PDA

View Full Version : ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ-ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


GeorgeP
14-11-2013, 18:15
Σε ορκωτούς λογιστές παρέπεμψε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τις φορολογικές υποθέσεις των κ.κ. Βασίλη Καπερνάρου και Αλέξη Μητρόπουλου.

Ο κ. Καπερνάρος φέρεται να ελέγχεται για φοροδιαφυγή ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και ο κ. Μητρόπουλος για αδήλωτη κατάθεση ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Η επιτροπή έλαβε φύλλα ελέγχου από το ΣΔΟΕ και, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, αποφάσισε να τα διαβιβάσει σε ορκωτούς λογιστές μαζί με τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν οι ελεγχόμενοι.

Μετά το πόρισμα των λογιστών, η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Το «ορφανό» εκατομμύριο

Ο κ. Μητρόπουλος, όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr, είχε πέσει στα δίχτυα του ΣΔΟΕ, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι δεν έκοψε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση αφορά σε μια κληρονομιά και έγινε γνωστή από δύο συνεργάτες του Αλέξη Μητρόπουλου, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Στην έκθεση ελέγχου που συνέταξαν οι ελεγκτές τον Μάρτιο του 2013 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μητρόπουλος το 1999 δεν εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή άλλου φορολογικού στοιχείου αξίας 942.136 ευρώ προς πελάτισσά του για τις νομικές υπηρεσίες που της παρείχε.

Πόρισμα-φωτιά για τον Καπερνάρο

Όσον αφορά στον κ. Καπερνάρο, η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε για μεγάλο αριθμό δικηγόρων, στο πλαίσιο της προσπάθειας εντοπισμού μεγαλοφοροφυγάδων.

Ο έλεγχος αφορούσε στα έτη 2000 - 2013 και έδειξε ότι ο κ. Καπερνάρος δεν είχε δηλώσει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είχαν επισημάνει στελέχη της υπηρεσίας στο zougla.gr, «τα χρήματα που είχε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του με αυτά που δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις είχαν πολύ μεγάλη απόκλιση».

Στις 27 Οκτωβρίου 2013 το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στην αρμόδια ΔΟΥ, ενώ ο βουλευτής αναμένεται να κληθεί να καταβάλει πρόστιμο περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι απαντά ο δικηγόρος

Από τη μεριά του, ο κ. Καπερνάρος αμφισβητεί την έκθεση ελέγχου, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν κλήθηκε να δικαιολογήσει τα ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι στον λογαριασμό που ελέγχθηκε κατετίθεντο ποσά που αφορούσαν σε δικηγορικές υποθέσεις που χειριζόταν και είχαν ως αποδέκτες πελάτες του.

«Έλεγξαν τα χρήματα που μπήκαν στον λογαριασμό, αλλά όχι αυτά που βγήκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν εισόδημα».

Σ.Σ. 1= κι αναρωτιομουν ρε ####το μου γιατι καποια κοματα κανουν το αδυνατο δυνατον για να μην αλαλξει τιποτα σε αυτην την χωρα.....;)

Σ.Σ. 2=Για δες κατι αριστερους και κατι εθνικιστες που κοπτονται γαι την τσεπη των αλλων αλλα η δικη τους πααπεπεμπει στην γνωστη ''κατσικα''.

ortho
14-11-2013, 18:19
Είναι σίγουρο ότι δε βιάζεσαι;!

PLOIGOS
14-11-2013, 18:26
Aν ισχυουν ολα αυτα κ για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ανεξαρτητως πολιτικου χωρου που ανηκει,ας του παρουν κ τα σωβρακα!!!Στο συγκεκριμενο τωρα που ποσταρες Γιωργο,νομιζω οτι ακριβως λογω των πολιτικων εξελιξεων κ του θερμοτερου κλιματος γενικοτερα,θα πρεπει να περιμενουμε λιγακι...

Οχι οτι θα πεσω κ απο τα συννεφα αν τελικως ισχυουν,αλλα λεμε....

GeorgeP
14-11-2013, 18:36
Είναι σίγουρο ότι δε βιάζεσαι;!

Aν ισχυουν ολα αυτα κ για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ανεξαρτητως πολιτικου χωρου που ανηκει,ας του παρουν κ τα σωβρακα!!!Στο συγκεκριμενο τωρα που ποσταρες Γιωργο,νομιζω οτι ακριβως λογω των πολιτικων εξελιξεων κ του θερμοτερου κλιματος γενικοτερα,θα πρεπει να περιμενουμε λιγακι...

Οχι οτι θα πεσω κ απο τα συννεφα αν τελικως ισχυουν,αλλα λεμε....


Παντα περιμενω....δεν βιαζομαι ποτε και πουθενα!!!;)

Σαν ειδηση ηταν ''πιασσαρικη'' και δεν αντεξα.........
Ειναι πιασσαρικη'' οχι ως προς το αν θα υπαρξει αποτελεσμα αλλα ως προς το ποιοι κατηγορουνται και οι οποιοι κανουν τα αδυνατα δυνατα για να μην αλλαξει τιποτα στην Ελαλδα προβαλλωντας την ''φτωχεια'' των ελληνων......και καλα ''ποιον πας να ελεγξεις και να του τα παρεις, αυτον που δεν εχει?'' Σαφως στοχευοντας στο οτι δεν θα αγγιξουν και αυτους που πρεπει να γγιχτουν παραυτα δλδ τους ιδιους!!!

Απο την αλλη στο αν θα κατηγορηθουν επισημως και γινουν ειδησ σαν και τοσες αλλες που διαβαζουμε καθημερινα γιαυτους που πιανοντια να χρωστανε εκατομμυρια...θα περιμενουμε....