PDA

View Full Version : Εργασία και κινητικότητα.


ortho
12-11-2013, 16:10
Επειδή είναι πολύ της μόδας τελευταία ο όρος "κινητικότητα" αποφάσισα να ξεκινήσω εδώ αυτό το θέμα καθότι αμιγώς πολιτικό.

Δε μου ήρθε ξεκάρφωτα..... βλέποντας τα χάλια του επαγγελματικού μου κλάδου, αναρωτήθηκα ποιό είναι το δικό μου μέλλον. Δε θέλει και πολύ σκέψη το πράγμα....εγώ κι όχι μόνο, πολλοί είμαστε σχετικά υπερειδικευμένοι πράγμα που σημαίνει ότι ι επαγγελματικοί μας ορίζοντες είναι αντίστοιχα περιορισμένοι. Αυτό που μας μένει, αν το πράγμα στραβώσει οριστικά είναι η μετανάστευση εσωτερική ή εξωτερική. Αυτό από μόνο του συνιστά μιά μορφή κινητικότητας.
Δεν ε΄ναι όμως μόνο αυτό κινητικότητα. Οπως θέλει να την εφαρμόση η ελληνική κυβέρνηση είναι ουσιαστικά προθάλαμος απόλυσης.

Αλλά η κινητικότητα είναι πολλά διαφορετικά πράγματα. Σας παραθέτω ένα άρθρο-ανάλυση από τον Ριζοσπάστη. Αν αφαιρέσει κάποιος μερικά σημεία που είναι καθαρά απότοκο κομματικής ιδεολογίας, θεωρώ ότι δίνει μιά πολύ καλή εικόνα τι ακριβώς είναι η κινητικότητα στην εργασία, που αποσκοπεί, τι προϋποθέτει......Μπορεί κανείς να συνεχίσει την αναζήτηση στο διαδίκτυο, το έκανα σε γερμανικά σάιτ κι υπάρχουν πλέον πανεπιστημιακά συγγράματα για το θέμα. Δε γνωρίζω αν είναι "πληρωμένα", δείχνουν όμως την τάση για το μέλλον.....

Καλή ανάγνωση λοιπόν και μιά ζωηρή συζήτηση!;)



Τι θέλουν με την «κινητικότητα» στην εργασία;
-- Ενα από τα βασικά εργαλεία για την ανάσχεση της ανεργίας στην ΕΕ, λένε πως είναι η ενθάρρυνση της κινητικότητας στην εργασία. Τι συνέπειες έχει για εργαζόμενους και άνεργους;
Τόσο με τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής (27 - 28/6), όσο και στη διάσκεψη που ακολούθησε στο Βερολίνο (3/7), οι «27» της ΕΕ επανέλαβαν τις στρατηγικές κατευθύνσεις για ανάσχεση τάχα της ανεργίας, προσαρμοσμένες στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, που έχει εκτοξεύσει κυριολεκτικά την ανεργία, κύρια των νέων, λόγω της γενικευμένης καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων. Ανάμεσα στα άλλα, οι αρχηγοί των 27 καπιταλιστικών κρατών της ΕΕ διακήρυξαν ότι ένα από τα βασικά μέτρα που χρειάζονται ενίσχυση και ενθάρρυνση για να μειωθεί ο αριθμός των ανέργων, είναι η «κινητικότητα» στην εργασία. Οι υπουργοί Εργασίας που συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου, σημείωσαν στην κοινή τους διακήρυξη ότι πρέπει «να ενισχυθεί η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, να βελτιωθεί η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης και κατάρτισης και να αξιοποιηθούν σωστά οι διαθέσιμοι πόροι». Τα ίδια επανέλαβε η Α. Μέρκελ στη δήλωσή της, υποδεικνύοντας σαν λύση για την ανεργία τις «έξυπνες μεταρρυθμίσεις», με στόχο να καταστεί «η αγορά εργασίας πιο ευέλικτη» και να ενθαρρυνθεί «η κινητικότητα των εργαζομένων». Αντίστοιχα, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είχε αποφασίσει «αύξηση της κινητικότητας των νέων που αναζητούν εργασία», μεταξύ άλλων μέσω «της ενίσχυσης του δικτύου EURES, της εφαρμογής της οδηγίας για την αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και το πρόγραμμα "Erasmus+"». Τι εννοούν με την κινητικότητα, γιατί καίγονται τόσο να την εφαρμόσουν και τι συνέπειες έχει για τους εργαζόμενους;
Οταν λένε «κινητικότητα» στην εργασία, την αντιλαμβάνονται και την προωθούν σε πολλά επίπεδα:
«Κινητικότητα» από επάγγελμα σε επάγγελμα: Λένε πως σήμερα ο εργαζόμενος δεν μπορεί να ξεκινάει και να τελειώνει τον εργάσιμο βίο του σε μια και μόνη εργασία. Πως οι σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων επιβάλλουν να μετακινείται ο εργαζόμενος σε άλλο επάγγελμα ή ειδικότητα, όταν ο εργοδότης πάψει να τον έχει ανάγκη στο πόστο ή στη θέση εργασίας που μέχρι τότε απασχολούνταν. Η μετακίνηση αυτή, ή η απόλυση, πρέπει να γίνεται με το ελάχιστο ή ακόμα και μηδενικό κόστος για τον εργοδότη, ενώ ο εργαζόμενος καλλιεργεί συνείδηση ότι κάθε δουλειά είναι εφήμερη. Γι' αυτό απελευθερώνουν κι άλλο τις απολύσεις, προβλέποντας επί της ουσίας μηδενικές συνέπειες για την εταιρεία και ελάχιστες αποζημιώσεις προς τους εργαζόμενους, αν η εργοδοσία αποφασίσει να αναδιαρθρώσει μια επιχείρηση και να απολύσει μαζικά τους εργατοϋπαλλήλους της. Ταυτόχρονα, θεσπίζουν συστήματα κατάρτισης και επανακατάρτισης, ώστε ο εργαζόμενος, από νεαρή ηλικία, να μετατρέπεται σε γυρολόγο των κάθε λογής «τυπικών» και «άτυπων» δομών που προσφέρουν δεξιότητες, κάθε φορά που απολύεται από μια δουλειά και πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του επόμενου εργοδότη του. Με αυτόν τον τρόπο, το πτυχίο χάνει κάθε επαγγελματικό δικαίωμα και υποβαθμίζεται η σε βάθος εκπαίδευση σε αντικείμενα που είναι αναγκαία σήμερα για να ικανοποιήσει η κοινωνία τις σύνθετες ανάγκες της. Και, βέβαια, η κινητικότητα στην εργασία συνοδεύεται από γκρέμισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος που κατακτήθηκε με συλλογικούς αγώνες, αφού ο εργαζόμενος δεν θα κατοχυρώνει δικαιώματα που προβλέπονταν έως τώρα από τις Συλλογικές Συμβάσεις (τριετίες, επιδόματα, κ.λπ.), θα μετακινείται από κλάδο σε κλάδο με ατομικές συμβάσεις, και πάει λέγοντας.
Κινητικότητα από χώρα σε χώρα: Λένε πως στις σύγχρονες συνθήκες της παγκοσμιοποιημένης δράσης του κεφαλαίου, ο άνεργος θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να αναζητήσει το μεροκάματο σε οποιαδήποτε χώρα του προσφερθεί. Γι' αυτό φτιάχνουν νόμους για την απασχόληση εργαζομένων σε τρίτες χώρες, όπως η οδηγία Μπολκεστάιν. Γι' αυτό στήνουν πανευρωπαϊκά δίκτυα εύρεσης εργασίας, καλλιεργώντας συνείδηση ότι όλη η ΕΕ είναι μια ενιαία αγορά εργασίας, στην οποία ο άνεργος πρέπει να αναζητήσει εισόδημα, ακόμα κι αν χρειαστεί να ξεσπιτωθεί, να εγκαταλείψει τη χώρα του, να ανατρέπει κάθε τρεις και λίγο την οικογενειακή και κοινωνική του ζωή, να μη στεριώνει πουθενά συνδικαλιστικά και αυτό να έχει αρνητική αντανάκλαση και στο κίνημα. Λένε μάλιστα οι αθεόφοβοι ότι η ιδιοκατοίκηση, το κεραμίδι δηλαδή που μια οικογένεια κατάφερε με κόπους και δάνεια να βάλει πάνω από το κεφάλι της, είναι ανασταλτικός παράγοντας στην κινητικότητα της εργασίας και πρέπει να περιοριστεί! Εγραφε τις προάλλες ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο «VoxEU.org»: «Το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης ίσως είναι ένας σημαντικός λόγος για την υψηλή ανεργία (...) Η Ελβετία έχει 3% ανεργία και 30% ιδιοκατοίκηση, ενώ η Ισπανία έχει 25% ανεργία και 80% ποσοστό ιδιοκατοίκησης (...) Η υψηλότερη ιδιοκατοίκηση οδηγεί σε χαμηλότερη κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, μεγαλύτερους χρόνους μετακίνησης προς την εργασία, και ένα χαμηλότερο ρυθμό σχηματισμού των επιχειρήσεων». Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που στην Αμερική κάνουν θραύση οι «νομάδες» εργαζόμενοι, που ζουν σε τροχόσπιτα και μετακινούνται όπου υπάρχει μεροκάματο.
Τα σχέδιά τους περιγράφουν συνθήκες σύγχρονης δουλείας, ιδιαίτερα για τους νέους. Το σύστημα της εκμετάλλευσης αντιδραστικοποιείται ακόμα περισσότερο και κανένα μερεμέτι δεν μπορεί να κρύψει ότι έχει ωριμάσει η ανάγκη για την ανατροπή του. Η εργασιακή ζούγκλα που φτιάχνουν για τα μονοπώλια θα έχει για θύματα τα εκατομμύρια εργαζόμενους και άνεργους, κύρια τους νέους, που τώρα προσπαθούν να μπουν στην παραγωγή.



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Τι θέλουν με την «κινητικότητα» στην εργασία; (http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7521696&textCriteriaClause=%2B%28%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91+%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D+%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91+%29)

yannis
12-11-2013, 19:00
Υψηλή Εξειδίκευση: Προσόν ή Μειονέκτημα;

Οι τύποι και τα επίπεδα των προσόντων του εργατικού δυναμικού διαφέρουν μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχουν μόνο περιορισμένα σημεία σύγκλισης, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις διαφορές όσον αφορά στις εθνικές παραδόσεις, στην εκπαίδευση και τη κατάρτιση, στις οικονομικές δομές και στη ζήτηση των δεξιοτήτων.
Στην Ευρώπη, ο αριθμός των ατόμων με μεσαίου και υψηλού επιπέδου προσόντων θα συνεχίσει να αυξάνεται (Σχήμα 1), δεδομένου ότι γενικά οι νέοι με υψηλότερα προσόντα θα αντικαταστήσουν παλαιότερους εργαζομένους, οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν.
Σχήμα 1: Εργατικό Δυναμικό ανά Επίπεδο Επαγγελματικών Προσόντων, 2000 – 2020, ΕΕ-27
http://edujob.gr/sites/default/files/arthra/ergatiko_dynamiko_prosonta.png
Πηγή: Cedefop (IER estimates)
Tο ποσοστό των ατόμων με προσόντα υψηλού επιπέδου κρίνεται ότι πρέπει να αυξηθεί και να καταλάβει το 1/3 του συνολικού εργατικού δυναμικού. Τα άτομα με προσόντα μεσαίου επιπέδου θα συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ περίπου του εργατικού δυναμικού. Οι νέοι με ελάχιστα, ή καθόλου προσόντα θα είναι όλο και πιο δύσκολο να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας.
H εσωτερική κινητικότητα των εργαζομένων, η μετανάστευση εντός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, αλλά και εκτός αυτής, επηρεάζουν το μέγεθος του εργατικού δυναμικού και τη σύνθεσή του. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει την προσφορά και τη ζήτηση δεξιοτήτων.
Ωστόσο, οι προβλέψεις δείχνουν ότι, παρά τα σημερινά υψηλά επίπεδα της ανεργίας, θα εξακολουθήσουν να παρατηρούνται κενές θέσεις εργασίας, κυρίως εξαιτίας της ελλείψεως εργαζομένων με συγκεκριμένες δεξιότητες. Οι πιο έντονες ελλείψεις εντοπίζονται σε επαγγέλματα, όπου οι εργαζόμενοι χρειάζεται να έχουν πολύ εξειδικευμένα προσόντα. Τέτοια επαγγέλματα είναι εκείνα που σχετίζονται με τον χώρο της υγείας, καθώς και της εκπαίδευσης.
Συνεπώς, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στο εγγύς μέλλον είναι πιθανό να υπάρξει δυσκολία στην εύρεση προσωπικού κατάλληλα εξειδικευμένου για την πλήρωση θέσεων εργασίας, όπου απαιτούνται εργαζόμενοι υψηλής ειδίκευσης. Αντίθετα, οι πωλήσεις και τα συναφή επαγγέλματα, ενδέχεται να μην αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην κάλυψη των θέσεων εργασίας. Αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί και από την ταχύτητα της οικονομικής ανάκαμψης και από παράγοντες γενικότερους, όπως η ποιότητα των συνθηκών εργασίας.
Η οικονομική ύφεση έχει περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι είναι πιο πρόθυμοι να δεχτούν θέσεις εργασίας για τις οποίες έχουν υπερβολικά προσόντα και περιστασιακές, μερικής απασχόλησης ή άλλες λιγότερο ευνοϊκές για αυτούς μορφές απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων και χαμηλότερων μισθών. Υπό αυτές τις συνθήκες, τα άτομα υψηλής ειδίκευσης εκτοπίζουν ενίοτε χαμηλής ειδίκευσης άτομα από τις θέσεις εργασίας.
Το φαινόμενο «Overqualification» των εργαζομένων δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι με καλύτερα προσόντα διατηρούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη θέση εργασίας τους και προβαίνουν σε καινοτόμες δράσεις, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τη φύση της εργασίας, καθώς και να οδηγήσουν σε αναπτυξιακές τάσεις.
Κωνσταντακοπούλου Δήμητρα PhD
Υψηλή Εξειδίκευση: Προσόν ή Μειονέκτημα; | You Education and Job (http://edujob.gr/node/186441)

############################

Και ρωτάω... μπορεί η κινητικότητα να υπερκεράσει σε κέρδη την εξειδίκευση;;;
Γιατί ο πούρος καπιταλιστής να επιδιώκει κάτι τέτοιο;;
Απλά το κράτος ψάχνει για λύσεις και ο Ριζοσπάστης εχθρούς.

ortho
12-11-2013, 20:51
Μυριζομαι ωραιότατη κουβέντα.

_________________________
...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου!

ortho
12-11-2013, 23:43
Υψηλή Εξειδίκευση: Προσόν ή Μειονέκτημα;


Κωνσταντακοπούλου Δήμητρα PhD
Υψηλή Εξειδίκευση: Προσόν ή Μειονέκτημα; | You Education and Job (http://edujob.gr/node/186441)

############################

Και ρωτάω... μπορεί η κινητικότητα να υπερκεράσει σε κέρδη την εξειδίκευση;;;
Γιατί ο πούρος καπιταλιστής να επιδιώκει κάτι τέτοιο;;
Απλά το κράτος ψάχνει για λύσεις και ο Ριζοσπάστης εχθρούς.




[/RIGHT]

Πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα Γιάννη.:ye02:

Εξαρτάται από ποιά οπτική γωνία το βλέπει κανείς. Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού μπορεί να είναι πρόβλημα σε μιά συγκεκριμένη οικονομία κι αντίστοιχα η ύπαρξη του πρόβλημα σε μιά άλλη.

J-P-HELLAS
15-11-2013, 19:02
Οι υπουργοί Εργασίας που συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου, σημείωσαν στην κοινή τους διακήρυξη ότι πρέπει «να ενισχυθεί η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού,
απλα ενας υπαλληλος θα κανει οποια δουλεια χρειαζεται ο εργοδοτης π.χ καθαρισμα, εξειδικευμενη ειδικοτητα, απλος εργατης, κ.λ.π με τον ιδιο μισθο τον βασικο, και ωραριο οτι βολευει τον εργοδοτη, απλα θα του αλλαζει ειδικοτητα στα χαρτια για να ειναι και αυτος καλυμενος σε περιπτωση π.χ ατυχηματος (κατι που ισχυει στο δημοσιο ηδη)
να βελτιωθεί η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης και κατάρτισης
δηλαδη να πουλησουν οι γερμανοι, αγγλοι, γαλλοι, κλπ τα μηχανηματα τους (βλεπε π.χ siemens) και οτι αλλο χρειαζεται απο υλικοτεχνικη υποδομη και ας μην τα εχεις αναγκη (βλεπε αποφαση ευρωπαικης ενωσης ολα τα διοδια στην ευρωπη να εχουν τα ιδια αυτοματα μηχανηματα πληρωμης "για να μην εχει προβλημα ο ταξιδιωτης" που παραδοξως κατοχυρωθηκε στην siemens
και να αξιοποιηθούν σωστά οι διαθέσιμοι πόροι».
δηλαδη να αγορασεις προιοντα απο αυτους, με δανεικα λεφτα απο αυτους, και οχι απο ανταγωνιστες π.χ κινα, ρωσια

J-P-HELLAS
15-11-2013, 20:01
και να αξιοποιηθούν σωστά οι διαθέσιμοι πόροι».
δηλαδη να αγορασεις προιοντα απο αυτους, με δανεικα λεφτα απο αυτους, και οχι απο ανταγωνιστες π.χ κινα, ρωσια


π.χ η παρακατω συμφωνια, προσοχη στα κοκκινα γραμματα
viSmatodotis.gr: Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας σε δήμους και περιφέρειες (http://vismatodotisgr.blogspot.gr/2013/11/blog-post_2098.html)

Προοίμιο για τη υλοποίηση σημαντικών έργων στην Ελλάδα και δείγμα επενδυτικής ανάκαμψης της χώρας αποτελεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Attica Finance Α. Ε. Π. Ε. Υ. και του κινεζικού ομίλου εταιρειών SUMEC, για επενδύσεις ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με το Βήμα, υπάρχει δέσμευση για άμεση υλοποίηση έργων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας τόσο στον οδοφωτισμό σε Δήμους και Περιφέρειες, όσο και στα ενεργοβόρα κτήρια του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.

Με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών από τους εκπροσώπους των δυο εταιρειών (Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Finance, κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας και ο Πρόεδρος του κινεζικού Ομίλου κ. Κάι Τζίμπο), εκτός της προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού σε έργα τα οποία θα υλοποιούνται με τη συμμετοχή της Attica Finance ή του επενδυτικού της κεφαλαίου – fund, ο κινεζικός Όμιλος θα προσφέρει και την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρευρέθησαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Όπως επισημαίνεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών «η συμφωνία αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια σημαντικών έργων στη χώρα μας που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική ανάκαμψη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσιο υλοποίησης επενδυτικών πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση θετικού οικονομικού κλίματος, το αρχικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο εταιρειών, είχε συναφθεί στις 26 Ιουνίου 2013, οπότε και είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

yannis
17-11-2013, 13:45
Αν κατάλαβα καλά, θεωρείς πως συντελείται η παγκοσμιοποίηση στο κεφάλαιο;;
Και αυτό (αν θεωρητικά συμφωνήσουμε) πως πιστεύεις πως μπορεί να αντιμετωπιστεί;; Με διαχωρισμό του εργατικού δυναμικού σε κράτη, φυλές, χρώματα, συντεχνίες, ειδικότητες κλπ;;;

peterv
17-11-2013, 19:12
παιδια επειδή η κουβέντα σας γίνεται πολύ στο γενικό (του οποίου είμαι οπαδός) δυστυχώς δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω……

Πιο πρακτικά όμως βιώνω από κοντά την κινητικότητα στους ΟΤΑ η οποία μπορεί να πιάσει και εμένα κάποια στιγμή.
Τι βλέπω (όσο μπορώ πιο αποστασιοποιημένα)…. ;

Δημοτικούς αστυνόμους εκπαιδευμένους για ένα 6μηνο στην Βόρεια Ελλάδα σε εγκαταστάσεις της Αστυνομίας , να ψάχνουν Νοέμβριο μήνα που θα αποροφηθούν , όλο δημοσιεύονται διάφορα αλλά τίποτα συγκεκριμένο.
Οι δε αστυνόμοι που παρέμειναν στο δήμο κάνουν τους φύλακες κτιρίων !!!!
Τα περισσότερα παιδιά της αστυνομίας μας 28 από τους 36 στο σύνολο ήταν πτυχιούχοι πανεπιστημίου και είχαν προσληφθεί με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ και μέχρι στιγμής παραμένουν άνεργοι…..
Οσοι δεν βρούν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα , θα αποροφιθούν λέει σαν φύλακες στις φυλακές , λίγοι στην αστυνομία και ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ σαν διοικητικοί !!!!

Σήμερα που μιλάμε σχεδόν καμία υπηρεσία ΟΤΑ δεν δουλεύει σωστά διότι όλοι περιμένουν να δούν τι θα γίνει , θα φύγουν ; θα κάτσουν ; μερικοί μάλιστα κάνουν βαριές παράτυπες μεθοδεύσεις μπάς και μείνουν , άλλοι σφυράνε αδιάφορα…..
Μου θυμίζει εικόνες από την ταινία του Τιτανικού………

Θα συμφωνήσω όμως ότι η κινητικότητα δεν είναι ασχημη σαν ιδέα , έχει γενικά μια χρησιμότητα, όχι όμως έτσι που υλοποιήται,

Ολα γίνονται αποσπασματικά με το πιστόλι στο κρόταφο από την Τρόικα……
Δεν υπάρχει μακροχρόνιος σχεδιασμός , π.χ. κλείνεις την ΕΡΤ ανοίγεις την ΝΕΡΙΤ γιατί ;
Σχεδίασε τι θές και κάνε σταδιακά την ΕΡΤ , ΝΕΡΙΤ θέλεις 600 υπαλλήλους από 2500 ; διώξε αρκετούς , βγάλε στην σύνταξη άλους τόσους και σε 2 3 μήνες μείνε με τους 600 πιο χρήσιμους….
Ετσι η δημόσια τηλεόραση έχει συνέχεια , τα ευρωπαικά προγράμματα που τρέχανε συνεχίζονται , η περιουσία της μένει αλόβητη κλπ κλπ .

Για να μην σας ζαλίζω ….. συμφωνώ με την κινητικότητα στο δημόσιο , μου αρέσει να πάω σε μια υπηρεσία στην οποία θα είμαι πιο χρήσιμος ευκολα και γρήγορα , όμως έτσι που εφαρμόζεται εδώ είναι απλά μια ευκολη δικαιολογία για να μπορέσουν να απολυσουν κόσμο , τίποτα παραπάνω…...

Carduelis
17-11-2013, 22:46
παιδια επειδή η κουβέντα σας γίνεται πολύ στο γενικό (του οποίου είμαι οπαδός) δυστυχώς δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω……

Πιο πρακτικά όμως βιώνω από κοντά την κινητικότητα στους ΟΤΑ η οποία μπορεί να πιάσει και εμένα κάποια στιγμή.
Τι βλέπω (όσο μπορώ πιο αποστασιοποιημένα)…. ;

Δημοτικούς αστυνόμους εκπαιδευμένους για ένα 6μηνο στην Βόρεια Ελλάδα σε εγκαταστάσεις της Αστυνομίας , να ψάχνουν Νοέμβριο μήνα που θα αποροφηθούν , όλο δημοσιεύονται διάφορα αλλά τίποτα συγκεκριμένο.
Οι δε αστυνόμοι που παρέμειναν στο δήμο κάνουν τους φύλακες κτιρίων !!!!
Τα περισσότερα παιδιά της αστυνομίας μας 28 από τους 36 στο σύνολο ήταν πτυχιούχοι πανεπιστημίου και είχαν προσληφθεί με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ και μέχρι στιγμής παραμένουν άνεργοι…..
Οσοι δεν βρούν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα , θα αποροφιθούν λέει σαν φύλακες στις φυλακές , λίγοι στην αστυνομία και ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ σαν διοικητικοί !!!!

Σήμερα που μιλάμε σχεδόν καμία υπηρεσία ΟΤΑ δεν δουλεύει σωστά διότι όλοι περιμένουν να δούν τι θα γίνει , θα φύγουν ; θα κάτσουν ; μερικοί μάλιστα κάνουν βαριές παράτυπες μεθοδεύσεις μπάς και μείνουν , άλλοι σφυράνε αδιάφορα…..
Μου θυμίζει εικόνες από την ταινία του Τιτανικού………

Θα συμφωνήσω όμως ότι η κινητικότητα δεν είναι ασχημη σαν ιδέα , έχει γενικά μια χρησιμότητα, όχι όμως έτσι που υλοποιήται,

Ολα γίνονται αποσπασματικά με το πιστόλι στο κρόταφο από την Τρόικα……
Δεν υπάρχει μακροχρόνιος σχεδιασμός , π.χ. κλείνεις την ΕΡΤ ανοίγεις την ΝΕΡΙΤ γιατί ;
Σχεδίασε τι θές και κάνε σταδιακά την ΕΡΤ , ΝΕΡΙΤ θέλεις 600 υπαλλήλους από 2500 ; διώξε αρκετούς , βγάλε στην σύνταξη άλους τόσους και σε 2 3 μήνες μείνε με τους 600 πιο χρήσιμους….
Ετσι η δημόσια τηλεόραση έχει συνέχεια , τα ευρωπαικά προγράμματα που τρέχανε συνεχίζονται , η περιουσία της μένει αλόβητη κλπ κλπ .

Για να μην σας ζαλίζω ….. συμφωνώ με την κινητικότητα στο δημόσιο , μου αρέσει να πάω σε μια υπηρεσία στην οποία θα είμαι πιο χρήσιμος ευκολα και γρήγορα , όμως έτσι που εφαρμόζεται εδώ είναι απλά μια ευκολη δικαιολογία για να μπορέσουν να απολυσουν κόσμο , τίποτα παραπάνω…...

Πέτρο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
Μακάρι να υπήρχε σχέδιο στην όλη ιστορία. Ολα χύμα, ανοργάνωτα, με τρελή πίεση χρόνου και τη ταμπέλα "προσεχώς κράτος".
Η μοναδική λύση για μένα (που δυστυχώς δεν έχουν τα κότσια να την εφαρμόσουν) είναι επιτέλους η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Να φτιάξουν από λευκό χαρτί το οργανόγραμμα των δημοσίων υπηρεσιών, να αποφασίσουν πόσους χρειάζονται και να μας επαναξιολογήσουν όλους ασχέτως σπουδών, βαθμίδας, ειδικότητας κλπ.
Ολα τα άλλα είναι μπαρούφες. Από που κι ως που είναι δίκαιο να απολύεις μόνο όσους είναι απόφοιτοι δημοτικού; ή να κάνεις οριζόντιες μειώσεις μισθών; ή να κλείνεις μια υπηρεσία και να απολύεις μαζί μερικές εκατοντάδες κόσμου ανεξαρτήτως προσόντων; Θυμίζει τους φαραώ που όταν πέθαιναν τους έθαβαν μαζί με γυναίκες, δούλους, ζώα και περιουσιακά στοιχεία :(
H διαφορά είναι οτι τώρα θάχουμε και δωρεάν ...Wi-Fi :hmmm:

PLOIGOS
17-11-2013, 22:59
Συμφωνω σε γενικες γραμμες με την κινητικοτητα...Αλλα θα ηθελα να την δω κ σε βο(υ)λευτες,να ξεκολλησουν τον κwλο τους απο τα θα θα θα...

Μαυρογιαλούρος Θα σας εξαφανίσουμε θα θα θα Υπάρχει και φιλότιμο - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=QYXdSEWTLsw)

κ να πηγαιναν ν κολλησουν κ κανα ενσημο στον Ιδιωτικο Τομεα....:ye33:

ortho
17-11-2013, 23:13
Ολα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις....


ακόμη τους είναι δύσκολο να απολύσουν τους κομματικούς στρατούς ( ακόμη και τώρα διορίζουν σε καλοπληρωμένες θέσεις ) και ουσιαστικά συνεχίζουν με άλλη μορφή τον κοινωνικό αυτοματισμό. Ποιός θα " κλάψει " τους γιατρούς που θα φύγουν. Ο Αδωνις είπε ότι για κάθε απόλυση θα δημιουργείται μία θέση ΕΣΥ.

Εχω γράψει σε άλλο νήμα την άποψή μου για την πρωτοβάθμια υγεία. Ολα σε ιδιωτικά χέρια, με επικαιροποιημένο τιμολόγιο και πληρωμή των γιατρών από τα ταμεία. Εκεί να δεις τι ωραίο πακετάκι real estate φτιάχνουν.;)

Αηδία......τόσα χρόνια μέσα στην κρίση και ακόμη δε συζητούν σοβαρά τα αυτονόητα!
Και δυστυχώς για μας σοβαρή εναλλακτική πρόταση δεν υπάρχει.
Δυστυχώς επιστρέφω στην αρχική μου εκτίμηση μετά από όλα αυτά που ζούμε.....
αυτό το κράτος ( ο μηχανισμός του δλδ ) θέλει μπουλντόζα, πρέπει να διαλυθεί και να φτιαχτεί από την αρχή. Αλλά ποιός θα το κάνει;

Eftixis
17-11-2013, 23:20
παιδια επειδή η κουβέντα σας γίνεται πολύ στο γενικό (του οποίου είμαι οπαδός) δυστυχώς δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω……

Πιο πρακτικά όμως βιώνω από κοντά την κινητικότητα στους ΟΤΑ η οποία μπορεί να πιάσει και εμένα κάποια στιγμή.
Τι βλέπω (όσο μπορώ πιο αποστασιοποιημένα)…. ;

Δημοτικούς αστυνόμους εκπαιδευμένους για ένα 6μηνο στην Βόρεια Ελλάδα σε εγκαταστάσεις της Αστυνομίας , να ψάχνουν Νοέμβριο μήνα που θα αποροφηθούν , όλο δημοσιεύονται διάφορα αλλά τίποτα συγκεκριμένο.
Οι δε αστυνόμοι που παρέμειναν στο δήμο κάνουν τους φύλακες κτιρίων !!!!
Τα περισσότερα παιδιά της αστυνομίας μας 28 από τους 36 στο σύνολο ήταν πτυχιούχοι πανεπιστημίου και είχαν προσληφθεί με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ και μέχρι στιγμής παραμένουν άνεργοι…..
Οσοι δεν βρούν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα , θα αποροφιθούν λέει σαν φύλακες στις φυλακές , λίγοι στην αστυνομία και ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ σαν διοικητικοί !!!!

Σήμερα που μιλάμε σχεδόν καμία υπηρεσία ΟΤΑ δεν δουλεύει σωστά διότι όλοι περιμένουν να δούν τι θα γίνει , θα φύγουν ; θα κάτσουν ; μερικοί μάλιστα κάνουν βαριές παράτυπες μεθοδεύσεις μπάς και μείνουν , άλλοι σφυράνε αδιάφορα…..
Μου θυμίζει εικόνες από την ταινία του Τιτανικού………

Θα συμφωνήσω όμως ότι η κινητικότητα δεν είναι ασχημη σαν ιδέα , έχει γενικά μια χρησιμότητα, όχι όμως έτσι που υλοποιήται,

Ολα γίνονται αποσπασματικά με το πιστόλι στο κρόταφο από την Τρόικα……
Δεν υπάρχει μακροχρόνιος σχεδιασμός , π.χ. κλείνεις την ΕΡΤ ανοίγεις την ΝΕΡΙΤ γιατί ;
Σχεδίασε τι θές και κάνε σταδιακά την ΕΡΤ , ΝΕΡΙΤ θέλεις 600 υπαλλήλους από 2500 ; διώξε αρκετούς , βγάλε στην σύνταξη άλους τόσους και σε 2 3 μήνες μείνε με τους 600 πιο χρήσιμους….
Ετσι η δημόσια τηλεόραση έχει συνέχεια , τα ευρωπαικά προγράμματα που τρέχανε συνεχίζονται , η περιουσία της μένει αλόβητη κλπ κλπ .

Για να μην σας ζαλίζω ….. συμφωνώ με την κινητικότητα στο δημόσιο , μου αρέσει να πάω σε μια υπηρεσία στην οποία θα είμαι πιο χρήσιμος ευκολα και γρήγορα , όμως έτσι που εφαρμόζεται εδώ είναι απλά μια ευκολη δικαιολογία για να μπορέσουν να απολυσουν κόσμο , τίποτα παραπάνω…...

Πέτρο έχεις απόλυτο δίκιο Δεν τους ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες Τώρα με την εσωτερική κηνιτικότητα στους Δήμους είναι ξεκάθαρο πως πάνε σε απολύσεις Γιατί να βάζουνε προιπόθεση τον ένα μήνα σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα και μετά να μετακηνείσαι
Έχουν καταφέρει να διαλύσουν τα πάντα και ο κόσμος κοιμάται τον υπνο του δικαίου
Είχα 8 Τεχνίτες Ηλεκτρολόγους και άλλαζαν αυθημερόν τους καμμένους λαμπτήρες που μας έδιναν η δημότες τηλεφωνικά Έμειναν 3 Ηλεκτολόγοι και τώρα περνούν και 4 και 5 ημέρες και αρχίζει η γκρίνια Αυτά τα επακόλουθα δεν τα σκέφτεται κανείς από τους πολύτες που φωνάζουν να κλήση το Δημόσιο Και όταν αυτά πάνε στον ιδιώτη τότε να δείτε που θα πάνε τα δημοτικά τέλη
Ένα μικρό παράδηγμα έδωσα
Όσο για την κινητικότητα είμουν υπέρ μέχρι που κατάλαβα πως χρησιμοποιούν την λέξη για κοροιδία και σε απολύουν ...

GeorgeP
18-11-2013, 16:36
Η μοναδική λύση για μένα (που δυστυχώς δεν έχουν τα κότσια να την εφαρμόσουν) είναι επιτέλους η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Να φτιάξουν από λευκό χαρτί το οργανόγραμμα των δημοσίων υπηρεσιών, να αποφασίσουν πόσους χρειάζονται και να μας επαναξιολογήσουν όλους ασχέτως σπουδών, βαθμίδας, ειδικότητας κλπ.

Ολα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις....


ακόμη τους είναι δύσκολο να απολύσουν τους κομματικούς στρατούς ( ακόμη και τώρα διορίζουν σε καλοπληρωμένες θέσεις )

Αμ αυτα ειναι τα ΜΕΓΙΣΤΑ που πρεπει να γινουν αλλα, οπως λεει και ο γιαννης πως αλαλζεις ολο το στρατευμα των κομματικων? Αν δεν το κανεις με πλαγιο τροπο το στρατευμα θα στασιασει και θα φαει τους παντες και τα παντα βυθιζοντας ολους τους πολιτες και την χωρα στο χαος.......
Αλλο λιγο-λιγο, και λιγο απο εδω και λιγο απο εκει κι αλλο ολο μαζι το πακετο.......

αν καταργουταν η μονιμοτητα μονομιας Νοτη τοτε ολοι οι ΔΥ θα γινονταν μια μαζα και τοτε καληνυκτα.......
Ετσι παει στο ''λιγο απο ολα'' και τους κρατα διαιρεμενους με αποτελεσμα ο καθενας να θελει να κρατησει ντην θεση τυο και να μην αντιδρα ουτε να συνασιζεται με αλλους που απολυθηκαν ¨η θα απολυθουν.......στρατηγικη λεγεται αυτο.

peterv
19-11-2013, 20:41
Το πρόβλημα ρε Γιώργη δεν ειναι ο δημόσιος υπάλληλος αλλά αυτός που διοικεί.

Σήμερα έστειλε ΚΥΑ το εσωτερικών για σταματήσουν οι αιρετοί να βάζουν αναπληρωτές προϊσταμένους οποίους θέλουν και να στείλουν τους φακέλους τους στα υπηρεσιακά να κριθούν. Για να στείλει εγκύκλιο σε όλο το δημόσιο σκεφτείτε τι γίνεται …

Άμα ο προϊστάμενος χρωστάει χάρη στον αιρετό γιαυτό που κάνει για πια αξιοκρατία λέμε. Πως να μην δώσει ( ή να δώσει) όποιον θέλει για κινητικότητα ;



Sent from my iPhone using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) 2

GeorgeP
20-11-2013, 14:53
Το πρόβλημα ρε Γιώργη δεν ειναι ο δημόσιος υπάλληλος αλλά αυτός που διοικεί.

Σήμερα έστειλε ΚΥΑ το εσωτερικών για σταματήσουν οι αιρετοί να βάζουν αναπληρωτές προϊσταμένους οποίους θέλουν και να στείλουν τους φακέλους τους στα υπηρεσιακά να κριθούν. Για να στείλει εγκύκλιο σε όλο το δημόσιο σκεφτείτε τι γίνεται …

Άμα ο προϊστάμενος χρωστάει χάρη στον αιρετό γιαυτό που κάνει για πια αξιοκρατία λέμε. Πως να μην δώσει ( ή να δώσει) όποιον θέλει για κινητικότητα ;



Sent from my iPhone using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) 2

Δεν ειπα ποτε το αντιθετο......ο ΔΥ θα κανει αυτο που θα του πει ο προισταμενος ο οποιος θα εντολοποιηθει απο το ΥΠΕΣ.
Τα βαζω κι εξισταμαι με τους συνδικαλιστες των ΔΥ οι οποιοι με το ετσι θελω κατεβαζουν σε απεργιες οικονομικων, ωραριακων, συνταξιοδοτικων κ.λ.π. διεκδικησεων τους ΔΥ εκβιαζοντας με αυτον τον τροπο τις κυβερνησεις........φυσικα και οι ΔΥ θα μπορουσαν να πουν ''ΟΧΙ'' αλλα το μελι ειναι γλυκο γιατι να αρνηθουν?
Και φυσικοτατα οι Κυβερνησεις προκειμενου να εκλεχθουν ξανα εκαναν τα χατηρια..........τωρα ομως????:ye33:

f1shf1nder33
20-11-2013, 18:08
Και φυσικοτατα οι Κυβερνησεις προκειμενου να εκλεχθουν ξανα εκαναν τα χατηρια..........τωρα ομως????:ye33:



Και τώρα τι ρε Γιώργο???δεν θέλουν να εκλεχθούν πια???δεν

μπορούν να κρατήσουν αυτούς που θέλουν και να διώξουν αυτούς που δεν

θέλουν???τι θα τους εμποδίσει???οι ξένοι ζητούν νούμερα,δεν τους ενδιαφέρει τι

και πώς θα γίνει αυτό!!!Ο άνθρωπος σου λέει πράγματα από μέσα που τα ζει

και γίνονται ακόμη και σήμερα,δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτά που λέει!!!

Και ένα σκίτσο που πιστεύω ισχύει σε μεγάλο βαθμό!!!

http://i1328.photobucket.com/albums/w522/greatfish1/9skitso--3-thumb-large_zps4c3793ab.jpg (http://s1328.photobucket.com/user/greatfish1/media/9skitso--3-thumb-large_zps4c3793ab.jpg.html)

GeorgeP
20-11-2013, 18:28
Και τώρα τι ρε Γιώργο???δεν θέλουν να εκλεχθούν πια???δεν

μπορούν να κρατήσουν αυτούς που θέλουν και να διώξουν αυτούς που δεν

θέλουν???τι θα τους εμποδίσει???οι ξένοι ζητούν νούμερα,δεν τους ενδιαφέρει τι

και πώς θα γίνει αυτό!!!Ο άνθρωπος σου λέει πράγματα από μέσα που τα ζει

και γίνονται ακόμη και σήμερα,δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτά που λέει!!!

Και ένα σκίτσο που πιστεύω ισχύει σε μεγάλο βαθμό!!!



ναι αλλα τα νουμερα δεν θα βγουν αν δεν γινουν απολυσεις ΔΥ.............ο κοσμος να χαλασει και τι και πως.........και οταν λεμε απολυσεις ΔΥ δεν εννουμε ΝΠΔΔ αλλα ΝΠΙΔ, ξερεις ολων αυτων των ΔΕΚΟ κι οργανισμων - οπου πολλοι απο αυτους ειναι φαντασματα - π.χ 2004, οργανισμος προστασιας Καπρων κ.λ.π.

H εκλογικη νικη, πρακτικα, ερχεται σε δευτερο ρολο...οχι οτι δεν καιγονται αλαλ τωρα προεχουν αλλα θεματα. Ελπιζουν οτι βγαινοντας απο το μνημονιο τον απριλιο του 2014 θα ''πουλησουν'' δημοσκοπικα - με εκλογικο αντικτυπο - καλυτερα τους εαυτους τους χρησιμοποιωντας φυσικα την εξοδο απο το μνημονιο τοσο ηρωικα οσο και αυτη του Μεσσολογγιου.

τωρα για το ποιοι θα μεινουν και ποιοι θα φυγουν πραγματικα λιγο νοιαζει εμας τους απο κατω.....μας αρκει να βγουμε απο το μνημονιο μπας κι ανασανουμε καποτε. Εξάλλου κανεναν απο αυτους που θα μεινουν ¨η αυτους που θα φυγουν δεν ενοιαξε ουτε ασχοληθηκε ποτε για/με αυτους που απολυονταν επι 4 χρονια για να σωθουν οι ιδιοι.......λες να νοιαξει κανεναν απο το 1,5 εκ ανεργους για το ποιοι θα φυγουν απο τις ΝΠΙΔ?....δεν νομιζω.

...οι ''αποδειξεις'' για το τι μελει γενεσθαι σε αυτο το θεμα στα παρακατω λινκς:

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231274610
Έρχονται «λουκέτα» σε δομές εποπτευόμενων από το ΥΠΟΙΚ φορέων - Ειδήσεις - Οικονομία - in.gr (http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231274584)

peterv
20-11-2013, 20:04
Δεν ειπα ποτε το αντιθετο......ο ΔΥ θα κανει αυτο που θα του πει ο προισταμενος ο οποιος θα εντολοποιηθει απο το ΥΠΕΣ.
Τα βαζω κι εξισταμαι με τους συνδικαλιστες των ΔΥ οι οποιοι με το ετσι θελω κατεβαζουν σε απεργιες οικονομικων, ωραριακων, συνταξιοδοτικων κ.λ.π. διεκδικησεων τους ΔΥ εκβιαζοντας με αυτον τον τροπο τις κυβερνησεις........φυσικα και οι ΔΥ θα μπορουσαν να πουν ''ΟΧΙ'' αλλα το μελι ειναι γλυκο γιατι να αρνηθουν?
Και φυσικοτατα οι Κυβερνησεις προκειμενου να εκλεχθουν ξανα εκαναν τα χατηρια..........τωρα ομως????:ye33:

Τωρα φίλε μου δεν κ´ανει κανεις απεργία.

Την ημέρα κ´αποιος ΔΥ βγάζει 35 - 45 € και να κ´ανει απεργία του κόβουν 50 - 70€ .

Ποιον συμφέρει που παίρνει 700€ να απεργησει δυο μερες και να π´αρει μισθό 550 ;

Πρακτικά σου λέω ελάχιστοι κάνουν πια απεργίες.


Sent from my iPad using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) Pro

peterv
20-11-2013, 20:43
Να πω επίσης οτι η λειτουργία του δημοσίου φυσικά και θα πρεπει να μας νοιάζει όλους μας.

Π.χ.
Ένας ΔΥ στον οποίο θα απευθυνθείς γιατί εχεις προβλημα , χρέη και ετοιμάζονται να σου βγάλουν το σπίτι σε πλειστηριασμό. Θα πρεπει να κάτσει να σε βοηθήσει εξηγώντας σου πως θα αποφύγεις τον πλειστηριασμό , πόσες δόσεις μπορείς να βάλεις κλπ κλπ..
Δεν θα σε κοιτάει σαν υποψήφιο θύμα του τάδε αιρετού που μετέχει στην εταιρία πληστηριασμών για να του πουλήσει εκδούλευση......


Άλλωστε το έχουν δηλώσει επισήμως υπηρεσίες κοινής οφέλειας όπως καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, κοινωνικές υπηρεσίες, αθλητισμός και πολιτισμός θα πάνε σε ιδιωτικές εταιρίες. Για να λειτουργεί το κράτος πιο "ευέλικτα". Οποτε νοιάζει τους πολίτες και τους παρανοιάζει.


Δες τι έχει γίνει με τις συμπράξεις για τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τα προγράμματα "δια βίου μάθησης" .

Συμπράτει ο δήμος με μια ιδιωτική εταιρία που αναλαμβάνει από το κράτος να οργανώσει - προσλάβει - διαθέσει υπαλλήλους σε δήμους που θα υλοποιήσουν προγράμματα μάθησης.
Ποιες ειναι αυτές οι εταιρίες ; Με ποιές διαδικασίες "αδίαβλητες" το κράτος τους ανέθεσε τις χρηματοδοτήσεις ;
Γιατί αυτές τις χρηματοδοτήσεις δεν τις παίρνουν απευθείας ΝΠΔΔ ώστε να προσλάβουν κόσμο μέσω ΑΣΕΠ και να υλοποιήσουν μόνα τους τα προγράμματα ;
Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν αυτά τα προγράμματα στην βελτίωση της καθημερινότητας του δοκιμαζόμενου λαού για να τυγχάνουν τέτοιων υψηλών χρηματοδοτήσεων ; (Να σου πω εγώ ! Ελάχιστα εώς καθόλου).
Άσε που στοιχίζει ακριβότερα να παρεμβάλλονται ιδιωτικές εταιρίες.
Μήπως αυτές οι ιδιωτικές εταιρίες δεν βγάζουν τα λειτουργικά τους έξοδα απο τις χρηματοδοτήσεις που σε άλλη περίπτωση θα πήγαιναν εξ ολοκλήρου σε κρατικούς φορείς που ήδη ο φορολογούμενος έχει πληρώσει για τα λειτουργικά τους έξοδα.

Τι θέλω να πω με ´ολα αυτα ;
Ότι το κράτος εμφανίζεται με ιδανικές προθέσεις , αλλά ακόμα και τώρα στην υλοποίηση των εξαγγελιών του , ισχύει κατα κράτος το πελατειακό σύστημα και η ανικανότητα. Οπότε όλα τα μέτρα προσαρμόζονται στην ισχύουσα νοοτροπία του δημοσίου που ακόμα και σήμερα δεν έχει αλλάξει, το βλέπεις από τις δηλώσεις βουλευτών για τις αποδοχές τους.
Σε απογοητεύω αλλά αυτή ειναι η αλήθεια.


Sent from my iPad using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) Pro

Eftixis
20-11-2013, 20:46
Να πω επίσης οτι η λειτουργία του δημοσίου φυσικά και θα πρεπει να μας νοιάζει όλους μας.

Π.χ.
Ένας ΔΥ στον οποίο θα απευθυνθείς γιατί εχεις προβλημα , χρέη και ετοιμάζονται να σου βγάλουν το σπίτι σε πληστηριασμό. Θα πρεπει να κάτσει να σε βοηθήσει εξηγώντας σου πως θα αποφύγεις τον πληστηριασμό , πόσες δόσεις μπορείς να βάλεις κλπ κλπ..
Δεν θα σε κοιτάει σαν υποψήφιο θύμα του τάδε αιρετού που μετέχει στην εταιρία πληστηριασμών για να του πουλήσει εκδούλευση......


Άλλωστε το έχουν δηλώσει επισήμως υπηρεσίες κοινής οφέλειας όπως καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, κοινωνικές υπηρεσίες, αθλητισμός και πολιτισμός θα πάνε σε ιδιωτικές εταιρίες. Για να λειτουργεί το κράτος πιο "ευέλικτα". Οποτε νοιάζει τους πολίτες και τους παρανοιάζει.


Δες τι έχει γίνει με τις συμπράξεις για τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τα προγράμματα "δια βίου μάθησης" .

Συμπράτει ο δήμος με μια ιδιωτική εταιρία που αναλαμβάνει από το κράτος να οργανώσει - προσλάβει - διαθέσει υπαλλήλους σε δήμους που θα υλοποιήσουν προγράμματα μάθησης.
Ποιες ειναι αυτές οι εταιρίες ; Με ποιές διαδικασίες "αδίαβλητες" το κράτος τους ανέθεσε τις χρηματοδοτήσεις ;
Γιατί αυτές τις χρηματοδοτήσεις δεν τις παίρνουν απευθείας ΝΠΔΔ ώστε να προσλάβουν κόσμο μέσω ΑΣΕΠ και να υλοποιήσουν μόνα τους τα προγράμματα ;
Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν αυτά τα προγράμματα στην βελτίωση της καθημερινότητας του δοκιμαζόμενου λαού για να τυγχάνουν τέτοιων υψηλών χρηματοδοτήσεων ; (Να σου πω εγώ ! Ελάχιστα εώς καθόλου).
Άσε που στοιχίζει ακριβότερα να παρεμβάλλονται ιδιωτικές εταιρίες.
Μήπως αυτές οι ιδιωτικές εταιρίες δεν βγάζουν τα λειτουργικά τους έξοδα απο τις χρηματοδοτήσεις που σε άλλη περίπτωση θα πήγαιναν εξ ολοκλήρου σε κρατικούς φορείς που ήδη ο φορολογούμενος έχει πληρώσει για τα λειτουργικά τους έξοδα.

Τι θέλω να πω με ´ολα αυτα ;
Ότι το κράτος εμφανίζεται με ιδανικές προθέσεις , αλλά ακόμα και τώρα στην υλοποίηση των εξαγγελιών του , ισχύει κατα κράτος το πελατειακό σύστημα και η ανικανότητα. Οπότε όλα τα μέτρα προσαρμόζονται στην ισχύουσα νοοτροπία του δημοσίου που ακόμα και σήμερα δεν έχει αλλάξει, το βλέπεις από τις δηλώσεις βουλευτών για τις αποδοχές τους.
Σε απογοητεύω αλλά αυτή ειναι η αλήθεια.


Sent from my iPad using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) Pro


Έτσι είναι Πέτρο Έτσι αλλά πολοί δεν το καταλαβένουν Φταίμε και εμείς με τις συμπεριφορές μας για αυτό το κλήμα

:ye02::ye02:

peterv
20-11-2013, 20:49
Έτσι είναι Πέτρο Έτσι αλλά πολοί δεν το καταλαβένουν Φταίμε και εμείς με τις συμπεριφορές μας για αυτό το κλήμα

:ye02::ye02:


Συμφωνώ , όσο δεν μιλάει και δεν διαμαρτύρεται κανεις απο εμάς , όλο και περισσότερο αλωνίζουν τα λαμόγια.

Φταίμε !


Sent from my iPad using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) Pro

ortho
20-11-2013, 21:03
Βγαίνουμε από το μνημόνιο το 2014! Το άλλο με τον Τοτό;!

Ηδη ετοιμάζουν το επόμενο, που θα είναι ακόμη πιό σκληρό.

Εδώ είμαστε.

GeorgeP
20-11-2013, 22:29
Βγαίνουμε από το μνημόνιο το 2014! Το άλλο με τον Τοτό;!

Ηδη ετοιμάζουν το επόμενο, που θα είναι ακόμη πιό σκληρό.

Εδώ είμαστε.

Δεν υπαρχει περιπτωση και μην παρασυρεσαι........

Αν υπογραφθει μνημονιο αυτο δεν θα εχει σχεση με συνταξεις, μισθους, τιμολογια, φορους κ.λ.π. παρομοια.....

Εξαλλου γιαυτο τρεχουν με τις ελαφρυνσεις σε ανθρωπινο δυναμικο στο δημοσιο......

GeorgeP
20-11-2013, 22:31
Τωρα φίλε μου δεν κ´ανει κανεις απεργία.

Την ημέρα κ´αποιος ΔΥ βγάζει 35 - 45 € και να κ´ανει απεργία του κόβουν 50 - 70€ .

Ποιον συμφέρει που παίρνει 700€ να απεργησει δυο μερες και να π´αρει μισθό 550 ;

Πρακτικά σου λέω ελάχιστοι κάνουν πια απεργίες.


Sent from my iPad using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) Pro

αυτο επρεπε να ειχε εφαρμοσθει απο την πρωτη μερα της διακυβερνησης της Κεντροαριστερης Σοσιαλιστικης παραταξης το 1981.........τωρα ειναι αργα, διοτι ολο αυτο το διαστημα και απεργουσαν και πληρωνοντουσαν.....τωρα φυσικα ποναει.......

ortho
20-11-2013, 22:36
Μην κάνουμε εκπτώσεις Γιώργο. Θα ήθελα να μάθω ποιο είναι το δημοσιονομικό όφελος από πλειστηριασμους, κούρεμα καταθέσεων κι ότι άλλο θέτουν. Και ποιές συντάξεις να κουρεψουν; από το 2015 όλοι στα 360 ευρώ θα πάνε. Πόσο είπαμε ότι είναι το όριο της φτώχειας; για το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης ας μη μιλήσουμε καθόλου

Sent from my LG-E610v using Tapatalk

GeorgeP
20-11-2013, 22:37
Να πω επίσης οτι η λειτουργία του δημοσίου φυσικά και θα πρεπει να μας νοιάζει όλους μας.

Π.χ.
Ένας ΔΥ στον οποίο θα απευθυνθείς γιατί εχεις προβλημα , χρέη και ετοιμάζονται να σου βγάλουν το σπίτι σε πλειστηριασμό. Θα πρεπει να κάτσει να σε βοηθήσει εξηγώντας σου πως θα αποφύγεις τον πλειστηριασμό , πόσες δόσεις μπορείς να βάλεις κλπ κλπ..
Δεν θα σε κοιτάει σαν υποψήφιο θύμα του τάδε αιρετού που μετέχει στην εταιρία πληστηριασμών για να του πουλήσει εκδούλευση......


Άλλωστε το έχουν δηλώσει επισήμως υπηρεσίες κοινής οφέλειας όπως καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, κοινωνικές υπηρεσίες, αθλητισμός και πολιτισμός θα πάνε σε ιδιωτικές εταιρίες. Για να λειτουργεί το κράτος πιο "ευέλικτα". Οποτε νοιάζει τους πολίτες και τους παρανοιάζει.


Δες τι έχει γίνει με τις συμπράξεις για τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τα προγράμματα "δια βίου μάθησης" .

Συμπράτει ο δήμος με μια ιδιωτική εταιρία που αναλαμβάνει από το κράτος να οργανώσει - προσλάβει - διαθέσει υπαλλήλους σε δήμους που θα υλοποιήσουν προγράμματα μάθησης.
Ποιες ειναι αυτές οι εταιρίες ; Με ποιές διαδικασίες "αδίαβλητες" το κράτος τους ανέθεσε τις χρηματοδοτήσεις ;
Γιατί αυτές τις χρηματοδοτήσεις δεν τις παίρνουν απευθείας ΝΠΔΔ ώστε να προσλάβουν κόσμο μέσω ΑΣΕΠ και να υλοποιήσουν μόνα τους τα προγράμματα ;
Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν αυτά τα προγράμματα στην βελτίωση της καθημερινότητας του δοκιμαζόμενου λαού για να τυγχάνουν τέτοιων υψηλών χρηματοδοτήσεων ; (Να σου πω εγώ ! Ελάχιστα εώς καθόλου).
Άσε που στοιχίζει ακριβότερα να παρεμβάλλονται ιδιωτικές εταιρίες.
Μήπως αυτές οι ιδιωτικές εταιρίες δεν βγάζουν τα λειτουργικά τους έξοδα απο τις χρηματοδοτήσεις που σε άλλη περίπτωση θα πήγαιναν εξ ολοκλήρου σε κρατικούς φορείς που ήδη ο φορολογούμενος έχει πληρώσει για τα λειτουργικά τους έξοδα.

Τι θέλω να πω με ´ολα αυτα ;
Ότι το κράτος εμφανίζεται με ιδανικές προθέσεις , αλλά ακόμα και τώρα στην υλοποίηση των εξαγγελιών του , ισχύει κατα κράτος το πελατειακό σύστημα και η ανικανότητα. Οπότε όλα τα μέτρα προσαρμόζονται στην ισχύουσα νοοτροπία του δημοσίου που ακόμα και σήμερα δεν έχει αλλάξει, το βλέπεις από τις δηλώσεις βουλευτών για τις αποδοχές τους.
Σε απογοητεύω αλλά αυτή ειναι η αλήθεια.


Sent from my iPad using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) Pro

ειλικρινα και στον λογο της τιμης μου σου λεω οτι χαιρομαι ιδιαιτερως αν γινουν ετσι τα πραγματα!!!! Ειλικρινα πεταω απο την χαρα μου......ξερεις γιατι?
Θα σου πω μια ιστορια, οταν το 1981 βγηκε το ΠΑΣΟΚ κατι τυποι (πολλοι) εβγαλαν τα λεφτα τους απο την τραπεζα και τα εβαλαν σε σεντουκια διοτι θεωρησαν οτι ηρθε ο κ0υμ0υνισμ0ς στην χωρα με πρασινο χρωμα........ετσι πιστευαν και προεξοφλουσαν πριν τις εκλογες.........τα εβγαλαν απο τα σεντουκια και τα πηγαν στην τραπεζα ξανα οταν η συνταξη τους ¨η ο μισθος τους αυξανοταν αντι να μειωνεται οπως θα συνεβαινε σε ενα κ0μ0υνιστικ0 κρατος σε μεταβαση απο την δεξια στην αριστερη πτερυγα...

Με αυτο θελω να σου πω να περιμενεις και να μην προεξοφλεις οτι ολα θα χαλασουν αν πανε σε ιδιωτες οι ''χ'' και ''ψ'' υπηρεσιες.......ασε να δουμε και αυτο το κομματι διοτι απο το αλλο χορτασαμε......δεν θελουμε αλλο.

J-P-HELLAS
21-11-2013, 00:28
Με αυτο θελω να σου πω να περιμενεις και να μην προεξοφλεις οτι ολα θα χαλασουν αν πανε σε ιδιωτες οι ''χ'' και ''ψ'' υπηρεσιες.......ασε να δουμε και αυτο το κομματι διοτι απο το αλλο χορτασαμε......δεν θελουμε αλλο.



εχεις δικιο να μην προεξοφλουμε, αλλα δυστυχως απο την εμπειρια μου σε δημο με τετοιες συμβασεις εγινε χαμος,
πρωτον οι υπευθυνοι της ιδιωτικης εταιριας ηταν και τοπικοι παραγοντες της πολης, δηλαδη ο γνωστος του γνωστου
ο μισθος ηταν γυρω στα 500 ευρω ανεξαιρετως αν εχεις οικογενεια ή οχι ή τι ειδικοτητα εχεις,
τον πρωτο μισθο τον ειδαν μετα απο 4-5 μηνες και αυτο γιατι συννενοηθηκαν και σταματησαν να δουλευουν επειδη δεν τους πληρωναν, δηλαδη ενα ειδος απεργιας,
τελειωσε η συμβαση (6 ή 8 μηνες δεν θυμαμαι καλα) και δεν τους ειχαν ξοφλησει, αλλα ισα που τους ειχαν πληρωσει το πολυ μεχρι 3 μηνιατικα,
δεν δουλευε κανενας σωστα γιατι επαιρναν λιγα και ολο κοιταγανε να λουφαρουν και να την κοπανησουν,
δεν ελεγχονται απο την εταιρια,αλλα μονο απο τον δημο αν απλως τηρουνε το ωραριο, δηλ. να χτυπανε την καρτα,
δεν μπορει καποιος να απολυθει επειδη δεν ειναι καλος π.χ στην δουλεια του,
με λιγα λογια ειναι ακομη χειροτερη η κατασταση απο τους κλασικους δημοσιους υπαλληλους, γιατι παιρνουν πολυ πιο λιγα χρηματα για την ιδια δουλεια που κανουν οι Δ.Υ., και δευτερον ξερουν οτι θα φυγουν σε 5-6-8-10 μηνες και δεν τους νοιαζει τιποτα, ισα να ερχονται για το παρον
ασε που ειναι καθε καρυδιας καρυδι, και χανονται πραγματα και εξοπλισμοι συνεργειων, οι δε οδηγοι οχηματων ειναι στα απαυτα τους ολα και δεν τους νοιαζει τι
ζημιες κανουν στα οχηματα ή αν θα τρακαρουν γιατι δεν τους ζηταει κανεις τα ρεστα αφου θα φυγουν σε λιγο καιρο, ασε που το κανουν και επιτηδες για να
μην δουλευουν π.χ στα σκουπιδια αποριματοφορο που ειναι παλουκι για 500 ευρω,
οι μονοι που επωφελουνται ειναι οι υπευθυνοι των εταιρειων που παιρνουν τις επιδοτησεις, τις εκμεταλευονται, και πληρωνουν οποτε θελουν,
α, και μην ξεχασω το κυριοτερο, μπαινει για δουλεια ο γνωστος του γνωστου, δεν υπαρχει ουτε ΑΣΕΠ ουτε τιποτα

peterv
21-11-2013, 01:40
Με αυτο θελω να σου πω να περιμενεις και να μην προεξοφλεις οτι ολα θα χαλασουν αν πανε σε ιδιωτες οι ''χ'' και ''ψ'' υπηρεσιες.......ασε να δουμε και αυτο το κομματι διοτι απο το αλλο χορτασαμε......δεν θελουμε αλλο.


Συμφωνώ στο ότι χορτάσαμε από το αλλο και προκοπή δεν είδαμε. …

´Οσο για το χ και το ψ ευχομαι να ειμαι λάθος , θα το χαρώ και εγώ πραγματικά.…

Κάτι μου λέει όμως ότι είτε ιδιώτης , είτε ΔΥ άμα το αφεντικό δεν συνέλθει τίποτα δεν θα αλλάξει.




Sent from my iPad using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) Pro

GeorgeP
21-11-2013, 16:06
εχεις δικιο να μην προεξοφλουμε, αλλα δυστυχως απο την εμπειρια μου σε δημο με τετοιες συμβασεις εγινε χαμος,
πρωτον οι υπευθυνοι της ιδιωτικης εταιριας ηταν και τοπικοι παραγοντες της πολης, δηλαδη ο γνωστος του γνωστου
ο μισθος ηταν γυρω στα 500 ευρω ανεξαιρετως αν εχεις οικογενεια ή οχι ή τι ειδικοτητα εχεις,
τον πρωτο μισθο τον ειδαν μετα απο 4-5 μηνες και αυτο γιατι συννενοηθηκαν και σταματησαν να δουλευουν επειδη δεν τους πληρωναν, δηλαδη ενα ειδος απεργιας,
τελειωσε η συμβαση (6 ή 8 μηνες δεν θυμαμαι καλα) και δεν τους ειχαν ξοφλησει, αλλα ισα που τους ειχαν πληρωσει το πολυ μεχρι 3 μηνιατικα,
δεν δουλευε κανενας σωστα γιατι επαιρναν λιγα και ολο κοιταγανε να λουφαρουν και να την κοπανησουν,
δεν ελεγχονται απο την εταιρια,αλλα μονο απο τον δημο αν απλως τηρουνε το ωραριο, δηλ. να χτυπανε την καρτα,
δεν μπορει καποιος να απολυθει επειδη δεν ειναι καλος π.χ στην δουλεια του,
με λιγα λογια ειναι ακομη χειροτερη η κατασταση απο τους κλασικους δημοσιους υπαλληλους, γιατι παιρνουν πολυ πιο λιγα χρηματα για την ιδια δουλεια που κανουν οι Δ.Υ., και δευτερον ξερουν οτι θα φυγουν σε 5-6-8-10 μηνες και δεν τους νοιαζει τιποτα, ισα να ερχονται για το παρον
ασε που ειναι καθε καρυδιας καρυδι, και χανονται πραγματα και εξοπλισμοι συνεργειων, οι δε οδηγοι οχηματων ειναι στα απαυτα τους ολα και δεν τους νοιαζει τι
ζημιες κανουν στα οχηματα ή αν θα τρακαρουν γιατι δεν τους ζηταει κανεις τα ρεστα αφου θα φυγουν σε λιγο καιρο, ασε που το κανουν και επιτηδες για να
μην δουλευουν π.χ στα σκουπιδια αποριματοφορο που ειναι παλουκι για 500 ευρω,
οι μονοι που επωφελουνται ειναι οι υπευθυνοι των εταιρειων που παιρνουν τις επιδοτησεις, τις εκμεταλευονται, και πληρωνουν οποτε θελουν,
α, και μην ξεχασω το κυριοτερο, μπαινει για δουλεια ο γνωστος του γνωστου, δεν υπαρχει ουτε ΑΣΕΠ ουτε τιποτα

Μην συγκρινεις το τοτε με το σημερα και φυσικα μην συγκρινεις συμβασεις της αρπαχτης που γινοταν τοτε, οπως φαινεται αυτη που εξιστορεις, με την νομοθεσια που θα ψηφιστει για να περιελθουν δημοσιες μεχρι προτινος υπηρεσιες σε ιδιωτες.
Εχεις δικιο για την εμπειρια του παρελθοντος αλλα σημερα τα πραγματα εχουν, πιστευω, αλλαξει.
Θεωρω μεγιστο καλο τις υπηρεσιες να τις παρουν ντοπιοι ιδιωτες κι οχι απο αλλου......κανει καλο και στον τοπο και στην περιφερεια αρκει να πληρουν τις προδιαγραφες.
Οσο για τους μισθους το εχω ξαναπει, εφοσον εγω μπορεσα να ζησω με 850ε στην ανεργια μου χωρις να τραβαω απο τα ετοιμα μπορουν και οι αλλοι. Με στερημενες απολαυσεις του παρελθοντος ΝΑΙ, αλλα οχι με αδειο στομαχι. Δανεια δεν ειχα αλλα κι αν ειχα θα εκανα μια καποια συμφωνια με την τραπεζα οπως κανουν τοσοι και τοσοι διοτι πολυ απλα το στομαχι προηγειται.

GeorgeP
21-11-2013, 16:41
Συμφωνώ στο ότι χορτάσαμε από το αλλο και προκοπή δεν είδαμε. …

´Οσο για το χ και το ψ ευχομαι να ειμαι λάθος , θα το χαρώ και εγώ πραγματικά.…

Κάτι μου λέει όμως ότι είτε ιδιώτης , είτε ΔΥ άμα το αφεντικό δεν συνέλθει τίποτα δεν θα αλλάξει.




Sent from my iPad using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) Pro

Πετρο, σε ολον τον κοσμο οι περισσοτερες υπηρεσιες που ειναι δημοσιες στην ελλαδα εκει ειναι ιδιωτικες.......μονος υπηρεσιες που απτονται τις εθνικης ασφαλειας (π.χ. διαβατηρια, ταυτοτητες, διπλωματα κ.λ.π.) εξακολουθουν να ειναι υπο δημοσιο ελεγχο.
για μενα π.χ δεν ειναι δυνατον τα σκουπιδια και η διαχειριση τους να ειναι δημοσια υπηρεσια....
Θα μου πεις ειναι σωστο το νερο, το ηλεκτρικο, η υγεια, η παιδεια να ειναι στον ιδιωτικο τομεα? Υπο προυποθεσεις θα σου πω ναι ειναι.....
Στην Γαλλια, Γερμανια, Ισπανια κ.α. ειναι πολυ επιτυχημενες επιχειρησεις χωρις να γδυνουν τον καταναλωτη........βεβαια εκει υπαρχει το πλαισιο το οποιο ακολουθειται ευλαβικα και οι εταιρειες ελεγχονται κι ευλαβικα......βεβαια το πλαισιο αυτο δεν μπηκε εκει αυθαιρετα οπως π.χ μπηκε εδω το πλαισιο για τους αυτοκινητοδρομους.......;);) Εκει καθησαν οι φορεις ιδιωτες και τοπικοι και συζητησαν κι εφτιαξαν ενα κοινως αποδεκτο νομοθετημα για την καθε μια παρεχομενη υπηρεσια λαβανοντας υποψιν τις ιδιομορφιες της καθε μιας αλαλ και τον πολιτη, ενω εδω λαμβανεται υποψιν μονον ο επιχειρηματιας π.χ. αυτοκινητοδρομοι....ελπιζω οτι αυτο εγινε μαθημα και θα γινει καλυτερη διαχειριση των επομενων ιδιωτικοποιησεων.

Η αλλη λυση ειναι η αρση της μονιμοτητας, η απεξαρτηση των πολιτικων με τους ΔΥ και η εκμηδενιση του συνδικαλισμου...τοτε ΝΑΙ, ΟΛΑ στο δημοσιο.....αλλα αυτο θα ειναι ενα Ιδιωτικο δημοσιο οπως ειναι σε ολον σχεδον τον κοσμο οπου και δουλευει ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.

Προχθες φιλε Πετρο ειχαμε μια συναντηση οι Ιδιωτες φορεις του Τουρισμου και της Τουριστικης ναυτιλιας με τον Υπ. Πολιτισμου για το θεμα των κλειστων Αρχαιολογικων χωρων ΟΛΕΣ τις Δευτερες του χρονου.........
Στο μεγαλο τραπεζι των συσκεψεων του Υπουργειου ειμασταν ολοι εμεις οι ''φορεις'' εκπροσωπουμενοι απο την ''Ενωση Εφοπλιστων και φορεων Ναυτιλιας'' μαζι με την Υπ.Τουρισμου και τον Υπ.Πολιτισμου.......σε ενα τραπεζι πιο εκει ηταν το προεδρειο των συνδικαλιστικων φορεων των δυο υπουργειων που αριθμουσαν 8 ατομα.
Θεσαμε το παραπανω προβλημα τονιζοντας οτι στο Κατακολο, στην Αθηνα και αλλου οπου ο κοσμος ερχεται να δει Ακροπολη και Ολυμπια με τα μουσεια τους δεν μπορει να ειναι κλειστα τα μουσεια κι οι αρχαιολογικοι χωροι να ανοιγουν μετα τις 12:00 στην περιπτωση της Ολυμπιας.......
Και οι δυο Υπουργοι συμφωνησαν και τολμησαν να υποσχεθουν οτι θα κανουν τα αδυνατα δυνατα για να μενουν ανοικτα τα μουσεια κι οι χωροι τις Δευτερες ουτως ωστε να διευκολυνθουν οι τουριστες.......ΣΥΣΣΩΜΟΙ οι συνδικαλιστες απο το απεναντι τραπεζι σηκωθηκαν και φωναξαν με μια φωνη ''κοι Υπουργοι, ΜΗΝ υποσχεσθε πραγματα που ΔΕΝ θα γινουν ακομα κι αν προσληφθει νεο μονιμο ¨η εποχικο προσωπικο!!!!!!!''........
.....ποσο νομιζεις θα με πειραζε η φυλαξη, η επιβλεψη και γενικα η διαχειριση των αρχαιολογικων χωρων και μουσειων (πλην της ασφαλειας και συντηρησης) να περναγε σε ιδιωτικα χερια μετα απο αυτο?

Γιαυτο λεω αρση μονιμοτητας, απεξαρτηση των πολιτικων με τους ΔΥ και εκμηδενιση του συνδικαλισμου..........τοτε ΝΑΙ στο δημοσιο.

J-P-HELLAS
21-11-2013, 20:01
Μην συγκρινεις το τοτε με το σημερα και φυσικα μην συγκρινεις συμβασεις της αρπαχτης που γινοταν τοτε, οπως φαινεται αυτη που εξιστορεις, με την νομοθεσια που θα ψηφιστει για να περιελθουν δημοσιες μεχρι προτινος υπηρεσιες σε ιδιωτες.
Εχεις δικιο για την εμπειρια του παρελθοντος αλλα σημερα τα πραγματα εχουν, πιστευω, αλλαξει.
Θεωρω μεγιστο καλο τις υπηρεσιες να τις παρουν ντοπιοι ιδιωτες κι οχι απο αλλου......κανει καλο και στον τοπο και στην περιφερεια αρκει να πληρουν τις προδιαγραφες.
Οσο για τους μισθους το εχω ξαναπει, εφοσον εγω μπορεσα να ζησω με 850ε στην ανεργια μου χωρις να τραβαω απο τα ετοιμα μπορουν και οι αλλοι. Με στερημενες απολαυσεις του παρελθοντος ΝΑΙ, αλλα οχι με αδειο στομαχι. Δανεια δεν ειχα αλλα κι αν ειχα θα εκανα μια καποια συμφωνια με την τραπεζα οπως κανουν τοσοι και τοσοι διοτι πολυ απλα το στομαχι προηγειται.


δεν ξερω για ποιο παρελθον λες, αυτο που λεω ηταν ακριβως πριν ενα χρονο και ηταν σε δημο της αττικης,
μιλαμε για εταιριες ενοικιασης-προσληψης προσωπικου, και οχι αυτες που θα παρουν εργολαβιες π.χ σκουπιδια, καθαριοτητα σχολειων κ.λ.π

peterv
21-11-2013, 23:05
Το ότι οι αρχαιολογικοί χώροι πρέπει να μένουν ανοικτοί τις Δευτέρες συμφωνώ , να γίνει άμα έχουν τα κότσια οι πολιτικοί να το κάνουν.

Στους ευσεβείς πόθους περί απεξάρτησης πολιτικών από ΔΥ και

ιδιωτικών εταιριών που θα επιτελούν κοινωνικό έργο με φθηνά τέλη και

αξιοπρεπή εργασία στους εργαζόμενους τους ,

διαφωνώ.
Αυτά ξέρουν να τα αποφασίζουν έχουν την πυγμή γιατι έχουν χρήμα πίσω τους. Για τους αρχαιολογικούς χώρους ποιός πολιτικός να νοιαστεί ;


Sent from my iPhone using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) 2