιανε το πατακι στο μαρσπιε ειχε κολλησει απο τα χρονια, τη σκουρια και τη βρωμα και δεν εβγαινε ουτε με καλεμι και σφυρι!

Ο μηχανουργος εβγαλε τη βιδα και μου εφτιαξε νεο νυχι στο πατακι, οποτε ηταν ωρα να τα περιποιηθω. Αρχικα ειχα σκεφτει να βαψω μονο τα σημεια που ειχαν ξεφλουδισει αλλα συντομα ανακαλυψα οτι οταν εβαζα επανω τη νεα βαφη αυτο εκανε την παλια μπογια να ανασηκωνεται στις ακρες και να ξεφλουδιζει χειροτερα!
Ομολογω οτι η ιστορια αυτη με παιδεψε λιγο μεχρι να γινει σωστα αλλα τελικα αποφασισα να τα βαψω σωστα ξυνοντας τη παλια βαφη και περνωντας νεο υποστρωμα -μια διαδικασια που θελει υπομονη, επιμονη και πολυ τριψιμο. :P

Ξεκινησα με τα βασικα: καλο καθαρισμα απο τη βρωμα, τις σκουριες και τα ξεφλουδισμενα σημεια του χρωματος.
Ετριψα τη παλια βαφη μεχρι το μεταλλο δινοντας ιδιαιτερη εμφαση στα σημεια που ειχαν ηδη ζημια απο το καιρο και το αλατι του δρομου και στη συνεχεια περασα μερικα χερια ασταρι μεταλλου σε σπρευ και ξανα τριψιμο με ψιλο γυαλοχαρτο μεχρι η επιφανεια να γινει οσο πιο λεια γινεται και να υπερκαλυπτει την παλια βαφη μεχρι εκει που η βαφη ηταν καλη.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/SNV80001_zps2ea5de56.jpg


Ουτως η αλλως θα βαφονταν συνολικα τα μαρσπιε αλλα αφου η παλια βαφη σε καποια σημεια ηταν σε αριστη κατασταση δεν υπηρχε λογος να την ξυσω τελειως.
Μετα απο ολο αυτο το τριψιμο και την προετοιμασια αρχισα το πιο ωραιο κομματι: το βαψιμο.
Πολλα ελαφρα χερια χρωματος για να αποφυγουμε τρεξιματα και λοιπες ιστοριες και κατοπιν 3 καλα χερια βερνικιου, και το αποτελεσμα ηταν αυτο:
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/SNV80006-2_zps6de270d7.jpg


Εβαψα και τα μεταλλικα μερη στα πατακια, εβαλα παντου νεες ανοξειδωτες βιδες και τα μονταρα στη μηχανη.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/SNV80008-2_zpsb88826e3.jpg

Ταξιδευτης
15-06-2013, 10:07
The devil ομως λενε οτι ειναι in the details και πανω σε μια τετοια λεπτομερεια ηταν που εδω και καιρο εψαχνα να βρω λυση. Βλεπετε, ο μερικος χιλιομετρητη ειχε χαλασει, η πιο σωστα δουλευε αλλα δεν μηδενιζε (τι πρωτοτυπο!).
Ο λογος ηταν οτι μια μικρη ντιζα πισω απο κουμπι που το συνεδεε με το χιλιομετρητη ειχε κοπει και βεβαια οσο και να γυριζες το κουμπι δεν εκανε τιποτα.
Κοστος αντικαταστασης απο την μερκελοεταιρια; 60+ ευρω. Για ενα ντιζακι 5 εκατοστων και ενα στρογγυλο κουμπι;! Ασε μεγαλε δεν θα παρω.

Ομως επρεπε να βρω μια λυση. Σε μια μηχανη χωρις δεικτη βενζινης αλλα ουτε καν λυχνια ρεζερβας (μα γιατι ρε Μπεμβε;!!) ο μερικος χιλιομετρητης ηταν ζωτικης σημασιας οργανο αν δεν ηθελες να βρεθεις να σπρωχνεις 300 φορτωμενα κιλα μεσα σε μια ερημο με τα κορακια να κρατανε ηδη μαχαιροπηρουνα.

Οπως μια μερα κοιτουσα το ταμπλο και τη τρυπα που θα αφηνε το μισητο κουμπι αν το εβγαζα μου ηρθε μια ιδεα...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/SNV80010_zps2d9c1b48.jpg


Trip computer ποδηλατου!
Aπο την εποχη που ημουν πιτσιρικας μεχρι σημερα τα εν λογω gadgetακια ειχαν εξελιχθει σε κανονικους υπολογιστες ταξιδιου, μετρωντας οτι μπορει να φανταστει κανεις.
Στιγμιαια ταχυτητα, μεση/ανωτατη ταχυτητα, θερμοκρασια περιβαλλοντος, διπλους μερικους χιλιομετρητες (ΧΑ!), συνολικο οδομετρο... Χαμος! Και το καλυτερο; Με τιμη τη ΜΙΣΗ η και λιγοτερο απο αυτο που ηθελε η ρημαδα η αντιπροσωπεια για μια ντιζα 5 ποντων και ενα κουμπι.

Η γνωστη για τα trip computer της εταιρια Sigma - ειχε ακριβως αυτο που εψαχνα. Οχι μονο ειχε ολα τα παραπανω αλλα ηταν και φωτιζομενο για το βραδυ!
http://www.gatsoulis.gr/image/BC%201609.jpg


Η πλακα ειναι οτι απο την αρχη ειχα σκεφτει οτι θα ηθελα να εχω ενα ψηφιακο display πανω στο παλιομοδιτικο ταμπλο, ετσι για να σπασει λιγο τη μονοτονια των απλων οργανων της μηχανης. Με αυτο το display οχι μονο ειχα ενα αψογο χιλιομετρητη με ενδειξη πραγματικης ταχυτητας κινησης της μοτο (αφου μετρουσε περιστροφες του τροχου) αλλα και ταιριαζε αψογα στο ταμπλο ομορφαινοντας το κατα πολυ.

Για να δουλεψει βεβαια σωστα επρεπε να βρω ενα σημειο οπου ο μαγνητης θα ηταν κοντα στον αισθητηρα. Αυτο ειναι ευκολο σε ενα ποδηλατο αλλα οχι και τοσο σε μια μηχανη, οπου οι διαστασεις ειναι γενικα μεγαλυτερες.
Ομως η λυση βρεθηκε τοποθετωντας τον αισθητηρα με αποστατες στη δεξια μπουκαλα της αναρητης σε σημειο που ηταν προστατευμενος αλλα και κοντα στον αισθητηρα που ειχε βρει τη θεση του πανω σε μια ακτινα του τροχου.

Το μικρο καλωδιο του αισθητηρα τακτοποιηθηκε και δεθηκε πανω στη μεγαλυτερη και πολυ ανθεκτικοτερη ντιζα του οδομετρου που -ω τι συμπτωση - ανεβαινε και αυτος στο ταμπλο των οργανων!

Στο τελος το περιβαλλον ...εργασιας δεν ειχε καμια σχεση με το παρελθον.
Χουφτες carbon, θερμαινομενα grips, fatbar της Protaper, 12βολτη παροχη στο τιμονι, 12βολτη παροχη στο ταμπλο, διακοπτης για τα φωτα στο ταμπλο (δεν φαινεται στη φωτο), νεοι διακοπτες απο Suzuki Bandit, νεες μανετες και στο κεντρο το πολυοργανο BC1609 της Sigma!
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/DSC_4325_zps218dcc8f.jpg

Ταξιδευτης
15-06-2013, 10:09
Για το τελος ομως ειχα αφησει το καλυτερο: Τη βαφη των πλαστικων.
Αυτο ηταν το δευτερο πραγμα οπου θα χρειαζομουν τη βοηθεια ενος ειδικου.
Και τι βοηθεια! Ο φιλος Σπυρος απο την extreme-motopainting (www.extreme-motopainting.gr) εβαλε ολη του τη τεχνη στα πλαστικα της μηχανης για να δημιουργησει ενα εκπληκτικο αποτελεσμα.

Αποφασισαμε τα πλαστικα να βαφτουν Λευκο με περλα ενω καποια τμηματα στο μουτρο, στο μπροστα φτερο και τα πλαινα θα βαφονταν μαυρο σατινε, κανοντας ενα παιχνιδι στο θεμα ασπρο-μαυρο.
Οταν με πηρε τηλεφωνο οτι ηταν ετοιμα και τα εφερε απο το γκαραζ εμεινα να τα χαζευω.
Η δουλεια του Σπυρου ηταν πραγματικα εξαιρετικη! Το επιπεδο ποιοτητας της βαφης ηταν κατι που οι περισσοτερες εργοστασιακες μηχανες δεν εχουν δει ουτε στα καλυτερα του ονειρα...
Οι φωτογραφιες δεν χρειαζονται περισσοτερα σχολια.

Φτερο...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130211-0020-53_zpsef79e31c.jpg


Μουτρο...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130211-0021-27_zpsf2395f27.jpg


...και το συνολο:
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130211-0028-05_zpse0d843b1.jpg

Ταξιδευτης
15-06-2013, 10:11
Επιασα τη συναρμολογηση του ...παζλ προσπαθωντας να μην πανικοβαλλομαι απο τις αμετρητες βιδες και παραβιδακια που βρισκονταν διασπαρτα γυρω μου.
Εβαλα τα στρατευματα σε ταξη και επιασα δουλεια!
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130212-1320-10_zps032e0cc4.jpg


Ολες οι βιδες ελεχθηκαν και σφιχτηκαν με τη παραδοσιακη μεθοδο "brute force and ignorance" (aka ropokleida are for gays) και... τι; Δεν πιστευω να νομιζατε οτι τελειωσαμε;

Τα πλαστικα ηταν ετοιμα για τοποθετηση αλλα ελειπε μια τελευταια πινελια.
Εκατσα στον υπολογιστη και σχεδιασα καποια νεα δικα μου λογοτυπα, αλλα και ενα-δυο γνωστα σε ολους σας για τη μηχανη -δεν θα μπορουσα να την αφησω ετσι και να εβαζα επανω τα παλιομοδιτικα αυτοκολλητα της BMW, ετσι δεν ειναι; ;)



Αφου πηρα τις διαστασεις στις οποιες ηθελα να τα εκτυπωσω, τα πηγα σε ψηφιακη μορφη σε μαγαζι που ειδικευεται στην εκτυπωση αυτοκολλητων καθε ειδους. Δυο μερες μετα ηταν ετοιμα και δεν περιμενα την ωρα να τα δω επανω στη μηχανη!http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130223-1958-22_zps9e91c27b.jpg



Τα σχολια δικα σας...
F650 Adventure :) :)
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/DSC_4326_zpse2f0be0c.jpg


"Made for adventure" Αντι να τα αγορασετε απο την Τουρατεκ για 15000 ευρο /τεμαχιο :P μπορειτε απλα να επιλεξετε τη σχετικη γραμματοσειρα που χρησιμοποιησαν στο Macintosh που τα εφτιαξαν και να τα βγαλετε σε οσα αντιτυπα θελετε! :P
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/DSC_4331_zps0eb6753a.jpg

http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/DSC_4333_zpscf978e00.jpg


Οpen Horizons...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130223-2053-18_zpse48a7931.jpg

gentleman
15-06-2013, 10:33
Νικολα καλημερα!! Πω πω τι μου κανεις πρωι πρωι !! Ζηλεψα!!:ye33: Μου αρεσε πολυ η "πατεντα" με το οργανακι της Sigma! Ηρθε κουτι η ιδεα σου διοτι και εγω εχω μεινει απο χιλιομετρητη :wo20: και μου ζητανε τρελα λεφτα για μεταχειρισμενο Νεύρα!! Αναμενω τη συνεχεια!!

Ταξιδευτης
15-06-2013, 10:53
Τωρα εμεναν πλεον μικροπραγματα.
Η μηχανη οταν την εβγαλα εξω και πηγα στο μηχανουργειο διαπιστωσα οτι ακριβως στις 4000 στροφες κομπιαζε, ενω στο κλεισιμο του γκαζιου η εξατμιση εσκαγε σαν τρελη!

Το βολτομετρο που ειχα τοποθετησει στο μεταξυ πανω στη μηχανη μου εδειξε τον εναν ενοχο: ανορθωτης.
Γιατι δεν εκπλησσομαι;

Μετρησα τα ρευματα με το πολυμετρο και επαληθευτηκα.
Στο ρελαντι ειχε 15.3+, ενω στις 4000 στροφες εδειχνε συνεχως, μια ~15 μια 11 και μετα ξανα 15!
Καλα κρασια.
(Υποψη οτι η σωστη ταση ειναι να κραταει αναμεσα σε 13.8 - 14.4 χοντρικα. Οτιδηποτε πιο πανω βραζει τη μπαταρια και οτιδηποτε πιο κατω την ξελιγωνει χωρις να τη φορτιζει.)

Καποιοι θα σκεφτουν "αγορα νεου ανορθωτη" αλλα οχι εγω.
Καταρχας ο νεος ανορθωτης απο την αντιπροσωπεια εχει μερικα θεμελιωδη μειονεκτηματα:

1. Ειναι το ιδιο σκ@τ@ με αυτον που τα ειχε φτυσει.
2. Ως νεο ανταλλακτικο απο την μαμα εταιρια θα μου κοστιζε την Αρτα και τα Γιαννενα και λιγο απο Ζαγοροχωρια.
3. Θα εκανα πιο πλουσια την αντιπροσωπεια.

Περα απ' τη πλακα παντως και περαν του αδικαιολογητου κοστους ως νεο ανταλλακτικο, ο ανορθωτης στο F ηταν -με τα σημερινα μετρα- επειικως απαραδεκτος.
Οι νεοι ανορθωτες στις συγχρονες μοτο ειναι τεχνολογιας MOSFET, χρησιμοποιωντας κυκλωματα νεας γενιας που παραγουν πολυ λιγοτερη θερμοτητα και κατα συνεπεια ειναι και πιο αποδοτικοι ΚΑΙ καιγονται πολυ πιο δυσκολα.

Τοτε ομως αυτη η τεχνολογια δεν υπηρχε, οποτε παιρνεις παλια τεχνολογια σε νεες τιμες. Οχι καλο!

Ετσι μετα απο τη σχετικη μελετη στο απιθανο f650.com (τα τερατα ειχαν κανει μεχρι και κανονικη ακτινογραφια σε κλ@σμενο ανορθωτη!) ειδα οτι ανακαλυψαν οτι ο ανορθωτης του GS 2ης γενιας δουλευε αψογα πανω στη μηχανη, με καποιες πολυ μικρες αλλαγες στη συνδεσμολογια των καλωδιων.

Ο original ανορθωτης περα απο τα 3 κιτρινα καλωδια που ερχονται απο το δυναμο, εχει 2 καλωδια + (ενα συνεχες απο τη μπαταρια και ενα διακοπτομενο απο τη πλεξουδα) και μια γειωση που πιανει στο πλαισιο. Διαβαζει τη διαφορα τασης μεταξυ τους διορθωνοντας αναλογα και στελνει την καταλληλη ταση στη μπαταρια, και την υπερβαλλουσα ταση την αποβαλλει ως θερμοτητα.

Ο ανορθωτης 2ης γενιας ειναι λιγο διαφορετικος. Διαβαζει την διαφορα τασης εσωτερικα χωρις επιπλεον + καλωδιο, με ενα καλωδιο κατευθειαν στη μπαταρια, ενω και η γειωση του ειναι απευθειας πανω στον αρνητικο πολο της.

Ετσι απλα το μονο που επρεπε να κανω ειναι να αφησω στην ακρη τα δυο θετικα καλωδια που ερχονταν απ' τη πλεξουδα για τον ανορθωτη και να συνδεσω τον νεο απευθειας στη μπαταρια και στα 3 καλωδια απο το δυναμο.

Στα συν του νεου ανορθωτη; Τον εβρισκα σε πολυ καλη τιμη απο το internet ΚΑΙ ηταν πολυ μεγαλυτερου rating, κατι εξαιρετικα σημαντικο!
Το ηλεκτρικο συστημα του Funduro ειναι συνολικης δυναμικης 280 watt ενω του F/GS ειναι 400 watt, οποτε και ο ανορθωτης του δευτερου ειναι αντιστοιχα μεγαλυτερος για να σηκωνει τα επιπλεον ρευματα.

Ετσι οταν ενας ανορθωτης 400 watt καλειται να διαχειριστει 280 το κανει χωρις να ζοριζεται ιδιαιτερα. Ακομα χαμηλοτερες θερμοκρασιες = ακομα μεγαλυτερη ζωη = καλυτερη αξιοπιστια.

Ετσι μετα απο λιγο ψαξιμο στο ebay βρηκα εναν ανορθωτη απο GS Dakar του 2003 με 50 ευρω.
Τον εβαλα επανω και δοκιμασα τα ρευματα με το πολυμετρο. Τωρα κραταει 14.3 σαν βραχος ΠΑΝΤΟΥ. Δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα ειλικρινα. Ρελαντι, ψηλα, χαμηλα, παντου 14+.
Προφανως αναβοντας προβολεις κλπ πεφτει περι τα 13.5 αλλα μεχρι εκει. Αψογος!

Το προβλημα ομως με τα σκασιματα παρεμενε... Αυτο μπορουσε να σημαινει μονο ενα πραγμα, οσο και να ηθελα να το αποφυγω. Καρμπυρατερ.

Ταξιδευτης
15-06-2013, 11:06
Επιασα να βγαλω τα καρμπυρατερ, μια πολυ εξειδικευμενη εργασια που προβλεπει τα ακολουθα: βγαζουμε τους σφιγκτηρες, σπρωχνουμε τις λαστιχενιες εισαγωγες αερα να βγουν απο τα καρμπς και μετα τα τραβαμε με οση δυναμη εχουμε, ενω μπινελικωνουμε με οσο το δυνατον πιο εξελιγμενες βρισιες διαθετουμε.
Προσοχη: το μπινελικωμα ειναι εξαιρετικα σημαντικο τμημα της εργασιας. Εγω οσο δεν εριχνα καντηλια δεν γινοταν τιποτα.
Οταν τα απειλησα οτι θα τους ζητησω τις γερμανικες αποζημιωσεις της κατοχης βγηκαν αμεσως! :D :p

Με τα καρμπυρατερ εξω και εχοντας πλεον πολυ καλυτερη γνωση του τι και πως βρηκα αμεσως τις βιδες αερα που δεν ειχα βρει την τελευταια φορα. Κοιταξα τις ρυθμισεις τους και απογοητευτηκα.

Ενω το βιβλιο του κατασκευαστη οριζει 5 στροφες απο τερμα κλειστο, η μια ηταν 2 και η αλλη 2.5! Οτι 'να ναι.
Για αυτο εκανε ολα αυτα τα σκασιματα -το μειγμα ηταν πολυ φτωχο. Εβγαλα τις βιδες και τις καθαρισα γιατι τα κεφαλια τους ηταν μες τη βρωμα και βεβαια τα orings ηταν ελαφρα ξεχειλωμενα.
Να υποθεσω οτι στον καθαρισμο και ρυθμιση που τους ειχαν γινει προσφατα αυτα ειχαν ξεχαστει να ελεγχουν; Ποιος ξερει.

Αλλαγη orings λοιπον, ρυθμιση στις 5 στροφες κατα τα προβλεπομενα και δοκιμη. Σκασιματα τελος! :ye02:
Η χαρα που παιρνει καποιος οταν καταφερνει κατι εκει που οι επαγγελματιες δεν κανουν τιποτα δεν περιγραφεται! (Συν οτι ειναι τσαμπα ε; :D )

Ταξιδευτης
15-06-2013, 11:10
Νικολα καλημερα!! Πω πω τι μου κανεις πρωι πρωι !! Ζηλεψα!!:ye33: Μου αρεσε πολυ η "πατεντα" με το οργανακι της Sigma! Ηρθε κουτι η ιδεα σου διοτι και εγω εχω μεινει απο χιλιομετρητη :wo20: και μου ζητανε τρελα λεφτα για μεταχειρισμενο Νεύρα!! Αναμενω τη συνεχεια!!

Καλημερα φιλε gentleman! :)
Εμπρος της γης οι παππουδιερες λεμε!! :D

Χαιρομαι που σου εδωσα ιδεες -σιγα μην τα σκαμε τσαμπα και βερεσε για καθε κοκοκοψαρο που αποφασισε να αποδημησει εις Κυριον. Για οτι θες εδω ειμαστε.

Ταξιδευτης
15-06-2013, 11:20
Μετα και απο τις τελευταιες λεπτομερειες ημουν ουσιαστικα ετοιμος.
Εμενε μονο ενα τελευταιο θεματακι -τα προβολακια- το οποιο ομως για να λυθει ζητουσε κατι πολυ διαφορετικο απο τις τεχνικες γνωσεις των υπολοιπων: ηθελε ..φαντασια.

Σιγουρα οι εξτρα προβολεις δεν ειναι καθολου απαραιτητοι αλλα οντως ειναι μια ωραια πινελια πανω σε μια μηχανη "περιπετειας", οποτε αν και η τιμη ειναι καλη τοτε γιατι οχι; :)

Απο την αρχη του project oταν αγοραζα διαφορα μικροπραγματα για να βαλω στη μηχανη, ειχα ως μπουσουλα το οσο το δυνατον μικροτερο κοστος.
Συνεπως αν εβαζα προβολακια σιγουρα ΔΕΝ υπηρχε περιπτωση να πληρωνα 150-300 ευρω που ζηταει η Touratech για τα προβολακια ξενον της.
Δεν εχω αμφιβολια οτι ειναι κορυφαια, οτι φωτιζουν εξαιρετικα, οτι ειναι ανθεκτικα κλπ, ομως η ολη ανακατασκευη ειχε ως φιλοσοφια το value for money, και σιγουρα 300 ευρω για 2 προβολακια ΔΕΝ το λες και "ευκαιρια".

Οι εναλλακτικες δεν ηταν πολλες, ομως εγω ηξερα τι εψαχνα. Χαμηλο βαρος, ανθεκτικο κελυφος και οσο το δυνατον μικροτερη καταναλωση ρευματος (στα πλαισια μιας λαμπας αλογονου τουλαχιστον).

Τα προβολακια LED (η μαλλον "led") που εβρισκα στο ebay ηταν πλαστικουρες και με τα Leds εκτεθειμενα δεν νομιζω να κρατουσαν για πολυ σε μια μπορα.
Απο την αλλη τα πιο ανθεκτικα, μεταλλικα προβολακια ηταν στο παλιο στυλ "γκουμουτσα", με το αντιστοιχο βαρος.

Τελικα μετα απο αρκετο ψαξιμο βρηκα ακριβως αυτο που εψαχνα. Οικονομικα, με μεταλλικη κατασκευη και κανονικο χοντρο γυαλι μπροστα, με λαμπες αλογονου που μπορουν να αντικατασταθουν και μπονους το αρκετα χαμηλο βαρος (200 γρ. το ενα) και φλατζες αδιαβροχοποιησης.
Τελεια!

Πως θα εμπαιναν ομως στη μηχανη; Εκει χρειαστηκε η φαντασια.
Οι λυσεις που εβλεπα στο δικτυο ηταν ειτε ακομψες (δεμενα με tiewraps πανω στα μπροστινα καλαμια), ειτε μαλλον επιφοβες (βιδωμενα στις βιδουλες που κρατανε τον πλαστικο ανεμοθωρακα στη θεση του) ειτε απλα χοντροκομμενες (τρυπα στα πλαστικα της μηχανης και βιδωμα με κοντρα παξιμαδια).
Δεν μου εκανε καμια απο αυτες τις λυσεις.
Στο μεταξυ ειχα αγορασει ενα πολυ ωραιο σετ custom μεταλλικες βασεις σε σχημα L που προφανως ηθελα να χρησιμοποιησω στο ολο project. Πως να το εκανα ομως αυτο χωρις να κανω ζημια στα πλαστικα η να πρεπει να κανω τρυπες;
Μια σκεψη θα ηταν να βιδωνα τα προβολακια πανω στα καγκελα της μηχανης, αλλα και δεν θα εχω αγορασει ακομα και αν εβαζα τους προβολεις εκει δεν θα μπορουσα να χρησιμοποιησω τις πολυ ωραιες βασεις μου... Προβλημα.

Τελικα μια μερα βγαζοντας τις πλαινες βιδες απ' τα fairings του μουτρου μου ηρθε η επιφωτηση.
Θα μπορουσα να βαλω τα προβολακια παρεα με τις βασεις τους στα πλαστικα του μουτρου με δυο επιπεδα λαμακια ουσιαστικα σαν "κρεμαστα" απο το πανω τελειωμα του πλαστικου.
Για να μην κουνιεται πανω κατω θα εβαζα ταινια διπλης οψης εκει που το αλουμινενιο λαμακι ακουμπουσε το πλαστικο εκτελωντας παραλληλα χρεη προστατευτικου για να μην γρατσουνιστουν τα πλαστικα απο τα λαμακια και το τελειωμα στο λαμακι θα το διπλωνα προς τα μεσα, ουσιαστικα αγκαλιαζοντας το γεισο του πλαστικου.

Για επιπλεον στηριξη και για να καθονται σε σωστη αποσταση απο τα πλαινα των fairings, θα εβαζα μια μακρυτερη βιδα στη θεση της κανονικης βιδας του fairing και απο μεσα ως αποστατη θα χρησιμοποιουσα ενα κομματι καουτσουκ απο σωληνακι βενζινης -ηταν λες και ειχε φτιαχτει για αυτη τη δουλεια!

Πηρα απ' ενα μηχανουργειο μερικα μικρα λαμακια αλουμινιου αρκετα χοντρου για να μην κοβεται αλλα και αρκετα ευκαμπτου ωστε να μπορω με μια πενσα να του δωσω τις γωνιες που θα ηθελα.
Εκανα τις μετρησεις, τρυπησα τα λαμακια, εβαλα παντου παξιμαδια ασφαλειας, τακτοποιησα και τα καλωδια ωστε να μην φαινονται πολυ ακαλαισθητα και το αποτελεσμα ηταν αυτο:
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/IMG_5282_zps9d519499.jpg



Με την κατασκευη αυτη τα προβολακια ειναι πληρως ρυθμιζομενα ως προς τη πορεια της δεσμης και απο τις πρωτες δοκιμες δειχνουν να ειναι πολυ σταθερα. Και χωρις να τρυπησω τιποτα!
Συν το οτι ετσι φαινεται και η ωραια βαση GS οπως ηθελα.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/IMG_5283_zps69c1ce21.jpg

Ταξιδευτης
15-06-2013, 11:23
Η τελευταια πινελια που περιμενε να μπει στα fairings εδεσε πολυ ομορφα με το λοιπο συνολο νομιζω...
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/IMG_5281_zpscf0d8390.jpg



Το βολτο/θερμοκρασιο/μετρο (οι κινεζοι ειναι φιλοι μας) μπηκε στη θεση του στο ταμπλο και συμπληρωσε ιδανικα τα οργανα.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/IMG_5284_zps31d448e0.jpg

Ταξιδευτης
15-06-2013, 11:29
Tελικα, μετα απο ολα αυτα εβγαλα μια καλη βολτα τη μηχανη και ενοιωσα μια τεραστια χαρα που δεν περιγραφεται.
Η μηχανη ηρθε στα χερια μου σε μια κατασταση αποσυνθεσης, χωρις να μπορει να δουλεψει ουτε για 5 μετρα.
Και τωρα, 5 μηνες μετα λειτουργουσε υποδειγματικα, λες και ειχε μολις βγει απο το εργοστασιο.

Εκατσα και κοιτουσα το τελικο αποτελεσμα με ενα μεγαλο χαμογελο ικανοποιησης...
Δεν ξερω αν ειχα κανει καλη δουλεια η οχι απο τεχνικη αποψη, αλλα ηταν δουλεια που ειχε γινει με φροντιδα, μερακι και αγαπη.
Πραγματα που αυτη η καημενη μηχανουλα δεν ειχε ποτε της και που αναζητουσε αδικα τοσα χρονια...

Και τωρα εστεκε εδω μπροστα μου αγερωχη, να λαμποκοπαει και ηταν σαν να με ευχαριστουσε που μετα απο τοσα χρονια, τοσες κακουγχιες, τοσους αδιαφορους ιδιοκτητες και αλλους τοσους τεχνικους που εκαναν καθε ειδους πατεντα και κακοτεχνια επανω της, τωρα ειχε βρεθει εδω καλυτερη απο ποτε, ετοιμη για τις νεες περιπετειες της ζωης της.

Και το ονομα αυτης; Gwynevere, η πριγκιπισσα του φωτος, το ομορφο Πνευμα του καταλευκου χιονιου. Καλωσηρθες!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/IMG_5278_zps644de086.jpg


http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130212-2132-43_zpsd5a3e5cd.jpg


http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130212-2134-36_zpsb10b21d2.jpg


http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/DSC_4335_zpsb51a2ead.jpg


http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/DSC_4329_zps3b9a6652.jpg

nikos-x
15-06-2013, 11:55
. . . Και το ονομα αυτης; Gwynevere, η πριγκιπισσα του φωτος, το ομορφο Πνευμα του καταλευκου χιονιου. Καλωσηρθες!

http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/IMG_5278_zps644de086.jpg . . .

:re25: πανέμορφη.
Να τη χαρείς και να σου ανταποδίδει την αγάπη και τη ζωή που της έδωσες.

Ο ιππότης και η Gwynevere :rolleyes: ή Αύρα τι λέει για όλα αυτά;

ΥΓ: Η πατεντούλα με τον ιμάντα στη βαλίτσα, έγινε λόγο απουσίας της βάσης, ή για περισσότερη αντοχή στο βάρος και τους κραδασμούς;

Ταξιδευτης
15-06-2013, 12:07
:re25: πανέμορφη.
Να τη χαρείς και να σου ανταποδίδει την αγάπη και τη ζωή που της έδωσες.

Ο ιππότης και η Gwynevere :rolleyes: ή Αύρα τι λέει για όλα αυτά;

ΥΓ: Η πατεντούλα με τον ιμάντα στη βαλίτσα, έγινε λόγο απουσίας της βάσης, ή για περισσότερη αντοχή στο βάρος και τους κραδασμούς;

Η γλυκεια μου Αυρα δεν λεει τιποτα γιατι την εχω παντα φροντισμενη, γυαλισμενη και με την κουκουλιτσα της και τωρα το καλοκαιρι θα της κανω και εκεινης ενα καλο σερβισακι αν και δεν το χρειαζεται απαραιτητα. (Χοντα γαρ)

Χωρια που της εχω υποσχεθει νεο ταξιδακι στα περιξ οποτε με αυτο θα μου συγχωρουσε τα παντα! :D

Αν και νομιζω οτι στο κατω κατω χαιρεται που πλεον εχει παρεουλα την Gwyn στο γκαραζ. ;)

ΥΓ. Η πατεντουλα εγινε για 2 λογους: η βαλιτσα ειναι TsinTson (ακριβης αντιγραφη της V46 της Givi οι ατιμοι!) αλλα επειδη δεν εχω διαθεση να εμπιστευτω τις βασεις που φτιαχνουν οι σχιστοματηδες φιλοι μας, ο ιμαντας αυτος ειναι απλα μια φτηνη ασφαλεια που εγγυαται οτι η βαλιτσα δεν θα σηκωθει να φυγει σε κανενα γκρεμι με ολο μου το βιος μεσα. :D

Μια ευχαριστη "παρενεργεια" της πατεντας αυτης ειναι οτι βαζοντας αλλες δυο μεταλλικες λουπες στο πλαι θα εχω μια ωραιοτατη δεστρα για οτιδηποτε αντικειμενο κυλινδρικου σχηματος (sleeping bag, σκηνη, μπουκαλι νερου, θηκη εργαλειων κλπ)

Kalen
15-06-2013, 12:12
Ευγε φιλε !! Η αγαπη που της εδειξες πραγματικα φαινετε!!

Πολυ καλο ποστ! :re25:

lempoi
15-06-2013, 12:16
Απιθανος!!!! ποσο ζηλευω αυτο το μερακι!!!!:re26::re26:

DoctorAbo
15-06-2013, 12:25
Ένα βράδυ πριν κάνα δυο μήνες ήρθε ο Νίκος στην εβδομαδιαία συνάντηση του VFRH στο ΣΥΜΟΦΕ και έφερε το συγκεκριμένο μηχανάκι άρτι ανακατασκευασμένο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο το χαλβάδιαζα από το 03 αλλά προτίμησα να πάρω μια Africa. Μόλις είδα τι έφτιαξε ο Νίκος το ζήλεψα πραγματικά. Είναι τόσο όμορφο που που σε κάνει να το επιθυμήσεις αμέσως. Και δεν είναι μόνο η τέλεια κατάσταση στην οποία το έχει φέρει. Είναι οι πινελιές που του έχει βάλει, είναι το εικαστικό του πράγματος. Πιθανά και η αγάπη που έβαλε πάνω του. Πρόκειται για τη διαδικασία που κάποιος καταπιάνεται με κάτι πεθαμένο και το ξαναζωντανεύει. Πρόκειται για τη δημιουργία.

Μόνο που θέλει τελικά προσοχή. Φιλοσοφικά μιλώντας, δεν πρέπει να θαυμάζει κανείς το δημιούργημα αλλά τον δημιουργό.

Όποιο μηχανάκι και αν κυκλοφόρησε ο Νίκος τα χρόνια που γνωριζόμαστε πάντα έβλεπες πως είχε δημιουργησει πάνω του.

Νίκο ένα πράγμα θέλω να σου ευχηθώ με αυτό. Να κάνεις ένα ταξίδι αντάξιο της εικόνας που δημιούργησες. :re25::re25:

gentleman
15-06-2013, 12:37
Αχ Νικο τελειωσα το διαβασμα με αναστεναγμο , θαυμασμου , σεβασμου, και παραδοχης οτι εισδαι πολυ μερακλις!!!! Πολλα Μπραβο:re25::re25::re25::re25:
Μου αρεσε πολυ το οργανο βολτο/θερμο/κλπ/μετρο!Ηθελα να βαλω απο Africa Twin αλλα τουτο εδω ειναι πολυ πιο κομψο!!:ye02: Αν μπορεις και θελεις δωσε καμια πληροφορια για το οργανακι :ye33:! Και ενα αλλο θελω αππο σενα τι ζελατινα της εβαλες διοτι εχω της "μαμας" της επανω και στα μακρυνα ταξιδια (εθνικη) με κουραζει στα πολλα χιλιομετρα !! Ευχαριστω εκ των πρωτερων !!:ye32:

Ταξιδευτης
15-06-2013, 13:06
Νίκο ένα πράγμα θέλω να σου ευχηθώ με αυτό. Να κάνεις ένα ταξίδι αντάξιο της εικόνας που δημιούργησες. :re25::re25:

Tα σεβη μου ρε φιλε Δημητρο! Να σαι καλα! :re26:

Αχ Νικο τελειωσα το διαβασμα με αναστεναγμο , θαυμασμου , σεβασμου, και παραδοχης οτι εισδαι πολυ μερακλις!!!! Πολλα Μπραβο:re25::re25::re25::re25:
Μου αρεσε πολυ το οργανο βολτο/θερμο/κλπ/μετρο!Ηθελα να βαλω απο Africa Twin αλλα τουτο εδω ειναι πολυ πιο κομψο!!:ye02: Αν μπορεις και θελεις δωσε καμια πληροφορια για το οργανακι :ye33:! Και ενα αλλο θελω αππο σενα τι ζελατινα της εβαλες διοτι εχω της "μαμας" της επανω και στα μακρυνα ταξιδια (εθνικη) με κουραζει στα πολλα χιλιομετρα !! Ευχαριστω εκ των πρωτερων !!:ye32:

Και παλι ευχαριστω για τα καλα λογια.
Το οργανο ειναι το Sigma 1609, με κοστος 32 ευρω απο τον Γατσουλη στο Πειραια. (Μαγαζι με ποδηλατα). Εχει και πιο οικονομικα οργανακια καθως και πιο ακριβα. Σιγουρα θα βρεις ενα να σου κανει.

Η ζελατινα ειναι της Kappa. Κοστος 80 ευρω καινουργια απο το ebay. Καποια μαγαζια στο ebay.it εχουν αρκετα κομματια. :ye02:

siraxanz
15-06-2013, 13:57
Π ο ι η τ η ς.

Τον σεβασμό μου και ένα ευχαριστώ από καρδιάς που το μοιράστηκες!

Μακάρι να ευχαριστηθείς την παρέα της Γκιουνιβερ και
να κάμετε μαζί όλα όσα ονειρεύτηκες

ortho
15-06-2013, 15:14
Νίκο είσαι εξαιρετικός!

Είχα "ρουξήξει" το ταξιδιωτικό σου στο Βόρειο Ακρωτήρι και το ίδιο έκανα και τώρα!

Ο τρόπος που παρουσιάζεις αυτό που δημιουργείς προκαλεί "ζήλια", σε κάνει να θέλεις να προσπαθήσεις για κάτι αντίστοιχο!

Εκανες στα μάτια μου ελκυστική μιά μηχανή που αναγνώριζα την αξία της αλλά δε μου έκανε το "κλικ".

Σε ευχαριστώ!

Περιμένω την επόμενη αφήγησή σου...... για όποιο θέμα επιλέξεις!

:th11::th11::th11::th11::th11::th11::th11:

kosta12gs
15-06-2013, 16:01
Όπως έγραψε καποιος πιο πάνω...

πολλα :re26: στο δημιουργο...

καλά χιλιομετρα στην Αύρα και τη Gwyn






κάποιος να ειδοποιησει το f650.com

για να βαλει ενα λινκ στα "τεχνικά θεματα διαφορα" του φόρουμ. :lo19:

man gs
15-06-2013, 16:04
Αλλο ενα καταπληκτικο ταξιδιωτικο απο τον φιλο Νικο :re25:

Gwynevere καλοταξιδη
:)

J.T.R
15-06-2013, 16:13
Μπορει το αλογο να ηταν γερικο ,μεταμορφωθηκε ομως σε ενα δυνατο και ομορφο ατι:ye33:

Μπραβο σου:re25::re25::re25:

vtheo
15-06-2013, 16:49
Μόνο ένας ιδιοκτήτης μερακλής θα μπορούσε να φέρει την μοτό σ αυτή την κατάσταση.Διορθώνοντας όχι μόνο φθορές αλλά και ατέλειες του κατασκευαστή.Γι αυτό όποτε βλέπω μηχανάκι κάποιας ηλικίας σε άριστη κατάσταση τα συγχαρητήρια τα δίνω στον ιδιοκτήτη και όχι στον κατασκευαστή.Να σαι καλά και να την ταξιδεύεις όπως και όπου θέλεις...

Alfa7
15-06-2013, 17:04
Ρε παληκάρι έσκισες...πολύ καλή δουλειά και με αγάπη...!

Όσο για τις "πατέντες" που αναφέρεις στη διαδρομή της επαναφοράς της μοτό, ένα μεγάλο μπράβο !!!

SpyrosNa
15-06-2013, 18:48
Υπομονή, επιμονή, μεράκι και κατασκευαστικό ήθος. Εύγε, τέτοιους ανθρώπους θέλουμε για να πάμε μπροστά.

Και πάλι εύγε!

Σπύρος

Magelanos
15-06-2013, 19:18
Ήμουν σίγουρος για ένα Α αποτέλεσμα όταν στην έδωσα…:ye33: Αλλά αυτό βρε Νίκο είναι ΑΑΑ…:wo20:Μπράβο γιατί κάνεις πολλά διαφορετικά πράγματα, με δικτη δυσκολίας υψηλό να φαίνονται παιχνίδι στα χέρια σου..:re25: Τον ανορθωτή τελικά τον ξανά έβαλες στην παλιά του θέση; Δεν θα υπάρχει τώρα θέμα με θερμοκρασίες,:wha13: λύθηκε το πρόβλημα λόγο ανορθωτή από gs 400w;

spitiko
15-06-2013, 19:20
Εύγε, οι προλαλήσαντες τα έχουν πει ολα.

vassilis68
15-06-2013, 19:32
Απλά άριστος. Συγχαρητήρια, καλοτάξιδη να κάνει πολλά ασφαλή και ενδιαφέροντα χιλιόμετρα.

GAGARIN
15-06-2013, 19:52
ΜΠΡΑΒΟ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ..........:re25::re25:

ΚΑΛΑ ΧΛΜ ΝΑ ΧΕΙΣ!!!!!!!

tsak8
15-06-2013, 20:33
2 τα αστέρια στο γκαράζ πλέον, πολλοί νέοι δρόμοι ανοίγονται!:re25::re25:
Το πόσο ζηλεύω την ¨πατεντοσυνη¨ σου δεν λέγεται!!:re26:
Υ.Γ
Να τα βλέπουν αυτα μερικοί νέοι ιδιοκτήτες f650 που λένε για στριπτιζ:lo19::lo19:

gentleman
15-06-2013, 21:25
Tα σεβη μου ρε φιλε Δημητρο! Να σαι καλα! :re26:



Και παλι ευχαριστω για τα καλα λογια.
Το οργανο ειναι το Sigma 1609, με κοστος 32 ευρω απο τον Γατσουλη στο Πειραια. (Μαγαζι με ποδηλατα). Εχει και πιο οικονομικα οργανακια καθως και πιο ακριβα. Σιγουρα θα βρεις ενα να σου κανει.

Η ζελατινα ειναι της Kappa. Κοστος 80 ευρω καινουργια απο το ebay. Καποια μαγαζια στο ebay.it εχουν αρκετα κομματια. :ye02:
Ευχαριστω Νικο για της πληροφοριες !:ye32:

ARGI
15-06-2013, 21:26
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/IMG_5278_zps644de086.jpg
:re27::re27::re27::re27::re27::re27:
:re25::re25::re25::re25::re25::re25:

el_dem
15-06-2013, 21:30
Τα λόγια λίγα, τα συναισθήματα πολλά.
Καιρό είχα να διαβάσω μονοκοπανιά ολόκληρο θρεντ-σεντόνι.
Δεν είναι μόνο η αγάπη σου για την επιδιόρθωση, αλλά και η τέχνη σου στα κείμενα.

Συγχαρητήρια για όλα.

yns
15-06-2013, 21:57
Απλά υποκλίνομαι. Περιμένω με ανυπομονησία το αντίστοιχο ταξιδιωτικό! ;)

:re26:

zandesiro
15-06-2013, 22:21
Μπράβο και από έμενα.. ...Εύχομαι πολλά καλά χιλιόμετρα.....!!!:re27::re27:

fotislarissa
16-06-2013, 01:59
Οσα μπραβο και να πει καινεις ειναι λιγα

Vagelis Gar
16-06-2013, 02:14
http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/IMG_5278_zps644de086.jpg


http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130212-2132-43_zpsd5a3e5cd.jpg


http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/130212-2134-36_zpsb10b21d2.jpg


http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/DSC_4335_zpsb51a2ead.jpg


http://i491.photobucket.com/albums/rr280/nil06/Project%20F/DSC_4329_zps3b9a6652.jpg

Νικόλα ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να σου πω πως αν σε φέρει ο δρόμος με το μωρό σου από Τρίκαλα μεριά, θα ήθελα να μου τηλεφωνήσεις για να πάμε σε ένα υπέροχο μέρος για καφέ όπου θα σου κάνω δώρο μια φωτογράφηση.
Έχω μείνει άφωνος με το αποτέλεσμα (ειδικά το άσπρο χρώμα είναι ΌΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ).
Μπράβο, Μπράβο και πάλι Μπράβο !!!!!!!!!!!!!!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
16-06-2013, 02:34
Νικόλα, ένα μπράβο θα ήταν λίγο για το project σου ... http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/th_BRAV-82.gif (http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/BRAV-82.gif)

Το θέμα μεταφέρεται στο ...Τεχνικά θέματα - DIY

κ γίνεται αξιοσημείωτο ... ;)

nivam
16-06-2013, 02:37
Πολλά RESPECT αδελφέ!!!
Σέυχαριστούμε που το μοιράστικες μαζί μας!!
:ye33:

tsitsos
16-06-2013, 07:49
Μπράβο Νικόλα :th11::ye32::re26:

Ταξιδευτης
16-06-2013, 09:18
Νικόλα ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να σου πω πως αν σε φέρει ο δρόμος με το μωρό σου από Τρίκαλα μεριά, θα ήθελα να μου τηλεφωνήσεις για να πάμε σε ένα υπέροχο μέρος για καφέ όπου θα σου κάνω δώρο μια φωτογράφηση.
Έχω μείνει άφωνος με το αποτέλεσμα (ειδικά το άσπρο χρώμα είναι ΌΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ).
Μπράβο, Μπράβο και πάλι Μπράβο !!!!!!!!!!!!!!


Και το ρωτας φιλε Βαγγελη; Εννοειται πως θα ερθω να τα πουμε!
Δεν ειναι η φωτογραφηση το θεμα αλλα τα τοσο υπεροχα σχολια και η τοσο ομορφη προσκληση απο συναδελφους μηχανοβιους που ξερω οτι ενοιωσαν διαβαζοντας αυτη την ιστορια οσα και εγω οταν τα ζουσα. :ye02:

Καλη ανταμωση λοιπον! :ye02:

YΓ. Και παλι ευχαριστω ολα τα παιδια για τα εξαιρετικα σχολια! :)

staga1200
16-06-2013, 14:03
:re26::re26:
Αψογος λέμε !!!!!!! :ye33:

PITS
16-06-2013, 21:09
:ye02: φοβερο αποτελεσμα μπραβο σου

Papadopaidi
16-06-2013, 23:10
Ταξιδευτή έχεις τον Θεό μαζί σου.
Μπράβο σου.


http://digilander.libero.it/iomaria2006/religione5.gif

GsDakar
16-06-2013, 23:31
Τωρα οχι Ιαπωνια,τον γυρω του κοσμου κανει.....

frits
16-06-2013, 23:58
Τωρα οχι Ιαπωνια,τον γυρω του κοσμου κανει.....



Xίλια μπράβο φίλε, ο ορισμός για την λέξη μεράκι, καλοτάξιδο να είναι ...:)

moby_gr
17-06-2013, 10:10
Πολύ αξιόλογη δουλειά!

Μπράβο για το μεράκι και την υπομονή :re25:

dim
17-06-2013, 18:40
Είσαι μερακλής.Μπράβο για την υπομονή και την επιμονή.Δύο από τις σημαντικότερες αρετές για να πας μπροστά.:ye28:

steliosx
17-06-2013, 19:58
Tελικα, μετα απο ολα αυτα εβγαλα μια καλη βολτα τη μηχανη και ενοιωσα μια τεραστια χαρα που δεν περιγραφεται.
Η μηχανη ηρθε στα χερια μου σε μια κατασταση αποσυνθεσης, χωρις να μπορει να δουλεψει ουτε για 5 μετρα.
Και τωρα, 5 μηνες μετα λειτουργουσε υποδειγματικα, λες και ειχε μολις βγει απο το εργοστασιο.
Εκατσα και κοιτουσα το τελικο αποτελεσμα με ενα μεγαλο χαμογελο ικανοποιησης...
Δεν ξερω αν ειχα κανει καλη δουλεια η οχι απο τεχνικη αποψη, αλλα ηταν δουλεια που ειχε γινει με φροντιδα, μερακι και αγαπη.
Πραγματα που αυτη η καημενη μηχανουλα δεν ειχε ποτε της και που αναζητουσε αδικα τοσα χρονια...
Και τωρα εστεκε εδω μπροστα μου αγερωχη, να λαμποκοπαει και ηταν σαν να με ευχαριστουσε που μετα απο τοσα χρονια, τοσες κακουγχιες, τοσους αδιαφορους ιδιοκτητες και αλλους τοσους τεχνικους που εκαναν καθε ειδους πατεντα και κακοτεχνια επανω της, τωρα ειχε βρεθει εδω καλυτερη απο ποτε, ετοιμη για τις νεες περιπετειες της ζωης της.
Και το ονομα αυτης; Gwynevere, η πριγκιπισσα του φωτος, το ομορφο Πνευμα του καταλευκου χιονιου. Καλωσηρθες!



Εξαιρετική δουλειά, αλλά ακόμα πιο εξαιρετικός ο τρόπος που το μοιράστηκες μαζί μα . Να είσαι καλά να την ευχαριστηθείς!!
:re25::re25::re25:

aeriko
17-06-2013, 20:54
Με τον τρόπο που παρουσίασες το όλο στόρυ με έκανες να λαχταρίσω ένα φτωχό πλήν τίμιο f 650 gs. Nα είσαι καλά φίλε μου.

PanLampro
18-06-2013, 00:31
Σπουδαια δουλεια.
Και σπουδαια παρουσιαση κυριως γιατι το εκανες να φαινεται απλό, λογικό και μαλλον ευκολο...:lo19:
Θα ειναι εμπνευση και αφορμη για διαφορα, θα δεις....

panosv
18-06-2013, 06:45
Τυχερή η μικρή έισαι νοικοκύρης!

ΙoannisPanagiotidis
18-06-2013, 15:08
Τζιτζιλόνι το κανες φιλε!...το ανάστησες!:ye36:


...πολυ καλη δουλια!...απιστευτη λεπτομερια! ...το δειχνα εχθες και στο Κωστα!...δεν το ειχε δει τελειωμενο ...καραφλιασε Λεμεε!..χεχε!

...παντα τετοια ρε φιλε!:re25::re25::re25:

v_kostas
18-06-2013, 15:31
Νικόλα είσαι μερακλής τι να πούμε!!:re25:

paschalis
18-06-2013, 20:14
Η επεμβαση αυτου του επιπεδου
και η ευγενικη αναδειξη των λεπτομερειων
σε αυτο το κακομοιρο και ηδη 'προετοιμασμενο' 650,
αναγκαζει καποιους να κυκλοφορουν πλεον εδω μεσα με τα...
μποξερακια τους.:)

Το δε αποτελεσμα,
μαζι με την περιγραφη του,
ειναι απολαυστικοτατο!!
:re25:

GeorgeP
19-06-2013, 12:38
το ''μπραβο'' ειναι λιγο και το ''ευγε'' καπως καλλυτερο........
Δεν ξερω αν υπαρχει η καταλληλη λεξη στην Ελληνικη γλωσσα για να σου αποδωσω τα ευσημα και να σου εκφρασω το θαυμασμο μου γιαυτο που πετυχες με τις ''λιγοστες'' γνωσεις σου και χωρις να εισαι ''ειδημων''.........:):lo20:

Σε ευχαριστω/-ουμε που μοιραστηκες μαζι μου/μας ολη αυτην την διαδυκασια οπου μεσα απο τον ανεπαναληπτο τροπο γραφης σου μας εκανες ''ειδημονες'' και εμπλουτισες τις δικες μας ανυπαρκτες -εν συγκρισει με τις δικες σου - γνωσεις.

Να 'σαι παντα καλα και να εχεις πολλα κι ασφαλη κμ........

Sierso
19-06-2013, 13:23
Συγχαρητηρια και καλοταξιδο!

mitsos68
19-06-2013, 15:11
Μακάρι να υπήρχε και ένα ιδιο πρότζεκτ για τα 1200gs:ye30:

Ταξιδευτης
19-06-2013, 18:09
Τζιτζιλόνι το κανες φιλε!...το ανάστησες!:ye36:


...πολυ καλη δουλια!...απιστευτη λεπτομερια! ...το δειχνα εχθες και στο Κωστα!...δεν το ειχε δει τελειωμενο ...καραφλιασε Λεμεε!..χεχε!

...παντα τετοια ρε φιλε!:re25:

Να σαι καλα ρε καρνταση! Τα φιλια μου στον Κωστη και πολλους χαιρετισμους! Σας χρωσταω και τους 2 οσες παγωμενες μπυρες θελετε!
:cool:

το ''μπραβο'' ειναι λιγο και το ''ευγε'' καπως καλλυτερο........
Δεν ξερω αν υπαρχει η καταλληλη λεξη στην Ελληνικη γλωσσα για να σου αποδωσω τα ευσημα και να σου εκφρασω το θαυμασμο μου γιαυτο που πετυχες με τις ''λιγοστες'' γνωσεις σου και χωρις να εισαι ''ειδημων''.........:):lo20:

Σε ευχαριστω/-ουμε που μοιραστηκες μαζι μου/μας ολη αυτην την διαδυκασια οπου μεσα απο τον ανεπαναληπτο τροπο γραφης σου μας εκανες ''ειδημονες'' και εμπλουτισες τις δικες μας ανυπαρκτες -εν συγκρισει με τις δικες σου - γνωσεις.

Να 'σαι παντα καλα και να εχεις πολλα κι ασφαλη κμ........

Γιωργο δεν ξερω τι να πω μπροστα σε μια τετοια ...ελεγεια! Ξαναμανα ευχαριστω ολοψυχα και χαιρομαι οταν βλεπω τετοια θετικη ανταποκριση σε κατι που εκανα εντελως ερασιτεχνικα (επιμενω!) αλλα με φροντιδα. Ποσο μαλλον οταν προερχονται απο ανθρωπους που ξερουν απο ...βεσπα! :ye33:


Σπουδαια δουλεια.
Και σπουδαια παρουσιαση κυριως γιατι το εκανες να φαινεται απλό, λογικό και μαλλον ευκολο...:lo19:
Θα ειναι εμπνευση και αφορμη για διαφορα, θα δεις....

Φιλε Λαμπρο, δεν το εκανα να δειχνει ετσι. ΗΤΑΝ απλο, λογικο και "βατο". Το μονο που χρειαζοταν ηταν λιγη οργανωση, σωστο ψαξιμο και χρονο για να βρεθουν οι σωστες λυσεις στα οποια προβληματα. :ye36:

Μακαρι λοιπον να σταθει το παρον η αφορμη να βρεθουν και αλλα παιδια να κανουν κατι αντιστοιχο! Οχι τιποτε αλλο αλλα οσο θα φροντισεις εσυ κατι δικο σου που το "πονας", δεν θα το φροντισει κανεις. Χωρια την ικανοποιηση που θα το δεις να γουργουριζει αψογο στο τελος της ολης προσπαθειας!

Η επεμβαση αυτου του επιπεδου
και η ευγενικη αναδειξη των λεπτομερειων
σε αυτο το κακομοιρο και ηδη 'προετοιμασμενο' 650,
αναγκαζει καποιους να κυκλοφορουν πλεον εδω μεσα με τα...
μποξερακια τους.:)
:re25:

LOOOOLLLL :sm7:

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
19-06-2013, 21:16
Δικέ μου έγραξες!Μπράβο και από εμένα!!!!:ye02:

stavrouliasp
20-06-2013, 00:16
Από τις πιο όμορφες ανακατασκευές που έχω διαβάσει! Μπράβο!!

THANOSG
20-06-2013, 09:52
Και πάλι τα συγχαρητήριά μου για την θέληση και το μεράκι σου για να πετύχεις αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα!
Αποδεικνύεται έτσι πως η μηχανή μας προσφέρει για πάντα τις υπηρεσίες της αρκεί να τη φροντίζουμε.
Εσύ απλά την ανέστησες !!!
όσο για το λευκό χρώμα , είναι η αδυναμία μου και τις πρώτες μου μηχανές θυμάμαι πως το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τις βάψω λευκό περλέ σαν το δικό σου!!!
Ευχομαι να σου δώσει πολλές χαρές ταξιδεύοντας σε υπέροχα μέρη!!!

mario
21-06-2013, 03:18
Μπράβο σου φίλε! ΑΞΙΟΣ μοτοσυκλετιστης!

Στάλθηκε από το σούπερ ντουπερ κινητό μου!

balt
22-06-2013, 02:28
ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ:re27::ye32::ye32::ye32:

Segos ioannis
23-06-2013, 14:05
10000 μπράβο :re25::re25::re25:

Γιατί δεν βλέπω της φοτο

siraxanz
24-06-2013, 09:28
10000 μπράβο :re25::re25::re25:

Γιατί δεν βλέπω της φοτο

Μαλλον ο λογαριασμός του Νίκου του Ταξιδευτή στο imageschak

γέμισε και αρχισε να κλειδώνει φωτογραφίες ώστε να τον αναγκάσει να πληρώσει !

Ταξιδευτης
25-06-2013, 15:06
Μαλλον ο λογαριασμός του Νίκου του Ταξιδευτή στο imageschak

γέμισε και αρχισε να κλειδώνει φωτογραφίες ώστε να τον αναγκάσει να πληρώσει !

Ακριβως ετσι ειναι παιδια, με τη διαφορα οτι ειναι το photobucket. :mad:
Εχω χρησιμοποιησει ολο το προβλεπομενο bandwidth για το μηνα αυτο και αν θελω να εχω απεριοριστο θα πρεπει να τους τα σκασω (ναι καλα!)

Δεν πειραζει γιατι καθε μηνα το bandwidth μηδενιζει, οποτε καντε λιγο υπομονη και οι φωτο θα ειναι παλι online οταν κλεισει ο μηνας αυτος. :ye02:

Uriah Heep
14-07-2013, 01:02
Ένας ερασιτέχνης ρίχνει μια γερή κλωτσιά στο στομάχι, της εδώ ιθαγενούς ληστοκουστωδίας της μαστοράντζας και των πολυτελών μοτοσυκλετιστικών ατελιέ...
Ένα thread που παραδίδει φροντιστηριακές ασκήσεις -δωρεάν- στους μισο-ειδήμονες ορχιφορούντες του εγχώριου θιάσου, μοτοσυκλετιστικών συνεργείων και λοιπών γκαλερί...
Μπράβο ρε Νίκο! Έδωσες μια κάλτ αύρα στα αποστεγνωμένα “τεχνικά” του κυανού έλικος...


Πότε θ' ανέβεις για μπύρες?


:di59::di59::di59:

mpampis
20-08-2013, 13:24
Εδω και ενα μηνα περιπου εχω αποκτησει(μου δωθηκε δωρο για την ακριβεια) ενα ολοιδιο gs μαυρου χρωματος με καποια σχετικα προβληματακια....
Φιλε Νικο ενα ταιραστιο ευχαριστω που με εκανες να ανατριχιασω και να αγαπησω ενα κλικ παραπανω την μηχανη μου.Παντα ενιωθα υπερηφανος που αποκτησα(εστω και απο σποντα) ενα BMW 650 GS (ειχα μονο Honda και μεχρι 250 κυβικα) αλλα απο σημερα με εκανες και πολυ πολυ χαρουμενο που εχω στην κατοχη μου ενα τετοιο στολιδι.
Τα μπραβο στα ειπαν πολυ φιλοι μας πριν,εισαι αστερι στο μυαλο και στα χερια.Η ανατριχιλα ακομα υπαρχει,να σε εχει ο θεος δυνατο και γερο να βολτaρεις με το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ σου πλεον gs.

dim
20-08-2013, 20:12
:ye19:
Το ξαναδιάβασα το νήμα!!!
RESPECT!!

billy the kid
21-08-2013, 12:41
Αγαπητέ Νίκο δε σου κρύβω πως ανατρίχιασα στο τέλος της ανάγνωσης αυτης της προσπάθειας να ''αναστήσεις'' τη μοτοσυκλέτα, χαρά στο κουράγιο και την υπομονή σου και μπράβο για το μεράκι που έδειξες. Πολλά κι ασφαλή χιλιόμετρα σου εύχομαι!!

siraxanz
21-08-2013, 21:43
Νικόλα επειδή όλοι μας αγαπήσαμε το άτυχο τότε και τυχερό αργότερα μηχανάκι,

δεν μας κάνεις ένα update από αυτά που μόνο εσύ ξέρεις να κάνεις...

Νέες φωτό, βολτίτσες μαζί της κλπ ωραία..;) :)

bbk
10-09-2013, 10:25
Ετοίμασα καφεδάκι και το διάβασα …. Ή καλύτερα θαύμασα κάθε βήμα…!!!
Φίλε μου μπράβο σου για την δουλειά, την παρουσίαση και το μεράκι.
….και κυρίως για τη υπομονή που επέδειξες.
Μας έχεις βάλει όλους τα γυαλιά…!!!
Καλά χιλιόμετρα να έχεις με το δημιούργημα σου…!!!
Και όχι μόνο με αυτό!!!

kf4
11-09-2013, 17:03
Πολλά συνχαρητήρια για την τέλεια ανακατασκευή και παρουσίαση.:re25::re25::re25:

kotskofi
13-09-2013, 09:02
Το εύγε ειπώθηκε παραπάνω, αλλά οφείλω να το επαναλάβω. Είμαι σίγουρος ότι κάθε χιλιόμετρο πάνως της θα σε ανταμοίβει με χαμόγελα για όσα προσέφερες στην μοτό, αλλά και στην ψυχική σου υγεία! Την καλημέρα μου σε όλους τους εραστές των δύο τροχών...

italos
14-09-2013, 14:58
Ότι νά'ναι!!!!

Μας έστειλες φίλε!!!

Συγχαρητήρια τίποτα άλλο!!!!

MANOS2013
20-09-2013, 18:57
τι να πει κανεις για σενα.. απο καλος μαστορας μεχρι καλος συγγραφεας και πανω απο ολα το μοιραστηκες με μας.. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ!!!