PDA

View Full Version : muscle bike της Ducati


Alext
24-07-2009, 02:17
To Νοέμβριο το muscle bike της Ducati

http://www.mototriti.gr/images/TR.gif http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/thumb_01/NEWS/16060914.jpg (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:;)
Στην αρχή ήταν μια πολύ «τραβηγμένη» για να τη πιστέψει κανείς φήμη, στη συνέχεια οι άνθρωποι της Ducati εμμέσως πλην σαφώς δήλώσαν πως υπάρχει ενδεχόμενο παραγωγής αυτής της μοτοσικλέτας και τώρα πλέον όλα δείχνουν πως το muscle μοντέλο της Ducati θα παρουσιαστεί στο Μιλάνο φέτος! http://www.mototriti.gr/images/TR.gif Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από μια «κατασκοπευτική» φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται μια πρωτότυπη μοτοσικλέτα με το κουστούμι της να δουλεύεται με πηλό. Αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η τελική φόρμα, το μοντέλο έχει αρκετές ομοιότητες με το V-Rod της Harley Davidson και αυτό από μόνο του αρκεί για να μας δώσει μια ιδέα σχετικά με το…ποιόν της μοτοσικλέτας. Φυσικά το πλαίσιο χωροδικτύωμα κάνει αισθητή τη παρουσία του, συνδυαζόμενο όμως με χυτές αλουμινένιες βάσεις, όπως και στο monster 696. Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων «από μέσα», τη σχεδίαση της μοτοσικλέτας έχει αναλάβει ο Bart Janssen-Groesbeek, ο οποίος είχε αναλάβει και τα νέα monster (696 & 1100), οπότε κάποιες ομοιότητες είναι αναμενόμενες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κινητήρας που θα εφαρμοσθεί στο Vyper -όπως φημολογείται ότι θα ονομάζεται- είναι ο V2 των 1198, με αρκετές φυσικά τροποποιήσεις στη απόδοση του, προκειμένου να ταιριάξει με τον χαρακτήρα της μοτοσικλέτας. Ως Ducati που σέβεται τον εαυτό του, το Vyper θα φέρει ένα «πακέτο» φρένων και αναρτήσεων υψηλής απόδοσης, αφού ούτως η άλλως το δυνατό του «χαρτί» απέναντι στον ανταγωνισμό θα είναι σίγουρα η οδική συμπεριφορά. Αναμονή μέχρι το Νοέμβριο λοιπόν, όπου και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Vyper, μαζί με τον αναμενόμενo αντικαταστάτη του Multistrada


μοτοτριτη

Alext
24-07-2009, 02:20
Με αισθητική custom και sport χαρακτήρα

(http://www.mototriti.gr/news/category_last_news.asp?CATEGORY_id=80&news_subcategory_id=575) http://www.mototriti.gr/images/TR.gif http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/thumb_01/NEWS/2906091.jpg (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:;) Όπως σας είχαμε πληροφορήσει πριν από μερικές ημέρες, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της Ducati να παρουσιάσει το περιβόητο muscle bike, Vyper. H σχετική «κατασκοπευτική» φωτογραφία της MCN κυκλοφόρησε πρόσφατα στο δίκτυο και την αναδημοσιεύουμε μαζί με κάποια σχέδια του Luca Bar. http://www.mototriti.gr/images/TR.gif http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/thumb_01/NEWS/2906093.jpg (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:;) http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/thumb_01/NEWS/2906092.jpg (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:;) http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/thumb_01/NEWS/2906094.jpg (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:;) Το Vyper αποτελούσε μέχρι πρότινος απλώς μια φήμη, την οποία οι περισσότεροι Ducatisti έβλεπαν με…κακό μάτι! Γίνεται η Μπολωνέζικη εταιρεία που έχει συνδυάσει το όνομα της με αυστηρά sport μοτοσικλέτες να παρουσιάσει ένα μοντέλο custom; Και όμως γίνεται! Γιατί το σύγχρονο marketing δεν καταλαβαίνει από «ιστορία», «παράδοση» και άλλα τέτοια…γραφικά, παρά υπακούει στους νόμους του χρήματος! Η τεράστια σε μέγεθος αγορά των Η.Π.Α. αποτελούσε «άβατο» για τη Ducati, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε οι μοτοσικλετιστές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αρέσκονται περισσότερο σε «αραχτές» βόλτες και αν τους μιλήσεις για «ξύστρες», ο συνειρμός τους είναι το μολύβι και ουχί οι αγωνιστικές φόρμες.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η Ιταλική εταιρεία δεν θα μπορούσε παρά να πετυχαίνει μικρά μερίδια αγοράς, όπως άλλωστε συνέβαινε δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια. Το «παραθυράκι» ή καλύτερα η «κερκόπορτα» που οδηγεί στην «άλωση» του Βασίλειου των custom, είναι η νέα τάση της κατηγορίας που θέλει τις μοτοσικλέτες αυτές με σαφώς πιο δυναμικά χαρακτηριστικά. Οι αμερικανοί αρέσκονται εκτός των άλλων και στα οχήματα με «muscle» χαρακτήρα, δηλαδή ωμή δύναμη χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι θα την χρησιμοποιήσουν κιόλας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο μοτοσικλέτες όπως το V-Max και το V-Rod κατασκευάστηκαν βάση αυτών των απαιτήσεων. Και εδώ έρχεται η Ducati, που δεν χρειάζεται πλέον να θυσιάσει πολύ από το sport image της για να ανταγωνιστεί αυτέ τις μοτοσικλέτες. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να παρουσιάζεις την πιο «sport» μοτοσικλέτα στη κατηγορία muscle από το να προσπαθείς να ανταγωνιστείς τα νίκελ και τη ράθυμη απόδοση των παραδοσιακών custom…ακόμα και οι βαμμένοι Ducatisti θα βάλουν νερό στο κρασί τους.

Σε ότι αφορά στη μοτοσικλέτα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία έχει μεγάλη σχεδιαστική συγγένεια με το V-Rod της Harley-Davidson, φυσικά φέρει πλαίσιο χωροδικτύωμα (με αλουμινένιες βάσεις), ενώ οι αναρτήσεις και τα φρένα σίγουρα θα μπορούν να αντεπεξέλθουν -και με το παραπάνω- στις sport απαιτήσεις των μελλοντικών ιδιοκτητών. Ο δικύλινδρος κινητήρας προέρχεται από την 1198, και αναμένεται να έχει υποστεί detuning προκειμένου να «γεμίσουν» οι καμπύλες ιπποδύναμης και ροπής στη χαμηλομεσαία περιοχή λειτουργίας.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
24-07-2009, 03:23
Με αισθητική custom και sport χαρακτήρα

(http://www.mototriti.gr/news/category_last_news.asp?CATEGORY_id=80&news_subcategory_id=575)http://www.mototriti.gr/images/TR.gif http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/thumb_01/NEWS/2906091.jpg



http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/thumb_01/NEWS/2906093.jpg (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:;) (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:;).



....από τα "κρυμμένα" ...δεν φαινόταν ότι θά 'βγαινε τέτοιο "κόσμημα" ....

Arkas
25-07-2009, 14:35
:sm8: