PDA

View Full Version : Παρκομετρα παντου ετοιμαστειτε..


Kwstas_kef
08-09-2009, 13:23
Στις 10.321 θα φθάσουν συνολικά οι θέσεις πάρκινγκ του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα. Η δεύτερη φάση επέκτασης του συστήματος αρχίζει τον Νοέμβριο και περιλαμβάνει 5.721 θέσεις, από τις οποίες οι 2.931 θα προορίζονται για τους μόνιμους κατοίκους στις περιοχές: Μέγαρο Μουσικής, γήπεδο Παναθηναϊκού, Γουδή, Ιλίσια, Θησείο.

Την απόφαση για την επέκταση του συστήματος σε πέντε ακόμη περιοχές της Αθήνας έλαβε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με αυξημένη πλειοψηφία. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Χρόνης Ακριτίδης, η πρώτη φάση λειτουργίας των παρκομέτρων που περιλαμβάνει 4.600 θέσεις κρίνεται ιδιαίτερα πετυχημένη, καθώς οι ρύποι των αυτοκινήτων μειώθηκαν έως και 70% στις περιοχές με τα παρκόμετρα, ο θόρυβος ελαττώθηκε κατά 1 με 3 ντεσιμπέλ, ενώ οι οδηγοί που πάρκαραν επί πληρωμή γλίτωναν κατά μέσο όρο έως και 1 χιλιόμετρο άσκοπης μετακίνησης αναζητώντας θέση στάθμευσης.

Η επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε πέντε ακόμη περιοχές θα περιλαμβάνει και 737 θέσεις για τις μοτοσυκλέτες. Οι περισσότερες από τις 5.721 θέσεις θα παραχωρηθούν στους κατοίκους (2.931), ενώ για τους επισκέπτες θα προβλέπονται 1.864 θέσεις. Οι υπόλοιπες 162 χαρακτηρίζονται ως θέσεις ειδικής στάθμευσης και οι 27 ως θέσεις για ανεφοδιασμό εμπορικών καταστημάτων ή επιχειρήσεων. Οι αυξημένες θέσεις στάθμευσης δικύκλων δεν θα υπάρχουν μόνο στις πέντε καινούργιες περιοχές, αλλά και σε αυτές όπου ήδη λειτουργεί το σύστημα. Οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε ορισμένες τροποποιήσεις στις υπάρχουσες 4.600 θέσεις. Κατάργησαν 153 θέσεις Ι.Χ. αυτοκινήτων και δημιούργησαν χώρο για να σταθμεύουν 889 μοτοσυκλέτες. Με αυτόν τον τρόπο το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας θα χωριστεί σε 12 ζώνες, όπου οι θέσεις στάθμευσης στους δρόμους θα είναι οριοθετημένες με ειδικές διαγραμμίσεις ανάλογα με τη χρήση που προορίζονται.


Οι τρόποι χρέωσης

Ολόκληρο το σύστημα θα εποπτεύεται από τη Δημοτική Αστυνομία και το κόστος για να παρκάρει κάποιος οδηγός δεν θα μεταβληθεί. Θα ισχύει η ίδια χρέωση που θα γίνεται με τη χρήση ξυστών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης αξίας 0,50, 1, και 2 ευρώ, ή με τη χρήση πλαστικών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης αξίας 5, 10, 20 και 50 ευρώ. Επίσης θα ισχύει και η δυνατότητα χρονοχρέωσης μέσω του κινητού τηλεφώνου με το τηλεφωνικό κέντρο διαχείρισης του συστήματος στον αριθμό 1577. Η ελεγχόμενη στάθμευση και στις 12 ζώνες θα ισχύει τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί ώς τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα.



ΤΑ ΝΕΑ

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
08-09-2009, 14:26
Ευχαριστούμε Κώστα για την ενημέρωση ....;)




Όσο για το μέτρο,

είναι καλό και βοηθάει πολύ,

στην εύρεση θέσεων αφενός

και στο άναρχο παρκάρισμα αφετέρου ....



.

arisxios
08-09-2009, 14:33
Πάλη λεφτά θέλουν να μαζέψουν :hmmm:

Και η παροιμία λέει

Ο Εβραίος και αν φτωχάνει τα παλιά τεφτέρια πιάνει Νεύρα

MARK
08-09-2009, 14:34
Δεν είναι μόνο η θετίκη πλευρά,οτι βρίσκεις δηλαδή εύκολα θέση... Απλά ψάχνουν τρόπους να μας τα πάρουν.....;)

Arkas
08-09-2009, 14:34
Η ελεγχόμενη στάθμευση, τους μόνους τους οποίους πλήττει, είναι τους εργαζομένους στις περιοχές όπου εφαρμόζεται το μέτρο!
Αντιθέτως διευκολύνει όλους τους υπολοίπους επισκέπτες οι οποίοι αναγκάζονται να σταθμεύουν παράνομα μιάς και δεν βρίσκουν θέση να παρκάρουν.
Αξιόλογο μέτρο, το οποίο έχει ήδη "βοηθήσει" αρκετές περιοχές!

Arkas
08-09-2009, 14:37
Πάλη λεφτά θέλουν να μαζέψουν :hmmm:


Και η παροιμία λέει

Ο Εβραίος και αν φτωχάνει τα παλιά τεφτέρια πιάνει Νεύρα


Δεν είναι μόνο η θετίκη πλευρά,οτι βρίσκεις δηλαδή εύκολα θέση... Απλά ψάχνουν τρόπους να μας τα πάρουν.....;)
H "ελεγχόμενη στάθμευση" κοστίζει πολύ λιγότερα από τα ιδιωτικά (ανοικτά και κλειστά) Parking!;)