PDA

View Full Version : Τα σχόλιά σας για 6 μέρες Ιταλία


Silencer
05-08-2009, 11:11
Καλημέρα σε όλους,

Ετομάζω ένα ταξιδάκι σε κεντρική και Βόρεια Ιταλία το Σεπτέμβρη και θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά τα μέρη που αξίζει κανείς να πάει όχι μόνο ως προορισμό αλλά φυσικά και για τη διαδρομή.

Μία μοτοσυκλέτα, 2 επιβάτες και αρκετή όρεξη.

Προς το παρόν έχω καταλήξει στην παρακάτω διαδρομή.


Αναχώρηση το μεσημέρι/απόγευμα του Σαββάτου 05/09/09 για Ηγουμενίτσα.
Βραδυνή αναχώρηση και αποβίβαση το πρωί της Κυριακής στο Bari.
Από το Bari ξεκινάμε για Amalfi (1η διανυκτέρευση) που είναι κοντά στην Πομπηία και Napoli.
Από Amalfi φεύγουμε το πρωί της Δευτέρας για Ρώμη όπου και διανυκτερεύουμε 2 νύχτες.
Από Ρώμη ανεβαίνουμε μέσω San Gimignano (μεσαιωνική πόλη με κάστρα και πύργους) στη Φλορεντία όπου και διανυκτερεύουμε 1 νύχτα.
Το πρωί της Πέμπτης ανηφορίζουμε για Bolognia όπου και θα κανονίσω επίσκεψη στο εργοστάσιο μουσείο της Ducati/Lamporgini.
Συνεχίζουμε βορειοδυτικά για Modena και επίσκεψη στο Μουσείο της Ferrari.
Κατόπιν ανεβαίνουμε κι άλλο για Βενετία (μέσω Bologna) όπου και θα διανυκτερεύσουμε για 2 νύχτες με παραμονή στο Mestre (ενδοχώρα Βενετίας) και ολοήμερες εκδρομές στο σύμπλεγμα νησιών της γραφικής Βενετίας.
Απο Βενετία αναχωρούμε το πρωϊ του Σαββάτου και κατεβαίνουμε για San Marino και Ravenna με κατάληξη τo λιμάνι της Ancona για βραδυνή αναχώρηση με το πλοίο πίσω για Ηγουμενίτσα.

Εναλλακτικά θα μπορούσα ίσως να μην κατέβω σε Amalfi/Napoli ώστε να έχω περισσότερο χρόνο που πιθανότατα να μου επιτρέψει να πάω ακόμα βορειότερα σε Como, Milano κτλ.

Αναμένω τις γνώμες σας, τις προτάσεις σας αλλά και τις ανησυχίες σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σωκράτης.

georgekostas
05-08-2009, 11:23
Ωραιο το προγραμμα εχω κανει περιπου το ιδιο.Θα σου προτεινα να αφησεις Amalfi/Napoli και να δωσεις περισσοτερο χρονο σε Ρωμη-Φλωρεντια ειδικα η Ρωμη ειναι ολα τα λεφτα σε ταξιδευει στο χρονο,σε παραπεμπει σε μια αλλη εποχη.
Για Como, Milano θα σου ελεγα να τ'αφησεις για αλλο ταξιδι γιατι θα τα δεις ολιγον ''ταχυδρομικα''.
Ευχομαι καλα να περασεις την προηγουμενη μερα φευγω και'γω για κεντρικη Ευρωπη.:)

boxer-1200
05-08-2009, 11:27
ωραίο ταξίδι φίλε! καλά να περάσετε:D

essel
05-08-2009, 11:27
AMALFI ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
Napoli δεν χάνεις και τίποτα να μην πας
Κατά τα αλλα μου φαίνονται πολλά τα χλμ για 6 ημέρες με την προοπτική βέβαια οτι θα πρεπει να δεις και τα μέρη που θα σαι..............
αυτά κατά την ταπεινή μου αποψη......
:):):)

aeriko
05-08-2009, 11:32
Como όλα τα λεφτά.

Silencer
05-08-2009, 12:29
Φίλοι μου τα μηνύματά σας επιβεβαιώνουν το δίλημμά μου ακριβώς :-)
Κυρίως όπως ανέφεραν και οι Essel και Georgekostas τα χιλιόμετρα είναι πολλά και φοβάμαι ότι θα γίνω κομμάτια και δε θα έχω τη διάθεση να δω όλα αυτά που είναι να δω.

To Amalfi essel είναι πολύ όμορφο απ'ό,τι έχω δει αλλά κάνω μεγάλο κύκλο μέχρι τη Ρώμη μετά οποτε κλίνω στο να το αφήσω για καμία άλλη εξόρμιση ιδανικά όταν αποφασίσω να κατευθυνθώ προς Νότια Ιταλία και Σικελία όπως αρχικά σχεδίαζα.

Παραθέτω αποστάσεις:


Bari --> Roma: 455km
Ancona --> Roma: 306km

Αν παρακάμψω το Amalfi/Napoli τότε δεν πιστεύω να αξίζει να κατέβω Bari καθώς τα χιλιόμετρα είναι πολλά και μέχρι για Ρώμη χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από Ancona κάτι γίνεται.

Αναφορικά με το Como που όπως επιβεβαιώνει το aeriko είναι τέλειο είναι σε απόσταση 50km από Μιλάνο και 272km από Bologna. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως θα χρειαστεί διανυκτέρευση στο Μιλάνο ή στο Κόμο πριν αναχωρήω για Βενετία.

Ο χρόνος της επιπλέον διανυκτέρευσης καλύπτεται λόγω του ότι σε αυτό το σενάριο δε θα υπάρξει διανυκτέρευση σε Amalfi αλλά και τα χιλιόμετρα θα είναι λίγο λιγότερα.
Παρόλ'αυτά αν κατέβω Ancona και όχι Bari οι ώρες με το πλοίο είναι σαφώς περισσότερες για Ancona σε σχέση με το Bari (15-20 ώρες έναντι 9)
Λόγω της εμδομαδιαίας άδειας δε μου επιτρέπεται να ξεφύγω σε ημέρες διαμονής γιατί Δευτέρα μας περιμένει το γραφείο.

georgekostas
05-08-2009, 12:35
Βγες Μπαρι εχει καλο δρομο και θα τα ''φας'' γρηγορα τα χλμ.Για Ανκονα ειναι πολλες οι ωρες (βαλε 18 να'σαι μεσα)μιας και δεν εχεις και πολλες μερες στη διαθεση σου.

aeriko
05-08-2009, 12:53
θα πρότεινα να μην μπείς στο Μιλάνο. Διανυκτέρευση στο Κομο. Ειναι καλή η εποχή που πάς, οι Ιταλοί έχουν κατέβει Νότο, και κατά την άποψη μου θα το ευχαριστηθείς. Οπωσδήποτε τον γύρο της λίμνης.
Τώρα για διανυκτέρευση στο Μέστρε με συγχωρείς αλλά μ@!@#$α. Μείνε Πάντοβα και πήγαινε με τρένο, ούτε με την μηχανή, στην Βενετία (20 λεπτά). Αυτήν την εποχή γίνεται της πόπης εκεί, θα σιχαθείς. Να φανταστείς ότι ούτε φωτογραφία δεν μπορούσα να τραβήξω από την πολυκοσμία, όλο και κάποιος γιαπωνέζος έμπαινε στο πλάνο.:)

georgekostas
05-08-2009, 12:57
Και στη Βενετια μην αφησεις την μηχανη οπου να ναι εφαγες κληση με τη μια.Μονο σε παρκινγ και ειναι και πανακριβο.

Arkas
05-08-2009, 13:18
Αχ Σωκράτη!
Ξύνεις πληγές!
Το ίδιο ταξίδι σκεπτόμουν να κάνω τώρα τον Αύγουστο αλλά μας "έφαγαν" τα μπλουζάκια...
Καλό ταξίδι φίλε
και περιμένουμε πολλές πολλές φωτό!!!

Silencer
05-08-2009, 15:12
@Arkas: φίλε μου πραγματικά λυπάμαι και εύχομαι να το κάνεις γρήγορα το ταξιδάκι αυτό. Εγώ το περιμένω πως και πως. Τουλάχιστον με το καλό όταν γυρίσω θα σου έχω έτοιμες όχι μόνο φωτό αλλά και χάρτες, routes, waypoints και POIs ;-)

@georgekostas: εννοείται πως όχι :-) γενικά πουθενά δε την αφήνω αν δεν έχει παρκινγκ. Έχω ακούσει και έχουν δει τα μάτια μου τα χειρότερα. Όσο για το λιμάνι

@aeriko: Ψήνομαι πάρα πολύ για Κόμο και συμφωνώ για τη διανυκτέρευση εκεί και όχι στο Μιλάνο. Πρέπει να είναι πανέμορφα. Θα κοιτάξω να αλλάξω τα routes να δω πως θα βγει το πρόγραμμα. Γιατί Πάντοβα και όχι Μεστρε, είναι καλύτερη σαν πόλη ή σαν διαμονή? 20 λεπτά είναι το τρένο από Πάντοβα-Βενετία?
Υ.Γ: Οι γιαπωνέζοι όμως πραγματικά είναι παντού.

vp_68
05-08-2009, 15:22
Ωραίο ταξίδι και ελπίζω να περάσετε καλά και χωρίς προβλήματα. Επειδή όμως έχω την ίδια μηχανή και έχω κάνει ταξίδια στην ελλάδα, προσοχή στα πολλά χλμ. λόγω σέλας.

Silencer
05-08-2009, 16:07
Ωραίο ταξίδι και ελπίζω να περάσετε καλά και χωρίς προβλήματα. Επειδή όμως έχω την ίδια μηχανή και έχω κάνει ταξίδια στην ελλάδα, προσοχή στα πολλά χλμ. λόγω σέλας.

Μην ανησυχείς το έχω καταλάβει :yz και οφείλω να πω πως είναι η πλέον άβολη σέλα έστω και για μικρές διαδρομές. Για το λόγο αυτό εξοπλίστηκα με ένα Airhawk για να μπορέσω να βγάλω τις διαδρομές. Ο συνεπιβάτης πάντως δε φαίνεται να έχει πρόβλημα. Τουλάχιστον δεν έχω ακούσει παράπονα.

aeriko
05-08-2009, 18:17
. Γιατί Πάντοβα και όχι Μεστρε, είναι καλύτερη σαν πόλη ή σαν διαμονή? 20 λεπτά είναι το τρένο από Πάντοβα-Βενετία?

Το Μέστρε δεν θα το ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας (α ρε Κατσιφάρα) αν δεν ήταν δίπλα στην Βενετία. Η Πάντοβα είναι παλαιά πανεπιστημιακή πόλη πιο άνετη, πιο ενδιαφέρουσα, πιο οικονομική και χωρίς την βαβούρα του Μέστρε και της Βενετίας.
Πιστεύω ότι θα βρείς πιο εύκολα ξενοδοχείο, χωρίς να σε ξήσουνε.( Ετσι έπραξα εγώ, είχα κλείσει ξενοδοχείο μέσα στη Βενετία και το ακύρωσα για Πάντοβα, δεν το μετάνοιωσα καθόλου).
Πράγματι είναι 20-25 λεπτά με το τρένο έως τη Βενετία. Τι να την κάνεις την μηχανή στη Βενετία από την στιγμή που θα κυκλοφορείς με τα πόδια ή τα πλοιάρια.
Δεν θέλω να σε απαγοητεύσω αλλά προσωπικά την σιχάθηκα την Βενετία από την πολυκοσμία, καλλίτερα να την έβλεπα σε video.
Προσοχή, το κατούρημα κοστίζει ένα ευρώ, άρα κανόνισε πόσα υγρά θα πίνεις:yz

syan
05-08-2009, 19:27
Τώρα για διανυκτέρευση στο Μέστρε με συγχωρείς αλλά μ@!@#$α. Αυτήν την εποχή γίνεται της πόπης εκεί, θα σιχαθείς. Να φανταστείς ότι ούτε φωτογραφία δεν μπορούσα να τραβήξω από την πολυκοσμία, όλο και κάποιος γιαπωνέζος έμπαινε στο πλάνο.:)
:sm8::sm8:

riko46
05-08-2009, 20:09
Ωραίο ταξίδι, :sm5::sm8:

Gazi
06-08-2009, 00:20
AMALFI ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
Napoli δεν χάνεις και τίποτα να μην πας
Κατά τα αλλα μου φαίνονται πολλά τα χλμ για 6 ημέρες με την προοπτική βέβαια οτι θα πρεπει να δεις και τα μέρη που θα σαι..............
αυτά κατά την ταπεινή μου αποψη......
:):):)

Για το AMALFI συμφωνώ και εγώ οτι είναι πολύ ωραία,αλλά και πάλι δεν έχει κάτι το τόσο σημαντικό!Βέβαια,είναι δίπλα και το Sorrendo που μπορείς να πεταχτείς και εκεί και να απολαύσεις το καφεδάκι σου!Για το συγκεκριμένο ταηίδι όμως,πιστεύω οτι δεν θα βόλευε να κατεβείς προς τα κάτω τόσο πολύ!
Οσο για τη Νάπολι,εγώ προσωπικά ζούσα εκεί (2002-2005)και είναι μία πόλη,που αξίζει να πας με χίλια!! !! !! (Γνώμη μου είναι αυτό έτσι)???Και για οποιαδήποτε πληροφορία pm!!!!!!!!
Σας παραθέτω και μερικές φωτό από τα μέρη που βρισκόμουν!!!
http://images.alice.it/sg/boxcommunity/contributenti/napoli/image1_35688_400.jpg

http://magazine.voiaganto.it/img/_gallipoli,%20il%20castello.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/10/Napoli-galleria_umberto.jpg

http://bytedicemento.corrieredelmezzogiorno.corriere.it/articoli/napoli2-thumb-300x225.jpg
Στο βάθος είναι ο Βεζούβιος

http://www.hotelparadisonapoli.it/Uploads/ItemImages/sotto_1.-202249-2.jpg
και αυτό είναι το κορυφαίο βέβαια....
Η πόλη που βρίσκεται θαμμένη κάτω από τη Νάπολη!!!!!!!!!!!

http://farm1.static.flickr.com/243/449080320_5fb22c407f.jpg?v=0
Από εδώ πέρασε και ο Μαραντόνα!!!!!

http://www.aminta.it/_img_contenuti/193-1-zoom-1-solfatara.jpg
Το ηφαίστειο Solfatara μέσα στη Νάπολι!!!

Αυτά προς το παρόν!!!!
Και έχω και << γνωστούς >> που μπορεί να σου φανούν χρήσιμοι......:):)

drdm12345
06-08-2009, 08:45
Ωραίο το ταξίδι αλλά λίγεσ οι μέρες. Ταπεινή μου άποψη να πας Σορρενδο, Αμαλφι, Ναπολι, Καπρι (νησάκι απέναντι από Ναπολι) και Ρώμη. Θα πρότεινα το βόρειοτερο κομμάτι της Ιταλίας να είναι μια άλλη εξόρμηση. Ειδικά οι περιοχές Βεντίας και Φριούθλι είναι μια εκδρομή μόνες τους για μηχανάδα! Πολλές λίμνες, υπέροχοι δρόμοι μέσα στα δέντρα... Και βέβαια Τεργέστη... Η γυναίκα μου είναι Φριουλάνα και έχω ζήσει 3 χρόνια εκεί όπου και έχω σπίτι και πάμε 2 φορές το χρόνο. Η Βορειοανατολική Ιταλία είναι μια εκδρομή μόνη της.. Ότι και να αποφασίσεις όμως να περάσεις καλά... ΚΑι να θυμάσαι πως εκεί τα διόδια σκίζουν και οι βενζίνες είναι στο 1,35 -1,40! :yz

emix
06-08-2009, 11:56
Για την Βενετια μονο θα προσθεσω εγω οτι στο υπαιθριο παρκινγκ δυσκολα θα βρεις να την παρκαρεις. Υπαρχουν πολλες μηχανες. Για τα κλειστα παρκινγκ ολοι μου ζητουσαν 24ωρης διαρκειας πληρωμη, ακομα κι αν καθομουν 1 ωρα μονο. Οποτε καταλαβαινεις.

Καλα να περασεις και να μαζεψεις εμπειριες.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
07-08-2009, 14:28
Θα συμφωνησω και γω με το Γιωργο (georgeKostas).
Βάσει της δικής εμπειρίας στην Ιταλία (πολλές επισκέψεις με αυτοκίνητο)
και της δικής μου οπτικης για τα ταξιδια εξωτερικού και βάσει του χρόνου
που διαθετεις προτείνω να επιλέξεις δύο πόλεις και μόνο για να προλάβεις
να τις δεις και για να μην σας βγει ο πάτος.

Για τη Βενετία ο Αυγουστος είναι ο χειρότερος μήνας!
Μιλάνο τον Αυγουστο είναι νεκρή πόλη.
Να αποφύγεις να κινηθείς Παρασκευή και Κυριακή ή δυνατόν!
Ιδιαίτερα απόφυγε να βάλεις αναχώρηση Κυριακή.

Ποιες πολεις να διαλέξεις? Αν υιοθετήσεις την άποψη για δύο
πόλεις , πλέον το θέμα είναι άσκηση επί χάρτου.

Καλό ταξιδι

Dionisis
07-08-2009, 15:50
Σωκρατη ετσι να σε φτιαξω στο como ειναι φανταστικα ετυχα τελος αυγουστου δεν ειχε πολυ κοσμο ημουν περαστικος βεβαια πηγαινα για lugano αλλα ηταν super........

http://www.imageshack.gr/files/xfhgmk2dcwsbpts1pca8.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=xfhgmk2dcwsbpts1pca8.jpg)

gsmaniac
07-08-2009, 15:59
Σωκρατη ετσι να σε φτιαξω στο como ειναι φανταστικα ετυχα τελος αυγουστου δεν ειχε πολυ κοσμο ημουν περαστικος βεβαια πηγαινα για lugano αλλα ηταν super........

http://www.imageshack.gr/files/xfhgmk2dcwsbpts1pca8.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=xfhgmk2dcwsbpts1pca8.jpg)
Δροσουλα βλεπω για αυγουστο:sm7::sm7::sm7:

Alfa7
10-08-2009, 09:46
Πάρα πολλά μέρη και λίγες ημέρες. Διάλεξε... μόλις (χτες) γύρισα από σχετικό tour.
Ρώμη, Βενετία πολύς λαός, πάρα πολύς, διαμονή μου Βενετία στο Mestre, η μοτό στο parking (10€/24h), δεν έκανε ούτε μέτρο, μόνο τρενακι (2€ πηγαινε έλα / ούτε 10 λεπτά).
Η Ρώμη λέει πολλά, δεν είναι για 2-3 μερες.....
Αμάλφι- Νάπολη - Πομποιία κλπ μια εκδρομή μόνη της...
Αν πάς πρός Μιλάνο κάνε μια στάση και Sirmione (στη λίμνη μετά τη Verona), λέει..
Αυτά...
καλό και ασφαλή δρόμο να 'χεις...

PS: προς Ηγουμενίτσα πρόσεχε, δύο φορές συνάντησα ρανταρ (Laser) και δε χαρίζουν, αν έχεις πάρε αντιradar μαζί σου.
Επίσης στην autostrada όπου δεις πινακίδα ότι ''η ταχύτητα ελέχγεται με ηλετρονικά μεσα με το σύστημα antisdpeedo( ή κάπως έτσι)'' κατευθείαν κόψε στα 130 γιατί φωτογραφίζει όλες τις λώρίδες ( θα δεις πάνω από το δρόμο μια σιδερένια βάση με μία κάμερα ανα λωρίδα.

Doc
15-08-2009, 10:31
Amalfi μπορείς να δεις στα βιντεάκια μας από το πρόσφατο ταξίδι στο Μαρόκο, π.χ. GR2MA - Long Way Spaghetti/Paella!

http://www.youtube.com/watch?v=kE2qnaxj8fQ