PDA

View Full Version : Μεγάλο επενδυτικό fund καλεί με διαφήμιση τους επενδυτές να


ortho
27-11-2013, 02:25
Μέχρι και… ρεκλάμα έγινε η Ελλάδα σε ότι αφορά την ελκυστικότητα, πλέον, της οικονομίας της για επενδύσεις. Μάλιστα, έχει και τζάμπα διαφήμιση από μεγάλο επενδυτικό fund το οποίο με ανοικτή επιστολή στηνInternational New York Times αναφέρει ότι η Ελλάδα βαθμολογείται με Α+ και καλεί τους επενδυτές να σπεύσουν.

Η εταιρεία Japonica Partners πλήρωσε διαφημιστική καταχώρηση προκειμένου να επαινέσει την ελληνική οικονομία αναφέροντας: «Ανοικτή επιστολή και έκκληση για ανάληψη δράσης, προς τους υπεύθυνους χάραξης των δημόσιων πολιτικών, σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον».

Και συνεχίζει: «Είναι αδιάσειστο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιτελέσει μια από τις πιο εκπληκτικές προσαρμογές των δημόσιων οικονομικών στην ιστορία, που συνιστά επίδοση Α+. Αυτή είναι η στιγμή να ξεπεράσουμε την παρούσα, οικονομικά παράλογη και αναχρονιστική λογιστική που δεν αφήνει να φανεί ότι η Ελλάδα αξίζει μια αξιολόγηση Α+ και τα κρατικά της ομόλογα να έχουν επιτόκια κάτω από 5%. Αυτή είναι η στιγμή να αναγνωριστεί ότι αυτή η λογιστική είναι το μόνο μεγάλο και πολύ εύκολο να παραμεριστεί εμπόδιο, σε μια απαράμιλλη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Και, τώρα είναι η στιγμή για τα κέντρα αποφάσεων να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη λογιστική και την παρουσίαση που αντανακλά την οικονομική πραγματικότητα, που βελτιώνει τη λήψη αποφάσεων και αυξάνει την υπευθυνότητα».

Όπως σημειώνεται στην ίδια καταχώρηση, «η Ελλάδα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία πριν πέντε χρόνια, στους δύο πιο σημαντικούς δείκτες οικονομικών επιδόσεων, ένα κατόρθωμα που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο. Η Ελλάδα είναι έτοιμη τώρα να επαναλάβει αυτή την καταπληκτική επίδοση με μια καταπληκτική ανάπτυξη.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ό,τι αφορά το διαρθρωτικό ισοζύγιο ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2013, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία το 2009. Για να γίνει αυτό κατανοητό, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σουηδία με ένα διαρθρωτικό πλεόνασμα της τάξης του 1,2% του ΑΕΠ σε σύγκριση με αυτό της Σουηδίας που είναι 0,5% του ΑΕΠ.

Η Ελλάδα είναι επίσης πρώτη στην κατάταξη μεταξύ των 30 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών, σύμφωνα με το ΔΝΤ, όσον αφορά το πρωτογενές ισοζύγιο (κυκλικά προσαρμοσμένο) ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2014, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία θέση το 2009.

Μεγάλο επενδυτικό fund καλεί με διαφήμιση τους επενδυτές να σπεύσουν στην Ελλάδα | ANTINEWS (http://www.antinews.gr/2013/11/26/235931/)


JAPONICA kicks-off "Greece is A+" Campaign
Εκτύπωση σελίδαςΑποθήκευση σελίδαςΑποστολή με e-mailΜέγεθος κειμένου
Japonica Partners kicks-off “Greece is A+” campaign with a full-page open letter and call-to-action in major publications worldwide to public policy makers in Athens, Brussels, Frankfurt, and Washington, D.C.

The open letter states that it is an irrefutable fact that Greece has accomplished one of history΄s most extraordinary sovereign fiscal rejuvenations, an A+ performance. Now is the time to progress beyond the current economically irrational and anachronistic accounting that obfuscates that Greece merits an A+ credit rating and government bond interest costs below 5%. Now is the time to recognize that this accounting is the single biggest and most easily removed obstacle to extraordinary growth in Greece. And, now is the time for public policy makers to expeditiously advocate accounting as well as presentation that reflects economic reality, improves decision-making, and increases accountability.

Japonica emphasizes:

“Now is the time to progress beyond the current economically irrational and anachronistic accounting that obfuscates that Greece merits an A+ credit rating and government bond interest costs below 5%.”

Japonica concludes:

“Now is the time for public policy makers to expeditiously advocate accounting as well as presentation that reflects economic reality, improves decision-making, and increases accountability.”

Greece has advanced to 1st place from last place in only five years on two of the most important fiscal performance indicators, an accomplishment that most believed was impossible. Greece is now ready to repeat its extraordinary performance with extraordinary growth.

Greece is ranked 1st place among the European Union΄s 27 reporting members on the European Commission structural balance as a percent of GDP for 2013 from last place in 2009. To put this in perspective, Greece is moving ahead of world-class Sweden with a 2013 structural surplus of 1.2% of GDP compared to Sweden΄s 0.5% of GDP.

Greece is also ranked 1st place among the world΄s 30 advanced economies on the International Monetary Fund primary balance (cyclically adjusted) as a percent of GDP for 2014 from last place in 2009. To put this in perspective, Greece is moving ahead of world-class Singapore with a 2014 primary surplus (cyclically adjusted) of 5.4% of GDP compared to Singapore’s 3.3% of GDP.

Japonica stated:

“We will contribute the resources necessary to change this unacceptable accounting status quo, now.”

Open letters will be published globally including in the New York Times, Financial Times, International New York Times, and Wall Street Journal.

JAPONICA kicks-off "Greece is A+" Campaign- Capital.gr (http://english.capital.gr/News.asp?id=1914858)


Ετοιμαστείτε για μεγάλα σεντόνια!:D:D:D



Εγώ θα πω μόνο ότι όπως μας έριξαν στον Καιάδα μέσα σε τρεις μήνες με συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα συν την απίστευτη "βλακεία" ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου, άλλο τόσο γρήγορα μπορούν να κάνουν την Ελλάδα να μοιάζει το Ελντοράντο των επενδύσεων. Ποιά είναι τελικά η στόχευση είναι μάλλον ασαφές ακόμα. Υπάρχει και το παρακάτω από την Καθημερινή...

Ως έδρα του νέου Citizen Interaction Center (Κέντρο Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών) για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη επελέγη από την μητρική εταιρία της Coca Cola η Αθήνα.

Την απόφαση αυτή, που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, γνωστοποίησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας «The Coca Cola Company», Muhtar Kent και ο πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης Νίκος Κουμέττης με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative.

Τονίζεται ακόμη ότι η εγκατάσταση του Κέντρου στην Αθήνα «αντικατοπτρίζει την πίστη μας στις δυνατότητες της Ελλάδας να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και στην προστιθέμενη αξία των ιδιαίτερων ικανοτήτων των Ελλήνων» και προστίθεται:

«Η απόφαση αυτή ελήφθη βάσει της τεχνογνωσίας και της γλωσσικής κατάρτισης που διαθέτουν οι Έλληνες, αλλά και της δυνατότητάς μας να συνεισφέρουμε στην κοινωνία προσφέροντας ελκυστικές και υψηλού επιπέδου θέσεις απασχόλησης σε νέους ταλαντούχους Έλληνες στον αναπτυσσόμενο τομέα της κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας».

Η Coca Cola δηλώνει επίσης τη δέσμευσή της να επενδύσει και να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα μας. Το Citizen Interaction Center θα είναι το διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο για τις δραστηριότητες διαδικτυακής και κοινωνικής δικτύωσης της Coca Cola στην περιοχή. Η λειτουργία του προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και με την πλήρη ανάπτυξή του το 2015 θα καλύπτει 23 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

Ξαφνικά πάλι οι Ελληνες διαθέτουμε τεχνογνωσία και γλωσσική κατάρτηση! Πάψαμε να είμαστε οι τεμπέληδες της ηλιόλουστης παραλίας! Και φυσικά πλέον με μικρές απαιτήσεις σε μισθούς και σχεδόν εκμηδενισμένη εργασιακή προστασία.


Τα καλύτερα έρχονται!!!!:sm3::sm3::sm3::sm3::sm3:

Carduelis
27-11-2013, 09:32
Μου θυμίζει το "ψηστήρι" που κάνουν οι αετονύχηδες συνεργάτες αυτουνού που παίζει το "εδώ παππάς, εκεί παππάς" !! :p

AKIS_21
27-11-2013, 09:40
Μου θυμίζει το "ψηστήρι" που κάνουν οι αετονύχηδες συνεργάτες αυτουνού που παίζει το "εδώ παππάς, εκεί παππάς" !! :p

Καλα πριν λίγους μήνες δε αποχώρησε η coca cola απο την ελλαδα και μετέφερε την έδρα της αλλου??

ortho
27-11-2013, 12:51
Καλα πριν λίγους μήνες δε αποχώρησε η coca cola απο την ελλαδα και μετέφερε την έδρα της αλλου??

Η coca cola hellenic μετέφερε πέρσι την έδρα της στη Ζυρίχη εξασφαλίζοντας και χαμηλότοκη χρηματοδότηση. Το άρθρο μιλάει για το Κέντρο Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών, ότι κι αν είναι αυτό! :)

GeorgeP
27-11-2013, 14:04
Αυτα αντι να τα κοροιδευετε καλο θα ηταν να τα διαβαζετε με προσοχη......
Αυτα ειναι αριστα νεα.......
Αυτα θα φερουν δουλειες στην Ελαδα......
Αν το Citizen Center ανακοινωνοταν το 2008 ολοι θα λεγαμε ''μπραβο'', ''ελλαδαρα'', ζητω ο Καραμανλης''.......σημερα γιατι το κοροιδευουμε?

Και μια απαντηση στον Γιαννη, ΝΑΙ πριν λιγο καιρο ειμασταν οι υπερχρεωμενοι και χρεωκοπημενοι τεμπεληδες της ευφορης κοιλαδας, ΣΗΜΕΡΑ ομως ειμαστε οι ακομα χρεωκοπημενοι μεν αλλα εργατικοτεροι δε...και απο που προκυπτει αυτο? μα απο το πρωτογενες πλεονασμα που ΚΑΝΕΙΣ δεν το περιμενε!!!!!!!!
και τι σημαινει πρωτογενες πλεονασμα σε μια χρεωκοπημενη χωρα? πολυ απλα ευοιωνες προοπτικες για το μελλον, και το citizen center εκφραζει αυτην την προοπτικη.

Σκεψου οτι η Αργεντινη ειναι ακομα στο πατο διοτι δεν εχει πετυχει 13 χρονια τωρα ουτε εν δολαριο πρωτογενες πλεονασμα........λαβε το υποψιν σου.

Μην μου πεις για τις θυσιες που γινονται γιαυτο το πρωτογενες πλεονασμα, δεν εχουν καμια σημασια προκειμενου να παμε μπροστα στο ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ που θα ζησουν τα παιδια μας.....

Μην τα παιρνετε αψηφιστα αυτα.......αυτα θα μας βγαλουν απο τον πατο.


Υ.Γ. νομιζω ειμουν συντομος..............:p

ortho
27-11-2013, 14:39
Ας πούμε ότι φέτος "πέτυχαν" πρωτογενές πλεόνασμα.
Το ερώτημα είναι αν αυτό είναι διατηρήσιμο και του χρόνου και με ποιό τρόπο.

Προς το παρόν ο προϋπολογισμός προβλέπει αυξημένους φόρους κατά 2,5 δις, αυτά πρέπει να βρεθούν πρώτα.

GeorgeP
27-11-2013, 14:49
Ας πούμε ότι φέτος "πέτυχαν" πρωτογενές πλεόνασμα.
Το ερώτημα είναι αν αυτό είναι διατηρήσιμο και του χρόνου και με ποιό τρόπο.

Προς το παρόν ο προϋπολογισμός προβλέπει αυξημένους φόρους κατά 2,5 δις, αυτά πρέπει να βρεθούν πρώτα.



Τα εχουν ηδη στην τσεπη τους..........
Διαβασε το νομοσχεδιο ΟΛΟΚΛΗΡΟ και μην βγαζεις συμπερασματα αυθαιρετα.
Οι αυξημενοι φοροι των 2,5δις δεν αφορουν ολους αλλα τις επιχειρησεις που καλουνται να πληρωσουν 2,2δις ..........πως?
Να πως:

''Τους φόρους που καλούνται να επιστρέψουν, και μάλιστα εντόκως, στο Δημόσιο εκατοντάδες επιχειρήσεις που στις χρήσεις 2003 και 2004 προχώρησαν στο σχηματισμό αφορολόγητων αποθεματικών. Πρόκειται ουσιαστικά για τα ποσά του φόρου εισοδήματος που δεν κατέβαλαν οι εν λόγω επιχειρήσεις λόγω του σχηματισμού των αποθεματικών, τα οποία έχουν κριθεί από την Ε.Ε. ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις και πρέπει να επιστραφούν με τόκο.''

Εδω θα βρεις τι θα πληρωσουν οι κοινοι θνητοι και τι οι αλλοι. Μην τρελαινεσαι.....

Ποιους νέους φόρους θα πληρώσουμε το 2014 - Capital.gr (http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1911958)
Σε ακίνητα και επιχειρήσεις οι πρόσθετοι φόροι του 2014 | οικονομια , ελλαδα | Ημερησία (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113152276)

ortho
27-11-2013, 15:16
Και ποιός θα τα δώσει στις επιχειρήσεις ε Γιώργο;!

Και ως συνήθως το μπορν..έλο τα ζητάει πίσω με τόκο!:lo19::lo19::lo19:

ortho
27-11-2013, 15:25
Και για να δούμε την τεράστια κοροϊδία που υφιστάμεθα, παρακάτω η φορολογία φυσικών προσώπων στη Γερμανία.


Personal Income Tax in Germany
Personal income tax is imposed on the income of individuals, who are resident in Germany or have their normal place of abode there, have full income tax liability. All the income earned at home and abroad is subject to German tax. A foreign resident, who is employed in Germany, pays tax only on income earned in Germany. Subject to income tax are:
• income from agriculture and forestry
• income from business operations
• income from self-employed work
• income from employed work
• capital yields
• income from letting property
• other income
The personal income tax from income from employed work and from capital income paid the employers or the banks, when the earnings are paid out (the tax is immediately transferred to the tax authorities every month). Germany is a signatory to a Treaty for the Prevention of Double Taxation with many countries all over the world (with almost 90 countries). These agreements under public international law aim to avoid one and the same taxpayer being charged similar taxes more than once on the same income for the same period.

Tax due date
The tax declaration must be provided until 31 May of the year following the emergence of the tax.

Tax exempt income
From personal income tax are in Germany exempt these incomes, for instance: annual income of up to 7 664 EUR for a resident, 50 % of the total dividend received from a company, receipts from accident and health insurance, contributions by the employer to state pension plans…

Tax rate
In Germany is personal income tax progressively. In 2008 is tax rate from 0 % to 45 % (in 2007 was tax rate from 0 % to 42 %). The so-called solidarity surcharge at a rate of 5.5 % of income tax has to be paid on top of this. Tax base is different for single and married. Married couples may choose to be assessed either jointly or separately. No income tax is charged on the basic allowance, which is EUR 7 664 for unmarried persons and EUR 15 329 for jointly assessed married couples.




Single
Married
Tax
Tax Base (in EUR)
Tax
Tax Base (in EUR)
0 %
up to 7 664
0 %
up to 15 329
15 %
7 665- 52 153
15 %
15 330 - 104 304
42 %
52 154 - 250 000
42 %
104 305 - 500 000
45 %
250 001 and over
45 %
500 001 and over
Tax deductions
The personal tax can be in German deducted. All forms of tax relief refer to the income of an individual. This applies in particular to costs immediately related to earnings. For instance:
• donations – allowable up to 5 % of gross income
• child allowance – annual sum of 1 824 EUR for a child (for a child under 14 years 1 000 EUR)
• alimony – up to 13 805 EUR per year
• church tax – fully deductible
• travel expenses to work and from work – up to 4 500 EUR per year
• allowance for capital earnings – 801 EUR for unmarried and 1 601 EUR for married couples
• profits on sales are neglected up to 512 EUR



Για να δείτε τον πίνακα που δε μπορώ ( ξέρω ) να μεταφέρω σωστά, δείτε το λινκ.


Personal Income Tax in Germany | CFE portal (http://www.cfe-eutax.org/taxation/personal-income-tax/germany)

GeorgeP
27-11-2013, 16:50
Στο ξαναλεω......μην τρελαινεσαι Γιαννη........
Για να συγκρινεις τι πληρωνει η γερμανια και τι η ελλαδα θα πρεπει να ηταν οικονομικα ενταξει και οι δυο. Τωρα ομως η Ελλαδα ειναι χρεωκοπημενη.......

Συγκρινε αυτα που ποσταρεις στο πιο πανω ποστ σου με αυτα που πληρωναμε προ κρισης.
Θα δεις οτι δεν απειχαμε.......και μαλιστα αν συνυπολογισεις και τις φοροαπαλλαγες που ειχαμε, τα μερισματα που δεν φορολογουντο, τις αυτοτελεις φορλογιες διαφορων επαγγελματων, εισοδηματα που φορολογουντο με ειδικο τροπο, εκπτώσεις δαπανών για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, δικηγορικές αμοιβές, καθώς και για παροχή υπηρεσιών (από εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ινστιτούτα αδυνατίσματος, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές κ.λπ.), οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που εφαρμόζονται στα νησιά του Αιγαίου, εκατ. ευρώ χανοντουσαν λόγω απαλλαγών του Δημοσίου και των ΟΤΑ από τον ΦΠΑ καιλόγω εφαρμογής μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 4,5% για βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά και θέατρα........και ποσα αλλα θα διαπιστωσεις οτι ειμασταν πολυ καλλυτερα φορολογικως απο τους Γερμανους.

Ενω στην γερμανια τα παραπανω ειναι απλως αδιανοητα............

Και μην ξεχνας οτι στην Γερμανια και συμφωνα με δηλωσεις του Σοιμπλε τις οποιες καπου εχω ποσταρει σε αυτην την νεα ενοτητα που δημιουργηθηκε, συντομα θα εφαρμοστει προγραμμα λιτοτητας οπου πολλες απο τις κοινωνικες παροχες της θα μειωθουν οπως επισης και το φορολογικο συστημα ειναι υπο εξεταση κι αρση φοραπαλλαγων καθως και αυξηση των φορων............

GeorgeP
27-11-2013, 17:01
Και ποιός θα τα δώσει στις επιχειρήσεις ε Γιώργο;!

Και ως συνήθως το μπορν..έλο τα ζητάει πίσω με τόκο!:lo19::lo19::lo19:

κατ αρχην απο οτι βλεπω συμφωνουμε οτι τα εξτρα 2,2δις δεν αφορουν ΟΛΟΥΣ εμας αλαλ καποιους συνηθεις υποπτους...........

Ρωτας ποιος θα τα δωσει στις επιχειρησεις? Σου απαντω οι θαμωνες του Baraonda, οι πελατες των ταξι, των μαγαζιων κ.λ.π. δλδ ολοι εμεις που ΔΕΝ πειναμε Γιαννη.......και φυσικα ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ αυτοι που κανουν οτι δεν εχουν και δεν πληρωνουν τα δανεια τους και τις υποχρεωσεις τους αλλα εχουν τα μαλιοκεφαλα τους και οι οποιοι δεν ειναι λιγοι καισυμφωνα με υπολογισμους τους αναλογουν καπου 2δις να πληρωσουν ..........οι ελαχιστοτατοι και παντα γνωστοι και ελαφρως εως ανεπαισθητα αυξημενοι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πεινανε δεν θα δωσουν τιποτα στις επιχειρησεις......αλλα αυτοι δεν ενδιαφερουν κανενα απο καταβολης της χωρας, ειναι αμελητεος ο αριθμος τους.

Το μπορντελο η Ελλας Γιαννη μου φυσικα τα ζηταει με τοκο πισω οπως τα ζητας κι εσυ, κι εγω απο αυτους που τα δανεισαμε....... ΑΝ εχουμε δανεισει σε καποιον.
Οπως υποχρεουται πια να κανει και το Ελληνικο κρατος σε αυτους που χρωσταει συμφωνα με οδηγια της ΕΕ απο της 16/3/13 (http://www.tanea.gr/news/economy/article/5006286/me-toko-tha-eksoflei-to-dhmosio-ta-xreh-toy-pros-toys-idiwtes/).....και μην μου πεις ''ναι σιγα...'' διοτι το ιδιο καλλιστα μπορει να εφαρμοστει και απο τους ιδιωτες οπως το εφαρμοζαν επι χρονια τωρα .......και ο καθεις θα υποστει τις συνεπειες.