PDA

View Full Version : Στο σφυρί βίλες επωνύμων -


GeorgeP
27-11-2013, 14:40
Τελικα η ευχη και καταρα ''να πληρωσουν αυτοι που τα εφαγαν'' εν μερη γινεται πραγματικοτητα. Και λεω εν μερη διοτι εκποιουνται τα ακινητα τους , αλλα σε κατωτερη αξιας της πραγματικης, πραγμα το οποιο σημαινει οτι οσο και να φωναξουμε να πληρωσουν αυτοι που τα εφαγαν εμεις δεν την γλυτωνουμε......

Βεβαια κανεις δεν ξερει ενας πληστειριασμος ακινητου αξιας 8εκ. ευρο ο οποιος αρχιζει στις 960,000 που θα καταληξει........

Δειχνει επισης οτι το κρατος δουλευει και προσπαθει να μαζεψει οτι μπορει απο αυτους που του χρωστανε.....ειναι καλο αυτο νομιζω.

Στο σφυρί βίλες επωνύμων (http://www.zougla.gr/greece/article/sto-sfiri-viles-eponimon)

Πολυτελείς κατοικίες επώνυμων πολιτών, οι οποίοι πριν από μερικά χρόνια αποτελούσαν τους πρωταγωνιστές της εγχώριας showbiz, αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια για την άντληση εσόδων που θα διασφαλίσουν την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Το Υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας τους, καθώς αποφάσισε να διεκδικήσει μέρος των ληξιπρόθεσμων χρεών. Βίλες, οικόπεδα, εργοστάσια, αστικά ακίνητα, καταστήματα, αποθήκες, αγροτεμάχια πέρασαν στα χέρια του Δημοσίου και πλέον βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Η βίλα της Δήμητρας

Ανάμεσα στα «διάσημα» ακίνητα που πρόκειται να πλειστηριαστούν συγκαταλέγεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του zougla.gr, και η βίλα της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου, επί της οδού Αγράμπελης στην Εκάλη.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, πρόκειται για ένα νεόδμητο σπίτι 467 τ.μ. με κήπο 278 τ.μ. και πισίνα. Η βίλα έχει τέσσερις ορόφους. Δύο υπόγεια, το ισόγειο και έναν όροφο πάνω από αυτό, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα. Η αρχική τιμή εκκίνησης είναι 800.000 ευρώ.

Η βίλα της κυρίας Λιάνη βγαίνει σε πλειστηριασμό λόγω των χρεών της, ύψους περίπου 440.000 ευρώ, σε τράπεζες, στην εφορία και στη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων. Ειδικότερα, η Δήμητρα Λιάνη οφείλει 360.000 ευρώ στην Eurobank, 51.000 ευρώ στην εφορία της Κηφισιάς και 25.943 ευρώ στη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων.

Τα ακίνητα του Καρούζου

Εκτός από τη βίλα της κυρίας Λιάνη, στο σφυρί βγαίνουν τρία διαμερίσματα αλλά και ένα κατάστημα που ανήκουν στον επιχειρηματία Γιάννη Καρούζο, ο οποίος πλέον διαβιοί στις φυλακές Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να πλειστηριαστούν ένα διαμέρισμα 3ου ορόφου επί της οδού Αν. Λαζαράκη με τιμή εκκίνησης τα 312.000 ευρώ, δύο διαμερίσματα 1ου ορόφου τα οποία βρίσκονται επί των οδών Μεταξά και Φοίβης με τιμές εκκίνησης 192.000 και 272.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και ένα κατάστημα 76 τ.μ. με τιμή εκκίνησης τα 700.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, το γεγονός ότι οι κατασχέσεις έγιναν το 2010, πριν δηλαδή ξεσπάσει το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται. Επομένως, φαίνεται ότι ο επιχειρηματίας χρωστούσε στο Δημόσιο εδώ και χρόνια.

Ο Λάκης και ο Ταγταλίδης

Παράλληλα, στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ έχουν μπει ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία τα οποία ανήκουν στον Λάκη Γαβαλά και στον Παναγιώτη Ταγταλίδη.

Όσον αφορά στον Λ. Γαβαλά, ο γνωστός σχεδιαστής χρωστούσε 10,2 εκατ. ευρώ και με τις προσαυξήσεις η οφειλή του έφθασε τα 12,6 εκατ. Το Δημόσιο προχώρησε στην κατάσχεση της εξοχικής βίλας του στη Μύκονο με αρχική τιμή προσφοράς τα 960.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε, διότι υπήρξε απαγόρευση εκποίησης από την Αρχή για το «ξέπλυμα» χρήματος. Ο σχεδιαστής προσπάθησε να πουλήσει τη βίλα του έναντι οκτώ εκατ. ευρώ, όμως δεν τα κατάφερε.

Ο κ. Ταγταλίδης είναι ο πρώτος πολίτης που καταδικάστηκε σε ισόβια για εικονικά τιμολόγια και βρίσκεται στη φυλακή. Φέρεται να χρωστά το αστρονομικό ποσό των 197 εκατ. ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί ένα διώροφο κτίσμα και ένα βιομηχανοστάσιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ στον πλειστηριασμό που θα γίνει η αρχική τιμή θα είναι 2,4 εκατ. ευρώ. Ο Ταγταλίδης ήταν έμπορος ρούχων και είχε την εταιρεία «Theo Textil».

Το όνομά του ενεπλάκη και στο κύκλωμα των εφοριακών που είχαν στήσει στη συμπρωτεύουσα «επιχείρηση» παράνομων επιστροφών Φ.Π.Α. Πρόκειται για υπόθεση με την οποία είχε εκτενώς ασχοληθεί το zougla.gr. Σύμφωνα με τις αναφορές του νούμερο ένα οφειλέτη του Δημοσίου Ν. Κασιμάτη, τις οποίες είχε αποκαλύψει η ηλεκτρονική εφημερίδα, ο κ. Ταγταλίδης φέρεται να συνεργαζόταν με τον τότε προϊστάμενο της Θ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης Περικλή Στυλιάδη.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η εταιρεία του κ. Ταγταλίδη εισέπραττε παράνομα Φ.Π.Α., ενώ από τη μεριά τους οι υπάλληλοι των ΔΟΥ λάμβαναν το 30% του ποσού που εκταμιευόταν παράνομα από τα δημόσια ταμεία.

Ωστόσο, εκείνο που «πρόδωσε» τον ελεγκτή και συγκεκριμένα τον Περικλή Στυλιάδη ήταν οι αυξημένες απαιτήσεις του…

Ζητούσε το 50%

Τον Νοέμβριο του 2000 είχε συγκεντρωθεί για παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α. ποσό ύψους 94.000.000 δραχμών, για δήθεν εξαγωγές που είχε πραγματοποιήσει η εταιρεία του Ταγταλίδη.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Στυλιάδης απαίτησε το 50%, δηλαδή 47.000.000 δραχμές. Αυτό εξόργισε τον επιχειρηματία, καθώς θεώρησε ότι ο ελεγκτής της ΔΟΥ χαλούσε τη συμφωνία η οποία όριζε ότι έπρεπε να πάρει το 30%.

Η απόπειρα ηχογράφησης

Υπήρξαν επανειλημμένες συναντήσεις και συζητήσεις των δύο ανδρών τόσο στα Ν. Μουδανιά όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια από τις συναντήσεις, ο επιχειρηματίας, δυσαρεστημένος από τις απαιτήσεις του Στυλιάδη, αποφάσισε να τον ηχογραφήσει, ωστόσο λόγω κακού χειρισμού του μαγνητοφώνου η ηχογράφηση δεν κατέστη δυνατή.

Με το πέρας της συζήτησης, ο επιχειρηματίας, πεπεισμένος ότι έχει ηχογραφήσει τον ελεγκτή, τον απείλησε ότι θα τον καταγγείλει και αποχώρησε.

Εν όψει αυτού του αιφνίδιου γεγονότος, ο Στυλιάδης πήρε 200 εικονικά τιμολόγια και τα λογιστικά βιβλία της επιχείρησης του κ. Ταγταλίδη, και τα παρέδωσε στον υποδιευθυντή του ΣΔΟΕ και φίλο του, σύμφωνα με τις αναφορές, Αλέξανδρο Μητσίδη.

Λέγεται ότι προέβη σε αυτήν την ενέργεια αφενός για να έχει το επιχείρημα σε ενδεχόμενη καταγγελία από τον επιχειρηματία ότι με πρωτοβουλία του άρχισε ο έλεγχος και αφετέρου ώστε να μην έχει τη δυνατότητα ο Ταγταλίδης να τα προσκομίσει ο ίδιος στις εισαγγελικές αρχές.

Η καταγγελία έγινε, αλλά από τον υποτιθέμενο έλεγχο των τιμολογίων δεν «διαπιστώθηκε» φορολογική παράβαση, με αποτέλεσμα η υπόθεση να κλείσει.

ortho
27-11-2013, 15:20
Αφού τα είπαμε αυτά σε άλλο νήμα! Οι περισσότεροι πλειστηριασμοί ακυρώθηκαν, οι δε τιμές εκκίνησης είναι εξευτελιστικές. Κι αν πουληθούν, τα υπόλοιπα ποσά που σημειωτέον είναι κατά κύριο λόγο προσαυξήσεις, ίσα για να λένε ότι έχουν λαμβάνειν, από που θα τα πάρουν;! Θα τους βάλουν να κάνουν κοινωφελή εργασία;:p

GeorgeP
27-11-2013, 17:07
Αφού τα είπαμε αυτά σε άλλο νήμα! Οι περισσότεροι πλειστηριασμοί ακυρώθηκαν, οι δε τιμές εκκίνησης είναι εξευτελιστικές. Κι αν πουληθούν, τα υπόλοιπα ποσά που σημειωτέον είναι κατά κύριο λόγο προσαυξήσεις, ίσα για να λένε ότι έχουν λαμβάνειν, από που θα τα πάρουν;! Θα τους βάλουν να κάνουν κοινωφελή εργασία;:p

Σωστα τα ειπαμε σε αλλο νημα....σορρυ.....

Carduelis
27-11-2013, 18:38
Σωστα τα ειπαμε σε αλλο νημα....σορρυ.....

Bρε συ θα πάθεις τίποτα με τόσο γράψιμο!!
Εγώ θαχα πάθει τριαλαλά!!
:p:p