PDA

View Full Version : Απόδραση σε απόμερους τόπους και το μεγαλείο του Έλληνα ...


Fuji
03-09-2009, 04:08
Ανοίγω εδώ το παρόν θέμα, γιατί εδώ συνήθως συζητάμε το που πήγαμε, τι είδαμε, πως περάσαμε, και πιστεύω πως θα τύχει περισσοτέρων αναγνώσεων. Αν οι διαχειριστές κρίνουν πως πρέπει να το βάλουν σ' άλλη κατηγορία, εννοείται ελεύθερα.

Αφορμή λοιπόν του θέματος, είναι η ολιγόωρη παραμονή μας στο νησάκι του Διάπορου, απέναντι απ' τη Βουρβουρού της Χαλκιδικής όπου κάναμε τις διακοπές μας. Βρεθήκαμε εκεί με τη σύζυγο και τους μικρούληδες, αφού μας πέρασε με τη βάρκα του ο κυρ-Θανάσης, ο σπιτονοικοκύρης μας.
Το νησάκι:

Έχει έκταση 3,2 τ.χλμ. και ένα τεράστιο φυσικό κόλπο μήκους 700 μέτρων και πλέον, ο οποίος χρησιμεύει ως τόπος ελλιμενισμού για τα καράβια , όταν η θάλασσα γίνεται τρικυμιώδης. Ο κόλπος καταλήγει σε αβαθή νερά, που παραμένουν πάντα θερμά και είναι κατάλληλα για χειμερινούς κολυμβητές. Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού καλύπτεται από πευκοδάσος.
Τα νεότερα χρόνια αγρότες από τον Άγιο Νικόλαο πήραν την άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου και τους δόθηκαν εκτάσεις, κυρίως στο Διάπορο, που τις καλλιεργούσαν. Από το 1973, οπότε κατασκευάστηκε ο δρόμος της Σιθωνίας, άρχισαν να πουλούν τις εκτάσεις αυτές σε Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έκτισαν εκεί εξοχικές κατοικίες. Στο Διάπορο σήμερα έχουν ιδιοκτησίες γνωστοί μεγαλοεπιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο οικόπεδο πουλήθηκε πριν από οκτώ χρόνια και λίγες είναι οι εκτάσεις που έχουν απομείνει, γιατί η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 20.000 ευρώ το στρέμμα. Σήμερα στο Διάπορο υπάρχουν δέκα εξοχικές κατοικίες, οι οποίες εξυπηρετούνται από νερό και ρεύμα με ιδιωτικές γεωτρήσεις και γεννήτριες.
Για να επισκεφθεί κανείς τα νησιά σήμερα, είναι αρκετά δύσκολο, καθώς λόγω του ότι δεν κατοικούνται δεν υπάρχει και συγκοινωνία. Ωστόσο ψαράδες της περιοχής μπορούν να μεταφέρουν όσους επισκέπτες επιθυμούν να κολυμπήσουν στα καταγάλανα και παρθένα νερά των νησιών. Αμμουδερές παραλίες και μοναδικού φυσικού κάλλους κολπίσκοι αποτελούν τόπο προορισμού για όσους γνωρίζουν την περιοχή και επιλέγουν τη Σιθωνία για τις διακοπές τους.

... και κρατώντας τις κόκκινες γραμμές, θα σχολιάσω με πίκρα, τη διαπίστωσή μου για μια μεγάλη μερίδα κατασκηνωτών, που αράζουν στο νησάκι, έχοντας περάσει με το ταχύπλοό τους - πράγμα που βέβαια δεν είναι επιλήψημο, η παραλία είναι δικαίωμα όλων - και για το σκουπιδαριό που θ' αφήσουν, χαρακτηριστικό Ελληνικό και εγκληματικό.
Βρίσκουμε εν ολίγοις έναν παρθένο τόπο, στήνουμε το "νοικοκυριό" μας, τον εκμεταλευόμαστε στο έπακρο για να περάσουμε ωραία, και τέλος - τέλος, τι; Τον έχουμε βιάσει κανονικά, αφήνοντας τα σημάδια της παρουσίας μας. Γιατί ρε φίλε; Ήρθες, κολύμπησες στα καταγάλανα νερά, έφαγες, κοιμήθηκες στη σκιά του πεύκου, αποπάτησες πίσω απ' το θάμνο αλά "χέσε ψηλά κι αγνάντευε" και δεν έκανες εννοείται τον κόπο να τα σκεπάσεις (φυσικό κατάλοιπο βλέπεις, θα το καθαρίσει η φύση), φωτογραφήθηκες, να θυμάσαι το πόσο μοναδικά πέρασες, κι όταν το ευχαριστήθηκες κι έφυγες, δεν μάζεψες τα άδεια κουτιά απ' τις μπύρες σου, δεν μάζεψες το μπουκάλι του αντιλιακού που πασαλείφθηκες στην παραλία, δεν πήρες μαζί σου τη χαλασμένη σου παντόφλα, σημάδι να γνωρίζουμε ότι ήσουν εδώ, δεν, δεν ...
κι όλα καλά!

Τι συμβαίνει τελικά με την περίπτωσή μας φίλοι μου; Θα συνειδητοποιήσουμε άραγε κάποτε, και πότε, ότι όλο αυτό το κάλος, δεν είναι δικό μας, κι ότι απλά το διαχειριζόμαστε, και πρέπει να το παραδώσουμε αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον όπως το βρήκαμε, στα παιδιά μας;

BOXER
03-09-2009, 05:00
Δυστυχως τετοιοι ξεφ....λες δεν θα παψουν ποτε να υπαρχουν :mad: :mad: :mad:.
Το καλο και ωραιο με ολα αυτα τα "τυπακια" (αρσ ή θυλ) ειναι το πως αντιδρουν οταν πχ ριξεις ενα τσιγαρο στον κηπο τους και... σε δουν!!!!!!!!
Ξαφνικα (για το "κηπακι" τους) γινονται ποιο οικολογοι απο τους οικολογους, ποιο πρασινοι απο τους πρασινους .......
Ειναι να βαρας ενεσεις δηλαδη :Απορία::confused:!!!!!!!!!!!!!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
03-09-2009, 06:52
.......
.
.
και λίγες είναι οι εκτάσεις που έχουν απομείνει, γιατί η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 20.000 ευρώ το στρέμμα. .......





Μήπως κάνεις λάθος στα μηδενικά ;;;; :confused:

.

ntinopoulos
03-09-2009, 08:18
Μήπως κάνεις λάθος στα μηδενικά ;;;; :confused:

.
βαλε ενα ακομη...;)

παντως σε πολλες περιπτωσεις ειμαστε γυφτολαος!δυστυχως!:(
ολοι αυτοι οι βρωμιαρηδες θελουν σκατοξυλο.αρκετες φορες εχω τσακωθει στην παραλια λογω τετοιων συμπεριφορων αλλα δε μπορεις να πηγαινεις διακοπες και να τσακωνεσαι συνεχεια...!
το ελευθερο camping πρεπει να τειμωρειται αυστηροτατα!

gemara
03-09-2009, 08:20
Welcome to Greece φίλε μου!

Πριν από λίγες μέρες, αραχτός στην ξαπλώστρα μου σε μία εξίσου και πολύ ωραία παραλία της Σύρου, το Κίνι, είχα φρίξει με τις γόπες που ήταν γεμάτη η άμμος της παραλίας, περισσότερες από τα βοτσαλάκια.

Το τασάκι στο τραπεζάκι άδειο και χωρίς να μετακινηθώ από τη θέση μου, με το ένα χέρι μάζευα τις γόπες που ήταν δίπλα μου πεταμένες στην άμμο και να πόσες μάζεψα...

Ο Ελληνάρας, στη διπλανή ξαπλώστρα, πέρα του ότι μου βρώμιζε και τον καθαρό αέρα της παραλίας, γιατί όσο και να το κάνεις, την τζούρα μου την τράβαγα και γω μαζί του, ασυγκίνητος φύτευε τα αποτσίγαρά του μπας και φυτρώσουν...

Τα ζώα δεν κάνουν τόσα σκουπίδια, μάλλον τα ζώα δεν κάνουν καθόλου σκουπίδια.

http://www.gsforum.gr/picture.php?albumid=28&pictureid=564

Troublemaker
03-09-2009, 09:34
Μήπως κάνεις λάθος στα μηδενικά ;;;; :confused:

.
Μπα δεν νομιζω.......Λιγο πιο εξω απο την Ναουσα (Παρος) τιμη πωλησης στεμματος ηταν (επι δραχμων) 50 εκατομμυρια το στρεμα οταν τα ακριβως απεναντι ειχαν 5000000.Χωρις καν να "βλεπουν θαλασσα"....

vp_68
03-09-2009, 10:43
Εδώ δεν σεβόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό , θα σεβαστουμε τους υπόλοιπους ?

Arkas
03-09-2009, 14:51
Τί να πούμε ρε παιδιά!
Απαίδευτος λαός ο ελληνικός, ψευτοεγωιστής και "κουτσαβάκι" όταν του κάνεις μια υπόδειξη.
Ας ελπίσουμε ότι οι νέες γεννιές βελτιώνονται σιγά σιγά.

gsmaniac
03-09-2009, 15:20
μεγαλη πικρα το θεμα που ανοιχτηκε φιλαρακια:yz:yz:yzεγω πηγαινω στην κυπαρρισια καθε χρονο για ελευθερο καμπινγκ σε ενα πευκοδασος κοντα στο καλο νερο.πηγαινω παντα ιουνιο και ο λογος ειναι να μην βρισκω καφρους ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ και χαλασω τις διακοπες μου .τον ιουνιο ειναι γεματο γερμανους με αυτοκινουμενα και δεν ακους ΚΙΧ και τους αλλους μηνες γινεται της παλαβης......