PDA

View Full Version : Axial Three Wheel concept !!!!!!!!!!


riko46
23-08-2009, 21:39
http://www.imageshack.gr/files/uxbob3f6c2iureuwxume_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=uxbob3f6c2iureuwxume.jpg)


Με κινητήρα ΚΤΜ Super Duke
O Julien Rondinaud, σχεδιαστής μοτοσυκλετών από το Παρίσι, πιστεύει πως έχει εφεύρει μια νέα διάταξη τροχών: Τρεις στην σειρά. Γιατί; Η ιδέα του ήταν να διατηρήσει την ευελιξία της μοτοσυκλέτας, αλλά να την κάνει ασφαλέστερη: "Η βασική διάταξη των μοτοσυκλετών ελάχιστα έχει αλλάξει από τότε που πρωτοβγήκαν στους δρόμους" λέει ο Rondinaud, "και η οδήγησή τους παραμένει επικίνδυνη. Έχουν πολλή δύναμη και μόνο μια μικρή επιφάνεια επαφής με τον δρόμο. Σε μια συμβατική μοτοσυκλέτα, η απώλεια της πρόσφυσης του εμπρός ή του πίσω τροχού, συνήθως οδηγεί σε πτώση". Η λύση που έδωσε ήταν να βάλει τρεις τροχούς των 14" στη σειρά, αυξάνοντας την επιφάνεια επαφής των ελαστικών με τον δρόμο κατά 50%. Οι πρώτοι δύο είναι κοντά μεταξύ τους για ευελιξία, κι ο τρίτος πιο μακριά, για αυξημένη σταθερότητα. Και οι τρεις αναρτώνται ανεξάρτητα, και φρενάρουν με έναν δίσκο ο καθένας. Ο κινητήρας προέρχεται από ΚΤΜ Super Duke, αλλά είναι ανεστραμμένος, και κινεί τον μεσαίο τροχό. Ο εμπρός στρίβει με ένα σύστημα hub steering σαν του Bimota Tesi ή του Yamaha GTS. Στρίβει όμως και ο πίσω, αλλά όχι από τις εντολές του τιμονιού! Απλά ακολουθεί τους εμπρός, ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας.
"Προφανώς, χρειάζεται να στρίβει ανάλογα με την ταχύτητα, αλλά η κάστερ του είναι τέτοια που αυτό συμβαίνει αυτόματα, με ένα υδραυλικό σταμπιλιζατέρ να εξομαλύνει τις μεταβολές", εξηγεί ο Rondinaud. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι, αν ο Γάλλος φίλος μας έχει δοκιμάσει την ιδέα του στην πράξη, και με ποια αποτελέσματα.



..................:cool:

skippybi
23-08-2009, 21:42
:sm8:ενδιαφέρον!!!!!!!;)

Arkas
23-08-2009, 21:42
Τί άλλο θα δούμε...:confused::confused::confused:

georgekostas
23-08-2009, 21:43
Πρωτοποριακα πραγματα Μιχααλη!!