PDA

View Full Version : Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας !


ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
30-08-2009, 11:38
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«…χρώματα Ελευθερίας…»


«Όχι δεν είναι χίμαιρα
να καβαλάμε τ' όνειρο τη θείαν ετούτη μέρα
που όλα, ορατά κι αόρατα, κι' εμείς και τ' άτια μας κι οι θεοί,
στην ίδια ορμάμε μέσα αιώνια σφαίρα !»
Άγγελος Σικελιανός

Επηρεασμένοι από τους στίχους του ποιητή η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας- «Διεθνές Πανόραμα» (που θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχή χρονιά στο πολυχώρο πολιτισμού & ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ από τις 2 έως 10 Οκτωβρίου), συνεχίζει την πορεία για την φετινή ολοκλήρωση του. Έτσι τιμώντας τον αέναο αγώνα των Αχαιών για τον προοδευτικό εναλλακτικό πολιτισμό, με την βοήθεια των στελεχών του ερασιτεχνικού θεατρικού θιάσου της Πάτρας «Ρεφενέδες», ήρθε σε επαφή με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κατωμερή που έκανε την τηλεοπτική σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης – Το Χρώμα της Ελευθερίας», και σε συνεργασία της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ εξασφάλισε το δικαίωμα προβολής.

Έτσι αποφασίσθηκε ως ταινία έναρξης του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 20.30 μ.μ να προβληθεί ένα τμήμα της σειράς που αφορά τη ζωή, του μεγάλου Έλληνα μουσουργού της Ρωμιοσύνης, στη Πάτρα. Μια ταινία που ταξιδεύει με την αφήγησή του τον θεατή σε ένα ελκυστικό ταξίδι, στο χρόνο, το πάθος, τον αγώνα, τα οράματα, την μουσική και τον πολιτισμό.



Για την πραγματοποίηση των έξι Επεισοδίων της Σειράς, δεκάδες ερασιτέχνες ηθοποιοί, νεανικές χορωδίες, φοιτητές του Θεατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, θεατρικοί όμιλοι πήραν μέρος στην δημιουργία των δραματοποιημένων σκηνών. Αλλά και ευγενώς συμμετείχαν γνωστοί ηθοποιοί και επαγγελματίες καλλιτέχνες όπως: Γιάννης Μπέζος, Δημήτρης Πετρόπουλος, Αιμιλία Υψηλάντη, Λεωνίδας Βαρδαρός, Θάλεια Αργυρίου, Αγάπη Μανουρά, Ευτυχία Τσαμποδήμου, Ian Robertson

Arkas
30-08-2009, 13:58
Thanks Nick!

SenseiG
30-08-2009, 16:43
Ευχαριστουμε Νικολα.

riko46
30-08-2009, 17:33
Νίκο ευχαριστούμε.....................:cool:

skippybi
30-08-2009, 17:34
:sm8::sm8::sm8: